|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Dzięki Dziewczyny!!
Ciśnienie cały dzień utrzymuje się na poziomie 115/75-80. Jak się nic nie będzie dodatkowo działo, to w poniedziałek na wizycie o tym powiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
hm....ciekawie brzmią te twoje ponczochy, myśle ze szef długo nie mógłby dojść do siebie po takim widoku hehe. Swoją droga wyluzwana jesteś ze wybrałas na gina kogoś kogo znasz. Ja jak zobaczyłam ostatnio gina w Tesco to chowalam sie miedzy polkami Idę spac Na dobranoc fotka w klubie ze spacerku
|
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Dobranoc laseczki
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
ja tez mowie wszystkim dobranoc oj malo czasu mam na tym l4 ale jutro to juz raczej odpoczynek bbo czuje ze przecholowalam mimo ze malo zrobilam :-\ jutro dzwonie do pracy zeby sie zapytac jak sobie radza a co bede milaO
od czasu do czasu trzeba
|
#3065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trochę sie dziwnie z tym czuje....bo wiem ze wrócę do pracy dopiero po roku OMG cały rok w domu, mam nadzieje ze nie zdziczeje
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41048846]Dzięki Dziewczyny!!
Ciśnienie cały dzień utrzymuje się na poziomie 115/75-80. Jak się nic nie będzie dodatkowo działo, to w poniedziałek na wizycie o tym powiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Odpoczywaj i wcale się nie martw, ważne, że ciśnienie w normie Cytat:
Ja na studiach wyzbyłam się jakiegokolwiek skrępowania przed lekarzami, także luz Na początku sama krępowałam się badać pacjentki i byłam zadziwiona, że one nie mają problemu z rozłożeniem nóg przede mną A teraz to mi wszystko jedno czy jest 1 lekarz, czy 5 nade mną (jak na konsultacji w szpitalu). Ważne, żeby prawidłowo diagnozowali ![]() Dobranoc! |
|
|
|
|
#3067 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Ja nie wiem, dla mnie zawsze dziwnym było spotykanie np. nauczycieli, lekarzy w nomalnych sytuacjach, jak to tak, oni kupują w tych samych sklepach co jaaaaa?:P Zostało mi jak widać to myślenie z lat dziecięcych :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Brzuchatki.
Nie odzywalam sie bo czasu nie było poprostu. Byłam dalej chora i okazało sie , ze mam alergie i infekcje zatok. Dostaje tabletki,które mnie mega usypiaja. Na noc zakładam sobie plastry wspomagające oddychanie i wieczorem robię sobie parowki na zatoki i gorące oklady. Do tego miałam mega ucisk żeber i ledwo oddychalam. Lekarz mówił, ze jak bedzie gorzej to będę musiała chodzić na dotlenianie,ale od ok.3dni czuje sie lepiej. Oczy mi jeszcze trochę bola,ale moge patrzeć sie w monitor i cos napisać. Maluszek czuje sie swietnie. Pływa sobie, rozpycha sie i teraz jak zatoki mi w miarę przeszły to mam mega zgaga zwłaszcza w nocy,ale wole juz ja niż walkę o oddech i spokojny w miarę sen. Mieliśmy długi weekend wiec od soboty byłam na nogach na pełnych obrotach i juz prawie, ze wszystko mam ogarniete. Miałam extra robotę bo koleżanka dała mi masę ubranek ,ale dla dziewczynki. Chciała wyrzucić wiec wzięłam bo nigdy nic nie wiadomo ![]() W końcu zamowilismy łóżeczko Dzis mam dzien lenia bo Tz mi kazał odpocząć. Obudzilam sie z mega skurczem łydki, az wylam z bólu i nie wiem dlaczego krzyczalam "ratunku" . Patrzę, a Tz nie ma i sie ocknelam, ze on w pracy i nikt mi nie pomoże wiec zawalilam sie z łóżka zeby te nogę rozruszać i sie przerazilam co bedzie jak zacznę rodzic i jego nie bedzie ze mną :/ Pozdrawiam Was serdecznie. Gratki za nowe tygodnie i kciuki za wizyty Cytat:
![]() Dzięki Bogu, ze maluszek żyje.
|
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Masz przeslodki nick Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41048846] Ciśnienie cały dzień utrzymuje się na poziomie 115/75-80. Jak się nic nie będzie dodatkowo działo, to w poniedziałek na wizycie o tym powiem. [/QUOTE] No i git cisnienie masz kawal drogi do granicznego, za to coraz blizej do terminu ![]() Olala, ja dzis rozpoczynam 35 tc wg USG i 34 wg OM Ktora to ma dzis URODZINKI Z IMIENINKAMI, Idzia? NAJ-LE-PSZE-GO!!! SAMANTHO
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-29 o 06:17 |
||
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba ześwirowałam juz do reszty
![]() obudziłąm sie o 5 rano przerażona! bo? bo przespałam cała noc, i stwierdziłąm, że moje dziecko jakos nie kopie, normalnie jak jakaś psychiczna, mała kopie sobie teraz w najlepsze. Jakaś paranoja mnie dopadła za wizyty (od wczoraj coś duzo wizytujących mamuś)---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
za tydzień, poprzednio w których tygodniach rodziłaś?---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- lemurki_malutkie witamy, czuj sie jak u siebie, wbijaj sie w rozmowe bez hamulca nawet jak sie nie ma nic mądrego do powiedzenia, my mamy zbudyniałe mózgi więc pewnie tego nie zauważymy |
|
|
|
|
#3071 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
SEJM UCHWALIŁ USTAWĘ O ROCZNYCH MACIERZYŃSKICH!
Jesteśmy bezpieczne ![]() Idzia wreszcie nadszedł dzień Twoich urodzin i imienin Wszystkiego najlepszego! Zdrówka dla Ciebie i maleństwa, terminowego bezproblemowego porodu, ślicznego dzidziusia! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie dziwię się, że nie miałaś siły nas odwiedzać. A jak jeszcze piszesz, że dopiero od 3 dni Ci lepiej a to tyyyyle czasu już zleciało od kiedy pisałaś o dolegliwościach i plus tyyyyle czasu Cię nie było... Miałaś niezłą walkę o zdrówko Z ubranek dla dziewczynki zawsze można powybierać te bardziej neutralne dla chłopca ![]() Pokaż jakie łóżeczko wybraliście
|
|||||||
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia sto lat! wszystkiego co najlepsze duzo powodów do radosci, słońca na niebie i dużo siły po porodzie do dźwigniecia tak ogromnej miłości, która nosisz pod serduchem
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze okolo 2 tyg. przed terminem - skonczony 38
mowię, kurczę, ze blisko, coraz blizej
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jejku nie mogłam spać tej nocy.. brzuch wzdęty, gazy.. Wstałam wpół do 6 z mężem razem.. Zaraz zrobię sobie śniadanie. Wczoraj wieczorem prądu nie było.. mąż chyba z godz latał z kilkoma sąsiadami i szukali przyczyny, bo tylko w naszym bloku nie było. Okazało się, że u znajomych spod 1 korki wywalało, te od światła, nie z kontaktów.. I nie wiadomo dlaczego..koleżanka sama była z dzieckiem, kolega w pracy.. Miała zapalone światło tlyko w salonie i przedpokoju i laptopa włączonego. Cholera z tym prądem bierze, bo co to za elektryka w bloku, że w jednym mieszkaniu korki wywali i już cały blok prądu nie ma ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Loluś Oluś pięknie mi pływa w brzusiu..aż faluję cała Oli gratuluję nowego tygodnia ![]() i Dziewczynki powodzenia na dzisiejszych wizytach
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chciałabym mieć taką pewność, ze tego i tego dnia urodze i koniec kropka, to czekanie na nieznane jest troche stresujace ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- dzisiaj kończy sie licytacja na posciel na którą poluje od 8 dni, jak nie bede tego mieć to bede zła
|
|
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Nie śpie od 4, obudził mnie straszny ból rąk. Nie mogłam w ogóle zgiąć palców, promieniowało aż do łokcia. Ból okropny A tak to w ciągu dnia jakoś aż tak tego nie odczuwam, chociaż dyskomfort jest, np. jak sie wezmie szklanke do ręki. Jedyne pocieszenie, że po ciąży podobnież to znika. Idzia Wszystkiego Najlepszego! Dużo zdrówka, uśmiechu na twarzy, lekkiego poródu i spełnienia marzeń ... ![]() Idę troszkę ponadrabiać. |
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
U mnie dziś impreza: urodzinowo-imieninowa kończę 27 lat ![]() :pi wo:![]() Jak ten czas leci, przed chwilą było 18 No ale ja czuje się młodo, może nie na 18, ale tak na 22 jak najbardziej.Szykuje się właśnie, znaczy się upodabniam do ludzi, przed rozpoczęciem świętowania jadę jeszcze do lab żeby mi wampiry krew wypiły ![]() dzoan, iwona jako pierwsze złozyłyście mi zyczenia, bo tż dopiero z łóżka się zwleka, dziękuję bardzo ![]() A no i BRAWO za nowe tygodnie. Ja zaczynam 32 |
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3080 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie wizażowo![]() Cytat:
To tylko 300 km w jedną stronę pójdzie raz dwa ![]() Co do paciorkowca to tak jak dziewczyny idzi już odpowiedziały To nic strasznego nie jest tylko muszą mi podać antybiotyk w trakcie porodu, żeby się Gluciątko od Mamusi nie zaraziło, a dla mnie to nie ma jakichś większych skutków![]() Cytat:
Oczywiście, że przyjmiemy pod warunkiem, ze po pierwszym poście nie znikniesz, tylko będziesz pisać dalejCytat:
Cytat:
na stojąco Na wizycie będzie szał ciał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też szokCytat:
Krysia za licytację
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to brawa za kolejny tydzień Ależ dzisiaj masz świętowania |
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Idzia- wszystkiego najlepszego. Radości w ciąży i na każdy dzień z maleństwem. STO LAT!!!!! ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Ja też i to już w czerwcu
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
A oglądowo na 18 wyglądacie obie
![]() Widać czerwiec sprzyja wiecznej młodości
|
#3086 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to już coraz bliżej Cytat:
i za fotelik---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- A ja w sierpniu jestem młodsza ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
za tygodnie
|
|||||||
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NAWET NA KOLOROWO ![]() ONA, wspolczuje
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Matkę i Babkę ma z listopada
![]() Ale listopad jak listopad... mam nadzieję, ze do lipca nie będzie czekał he he he ))
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

Zresztą inaczej nie wypada przed szefem, nie?
Najgorsze jest to, że mam czarne pończochy przeciwzakrzepowe z koronką - wyglądają całkiem sexy, chyba je zdejmę przed badaniem, bo głupio tak wyskoczyć bez majtek w pończoszkach
OMG cały rok w domu, mam nadzieje ze nie zdziczeje
Ja na studiach wyzbyłam się jakiegokolwiek skrępowania przed lekarzami, także luz 

a to tyyyyle czasu już zleciało od kiedy pisałaś o dolegliwościach i plus tyyyyle czasu Cię nie było... Miałaś niezłą walkę o zdrówko 

A tak to w ciągu dnia jakoś aż tak tego nie odczuwam, chociaż dyskomfort jest, np. jak sie wezmie szklanke do ręki. Jedyne pocieszenie, że po ciąży podobnież to znika. 
:pi wo:

Mina TZ bezcenna jak mu pokazałam, zresztą moja mina też chyba musiała być niczego sobie - w życiu nie podejrzewałam, że za taką cenę kupię