|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Envl: to jeszcze masz buziaka w policzek i przytulaska ode mnie. Od tego jesteśmy abyś sie wygadała i wypłakała nam na klawiaturze
Tym bardziej jeśli Twój TZ jest zamknięty w sobie, to ten przytulaniec, jak poszłaś spać, znaczy więcej niż takie zwykłe codzienne.Tweed: dobrze, że jesteś. I=Twój TZ ładnie sie zachował, z tym wyborem zespołu...
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Więc zostaje albo żłobek prywatny, albo niania- żadna z Babci nie może wychowywać wnuka, bo obie są bardzo czynne zawodowo.. W przypadku żłobka prywatnego 1200 zł licząc z mlekiem, które trzeba im dostarczyc. Umowa mi się konczy w pracy pod koniec grudnia- zobaczymy po 6 msc macierzynskiego czy w ogole beda mnie chcieli dalej ogladac w pracy i mi umowe przedluza, to przede wszystkim.. A licząc obecną moją wspaniałą pensję obciętą o średnio 1400 zł i różne wypłaty Tżta ze wzgledu na prowizje wypracowana to bedziemy na chybił- trafił jak zostanę na macierzynskim dłuzej niz 6 msc.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-29 o 10:56 |
|
|
|
|
#3153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż od zawsze jest taki "oschły" jak to tłumaczy on taki już jest i żadna kobieta na świecie go nie zmieni- nawet ja ![]() A ja jestem typem 100% przytulaśnego niedźwiadka więc ciągle się do niego przytulam i już biedny nawet jako karę to traktuje ![]() Także En... przejmij stery i wyjdź z inicjatywą... może spróbuj wyciągnąć go do jakiejś knajpki na romantyczna kolację? Albo zapal świeczki jak wróci z pracy? ![]() Tak czy siak życzę żeby Tż żeby po Twoich staraniach Tż zrozumiał ile miłości i czułości jest Ci teraz potrzebne! Cytat:
![]() Wtedy mu mówię, że to dużo zależy ode mnie, ale jeszcze więcej od niego! Czy po prostu on da się odstawić, jeżeli będzie tak , że nie interesuje się Dzidziusiem w ogóle i wszystko ja robię, to niech nie liczy, że znajdę jeszcze czas dla niego Cytat:
Myślę, że kolejny Macdonald by nam się przydał ![]() Coś głodna się czuje
|
|
#3154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja działalność nie jest na tyle dochodowa, żeby pchać się w to latami. Na teraz ok, ale później muszę od nowa szukać pracy![]() Sama zobaczysz, co wam się będzie bardziej kalkulowało, na razie nie ma co się stresować na zapas
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierniczę, ale we mnie głupie hormony siedzą- czytając Wasz ryczę jak bóbr
aż mi głupio się zrobiło, że taka rozklejona cizia ze mnie się zrobiła.
|
|
|
|
#3156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Biedny się załątwił z tym barkiem no:/ UWAGA A TERAZ COŚ DLA ENLEVEE ale żebys w niej wypatrzyła same pozytywy i Twardzielkę a nie dołowniczka i ten 3 obrazek....tak mi sie podoba, ze Ci wkleiłam żebyś tak szybko się zmieniła jak te postacie się zmieniają i niech wraca nasz wyluzowana ENKA z cycem wywalonym do przodu i prostą wyciągniętą głową do przodu![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-05-29 o 11:06 |
||||
|
|
|
#3157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że ciążowy dół dopada tu każdą po kolei ![]() Jeśli chodzi o ciążowe przemyślenia - mam tak samo ... Ciągle sama, codziennie to samo, stałam się nudna, nieciekawa a na dodatek nieatrakcyjna. Niby nie jest tragicznie, ale jak TŻ ostatnio mimowolnie obejrzał się za zgrabną dziewczyną na ulicy to jakby ktoś mnie w mordę strzelił Ale przede wszystkim brakuje mi siebie-psychicznie jestem inna i ta inność powoduje, że wymagam innego traktowania od TŻ, a on chyba tego nie rozumie. Myśli, że w ciąży to tylko fizycznie się zmieniam a reszta jest bez zmian ![]() U Ciebie widzę nie tylko o to chodzi Musisz porozmawiać z TŻ, choć wiem, że łatwo się mówi ...Cytat:
Eh, bo się wkurzył, że kazałam mu przynieść kota z balkonu Jakby nie wiedział, że mi z tym brzuchem ciężej się wykulać z łóżka I oczywiście zamiast mu to powiedzieć to się poryczałam, a on się wkurzył, że ryczę nie wiadomo czemu W CIĄŻY JESTEM i ryczę nie wiem czemu... Tak ciężko to zrozumieć? ![]() Cytat:
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-29 o 11:09 |
|||
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Misiu Kolorowy i Wam wszystkim- od razu człowiekowi lżej na duszy bo tak naprawdę tylko Wy możecie zrozumieć jak obecnie się czuję. Inni podejrzewam patrzyliby na mnie jak na ufoludka, który pierniczy trzy po trzyZe żłobkiem to jest dla mnie idiotyzm roku.. człowiek normalnie płaci podatki, pracuje w danym miescie, a to, że jest zameldowany w miejscowosci 300m pod krakowem zabiera mu prawo do normalnego powrotu to pracy i szukanie rozwiazan, które nie sa ani tanie, ani wygodne.. masakra
|
|
|
|
|
#3159 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba każda z nas przeszła już jakiś kryzys i pisanie tu bardzo pomaga Cytat:
Cytat:
![]() Ale En... to że lubisz pracować i spełniasz się towarzysko w pracy tylko pozytywnie wpłynie na Bezika! Bo jak będzie miał zadowoloną z życia Mamę to będzie brał z Ciebie przykład i szybciutko nauczy się zaradności i otwartości do ludzi )Cytat:
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładnie to ujęłaś- brakuje mi siebie przede wszystkim, takiej jaką byłam i jaką Tż najlepiej traktował.
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
ja chwilowo uciekam dziewczynki, coby rodzice mogli się mną nacieszyć troszkę
![]() PS. MAma moja jest kochana od rana pyta na co mam ochote, jakie ciasto ma zrobić dla mnie, ze mam nic nie robić tylko odpoczywać...
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz po wizycie, Edziu jak zwykle w porzadku Szczepienie bylo troche bolesne i reka teraz nieco zesztywniala, ale to itak nic w porownaniu z tym co mnie czaka za ponad 2 m-ce Teraz popijam kawke z moja ulubiona angielska drozdzowka (danish pecan maple) i za chwile wyrusze do pracy, na sczescie tylko na pol dnia
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak mówisz Małgo chyba każda z nas ma kryzys i tak chyba czasem lepiej cosik uronić łezki!!!! ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Smaka mi narobiłas na drożdżówkę
|
||
|
|
|
#3165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że tu też gdzieś siedzi problem bo świadomie na Bezika się nie decydowaliśmy, tylko była to typowa wpadka. Dzieci planowaliśmy ale to za jakieś 5 lat, może też dlatego oboje przeżywamy to na swój sposób i mimo, że jest dzieckiem chcianym to wymógł zarówno na mnie jak i na Tżcie zmiany, na które nie do konca bylismy gotowi. Ale dla malenstwa wszystko, wiec trzeba się wziąć w garść i odchować szkraba na dzielnego faceta ![]() Super, że wizyta udana, a mocz mam nadzieję, że się poprawi.. mój w ciąży jest masakryczny po prostu Widzę, że się jednak zdecydowałaś na to szczepienie?? ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
i wiecie co Wam powiem....
jak chcecie to spamujcie ![]() będę miała przynajmneij co poczytać potem ![]() Całusy marudaski poranne ![]() jak wrócę ma być dużo uśmiechu i lecimy na ciacho do Idzi
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chcialabym zostac z dzieckiem jak najdluzej tylko dlatego, ze sama bylam dzieckiem pracujacej samotnej matki i mi jej nieco brakowalo, dlatego wolalabym uniknac tego przy moim dziecku. Jednak nie oznacza to, ze bede lepsza matka! Zapomnialam Wam dopisac wczesniej, juz mam +11kg do przodu a ja jeszcze nie rozpoczelam 30tc
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc i tak jesteś o 4 do przodu w porównaniu ze mną!Idę na 13:40 do p. ginekolog żeby sprawdziła jak tam moja szyjka się miewa, czy się zatrzymała, czy dalej się skraca proszę!
|
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3170 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i kciuki żeby z moczem było ok )No i żeby pół dnia w pracy szybciutko zleciało! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) i uważa, że czasami lepiej pójść do pracy i wrócić z naładowanymi bateriami i poświęcić czas dziecku To, że cały dzień będziemy siedzieć z dzieckiem tez nie oznacza, ze będzie super, bo włączy się zmęczenie, złość na sprawy codzienne, sprzątanie, zakupy i mimo braku pracy- siedzenia w domu Dziecko ma czasami mniej matki niż to która pracuje, ale po powrocie z pracy się nim intensywnie zajmieTrochę namotałam ![]() Ale najważniejsze żeby wybrać to co nam najbardziej odpowiada a nie opierać sie na presji społeczeństwa
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szyjkę, za ciebie i Tż, za wspaniały dzień. |
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
i Tobie.. i Wam też !---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
ja myślałam, że o tym przeciwko krztuścowi głupia ja
|
|
|
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem szczerze, że jest to strasznie irytujące i utrudniające życie ale nie umiem tego zmienić ![]() Cytat:
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
en to ze idziesz tylko na pol roku macierzynskiego nie swiadczy ze jestes zla matka! bez przesady! ja jak wrocilam do pracy w 7 miesiacu zycia Marysi, bylam przeszczesliwa. I kazdy patrzyl jak na wariatke, ale ja po tych 7 miesiacach caly czas z dzieckiem, chcialam wrocic do pracy, wyjsc do ludzi, ladnie sie ubrac, pogadac z kims nie tylko o dziecku i takie tam. I wiecie jak odzylam. W momencie zrzucilam 10 kg, bylam weselsza, a Marysia siedziala wowczas z babcia lub tata (TZ ma rozne godziny pracy) i tez dziecko bylo szczesliwe, bo nie musialo ogladac wiecznie zmeczonej matki. Wiec szczesliwa mama=szczesliwe dziecko
Ogarnelam tylko kurze w domu i sie bycze. TZ dzwonil, ze dzis szybciej skonczy, wiec zaraz obiore mlode ziemniaczki, bo maja byc z maslanka.
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
hyhy zróbcie zróbcie zlot...
możecie też zahaczyć nad morze.. to przekażę pozytywnej energii i jodu:Pa co do urlopu.. idę na rok, bo w sumie tak mi w pracy zasugerowali, ze będzie lepiej dla mojego powrotu i miejsca.. a czy faktycznie tak będzie, to nie wiem. Generalnie i tak się zastanawiam, czy nie zamienimy się z TZ na koniec.. bo finansowo lepiej się kalkuluje moje 100% i jego 80%, niż na odwrót. Ale nie czuję się wyrodną matką z tego powodu i TY envl też się nie czuj. Czasami są takie myśli i sytuacje że trzeba... nawet jeśli powodem jest zdrowie psychiczne matki. tematu żłobka nawet nie zaczęłam ogarniać.. przeraża mnie to.. ale co zrobić. Mus to mus.. a to w ogóle liczę na cud, że na macierzynskim w którymś momencie między pieluchami i cyckiem olśni mnie i wymyślę extra własny biznes:P Madi: kochaną masz mamuśkę. Wygląda na to, że bujaczek dotrze dzisiaj....a wózek wyjechał z wawy.. ale w tym tempie to ciężko powiedzieć, kiedy dotrze na Pomorze..:P Neni: bo nie doczytałam odpowiedzi.. albo przegapiłam.. Twój leżaczek/bujacze rozkłada się na płasko?
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Lenia mam, ale muszę zabrać się za robotę. Wpadnę jak ogarnę sprzątanie domu
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to według mnie, a według lekarza +12kg bo on mnie wazył troche pozniej i wczesniejszej mojej wagi nie ma ![]() A na ostatniej wizycie, staje na wagę, a lekarz: - to ile 2kg, 1kg? - nie, 4kg ![]() - to pani zaszalała To mnie pocieszył
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w 35tc
Przepraszam,że nie nadrabiam,ale czas goni, mam dziś dużo do zrobienia i wpadłam tylko na chwilkę. Oglądałam wczoraj Bejbi blues i nie polecam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

Tym bardziej jeśli Twój TZ jest zamknięty w sobie, to ten przytulaniec, jak poszłaś spać, znaczy więcej niż takie zwykłe codzienne.

, ja wolałabym być z dzieckiem 6mcy i wrócić do pracy, ale nie mam wyboru, bo nie mam tu nikogo... a zostawić 6mc dziecko komuś obcemu
Jestem pewna, że część z nas ma takie właśnie dylematy

CZARY 

proszę!
12.06.2010