Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 22:21   #3661
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Azealia Jak Ci tu dobrze to zostań

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Zapisuj się na amniopunkcję, trzymam mocno kciuki i napewno wszystko będzie dobrze!!!!!Trzeba myśleć pozytywnie dla dzieciaczka

Bardzo mi przykro

Jestem wreszcie, u lekarza było półtorej godziny opóźnienia!!!!!!! MASAKRA. Wysiedzieliśmy się jak głupki, ale na szczęście same dobre wiadomości. Dzidziuś zdrowy, nie ma rozszczepu wargi, móżdżek i wszystko inne bardzo ładnie, serduszko pięknie biło 140 uderzeń na minutę, waży 248 g i UWAGA UWAGA obalam że jak się nie ma mdłości to jest chłopczyk. W brzuszku rośnie sobie mała DZIEWCZYNKA Tatuś chodzi dumny że będzie córusia tatusia, jest mniejsza od terminu OM o tydzień, bylebym tylko nie urodziła 1 listopada ;/, ale spodziewałam się że jest mniejsza (z obserwacji wiedziałam że miałam później owulacje) bo od początku zawsze jest kilka dni różnicy. A może będzie poprostu taka mała kruszynka więc kilka osób a w sumie prawie większość z rodziny i znajomych trafiła z obstawianiem płci
A teraz pochwalę się Wam jeszcze moją małą córusią i sweterkami dla niej, które mam już od dawna i czekały Zdjęcie córci rozmazane trochę ale nie chce mi wyjść lepsze ;(

Gratuluję z całego serducha

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Maomami Gratuluję córci . Wystarczyło, że napisałaś wysokość tętna i juz podejrzewałam .

Jestem zmęczona, jutro wyniki testu potrojnego.

Buziaki dziewczyny!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A to po tętnie można jakoś poznać?Mniejsze to dziewczynka a wyższe chłopczyk?

za wynik

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:24   #3662
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Nemosek to nie reguła ale raczej czesta prawidlowosc. Tyle ze wystarczy ze maluch miał chwile aktywnosci i tetno jest wyższe.
Moj synek miał prawie 190 w 12tyg. Malo nie padlam... ale potem już nizej. Choć z reguły ponad 150 u chłopców.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:26   #3663
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Nemosek to nie reguła ale raczej czesta prawidlowosc. Tyle ze wystarczy ze maluch miał chwile aktywnosci i tetno jest wyższe.
Moj synek miał prawie 190 w 12tyg. Malo nie padlam... ale potem już nizej. Choć z reguły ponad 150 u chłopców.

Wow to mu serduszko pięknie i mocarnie biło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-28, 22:27   #3664
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Zapisuj się na amniopunkcję, trzymam mocno kciuki i napewno wszystko będzie dobrze!!!!!Trzeba myśleć pozytywnie dla dzieciaczka

Bardzo mi przykro

Jestem wreszcie, u lekarza było półtorej godziny opóźnienia!!!!!!! MASAKRA. Wysiedzieliśmy się jak głupki, ale na szczęście same dobre wiadomości. Dzidziuś zdrowy, nie ma rozszczepu wargi, móżdżek i wszystko inne bardzo ładnie, serduszko pięknie biło 140 uderzeń na minutę, waży 248 g i UWAGA UWAGA obalam że jak się nie ma mdłości to jest chłopczyk. W brzuszku rośnie sobie mała DZIEWCZYNKA Tatuś chodzi dumny że będzie córusia tatusia, jest mniejsza od terminu OM o tydzień, bylebym tylko nie urodziła 1 listopada ;/, ale spodziewałam się że jest mniejsza (z obserwacji wiedziałam że miałam później owulacje) bo od początku zawsze jest kilka dni różnicy. A może będzie poprostu taka mała kruszynka więc kilka osób a w sumie prawie większość z rodziny i znajomych trafiła z obstawianiem płci
A teraz pochwalę się Wam jeszcze moją małą córusią i sweterkami dla niej, które mam już od dawna i czekały Zdjęcie córci rozmazane trochę ale nie chce mi wyjść lepsze ;(
Super i gratuluję dziewczynki !

Dziewczyny weźcie kopnijcie mnie w . Zamiast się cieszyć z ciąży i ze wszystkiego chodze jakaś taka zmulona i bez życia...
Mieliśmy jutro z TŻ-tem iść załatwić ślub cywilny, nawet nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo się z tego cieszyłam a on mi dzisiaj powiedział że nie dał mi jeszcze pierścionka to i ślubu jeszcze nie planuje . Do tego moja teściowa która ostatnimi czasy była dla mnie baaaaardzo miła dziś pokazała od nowa pazurki... Nagadała mojemu Damianowi że mogłabym poodkurzać bo ma syf w pokoju i muszę napisać tutaj że u nich w domu robię wszystko obiady, porządki w kuchni, łazience, u TŻ-ta w pokoju a jego poprosiłam tylko o to żeby wziął odkurzacz i poodkurzał a ona od razu go nastawiła że nic nie robię że tylko leże i mogłabym mu poodkurzać, przyszedł do pokoju i zrobił mi awanture... Poczułam się jak śmieć który jest im potrzebny tylko do tego żeby robić po nich porządki...
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:34   #3665
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Domi no to chyba trzeba poważnie porozmawiać, bo wiadomo że w awanturze to nic nie wskurasz. Ze ślubem to tez pewnie jakiś lęk, skoro to wcześniej było ustalone.

Nemosek no nie bardzo, takie tetno fizjologiczne u płodu nie jest . Zdecydowanie za wysokie.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-05-28, 22:35   #3666
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Maomami Gratuluję córci . Wystarczyło, że napisałaś wysokość tętna i juz podejrzewałam .

Mój odkurza, oporzadza zmywarke, sprząta lazienke i toalete, jest najlepszy w układaniu rzeczy, wynosi śmieci. Generalnie nie mogę narzekać.
I tez wiele musiałam go nauczyć. Ale jest najlepszy z najlepszych. I Kocham Go bardzo.

Jestem zmęczona, jutro wyniki testu potrojnego.

Buziaki dziewczyny!

Też słyszałam, ze przy wysokim tetnie to na chłopaczka
A moja miała teraz w 15tc -152 a na genetycznym 164

Mój tez dużo robi, nie moge narzekać

za wynik!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny weźcie kopnijcie mnie w . Zamiast się cieszyć z ciąży i ze wszystkiego chodze jakaś taka zmulona i bez życia...
Mieliśmy jutro z TŻ-tem iść załatwić ślub cywilny, nawet nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo się z tego cieszyłam a on mi dzisiaj powiedział że nie dał mi jeszcze pierścionka to i ślubu jeszcze nie planuje . Do tego moja teściowa która ostatnimi czasy była dla mnie baaaaardzo miła dziś pokazała od nowa pazurki... Nagadała mojemu Damianowi że mogłabym poodkurzać bo ma syf w pokoju i muszę napisać tutaj że u nich w domu robię wszystko obiady, porządki w kuchni, łazience, u TŻ-ta w pokoju a jego poprosiłam tylko o to żeby wziął odkurzacz i poodkurzał a ona od razu go nastawiła że nic nie robię że tylko leże i mogłabym mu poodkurzać, przyszedł do pokoju i zrobił mi awanture... Poczułam się jak śmieć który jest im potrzebny tylko do tego żeby robić po nich porządki...
Kochana czasem każdemu się zdarzają gorsze dni Jutro będzie lepiej

A Tż-towi i teściom to się należy!! Bozia mu rączki ucieła, ze nie może sam poodkurzać???

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-05-28 o 22:36
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:36   #3667
ryba91
Zakorzenienie

Maomami- gratuluje

ciekawe jak tam pepermint patty ?

ja takz doskoku, leze w łóżku. jutro poodpisuje
Stary 2013-05-28, 22:42   #3668
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Domi no to chyba trzeba poważnie porozmawiać, bo wiadomo że w awanturze to nic nie wskurasz. Ze ślubem to tez pewnie jakiś lęk, skoro to wcześniej było ustalone.

Nemosek no nie bardzo, takie tetno fizjologiczne u płodu nie jest . Zdecydowanie za wysokie.

Może nie irytowałoby mnie to wszystko tak bardzo gdyby nie sytuacja z moimi rodzicami którzy ciągle krytykują TŻ-ta i pytają w kółko kiedy załatwimy ślub i całą resztę, a co ja sama mogę ? przecież go do niczego nie zmuszę, siedzę i rycze z bezradności...

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Też słyszałam, ze przy wysokim tetnie to na chłopaczka
A moja miała teraz w 15tc -152 a na genetycznym 164

Mój tez dużo robi, nie moge narzekać

za wynik!

Kochana czasem każdemu się zdarzają gorsze dni Jutro będzie lepiej

A Tż-towi i teściom to się należy!! Bozia mu rączki ucieła, ze nie może sam poodkurzać???
Liczę na te lepsze dni od dłuższego czasu i jakoś zamiast być coraz lepiej jest coraz gorzej, nie mam już sił do tego wszystkiego.
Gdzie ja miałam oczy kiedy decydowałam się na życie z nim, zamiast mnie bronić i wspierać zrobił mi awanture bo mu coś mamusia nagadała...
Stary 2013-05-28, 22:49   #3669
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Domi po pierwsze zawsze bierz poprawke na wlasne mysli w ciąży i około 6 tygodni po niej, bo nie sa do końca racjonalne. Po porodzie wręcz nienawidzilam mojego mena. Wszystko było nie tak.

Po drugie, jak on nie ma jaj to ty je miej i powiedz co myślisz. To nie jest czas na klebienie emocji.

I niestety rodziców tez sprowadz na ziemię. Nie ma zmiłuj. Ślub dziecka nie uszczęśliwi, a uważam ze lepiej się dotrzec przed ślubem niż po. I to Wasze życie. Oboje musicie być gotowi. A co sobie myślałas? Pewnie go kochasz... niby nic wielkiego. A potrafi namieszac w glowie .

. Witaj Kochanie

Stary 2013-05-28, 22:55   #3670
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Domi po pierwsze zawsze bierz poprawke na wlasne mysli w ciąży i około 6 tygodni po niej, bo nie sa do końca racjonalne. Po porodzie wręcz nienawidzilam mojego mena. Wszystko było nie tak.

Po drugie, jak on nie ma jaj to ty je miej i powiedz co myślisz. To nie jest czas na klebienie emocji.

I niestety rodziców tez sprowadz na ziemię. Nie ma zmiłuj. Ślub dziecka nie uszczęśliwi, a uważam ze lepiej się dotrzec przed ślubem niż po. I to Wasze życie. Oboje musicie być gotowi. A co sobie myślałas? Pewnie go kochasz... niby nic wielkiego. A potrafi namieszac w glowie .

Ile razy próbowałam z nim pogadać na spokojnie zawsze kończyło się to kłótnią, nawet zaczęłam myśleć o tym że nie jestem mu do niczego potrzebna i tak naprawdę ma mnie/nas daleko gdzieś bo on się jeszcze wyszaleć musi...
Codziennie się denerwuję bo mam wrażenie że on właśnie takimi obietnicami a później wykręcaniem się robi mi na złość.

Co do rodziców... szkoda słów i nerwów, traktują mnie jakbym miała 5 lat i wydaje im się że zrobię tak jak oni mi powiedzą a mnie to irytuje do tego stopnia że reaguje krzykiem i rycze gdzieś w kącie. Krzyczą że muszą sobie wakacje zarezerwować a nie mają możliwości póki co bo czekają aż my ustalimy datę ślubu... no to z tego co się dowiedziałam dzisiaj od TŻ-ta to się raczej nie doczekają i mogą spokojnie rezerwować urlop kiedy im się tylko podoba.
Stary 2013-05-28, 23:06   #3671
Kabriela
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny!
Maulu jedyna ile naskrobałyście!!!
Nie mam jak odpisać na wszystko, odpisze jedynie to co mi najbardziej utkwiło i co mnie wręcz dosłownie zabolało, bo jestem za bardzo emocjonalna!
Gratuluję dziewczynki, zazdroszczę, że już wiesz ja też tak chce!!!

Domi wiem, że pisać zawsze można i to jest łatwiejsze, jednak życie mi podpowiedziało w swoim scenariuszu, że z pewnymi zachowaniami ludzi nie wygrasz, z pewnymi relacjami i stereotypami.....niestety . My w ciąży inaczej funkcjonujemy czasami mam wrażenie że niestety gorzej...i my musimy sobie ze wszystkim radzić, panowie mają inaczej...myślę, że na te kłótliwe atmosferę i sytuacje złożyło się wiele rzeczy, dlatego nie bierz tego do siebie, bo nie warto, tylko Ciebie boli.
Po prostu odpuść, nie chce załatwiać ślubu daj sobie czas i Jemu, z teściową nie zaczynaj wojny, jeżeli wiesz, że to nie jest konieczne.
I głowa do góry, jutro może być znacznie gorzej.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 23:13   #3672
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Domi wiec mu to powiedz! Wyrzuc z siebie wszystko. Wóz albo przewóz!

. Witaj Kochanie

Stary 2013-05-28, 23:16   #3673
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
ja mam dzienniczek wpisuje wymiary, najwazniejsze badania,co mi dolega, dzien po dniu, jak mija; co mi smakuje, czego nie lubie, moje zdjęcia. Kupiłam w empiku za ok 30 zł. Super pamiątka!

byłam dzis u ginekologa, powiedzial mi, ze wszystko ok

ale niestety miał zły aparat, co stwierdził: "nie lubie go" i nie usłyszałam serduszka

Masakra co za dzien, jechałam do miasta busem były wszystkie okna zamkniete i zemdlałam ;( mam nadzieje ze to przez tego typu komunikacje i brak świeżego powietrza;(
współczuję omdlenia ale gratuluje wizyty

Cytat:
gratuluję dziewczynki, słodkie sweterki kiedys miałam w grupie taką roczna dziewczynkę w słodziutkiej, miała białe rajstopki i buciki do tego (mimo, że za wiele to ona nie chodziła) i włąśnie tego typu sweterek. Miodzio
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 23:19   #3674
paulinaizabela
Zakorzenienie

Domi nie płacz Kochana i nie smutaj, bo maluszek to odczuwa... Pogadaj tak szczerze z Tż-tem co Cię boli, czego oczekujesz. Teraz Ty i dzidzia jesteście jego rodziną, będzie ojcem, więc powinien zachować się dorośle i odpowiedzialnie, tak aby Wam było jak najlepiej. A jego mama chyba widzi ile Ty robisz w domu a ile on, i powinna go gonić do roboty a nie jeszcze jechać na Ciebie
Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-05-28 o 23:20
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 23:23   #3675
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
Maulu jedyna ile naskrobałyście!!!
Nie mam jak odpisać na wszystko, odpisze jedynie to co mi najbardziej utkwiło i co mnie wręcz dosłownie zabolało, bo jestem za bardzo emocjonalna!
Gratuluję dziewczynki, zazdroszczę, że już wiesz ja też tak chce!!!

Domi wiem, że pisać zawsze można i to jest łatwiejsze, jednak życie mi podpowiedziało w swoim scenariuszu, że z pewnymi zachowaniami ludzi nie wygrasz, z pewnymi relacjami i stereotypami.....niestety . My w ciąży inaczej funkcjonujemy czasami mam wrażenie że niestety gorzej...i my musimy sobie ze wszystkim radzić, panowie mają inaczej...myślę, że na te kłótliwe atmosferę i sytuacje złożyło się wiele rzeczy, dlatego nie bierz tego do siebie, bo nie warto, tylko Ciebie boli.
Po prostu odpuść, nie chce załatwiać ślubu daj sobie czas i Jemu, z teściową nie zaczynaj wojny, jeżeli wiesz, że to nie jest konieczne.
I głowa do góry, jutro może być znacznie gorzej.
Cytat:
Domi wiec mu to powiedz! Wyrzuc z siebie wszystko. Wóz albo przewóz!

Cytat:
Domi nie płacz Kochana i nie smutaj, bo maluszek to odczuwa... Pogadaj tak szczerze z Tż-tem co Cię boli, czego oczekujesz. Teraz Ty i dzidzia jesteście jego rodziną, będzie ojcem, więc powinien zachować się dorośle i odpowiedzialnie, tak aby Wam było jak najlepiej. A jego mama chyba widzi ile Ty robisz w domu a ile on, i powinna go gonić do roboty a nie jeszcze jechać na Ciebie
Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej
Dzięki wielkie dziewczyny . Jakoś mi się lepiej zrobiło jak się mogłam wyżalić, czeka mnie poważna rozmowa z TŻ-tem i czuje że to nie będzie proste... Muszę wyrzucić z siebie wszystko to co we mnie siedzi, bo ostatnio przyjęłam taktyke nie odzywania się i nie reagowania na nic... zamknęłam się w sobie po prostu bo tak mi jest wygodnie
Stary 2013-05-28, 23:30   #3676
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki wielkie dziewczyny . Jakoś mi się lepiej zrobiło jak się mogłam wyżalić, czeka mnie poważna rozmowa z TŻ-tem i czuje że to nie będzie proste... Muszę wyrzucić z siebie wszystko to co we mnie siedzi, bo ostatnio przyjęłam taktyke nie odzywania się i nie reagowania na nic... zamknęłam się w sobie po prostu bo tak mi jest wygodnie
Jak się człowiek wygada to od razu lżej na duszy
za tą rozmowę, bądź silna i powiedz mu wszystko co Cię męczy...mam nadzieję, że chłop zrozumie, poprawi sie i będzie dobrze między wami

Słodkich snów brzuchatki
Stary 2013-05-28, 23:47   #3677
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

no to bacik się należy ale nie dla Ciebie tylko tż.I do jubilera po pierścionek
Głowa do góry!Cieszyć się

Cytat:

To co dzidzia miała jakąś aktywność że takie tętno

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Za jutrzejsze wizyty

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-29, 00:14   #3678
peppermint patty
Rozeznanie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Wow!super wiesci!!!gratuluje dziewuszki,jutro juz ja podejrze,bo na tel.zdjecia mi sie nie odpalaja.

U mnie tez wszystko ok.co prawda dzis swojego malucha nie widzialam,a stesknilam sie troszke...to byla wizyta kontrolna,wiec posluchalam tetna(oj jaki to byl potrzebny mi dzis dzwiek),lekarz obmacal brzuch,zmierzyl szyjke i skwitowa"zdrowa jak ryba"....no i do 25.06 czekamy na nastepna wizyte.

A odzywam sie dopiero teraz,bo po wizycie zakupy,po zakupach spiecie z moim Tz-jak to u nas bywa,ktorkie acz tresciwe...i jakos mi zabraklo juz dzis sil.
Dobrej nocki wszystkim.no i slonecznego dnia jutro...podladujmy bateryjki

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 00:24   #3679
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Wow!super wiesci!!!gratuluje dziewuszki,jutro juz ja podejrze,bo na tel.zdjecia mi sie nie odpalaja.

U mnie tez wszystko ok.co prawda dzis swojego malucha nie widzialam,a stesknilam sie troszke...to byla wizyta kontrolna,wiec posluchalam tetna(oj jaki to byl potrzebny mi dzis dzwiek),lekarz obmacal brzuch,zmierzyl szyjke i skwitowa"zdrowa jak ryba"....no i do 25.06 czekamy na nastepna wizyte.

A odzywam sie dopiero teraz,bo po wizycie zakupy,po zakupach spiecie z moim Tz-jak to u nas bywa,ktorkie acz tresciwe...i jakos mi zabraklo juz dzis sil.

Super , ze same dobre wiesci ! Dobranoc ;**

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 07:34   #3680
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze że wszystko w porzadku

zień dobry dziewczyny ja dziś wcześnie bo wcześnie na zajecia. TZ dzisiaj wieczorem wraca już sie nie moge doczekać
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 07:44   #3681
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Pogadaj z nim koniecznie, zaniem będzie za późno!! Tak jak dziewczyny piszą, wóz albo przewóz. Teściową też należy ustawić do pionu! za rozmowę
Cytat:

To super, że wszystko ok a tego 25 to połówkowe? ;>
a jakie dzidzia iała tętno, może da się wywnioskować :P

Maomami jescze raz Gratuluję Córuni wpisywać na listę?
macie imiona ?

Jak ktoś chce zmiany na 1 stronie to proszę pisać! albo tutaj pogrubione, lub jakkolwiek zaznaczone albo PW ( daty, imienia, płeć itd )
Stary 2013-05-29, 07:58   #3682
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Widzę, że coraz więcej płci znamy Gratuluję

Sama już nie mogę się doczekać kolejnego USG.

No i oczywiście dziękuję za wszystkie gratulacje zaręczyn, nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:09   #3683
coralady
Wtajemniczenie

Witam Mamusie

Cytat:
.

Coralady mój też kapie mala, oporzadza po kapieli. Bardzo często i dużo sie z nią bawi. Jest wiele rzeczy, ktorych ja nie lubię z nią robić a on owszem. Czasem musze mu zostawić instrukcje, ale daje rade sam.
Jest dobrym Tatą. I Mała bardzo go kocha.
Mój tż podobny do twojego-córeczke kocha na zabój i uwielbia z nią spędzac każdą chwilę.Pomaga mi w domu,zwłaszcza teraz kiedy jestem w drugiej ciązy i nadal fatalnie się czuje,a zaczęłam dziś 17 tc.

maomami gratuluje córeczki!!!Jakieś typu na imię?

Chłopaki rządzą-jeszcze mój synek nie wpisany na listęCzekam na potwierdzenie na połówkowym.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:16   #3684
metkaa
Zakorzenienie

czesc

ja tez juz bym chciala znac plec ale to jeszcze daleka droga
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:32   #3685
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Pogadaj z nim koniecznie, zaniem będzie za późno!! Tak jak dziewczyny piszą, wóz albo przewóz. Teściową też należy ustawić do pionu! za rozmowę

To super, że wszystko ok a tego 25 to połówkowe? ;>
a jakie dzidzia iała tętno, może da się wywnioskować :P

Maomami jescze raz Gratuluję Córuni wpisywać na listę?
macie imiona ?

Jak ktoś chce zmiany na 1 stronie to proszę pisać! albo tutaj pogrubione, lub jakkolwiek zaznaczone albo PW ( daty, imienia, płeć itd )
Tak, możesz wpisać na listę córusię. Imię mamy, ale nie wiem czy w tym wątku będziemy uzupełniać imiona czy od III części??

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Mój tż podobny do twojego-córeczke kocha na zabój i uwielbia z nią spędzac każdą chwilę.Pomaga mi w domu,zwłaszcza teraz kiedy jestem w drugiej ciązy i nadal fatalnie się czuje,a zaczęłam dziś 17 tc.

maomami gratuluje córeczki!!!Jakieś typu na imię?

Chłopaki rządzą-jeszcze mój synek nie wpisany na listęCzekam na potwierdzenie na połówkowym.
Zgodnie doszliśmy do porozumienia że będzie Zuzanna taka mała Zuzia, mam nadzieję że nam się nie zmieni. Od kiedy pamiętam mówiłam że jak będę mieć córusię to będzie Zuzanna albo Oliwia. Akurat dla dziewczynki byliśmy bardzo zgodni, jakby miał być chłopiec to mieliśmy większe problemy

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-05-29 o 08:34
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:34   #3686
De28
Wtajemniczenie

domii-przede wszystkim zostw ten slub.Co ci to da?Jedynie klopoty,jak jednak sie rozejdziecie.To nie tak ma wygladac.Pogadaj z rodzicami, powiedz,ze nie bedziesz faceta zmuszac i w razie co zrobicie w przyszlym roku albo i jeszcze pozniej.To on niech wyjdzie z propozycja slubu a nie ty-jeszcze bedzie ci mowil,ze pod presja sie ozenil.
Powiedz im na spokojnie,bez nerwow,ile cie kosztuje nerwow ta sytuacja i by nie wywierali nacisku. I pogadaj z tzetem,ale tez na spokojnie bez nerwow. Moze tez czuje sie miedzy mlotem a kowadlem,pomiedzy matka i toba.Co nie tlumaczy jego zachowania.Bez nerwow-ze bedziecie rodzina,ze chcesz miec w nim oparcie a nie wroga i ze zwiazek nie ma sensu,jezeli on cie bedzie tak traktowal. No a niestety milosc czasem przeslania nam rzeczywistosc. Ja sobie nie wyobrazam,by moj mi tak powiedzial.On sam jak widzi,jak sprzatam to mowi,ze mam usiasc i odpoczac,jak zacznie mu przeszkadzac brud,to sam odkurzy.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:45   #3687
aaby
Zakorzenienie

Ale naskrobałyście!

Trele - ja widziałam Stokke na żywo w wersji spacerowej i trochę kosmiczny mi się wydaje

nena - wyprzedaże w Tesco zaczną się pewnie jak wszędzie, pod koniec czerwca I w sklepie jest duuużo więcej rzeczy niż na stronie. Przede wszystkim na stronie masz głównie róże i niebieskie, a w sklepie jest mnóstwo beżu

budowniczka - współczuję teściów! Aż się nie chce wierzyć jak się czyta
A co do zarobków, to 4 tys. to chyba nie tak mało My mamy podobnie, ale mamy niestety trochę zadłużenia i prawdę mówiąc gdyby nie to, to byłoby całkiem znośnie

Mya - teściowa i mieszkanie Co za kobieta!

Anoula - chyba każdy facet ma przerażenie w oczach, jak słyszy o tym, ile pozycji znajduje się na liście wyprawkowej Mój TŻ akurat o tetrach słyszał (znajomi mają maluchy, więc widzi, że to całkiem przydatna rzecz ), ale już widzę jego przerażenie, jak mu resztą listy pokażę

ryba - teściowej należą się za czytanie korespondencji. Ale moja teściowa też całe życie otwierała listy mojego męża Ja od początku nie mogłam tego zrozumieć, jakoś u mnie w domu było inaczej, i parę lat temu mąż przeprowadził z nią rozmowę. Poskutkowało. Teraz tylko dzwoni, że coś przyszło na ich adres

olenka - bardzo mi przykro Trzymaj się mocno

De - słodki synek!

kruszynka - gratuluję synka!

maomami - z kasą niestety tak jak, jak już człowiek wychodzi na prostą, to znów coś się sypie

anulka - świetne podejście lekarza!

Trele - ależ Ci zazdroszczę La Millou! Chciałam licytować ten granatowy w małpki ale nie mam konta na ebay'u

Azealia - historia Twojego TŻa z Prontem made my day!

agnieszka - kochana, nie stresujemy się i nie przekreślamy wszystkiego! Wiem, że łatwo powiedzieć, ale mojej koleżance NT wyszło 4,5mm a synek urodził się zdrowiutki jak rybka! Co prawda mówi, że oczekiwanie na wyniki amnio to były najdłuższe 3 tygodnie w jej życiu, ale to tylko dowodzi, że NT jeszcze o niczym nie świadczy
Zapisałaś się na amnio?

wiolina - bardzo mi przykro Trzymaj się mocno

Antibia - zdrowiej nam Kochana i oszczędzaj się koniecznie!

maomami - gratuluję dziewczynki! Ciekawe, co u mnie wyjdzie - bo i ja jestem z tych, które ominęły mdłości i wymioty

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Coś smutne wiadomości tutaj ostatnio

Pisałyście o żyrafce Sophie i koniku FP. O żyrafce dowiedziałam się z kilku parentignowych blogów. Na początku uznałam "Fuuuj, wygląda jak zabawka dla psa", zastanawiając się przy tym jak można dać za to tyle kasy. Ale co rusz trafiam na kolejną zachwyconą mamę i sama zaczynam się zastanawiać, czy gdybym nie miała wolnych 60zł, to bym dziecku nie kupiła
Co do konika, to usłyszałam o nim na wizażu - podobno działa cuda! Ale wcale mi się nie podoba

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:52   #3688
maomami
Wtajemniczenie

Dziewczyny a jak już będziecie znać płeć to będziecie mówić rodzinom jakie wybraliście imię?? Ja wczoraj siedziałam w poczekalni u lekarza ponad godzinę i rozmawiałam z taką dziewczyną, opowiadała jak ich znajomi mieli wybrane imię dla chłopca, powiedzieli jednej babci to się skrzywiła i skomentowała, to wybrali inne nie chcieli jej powiedzieć ale obiecała że nie będzie nic mówić, więc jej powiedzieli a ta niby nic nie powiedziała ale widać było reakcje. wymyślili trzecie imię i już powiedzieli dopiero po porodzie. My wiemy jakie będzie imię ale tak rozmawialiśmy i powiedzieliśmy sobie że nie będziemy zdradzać imienia bo w sumie na każde imię ktoś coś znajdzie, a na Zuzie to nie trudno.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:53   #3689
issia88
Zakorzenienie

Witam z rana

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Zaraz będę nadrabiać, ale zacznę od ogłoszeń parafialnych:
spodziewamy się synka

wiedziałam, po prostu od początku wiedziałam, że będzie Krzyś

Tż-towi, aż łezki popłynęły jak usłyszał o pitolku - słodziolku

Wszystko się rozwija prawidłowo, wszystkie prametry sa w normie jestem przeszczęśliwa
Super, gratuluję synka Krzyś bardzo ładne imię

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Nie wierze w to co czytam, okrutność ludzka jest straszna, napiszę na biało żeby wrażliwe dziewczyny nie musiały czytać: Strażacy z prowincji Zhejiang we wschodnich Chinach uratowali noworodka, który w sobotę po południu utknął w rurze kanalizacyjnej po tym, jak tuż po narodzinach jego rodzice próbowali spuścić je w toalecie. Dziecko znaleziono w odpływie toalety, znajdującej się w mieszkaniu na czwartym piętrze. Mieszkańców budynku w mieście Jinhua zaalarmował płacz niemowlęcia, dochodzący z rur. Strażacy wycięli fragment rury i zawieźli go do najbliższego szpitala, gdzie lekarza za pomocą szczypców i piły uwolnili dziecko. Akcja ratunkowa trwała prawie godzinę. Życiu noworodka nie zagraża już żadne niebezpieczeństwo. Wciąż trwają poszukiwania rodziców noworodka.
Masakra jakaś, powinni wykastrować tych rodziców i byłby święty spokój :/ Jak można dziecko spuścić w toalecie, to są jakieś potwory, a nie ludzie :/

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41031044]Ja też zawsze na wizytę idę z duszą na ramieniu. I nie oddycham jak pani dr robi mi usg ;p to głupie, ale ostatnio zauważyłam, że z nerwów wstrzymuję powietrze ;p

Wiecie co, dostałam jakiejś infekcji W 1 ciąży też miałam, do tego miałam jakieś dziwne coś, zapomniałam nazwy, co uniemożliwia naturalny poród bo dzidzia by się zakaziła. Teraz męczą mnie upławy do tego stopnia, że codziennie ratują mnie wkładki Miałam iść do lekarza w połowie czerwca, ale zapiszę się chyba na przyszły tydzień bo aż mnie od tego boli dół brzucha :/

Mam nadzieję, że coś mi przypisze i przejdzie.

Aaaa i poskarżę Wam się na męża :/ żeby nie było, że mam grzecznego! Mamy sunię, 4 m-ce. Wypuszczamy ją na dwór i kłopot z laniem w domu jest z głowy, ale mój mąż wychodząc do pracy często zapomina ją wypuścić. Wstaję dziś a dom tonie! Zasikała cały świat! Noż szlak mnie trafił bo kolejny ranek latam z mopem zamiast robić dziecku śniadanie.
Wkurzyłam się i zrobiłam mężowi notatkę co ma robić! Przykleiłam mu w kuchni do mebli. No bo ile można mówić żeby śmieci wyniósł? Czasem proszę 5 dni,a 6 sama wynoszę bo śmierdzą. Jego butelki i puszki po piwie sprzed miesiąca wypadają mi z szafki pod zlewem bo ich nie wynosi, w końcu sama wynoszę. Mam tego dosyć, jesteśmy 4 lata po ślubie, on ma prawie 30 lat, już mógłby się nauczyć.

Jedynak, za którego całe życie mama robiła.... Ale koniec, ja nie będę sprzątaczką!

O, wyrzuciłam z siebie te nerwy ;p[/QUOTE]

Może te karteczki pomogą?? Ja bym zastrajkowała Wywaliłabym na środek domu te wszystkie butelki i śmieci i tak zostawiła Może wtedy by zrozumiał, że wyrzucanie śmieci należy do jego obowiązków!?!

Cytat:
Witam w 16 tygodniu

Nad imionami musimy pomyśleć...a jakieś typy są
Nie ukrywam, że biorę pod uwagę Lilianę, Maję, Martę, Laurę, Kornelię...ale jeszcze się na konkretne nie zdecydowaliśmy.

Mnie się strasznie podoba Maja, ale moja bliska koleżanka ma już córę Maję ;P A z kolei mój TŻ uparł się na Helenke !?!

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Rybko Ja chyba kupię ze dwa ,jeden chciałam z La Millou, a drugi jakiś taki tańszy.Zawsze można dokupić przecież w razie wu.

Tak czytam o Waszych Tżtach i się zastanawiam Mój bardzo lubi sprzątać.
Kiedyś tak pięknie posprzątał łazienkę że aż mnie zdziwi wziął.Każdą dziurę wyczyścił,ale się spodziewał pewnie że będzie kontrola to i się przyłożył . Oczywiście często ja to robię bo kto zrobi to lepiej ode mnie, ale chętny jest zawsze.

Zapomniałam się przywitać
U mnie nie pada..na razie ale śpiąco i zimno
Zazdroszczę takiego TŻta Mój to ma dwie lewe ręce Jego o coś poprosić i żeby to zrobił to trzeba wołami prosić, już nie wspomnę o tym, żeby sam cos od siebie zrobił :/ W ogrodzie owszem, a w domu nic :/ Małego domu nie mamy, więc ze sprzątaniem zostałam sama :/ Jedynie to mi ostatnio okna pomógł umyc, ale szybko mu się to znudziło

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam na prenetalnym i nie mam dobrych wieści przeziernosć 2,8 mm, jest jakieś zgrubienie i lekarz dał skierowanie na amniopunkcję. 1:13 że to zespół downa, nogi mi się trzęsą, szok...ale "pocieszył" mnie, że miał taki przypadek że miał 1:4 i dziecko było zdrowe.
I cośna poprawęhumoru,zapytałam o płeć czy jest możliwe, aby ją stwierdził a on na to że tak 50:50 on zapytał co chcę a ja dziewczynkę a on na to to daje 50 procent ze będzie dziewczynka
jutro zapiszę się na tą amniopunkcję
Bądź dobrej myśli Nie możesz od razu nastawiac się na najgorsze - zobaczysz, że wsio będzie w porządku

Cytat:
Napisane przez wiolina19 Pokaż wiadomość
Żegnam się z Wami dziewczyny i życzę wszystkiego dobrego. Ja już nie mam po co zerkać na forum. Byłam dziś u lekarza i już wiem że mojemu dzidziusiowi nie bije serduszko. Jutro mam zgłosić się do szpitala na łyżeczkowanie. Pa
Jej, przykro mi strasznie Powodzenia życzę

Cytat:

Bardzo mi przykro

Gratuluję dziewczynki!!

Cytat:

Kolejna teściówka do wystrzelania :/ Te kobity to chyba nie maja co robić, ze się tak czepiają o wszystko :/ Sama mogłaby wziąć odkurzacz i odkurzyć, a nie kazać kobiecie w ciąży zapierniczac ze wszystkimi obowiązkami :/ Weź na spokojnie porozmawiaj ze swoim D. i powiedz mu parę słów do słuchu, że Ty sprzątaczką nie jesteś i nie będziesz. Że też należy CI się odrobina pomocy tym bardziej ze jesteś w ciąży :/ a on tez ma raczki ze złota i nie potrafi sam posprzątać!?! albo nagadaj teściówce? Może siądzie na dupie

A mnie od wczoraj kłują jajniki chyba? Takie dziwne uczucie. W nocy na prawym boku to już spac nie mogę bo mam wtedy takie uczucie ciągnięcia i od razu lewa strona mnie boli :/ Na lewym jak śpię całą noc to mnie tak biodrowe zawiasy bolą, że chodzic nie mogę :/
I u Nas zaczął się II trymestr Póki co żadnych zmian, prócz tego kłucia :/
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:58   #3690
domii29
Zakorzenienie

Witam się z Wami w moje małe święto zwane Urodzinami
Mam nadzieję że dzisiaj nic ani NIKT humoru mi nie popsuje, bo wczoraj się wypłakałam i dziś czuję się o wiele lepiej, wolałabym żeby tak zostało

Cytat:

Super że wszystko w porządku i mam nadzieję że z TŻ-tem doszliście do porozumienia .

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
domii-przede wszystkim zostw ten slub.Co ci to da?Jedynie klopoty,jak jednak sie rozejdziecie.To nie tak ma wygladac.Pogadaj z rodzicami, powiedz,ze nie bedziesz faceta zmuszac i w razie co zrobicie w przyszlym roku albo i jeszcze pozniej.To on niech wyjdzie z propozycja slubu a nie ty-jeszcze bedzie ci mowil,ze pod presja sie ozenil.
Powiedz im na spokojnie,bez nerwow,ile cie kosztuje nerwow ta sytuacja i by nie wywierali nacisku. I pogadaj z tzetem,ale tez na spokojnie bez nerwow. Moze tez czuje sie miedzy mlotem a kowadlem,pomiedzy matka i toba.Co nie tlumaczy jego zachowania.Bez nerwow-ze bedziecie rodzina,ze chcesz miec w nim oparcie a nie wroga i ze zwiazek nie ma sensu,jezeli on cie bedzie tak traktowal. No a niestety milosc czasem przeslania nam rzeczywistosc. Ja sobie nie wyobrazam,by moj mi tak powiedzial.On sam jak widzi,jak sprzatam to mowi,ze mam usiasc i odpoczac,jak zacznie mu przeszkadzac brud,to sam odkurzy.
Dziękuję bardzo za radę wiem że muszę z nim i z rodzicami pogadać ale już tyle razy próbowałam cokowiek tłumaczyć że jakoś brakło mi sił drążyć temat ponownie.

Cytat:
Dziewczyny a jak już będziecie znać płeć to będziecie mówić rodzinom jakie wybraliście imię?? Ja wczoraj siedziałam w poczekalni u lekarza ponad godzinę i rozmawiałam z taką dziewczyną, opowiadała jak ich znajomi mieli wybrane imię dla chłopca, powiedzieli jednej babci to się skrzywiła i skomentowała, to wybrali inne nie chcieli jej powiedzieć ale obiecała że nie będzie nic mówić, więc jej powiedzieli a ta niby nic nie powiedziała ale widać było reakcje. wymyślili trzecie imię i już powiedzieli dopiero po porodzie. My wiemy jakie będzie imię ale tak rozmawialiśmy i powiedzieliśmy sobie że nie będziemy zdradzać imienia bo w sumie na każde imię ktoś coś znajdzie, a na Zuzie to nie trudno.
My imiona mieliśmy wybrane jeszcze jak w ciąży nie byłam jak rozmawialiśmy z rodzicami to otwarcie powiedzieliśmy że będzie Jaś albo Julka i przyjęli do wiadomości i teraz zmienić byłoby ciężko bo przywykli do tych imion już

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-05-29 o 09:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości