|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ok jestem nareszcie, dzis dzień wielkiego sprzątania.
W dodatku zadbałam sobie o stópki zrobilam caly pedicure frez. i delikatnego french'a Zawsze jak robilam paznokietki panią w ciąży, to proponowałam coś delikatnego, niewinnego jak ich odmienny stan, teraz mogę to wypróbować na sobie w dodatku wykonalam henne brwi i manicure biologiczny jestem jak nowo narodzona ![]() Cytat:
w tym dzienniczku masz również wspomnienia z porodu, połogu jak dba o siebie, porównywanie cen na zakupach i wiele wiele innych Warto kupić naprawdę ![]() Kurs robie w Grodku nad Dunajcem w Arce. Kurcze, TŻ już sie tym zajmuje, bo ja dostaje zawrotu głowy od tego wszystkiego, oby się udało bo nie wiem co zrobimy
|
|
|
|
|
#3752 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3753 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej dziewczyny. Przepraszam, że nie udzielam się za często w wątku, ale wróciłam do pracy i nadal przygotowuję wszystko do ślubu...zostały tylko dwa dni 1
przeraża mnie to bo jeszcze tyle rzeczy do zrobienia.Jeśli chodzi o dzidziusia, to byliśmy w poniedziałek na wizycie, zmieniliśmy lekarza i jest o niebo lepiej, taki lekarz to naprawdę skarb. Dostaliśmy bardzo dużo wydruków z usg niestety maleństwo nie chciało się dobrze pokazać i nie poznaliśmy płci, ale najważniejsze że jest zdrowe i pięknie rośnie, ma prawie 9cm poza tym usg genetycznego nie musimy robić, natomiast moja nadżerka się powiększa i dlatego mamy nie współżyć, gdyż może znów wystąpić krwawienie, nawet po badaniu podczas wizyty zaczęłam plamić i plamię do dziś, ale lekarz powiedział że ja tak będę miała. Także trzymam kciuki za wizyty i miłego dnia wam życzę. Odezwę się po ślubie, buziaki! |
|
|
|
#3754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Weź mnie też tak odpicuj ![]() Bardzo fajny ten dzienniczek |
|||
|
|
|
#3755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem, jestem ![]() Nie udzielam sie za bardzo, ale codziennie podczytuję, mam teraz masę roboty;/ Przeprowadzamy się, a do tego robimy mały remont no i nie ma nic czasu, ale pokoik będzie śliczny ![]() Troszke się martwię bo jeszcze nie czuję ruchów, a to juz prawie 19 tydzien
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Wtajemniczenie
|
A zopomniłam się chwalić, szaleństwo, giga czad u nas wczoraj było, bo mała miała urodziny "na kulkach"
8 dzieciaków, a mówię Wam ledwo przeżyłam to tornado ![]() A no i się zastanawiam nad tym programem z usg co Rybka polinkowała, bo kurde mam prenatalne kilka dni po tym jakbym się zdecydowała, ale państwowo to mi 3d/4 d nikt nie zrobi, a chciałoby się zobaczyć. Ale chyba dla dobra dzidzi trzeba zrezygnować ![]() Dzięki dziewczyny, czasem coś leciutko poczuję, to niby wiem, że jest ok, ale co ja głupia mogę na te swoje strachy Zuziak niech Wam ten dzień się uda tak, jak to wymarzyliście i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-05-29 o 15:00 |
|
|
|
#3757 | |
|
Zadomowienie
|
Domi sto lat!!!
dzidzia za wynikiglowa do góry!!! Cytat:
a ja uśpilam syna i wcinam arbuza teraz ![]() jutro przyjada do nas znajomi. trochę mi to nie po myśli, bo mamy remont (stopniowo odnawiamy pokój po pokoju) i pierdzielnik w domu straszny. Najwyżej pójdziemy siedzieć na górę albo na tarasie - oby było cieplo ... ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- aa i pisalyście o zalezności tętna i płci. Ja słyszalam, że jak powyżej 140 to corka a poniżej syn. Z Robertem zawsze mialam 140 a teraz miałam 140 i ostatnio 160 ale nie wiem czy w to wierzyć... jakoś tak mi się to średnio wydaje prawdą. ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- a i dziś zaczynam 14tc ale to szybko leci!
|
|
|
|
|
#3758 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czekam na relacje po ślubie Super że z bąblem wszystko ok Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moje siostrzenice uwielbiają!!co do tego USG, mi lekarz powiedział że jak chce mogę iść, ale nie chwile przed dopplerem. fakt nie poszłam... Może zapytaj swojego gin jak to wygląda czy możesz zrobić tak, pewnie coś Ci podpowie :P albo o kilka dni przełoży wizyte, jak nie zaszkodzi to czemu nie skorzystać Ja chciałam iść ale wiadomo....... patrzałam czy coś jest koło mnie teraz ale nic :/ Zjadłam sałatkę owocową
|
|
#3759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to zdrobnienie HELA do szewskiej pasji mnie doprowadza Hela kojarzy mi się z taka dziołchą w wielgachnej spódnicy w kwioty i chustką na głowie ![]() Za☠☠☠iaszcza ta koszulka i gratuluje wygranej Synka będziesz miała niezłego przystojniaka bo już teraz jest slodziak ![]() Cytat:
a po slubie się odezwij i zdaj nam relacje ![]() A u nas oberwanie chmury lece i odezwe się wieczorkiem o 16 mam makijaż próbny, także wreszcie będę wygladac jak człowiek albo jak maszkara zobaczymy co z tego wyjdzie
|
||
|
|
|
#3760 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, ze z dzidzią wszystko ok i lekarz super ![]() Czekamy na relację Cytat:
Oby remont szedł szybko i sprawnie! W pierwszej ciąży później się odczuwa ruchy, także spokojnie niedługo pewnie poczujesz pierwsze muśnięcia Cytat:
najeażniejsze, że solenizantka zadowolona ![]() |
|||
|
|
|
#3762 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Mam nadzieje, ze w poniedzialek na wizycie dzidziuś Nam wkoncu pokaże co ma między nożkami bo nie wiem co kupowac ![]() http://allegro.pl/bright-starts-leza...214709205.html kupiliśmy ten leżaczek, jest śliczny
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
fajny ten leżaczek
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
Spisałam się i wszystko mi gdziś zjadło.....
No wiec ja po wizycie. Mały ruszał się nie było nawet jak go zmierzyć bo fiknął koziąłka i leżał na brzuchu. Nie miał zamiaru sie pokazywać. Ponadto wszystko ok raczki, nóżki, kręgosłup, serduszko i takie tam. W tym momencie ma 7,80 cm. wszystkie parametry w normie. Zdziwiło mnie tylko że tu nie mierzą tej przezierności karkowej za to pobrali mi krew na prawdopodobieństwo wad genetycznych. Pani Dokror stwierdzila że nie widać zadnych nieprawidłowości, wiec trochę si uspokoiłam. Wyniki z krwi maja być za okolo 10 dni. A wizytę ktora mialam miec 3 czerwca przeniosłam na 31 maja bo w sobotę jade do Polski na 2 tyg. Doktorka ktora roboła mi to usg to żona mojego doktora prowadzącego wiec przyjmuje w tej samej przychodni. Nie udalo jej sie zmierzyc noska bo mały cały czas leżał twarza w dół i powiedziala że moze sprobujemy w piatek. |
|
|
|
#3765 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A strach własnie jakoś tak mi trochę minął po tym jak tu o nim napisałam, widac czasem trzeba coś z siebie wyrzucić, zeby ulżyło. Bardzo się cieszę, że tu trafiłam Cytat:
|
||
|
|
|
#3766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3767 |
|
Wtajemniczenie
|
Placilas cos za to?Jak to sie u was nazywa?
|
|
|
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ania super, że wszytsko dobrze, a przezierności pewnie ni erobią, bo skoro pobierają z miejsca krew na genetyczne, to jakby coś było nie tak, tam wyjdzie z dużo większym prawdopodobieństwem. |
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to dobrze że jeast ok, rośnie sobie bąbelek mam takie uczucie w brzuchu jakbym jakiegoś stresa miała, to aż tak dziwnie w tym brzuchu że nie wiem .. hah, śmieszne odczucie :P
|
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie to taki stres co już Cię będzie całe życie stresował
ja zanim zaczęłam czuć ruchy, to czułam taki jakby napór, zaraz potem zaczęły si,ę kopniaczki |
|
|
|
#3771 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby się dzidziol ujawnił ![]() bardzo fajny Cytat:
Gratuluję udanej wizyty Ale Ci fajnie udanego urlopu!Cytat:
![]() No i super Ja też się cieszę, że tu jestem |
|||
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wcześniej można zrobic biopsje trofoblastu, ale ona jest bardziej niebezpieczna dla płodu.
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Anulka musisz patrzec na konstrukcje nog, nic poza tym. Jak sa takie rurkowe, to do bani. Te z fisherprice chyba rainforest maja blokady z tylu i z przodu i maly wychył. Jedne z niewielu ktore sie nie przewroca na bank. Wyprobowane z każdej strony.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3775 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=ola_k11;41056776]
ja mam termin OM 22.02.13 a TP na 28.11.13 /wg usg/ /QUOTE] u mnie też wg OM jest na 27.11.13, ale mi się musiała owulacja przesunąć bo już 2x miałam usg i wychodzi że ciąża jest młodsza. Pani doktor pokreśliła mi daty w karcie ciąży bo mówi że lepiej się trzymać daty z usg bo jest pewniejsza |
|
|
|
#3776 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Dziewczyny, jak nie to to tamto :/ noż... Już się tak świetnie czułam, a tu mnie alergia dopadła. Już rano czułam, że jest źle, ale teraz coraz gorzej. Pospacerowałam z córcią po dworze i już się całkiem załatwiłam. Jestem tak zatkana, że nic nie czuję, a po nocy pewnie już w ogóle będzie tragedia :/ Kurde, a ponoć w ciąży nie można brać leków na alergię więc jak ja to zlikwiduję...
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41058612]Dziewczyny, jak nie to to tamto :/ noż... Już się tak świetnie czułam, a tu mnie alergia dopadła. Już rano czułam, że jest źle, ale teraz coraz gorzej. Pospacerowałam z córcią po dworze i już się całkiem załatwiłam. Jestem tak zatkana, że nic nie czuję, a po nocy pewnie już w ogóle będzie tragedia :/ Kurde, a ponoć w ciąży nie można brać leków na alergię więc jak ja to zlikwiduję...[/QUOTE]
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41058612]Dziewczyny, jak nie to to tamto :/ noż... Już się tak świetnie czułam, a tu mnie alergia dopadła. Już rano czułam, że jest źle, ale teraz coraz gorzej. Pospacerowałam z córcią po dworze i już się całkiem załatwiłam. Jestem tak zatkana, że nic nie czuję, a po nocy pewnie już w ogóle będzie tragedia :/ Kurde, a ponoć w ciąży nie można brać leków na alergię więc jak ja to zlikwiduję...[/QUOTE]
Można sterydy do nosa. Idź do lekarza, cos Ci da. Chociaż ja mam katar od 1,5 miesiąca i nic nie pomaga...
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję jeszcze raz za gratki a teraz znów uciekam bo moje dziecko ściany liże
|
|
|
#3780 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Masakra, dawno nie miałam takich objawów alergii. Chyba z 5 lat nic a nic się nie działo, zero alergii, chorób itp. Tylko 1 ciąża i poród |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

zrobilam caly pedicure frez. i delikatnego french'a
Zawsze jak robilam paznokietki panią w ciąży, to proponowałam coś delikatnego, niewinnego jak ich odmienny stan, teraz mogę to wypróbować na sobie 
albo podała chociaż autora.

przeraża mnie to bo jeszcze tyle rzeczy do zrobienia.
Jestem, jestem
za wyniki

niedługo pewnie poczujesz pierwsze muśnięcia