Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 19:46   #451
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

becik, Paulina87- GRATULACJE!!!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

czy mi jako jedynej żadne czopy nie wychodzą?

ech, kolejna odczopowana...
no dobra, mój czop widocznie nie ma zamiaru sobie pójść. albo go nigdy nie miałam
A może już dawno Ci wylazł tylko nie zauważyłaś

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

No a potem idę rodzić:P bo przecież dzisiaj środa i na dzisiaj sobie zaplanowałam przywitać Tymka

Mały coś się ruchliwy zrobił,dobija się tam do dołu, krzyże męczą,brzuch się stawia i jak chodzę to co chwilę wilgotno Tam czuję
No to w takim razie za akcję!

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Pozbyłam się odrostów i skróciłam moje rozczochrańce, .

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dziewczyny, ale ustrzeliłam okazję. zeszłam na dół po mascarpone, a obok spożywczego jest taki mini lumpeksik, chciałam wstąpić od wielu dni popatrzyć za jakąś kurteczką do Helenki. znalazłam bluzę dresową zapinaną- klasyk popielaty i już płacę, kobieta szuka mi reszty a ja sobie patrzę na te badziewka różne co tam za nią na regale są. moją uwagę przykuła torba jakiej dawno szukam- wzorzysta a'la kuferek, a'la mała podróżna, a'la na laptop. chciałam zobaczyć jaki rozmiar i w ogóle, a tu szok- to torba do wózka. nie muszę dodawać, że idealnie pasująca do karocy Heleny nie muszę dodawać, że cena 15 zł i stan jak ze sklepu, poza małym przetarciem na skórzanym pasku do ręki. a w domu okazało się, po sprawdzeniu w Internecie torby tej firmy można kupić, ale za....120 euro..więc w ogóle happy jest happy, bo torba jest naprawdę przepiękna i mega mega pojemna, w sumie ma dziesięć kieszeni

cholerka, nie wiem jak wstawia się miniaturki....
za zakup!

Cytat:
wygrałam aukcję!!!
już dawno miałam zamówione łóżeczko... ale kurna chata coś to nie szło do przodu, bo z dostawy za "max 5 tygodni" zrobiło się: "poinformujemy panią, jak tylko dostawca bla bla..." czyli nic konkretnego. no to zrezygnowałam, bo dziecko lada dzień mi może wyleźć...
jako że wszędzie na takie lepszejsze łóżeczka trzeba czekać, rozejrzałam się za używkami do odbioru w okolicy i udało mi się zgarnąć proste, niebylejakie łóżeczko za 16,50 euro do odbioru w pobliskiej wsi, 15 minut samochodem. więc zobaczymy... nawet jak będzie już zużyte, to zawsze to coś na dobry początek

aaaa, co do depilacji pastą cukrową - mega!!!!!!!! żadnych ran! po depilatorze to jednak trochę krwi się czasem gdzieś znalazło a tutaj sobie tak na pół-ślepo rozplaskiwałam tą kulkę i potem zrywałam. trochę ciężko sobie samej naciągnąć skórę, żeby ładnie się zerwał "plaster", tak więc pewne okolice zostawiłam dla małża wczoraj oglądał tak tą maź i powiedział, że mi pomoże... no, chętnie! ale już prawie cała gotowa jestem

za zakup
A jeżeli chodzi o pastę cukrową, możesz raz jeszcze wrzucić linka z przepisem? I powiedz mi jakiej długości kudły pociągnie... Bo jak mi się Młody nie urodzi na dniach, to przed następną wizytą się chyba tym uraczę, bo wczoraj goliłam, a dzisiaj już mnie nerwica brała, bo kłuje to dziadostwo i w ogóle nie przyjemnie jest...

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
kurcze czerwcówek już tyle porodziło.. maj się kończy a ja dalej w dwupaku
Spokojnie i na Ciebie przyjdzie czas...

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
halo

ja po lekarzu i ktg gin stwierdził, że syzjka jak tydzień temu, skrócona i miękka, rozwarcia brak, wód mnóstwo

potem pojechałam na ktg i o dziwo zapisało się kilka skurczy może jednak urodzę przed terminem

niedługo Was nadrobię !

A myślałam, ze coś u Ciebie się dzieje, bo się nie odzywałaś...

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie. Jak zwykle mi zeszlo. Wogole jak przyszłam to okazało się, że zapisana byłam na 13 a nie na 11,3o ale ta baba co była w tamtym tygodniu na zastepstwo jakaś zakręcona była i źle mi powiedziała. Ale w sumie położna mnie od razu podłączyła na ktg i już z nim poszłam do gabinetu. Na ktg wszytsko ok serduszko, skurczy brak. Na fotelu gin stwierdziła, że mała chyba jednak się tak nie spieszy, choć rozwarcie na 1 palec jest ale wydaje mi się, ze i tak będę się bujać do terminu. A jak 10 nie urodzę to 17 do szpitala i do porodu już zostanę. Gin radośnie mnie przywitała " Justynko a to ty jeszcze nie urodziłaś?"
Na usg też ok. Łożysko młode, przepływy dobre i waga 2836g ale wydaje mi się, że ona coś źle mierzy bo od 2 tygodni jest coś koło 2800g.

Gratuluję nowym mamusiom
Nadrabiać będę później.
za wizytę! Czyli jednak Mała zwątpiła i stwierdziła, że Jej jest lepiej w brzuszku

------

Ale dzisiaj mam intensywny dzień... Cały dzień na nogach, włącznie z bieganiem... Brzuch twardy, szyjka kłuje, ale skurczy brak. W sumie może i lepiej, bo Małżon jedzie o 3 w nocy na ryby i grom wie o której wróci, a rodzice na działkę jutro śmigają, więc zostaję sama... I w ogóle do za wszystkim, beznadziejny dzień i beznadziejny humor mam...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:47   #452
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, wpadam do Was z dobrą nowiną

Becik napisała do mnie, że:
Dziś rano, przez cc, przyszedł na świat Kubuś , 60cm i 3650g, 10pkt
gratuluję
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Dziewczynki!!!
Wpadam się pochwalić
dziś o 1:33 w nocy przyszła na świat moja córeczka Natalka :) 3030g i 53 cm rodziłam naturalnie ale w końcu musieli zrobić cc.. jak wrócimy do domu to zdam relacje z porodu
gratulacje Śliczna

Color czyżbyś i Ty dziś rodziła?????

Justyna G za wizytę. No pewnie się będziemy bujać do terminu:P A ja dopiero na 21 Chociaż może mała zdecyduje się tak na następny week. 38 tydz to mogę rodzic

Mysia za skurcze

Mam na dziś dość... Została jeszcze kuchnia i cała łazienka
Stary 2013-05-29, 19:51   #453
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj mam intensywny dzień... Cały dzień na nogach, włącznie z bieganiem... Brzuch twardy, szyjka kłuje, ale skurczy brak. W sumie może i lepiej, bo Małżon jedzie o 3 w nocy na ryby i grom wie o której wróci, a rodzice na działkę jutro śmigają, więc zostaję sama... I w ogóle do za wszystkim, beznadziejny dzień i beznadziejny humor mam...
A mój nie chce jechać po ojca na lotnisko w niedziele (ok 60km ) bo nie chce mnie zostawiać że urodzę jak go nie będzie.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Justyna G za wizytę. No pewnie się będziemy bujać do terminu:P A ja dopiero na 21 Chociaż może mała zdecyduje się tak na następny week. 38 tydz to mogę rodzic

No my już mamy skończony 38tc. Ja nadal leżę dość dużo ale to dlatego, że siły nie mam. Zaraz mnie plecy bolą i jestem zasapana bo brzuch nadal wysoko...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:56   #454
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A mój nie chce jechać po ojca na lotnisko w niedziele (ok 60km ) bo nie chce mnie zostawiać że urodzę jak go nie będzie.

No my już mamy skończony 38tc. Ja nadal leżę dość dużo ale to dlatego, że siły nie mam. Zaraz mnie plecy bolą i jestem zasapana bo brzuch nadal wysoko...
Mi też brak sił.... o kregosłupie nie wspomnę.... Ale teraz, jak już dzidzia praktycznie donoszona, to robię po domku co tylko mogę. Chociaż poleguje, bo nie daje rady
Stary 2013-05-29, 20:05   #455
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
becik, Paulina87- GRATULACJE!!!

No to w takim razie za akcję!

za zakup!

za zakup
A jeżeli chodzi o pastę cukrową, możesz raz jeszcze wrzucić linka z przepisem? I powiedz mi jakiej długości kudły pociągnie... Bo jak mi się Młody nie urodzi na dniach, to przed następną wizytą się chyba tym uraczę, bo wczoraj goliłam, a dzisiaj już mnie nerwica brała, bo kłuje to dziadostwo i w ogóle nie przyjemnie jest...

A myślałam, ze coś u Ciebie się dzieje, bo się nie odzywałaś...

za wizytę! Czyli jednak Mała zwątpiła i stwierdziła, że Jej jest lepiej w brzuszku

------

:-* oby humorek wrocił

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
gratuluję

gratulacje Śliczna

Color czyżbyś i Ty dziś rodziła?????

Mysia za skurcze

Mam na dziś dość... Została jeszcze kuchnia i cała łazienka
taaa kij wie czy ja rodze czy nie rodze:banghead: cały dzień skurcze męczą. Seria po 10min i spokoj na godzine przykładowo. Potem kolejna seria co 8-10min i znowu spokój. Do tego krzyż boli.
Mogło by tak się zdecydować w jedna albo drugą stronę

ADA JAK TAM U CIEBIE?????

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:21   #456
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Natalka
Gratulacje, zdrówka dla Was dziewczyny

Cytat:
hihi, a Helenka już przecież aż taka malutka nie jest! w końcu ładnie przybiera... no i z rozmiarami tak różnie bywa więc też przypuszczam, że mój maluch trochę w tych najmniejszych ciuchach pochodzi!

łóżeczko może nie będzie jakieś szałowe - z tchibo jest ale mam parę mebelków z tchibo i jakościowo naprawdę nie można narzekać, solidne bardzo jak będzie jakoś zużyte, to lakier się poprawi. za tą cenę to i tak superaśnie!

torby są śliczne! jakie kolory, aż się zachciewa wziąć pod rękę i lecieć na słońce którego u mnie niestety brak... no, dzisiaj jesteś mistrzem okazji!

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

oo! no, posypały się maluszki! gratuluję!

(lonely pewnie pęka z zazdrości )
Helenka ma długie stopy, więc śpiochy są idealne w tym miejscu, a w pasie można drugie dziecię zmieścić, to samo body- na długość dobre, a ramionko seksownie opada i dekolt, że hoho

z tchibo szaleję na punkcie jednego mebelka, dobrze wiedzieć, że można próbować ich wyrobów a co do toreb, to jak weszłam na ich stronę to zwariowałam, baaaardzo mi się podobają te wzory, fajne mają też kosmetyczki, strasznie drogie, ale mogę powiedzieć, że jakość tej mojej torby jest naprawdę super. w środku w każdej kieszeni ma nieprzemakalny materiał, no super pomysł, zawsze się coś z butli może wylać albo jakiś kosmetyk. faaaaaaaaaajna jest

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Plan od początku był taki, żeby zacząć jak Sofia skończy miesiąc
A poza tym czekam, aż Marchewka będzie na siłach na spotkanie z doradcą chustowania

Gratuluję serdecznie Paulina! Ślicznotka z Natalki!I tak słodko śpi

Dziewczyny, może się Wam przyda. Poskanowałam kilka urywków z "Pierwszy rok życia dziecka" dotyczących najczęściej wałkowanych przez nas tematów.
1. Problemy brzuszkowe.
i jeszcze ani raz nie próbowałaś zawiązać Soni?

Za urywki książki
Stary 2013-05-29, 20:21   #457
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
2. Kolki; łagodzenie płaczu.
kochana jesteś

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
ale torba

GRATULACJE!!!

Gratuluję, Natalka jest śliczna

Nie da się zmierzyć na prosto tak dziwnie centymetr przykładają, od główki do bioder a później dokładają do nóżek zgiętych

Byliśmy w poradni u pani neonatolog, trochę nas uspokoiła, tzn mnie
Młoda od czwartku przybrała 260 g ale wiadomo waga wadze nie równa
za wagę!!!! klask i:
Cytat:
3. Czy mam wystarczająco dużo mleka/czy dziecko się najada?

Na razie tyle. Głupi format ma ta książka. Tylko troszeczkę brakuję by się zmieściły 2 strony na skanerze

o, oto to..o to pytałam dziś dziękuję!
Cytat:
I co zalecili na te potówki? Brawo dla Nikosia za wagę!

Moje dziecko śpi już 4h! To się nie zdarza!
Helenka dziś spała 5h

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
cudooo

gratulacje

oo Colorkuuu moze juz niedlugo bedziesz miala mlodego

za wizyte tez nie lubilam zastepstw na wizytach i zawsze trafialam na ta sama wredna babe ... a blad w pomiarach zawsze moze byc

Gratulacje

no wlassnie ja sie zastanawim bo moj ma kilka cech wzmozoneg napiecia miesniowego , tez mi sie przewraca z brzuszka na plecy glowe wysoko unosi i dlugo i wygina sie do tylu ale z drugiej strony mowia zeby nie panikowac ze wyginac moze sie z bolu , i trzeba zmuszac dziecko do obracania glowki w rozne strony czyli klasc w lozeczku tu gdzie glowe zawsze ma a na drugi raz tam gdzie nogi zachecac do przewracania jej...
Moj mlody wazy okolo 4200

ładnie rośnie kawaler
Stary 2013-05-29, 20:46   #458
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Happy, no nie probowalam bo sie boje troche A Wy juz smigacie w chuscie?

A co do spania naszych ksiezniczek, Sofia obudzila sie, przewinelam ja, pojadla 20min i zasnela znow snem sprawiedliwego
Noc bedzie boska, juz to widze
A jutro zjezdza sie moja familia (rodzice i 2 siostry) wiec bedzie intensywny dzien...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:53   #459
potterka
Zakorzenienie

dizewczyny szalejecie

Becik, Paulina gratuluję

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cloche mi też czop nie odszedłł
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 21:12   #460
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Tz poszedl na nnocke.. Boje sie.. Do jutravdo 15 sama. ;(
Mloda spi przy suszarce

Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 21:15   #461
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Cloche, mam nadzieje, ze juz niedlugo i ja bede mogla taka wiadomosc na watek poslac, jak na razie to mecza mnie od kilku dni przepowiadacze, w pn ide do gina do szpitala, moze cos pogrzebie i ruszy...
a może się jeszcze samo z siebie rozkręci
Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
humor o wiele lepszy. W tym tygodniu jestem bez męża i myślałam że będzie tragicznie, ale jest znośnie. Dzisiaj przechodzę kryzys fizyczny, padam na twarz mimo, że w nocy śpie długo 4-5h w sumie ( po 1,5-2h).
łee, to nie dziwię się, że kryzys fizyczny cię dopadł! pozwól sobie na drzemkę w ciągu dnia
Cytat:

za zakup

------

podobno czopa się przegapić nie da, więc już sama nie wiem

link do pasty cukrowej: https://www.youtube.com/watch?v=V7eWn-9TSxA
jak by ci się jeszcze raz zapodział, to to pierwszy filmik po wyszukaniu "pasta cukrowa". ja miałam kłaczki w sumie chyba trochę różnej długości... i trudno mi powiedzieć, które łapało najlepiej. podobno tak pół cm jest optymalne. za krótkich może dobrze nie złapać, a za długie będą się plątać i przy wyrywaniu może być mniej przyjemnie (o ile o przyjemności możemy mówić ).
współczuję tego odrastania teraz, bo ja właśnie głównie przez to nienawidzę golenia. i nie wyobrażam sobie przechodzić tego po porodzie... więc obyś zdążyła z tą depilacją jeszcze! no chyba że wolisz już mieć malucha przy sobie aaaa! najłatwiej to by było w naszym obecnym stanie poddać się dobrej kosmetyczce. ja w okolicy szukałam i robią tylko bikini, a nie "po brazylijsku", więc się wzięłam za to sama. może ty będziesz miała więcej szczęścia?

humor przedni widzę...
Cytat:
Helenka ma długie stopy, więc śpiochy są idealne w tym miejscu, a w pasie można drugie dziecię zmieścić, to samo body- na długość dobre, a ramionko seksownie opada i dekolt, że hoho

z tchibo szaleję na punkcie jednego mebelka, dobrze wiedzieć, że można próbować ich wyrobów a co do toreb, to jak weszłam na ich stronę to zwariowałam, baaaardzo mi się podobają te wzory, fajne mają też kosmetyczki, strasznie drogie, ale mogę powiedzieć, że jakość tej mojej torby jest naprawdę super. w środku w każdej kieszeni ma nieprzemakalny materiał, no super pomysł, zawsze się coś z butli może wylać albo jakiś kosmetyk. faaaaaaaaaajna jest
uu, Helena już dekolt pokazuje? będzie kokieciara jak się patrzy!

z meblami w razie czego ryzykuj
a co do torby - właśnie takie typowe, porządne torby "na pieluchy" powinny sporo wytrzymać (śmierdzące pieluszki rozlane mleko...) i mieć miejsce na wszelkie pierdółki mamusi i dziecka
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 21:21   #462
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
dzieci się mierzy na raty najpier od głowki do pupki, potem od pupki do kolanek i następnie od kolanek do stópek nie wolno takiego dzieciaczka prostować na siłe. Najczęściej na porodówce jest takie zamieszanie, że łatwo sie w takich rzeczach pomylić. W sumie wzrot dziecka nie jest zbytnio ważny, liczy sie najbardziej waga a to już dokładnie podaja
możliwe, nie wiem jak to jest. Tylko napisałam, że ten pomiar długości takie niemiarodajny jest. Wagi się już nie oszuka

Cytat:
i to jeszcze z terminem po tobie nawet po mnie! kurna chata... chyba spakuję torbę w końcu
no dokłądnie- te dwa argumenty przemawiają za tym, że pękam z zazdrości
ale oczywiście takiej pozytywnej zazdrości

Cytat:
------

wiem, że przyjdzie.. tylko to czekanie już mnie dobija.. codziennie po kilka smsów, telefonów, wiadomości.. wszyscy pytają czy już ....
i już mnie to męczy
2. na pocieszenie.. ja miałam wczoraj taki z*ebany humor, że masakra.. ale dziś już troszkę lepiej

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Cloche mi też czop nie odszedłł
a może Wam wypadł tylko nie widziałyście

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-05-29 o 21:40
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 21:30   #463
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

Cloche mi też czop nie odszedłł
oo, czyli jest nadzieja! nadzieja, że brak odejścia czopa nie musi oznaczać 34-godzinnego porodu jak u marchewki! ufff...
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Mloda spi przy suszarce
ty znów boisz się na zapas!
Stary 2013-05-29, 21:33   #464
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cloche_wole sie bac i milo zaskoczyc niz dobrze nastawic i rozczarowac :p
Ciekawe czy zdaze zrobic sobie kolacje nim mloda wstanie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-29, 21:37   #465
xal
Zakorzenienie

Cytat:
oczy mam na zapałkach, a tu jeszcze mi się zachciało royal dinner- czekają polędwiczki wieprzowe, ser pleśniowy (można karmiącym?) i szparagi...
Ja mam w notatkach, że nie można i położna też mówiła że nie można sera pleśniowego.
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Pytanie do mamuś, które rodziły sn Czy uważacie, że branie wiesiołka i picie herbatki z liści malin ułatwiły Wam poród?
Ja jadłam wiesiołka i nie pękłam ani nie nacinali, no ale moja ma wymiary pchełkowe

Cytat:
Becik napisała do mnie, że:
Dziś rano, przez cc, przyszedł na świat Kubuś , 60cm i 3650g, 10pkt
Becik
Cytat:
Dziewczynki!!!
Wpadam się pochwalić
dziś o 1:33 w nocy przyszła na świat moja córeczka Natalka :) 3030g i 53 cm rodziłam naturalnie ale w końcu musieli zrobić cc.. jak wrócimy do domu to zdam relacje z porodu

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 21:39   #466
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki!!!
Wpadam się pochwalić
Gratulacje Paulina Natalka jest śliczna

Cytat:
Zgadza sie, Kubus mial byc wiekszy, pewnie zafalszowal wage tym ze taki dlugasny Maluch z niego
Faktycznie ten wzrost mógł mieć wpływ na tą wagę z usg

Cytat:
wiem, że przyjdzie.. tylko to czekanie już mnie dobija.. codziennie po kilka smsów, telefonów, wiadomości.. wszyscy pytają czy już ....
i już mnie to męczy
Ja mam ponad tydzień do terminu a też codziennie odbieram telefony z takimi pytaniami

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 21:51   #467
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Mloda spi przy suszarce
spokojnie, poradzicie sobie

Cytat:
podobno czopa się przegapić nie da, więc już sama nie wiem
eee.. tam, pewnie że się da. Jak robisz siusiu to możesz nie zauważyć że coś tam wyleciało

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja jadłam wiesiołka i nie pękłam ani nie nacinali, no ale moja ma wymiary pchełkowe
jejjj... zazdroszczę..

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Ja mam ponad tydzień do terminu a też codziennie odbieram telefony z takimi pytaniami
to jest strasznie wkurzające

-------
Pytanko: jak szybko dzieciaczek rośnie na sam koniec ? skoro nasz w zeszłym tygodniu według usg miał 3,5kg to ile w tydzień mógł przybrać ?

Stary 2013-05-29, 22:01   #468
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Lonely moja miala 3'5kg na usg a po 2tygbwyszla na usg 4'8... Urodzila sie 4350gcholera wie csy faktycznie w 2tygvprzytyla 850g ale na to wyglada :p

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-29, 22:02   #469
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanko: jak szybko dzieciaczek rośnie na sam koniec ? skoro nasz w zeszłym tygodniu według usg miał 3,5kg to ile w tydzień mógł przybrać ?
nie mam pojęcia... ale biorąc pod uwagę jeszcze granice błędu to może się spokojnie okazać, że Wiktorek urodzi się z wagą powyżej 4kg
Stary 2013-05-29, 22:03   #470
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cześć
My z Bartusiem w końcu jesteśmy w domu

Nie dam rady nadrobić tych dni, noł łej Mam tylko nadzieję, że u Was wszystkich dobrze

Nasz Synuś jest uroczy, kochany, słodki Najgrzeczniejsze dziecko na sali (na patologii noworodka leżałyśmy w 5), w ogóle nie płakał, pięknie jadł i spał jak niemowlę zazwyczaj muszę go wybudzać na karmienie ale nie zapeszam!
Teraz też słodko śpi a zaraz pora karmienia, piersi już dają o tym znać...

oo i Mały już też się kręci, także uciekam

jest cuuuudnie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:09   #471
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Lonely moja miala 3'5kg na usg a po 2tygbwyszla na usg 4'8... Urodzila sie 4350gcholera wie csy faktycznie w 2tygvprzytyla 850g ale na to wyglada :p

a może na tym usg z 3,5 waga wyszła około pół kg zaniżona, tak jak na tym przed porodem prawie pół zawyżona i Zuzinek przytyła faktycznie tylko 350-400g przez 2 tygodnie... tak czy inaczej wychodzi na to, że po tych wynikach usg to gdybać se możemy tylko dla rozrywki...
Stary 2013-05-29, 22:10   #472
vil84
Wtajemniczenie

Paulina gratulacje !!!!!

Cytat:
no dobra... ja myślałam, że gdzieś dziecko łaskoczą, żeby się na chwilę rozprostowało i wtedy szybko z centymetrem...
ja też mniej więcej tak to sobie wyobrażałam
ja ostatnio ciągle mierzę ciuszki i porównuje ... Przemek wyrósł już z 56, przerzuciliśmy się na 62 ale jedyne pajacyki jakie miał 62 są za małe ... kupiliśmy w smyku 3 pary i są na styk, zamówiłam jeszcze dziś na allegro dwa 3-paki (tanio, jakoś 27 zł wyszło za jeden komplet) i niby były podane centymetry i będą kilka cm za duże więc ok - no zobaczymy jak w rzeczywistości. przegrzebałam dziś znów jego szafę i kolejne rzeczy okazały się dobre a topił się w nich niedawno ... rośnie łobuziak pięknie
no i zaś zasnął od razu po kąpieli i jedzonku i zrobił kupę w wanience

Justi dobrze że w domku już jesteście

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-05-29 o 22:12
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:11   #473
cloche
Zakorzenienie

Justi, jak miło to czytać!
Stary 2013-05-29, 22:18   #474
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
nie mam pojęcia... ale biorąc pod uwagę jeszcze granice błędu to może się spokojnie okazać, że Wiktorek urodzi się z wagą powyżej 4kg
w sumie to zdaję sobie sprawę, że te pomiary usg można o kant doopy rozbić..
ale zaczynam się denerwować, że jak W. siedzi tak długo w tym brzuchu to niezły klocek z niego będzie zwłaszcza, że tatuś miał 4,6 jak się urdził
wrrr... zaczynam chyba schizować

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Cześć

Nie dam rady nadrobić tych dni, noł łej Mam tylko nadzieję, że u Was wszystkich dobrze

Nasz Synuś jest uroczy, kochany, słodki Najgrzeczniejsze dziecko na sali (na patologii noworodka leżałyśmy w 5), w ogóle nie płakał, pięknie jadł i spał jak niemowlę zazwyczaj muszę go wybudzać na karmienie ale nie zapeszam!

jest cuuuudnie
jejjjjj.. jak cudnie czytać takie informacje

kurcze.. tak bym chciała mieć już synka przy sobie.. zaczynam się martwić czy wszystko ok całą ciążę nie dopuszczałam do siebie złych myśli, a teraz krążą po głowie i coraz ciężej je odpędzić

Stary 2013-05-29, 22:18   #475
Meliitele
Zakorzenienie

Gratulacje dla nowych mamusiek kurcze , ale dzisiaj maluchow sie urodzilo

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:21   #476
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Cześć

jest cuuuudnie

Wspaniale czyta się takie posty
Stary 2013-05-29, 22:24   #477
banka26
Zakorzenienie

Dziewczyny my juz rady nie dajeny mlody ma takie kolki ze masakra , dzisiejsza to przeszla sama siebie , tak krzyczal , zanosil sie ze myslalam ze nie dam rady w koncu usiadlam tz przyniosl suszarke a mlody tak jak sie darl tak zasnal w sekunde , popieprzone te kolki....k....uzwa zaczyna sie nie wisdomo kiedy i koncza w sekunde ... Jutro dam mu esputivon po poludniu a w piatek ide do lekarki po recepte na viburcol, nie wiem czemu ale wierze ze nam pomoga te czopki bo sab simplex dupa nie dziala na mlodego...

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-05-29 o 22:32
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:31   #478
JennyAniolek
Zakorzenienie

Czesc,
Przed nami pierwsza wspolna nocka. Poki co Wiktorek spi, a za 3h idziemy sciagac mleko - mam problem z brodawkami, a mleka sporo, karmienie i przewijanie.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Ok 11 przywiezli mi Malego, potem w koncu trzeba bylo wstac i nareszcie prysznic Rano rana szczypala, a teraz boli tylko przy wstawaniu.

Wiktor w piatek 24.05 wazyl 3kg +/- 430g, a urodzil sie z waga 3530g

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:35   #479
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Czesc,
Przed nami pierwsza wspolna nocka. Poki co Wiktorek spi, a za 3h idziemy sciagac mleko - mam problem z brodawkami, a mleka sporo, karmienie i przewijanie.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Ok 11 przywiezli mi Malego, potem w koncu trzeba bylo wstac i nareszcie prysznic Rano rana szczypala, a teraz boli tylko przy wstawaniu.

Jenny, ty się wyśpij póki macie nadzór! fajnie że pokarm jest, a z brodawkami oby się poprawiło!
Stary 2013-05-29, 22:36   #480
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Czesc,

super, trzymam za karmienie i czekamy na więcej relacji
jak dojdziesz do siebie ?
ciekawa jestem jak to się stało, że Wiktorek tak się pośpieszył
Zaczęło się od skurczy, czy wody Ci odeszły ? no i jak z rozwarciem ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości