|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zadomowienie
|
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
En, no przykro mi, ze jednak szpital, ale bedziesz pod fachowa opieka! Najwazniejsze, ze z dzieckiem wszystko ok
Lez i nie rob nic a wszystko powinno byc ok. Oliath, piekny brzusio i waga A co lekarz mowi o tym, ze nie rosniesz?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Cytat:
![]() moj ma rozne dni. Wczoraj cicho siedzial a dzis baraszkuje |
|
|
|
|
#3273 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
chyba troche faktycznie poleze, kurcze mam nadzieje, ze przejdzie bo wieczorem wybieram sie do przyjaciolki
eh...
|
|
|
|
#3274 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
En a może Bezik wyczul nastroje mamy i chce wyjść wcześniej, żeby jej tak smutno nie było?
![]() Ja w końcu umylam gary i wracam do leżenia. .zjadlam 6 nektaryn i zaraz mnie rozerwie Za to moj pies dostaje sterydy, po których jest ciągle głodna :banghead:
|
|
#3275 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Cytat:
Ważne że fachową opiekę będziesz miała
|
|
#3276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Wylazlam spod prysznica, susze włosy. Ogłaszam wszem i wobec ze nic kompletnie nie widze jak sie depiluje
mam nadzieje ze gin sie nie wystraszy mojej "fryzurki"![]() trzymajcie kciuki za dobre wieści z wizyty kochane ![]() Cytat:
Cytat:
brawa dla synkaUciekam paaaaaaaaa
|
|
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
En trzymajcie się twardo z Bezikiem
Kathe jakierka dobrze radzi, odpocznij, jeśli nie przejdzie to jedź na pogotowie Madi mój tez jest leniwiec, tylko od wczoraj daje do wiwatu tak nietypowo, zaczęłam się nawet martwić ale nie chcę panikować niepotrzebnie
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Magolina zdróweczka dla Ciebie i Dzieciątka, lekkiego porodu. Nic się nie chwalisz, że masz imieniny. Sama muszę dziewczynom te piwka stawiać
:Cytat:
|
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie inaczej, beda dobreTżcik zadzwonił z cudowną informacją, ze bedzie dzisiaj duzo wczesniej bede mogla komu pomarudzic, zrobic cos jego rękoma ostatecznie sie poprzytulać.
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja tez juz po wizycie.. En to trzymaj sie w szpitalu sie Toba zaopiekuja i bedzie ok! Bedzik cos szybko chce wyjsc. No wiec u mnie tak.. Zuzka wazy 2300 wiec przykoksila laska wszystko z nia ok.. no i tyle,reszta..niewiem od czego zaczac .. EN nie denerwuj sie bo mojej Zuzie tez sie spieszy na swiat,szyjke mam 2,5 gdzie norma min jest 2,5 plus kłucie w kapie i to co sie Was kiedys pytalam o twardnienie brzucha i uczucie jak na kupe to znak ze szyjka ( bardziej klucie) sie skraca,to stawianie to lekkie skurcze... mala juz lezy bardzo nisko i mam lezec w domu ( na szczescie nie dostalam skierowania do szpitala..) i NIC A NIC nie robic jak to moj gin ujol " musi Pani jeszcze 2 tyg dotrzymac chodziaz do 36/37 tyg" mowi ze teraz nic by sie nie stal no ale wiadomo... mowi ze napewno wczesniej urodze tzn w czerwcu. No wiec lezymy i odpoczywamy i pachniemy chodziaz i tak musze przygotowac rzeczy malej wyprac wyprasowac ale to na siedzaco i ogolnie sie ograniczac.. mam zrobic gbs ale oczywiscie w mojej diagnostyce robia to ale dopiero od 7czerwca.. bo coś tam.. a mi kazal dzis to zrobic i od dzis w nocy mialam 3 pimafucin chyba na lekkie cos tam w kapie ( i profilaktycznie aby kapa do porodu byla gotowa i zdrowa) Luteine dowcipna na twardnienia i te skurcze no i magnez 2 tabletki co 8 godzin.Jak sobie cos jeszcze przypomne to Wam napisze...Pozniej bylismy w tym USC niewiedzialam ze takie mile panie pracuja w jakim kolwiek urzedzie Musielismy podpisac papiery okreslic kogo nazwisko bedzie nosic dziecko i czy TZ zdaje sobie sprawe ze dziecko trzeba " wychowywac" i "utrzymywac" heheh ) i mamy zaswiadczenie do szpitala co by TZ nie miał problemow z ogladnieciem malej.Jak ktoras chce to zalatwic to musicie isc we dwojke z TZ wiadomo,dowody i zaswiadczenie o gin w ktorym sie jest tygodniu ciazy. i lece Was nadrabiac i jeszcze loda wpalaszuje na to wszystko! |
|
|
|
#3281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Co tym waszym dzieciakom tak się spieszy?? Niech jeszcze rosną w brzuchach
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
wogole jak robił usg dowcipne zeby zmierzyc szyjke to lezalam a on bada i bada i bada i tak z 7 minut.. wiedzialam ze cos jest nie tak,martwi go tez to ze przez 3 tyg szyjka sie sporo skrocila.. no ale wsumie z mala wszystko ok wiec jeszcze 2 tyg i moze wychodzic..
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Dotka no to brawa dla Ciebie i Zuzi
ładna waga no i niech siedzi w brzuchu póki może, a Ty się oszczedzaj. Nie wiem co one tak się nam pchają na świat skoro nigdy i nigdzie lepiej im nie będzie niż bezpiecznie w brzuchu u mamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słuchaj lekaza i nic nie rob, pamietaj, ze noszenie, dzwiganie, podnoszenie rak dziala tez na szyjke, a siedzenie tez nie sprzyja bo dzidzius napiera. I za zalatwiona sprawe
|
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Robię do was trzecie czy czwarte podejście dzisiaj.
Nie wiem ile mam do nadrabiania. Cały dzień coś robię. Byłam też w ubezpieczalni i okazuje się, że wszystko jest ok i będzie ta kasa za ur dziecka. Pani była niedoinformowana i źle mnie poinformowała bo to jest tak, że ja za pobyt powyżej 3 dni w szpitalu mam płacone, ale jeżeli chodzi o rodzenie dziecka to płacone wtedy za pobyt jeżeli jest cc, a jak sn to tylko za urodzenie dziecka, a za pobyt już nie. Idę was nadrabiać, choć sił za bardzo nie mam.
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
No spiesza sie te nasze dzieci, odpoczywajcie duzo. Ja mam wizyte w poniedziałek to okaże się jak szyjka.
|
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam z przodu...hmmm moze dlatego...?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
dotkaa mała ładną ma wagę już
i obyście wytrzymały jak najdłużej Jakieś dzisiaj te wieści "pospieszne"... Ja uciekam, raczej dzisiaj nie zaglądnę bo zaraz z Tż jedziemy na weekend, czeka nas długa droga autem ![]() magolinka STO LAT Będę się starała Was podczytywać, papa |
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Ty nasz strusiu widzisz tez musisz wyluzowac.Tylko nam do czerwcowek nie pouciekajcie laski sorko maluchy sie tak spirsza.
|
|
|
#3290 | |||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Kejt brawa da Fi!!!
Cytat:
Poleż, odpocznij, a jak coś, to IP... Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#3291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kejt
za wizyte.Cytat:
Cytat:
leż, odpoczywaj, Mała na pewno poczeka do bezpiecznego terminuA dziękuję |
||
|
|
|
#3292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ponadrabialam Was gratuluje wizyt i nowych tygodni ![]() Fajnie ze bedzie roczny macierzynski. IDZIA wszystkiego najjjjlepszego,spelnienia marzen i lekkiego porodu tak sobie mysle ze od czasu do czasu na lawke pod blok vhyba bede mogla sie przejsc przeciez 2 tyg bez wychodzenia ogłupieje w domu!! ![]() En dopiszesz mi wizyte na 14,06? upolowalam pampersy dady z biedronce te z promocji za 50 zł lol cala paleta im dzis przyszla.. :P ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Perse chyba im smog nie słuzy ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- magolina wszystkiego naaaj tez ![]() margos wiedzialas ze rodzac na zeromskiego idziesz rejestrowac dziecko nie na Lubelska do USC tylko na os.Zgody?:P jak niewiedzialas to juz wiesz,a jak wiedzialas to fajnie
|
||||
|
|
|
#3293 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co jak leze to jest jeszcze gorzej niz jak siedze. jestem sama w domu, moj maz bedzie ok 20. jak zwykle na niego liczyc kiedy cos mi jest to nie da sie ;(
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moze jedzie na IP jak wroci? niewiem zadzwon doniego zeby szybciej byl czy coś?Wiec mowie Wam dziewczyny w piatek biore sie za pranie rzeczy...prasowanie moze ukladanie jakies ( z pomoca mamusi oczywiscie..) miał byc remont ale to nie najwazniejsze jest... zrobi sie kiedys. no i pakowanie torby do szpitala.. coś bym zjadla.. |
|
|
|
|
#3295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te wasze dzieci to już chcą wychodzić, bo zapieprzacie z En ciągle :p dziwne, że Oli Lilo się nie pakuje do nas jeszcze :p Niech sobie te nasze dzieci chociaż do tego 37/38 tc siedzą. A moje uparte pewnie nie będzie chciało wypluc się wcześniej :p ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
Nie masz kogoś bliskiego żeby podjechal z Tobą do lekarza?
|
|
|
#3296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie chce tatusia ochrzanić i sprowadzić do pionu. Odpoczywaj kochana, leż. Szpital to nic przyjemnego, ale będą cię mili na oku. Będą obserwowali, a ty będziesz spokojniejsza. Wszystko będzie dobrze. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3297 |
|
Wtajemniczenie
|
nic mi chyba nie przeskoczylo, po prostu czuje jakby moj kregoslup byl przepracowany, wzielam prysznic w razie czego
kurcze najbardziej obawiam sie tego ze juz mi tak zostanie do porodu, bede chodzic z laska
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no tak jeszcze wlasnie 2 tyg dotrzymac a pozniej niech dzieje sie co chce.. coś zem zmarniala :P zmeczona jestem tym lazeniem zalatwianiem itp.. Coś bym zjadla dobrego ale niewiem co wylaczam lapka poloze sie i bede na tel zaraz :P
|
|
|
|
|
#3299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
siedz na tyłku, pij pepsi i zajadaj lody, zeby Zuzik jeszcze posiedzial w domku u mamy ![]() A ja bym właśnie chciała gdzieś pochodzić, ale mi organizm nie pozwala :banghead:
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
jutro święto, u rodziców Tż spotyka sie rodzina, a my w domu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

Lez i nie rob nic a wszystko powinno byc ok. Oliath,
piekny brzusio i waga 

mam nadzieje ze gin sie nie wystraszy mojej "fryzurki"

:
za wizyty 

idac do pokoju musialam trzymac sie scian
Pewnie chce tatusia ochrzanić i sprowadzić do pionu. Odpoczywaj kochana, leż. Szpital to nic przyjemnego, ale będą cię mili na oku. Będą obserwowali, a ty będziesz spokojniejsza. Wszystko będzie dobrze.