|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Ale super sama ja zrobiłaś?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3724 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi wszystkiego najlepszego, zdrówka dla Ciebie i maluszka i spokoju
![]() Ryba co do moich preferencji smakowych to szczerze nie miałam określonych, na początku gdzieś do 15 tyg albo i dłużej żeby zjeść coś słodkiego, batonika, ciasto no obojętne co to naprawdę długo się zastanawiałam co to by mogło być. Był taki okres że tylko twix mi wchodził. Za to na początku miałam mega ochote na lody, pizze, kebaba takie ostrzejsze potrawy. Ale zdarzało się tak że mogłam zjeść kawałek pizzy i musiałam przegryźć owocem, albo przepić słodkim piciem. Przez całą ciąże jak do tej pory mam za to ogromną ochotę na owoce: pomarańcze, jabłka, banany, teraz arbuz, czereśnie, truskawki. Nie ma dnia od początku ciąży żeby nie zjadła czegoś słodkiego. Trele my właśnie z tego powodu nie chcemy mówić, bo w sumie nawet jakby im się nie podobało to mało byśmy się tym przejęli ale jak już będzie po fakcie to może nie będą komentować. Byłam dzisiaj w tesco ale u mnie jakiś taki mały wybór, np skarpetek o których Ryba pisała nie było ;( ale złowiłam półśpiochy i czapeczki. Nie jestem miłośniczką różu, nie mam zamiaru utopić córci w różowych ciuszkach
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-05-29 o 12:39 |
|
|
|
#3725 |
|
Raczkowanie
|
motylek - super zdjęcia
![]() maomami - czapeczki prześliczne!! Edytowane przez Margot156 Czas edycji: 2013-05-29 o 12:42 |
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tym polegało zadanie konkursowe w ogóle kobietki polecam stronkę konkursowemamy.pl bo tam codziennie się nowe konkursy pojawiają a można wygrać też nagrody dla przyszłej mamy![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- dzięki laski jeszcze raz ![]() maomami gratuluję córci a ciuszki na pewno bardzo przydatne kupiłaś i jakie fajne
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2013-05-29 o 12:48 |
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz ja zaczne smucic , co by sie nie wydawało ze u mnie superowo .. Dzis juz nie wytrzymalam I troszke musiałam sie poryczec , to zawsze pomaga mi , a na nim robi wrazenie. Mam go powoli dosc ... Nie moge powiedziec , bo sprzata , zmywa od zawsze bo ja nie lubie , odkurza od czasu jak jestem w ciazy bo odkurzacz ciezki , smieci na biezaco wynosi tylko on. Do tego sniadanie mam zawsze gotowe jak wstaje .. Niby idealnie nie?? Ale co sie przy tym nagada ?? I to mnie do szewskiej pasji doprowadza !! O matko!
Przedewszystkim wspomina mi ze dlugo spie , on wstaje , cwiczy , Biegnie do sklepu - sniadanko a ja dalej spie! No tak - ale wtedy jest 9.30. Ja zawsze bylam spiochem , I to strasznym. Wolalabym zeby mnie cos bolalo niz zebym nie mogla spac. Przygotowuje sie psychicznie na to ze moje spanie skonczy sie na lata za jakies 3 miesiace? Po za tym ja pracuje dziennie od 14-22 zanim pojde spac to czasami jest po polnocy.. Prace mam jak na ciezarna ciezka , 6,5 h z 8 na nogach , usiasc nie ma jak Ani kiedy .. Nie jedna babka z takim brzychem jak ja siedzi dawno w domu na doopie .. On twierdzi ze histeryzuje! Czasami mi rece opadaja , doceniam ze nie jest leniem , ze pomaga ale ja tez procz pracy dziennie gotuje , piore I inne cuda .. A on ciagle ze jeszcze to bym mogla a tego nie .. Dzis mu wygarnelam , bedzie spokoj na miesiac /dwa I potem sie zacznie. Mam nadzieje ze to dziecko otworzy mu oczy .. Ale sie nagadalam Aha .. Jakie sa zdrobnienia od imienia Jagoda ? ProcZ Jadzka ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do Jagody, to Jagódka, Jagunia, Jaguś, Jagodzia, Jagula, Jaga. W sumie to możesz dużo wymyślić
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
motylek super koszulka, gratuluję, to było z cocodlillo? bo tez miałam w to się baw
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem raczej olewajaca. Teraz musialo mi sie nazbierac I miarka sie przebrala. Moze faktycznie wyolbrzymiam - to te hormony
A co do imienia , bardzo mi sie podoba Jagoda - ale nie chcialabym zeby ktos do mojego dziecka mowil Jadźka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby się poukładało Na mnie swego czasu mówili Jadźka/Jadzia i mi się podobało ale to tylko ksywa bo nawet do imienia nie pasuje ![]() Super koszulka motylku
|
|
#3733 |
|
Rozeznanie
|
u mnie od dwóch dni powróciły mdłości, rano wymiotuję a później cały dzień chodzę zmulona i najchętniej bym się zimną gazowaną colą poiła.
Basia lat 33, OM 20.02.13, TP 11.10.13 /wg usg/ |
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj tym facetom to się lanie należy za stresowanie kobiety w ciąży
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
a na poprzednim USG miałam na 20.12 więc tak mniej wiecej sie zgadza, chociaż TP z OM mam na 30.11
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Faceci chyba też mają jakieś ciażowe hormony razem z nami, bo serio, ale mój też jakichś spazmów dostaje... |
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już kombinuje jak to zrobić żeby za wiele nie przewijać, ale już go do tego zmusze ![]() Wszystkiego najlepszego!!! )
|
|
|
|
|
#3738 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę... przeczytałam właśnie o tych darmowych badaniach i juz mi się mordka zaczęła cieszyć... dopóki nie przeczytałam do końca.. a tam info "Przy prawidłowym przebiegu ciąży, nie zaleca się robienia badań USG, jeżeli były one przeprowadzone w ciągu ostatnich dwóch tygodni", a ja 17.06 mam akurat wizytę...
Myślicie że oni to jakoś sprawdzają? Trele - tak naprawdę jedyne dobre rozwiązanie to wyłączenie się na te komentarze. Z obserwacji wnioskuje że faceci dzielą się na leniwych i "dziamgających". Mój osobisty jest bardzo podobny. Sam z siebie posprząta, ugotuje, z psem wyjdzie , ale później oczywiście musi "podziamgać" jaki to on obrotny. Czasem mam wrażenie że doprasza się o pochwały.
|
|
|
|
#3739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam OM 10.01 a TP wychodzi mi z Usg na 10.10., z OM 17 więc tu chyba zaszłą pomyłka..? ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
tak poza tym to jestem w 21 tygodniu ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- SOBOROWSKA Asist22 24Kasiula zwariwane-serduszko I wątek rinco 00anulka00 Co z dziewczynami?? 00ANULKA00 miała problemy, pisała na 1 watku, pamięta ktoś ją?;> a zwariowane serduszko też udzielała się na 1 wątku.. a teraz cisza..
|
|
#3740 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zdolna z Ciebie kobieta! ![]() Cytat:
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rinco też pamiętam i nie słychac nic o niej ![]() Dziewczyny, też macie takie nastroje. Ja dzisiaj mam ochotę komuś %$&&^$ Normalnie klienci mnie tak wkurzają, że muszę gryźć się w j ęzyk, żeby nie odpowiedzieć. Tż mnie wkurza, swoim byciem, no irytuje mnie tak, że szok!!! |
|
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogłam się powstrzymać żeby ich nie wziąć, ale właśnie nie chciałam różowych, te są takie neutralne, a ja wogóle lubię takie beże.
Teraz jeszcze muszę zacząć chodzić po lumpkach i szukać fajnych ciuszków. Mój mąż mnie właśnie rozczulił, właśnie do mnie zadzwonił i tak słodko spytał jak się jego dziewczynki czują Niby niewiele a jak człowiekowi humor poprawiaZakochałam się w takich literkach i chyba kupię małej http://allegro.pl/sliczne-drewniane-...262222524.html Była któraś z Was dzisiaj w lidlu?? Dzisiaj mają być stroje kąpielowe, ja pojadę do lidla dopiero po wizycie u gina i nie wiem czy jeszcze wogóle będą i nie wiem czy będą takie żebym się w nie później zmieściła. A jak nie to w C&A widziałam fajne na stronie internetowej, tylko że byłam w sklepie i niestety u nas nie mają ich dostępnych są tylko na necie i trochę się obawiam kupić strój takw ciemno ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- No i właśnie weszłam na stronę C&A i promocje się skończyły ;/
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-05-29 o 13:55 |
|
|
|
#3743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przy chłopakach nie wymiotowałam a przy córci tak, i tak jest teraz strasznie mi niedobrze i po ciuchu liczę, że to będzie córeczka
|
|
#3744 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
U mnie też dziś piekna pogoda - wreszcie za dzisiejsze wizyty!Cytat:
super, że wszystko ok!Cytat:
Cytat:
My narazie nikomu nie powiedzieliśmy o imieniu, bo sami jeszcze nie wybraliśmy ![]() Wszystkiego najlepszego Kochana Cytat:
Za to mdłości też mnie ominęły ![]() Super Kochana, że wynik dobry za wizytę u endo i oby to nic poważnego było!Cytat:
Gratuluję wygranej!Kocszulka i model super Trele mały Właśnie mojemu się podoba imię Jagoda |
|||||
|
|
|
#3745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzwoniłam i kazali przyjechać 4 czerwca, mam porozmawiać z genetykiem, a potem umówią mnie na tą nieszczęśną amniopunkcję, podobno ją się wykonuje w 15 tyg a ja za 2 dni zacznę 13 tydz, wiecie coś na ten temat dziewczyny?
|
|
#3746 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję udanych wizyt i cieszę się bardzo Dzidzia z wyniku Więcej nie pamiętam i dostaję już na głowę, bo to już 4 dzień, jak ruchy sa duuużo słabsze niż wczesniej i rzadsze. Wszystko wiem, wiem, że byłam u lekarza jak już tak było, że wszystko było dobrze, ale nie zmienia to wcale faktu, ze najchętniej to znów bym do niego pobiegła i że nie mogę przestać o tym myśleć
|
||||
|
|
|
#3747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przytulam mocno, wszystko jest dobrze przecież, byłaś u lakarza i najwidoczniej mała jest spokojniutka |
||
|
|
|
#3748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
ja mu juz dalam dzis popalic , I teraz spokoj - ale mysle ze bardziej ucichl zeby dziecko sie nie stresowalo niz o mnie chodzi ;D Co do Jagody tez mi sie bardzo podoba , ale te zdrobnienia ? No I jak to Anglicy w przedszkolu przegryza? Dżagoda ? ;> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3749 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

KCIUKI DLA ANI 
super,najlepiej jakbys sie do kompletu pochwalila tez zwycieskim zdjeciem

Za to mdłości też mnie ominęły
Wiem, że łatwo powiedzieć, ale mojej koleżance NT wyszło 4,5mm
a synek urodził się zdrowiutki jak rybka! Co prawda mówi, że oczekiwanie na wyniki amnio to były najdłuższe 3 tygodnie w jej życiu, ale to tylko dowodzi, że NT jeszcze o niczym nie świadczy