Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 00:15   #1531
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
ja na przykład polecam REVLON Color Stay (są w 2 wersjach, do cery suchej i normalnej; do cery tłustej i mieszanej) sporo kolorów, bardzo trwały, nietłusty, kryjący, nie wyskakuje nic po nim, używam już chyba 6 "opakowanie, więc jak dla mnie się super sprawdza
ja też go używam, i zgadzam się, że jest naprawdę bardzo fajny ale zamawiam na allegro bo jest dużo taniej niż w sklepach

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 00:15   #1532
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
To u mnie póki co (a przetestowałam wiele) wygrywa ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...vitamin-e.html

Ma świetny stosunek lekkości do krycia. Jest płynny, nie ciężki, nie tłusty, a jednocześnie na prawdę solidnie kryje - co jest mi potrzebne, bo leczę problemy skórne.

Nadal nie ideał, bo nie zawsze 'trzyma' się twarzy przy nakładaniu i ściera trochę za szybko, ale.. jest na prawdę w porządku.

Mam skórę mieszaną - broda i nos z wypryskami, w stronę tłustej, reszta - normalna.
Tendencja do suchych skórek przez leki które stosuję.
Miałam, u mnie się niestety nie sprawdził...ja mam naprawdę wymagającą buźkę... mało co jest dla mnie odpowienie.. np. buzie myję obecnie mydełkiem dla dzieci bambino
Dziewczyny w Rossmannie polecały mi ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ing-cream.html muszę wypróbować, dziś nie było odcienia dla mnie...zbrakło
Moze na lato sie sprawdzi

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.

Edytowane przez kulbensikowa
Czas edycji: 2013-05-30 o 00:17
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 00:18   #1533
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Miałam, u mnie się niestety nie sprawdził...ja mam naprawdę wymagającą buźkę... mało co jest dla mnie odpowienie.. np. buzie myję obecnie mydełkiem dla dzieci bambino
Dziewczyny w Rossmannie polecały mi ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ing-cream.html muszę wypróbować, dziś nie było odcienia dla mnie...zbrakło
Też mam wymagającą - wszystko mnie zapycha, albo nie trzyma się tam gdzie mam jakies zmiany skórne.

A Ty jaki masz 'problem' - po prostu trudna cerę, czy walczysz jak ja z jakimś dziadostwem?

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 00:19   #1534
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja właśnie szukam jakiejś alternatywy dla podkładu na lato, czegoś lekkiego. Możecie coś polecić?

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 00:19   #1535
Tycikata
Wtajemniczenie

ja używam tak...
1. jako "bazę" mus essence soft touch
2. podkład maxfaxtor colour adapt. póki co nie narzekam
3. essence fix&matte translucent loose powder - taki sypki przezroczysty puder.

pkt 1 i 3 używam, bo moja cera lubi się czasem świecić, a tak, to mi się trzyma ładnie i matowo wszystko

EDIT: a w lato to najczęściej używam samego musu - jak się już ładnie opalę

- Loesje

Edytowane przez Tycikata
Czas edycji: 2013-05-30 o 00:21
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 00:20   #1536
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Revlon ma bardzo dobre opinie, ale też cenę wysoką...

to prawda, w regularnej cenie w drogerii kosztuje 70zł chyba w promocji 50zł i wtedy najczęściej kupuję (dosyć często są) jest jeszcze 3 opcja, koleżanka z uczelni jak wraca do rodzinnej miejscowości (do Kielc) to kupuje nam w hurtowni po 30zł

jak dla mnie to numer 1 zdecydowanie
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 00:21   #1537
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
nie wiem czy coś robią, powiedzieli żeby się rodzina szykowała na najgorsze
jejku współczuję.. mam nadzieję, że jednak ruszą się i coś zrobią!
Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Się chwalę skończyłam pracę mgr, przed chwilą wysłałam na plagiat jak promotor odpisze, że wyniki ok, to drukuję i w przyszły piątek oddaję
super! gratuluję
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
u nas z kolei jest tak, że ja mam kuzynów, ale dużo starszych ode mnie (mają np po 40-50 lat) ale mam z nimi świetny kontakt. A np z ich dziećmi, którzy są mniej więcej w naszym wieku to prawie w ogóle
więc u nas pewnie będzie przewaga ludzi w średnim wieku i starszych, ale jestem z nimi bardzo zżyta w ogóle łatwiej kontakty nawiązuje z osobami starszymi ode mnie niż z rówieśnikami, nie wiem czemu tak mam

Ja mam swoje dwie wysterylizowane a TŻ przygarnął kotkę z dworu i nie wiedział, że jest w ciąży jak doszła do siebie po porodzie to zaraz poszliśmy ją wysterylizować ja jednak słyszałam, że kotki, które są od razu wysterylizowane dłużej żyją i mają nikłe szanse, że zachorują na raka. Także ja jestem za sterylizacją i kastracją jak najbardziej!!!

Boże, ale jestem padnięta!!!!!!!! Już dawno nie miałam takiego aktywnego dnia jak dziś już Wam piszę co dziś zrobiłam: rano ogarnęłam z grubsza mieszkanie na przyjście hydraulika, poszłam do bankomatu po kasę. Pojechałam na zakupy. Posprzątałam kuchnię, tak dokładnie, wszystkie szafki itp dostałam pozwolenie od TŻta, że mam wyrzucać wszystko co chcę i uzbieram dwa wory 120 litrowe ja nie wiem po co Jego Mamie było z 15 blach do ciasta jakieś stare ruskie garnki itp wszystko wyrzuciłam zrobiłam 4 prania. Wysprzątałam salon, tez dokładnie jak kuchnię, no i na koniec łazienka. Ach, wszystko błyszczy a TŻ miał posprzątać nasz pokój i przedpokój i spał od 17 do 21 wkurzył mnie....
najważniejsze, że masz z nimi kontakt mi bardziej chodziło, żeby nie zapraszać ciotek/wujków/kuzynostwa, które ostatnio widziałam 10-15lat temu i nawet mi się imiona mylą
to się narobiłaś! masakra podziwiam

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 00:25   #1538
poznanianka1990
Zakorzenienie

Zobaczymy jak się sprawdzi ten podkład z Inglot'a. Mam nadzieję, że to w końcu będzie ten, z którego będę bardzo zadowolona.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-05-30, 00:26   #1539
hihihi
Zakorzenienie

ciężko znaleźć dobry podkład ;/ ja narazie leczę cerę ;/ za to znalazłam w końcu puder idealny

Dexter w spódnicy
Stary 2013-05-30, 00:27   #1540
Tycikata
Wtajemniczenie

ILONUS gratuluję napisania pracy!

właśnie mnie zmotywowałaś do tego abym się zabrała za swoją zatem lecę pisać, bo mi się najlepiej pisze po północy

dobranoc

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 00:27   #1541
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Też mam wymagającą - wszystko mnie zapycha, albo nie trzyma się tam gdzie mam jakies zmiany skórne.

A Ty jaki masz 'problem' - po prostu trudna cerę, czy walczysz jak ja z jakimś dziadostwem?
Jutro kochana Ci napiszę, bo w moim przypadku to temat rzeka Walczyłam, ale już (chyba) nie muszę, napiszę jutro, teraz idę spać bo padam na nos..
Dobranoc

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 00:32   #1542
poznanianka1990
Zakorzenienie

hihihi, a zdradzisz jaki to puder?

Myślałam, że tylko ja mam takie trudności ze znalezieniem idealnego podkładu To mi ulżyło

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-05-30, 00:35   #1543
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
hihihi, a zdradzisz jaki to puder?

Myślałam, że tylko ja mam takie trudności ze znalezieniem idealnego podkładu To mi ulżyło
w sumie taki zwykły z rimmel'a 'stay matte' ale jakoś podpasował mi i naprawdę dobrze matuje mi cerę, a mam z tym problem

Dexter w spódnicy
Stary 2013-05-30, 00:49   #1544
Opiumalfa
Zakorzenienie

Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Ja właśnie szukam jakiejś alternatywy dla podkładu na lato, czegoś lekkiego. Możecie coś polecić?
Ja używam cały rok kremu tonujacego Lancome hydra zen teinte. Na wakacjach nr 3, przez rok 1. Czasami potrzebuje większego krycia ale nic mi nie pasuje. Spróbuje tego revlona moze.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 00:51   #1545
lady1989
Raczkowanie

GG do lady1989

Hej! Dziewczyny z wątku Panien Młodych Majowych 2014 poprosiły, abym wstawiła zdjęcie sukni ślubnej, którą nieoczekiwanie bardzo szybko kupiłam. Jestem ciekawa co o niej sądzicie Nie mam pomysłu na dodatki tj. kolor bukietu itd.
Załączone zdjęcia zapożyczone z Internetu, bo sama nie mogłam robić zdjęc w salonie, a teraz suknia jest w domu rodzinnym i nie mam możliwości zrobienia zdjęcia. Leży na mnie, jakby była szyta na miarę, nawet podobno lepiej. Nie chciałam księżniczki, tylko klasykę i elegancję. Od razu wiedziałam, że to jest to!

Suknię też udało mi się kupić o 1.000 zł taniej, więc traktuję to jako okazję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1306605576_210634145_1-Piekna-i-niepowtarzalna-suknia-slubna-Papilio-925-Wroclaw-Luban.jpg (31,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06781.jpg (43,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2_suknia_slubna_papilio_925.jpg (32,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2k7b57f80c88.jpg (84,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2k3c423549f9.jpg (97,8 KB, 41 załadowań)
- Kawowy Peeling
- Projekt DENKO
- Paznokcie i Włosy
- Oszczędzanie

10.05.2014 Nasz Ślub

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=703847

Edytowane przez lady1989
Czas edycji: 2013-05-30 o 00:53
lady1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 07:16   #1546
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez behindblueeyes Pokaż wiadomość
Nam pomogą na pewno moi rodzice. Sami też odkładamy od początku roku ale nie jesteśmy w stanie zaoszczędzić tyle żeby oplacić cale wesele..chociaż chcielibyśmy. Nie wiem jak z TŻta mamą, chyba też coś dołoży. Chcemy zrobić tak,że każdy płaci za swoich gości. Tzn ta kasa co każde z rodziców doloży pójdzie na opłatę właśnie za gości. Tym bardziej,że u mnie będzie ich więcej.

A mieliście już spotkanie zapoznawcze rodziców? My planujemy jakoś w wakacje.

Właśnie robię kopiec kreta
Moi rodzice już byli u rodziców Tż'ta, my zorganizlowaliśmy takiego wspólnego grilla wcześniej się już znali z różnych rodzinnych imprez (mój szwagier jest kuzynem mojego Tż'ta).

My też płacimy osobno za swoich gości, Tż ma ich więcej i sam zaproponował takie rozwiązanie z mojej strony to rodzice płacą za wesele, uważają, że tak powinno być a ja powinnam odkładać na dalsze życie. Aktualnie nie pracuję, kończę właśnie mgr, z pracą będzie ciężko w moim mieście...Chciałabym odłożyć pieniądze na suknie ślubną i obrączki, mam nadzieję, że się uda

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2013-05-30 o 07:18
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 07:32   #1547
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:

Lekki na lato to tylko bb krem. Jeżeli nie masz problematycznej buzi, to jak najbardziej, bbo bb krem nie kryje, lecz nadaje kolorytu. Ja go używam własnie w lato A tak normalnie to max factor lasting performance, ale wydaje mi się byc ciężki. Nic mi nie zatyka co prawda, ale no nie wiem. I wedlug mnie zakrywa wszystko co ma zakrywać, nie robiąc przy tym maski. Dodam jeszcze, że ja używam tyle podkładu, że teraz ten co mam używam go już od roku i jeszcze jest go sporo... i czekam aż mi się zważy, albo przeterminuje to kupię następny

Cytat:
Napisane przez lady1989 Pokaż wiadomość
Hej Lady jeżeli za 1000 zł to rzeczywiście okazja się trafiła mnie suknia jakoś nie porywa, ale jest w niej coś wyjątkowego i pamiętaj, że to Tobie musi się podobać

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
W piątek będę miała autko zastępcze
Seat Leon

Tą nową wersję? My mamy Leona 2 i już jestem tak przyzwyczajona do seatów, że ło matko

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Byłam w rossmannie, co tam się dzialo normalnie 10 minut zajeło mi dopchanie się do konkretnej półki z kosmetykami.. półki wymiecione jak przed wojną, nie kupiłam wszystkiego co planowałam...ale i tak wydałam grubo ponad 100zł

Chciałam się pochwalić , że już niedługo mój rowerek będzie gotowy
Ja w piatek idę, będą jeszcze te promocje?

Dziś mamy big grilla rodzinnego, więc raczej z Wami nie posiedzę

A tak w ogóle w piątek podpisujemy umowę z firmą dekoracyjną i właściwie już wszystko co konieczne na już jest załatwione

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 07:48   #1548
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lady1989 Pokaż wiadomość
Hej! Dziewczyny z wątku Panien Młodych Majowych 2014 poprosiły, abym wstawiła zdjęcie sukni ślubnej, którą nieoczekiwanie bardzo szybko kupiłam. Jestem ciekawa co o niej sądzicie Nie mam pomysłu na dodatki tj. kolor bukietu itd.
Załączone zdjęcia zapożyczone z Internetu, bo sama nie mogłam robić zdjęc w salonie, a teraz suknia jest w domu rodzinnym i nie mam możliwości zrobienia zdjęcia. Leży na mnie, jakby była szyta na miarę, nawet podobno lepiej. Nie chciałam księżniczki, tylko klasykę i elegancję. Od razu wiedziałam, że to jest to!

Suknię też udało mi się kupić o 1.000 zł taniej, więc traktuję to jako okazję
suknie bardzo ladna! sama bym sie na taka nie zdecydowala, ale ta jest rzeczywiscie wyjatkowa jeszcze nigdzie sie na podona nie natknelam i podobaja mi sie te aplikacje! po za tym fajnie ze masz juz to " za soba"..... ja jesli chodzi o takie duze zakupy to ciezko mi sie zdecydowac.... najpierw musze oblatac wszystkie mozliwe miejsca, a dopiero potem kupuje.... ehhh... biedna swiadkowa/mama/przyjacilka/ja

co do pracy jeszcze nie podjelam decyzji. na razie mam czas, ale niesamowicie mnie to stresuje :/ rodzice sa za tym, zebym studiowala, bo jak teraz sie za to nie wezme, to potem juz nie wroce na studia i tym samym nie bede miala szans na jakikolwiek awans... mam teraz licencjat. z drugiej strony trudno znalezdz prace, a obcokrajowcom jeszcze trudniej... sama nie wiem.

Edytowane przez ParisParisienne
Czas edycji: 2013-05-30 o 07:50
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 08:04   #1549
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
my?
ostatnio też się któraś stopami swoimi zachwycała :P
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, wpadłam tylko was nadrobić i uciekam dalej do nauki! papa

alloffkowa, trzymam kciuki za babcię.
dziękuję, byliśmy nastawieni na najgorze, tż spał z telefonem,w razie w, na szczęście nie było złych wieści w nocy..

Cytat:
Ja będę mieć coś starego, niebieskiego, nowego i pożyczonego. Ale bardziej uważam to za tradycję niż jakiś zabobon. Moja mama miała własnie wszystkie te rzeczy.

A kładziecie torebkę na stole, żeby kasa nie uciekła? Ja jakoś do tego nie przywiązuję wagi, ale C. mi zwraca uwagę Co jedynie to mam czerwony portfel bo podobno kasę trzyma :D
to jest tak że niby na podłodze kłaść nie wolno :P ja zawsze kładę i wszyscy na mnie krzyczą :P

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość

Trzymaj się Kochana

a co do kotków, zostawiasz sobie jakiegoś?
nie, był taki plan że jakby jakiś został, ale że wszystkie mają zaklepane nowe domki, to nie
Cytat:
praca, tymbardziej, że pisałaś, że w zawodzie. Doświadczenie i umiejętnośći moim zdaniem jest ważniejsze
zawsze podaje przykład mojego TŻta, który nie skończył studiów informatycznych, a pracuje w jednym z największych banków na świecie jako programista (a dokładniej inspektor do spraw systemowych cokolwiek to znaczy ), a jego koledzy po studiach pracują np w sklepie z komputerami za najniższą krajową
ale faktem jest, że TŻ bardzo dużo siedzi przed komputerem i sam się uczy, rozkminia wiele rzeczy itp
imponuje mi tym, że jest taki mądry szkoda, że w życiu prywatnym trochę gorzej

u nas z kolei jest tak, że ja mam kuzynów, ale dużo starszych ode mnie (mają np po 40-50 lat) ale mam z nimi świetny kontakt. A np z ich dziećmi, którzy są mniej więcej w naszym wieku to prawie w ogóle
więc u nas pewnie będzie przewaga ludzi w średnim wieku i starszych, ale jestem z nimi bardzo zżyta w ogóle łatwiej kontakty nawiązuje z osobami starszymi ode mnie niż z rówieśnikami, nie wiem czemu tak mam

trzeba być dobrej myśli, kochana!!
W ogóle denerwuje mnie opinia, że jak odchodzi ktoś starszy to niby nie jest tak żal dla mnie to bez znaczenia, jak ktoś jest dla mnie bardzo ważną osobą to czy ma 5, 20 czy 80 lat tak samo będę cierpieć po Jego odejściu

Ja mam swoje dwie wysterylizowane a TŻ przygarnął kotkę z dworu i nie wiedział, że jest w ciąży jak doszła do siebie po porodzie to zaraz poszliśmy ją wysterylizować ja jednak słyszałam, że kotki, które są od razu wysterylizowane dłużej żyją i mają nikłe szanse, że zachorują na raka. Także ja jestem za sterylizacją i kastracją jak najbardziej!!!

Boże, ale jestem padnięta!!!!!!!! Już dawno nie miałam takiego aktywnego dnia jak dziś już Wam piszę co dziś zrobiłam: rano ogarnęłam z grubsza mieszkanie na przyjście hydraulika, poszłam do bankomatu po kasę. Pojechałam na zakupy. Posprzątałam kuchnię, tak dokładnie, wszystkie szafki itp dostałam pozwolenie od TŻta, że mam wyrzucać wszystko co chcę i uzbieram dwa wory 120 litrowe ja nie wiem po co Jego Mamie było z 15 blach do ciasta jakieś stare ruskie garnki itp wszystko wyrzuciłam zrobiłam 4 prania. Wysprzątałam salon, tez dokładnie jak kuchnię, no i na koniec łazienka. Ach, wszystko błyszczy a TŻ miał posprzątać nasz pokój i przedpokój i spał od 17 do 21 wkurzył mnie....

to naprawdę dużo jak na mnie... przez to deprechę to na nic nie mam siły
co do zabobonów to z Siostrą i Mamą czasami bardziej w formie żartu to traktujemy (czarny kot itp), ale nie żeby tak na śmierć i życie w to wierzyć a z nam parę takich osób

a jutro wybywam na cały dzień do Siostry. Tzn najpierw do Mamy, przyjdzie mój siostrzeniec i zabieramy Go jutro do siostry, pierwszy raz!! a właśnie bo ktoś kiedyś pisał jak On sobie radzi z tym....o dziwo, bardzo dobrze!! Dzwoni codziennie do mojej siotry (a Jego Mamy), ale dzielnie to znosi, nie płacze itd. Jest bardzo mądrym, poważnym chłopczykiem jak na swój wiek. Ale już się przygotowuje na Jej przyjazd ostatnio kupiliśmy balony w kształcie serca, zrobiliśmy wielki transparent z napisem: "Witaj w domu, Mamusiu", codziennie modli się i prosi o zdrowie dla Mamy. Bardzo mnie wzrusza to Jego podejście strasznie Go kocham...
dziękuję! Szkoda, szkoda, choć nie ukrywamy że babcia tż już chyba nie jest świadoma, chodzi do kościółka, ale np, nie poznaje dzieci, wnuków, ma urojenia że ktoś się jej włamuje do mieszkania, że ktoś chce ją zabić, tata P już chyba z 10 razy jej zamek zmieniał, choroba alzheimera jest straszna
Cytat:
Ja też poszukuję idealnego podkładu.
Mam cerę tłustą.

Obecnie używam podkładu Soraya Make Up matujący. Jestem zadowolona tak w 75-80%. Jak dotychczas to mój najlepszy podkład (poprzednie się nie sprawdziły). W czerwcu kupię sobie podkład z Inglot'a. Kuzynka używa i jest zadowolona. Mam koleżankę, która pracuje w Inglocie i już mi wspominała, że zaprasza, że mi doradzi i da rabat 30%
ja też mam tłustą, ze skłonnościami do mieszanej, zadziwie Was, testowałam dużo podkładów, a póki co najbardziej jestem zadowolona z Avonu z podkładu Magix. konsystencja pianki, bardzo mi opdpowiada
Cytat:
ja na lato używam takich kremów 2 w 1 z podkładem, bratowa P, mgr kosmetologii powiedziała mi że nawet mając cerę tłustą nie powinno się codziennie używać podkładów matujących, powinny one być używane okazjonalnie, to przynajmniej latem używam czegoś lżejszego, bo przy upałach nie ma moim zdaniem sensu się katować czymś ciężkim żeby tylko sie nie świecić, a latem błysk na buzi ma coś w sobie
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 08:08   #1550
ParisParisienne
Rozeznanie

zobaczcie co znalazlam przy okazji przegladania sukien slubnych! przy ogloszeniu to wstawila

Ale sądzę że nie to jest najważniejsze.
1. Bądźcie wierni swoim ciałom, niczym wzniosłym ideałom;
2. Nie budujcie muru z cegły, w tym jedynie murarz biegły;
3. Pamiętajcie o rocznicach, nie świętujcie ich przy pizzach;
4. Dręczy Was chrapanie nocą? Można szturchnąć, tylko po co?
5. Gdy różnica zdań dość spora, wynajmijcie mediatora;
6. W namiętności co dzień trwajcie, gdy przygasa, rozpalajcie;
7. Gdy Wam zgody nic nie bełta, nie zarobi terapeuta;
8. U sąsiadki wrót nie stójcie, tajemnice swe szanujcie;
9. Niech nie martwi Was frasunek, na frasunek dobry trunek;
10. A gdy siwe będą głowy - damy Wam poradnik nowy.

no ale moze i to zyciowe jest, wiec czemu nie
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 08:37   #1551
say-hello
Zakorzenienie

apropo podkładu to polecam podkłady mineralne. super kryją i nie zapychają cery. świetnie sprawdzą się dla osób z problematyczną cerą, z niedoskonałościami
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 08:50   #1552
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
apropo podkładu to polecam podkłady mineralne. super kryją i nie zapychają cery. świetnie sprawdzą się dla osób z problematyczną cerą, z niedoskonałościami
Polecisz coś konkretnego "na pierwszy raz"?
Stary 2013-05-30, 08:53   #1553
velika
Winter is coming

ja też bym chętnie poczytała o mineralnych. W ogóle nie znoszę kupować podkładów, zawsze są za ciemne. Teraz mam z maybelline i w sumie używam go już od dłuższego czasu, zużyłam kilka opakowań, ale ja mam bezproblemową cerę, to i podkład nie musi bć super.
W ogóle smutno mi trochę. Mamy 21 czerwca okrągła, 10tą rocznicę i nawet nie poświętujemy. Chłop się wczoraj dowiedział, że ma 21 kolokwium półroczne, ja mam zajęcia, a nastepnego dnia o 2 w nocy wyjeżdżamy do zakopca, więc nawet wina nie obalimy. No cóż, trzeba będzie świętować w górach

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 09:05   #1554
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Polecisz coś konkretnego "na pierwszy raz"?
na początek może annabelle minerals - to polska firma, można u nich zamówić próbki. polecam formułę matującą (według mnie lepiej kryje niż kryjąca i ma lepsze właściwości, formuła rozświetlajaca jest bardzo świecąca w niektórych kolorach :P) próbka kosztuje jakieś 7zł,ale starcza na bardzo długo tutaj trochę bardziej rozpisałam się na ten temat: http://slodkimiod.blogspot.com/2013/...mineralne.html
w razie pytań pisz
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ja też bym chętnie poczytała o mineralnych. W ogóle nie znoszę kupować podkładów, zawsze są za ciemne. Teraz mam z maybelline i w sumie używam go już od dłuższego czasu, zużyłam kilka opakowań, ale ja mam bezproblemową cerę, to i podkład nie musi bć super.
minerałki mają w ofercie zazwyczaj bardzo dużo odcieni, w tym bardzo jaśniutkie także też sobie może poczytaj i wybierz coś dla siebie na próbę, podejrzewam, że będziesz zadowolona
Stary 2013-05-30, 09:06   #1555
alloffkowa
Zakorzenienie

http://allegro.pl/piekny-toczek-fasc...284808806.html ale mi się podoba, ale cena...
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-30, 09:09   #1556
velika
Winter is coming

Cytat:
na początek może annabelle minerals - to polska firma, można u nich zamówić próbki. polecam formułę matującą (według mnie lepiej kryje niż kryjąca i ma lepsze właściwości, formuła rozświetlajaca jest bardzo świecąca w niektórych kolorach :P) próbka kosztuje jakieś 7zł,ale starcza na bardzo długo tutaj trochę bardziej rozpisałam się na ten temat: http://slodkimiod.blogspot.com/2013/...mineralne.html
w razie pytań pisz
minerałki mają w ofercie zazwyczaj bardzo dużo odcieni, w tym bardzo jaśniutkie także też sobie może poczytaj i wybierz coś dla siebie na próbę, podejrzewam, że będziesz zadowolona
dzięki za odpowiedź, poczytam i pozamawiam, faktycznie najlepiej zacząć od próbek.
idę oglądać tap madl wczorajsze

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 09:11   #1557
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za odpowiedź, poczytam i pozamawiam, faktycznie najlepiej zacząć od próbek.
o niee, znowu zapomniałam wczoraj oglądać to będę musiała dziś wieczorem nadrobić
Stary 2013-05-30, 09:11   #1558
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
ja obejrzałam niedawno
Moje faworytki to Zuza i Marcela

w ogóle zaczynam myśleć nad welonem, strasznie podobają mi się toczki, ale nie podobają mi się fryzury do toczków
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-30, 09:19   #1559
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Ja jeszcze mineralnego podkładu nigdy nie miałam, ale musze kiedys wypróbować w ogóle ten Revlon Colorstay poleciła mi koleżanka z pracy, ale jestem z niego zadowolona tak na 90%. Ale tylko dlatego, że wcześniej używałam innego podkładu, który był dla mnie KWC, ale go wycofali Rimmel Recover był najlepszy
w ogóle nie lubię zmieniać kosmetyków, jak się do któregoś przyzwyczaję to koniec ale ostatnio odkryłam fajny puder prasowany z Max Faxctora, kupiłam go jak wczesniej było -40% na kolorówce w Rossmanie i jestem bardzo zadowolona, super uzupełnia mi sie z Revlon Colorstay
w ogóle mam bzika na punkcie makijażu myślę nawet czy by się sama nie malować na większe okazje typu ślub kiedyś chciałam być wizażystką, może kiedyś się jeszcze za to wezmę
moje must have w kosmetycznce to: baza pod podkład Sephora/Inglot, podkład Revlona, puder Max Factor, korektor Eveline Art Scenic (jest lepszy niż drogie korektory), baza pod cienie Artdeco (i najtańsze cienie się trzymają całą noc ), eyliner Eveline (świetny), róż Bourjouis, tusz Max Factor 2000kcal. Właściwie jedyne do czego się nie przywiązuje to cienie i kredki, te mam przeróżne, z różnych firm

mój TŻ nazywa mnie bez makijażu żabą Moniką i jak zmyje makijaż to zawsze się pyta co zrobiłam z Jego Kulką (tak mnie nazywa)
kilka osób jak mnie zobaczyło bez makijażu to przeżyło lekki szok bo ja przeważnie robie mocny makijaż oka, jakieś smokey czy coś, a bez makijażu mam bardzo delikatną urodę

Wy tez tak macie, że rzadko bez makijażu wychodzicie z domu?

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 09:21   #1560
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze mineralnego podkładu nigdy nie miałam, ale musze kiedys wypróbować w ogóle ten Revlon Colorstay poleciła mi koleżanka z pracy, ale jestem z niego zadowolona tak na 90%. Ale tylko dlatego, że wcześniej używałam innego podkładu, który był dla mnie KWC, ale go wycofali Rimmel Recover był najlepszy
w ogóle nie lubię zmieniać kosmetyków, jak się do któregoś przyzwyczaję to koniec ale ostatnio odkryłam fajny puder prasowany z Max Faxctora, kupiłam go jak wczesniej było -40% na kolorówce w Rossmanie i jestem bardzo zadowolona, super uzupełnia mi sie z Revlon Colorstay
w ogóle mam bzika na punkcie makijażu myślę nawet czy by się sama nie malować na większe okazje typu ślub kiedyś chciałam być wizażystką, może kiedyś się jeszcze za to wezmę
moje must have w kosmetycznce to: baza pod podkład Sephora/Inglot, podkład Revlona, puder Max Factor, korektor Eveline Art Scenic (jest lepszy niż drogie korektory), baza pod cienie Artdeco (i najtańsze cienie się trzymają całą noc ), eyliner Eveline (świetny), róż Bourjouis, tusz Max Factor 2000kcal. Właściwie jedyne do czego się nie przywiązuje to cienie i kredki, te mam przeróżne, z różnych firm

mój TŻ nazywa mnie bez makijażu żabą Moniką i jak zmyje makijaż to zawsze się pyta co zrobiłam z Jego Kulką (tak mnie nazywa)
kilka osób jak mnie zobaczyło bez makijażu to przeżyło lekki szok bo ja przeważnie robie mocny makijaż oka, jakieś smokey czy coś, a bez makijażu mam bardzo delikatną urodę

Wy tez tak macie, że rzadko bez makijażu wychodzicie z domu?
wręcz w ogóle nie wyszłabym z domu bez

dzień dobry !
skończyłam wczoraj pracę o 21 a o 21:40 poszłam z TŻ do kina i wróciłam po 24 do domu
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości