|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Nie chce siać paniki, ale właśnie byłam w ubikacji na conocnym sikaniu i na papierze zauważyłam trochę bardzo bladej krwi...? Zastanawiam się co robić... Jechać do szpitala czy co?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
Cytat:
cześć kochana!!! Super,że wróciłaś:-* Cytat:
Ale że jak,kiedy co????? ![]() Wczoraj właśnie tak myślałam czy Cię nie wzięło bo nic nie pisałaś;-) Ale zaskoczenie ![]() Dopiero co pisałyśmy obie że czujemy się nie bardzo i idziemy rodzić, z tym że ty poszłaś a ja dalej czekam ![]() Cytat:
obserwuj się póki co:-*Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2013-05-29 o 05:15 |
||||
|
|
|
#303 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
No kurcze masakra takie czekanie... Nic się nie dzieje, więc może jeszcze się nie wcisne w kolejkę
idę coś zjeść, może czas szybciej zleci...Jasiek mógłby chociaż do niedzieli poczekać, bo w sobotę idziemy na pieczonego świniaka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-05-29 o 06:03 |
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Ja na porodówce marzyłam o makowcu i stwierdziłam, że jak nie urodzę to zjem całego ![]() Moje dziecko przeszło samą siebie. Godzina 5:30 a ona dalej śpi. Dałam jej cyca na śpiocha, przewinęłam na śpiocha. Tata odbił na śpiocha, poszła do łóżeczka i postanowiła wstać, ale rozejrzała się i poszła dalej spać
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Musze zaraz wstawic mojego scharatanego i bolacego cycka do paszczy lwa
czekam az mi sprzedawca z all odpowie kiedy moge odebrac, budze TZte i jedzie mi po laktator - medela mini electric, w koncu spontanicznie kupiła, oby był, bo się przekręce..
|
|
|
|
#306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
helloł
Jenny gratulacje!!! z zaskoczenia nas wzięłaś Wiktor stwierdził że nie czeka na obijaczki majowe i wychodzi ![]() ja to mam chyba jakiegoś pecha, dopadło mnie przeziębienie ale takie porządne, cieknie mi z nosa, gardło czerwone, boli i kaszlę sobie do tego, jak nie urok to sraczka no i z dobrych wiadomości w nocy dopadły mnie skurcze ale nie wiem czy to przepowiadacze czy co, są średnio co 8 minut, bolesne - oczywiście brzuch i z krzyża ale nie chcą robic się częściej, więc czekam na rozwój wydarzeń ![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje!
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smoczek dawalam, ale nie chcial' ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- A i ważne pytanie.. Dostałam od znajomych witaminy dla maluszka, bo im były juz niepotrzebne..Jest na nich spożyć do końca 06/2013.. i teraz czy to jest do konca maja czy do końca czerwca?? A i drugie pytanie.. Mam w wypisie maluszka podawać vit. d3 1x 400 j.m potem drugi punkt podawać vit K 25 ug od 8 doby do konca 3-go miesiaca zycia w przypadku wylacznego karmienia piersia.. Teraz jak mam vitaminy D+K to od kiedy mam je podawac??Czy musze oddzielnie kupic D, oddzielnie K i D juz zacząc podawac a K od 8 doby?? ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- A i miałam ciężką noc co 1,5 godziny albo jesc albo srac.. o 4 nad ranem zaczęłam sama się budzic i zastanawiac czy ostatnio odłożyłam wojtka spowrotem do łóżeczka, a jezeli nie to czy nie spadł nam pod łożko, albo czy nie lezy zgnieciony na placek przez matke.. |
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Ja bym kupiła D plus K i podawała od 8 doby obie a od skończonego 3 miesiąca przeszła na samą D. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
|
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina,
Lonely Anka Jak tam ????:-* Spadam z domku do przychodni na bilans ze starszym, potem zajżę do mamy . Zamelduję się w porze obiadu;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#313 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak dobrze, że jesteście już w domku! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--- Kuźwa wyżarli (mój brat i szwagier, którzy przyszli wczoraj wieczorem do nas popiwkować) mi wczoraj cały pieczywo i obiad na dzisiaj... I co ja będę jadła się pytam Ale widzę, że brat auto pod moim blokiem zostawił, czyli pewnie zaraz po nie przylezie, więc przy okazji Go wykorzystam żeby mi jakieś buły kupił... Tymczasem idę zapchać kichy jogurtem jakimś ![]() A właśnie- Mysia- jakiś rozwój akcji, czy cisza?!?
|
|
#314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
Dobra serio spadam:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#316 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
Chciałam przekazać szczęśliwą nowinę ![]() 22 maja o godzinie 18:35 przyszło na świat nasze maleńkie szczęście - Elena Maria 3750g, 58cm, sn Gratulacje dla nowych mamuś ![]() Marchewka cieszę się, że Ty też już po Diabli widzę, że urodziłyśmy praktycznie o tej samej godzinie i w tym samym dniu
Edytowane przez _pola Czas edycji: 2013-05-29 o 08:39 |
|
|
|
#317 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mój się budzi w nocy co 3h jak w zegarku. W dzień czasami mu się zapomni i śpi 4,5h a w nocy nieeee ![]() Ale teraz śpi sobie na brzuszku Cytat:
![]() Cytat:
do końca czerwca. Ja kupiłam osobno K i D i dobrze zrobiłam bo karmię mm i daję tylko D.. BTW czy któraś z Was chce witaminę K? Mam całe opakowanie i oddam w dobre ręce, bo mnie się nie przyda. Jakby ktoś chciał to proszę info na PW.
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-05-29 o 08:41 |
|||||||
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
Hej
u mnie dzisiaj tp. od wczoraj mam skurcze, przez dłuższą chwilę były regularne, a teraz się rozjechały... tyle, że nie bolą... czuje je i jest to nieprzyjemne, ale nic nie boli . - pewnie przepowiadacze. Zobaczymy, może się jeszcze rozkręci jakaś taka zniecierpliwiona jestem. Chyba przez to, że tak mnie nastawiali na to, ze urodzę przed terminem.... od 36tc. byłam już w pełnej gotowości... a teraz mam wrażenie, że ten poród to jakiś abstrakt![]() Jenny, Pola gratuluje!!!!
|
|
|
|
#320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
eeee to było jednorazowe
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka długa ![]() btw o tej porze to mnie wysłali spowrotem na patologię
|
|
|
|
|
#323 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wpada człowiek z rana tylko podbić licytację na all, ale nie może nie kliknąć tego zakichanego wizażu. Miłego dzionka! |
||||
|
|
|
#324 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo! a ja jeszcze nie miałam przyjemności mojego czopa oglądać. zastanawiam się, czy nie mam przypadkiem czopa-widmo... po wczorajszym badaniu rękawiczka gina była czysta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czekaj, wyjdę z szoku... ok! chyba już ![]() gratuluję! ciekawam strasznie opisu, jak się zaczęło... poszłaś se cichaczem i wróciłaś na wątek z synusiem
|
|
#325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiktor wziął wszystkie ciotki z zaskoczenia ![]() ---- A mój czorcik jakieś dzikie harce odwala w brzuszku... Pewnie zadowolony że matka w końcu jeść dała
|
|
#326 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- U mnie dalej nic...juz mnie to powoli dobija ![]() Jade na zakupy. Moja mama sie mnie pyta "a co jak Ci wody odejdą na zakupach?" a Ja: "to dobrze" już mi wszystko jedno gdzie byleby sie juz zaczeło
|
||||
|
|
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#328 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z kolei jak za długo przyśpimy wszyscy, to z przerażeniem po przebudzeniu będę sprawdzać, czy wszyscy oddychają należycie - tak źle, i tak niedobrze... no nie dogodzisz!Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję! i faktycznie się zgrałaś z diabli ![]() Cytat:
może przejmiesz jej termin? wydaje mi się, że masz przepowiadacze, ale nie znaczy to, że nie rozkręcą się z tego porządne skurcze kto wie? może dzisiaj...
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
Szybko wpadłam się pochwalić, że wygrałam aukcję na karuzelkę rainforest z fisher price za 89 zł
i się udało. Napisałam ładnie czy mogę prosić o zdjęcia na maila i wygląda na to, że karuzela w ogóle nie jest zniszczona, ma pilot i dodatkowo oryginalne opakowanie. Zobaczymy jak będzie działać.
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
tak se patrzę... i wychodzi na to, że Jenny wpadła założyć nam nowy wątek, jeszcze coś poodpowiadała, a potem to chyba poszła rodzić
![]() Cytat:
najpierw, jak go głodzę jeszcze, to leniwie wystawia kawałek nogi, żeby mnie dobudzić i zagonić do lodówki, a po śniadanku jest radość i szczęście i tańce hulanki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

ciężko mi się do malej dopchać 

- medela mini electric, w koncu spontanicznie kupiła, oby był, bo się przekręce..

gratulacje!

I co ja będę jadła się pytam