|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
W końcu się wybiore na tą całą zumbe ![]() Mam karnet open na siłke gdzie jest zumba ( w głupich godzinach jak na razie ale w wakacje damy rade) to trza skorzystać. Jak na razie napaliłam sie na TRX i Jukari fit to fly
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
ale chyba nie taki rypacz - rypacz
bo ma pq :P
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę polecam!
|
#364 |
|
Wtajemniczenie
|
po zapachu
Tyle go tam co kot napłakał ![]() to dobrze :3
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Hydantoina też bywa po zapachu, a mnie akurat podrażnia :P
Przypuszczam, że np. dla typowych niskoporowców ma duże znaczenie czy w składzie występuje pq
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
#366 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41062412]Mam pytanko odnośnie składu szamponu z Tesco All About Shine Aloe Vera:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Kamiperl, Aloe Barbadensis Leaf extract, Benzophenone-4, Citric Acid, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Panthenol, Parfum/Fragrance, Polyquaternium-7, Styrene/Acrylates Copolymer, Citronelol, Hexyl Cinnamal. Czy mimo używania co mycie takiego szamponu (o dziwo moje włosy go lubią i jest to pierwszy szampon z hydantoiną, który mnie nie podrażnia) potrzebne będzie co jakiś czas rypanie?[/QUOTE] Może być potrzebne, chociaż podebralam go kilka razy mamie jak go miała i raczej bym nie rypala po nim już ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
hehe no tak ale jednak jest :P
![]() swoją drogą musze kupić szampon :P
|
#368 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zbiorczo dziękuję wszystkim za opinię |
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41062529]No właśnie też go uznałam za rypacza, ale wolałam dopytać dla własnego spokoju
Śmiej się śmiej, ale ja po prostu nie lubię mieć jakichkolwiek wątpliwości, dlatego często zadaję tu głupie pytania ![]() To przepisz skład [/QUOTE]Boże o tym nie pomyślałam ![]() Więc tak: Aqua, Cetostearyl Alcohol, cYCLOMETHICONE, pALMITAMIDOPROPYLTRIMONIU M, cHLORIDE, Cetrimonium Chloride, Ceteareth-20, d-panthenol, Glycerine, Dimethicone, Polyquaternium-37 (and) Propyle Glycol Dicaprylate/Dicaprate (and) PPG-1 Trideceth-6, Hydrolized Silk Protein, Phenoxyethanol (and) Methylaparaben (and) Butylparaben (and) Ethylaparaben (and)Propylparaben (and) Isobutylparaben, DMDM Hydantoin, Fragrance EDTA, Citric Acid Przepraszam za caps locka i pewnie są jakieś literówki Widzę teraz, że jest dużo parabenów więc może one tak wysuszyły mi włosy? Dodam, że włosy mam ponoć wysokoporowe. I mogłaby któraś z was pogrubić mi rzeczy których powinnam się właśnie strzec kupując odżywki i szampony? Bo tak słabo się jeszcze znam
|
|
|
|
#370 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sklad jakiś tragiczny nie jest - i silikony i humektanty i jakiś antystatyk, coś kondycjonującego itd. Może Twoje włosy nie lubią się z hydrolizowanymi proteinami jedwabiu? Humektanty takie jak gliceryna czy pantenol mogą puszyć przy wilgotnej pogodzie jeśli się nie mylę. Co do unikania składników - nikt Ci tu nie poda uniwersalnej listy, bo każde włosy lubią co innego, więc wyjdzie Ci to "w praniu"
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-05-29 o 21:29 |
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lakieru nie kupiłam, a w DP podobno fajne sąąąą..Nie chcę micela, mam zarąbistą piankę do demakijażu z Alverde Z maskami na razie koniec, bo 20 niedługo uzbieram [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41062412]Mam pytanko odnośnie składu szamponu z Tesco All About Shine Aloe Vera: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Kamiperl, Aloe Barbadensis Leaf extract, Benzophenone-4, Citric Acid, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Panthenol, Parfum/Fragrance, Polyquaternium-7, Styrene/Acrylates Copolymer, Citronelol, Hexyl Cinnamal.[/QUOTE] Ja bym po nim sody potrzebowała, także tego... ![]() Nie piję dzisiaj skrzypokrzywy. Byłam dziś ze 20 razy w kiblu i znowu muszę lecieć
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2013-05-29 o 21:30 |
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41063065]A co mają parabeny do wysuszania?
![]() Sklad jakiś tragiczny nie jest - i silikony i humektanty i jakiś antystatyk, coś kondycjonującego itd. Może Twoje włosy nie lubią się z hydrolizowanymi proteinami jedwabiu? Humektanty takie jak gliceryna czy pantenol mogą puszyć przy wilgotnej pogodzie jeśli się nie mylę. Co do unikania składników - nikt Ci tu nie poda uniwersalnej listy, bo każde włosy lubią co innego, więc wyjdzie Ci to "w praniu" [/QUOTE]Nie mam pojęcia co mają parabeny Ja prawię nic nie wiem co powinno a co nie powinno być w składzie kosmetykówA po czym to powinnam poznać? |
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#375 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() Ide na 18 kumpla w przyszły piątek. I teraz. W co się ubrać?
|
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
Ehhh dziewczyny. Ja już nie wiem co robić. Tyle rzeczy do zrobienia,a ja gdy tylko wrócę ze szkoły jestem śpiąca. I to tak bardzo. Nieważne czy śpię 5 czy 10 godzin i tak jestem śpiąca. Będę musiała się wybrać do lekarza jakieś badania zrobić. Mama mówi, że to przesilenie wiosenne, że ona też śpiąca jest. No ale przesilenie wiosenne od jesieni przez zimę do teraz??
Dodatkowo okres mi się lekko rozregulował( przez ostatnie dwa miesiące opóźniał się o jeden dzień, potem spóźnił się 2 tyg, teraz przyszedł 1,5 tygodnia wcześniej) z początku myślałam, że to przez stres, ale teraz... Nieważne^^ No i nie zrobiłam tych włosów bo zasnęłam^^
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wpadłam tylko podziękować za wszystkie miłe słowa kochane jesteście ![]() teraz lecę dalej do projektów...
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#379 |
|
Konto usunięte
|
a ja tylko wpadam na chwilę powiedzieć, że idę wcierać Jantar, a potem do spania
|
|
|
|
#380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi pupy nie urywa.[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41062412]Mam pytanko odnośnie składu szamponu z Tesco All About Shine Aloe Vera: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Kamiperl, Aloe Barbadensis Leaf extract, Benzophenone-4, Citric Acid, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Panthenol, Parfum/Fragrance, Polyquaternium-7, Styrene/Acrylates Copolymer, Citronelol, Hexyl Cinnamal. Czy mimo używania co mycie takiego szamponu (o dziwo moje włosy go lubią i jest to pierwszy szampon z hydantoiną, który mnie nie podrażnia) potrzebne będzie co jakiś czas rypanie?[/QUOTE] Jeśli nie zaczniesz czuć obciążenia to nie masz po co szukać innego rypacza ![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41062861]Też mnie podrażnia hydantoina, ale ten szampon to wyjątek, w dodatku tani i ładnie pachnący wyjątek ![]() Zbiorczo dziękuję wszystkim za opinię PEGi nie mają nic do rypania ![]() Cytat:
A jak się tak bardzo boisz parabenów to polecam odstawić warzywa i owoce - w niektórych występują naturalnie
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
Dziś sprawiła mi przyjemność zupełnie obca osoba, zupełnym drobiazgiem ale dla mnie to było coś naprawdę wielkiego
W pracy był niezły młyn ale teraz nadszedł czas odpoczynku i nowych rzeczy do zrobienia
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka cisza
![]() Po kościelnej przerwie w spaniu idę kontynuować ten proceder ![]() A potem postaram się ogarnąć paczki... może
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
na włosach dziś love2mix z awokado, zaraz idę spłukiwać. życzę wszystkim ghd, odezwę się pewnie dopiero wieczorem
|
#384 |
|
Konto usunięte
|
kurde, te wszystkie włosowe blogi działają na mnie toksycznie
naczytałam się tego tyle, że już sama nie wiem, za co się zabrać no i oglądanie włosów dłuższych od moich mnie przygnębia
|
|
|
|
#385 |
|
Spaceroholiczka
|
Cześć
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Jakie plany na dzisiaj? Ja włosowo to się później naolejuję ale jeszcze nie wiem czym A niewłosowo to mam cały dzień na słodkie lenistwo i aż się nie mogę zdecydować co robić. Aaaa i po południu będę robić mani, mam ochotę na jakiś żywy kolorek. Niestety pogoda u mnie paskudna ![]() Czy któraś z Was ma żel do brwi z Wibo? Kupiłam parę dni temu w rossmanie i próbuję się z nim oswoić ale jakoś średnio mi idzie. A może znacie jakiś mocny żel do brwi, ale najlepiej bezbarwny? |
|
|
|
#387 |
|
Konto usunięte
|
Hej wszystkim
Tak piszecie o tych włosowych planach, że i mnie korci, ale cackanie się z włosami czeka mnie dopiero jutro. Mam w planach testowanie odleweczki Balsamu Sleek Line od Kaveri |
|
|
|
#388 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Nie było mnie przez kilka dni . Dokładniej od poniedziałku do dzisiaj. Co u mnie? W poniedziałek zaczęłam pracę . Póki co bardzo mi się podoba . Nie udzielałam się, bo w poniedziałek bardzo późno wróciłam. A we wtorek i środę nie miałam prądu .
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak u Alexandry w jej lodziarni
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj sobie pomalowałam stopy takim niebiesko-miętowym kolorem i ogólnie wygląda to mega fajnie, tylko czasem przez ten niebieski stopy wyglądają na jakieś sine jak u trupa ;P a co do żelu to nie pomogę, ale widziałam post na blogu mallene na temat tego żelu, ale nie wiem czy ci to pomoże :P
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

I lało się ze mnie, zresztą ze wszystkich 

kochane jesteście

. Dokładniej od poniedziałku do dzisiaj. Co u mnie? W poniedziałek zaczęłam pracę
.