|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Japanication, nie zrozum mnie źle, ale momentami dzielisz się tutaj swoją wiedzą (która notabene jest niezmiernie cenna i udzielasz naprawdę przydatnych rad) do tego stopnia, że może ona przynosić odwrotny skutek i demotywować.
Rozumiem, że należy wytykać poważne błędy żywieniowe, np. jedzenie zbyt mało, omijanie śniadania, i można tak wymieniać w nieskończoność. Ale ktoś pisze że nie je słodyczy parę dni, to Ty zdajesz się twierdzić, że to nic bo można spokojnie wytrzymać 6 dni. Ktoś ćwiczył Chodakowską wieczorem - też źle bo aeroby lepiej rano i nie tyle minut tylko tyle. Ktoś chce biegać - zakładasz że znów do Twoje wypowiedzi przypominają mi wpisy na forum SFD. Dużo krytyki, brak takiej więzi z pozostałymi forumowiczami, mało pochwał, empatii, motywujących rad. Ja wiem, że przyklaskiwaniem komuś go nie odchudzimy, ale wiem też jakie uczucie towarzyszy możliwości podzielenia się kolejnym dniem bez słodyczy, kolejnym zaliczonym treningiem (bez względu na to czy trwał on 20 czy 60 minut) czy kolejnym zgubionym gramem. Powtarzam, nie chcę żeby ta wypowiedź jakoś niemiło zabrzmiała, ale chcę Ci trochę przedstawić nasz punkt widzenia. Dziewczyny a ja planuję dopiero na wakacjach tłuc seriale Na razie oglądaliśmy Synów Anarchii i na bieżąco Grę o Tron (chociaż nie mogę znaleźć 9 odcinka - czyżby była jakaś przerwa?). Strasznie brakuje mi Plotkary I czekam jeszcze na Pretty Little Liars ![]() Sandera, kurczę to sporo tego Ale dasz radę. Jak już 3 rozdziały ogarnęłaś Trzymam kciuki Ja się właśnie dowiedziałam że z wczorajszego zal mam 5. Im mniej się uczę tym lepsze mam oceny Margot a jakieś kanały ciuchowe byś poleciła? Ja zaglądam do Ciasteczko25, Stylizacje, czasem do Niesi. Nie lubię za to Szusz - irytuje mnie ![]() Heroinko, o czym to Revenge? Mielnus, ja już tydzień bez słodkiego, ale czasem miętusa zdarza mi się zjeść bo lubię coś mamlać. Ale dobre i to. Trzymam kciuki za powodzenie z programem. Może jutro coś ruszy. Nie znam się na Corelu więc nie pomogę. A o czym mgr piszesz? Ja już po obiadku tak w ogóle. Ostatecznie zrobił go TŻ, pożarł i od razu go zmuliło i śpi. Ale obiad pyszniutki bo usmażyliśmy boczuś który kiedyś kupiliśmy na grilla. Wprawdzie ja odrzuciłam strasznie dużo tego tłuszczu i mało mięska mi przypadło ale było pyszne Do tego zrobił pyszną sałatkę z brokuła, pomidorów, jajka, ogórka, rzodkiewki, salaty i sosu czosnkowo-pomidorowego no i ziemniaki jako zapychacz ale tylko 1 kulkę zjadłam.Teraz oglądam Ukrytą Prawdę
|
|
#3362 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Paula z urodowych kanałów, oprócz tych, które już wymieniłaś to ja bardzo lubię Kasię D , Azjatycki Cukier (choć ona multitematyczna jest, nie tylko urodowa) , xbebe18, TheOleskaaa, callmeblondieee, RedLipstikMonster, nissiax83 i teraz widzę skalę swojego uzależnienia
|
#3363 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Taka jest w sumie społeczność KFD - mówi od razu co i jak, a pochwały owszem dają, ale już przy konkretnym postępie ( kolejne tygodnie na diecie, treningów - kolejne różnice w obwodach ), bo nie oszukując się - spaść 1 kg, czy nie jeść 3 dni słodyczy to żaden wyczyn, nie wiem skąd u was takie emocje wywołane tym faktem. ![]() A lepszy wygląd, lepsze zdrowie/kondycja - to wystarczająca motywacja, zresztą wydaje mi się, że cenniejsze jest uznanie otoczenia - a nie ludzi z forum, których się nawet nie zna. Cytat:
Wiem co twój post miał przekazać - ja po prostu nie jestem zwolennikiem takiego przedstawiania sytuacji, albo robisz coś konkretnie i dostajesz konkretne rady, albo po łebkach...i efekty też masz po łebkach, ale to oznacza stratę czasu dla osób, które doradzają - nieprawdaż? Jeżeli ktoś chcę robić "po swojemu" ( nierzadko źle/kiepsko ), to po co się w ogóle pyta co poprawić?
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-05-29 o 19:22 |
||||
|
|
|
#3364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gotowany brokuł, kalafior, fasolka szparagowa nie wyobrażam sobie bez tego diety nasza Monia całą dietę jadła takie rzeczy i tyle schudła Nie neguj wszystkiego owoce be na drugie śniadanie, warzywa gotowane be, no kamon Cytat:
weź chłopie wyluzuj bo to nie motywuje my kobiety jesteśmy "podatne emocjonalnie" na takie słowa ![]() Cytat:
no ale nie znikaj nam już tak więcej No jedna bluzeczka, robisz postępy a butków ciekawych nie było? A ja znów odwiedziłam Rossmana no żal mi było, że dzisiaj ostatni dzień promocji kupiłam 3 lakiery do paznokci, żel do mycia twarzy i odżywkę do włosów Fructis Oleo
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||
|
|
|
#3365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jakie Ty miałeś początki z takimi "odwykami" - dla wielu osób bywają ciężkie, zwłaszcza, gdy ktoś je słodycze codziennie. Wtedy każdy dzień to sukces. Dla nas najmniejsze osiągnięcie jest sukcesem. Cytat:
Tak, jesteśmy sobie całkiem obce ![]() Cytat:
![]() Dla nas trening to trening - nieważne kiedy. Ważne że ktoś ćwiczył.
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2013-05-29 o 19:41 |
|||
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Dżaga, mam podobne odczucia co Ty widzę...
![]() A 'Revenge'... no to jak sam tytuł mówi jest o zemście krótki opis serialu ze strony Flmwebu: "Córka człowieka, niesłusznie skazanego za terroryzm, powraca pod przybranym nazwiskiem do Hamptons. Przenika środowisko wpływowej socjety kurortu, by dokonać zemsty na ludziach, którzy przed laty wrobili jej ojca." ![]() Ogólnie serdecznie polecam, bo baaaardzo ciekawy
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#3367 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurde ale sie narobiło.
Nie no rady są OK. Nie bądźmy aż takie. Ale... Dieta ma sprawiać przyjemność a nie... katorge. Ćwicze kiedy mam ochote. A cieszę się z każdego dnia bez słodyczy bo nie potrafie bez nich żyć, poprostu. Mi osobiście siłownia nie pasuje. Chodziłam kiedyś i zamiast spadku wagi zauważyłam rozrost mięśni. Niestety mam taki organizm że bardzo szybko rozbudowuje mięśnie. Dlaczego bieganie nie jest dobre?? Chyba liczy się każda dziedzina sportu która sprawa przyjemność. Wychodzi na to że powinno się tylko na siłowni bazować. Ja powiem od siebie tyle, że już mam mały sukces za sobą. Schudłam 10 kg jakiś czas temu. A co robiłam?? NIC. Uważałam tylko na to co jadłam. Im mniej myślałam o diecie tym szybciej spadało, dziwna sprawa. Dziękuje za rady. dżaga robie projekt "Adaptacja starej kotłowni na centrum kultury i sztuki". Kończe Architekture Wnętrz. Zajmuje się właśnie częścią projektową. Dzisiaj miałam bardzo miły telefon Nowe zlecenie: projekt hotelu![]() ![]() ![]() Ciekawe jak to pogodze z mgr.
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
No i Dżaga, gratuluję zaliczenia na 5
|
|
|
|
#3369 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wy to chyba za miękkie jesteście. ![]() Cytat:
Po prostu stwierdziłem, że to nic specjalnego - to chyba nie to samo? ![]() Cytat:
Zdajesz sobie sprawo, że to jest fizycznie niemożliwe? A jak jesteś mezoformiczką to mięśnie i tak powinnaś mieć - nie pozbędziesz się ich i nie widzę w tym powodu do zmartwień - wzmocnione mięśnie to jędrniejsze ciało, na pewno jak żeńska wersja Hardcorowego Koksa nie będziesz wyglądać. :P Głównie dlatego, że kobiety wolniej przybierają na masie - bo mają mniejszy poziom hormonów oraz mają ciężej ze wcinaniem ton kalorii, co jest w takim procesie niezbędne, generalnie od diety zależy czy spadasz z wagi czy przybierasz, z tą różnicą, że jak nie ćwiczysz - to idzie tłuszcz zamiast mięśni, a jak w 2 stronę - to może spadać wszystko poza tłuszczem. Cytat:
Po prostu samo bieganie to mało, poza tym - organizm się szybko do tego przyzwyczaja co może prowadzić do frustracji - bo efekty będą coraz gorsze, zamiast na odwrót. Treningi siłowe mają właśnie za zadanie zatrzymać ten efekt ( bo metabolizm Ci skacze 24/7, przy bieganiu max 2h ), czyli generalnie zwiększyć spalanie tłuszczu i zahamować katabolizm + wzmocnić mięśnie, co u kobiet sprowadza się do ujędrnienia ciała. Cytat:
A teraz nadwagi nie masz - więc tutaj będzie problem.
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Ciebie to nic specjalnego, a dla nas początek walki z nałogiem słodyczowym wiesz, od 3 dni się zaczyna, a później z każdym dniem jest łatwiej. Bo to właśnie początki są najtrudniejsze. Więc my się cieszymy z małych osiągnięć. Metoda małych kroków
|
|
|
|
|
#3371 |
|
Wtajemniczenie
|
no bo teraz mam gorzej. Nie potrafie głupich 3 kg zrzucic. A jak już zrzuce to wraca spowrotem. Niestety...
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak pisałem - siłownia bardzo wypompowałaby Ci metabolizm, ale nie chcesz więc będzie problem, a do biegania Ci organizm po prostu przywyknie i będzie mało skuteczne. No chyba, że będziesz robić jak ja...4 godziny na rowerze - z tym, że zajmowałem się tym w wakacje, więc miałem na to czas. No, ale bez siłowni to Cię z mięśni wypompuje też, a kobieta tez ich potrzebuje żeby dobrze wyglądać.
|
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
A basen???
W zeszłym roku biegałam 4 razy w tygodniu.. na czczo. przez słabą rozgrzewke miałam problemy ze stawami
|
#3374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak masz problemy z bieganiem na czczo to biegaj wieczorem, ale dłużej. Ewentualnie możesz ten trening siłowy robić w domu - wystarczy Ci drążek, poręcze ( ew. krzesła ) i jakieś sztangiełki, ale to nie będzie aż tak dobre jakościowo jak siłownia.
|
|
#3375 |
|
Wtajemniczenie
|
a jutro:
1. -mleko 90kcal -pł. Owsiane 4ł 140kcal -truskawki 40kcal -kawa 2. -mizeria z j. naturalnego 100kcal -gotowana pierś 200kcal -ziemniak 1 60kcal 3. -pianka z jogurtu naturalnego + kakao 150kcal -kawa 4. ------- 5. grill: - sałatka wiosenna - schab z grila
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, melduję, że żyję. Aktualnie nie wiem ile ważę, ale większość leciałam z kroplówek, widać, że schudłam, no ale nie cieszę się z tego, to jasne. Jestem wsciekla, że mi się posypało zdrowie, bo mam mnóstwo na głowie, licencjat, drugi kierunek... ale już jest sporo lepiej, w przyszłym tygodniu powinnam wrócić na stałe, bo mam do konca tyg mieć wypis, z tym, że musze jeszcze poogarniać po wyjsciu uczelnię. Zyczę Wam spadków
![]() Heroine, podglądam, ale nie zawsze mam kiedy pisać. dziś brat przyniósł mi tablet, więc jestem, z komórki mam słabe połączenie. Więc wybacz kochana, ale nie wiem, kiedy wstąpię na dłuzej, miło mi, że mnie wywołujesz .Dzaga, zgadzam się z Tobą w 100% apropos tego, co napisałas o Japanication. Japanication, my się nie" znamy " Ale jestem z dziewczynami od 2 lat, już miałam swój cel osiągnięty nie ćwicząc w ogóle, facetom na mój widok wykręcało szyje, zresztą przy mojej obecnej wadze też nie narzekam na brak powodzenia. Pauli (Dzadze ) chodzi raczej o sam sposób wypowiadania się, widzę, że masz naprawdę spoko poziom jeśli chodzi o wiedzę merytoryczną, mam sporo wiadomości w tym temacie, bo mój chłopak trenuje od 8 lat i widzę, że wiesz o czym mówisz. Ale gadanie, że "bez siłowni tego nie osiągniemy" mnie rozbawiło, serio Po tonie Twoich wypowiedzi wnioskuję, że jesteś raczej amatorem kobiet o nieco zarysowanych mięsniach, żeby nie powiedzieć atletycznej sylwetce. nie wiem, jak wygląda ta dziewczyna z Twojego zdjęcia bez sukienki (jakkolwiek by to nie brzmiało ), ale być może w kostiumie kąpielowym by własnie tez zarysowane mięśnie było widać, co nie każdemu facetowi i kobiecie się spodoba. Nie możesz zakładać, że to, co podoba się Tobie, spodoba się każemu innemu i jest jedyne słuszne. Monika schudła naprawde dużo, Madzia też, ja mam za sobą7 kg w dół ( w tej chwili mam poważne problemy z hormonami i kilkoma innymi sprawami) .Wiele dziewczyn tu schudło i wydaje mi się, że "siła" tego wątku tkwi w tym właśnie, że mimo niepowodzeń nikt tutaj nie sadzi tekstów w stylu "pfff, 3 dni bez słodyczy? pls O_o " . Nie można mierzyć każdego swoją miarą. Schudłam tu dlatego, że jak przyznawałam się, że nawaliłam z dietą, to Magda, Monika Zoska czy Heroine pisały mi "ej, ogarnij się, nie jedz tak duzo. ale nie pluj sobie za bardzo w brodę, wierzymy, że jutro będzie lepiej "I sorry, ale to trochę bezczelne mówić, że jesteśmy za miękkie, jak wyżej pisała to Dzaga i ja (powtórze jeszcze raz, może to coś da ) dziewczyny tu chudły naprawde dużo, po 15, 20, czy prawie 30 kg. Ach, i apropos "niemożliwości" rozrostu mięśni u kobiet jeżdząc codziennie na rowerze, przez ciut ponad miesiąc wakacji- raz 2 godziny, raz 10 min, ale Boże broń nigdy jakoś "wyczynowo" przybyło mi w łydkach 3 cm, ja je ciut napięłam, to widać było mięśnie. I nie jadłam wtedy szczerze mówiąc wiele, przez wakacje to ja potrafie zjeść na cały dzień pół kobiałki truskawek i wieczorem jakąś pierś z grilla i mi pełno ;p Jestem aktualnie w szpitalu, ale tak mnie "zmierziłeś" , że poproszę mojego chłopaka, żeby znalazł u mnie na kompie foty łydek i je tu wstawię ![]() Rozumiem, że dużo się naczytałeś, ale te mądrości typu "no nie da sie miec zarysowanych mięśni jak nie zrobisię tego tego i tamtego, BO NIE" to już są cięzkie. Mielnus, kochana. Faktycznie zmagasz się z dieta długo, często tu czytałam, że "od dziś zaczynam na ostro walkę", a wieczorem, że Ci nie poszło. Ale wierzę w Ciebie, dasz sobie radę. Aha, nie jestem z wątkiem do końca na bieżąco, ale pisałaś, że nie chce Ci się cwiczyć... a baty Ci się chce dostać? do cwiczen!! Sciskam Cię kochana i naprawdę bardzo kibicuję, słuchaj rad dziewczyn i jak wrócę, to liczę, że będą postępy " ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- PS. z tym wykręcaniem szyi chodziło mi o to, że można dobrze wyglądać bez jakiejkolwiek siłówki - sorry, bo dziwnie to brzmi, a zjadło mi jakimś cudem ze dwa zdania!
|
|
#3377 |
|
Wtajemniczenie
|
pipson Co się z tobą dzieje kochana??? Ja o niczym nie wiem. Czemu jesteś w szpitalu??? Mnie tu niestety nie było jakiś czas i mam zaległości. Jak teraz widzisz trzymam się dietki
NIe waże się bo @, ale jak tylko minie to od razu wskakuje na wage Myślę że małymi krokami do celu. Trzymam kciuki za Twoje zdrówko
|
#3378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
pipson, Kochana moja
![]() ![]() życzę Ci dużo zdrówka! żebyś jak najszybciej wróciła do nas ściskam Cię mocno ![]() I z całym Twoim wywodem się zgadzam Japanication wiedzę ma, tego nie da się zaprzeczyć. Ale właśnie sposób przekazu niekoniecznie jest miły... wyczuwa się kpinę w słowach "lol, 3 dni bez słodyczy"
|
|
|
|
#3380 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą inaczej wyobrażałem sobie zawziętość kobiet, biorąc pod uwagę jak wiele z nich potrafi się ostro głodzić - faceci z KFD nie jedzą 6-7 dni słodyczy i słowem się nie zająkną, a tutaj podkreśla się 3 dni. ![]() Cytat:
Inna sprawa, że trening siłowy to nie tylko stricte siłownia, czego chyba wystarczającą dobrze nie podkreśliłem.
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdy jest tak samo zawzięty. Jednym ograniczanie słodkiego przychodzi łatwiej, innym trudniej ![]() To nie jest forum KFD
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Otóż to
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Uff co za emocjonująca dyskusja
pozwólcie, że odpuszczę sobie komentowanie tego i nawet uważam, nie chwaląc się, że jestem chodzącym przykładem kto widział moje zdjęcia, albo jeszcze lepiej, mnie przed odchudzaniem i po ten wie i wcale nie mam obwisłej skóry, a jędrne i napięte ciało Heroine hehe muszę się ograniczać więc i wczoraj musiałam być twarda, żeby nic nie kupić a kusiły mnie miętowe spodnie z wytłaczaną koronką no i butyy Hehe widzę i Ty poszalałaś jeszcze ten ostatni dzień Pipsonku trzymaj się kochana A my wczoraj byliśmy na piwku i wpadły 3 desperadosy a wcześniej nowy big milk nugatowy jak będę w Lidlu to chyba kupię sobie zapas do domu, bo pyszniutki jest
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja właśnie zjadłam śniadanko umyłam też głowę, zaraz będę nakładać tą odżywkę Garniera Madziu, Ty ją od razu spłukujesz czy dłużej trzymasz? ![]() No właśnie, poszalałam wczoraj TŻ nic nie wie o kolejnych lakierach Ty wiesz, że ja też ostatnio oglądałam miętowe spodnie z koronką? już ze trzy razy chciałam kupić, bo w sumie drogie nie są (u mnie na bazarku ), no ale ciągle coś mi przeszkadza albo wydam kasę na kosmetyki Co do butów to współczuję, bo mój TŻ jest na tyle wysoki, a ja na tyle niska, że mogłabym chodzić i w 20-cm szpilach A dzisiaj idziemy na obiad do teściów będzie mało dietetycznie, bo będąc w Anglii mówiłam TŻ-towi, że zjadłabym placki po węgiersku no i teściowa chce dzisiaj spełnić to życzenie żadnym samochodem nie będziemy
|
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak słodko....
|
|
#3387 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja powiem tyele.. Są różne typy ludzi. Jedni wolą jeść mięso w każdej postaci i nie potrafią sobie odmówić, inni zaś słodyczy. Zalezy od osoby. Siostra mojego TŻ wogole nie musi jest słodyczy ale koło kiełbasy nie przejdzie obojętnie. Dzisiaj u mnie ciężko z dieta będzie. Mój brat zaprasza nas na obiad do restauracji. Oczywiście wezme pół poracji ale nie wiem czego. W tej restauracji raczej nie bedzie dietetycznych obiadów;/
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisz co się u Ciebie dzieje A jak z dietą u Ciebie? ![]() Kwiatuszki pięknie rozkwitają :LOVE:
|
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3390 |
|
Wtajemniczenie
|
a u mnie leje... strasznie...
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Na razie oglądaliśmy Synów Anarchii i na bieżąco Grę o Tron (chociaż nie mogę znaleźć 9 odcinka - czyżby była jakaś przerwa?). Strasznie brakuje mi Plotkary
I czekam jeszcze na Pretty Little Liars
Ale dasz radę. Jak już 3 rozdziały ogarnęłaś
Do tego zrobił pyszną sałatkę z brokuła, pomidorów, jajka, ogórka, rzodkiewki, salaty i sosu czosnkowo-pomidorowego no i ziemniaki jako zapychacz ale tylko 1 kulkę zjadłam.

nie wyobrażam sobie bez tego diety
owoce be na drugie śniadanie, warzywa gotowane be, no kamon
jeszcze nie wiem, bo Tz w pracy 

ściskam Cię mocno 
a kusiły mnie miętowe spodnie z wytłaczaną koronką no i butyy