|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Wracamy do domu, nie mam siły po tych zakupach na kurs foto. Nie mamy jeszcze płytek do przedpokoju a potrzebujemy na piątek :-( może jutro coś znajdziemy. Ale są postępy w remoncie
jeszcze tydzień i łazienka będzie skończona wstawie Wam później foto jaki wizaz będę mieć w łazience:-Dmam już wyniki badan- morfologia idealna, hemoglobina z 11,3 skoczyła na 12,3 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2973 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Spamiary
magdalennne u mnie w SR tak samo mówili- dlatego ja mam wszystko hipp z wyjątkiem kremu z filtrem (Babydream). Przyszedł dziś materacyk ![]() Aaa i najważniejsze: byłam dziś na pobieraniu krwi (toksoplazmoza) i całe szczęście ujemny! Dobrze, że to już ostatnie badanie w tym kierunku. Jutro u mnie pracowity dzień- żegnam się i pewnie do napisania wieczorem, może w SR dowiem się coś nowego
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
może będziesz pierwsza? ![]() ![]() Ok idę z psem ![]() Dobranoc )
|
|
#2975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rozumiem, że ludzie maja ciezka sytuacje nie raz, ale skazanie dziecka na śmierć tak jakby się było Bogiem jest nie do pomyślenia. Można oddać do adopcji, ale nie spuszczać w toalecie Jakim cudem to dziecko przezyło, aż się wierzyc nie chce. |
|||
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeeeeeej żabcie :*
Wreszcie znalazłam chwile Rano byłam w banku,na drobnych zakupach ,zrobiłam obiad i...pojawiło sie lekkie plamienie wiec leżałam.Jutro mam wizyte na szczescie ,uff....... cholerna nadżerka![]() Poszłam dzis do Biedry po sok i biszkopty dla Laury patrze a tam kocyki ![]() Kupiłam jej różowy w białe misie
|
#2977 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No i git
![]() Cytat:
![]() A położenie może jeszcze zmieni ![]() Nie myśl o komplikacjach na zaś! Przecież takie cięcia robione są ciągle, głowa do góry Cytat:
![]() Cytat:
za hemoglobinę i czekam na fotki wizazu w łazience ![]() Cytat:
![]() On jeszcze nie ucieka na Twój widok? A co do filtru dla maluszka - kupiłam ten Babydream polecany przez srokę, ale tak się zastanawiam-można go używać już od 1 dnia życia?? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-z-spf-50.html |
||||
|
|
|
#2979 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Gratuluję Wam kolejnych udanych wizyt - i u ginów i u innych lekarzy
![]() ![]() A ja się stresuję, bo mi się ciśnienie troszkę podniosło ![]() Było cały czas ok. 110/70, a teraz jest już 120/80... Ja wiem, że to cały czas norma, ale dla mnie to już stres ![]() Ale przyszły próbki ze strony Johnsona I zapłaciłam otulaczek na Smyku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41044069]Gratuluję Wam kolejnych udanych wizyt - i u ginów i u innych lekarzy
![]() ![]() A ja się stresuję, bo mi się ciśnienie troszkę podniosło ![]() Było cały czas ok. 110/70, a teraz jest już 120/80... Ja wiem, że to cały czas norma, ale dla mnie to już stres ![]() Ale przyszły próbki ze strony Johnsona I zapłaciłam otulaczek na Smyku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Z ciśnieniem nie pomogę ![]() Ale najlepiej byłoby gdybyś się położyła, włączyła jakiś lajtowy film lub serial i się odprężyła Ja dziś po 2 kawach i wielkim wku..rwie miałam u endo ciśnienie 105/59
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
jak to jest z tym ubezpieczeniem w pracy i pieniazkami na dziecko,jakis dodatkowy pakiet placilyscie czy cos?bo ja zem ciemna
:-Pnadrobilam troche bo cos mi szwankuje wizaz i widze pol stron tylko:-/ gratuluje wizyt ja niewiem czy jutri wstapir alr prosze trzymac kciuki rano za wizyte o 10.20wizytuje he )slyszalam o tym dziecku w rurze to jest straszne |
|
|
|
#2982 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41044069]A ja się stresuję, bo mi się ciśnienie troszkę podniosło
![]() Było cały czas ok. 110/70, a teraz jest już 120/80... Ja wiem, że to cały czas norma, ale dla mnie to już stres ![]() [/QUOTE] to przez stres że się stresujesz że może się podniesie ![]() ja mam odwrotnie, np. wczoraj 90/60 więc bez kawy ani rusz
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka trzeba płacić dodatkowo co miesiąc kasę na ubezpieczenie żeby dostać jakąś kasę- albo w pracy (i to jest wtedy grupowe) albo samemu (indywidualne).
|
|
|
|
#2984 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Postaram sie cosik cyknąc na dnaich
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja jestem megaaa wyposzczona i czasem tak mi brak sexu ze masakra :/Cytat:
![]() Cytat:
ja nie mam
|
|
#2985 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jadę jutro dopiero ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę chociaż w pierwszej chwili pomyślałam, że ja bym się chyba nie szczepiła...Cytat:
![]() Chociaż nie słyszałam o ubezpieczeniu grupowym, gdzie za cc płacą, a za sn już nie Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę, a maluch jeszcze może sie odwrócić ![]()
|
|||||||
|
|
|
#2986 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
teraz tylko odliczać będziecieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co do szczepienia to nie pomogę bo pierwsze słyszęCytat:
coś mój mały dzisiaj bardzo spokojny wieczorem, idę poleżeć może się porusza w końcu
|
|
#2987 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do szczepionki to nie pomogę.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41044069]Było cały czas ok. 110/70, a teraz jest już 120/80... Ja wiem, że to cały czas norma, ale dla mnie to już stres ![]() [/QUOTE] Nie denerwuj się bo tym bardziej ci skoczy ciśnienie. |
||||||
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41044069]Gratuluję Wam kolejnych udanych wizyt - i u ginów i u innych lekarzy
![]() ![]() A ja się stresuję, bo mi się ciśnienie troszkę podniosło ![]() Było cały czas ok. 110/70, a teraz jest już 120/80... Ja wiem, że to cały czas norma, ale dla mnie to już stres ![]() Ale przyszły próbki ze strony Johnsona I zapłaciłam otulaczek na Smyku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Kochana w III trym może sie podnieść trochę. Niestety tak już jest, ale denerwowanie sie tylko pogarsza sytuację. Kontroluj je nadal, ale nie przezywaj, że masz 120/80 bo to norma. Rozumiem, że mocno się boisz, ale podnosisz sobie tym ciśnienie i błędne koło się tworzy. |
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa za kolejne wizyty!
Ghia: nie martw się na zapas,może Tosiek się jeszcze odwróci główka w dół..3mam kciuki! Magdalenę: na odwrócenie dziecka główka w dół 1cwiczenie polega na glaskaniu półkolistym od pępka na sam dół po lewej stronie..czyli tak jakbys prowadziła maleństwo żeby szli za twoja ręką..trzeba to robić B.wolno. 2 jest takie samo tylko robisz to światłem latarki,tak aby jeden ruch gora dół trwał 30 minut czyli mega mega wolno. 3. Klek podparty, ustawiasz obie dłonie na podłodze po lewej stronie na wysokości pasa i powolutku idziesz nimi (przekładając) do pozycji normalnej,czyli ręce na wysokości głowy ... Mam nadzieje ze dobrze je wytlumaczylam..
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
super wyglada dziekuje za zdjecia:-*dzieki Neni powiedzcie mi to jak przeszlo to juz na sto i podpisane (tak moeili we faktach-o urlopie macierzynskim)to czy mozna sobie wybrac caly rok za 80%czy pozostaje pol 100i pol60%? ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- rocky odnosnie tego co napisalas to tez myslalam ze dziewczynka odbiera urode a tu prosze bardzo jakid jestesmy wszystkie ladniutkie )---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- wogole to odebralam badania i mam lekko podwyzszone mcv doczytalam ze to niedobor b12 lub kwasu foliowego...niewiem i podwyzszone lekko ph i niewiem czemu ale tylko troszeczke... tak to wszystko ideolo...
|
|
|
|
|
#2991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41037257]OMG OMG OMG Oglądam na TVN Style program o babkach, które jedzą swoje łożysko, smażą je na patelni albo gotują na parze. A teraz jest o babce, która z rana pije własne siki! TO CHOREEEEEEE!!!!!!!!!!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] bleeeeee Cytat:
jeszcze sie kurczaczek obórci,wierze w niego ![]() Cytat:
Oj Margosia pozostaje czekac...na listopad
|
|
#2992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Glut będzie zgrabny po mamusi ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może się jeszcze odwróci![]() spać mi się już chce |
|
|
|
|
#2994 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to juz praktycznie rodzisz ![]() Cytat:
za pracowitosc Lepiej pozniej, niz wcale ![]() Cytat:
za wizyte. Co do szczepienia nie pomoge Ci. Ja mialam czesto propozycje szczepienia przeciwko grypie, ale nie zgodzilam sie. Odnosnie krztusca nikt mi nic nie mowil, a tez jestem w 29tc Jedyna szczepionke bede miala, to przeciwciala zwiazane z grupa krwi (mam Rh-, a moj partner Rh+), ale to cos zupelnie innego.Cytat:
Nadrobilam ![]() A ja juz po pracy i w nagrode kupilam sobie czeresnie, pierwsze w tym roku, za chwile sprawdze czy warto bylo je kupowac Dzis tez otrzymalam wynik krwi, wszystko w normie, w tym takze i zelazo, co mnie martwilo ze wzgledu na to, ze nie jem miesa
|
|
#2995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę. Coś mi się kojarzy, że o podobnym terminie na wykonanie cc z Ewusią lekarz rozmawiał.
|
||
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie to opuchniete boli na stopie
Powinnam pomoczyc w wodzie? A w cieplej z mydelkiem czy chlodnej raczej? Bo oprocz tego, ze boli, to od tego opuchniecia skora masakrycznie sucha i peka, a od chodzenia bosą stopą piety i opuszki obolale w nic sie stopka nie miesci, nawet do skarpetki - tylko w jedne dyzurne trapery na wyjscie Bosz, za co to
|
#2997 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
robotna z Ciebie dziołcha ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co szczepienia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
spieszysz sie kochana ![]() ![]() Uff ogarnełam spam z grubsza,gartuluje tygodni a jak kogos pominełam to przepraszam ale znowu mnie szczęka boli,od niej głowa.Zjadłam juz 2 Panadole i jest troszke lepiej.
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Jakierka: podziel się czresniami,nawet jeśli nie są tak dobre jak w szczycie sezonu..ja Irak przyjmę..
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jeśli np, Malinka czy któraś inna z przodujących u nas mam urodzi 16 czerwca, to zaczyna urlop na starej ustawie, czyli nie ma wyboru. Musi brać przez pół roku 100%, a potem jak zdecyduja sie na wydłużenie to przez kolejne pół 60%. Gdyby nie mamy I kwartału to wszytskie musiałybyśmy tak robić, bo każda z nas urodziłaby do 31 sierpnia. No może oprócz Margosi |
|
|
|
|
#3000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i daj znać jak czereśnie ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

ułożony porozmawiałam trochę o możliwych komplikacjach i o tym jak to ma wyglądać. Dla Tośka to bezpieczny zabieg i możliwe komplikacje to raczej mnie mogą dotyczyć (uszkodzenie pęcherza i inne mechaniczne uszkodzenia
odnośnie tej firmy do której jedzie echhh
Coś na koniec musiało być
Nawet jeżeli warunki od tego czasu jak zawierałaś ubezpieczenie się zmieniły to Ciebie obowiązuje umowa, którą w danym dniu podpisywałaś.

patrze a tam kocyki 

Wiem,że w Polsce nie szczepi się kobiet w ciąży,ale w USA jest to praktykowane. Pomózcie,proszę,szczególn ie brzuchatki z UK,jaką Wy podjęłyście decyzję?
no, to teraz nic tylko leżeć i pachnieć 

i czytać co tam naskrobałyście
za dzisiejsze wizytacje jeszcze nie odbyte