|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Przeczytałam teraz mogę się przywitać-Bry!Miłe Panie
Nancy- za szczepienieMeneq-Yae śliczna No i bardzo szybko zmieniła pozycję ![]() Ewulka-O matko z córko! dał pocisk No i wybacz ale twoje podsumowanie mnie rozbawiło do łez Illusion-ty to jesteś agenciara z tym swoich lumpeksocholizmem ![]() Sylwietta-dałaś już w końcu wyjaśnienia do k. we wiadomej sprawie? Bo czekamy ![]() Co do dukana -jak pracowałam w przedszkolu to dyra była właśnie na tej diecie. Jak mnie to irytowała że dla niej tego nie tamtego nie i że wydziwia I jeszcze mrygnął mi temat wybredzania/niejedzenia... U mnie wygląda to tak że lubie właściwie tylko zupy-najlepiej żeby to były kwaśne zupy. Jak na obiad jest mięso ziemniaki i surówka to ja biorę opcje bez mięsa albo nakładam tylko ziemniaki a dodatek sama sobie wymyślam. Jeżeli już jem mięso to lubie konkrety,np. Schab duszony w sosie lub mięsko z jakimś mixem warzywnym itp (pod tym względem jestem bardzo wybredna). Ale nie oszukujmy się-nie stać mnie żebym codziennie tak dogadzała du.pie.
|
#2432 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a potem znowu będziesz mogła normalnie jeść ![]() Cytat:
a w którym miejscu Cię bolą?Cytat:
Cytat:
też bym się martwiła, ale dziewczyny już dużo przykładów podały, jak się wszystko z mięśniakami dobrze pokończyło. U Was też tak będzie Cytat:
i gratulacje dla kuzynki, ale będziecie mieć wesoło z taką gromadką Tak, już się nie mogę doczekać i maliny też ![]() Cytat:
Cytat:
Uff, podzielone na dwa razy, chyba dałam radę
|
|||||||
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, wczoraj wieczorem mnie nie było wzięłąm małą na długi spacer. Dziś już lepiej śmiała się i nawet mogłam ją na chwilę zostawić samą i pomyc garki itp
Menq masakra z tymi wężami jak podobnie jak silver chyba bym z domu nie wychodziła albo w jakims nie wiem stroju z gumy żeby mnie żaden nie pogryzł ![]() Co do niejedzenia i wybrzydzania, to sorry ale ja mam na tym punkcie nerwa, jak widze właśnie jak ktoś ślęczy nad talerzem i wybiera co je a co nie to mnie coś trafia. Ja jak byłam mała byłam niejadkiem ale w sumie rodzice nauczyli mnie próbować wszystkiego a jak słysze że ktoś mówi że nie lubi ale nie jadł nawet nigdy to szlag mnie trafia wiecie ja rozumiem że można nie chciec jeść flaków móźdżków itp ale mam koleżankę którą z kukurydzy wydziubuje miązsz a skórkę zostawia.... albo ostatnio była siostra tż, była tez moja kolezanka, mój tż i zamówiliśmy sobie sushi, siostra tż nigdy nie jadła więc zamówiliśmy też z grilowaną rybą żeby ona mogła spróbować. To rozciapała całe sushi wyciągła rybe i zjadła sam ryż a na koniec stwierdziła że co my w tym widzimy to nic specjalnego ![]() no ale może zaraz mnie zlinczujecie że jestem mało wyrozumiała ![]() Ale mój tz troche taki jest, z szynki odrywa wszystko co mało szynkowe, z gołąbków odwija kapustę, surówek nie jada, zupa z konkretnym makaronem i mama ich tak właśnie nauczyła dla każdego z 10rga dzieci gotuje co innego....
|
#2434 | |
|
Zadomowienie
|
Fewciu dziękuje bardzo za wyjasnienia
Wczoraj w jednym sklepie spędziliśmy 3godz i zamawialismy zlewy, baterie, misy wc, wanne, prysznic, za duży wybór jest tego wszystkiego ![]() Cytat:
Meneq urocza ta pól japoneczka, moj to taki lysolek jest i wszystkie Wasze wlochate dzieciaczki tak mi sie podobają Nie miałam nic ciekawego w lodówce,mały śpi, więc do sklepu nie wyskocze więc dorwalam sie do slodyczowej skrytki tz, ciekawe czy zauważy ale sie zaslodzilam, to przez te rozmowy o krowkach od rana
|
|
|
|
|
#2435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja w życiu nie jadłam i na pewno nie zjem CZARNINY. Podobno jest smaczna, ale dla mnie sam jej wygląd jest obrzydliwy. |
||
|
|
|
#2436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam tych co to zobaczą nowe jedzenie i na sam widok już nie lubią- wypisz wymaluj moj mezulek! Dopiero obwącha, pomyśli i może łaskawie spróbuje, a potem stwierdza, ze nie takie złe, co znaczy, ze chciałby wiecej. |
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
BOKEH-obiecany przepis na Strogonowa
Składniki: 60dag polędwicy wołowej lub udźca 25dag pieczarek 2 łyżki masła 2cebule 2łyżki smalcu 1łyżka mąki 150ml bulionu wołowego lub warzywnego 1-2łyżki koncentratu pom. 1łyżka musztardy 100ml śmietany mielona papryka sól pieprz Wykonanie: Polędwice pokrój w paski,pieczarki pokrój w plasterki -obsmaż na połowie masła. Cebulę pokrój w kostkę zrumień na pozostałym maśle i smalcu. Dodaj mięso przesmaż je mieszając,oprósz mąką,chwilę jeszcze smaż. Potrawę podlej gorącym bulionem,dodaj pieczarki,koncentrat,musz tarde. Duś na małym ogniu pod przykryciem 15-20minut. Zabiel ją śmietaną-dopraw do smaku solą,pieprzem i papryką. Chwilę poduś(można podać z pieczywem lub ziemniakami). Wsio
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Szajka, jak przeczytalam o tej szarlotce to mi jezyk do kolan uciekl a nie wiem czy wiesz, ze niektore z nas probuja sie odchudzac bokeh mnie tez takie wybrzydzanie okropnie denerwuje ![]() fewciu biedne jestescie obie z tymi szelkami silver trzymam kciuki za mame Wszystko bedzie dobrze meneq, meduzza cudne krolewny lenova ZAZDROSZCZE ![]() ewulkaaa wyobrazam sobie jak musialas sie poczuc przytulam ![]() nancy kciuki zacisniete ![]() djerba bosko z tym mieszkaniem trzymam kciuki, zebyscie do swiat byli juz na swoim
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
Musze pochwalić mojego stworka. Od godziny śpi sam na kanapie, Ja wiem, że to niby żaden wyczyn, ale u nas od miesiąca spanie w dzień było tylko z cycem w buzi. Zdążyłam poskładać i pochować pranie, wstawić nowe, złożyć łóżko, umyć włosy, pomyć gary i kuchenkę, wstawić zupę, najeść się jeszcze mam chęć poodkurzać, ale cykam się, że się obudzi wiec pewnie sobie daruje
Teraz mogę się zrelaksować, widzę, że już niedużo czasu mi zostało bo zaczyna sie kręcić Ach, fajnie będzie, jak się obudzi, będe mogła 100% uwagi mu poświęcić, a nie latać jak głupia, żeby wszystko ogarnąć
|
#2440 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u tesciow jest szal na czarnine wiec jak jezdzimy do nich na taki obiad to tesciowka wie ze dla synowej musi zostawic troszke rosolku ![]() Cytat:
jesiu, dziec mi spi juz ponad 2 godz!
|
||
|
|
|
#2442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak ja sie wybieram, dla corki juz mam gotowy stroj krakowianki a malego w wozek i spacerek bedzie
|
|
#2443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadąłam śniadanie, dam Oli obiadek i idziemy na spacer bo pogoda wreszcie normalna. |
|
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
padłam, padłam, padłam!!!!!!!!!!!
http://demotywatory.pl/4139506/Tak-wygladam i jeszcze ten komentarz - gdy UDA mi sie... |
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
od jakiegoś czasu młody jak zasypia, to sobie takie mruczando urządza sam od siebie, ja się nie odzywam w ogóle, a ten nawija; potem oczy zamyka i dalej mruczy i jak przestaje to znaczy, że śpi
![]() tak jak tutaj http://www.youtube.com/watch?v=2axiABO3by8 ; robi tak któryś z Waszych dzieciaków? Cytat:
|
|
#2447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Cytat:
Ale ten Twój synuś słodkiiiiiii. Do zjedzenia
|
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
|
Tak po prawdzie jak i teraz bym zaszła to nie rozpaczałaby zbytnio,
ale ze względów mieszkaniowych dobrze byłoby trochę poczekać. Najpóźniej za dwa lata chciałabym znów w ciąży być , ale to już tak maksymalnie ![]() Cytat:
![]() A Fifi jakie oczyska ma cudne
23.01.2013-PIOTRUŚ 21.04.2015-MICHAŚ Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2013-05-29 o 12:29 |
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwna ta pogoda. Słonko świeciło. Teraz nagle pełno chmur...
Eee co tam...nie będę czekać nie wiadomo na co. Idę z Darią na spacerek, najwyżej będziemy uciekać przed deszczem.
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czarnine zjeść zjem-nie mam przed tym oporów
ale szału nie ma ![]() Co do wybrzydzania-ja nie wybrzydzam-jem po prostu to co lubie i co mi smakuje żeby właśnie nie gmerać godzinę w talerzu A tego niejedzenia musiała nauczyć mnie moja mama skoro ona dziś potrafi mi powiedzieć NIE KUPUJ MAŁEMU SŁOICZKÓW BO TO NIEDOBRE JEST I NIE BĘDZIE JADŁ. Więc jak tak samo podchodziła do sprawy ze mną to dla mnie jasne czemu jest tak a nie inaczej.
|
#2451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Az sobie na fejsa wrzucilam
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2013-05-29 o 12:37 |
|
|
|
|
#2452 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wybieram się Cytat:
bo skoro ona np. nie lubi grochówki, to czemu ja sobie mam odmawiać no ale to są sytuacje sporadyczneCytat:
![]() ale np. kaszankę lubię ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki za moją Maliznę. Właśnie mąż odebrał wyniki z posiewu i wyszły bakterie, mamy pilnie do powtórki i jeśli się okaże, że coś jest to szpital
mamy już skierowanie, bo gdyby coś się działo, jakaś gorączka czy cokolwiek to mamy natychmiast jechać ;( Jezu, jestem przerażona, oby to nie było nic groźnego
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj jak ma mega wqrew przed snem to potrafi nieraz tak tlumaczyc (przez łzy czasem nawet) ze az smiac mi sie chce
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Ellmi-słodziak
Mój mruczy/krzyczy ale nie aż tak
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2457 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama miała fazę żeby młodego wziąć do kościoła w Boże Ciało, ale nie wiem po jaką cholerę, tylko by marudził i tyle by z tego było; a że teraz przeziębiony, to problemu nie ma Cytat:
no chyba że jak mniejsza byłam, ale nie pamiętam;moi rodzice mają takiego znajomego, który zawsze wszystkie żyłki z szynek wyciąga, z kiełbasy z grill takie białe kawałeczki, ogólnie taki grzebacz jedzeniowy jest i mój pies go uwielbia zawsze koło niego siedzi na grillu![]() Cytat:
jak mojemu się ostatnio coś poprzestawiało i nie chciał spać w dzień, to myślałam, że ☠☠☠☠☠☠☠ca dostanę![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Cytat:
Dorka prawie ciągle tak a ja myślałam, że to jakiś ewenement ![]() i dziekujemy za ochy i achy Cytat:
a czemu ten posiew robiliście?
|
|
#2458 |
|
Konto usunięte
|
Szklanko spokojnie, to często u maluchow, nie zawsze też szpital - Agatka miała 2,5mca, skończyło się na furaginie, mam nadzieję, że u was też będzie dobrze
|
|
|
|
#2459 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ellmi cudasny maluch, żeby moj jeszcze tak smoczek ciągnął.. ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
zacisniete
|
||
|
|
|
#2460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie dobrze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

za szczepienie
dał pocisk 
albo nakładam tylko ziemniaki a dodatek sama sobie wymyślam. Jeżeli już jem mięso to lubie konkrety,np. Schab duszony w sosie lub mięsko z jakimś mixem warzywnym itp (pod tym względem jestem bardzo wybredna). Ale nie oszukujmy się-nie stać mnie żebym codziennie tak dogadzała du.pie.

Tylko na przewijak, do lozeczka, do bujaka i nie daje rade utrzymac go dluzej na rekach...
i gratulacje dla kuzynki, ale będziecie mieć wesoło z taką gromadką