|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Banka wspolczuje bardzo..
my tez walczymy.. Teraz z. ""bezsennoscia".. Bbudzi sie marudzaca i nie moze zasnac.. Przysypia na minute czzy dwie i placz.. Widac ze zmeczona a zasnac nie moze i sie meczymy. Gdyby jeszcze lezala spokojnie jak wczesniej.. Teraz sie miota i marudzi.. No coz.. Z czasem chyba minie.. Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
zjadł z jednej piersi 20 minut i śpi
pewnie zaraz będzie ryk o drugą, mam nadzieję bo mi strzeli w ogóle jestem w szoku, że tak dobrze nam idzie, miałam małe strupki na sutkach ale już nie ma po nich śladu, w ogóle nic nie boli (no, czasem pierwsze sekundy jak zasysa ) ale jestem oburzona! wg wagi szpitalnej zeszło mi tylko jakieś 6kg po porodzie oo, widzę, że Jenny urodziła, gratulacje ktoś jeszcze?? |
|
|
|
#483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Cytat:
No i super, że po tym cc już dajesz radę ![]() Napisz koniecznie jak to u Was się tak nagle akcja rozkręciła?
|
||
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
dziś sporo dzieciaczków się ujawniło.. już się troszkę pogubiłam Paulina urodziła Natalkę,Becik urodziła i Pola pisała, że 22.05 ich córcia się urodziła ![]() nie wiem czy kogoś nie pominęłam ![]() Ciekawe jak tam Kamciatka.. pewnie też już urodziła
|
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Justi witaj spowrotem:-*
Jenny jak masz siłe to opowiadaj jak to tak nagle się stało ![]() PYTANKO Skurcze narazie sobie odpuściły,krzyż dalej troszke muli,mi nie dobrze. Przed chwilą byłam w wc na siusiu i przy podcieraniu się na papierze znalazł się nawet taki sobie gęsty,rozciągliwy glut sorki za opis. Bez krwi. Czy to może być ten czop????Pytam bo nie pamiętam bym to miała z chłopcami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spooooko, zrzuci się ![]() dzięki Lonely a Ty się nadal opierdzielasz
|
|
|
|
|
#487 |
|
Wtajemniczenie
|
no niestety ..color u mnie też zwichrowane te skurcze ..choc cały dzień męczą....
kładę się spac to może cos jeszcze ruszy... aaa.widziałam że nowe mamusie urodziły... GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA ![]() |
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#489 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za linka, już sobie zapisałam, jutro obejrzę filmik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że jesteście już w domku Cytat:
Cytat:
To jak mój smyk ważył 2 tygodnie temu 3200 +/- 400g, to nie chcę wiedzieć jakim klocuchem może już być... Trzymam za brodawki i karmienie!--- A mi się brzuchol trochę spina, co zdecydowanie przeszkadza Małemu, bo wije się i rozpycha w brzuchu niemiłosiernie. Niech tylko się wstrzyma z wyjściem aż ojciec z tych pierdzielonych ryb wróci!
|
|
#490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no tak...i owszem dośc że skurcze masz to jeszcze zawór Ci puścił ![]() tak ..czop nie musi byc z krwią... Ja ciągle go wypatruje //wtedy bym wiedział czy się otwieram czy nie.. |
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Krotki opis.
Bardziej szczegolowy bedzie po powrocie do domu ![]() 27.05 wieczorem byly przytulanki W miedzyczasie zrobilo mi sie mokro... Na usg wyszlo, ze faktycznie sacza sie wody i mam rozwarcie na 3-4cm. Od razu pojechalismy na porodowke, gdzie na zmianie byla K.(polozna z SR)
|
|
|
|
#492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
No właśnie dokształciłam się razem z wujkiem google i wiem ,że to ten czop
ciekawe tylko czy w całości wylazł:pCytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak mówiłam czpy to kameleony. ![]() mi też z reguły wychodził w postaci białej/kremowej/przezroczystej raz tylko po bolesnym badaniu był brązowy, podbarwiony krwią ehhhh.. daj spokój, ja to chyba do lipca będę się kulać wczoraj miałam robione ktg aż godzinę, bo wszyscy w szoku byli, że mam taką piękną akcję skurczową.. i już mi narobili nadziei, że zostanę i będzie poród... no ale po badaniu na fotelu jednak nas odesłali skurcze (mało bolesne, ale mocno napina mi się brzuch) męczą mnie non stop.. nawet teraz.. Cytat:
![]() 2. 3. Kubuś- poczekaj aż tatuś z rybek wróci ![]() u mnie też spięcia brzucha (bardzo mocne) a między nimi mały szaleje w brzuchu jak nie wiem.. Cytat:
na mnie jakoś nie działają ![]() Szkoda, że jednak nie udało się sn, tak mało Wam brakowało.. no, ale najważniejsze że wszystko szczęśliwie się skończyło i że czujeie się dobrze
|
|||
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie boli szyjka... MAsakra
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- JennyAniołek biedna... Tak daleko doszłaś a tu cc. Ale wiadome-zdrowie Twoje i maluszka ważniejsze
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Chcevmi sie wyc.. Krzyczec.. Aaaa...
Jestem beznadziejna.. Niemam pojecia o co jej chodzi. Lezy i siedrze.. Najedzona, czysta, pezewinieta, zmeczona lezy i meczy.. Minuta ciszy i wrzask. Na rekachmnie odpycha.. O co kuwa chodzi. Mambdpsc.. Jeste do ☠☠☠☠y matka.. Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas no i w końcu urodziłam... --- czas spać
|
|
|
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
miał być opis porodu, ale wczoraj wymieklam i poszlam spac. dzisiaj pol dnia produkowałam relacje...i moja mama zrobila mi psikusa wlaczajac jakiś przedluzacz - wywalila korki w całym domu
i mój elaborat (w notatniku) pooooszedl w kosmos. myslalam, ze teraz sprobuje go odtworzyć, ale czas na sen. może jutro...wybaczcie ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
w szpitalu 20go 5 dni przed terminem 3800. 22go 3930 ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
a ze miała pucki to faaaajnie no i już w szpitalu spadla z wagi do 3600...Wiktorek na pewno nie będzie klockiem, będzie najpiękniejszym malym kurczaczkiem! zobaczysz ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- ORIENTUJE SIE KTORAS, CZY JESLI NIE JESTESMY MALZENSTWEM TO O BECIKOWE STARAM SIE TYLKO JA? bo mi znajoma w glowie namieszala i teraz już nie wiem nic zle zapytałam, czy dokumenty przedstawia jeden z rodzicow czy oboje? te wszystkie zaświadczenia o dochodach, o odprowadzanych składkach itd.i wielka prosba, czy ktoras może wrzucić dokladna liste papierkow do becikowego wlasnie. kobieta w mopsie zaczela nam wymieniac wszystko wlacznie ze świadectwami pracy od 2011 roku do teraz i trochę zglupialam. swoja droga tylko w Polsce jest możliwa taka biurokracja! wszystkie możliwe urzędy, milion papierów...i niech mnie ktoś oświeci, co to jest ten dodatek z tytułu urodzenia dziecka?
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-05-30 o 00:43 |
||
|
|
|
#498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwaga uwaga zaczynam chyba rodzić, narazie skurcze co 8 min, bolą jak ja pierdziu, i każdy następny silnijszy, delikatnie plamię, pewnie szyjka sie rozwiera i ogólnie boli a to dopiero początek. Planuję jechać jak najpoźniej. Trzymajcie kciuki żeby Nikus urodził się cały i zdrowy. cya! |
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Anka! Mega kciuki! Ja tez o tej godz mialam skurcze. O 3juz bylqm na ip a chwile przed 7 Zu byla na swiecie
Mloda dopiero padla.. Ja jestem zmeczona, zaryczana i polprzytomna.. Niewiem coo jej bylo ale byl horror... Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#500 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
oby poszło szybko i gładko
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
DIABLI dzis bylam w mopsie pobbecikowe papiery. Ja i tz tez nie jestesmy malzenstwem ale jakbrazem wychowujefie to oboje musicie zaniesc deklaracje dochodow, kazdyswija. To sie spisuje z pitu z zeszlego roku.
Do tego milion kartek, popros o nie w mopsie. Ja mam kartki o tychdochodach, glowne podanie o becikowe gdzie podaje sie dane dziecka, kartke dobjumeru konta i druk od lekarza lub poloznej o podleganiu opiece medycznej. Moge ci podlinkowac wszystkie dokumentydobdruku, jakbchcesz tobdawaj na pw Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#502 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, ja mam nadzieję, że mnie nie dopadną do 38 tc bo chcę jeszcze tego wiesiołka i herbatkę zażyć Cytat:
Ale nie dziwie się też , że było Ci nieco smutno. No kurcze miałaś już 9 cm. Cytat:
za dobrą i szybką akcję i zdrowiutkiego jak Rydz Nikusia ![]() Cytat:
Głowa do góry, 5 głębokich oddechów i do boju. Życzę Ci by Zu jak jak najszybciej miała ten trudny okres za sobą, ale nawet jeśli tak się nie zdarzy to nie Ty jesteś do d....Musisz tylko zebrać na nowo siły.
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa.. Dzieki
Strasznie mnie rozkleja placz mlodej.. Nie panuje nad emocjami.. Ja prostq baba lubie proste sytuacje.. A tu maly, 5cio kilowy ludzik nie jest ani troche prosty w obsludze i newy siadaja;p Ide spac.. Branoc i udanych porodow ![]() Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
Cytat:
dobrze,że zasnęła:-* Nie jesteś do doopy mamą!!!! Poprostu tak to już z noworodkami jest. Coś ją męczyło,kij wie co,Ona nie powie,a Ty też nie wróżka! Oby z dnia na dzień takie akcje zniknęły:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie i absolutnie nie jesteś Po prostu mały ludzik nie ma instrukcji obsługi i jak nie raz piszecie- dzieciaczki przebrane, nakarmione, wycałowane, wytulone, a płaczą....no i gdzie tu wina mamy? Żadna...po prostu trza odetchnąć, a Ty Axella widzę, że naprawdę starasz się stanąć na głowie i być najlepsza
|
|
#506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#507 |
|
siedzę i myślę
|
Dzień dobry
Pozbyłam się kolejnej partii czopa - ten już był podbarwiony krwią.Swoją droga myślałam, że już mi wszystko wyleciało Może jednak Antos się zmobilizował i chce wyjść jeszcze w maju ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy ten mój wczoraj to było wszystko czy też jeszcze coś zostało Ciekawe jak Kamciatka i Anka ![]() Witam z rana:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Jakieś masowe wychodzenie czopa
![]() Trzymam kciuki!
|
#510 | |
|
siedzę i myślę
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
Cytat:
a mamusia wczoraj zadbała o siebie - pofarbowala włosy, zrobiła pedicure, wydepilowala się i nałożyła maseczke na twarz - może rodzic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.

my tez walczymy.. Teraz z. ""bezsennoscia".. 

)

(na patologii noworodka leżałyśmy w 5
), w ogóle nie płakał, pięknie jadł i spał jak niemowlę
nie zapeszam! 

na pocieszenie.. ja miałam wczoraj taki z*ebany humor, że masakra..

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

07.07.2012