|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
becik, Paulina87- GRATULACJE!!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za akcję!![]() Cytat:
za zakup!Cytat:
za zakupA jeżeli chodzi o pastę cukrową, możesz raz jeszcze wrzucić linka z przepisem? I powiedz mi jakiej długości kudły pociągnie... Bo jak mi się Młody nie urodzi na dniach, to przed następną wizytą się chyba tym uraczę, bo wczoraj goliłam, a dzisiaj już mnie nerwica brała, bo kłuje to dziadostwo i w ogóle nie przyjemnie jest...Cytat:
i na Ciebie przyjdzie czas... ![]() Cytat:
A myślałam, ze coś u Ciebie się dzieje, bo się nie odzywałaś... Cytat:
za wizytę! Czyli jednak Mała zwątpiła i stwierdziła, że Jej jest lepiej w brzuszku ![]() ------ Ale dzisiaj mam intensywny dzień... Cały dzień na nogach, włącznie z bieganiem... I w ogóle do
|
|
#452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
Color czyżbyś i Ty dziś rodziła ?????Justyna G za wizytę. No pewnie się będziemy bujać do terminu:P A ja dopiero na 21 Chociaż może mała zdecyduje się tak na następny week. 38 tydz to mogę rodzicMysia Mam na dziś dość... Została jeszcze kuchnia i cała łazienka
|
|
#453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No my już mamy skończony 38tc. Ja nadal leżę dość dużo ale to dlatego, że siły nie mam. Zaraz mnie plecy bolą i jestem zasapana bo brzuch nadal wysoko...
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Mogło by tak się zdecydować w jedna albo drugą stronę ![]() ADA JAK TAM U CIEBIE????? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#456 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratulacje, zdrówka dla Was dziewczyny
![]() Cytat:
z tchibo szaleję na punkcie jednego mebelka, dobrze wiedzieć, że można próbować ich wyrobów a co do toreb, to jak weszłam na ich stronę to zwariowałam, baaaardzo mi się podobają te wzory, fajne mają też kosmetyczki, strasznie drogie, ale mogę powiedzieć, że jakość tej mojej torby jest naprawdę super. w środku w każdej kieszeni ma nieprzemakalny materiał, no super pomysł, zawsze się coś z butli może wylać albo jakiś kosmetyk. faaaaaaaaaajna jest ![]() Cytat:
Za urywki książki
|
|
#457 | ||||
|
Zadomowienie
|
kochana jesteś
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
o, oto to..o to pytałam dziś dziękuję! Cytat:
![]() Cytat:
ładnie rośnie kawaler
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Happy, no nie probowalam bo sie boje troche
A Wy juz smigacie w chuscie?A co do spania naszych ksiezniczek, Sofia obudzila sie, przewinelam ja, pojadla 20min i zasnela znow snem sprawiedliwego ![]() Noc bedzie boska, juz to widze A jutro zjezdza sie moja familia (rodzice i 2 siostry) wiec bedzie intensywny dzien... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
dizewczyny szalejecie
![]() Becik, Paulina gratuluję ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cloche mi też czop nie odszedłł
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Tz poszedl na nnocke.. Boje sie.. Do jutravdo 15 sama. ;(
Mloda spi przy suszarce Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#461 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() link do pasty cukrowej: https://www.youtube.com/watch?v=V7eWn-9TSxA jak by ci się jeszcze raz zapodział, to to pierwszy filmik po wyszukaniu "pasta cukrowa". ja miałam kłaczki w sumie chyba trochę różnej długości... i trudno mi powiedzieć, które łapało najlepiej. podobno tak pół cm jest optymalne. za krótkich może dobrze nie złapać, a za długie będą się plątać i przy wyrywaniu może być mniej przyjemnie (o ile o przyjemności możemy mówić ).współczuję tego odrastania teraz, bo ja właśnie głównie przez to nienawidzę golenia. i nie wyobrażam sobie przechodzić tego po porodzie... więc obyś zdążyła z tą depilacją jeszcze! no chyba że wolisz już mieć malucha przy sobie aaaa! najłatwiej to by było w naszym obecnym stanie poddać się dobrej kosmetyczce. ja w okolicy szukałam i robią tylko bikini, a nie "po brazylijsku", więc się wzięłam za to sama. może ty będziesz miała więcej szczęścia?humor przedni widzę... ![]() Cytat:
będzie kokieciara jak się patrzy!z meblami w razie czego ryzykuj a co do torby - właśnie takie typowe, porządne torby "na pieluchy" powinny sporo wytrzymać (śmierdzące pieluszki rozlane mleko...) i mieć miejsce na wszelkie pierdółki mamusi i dziecka
|
|
#462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale oczywiście takiej pozytywnej zazdrości ![]() Cytat:
i już mnie to męczy 2. na pocieszenie.. ja miałam wczoraj taki z*ebany humor, że masakra.. ![]() a może Wam wypadł tylko nie widziałyście
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-05-29 o 21:40 |
|||
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
oo, czyli jest nadzieja! nadzieja, że brak odejścia czopa nie musi oznaczać 34-godzinnego porodu jak u marchewki!
Cytat:
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche_wole sie bac i milo zaskoczyc niz dobrze nastawic i rozczarowac :p
Ciekawe czy zdaze zrobic sobie kolacje nim mloda wstanie ![]() Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#465 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natalka jest śliczna Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eee.. tam, pewnie że się da. Jak robisz siusiu to możesz nie zauważyć że coś tam wyleciało ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
------- Pytanko: jak szybko dzieciaczek rośnie na sam koniec ? skoro nasz w zeszłym tygodniu według usg miał 3,5kg to ile w tydzień mógł przybrać ? |
|||
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely moja miala 3'5kg na usg a po 2tygbwyszla na usg 4'8... Urodzila sie 4350gcholera wie csy faktycznie w 2tygvprzytyla 850g ale na to wyglada :p
Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
My z Bartusiem w końcu jesteśmy w domu ![]() Nie dam rady nadrobić tych dni, noł łej Mam tylko nadzieję, że u Was wszystkich dobrze ![]() Nasz Synuś jest uroczy, kochany, słodki Najgrzeczniejsze dziecko na sali (na patologii noworodka leżałyśmy w 5 ), w ogóle nie płakał, pięknie jadł i spał jak niemowlę zazwyczaj muszę go wybudzać na karmienie ale nie zapeszam! Teraz też słodko śpi a zaraz pora karmienia, piersi już dają o tym znać... ![]() oo i Mały już też się kręci, także uciekam jest cuuuudnie |
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
i Zuzinek przytyła faktycznie tylko 350-400g przez 2 tygodnie... tak czy inaczej wychodzi na to, że po tych wynikach usg to gdybać se możemy tylko dla rozrywki...
|
|
#472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina gratulacje !!!!!
![]() Cytat:
![]() ja ostatnio ciągle mierzę ciuszki i porównuje ... Przemek wyrósł już z 56, przerzuciliśmy się na 62 ale jedyne pajacyki jakie miał 62 są za małe ... kupiliśmy w smyku 3 pary i są na styk, zamówiłam jeszcze dziś na allegro dwa 3-paki (tanio, jakoś 27 zł wyszło za jeden komplet) i niby były podane centymetry i będą kilka cm za duże więc ok - no zobaczymy jak w rzeczywistości. przegrzebałam dziś znów jego szafę i kolejne rzeczy okazały się dobre a topił się w nich niedawno ... rośnie łobuziak pięknie no i zaś zasnął od razu po kąpieli i jedzonku i zrobił kupę w wanience Justi dobrze że w domku już jesteście
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-05-29 o 22:12 |
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Justi, jak miło to czytać!
|
#474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale zaczynam się denerwować, że jak W. siedzi tak długo w tym brzuchu to niezły klocek z niego będzie zwłaszcza, że tatuś miał 4,6 jak się urdził ![]() wrrr... zaczynam chyba schizować Cytat:
![]() kurcze.. tak bym chciała mieć już synka przy sobie.. zaczynam się martwić czy wszystko ok
|
|||
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla nowych mamusiek
|
|
#476 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Wspaniale czyta się takie posty
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny my juz rady nie dajeny mlody ma takie kolki ze masakra , dzisiejsza to przeszla sama siebie , tak krzyczal , zanosil sie ze myslalam ze nie dam rady w koncu usiadlam tz przyniosl suszarke a mlody tak jak sie darl tak zasnal w sekunde , popieprzone te kolki....k....uzwa zaczyna sie nie wisdomo kiedy i koncza w sekunde ... Jutro dam mu esputivon po poludniu a w piatek ide do lekarki po recepte na viburcol, nie wiem czemu ale wierze ze nam pomoga te czopki bo sab simplex dupa nie dziala na mlodego...
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-05-29 o 22:32 |
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc,
Przed nami pierwsza wspolna nocka. Poki co Wiktorek spi, a za 3h idziemy sciagac mleko - mam problem z brodawkami, a mleka sporo, karmienie i przewijanie. ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Ok 11 przywiezli mi Malego, potem w koncu trzeba bylo wstac i nareszcie prysznic Rano rana szczypala, a teraz boli tylko przy wstawaniu.Wiktor w piatek 24.05 wazyl 3kg +/- 430g, a urodzil sie z waga 3530g |
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za karmienie i czekamy na więcej relacji ![]() jak dojdziesz do siebie ? ![]() ciekawa jestem jak to się stało, że Wiktorek tak się pośpieszył ![]() Zaczęło się od skurczy, czy wody Ci odeszły ? no i jak z rozwarciem ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

za akcję!
a tutaj sobie tak na pół-ślepo rozplaskiwałam tą kulkę i potem zrywałam. trochę ciężko sobie samej naciągnąć skórę, żeby ładnie się zerwał "plaster", tak więc pewne okolice zostawiłam dla małża
I powiedz mi jakiej długości kudły pociągnie... Bo jak mi się Młody nie urodzi na dniach, to przed następną wizytą się chyba tym uraczę, bo wczoraj goliłam, a dzisiaj już mnie nerwica brała, bo kłuje to dziadostwo i w ogóle nie przyjemnie jest...
i na Ciebie przyjdzie czas... 
I w ogóle do 
Ślub 27. X. 2012
ale mam parę mebelków z tchibo i jakościowo naprawdę nie można narzekać, solidne bardzo 
klask i:

(na patologii noworodka leżałyśmy w 5
nie zapeszam! 
zwłaszcza, że tatuś miał 4,6 jak się urdził