Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 21:48   #2611
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Tak stolarz, ale nie mam niestety graficznego planu jeszcze na kompie, ślicznie te fronty, podobne, ale tz kręcił nosem, wiec stanęło na takich gładkich białych, a trzeba było iść na kompromis, bo on chciał dwudrzwiowa lodówkę nie do zabudowy, a, ze kuchnia w aneksie to ta lodówka miałabym wrażenie, ze stoi mi w pokoju dziennym. Zajrzalam przed chwila jeszcze raz do mojego folderu z kuchennymi inspiracjami i zaczęłam sie zastanawiać, czy może na te gładkie nie dać jakoś fajnych długich prostych uchwytów.
Powiem Ci, ze co do kuchni to 2dni temu totalny szok przeżyłam, bo zawsze marzył mi sie kamień na blat, dałam do wyceny- 10 tys!!! trzeba znaleźć jakiś fajny odpowiednik.
to drogo, nam znajomy wycenil na ok 6 tys ale kurde to wszystko zależy od wielkości przecież
myślę,że na jesień zrobimy bo kamień jest zarąbisty

fronty super- bardzo podobne do moich

co do lodówki ja też marzyłam o dużej ale kuchnie mam otwartą więc zabudowaliśmy- a meble w salonie mamy w jednej tonacji z kuchnią-tzn ten sam stolarz nam robił kuchnie i bibliotekę więc jest ok
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 21:54   #2612
sylwietta1988
Zakorzenienie

koooooooooooooooooooocham Was bede szukac i Was zadreczac bo mnie ta satyna do nerwicy doprowadza ale tzt koniecznie chcial, co bym zasiegneła opinii w sprawie tej różowej

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Po 1,5h usypiania w koncu moje dziecie usnelo. Nie wiem co mu jest ostatnio, przeciaga mu sie to coraz bardziej. I zjadl jeszcze wiecej mm niz wczoraj.
Mam wrazenie, ze jakbym dala mu 500ml to tez by opchnal....
Moze on faktycznie nie najada sie w dzien i wieczorem musi uzupelnic?

Mam dosc dzisiejszego dnia. Marudny jest zawsze, ale dzis to juz pobil samego siebie.
podajmy sobie reke, mój dzis z rąk nie schodził, usypiania godzine a spania 5 minut.... kipnął o 16 na dwie godz prawie, ale na rekach.... przy kazdej próbie odlozenie otwierał gałgan oczy...
Pstrynio, zapodaj linka do kregosłupa
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 21:54   #2613
hope01
Zakorzenienie

miętowa od Illusion

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:00   #2614
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Jeszcze nie oglądaliśmy bo tzta nie ma, jutro lub w piątek pojedziemy, bardzo bym chciała już mieszkać osobno, ale boje sie jak z tą moją dyktatorką.. moja matula wyjedzie i ona co? z moim głupim leniwym bratem.. co prawda wujas przychodzi, robi zakupy itd. Troche się tego boje no i wiadomo, matula zostanie z większymi opłatami- co za tym idzie? będę tą złą. ;]

robie klopsiki))))) mniam

aaa eweulkaaaa masakra z tym co CI tzt powiedzial zebys test zrobila hehe też bym sie zamuliła.
Mnie tzt ostatnio powiedział ze mam juz nie chudnąć, ze slabo taki koscisty tyłek itd teraz jest ok, może i ma racje bo przed ciążą miałam niedowagę, ale wtedy się super czułam, a teraz jak klucha.
Deli, niestety taka kolej rzeczy... Ty masz swoją rodzinę teraz i musisz ją pielęgnować...

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A tak moja Daria się zmieniła
ale te nasze dzieciaczki rosną...
Cytat:
W Rossie bedzie promocja na sloiczki Gerbera: http://www.rossnet.pl/promocje?utm_s...n%2029.05.2013

Chyba srednio oplacalna, co...?
ja nie wiem czy się opłaca
kupiłam teraz 3 słoiczki BD, szpinak, brokuły i delikatne warzywka.
Skład taki sam jak każdych innych, wiec czemu miałyby być gorsze. W sumie to nawet mają większą zawartość warzyw niż np. bobovita. A wzięłam BD, bo z boboviety czy gerbera w rossie w ogóle wyboru nie było. tylko jarzynowa.
Ale mam kilka słoiczków pustych, planuję ugotować Oli warzywka, rozciapciać w moim nowym cudownym blenderze i zawekować może?
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Chciałam Domci po kąpieli dać mleko z kleikiem, no i rozrobiłam i dałam jej w butli ze smokiem do kaszki, ale nic leciało Wzięłam więc łyżeczkę, ale zaczęła ryczeć i całą porcję musiałam sama wypić Jutro może spróbuje, ale mniej dodam tego kleiku.
a wiesz, jak smok do kaszki to niemożliwe, żeby nie leciało, taką gęstą pytę możesz zrobić i ma lecieć Może zrobiła Ci sie grudka w kaszce i zapchała dziurkę? Ja tak miałam, Olo przez jakieś 15 min ssała butle na darmo ;]
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
a kuchnię stolarz Wam robi? pokaż jaką!
bo my chcemy też przez stolarza i mój plan to taka o :
o jaaaaaaaa
nie lubię Was za te piękne kuchnie
Cytat:
Dziewczyny karmiące mm. Czy zdarza się że Wasze dzieciaczki wieczorem przed snem wypijają 20 - 30 ml i zasypiają snem nocnym już?? Moja Daria przed chwilą wypiła 10ml i zasnęła mi. Śpi twardo A ostatnio piła o 18.00.
Taaaak, czasami wypije ze 30 i zasypia twardo, nie ma opcji by więcej wypiła. Wtedy czekam z godzinkę i jej daje na śnie. Ogólnie ... zawsze jej daję na śnie tak o 22-23 mleczko
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
no ba

to prawie dotrzymalas postanowienia

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kurde ja to wystrzegam się Gerbera po tych wszystkich aferach
nie wiem ile w tym prawdy ale najpierw MOM zamiast mięsa a ostatnio też słyszałam,że ponoć wysyłali do afryki mleko z jakimś skladnikiem uzależniającym

Blogerka za mleczną jaglaną zapłaciłam ok 16 zeta
ja doszłam do wniosku,że jarzynowa Gerbera jakoś lepiej smakuje
Tak naprawdę to my w zyciu prawdy nie poznamy ile syfu jest w tym co jemy, mocno byśmy się zdziwiły

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Black szef konował, mam nadzieję, że TŻ szybko znajdzie coś innego.

Marsi, poka bibliotekę
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:00   #2615
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem ile w tym prawdy ale najpierw MOM zamiast mięsa a ostatnio też słyszałam,że ponoć wysyłali do afryki mleko z jakimś skladnikiem uzależniającym

Zobaczylam promocje, wiec wkleilam, moze ktorejs sie przyda

Ja tez poki co nie mam nic z Gerbera.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
podajmy sobie reke, mój dzis z rąk nie schodził, usypiania godzine a spania 5 minut.... kipnął o 16 na dwie godz prawie, ale na rekach.... przy kazdej próbie odlozenie otwierał gałgan oczy...
Pstrynio, zapodaj linka do kregosłupa
Wiesz, ja sie juz przyzwyczailam, ze moj nie spi w dzien (jedynie na dworze). Nie wiem skad to dziecko bierze energie, w nocy tez slabo spi...

A co do kiecek - mi tez sie nie podobaja te wklejone przez Ciebie. Uwazam, ze postarzalyby Cie...

Kurde, zla jestem na siebie, maly marudny, ciagle na rekach (z tym, ze ja go nie nosze, tylko zasypia mi przy karmieniu i tak siedzimy sobie), a ja nie mialam dzis do niego cierpliwosci. Tak nie powinno byc
dla mnie!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:00   #2616
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Sylwus, kochana nie obraz sie ale dla mnie te sukienki sa nieladne. Widzialabym Cie raczej w czyms takim klasycznym http://www.hm.com/gb/product/06755?a...rticle=06755-B tylko moze w innym kolorze (przepraszam za link z ang. strony). Teraz zaczynaja sie wyprzedaze wiec na pewno mozna cos ladnego i niedrogiego w sklepie upolowac No ale to tylko moje zdanie

Dziewczyny, kusicie tymi maszynami do robienia chleba Ja kilka razy robilam w rekach i wychodzil mi twardy jak kamien Jakby mnie Tz wkurzyl to bym go nimi mogla bez trudu zabic A uwielbiam taki domowy chlebek, i tez zapach w calym domu...
a tu wychodzi taki mięciutki mmmmm...i jest świeży baaaaardzo długo a zapaszek...ja na wieczór zawsze robię..to rano jak wychodzę odprowadzić Sade do przedszkola i wracam to pachnie niesamowiiicie
Stary 2013-05-29, 22:02   #2617
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, kusicie tymi maszynami do robienia chleba Ja kilka razy robilam w rekach i wychodzil mi twardy jak kamien Jakby mnie Tz wkurzyl to bym go nimi mogla bez trudu zabic A uwielbiam taki domowy chlebek, i tez zapach w calym domu...
ja mam gdzieś przepis na super chleb, genialny wychodzi, tylko dawno nie robiłam, w sumie nie wiem czemu; jak znajdę, to wstawię, może się przyda

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
miętowa od Illusion
to samo miałam pisać, jak już chcesz sukienkę, to by była super

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:06   #2618
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
a tu wychodzi taki mięciutki mmmmm...i jest świeży baaaaardzo długo a zapaszek...ja na wieczór zawsze robię..to rano jak wychodzę odprowadzić Sade do przedszkola i wracam to pachnie niesamowiiicie
Ajjj kusisz

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ja mam gdzieś przepis na super chleb, genialny wychodzi, tylko dawno nie robiłam, w sumie nie wiem czemu; jak znajdę, to wstawię, może się przyda
Jasne, ze wstaw Jak mowisz, ze super to na pewno wybrobuje

Sylwia, to moze cos w tym stylu? http://allegro.pl/miss-next-roz-zdob...283444227.html
Albo troche odwazniejsza, taka http://allegro.pl/asos-sukienka-40-s...282760145.html

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:08   #2619
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Tak stolarz, ale nie mam niestety graficznego planu jeszcze na kompie, ślicznie te fronty, podobne, ale tz kręcił nosem, wiec stanęło na takich gładkich białych, a trzeba było iść na kompromis, bo on chciał dwudrzwiowa lodówkę nie do zabudowy, a, ze kuchnia w aneksie to ta lodówka miałabym wrażenie, ze stoi mi w pokoju dziennym. Zajrzalam przed chwila jeszcze raz do mojego folderu z kuchennymi inspiracjami i zaczęłam sie zastanawiać, czy może na te gładkie nie dać jakoś fajnych długich prostych uchwytów.
Powiem Ci, ze co do kuchni to 2dni temu totalny szok przeżyłam, bo zawsze marzył mi sie kamień na blat, dałam do wyceny- 10 tys!!! trzeba znaleźć jakiś fajny odpowiednik.
ano podobne
ojjj ja też marzę o kamieniu.. ale jeszcze nie szukałam gdzie najlepiej i najtaniej wykonać.. ale chyba trzeba się wziąć na dniach. a jakie wymiary chciałaś?
Stary 2013-05-29, 22:11   #2620
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

to samo miałam pisać, jak już chcesz sukienkę, to by była super

chleba nie robilam, mimo, że maszynka w domu, za to robiłam obwarzanki

me gusta

dostałam spóźniony prezent na Dzień Matki - blender biedronkowy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:12   #2621
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ajjj kusisz

Sylwia, to moze cos w tym stylu? http://allegro.pl/miss-next-roz-zdob...283444227.html
Albo troche odwazniejsza, taka http://allegro.pl/asos-sukienka-40-s...282760145.html
ta druga- mmmmmmmmmmmmm
na dzis uciekam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:12   #2622
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Ajjj kusisz

no pewnie, że kuszę i będę hehehee
z pośród wielu różnych maszynek w domu, to ta jest używana non stop i naprawdę nie żałuję zakupu.. nie stoi w kącie i nie kurzy się
o wiele lepszy chlebek jest niż te kupne.. przede wszystkim dla dziecija nie widzę opcji powrotu znów do chlebów ze sklepu/piekarni
Stary 2013-05-29, 22:13   #2623
elllmi
Zakorzenienie

a co do tych spodni co pisałam wczesniej, to miałam na myśli mniej więcej coś takiego
http://static2.iwoman.pl/i/galeria/169/17/304809.jpg
http://ediva.pl/1413-2549-thickbox/n...ie-damskie.jpg
no ale to z kolei nie musi się tobie podobać

tak wspomniałam o spodniach, bo może masz jakieś podobne, albo bluzkę jakąś fajną i tylko jedną rzecz trzeba by było dokupić i potem wykorzystać przy innych okazjach

Stary 2013-05-29, 22:13   #2624
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dostałam spóźniony prezent na Dzień Matki - blender biedronkowy
no to rewele
co do blendera z biedro. chciałąbym powiedzieć, że nie dostałam tego z gazetki za 59,90 tylko był takie za 79 zł ;] ale wzięłam , bo i tak się napaliła, on ma niby nakładkę do mielenia kawy, ale to niepotrzebne bo ja mam młynek.
Stary 2013-05-29, 22:24   #2625
litllesweetangel
Lurker ;)

Sylwia czy mi sie wydaje, czy w koncu nie opisalas nam dokladnie jak meza ustawilas

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:26   #2626
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Idę oglądać TOP MODEL. Ogląda to któraś z Was????
Ja oglądam ale tylko dlatego że od 21:30 do 22:30 mam zawsze relaks przed tv i laptopem.

Cytat:

Kurcze, aż szybko musiałam się zastanowić czy mam coś kupione z gerbera i z tego co kojarzę to chyba na szczęście tylko mus jabłko z brzoskwiną.

Bartuś pije zawsze herbatke koperka albo wode a dzisiaj nie chciał nic czy może mieć to coś wspólnego że od dzisiaj przechodzimy na nutramigen i mu się smaki poprzestawiały?
Stary 2013-05-29, 22:32   #2627
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
a co do tych spodni co pisałam wczesniej, to miałam na myśli mniej więcej coś takiego
http://static2.iwoman.pl/i/galeria/169/17/304809.jpg
http://ediva.pl/1413-2549-thickbox/n...ie-damskie.jpg
no ale to z kolei nie musi się tobie podobać

tak wspomniałam o spodniach, bo może masz jakieś podobne, albo bluzkę jakąś fajną i tylko jedną rzecz trzeba by było dokupić i potem wykorzystać przy innych okazjach
Ja mialam cos takiego na komunii (tylko, ze karmelowe). Do tego szpilki na platformie, czarna bluzka wpuszczona do spodni+kopertowka i wygladalam podobnie jak pani z tej foty
Bardzo elegancki zestaw

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:32   #2628
BlackSanctum
Zakorzenienie

Sylwietta, ta druga, którą wstawiła Ania, jest super. Najbardziej mi się podoba, choć jeszcze Illusion pokazywała piękną z H&Mu. Ale z własnego doświadczenia powiem Ci, że firma Next jest świetna, uwielbiam ją. A zwłaszcza buty od nich, są taaaaakie wygodne.

A co do tamtej różowej, dłuższej, to dodatki w fiolecie i makijaż raczej nie. Poszłabym w klasyczną czerń - czarne szpilki, czarna kopertówka, czarna kreska na oku, pudrowy cień, wykonturowane załamanie i mocno wytuszowane rzęsy. Do tego szminka w kolorze sukienki.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-05-29 o 22:33
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:40   #2629
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
no pewnie, że kuszę i będę hehehee
z pośród wielu różnych maszynek w domu, to ta jest używana non stop i naprawdę nie żałuję zakupu.. nie stoi w kącie i nie kurzy się
o wiele lepszy chlebek jest niż te kupne.. przede wszystkim dla dziecija nie widzę opcji powrotu znów do chlebów ze sklepu/piekarni
A ja tylko actifry uzywam i frytami sie objadam Powiem Wam, ze ja to w ogole samymi ziemniakami moglabym zyc Pod kazda postacia... uwielbiam

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-05-29, 22:43   #2630
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Marta, jabłka do szarlotki sypanej dałam gatunku "biedronka 1,5kg"

Właśnie kolejny kawałek z lodami zeżarłam...

Cała, twoja córa bije wszelkie rekordy oryginalności usypiania Brak apetytu możliwy po szczepionce, a odczym smaruj altacetem np. w żelu.

Hope, nie ma pepti bo nie ma czegoś tam do produkcji, w przychodni mi pielęgniarki ostatnio mówiły.

Scotasia, suhe, łuszczące się to maść, np. delikatna diprobasa - nie zaszkodzi, nawet jeśli nie pomoże

A, dziewczyny, wyjaśniam, bo tak o tej maści i kremie piszę - to, że maść na suche a krem na mokre to mi pediatra i dermatolog powiedziały nie mój wymysł

Marsi, kupsztale różne.

Black, przykro mi z powodu pracy Tżta ;( czyste świństwo wam zrobili!

Nawijko, gratuluje pierwszego chustospaceru

Silver, ale Darię wyciągnęło wzdłuż ale buzia ta sama

Lenova, co do marchewki - odczekałabym kilka dni, podając coś innego a potem próbując marchewki innej firmy. Krostki na nogach raczej nie od marchewy, może potówki, może podrażnienie od tkaniny, proszku (nawet od tego który używacie zwykle). A skąd wiesz, że się nie najadła kaszką?

Ja nie pamiętam, MOŻLIWE, że na preparatach mlekozastępczych inaczej kaszki tężeją - czyli na nutra i pepti. Ale nie pamiętam, musiałabyś sprawdzić.

Sylwia, kiecka nie długość ni w... ni w oko i kolor mdły.

A słuchaj, ja to bym sobie nową kupiła ale małą czarną, klasykę taką:

http://allegro.pl/245-laemi-pl-elega...213069893.html
http://allegro.pl/super-czad-46-suki...205878263.html

albo jakąkolwiek inną małą czarną, a to zawsze wykorzystasz

Przy czym mała czarna może być maxi, jeśli nie lubisz krótkich
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:48   #2631
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam cos takiego na komunii (tylko, ze karmelowe). Do tego szpilki na platformie, czarna bluzka wpuszczona do spodni+kopertowka i wygladalam podobnie jak pani z tej foty
Bardzo elegancki zestaw
to niezła szprycha byłaś

Stary 2013-05-29, 23:09   #2632
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie bolał jej brzuszek.

Ja myślę że jak po tej marchewce bolał ją brzuszek to lepiej nie podawać więcej.Po co ma się męczyć.

Spróbuje za jakiś czas innej firmy, albo od razu w zupce jakiejś może jak będzie mniej to nie zaszkodzi.

Cytat:

O kurde to nie wiedziałam o tym Gerberze, a ja własnie Blance dałam ich marchewę

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41064534]
Lenova, co do marchewki - odczekałabym kilka dni, podając coś innego a potem próbując marchewki innej firmy. Krostki na nogach raczej nie od marchewy, może potówki, może podrażnienie od tkaniny, proszku (nawet od tego który używacie zwykle). A skąd wiesz, że się nie najadła kaszką?

Ja nie pamiętam, MOŻLIWE, że na preparatach mlekozastępczych inaczej kaszki tężeją - czyli na nutra i pepti. Ale nie pamiętam, musiałabyś sprawdzić.
[/QUOTE]
Bo jak odstawiłam butelkę od paszczy to się darła i mówiła "gili gili "-to zawsze znaczy że jest głodna Dałam jej potem jeszcze 60 mleka i padła.

hmmm to sprawdzę z tymi kaszkami może gdzieś coś mądrego napisali o tym.

Czyli skoro dzisiaj dałam jej ostatnią marchewe to jutro mogę startować z jabłkiem ?Tylko nie wiem czy w soku czy w deserku

Zasiadam do nauki tż zgwałcony,piwo wypite, zyc nie umierać i zamiast spać to muszę pisać jakieś durne prace
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 23:10   #2633
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
to niezła szprycha byłaś
emotikonki mi się popsuły zamiast mam
Stary 2013-05-29, 23:17   #2634
Lenova
Wtajemniczenie

A tak w ogóle to Blanka skończyła 4 miesiące dzisiaj
Wszystko ładnie pięknie tylko się nie przekręca na brzuch z pleców i odwrotnie ;/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 23:24   #2635
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wszystko ładnie pięknie tylko się nie przekręca na brzuch z pleców i odwrotnie ;/
i buziaczki dla Blanki.
Nie martw się, wszystko w swoim czasie
Stary 2013-05-29, 23:32   #2636
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
no! wreszcie świeża porcja fotek Juleńki kochana ssie kciuka tak jak i moja

Chciałam Domci po kąpieli dać mleko z kleikiem, no i rozrobiłam i dałam jej w butli ze smokiem do kaszki, ale nic leciało Wzięłam więc łyżeczkę, ale zaczęła ryczeć i całą porcję musiałam sama wypić Jutro może spróbuje, ale mniej dodam tego kleiku.
u nas z kolei przez ten smok Y chyba małej za szybko leci i nie nadąża połykać...
a wypic to bym tego za chiny nie wypiła,, bleeh
Cytat:

i to od tych kilku zapomnianych dni się tak zrobiło? myślałam, że może dlatego zwiększyć kazał, że jej się główka poci, bo ostatnio tu było o tym mówione
kurde, no tak mi sie wydaje, że to od mojego zapominalstwa
szpadel ze mnie jak nic..
a Julce sie głowka nie poci, wiec... Nie podała innej przyczyny oprócz tej miekkosci ktora gdzies tam wyczuła minimalnie.
Cytat:
aaaa
słodziutka

ja nie wiem jak Twoja maleńka to robi, ale ja mam naprawdę duży problem z Nailah..bo wieczorem to jest ok - potrafi zasnąć sama, ale w dzień nie muszę ją wrzucać do bujaka, włączać wibracje i bujać...ale na boki..nie tak jak się buja kołyską... grrrrr i jeszcze 20 min jej zajmuje, żeby usnąć
zastanawiałam się co będzie jak pojedziemy w czerwcu na te wakacje...przecież bujaka nie wezmę ze sobą

dziewczyny ja Wam nic nie poradze, widziałam, że i silver sie podpięła pod tego posta. Taki mam egzemplarz
nie usypiam jej ani w dzien ani w nocy. Dzisiaj leżała na podłodze i uczyła się chwytac zabawki na brzuszku, ale tak sie jej super podobało, że poszła w kime i spała tak ze dwie godziny.
wczoraj ją tz usypial, ale to po tej pierdzielonej szczepionce.
bujak wez jako bagaz podreczny, bedzie sie mala relaksowac w samolocie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
powodzenia na chrzcinach
ksiadz mowi: "....stałaś się nowym stworzeniem i przyoblekłaś się w Chrystusa, dlatego otrzymujesz białą szatę" i wtedy się ją kładzie

my od urodzenia małego kąpiemy w oilatum, dzis kupilam szampon z tej serii,moze pomoże
sie poczulam jak w kosciele
u nas szampon oilatum sie nie sprawdzil, mala miala po nim glowke jak ogien czerwona.. dziadostwo...

Cytat:
Dziewczyny karmiące mm. Czy zdarza się że Wasze dzieciaczki wieczorem przed snem wypijają 20 - 30 ml i zasypiają snem nocnym już?? Moja Daria przed chwilą wypiła 10ml i zasnęła mi. Śpi twardo A ostatnio piła o 18.00.
moje tyle zjada w nocy jak sie wybudza na zarcie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41064534]

Cała, twoja córa bije wszelkie rekordy oryginalności usypiania Brak apetytu możliwy po szczepionce, a odczym smaruj altacetem np. w żelu.

[/QUOTE]

moze na jakis konkurs ja zglosze
kurde belek nie mam altacetu, nie wiem czy na mojej wsi jedna jedyna apteka bedzie jutro otwarta, zebym mogla leciec. blisko mam to sie przelece, najwyzej nie kupie.
coś fewcia pytala wczesniej o oklady z sody? moze to w razie gdybym nie kupila, jakie proporcje, szaja encyklopedio chodząca Ty na pewno wiesz

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 23:32   #2637
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
w koncu i do nas powrocilo sloneczko

wybieracie sie jutro na Boze Cialo z dziecieciami?
ja mialam w planach wziac mlodego no ale z tym katarkiem to raczej nie pojdziemy
juz widze siebie oczami wyobraźni... cisza, wszyscy klecza, modla sie a Sylwunia co? wyciaga gluty frida
Jak będzie pogoda to tak bo Grześ chce iść dzwonić dzwonkiem
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 23:46   #2638
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
brawo!

moja 11 bedzie miala 5 i tez nie umie z brzucha na plecy, i nie umie sie dzwigac do gory na brzuchu... i o! i tak ją kocham, sie nauczy..

od razu mi sie przypomina w takich sytuacjach ten lekarz od Lubci co jej powiedzial ze Wojtuś opóźniony...
gdyby mi tak ta moja wczoraj powiedziala, to bym ją za kłaki przeczołgała po podłodze w tą i z powrotem z 15 razy

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

o ja pitole jak cicho sie zrobiło...
to ja tez ide nynać

jeszcze tylko powiem, ze pojechalismy do tesco extra na zakupy, ludzi w ciul, a kasy dwie na krzyz otwarte. kolejki jak stad do warszawy, mała moja sie zaczela juz wkurzac bo tam goraco jak w saunie wiec wzielam ja na rece i popierniczylam przez caly sklep do punktu obslugi klienta, bo juz cisnienie to mialam ze 200 jak nic...
kurde stoją matki z wózkami, gorac a te patafiany, szpadle pieprz,one zamiast kasy pootwierac to nie....

koniec koncow skasowala mnie w tym punkcie, ale predko tam nie pojade, extra to chyba tylko z nazwy....

silver, kto odpadł z TAP MADL? bo nie obejrzałam
jutro nadrobie klubasa.

dobranoc pchły na noc..
i teraz mi sie przypomnialy te mrowki z perfumem co to któraś pisała

paa

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-05-29 o 23:48
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 00:28   #2639
ania13.03
Zadomowienie

Lenova dla Blaneczki. Buziaki od cioci

Nie odzywam sie dziewczyny bo siedze na all i sukienki przegladam Wkrecilam sie Sylwia, a taka Ci sie podoba? http://allegro.pl/koralowa-sukienka-...264258680.html

Dobra, spadam i ja bo Tz nawoluje Spokojnej nocki kochane

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-05-30 o 00:30
Stary 2013-05-30, 00:48   #2640
djerba
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
brawo!

moja 11 bedzie miala 5 i tez nie umie z brzucha na plecy, i nie umie sie dzwigac do gory na brzuchu... i o! i tak ją kocham, sie nauczy..

od razu mi sie przypomina w takich sytuacjach ten lekarz od Lubci co jej powiedzial ze Wojtuś opóźniony...
gdyby mi tak ta moja wczoraj powiedziala, to bym ją za kłaki przeczołgała po podłodze w tą i z powrotem z 15 razy

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

o ja pitole jak cicho sie zrobiło...
to ja tez ide nynać

jeszcze tylko powiem, ze pojechalismy do tesco extra na zakupy, ludzi w ciul, a kasy dwie na krzyz otwarte. kolejki jak stad do warszawy, mała moja sie zaczela juz wkurzac bo tam goraco jak w saunie wiec wzielam ja na rece i popierniczylam przez caly sklep do punktu obslugi klienta, bo juz cisnienie to mialam ze 200 jak nic...
kurde stoją matki z wózkami, gorac a te patafiany, szpadle pieprz,one zamiast kasy pootwierac to nie....

koniec koncow skasowala mnie w tym punkcie, ale predko tam nie pojade, extra to chyba tylko z nazwy....

silver, kto odpadł z TAP MADL? bo nie obejrzałam
jutro nadrobie klubasa.

dobranoc pchły na noc..
i teraz mi sie przypomnialy te mrowki z perfumem co to któraś pisała

paa
Dlatego ja ostatnio robię zakupy przez etesco ;-) zaoszczędzam na benzynie i czasie ;-)

Odpadła tamara Hehehe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości