Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 08:39   #511
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Krotki opis.
Bardziej szczegolowy bedzie po powrocie do domu

27.05 wieczorem byly przytulanki , potem poszlismy spac i ok 2 w nocy poczulam, ze mi ciut mokro, potem pojawily sie skurcze ale nieregularne, a ze mi przeszlo spanie to poszlam pod prysznic a potem dopakowywalam torbe. Od 4 zaczelam liczyc skurcze, po 6 pojechalismy do Kato na IP. Tam najpierw ktg, gdzie wyszlo ze to przepowiadacze, a potem ok 2h czekalismy na usg W miedzyczasie zrobilo mi sie mokro... Na usg wyszlo, ze faktycznie sacza sie wody i mam rozwarcie na 3-4cm. Od razu pojechalismy na porodowke, gdzie na zmianie byla K.(polozna z SR) Do 7 cm doszlismy bardzo szybko i wg K. powinnismy max do 15 urodzic... No i przyszedl kryzys, przeszlam 3 zmiany poloznych, a ok 21.30 po badaniu dwoch lekarek zdecydowano, ze porod skonczy sie cc. Stanelismy na 9 cm rozwarcia i Wiktor nie potrafil dobrze wejsc w kanal. Gdy uslyszalam decyzje to bylo mi smutno, ze jestesmy juz tak blisko, a tu ; a z drugiej strony poczulam ulge, bo wszyscy bylismy juz bardzo zmeczeni. No to sie rozpisalam
wiadomo że trochę szkoda że tak daleko zaszliście i skończyło się cc ale najważniejsze jest że Mały jest cały i zdrowy. Mam nadzieję że Ty szybko dojdziesz do siebie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
uwaga uwaga zaczynam chyba rodzić, narazie skurcze co 8 min, bolą jak ja pierdziu, i każdy następny silnijszy, delikatnie plamię, pewnie szyjka sie rozwiera i ogólnie boli a to dopiero początek. Planuję jechać jak najpoźniej. Trzymajcie kciuki żeby Nikus urodził się cały i zdrowy. cya!
żeby szybko i sprawnie poszło

Ja już po kościółku ale żałuję że poszłam bo w zasadzie jestem chora i jeszcze burza mnie złapała...
Ja u siebie jeszcze żadnego czopa nie zauważyłam mógłby już się ujawnić
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 08:39   #512
xal
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jejjj... zazdroszczę..
Powiem Ci szczerze, że bolało tak jak bym pękała. Aż się zdziwiłam, że nic nie pękło.
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Chcevmi sie wyc.. Krzyczec.. Aaaa...
Jestem beznadziejna..
Niemam pojecia o co jej chodzi. Lezy i siedrze..
Najedzona, czysta, pezewinieta, zmeczona lezy i meczy.. Minuta ciszy i wrzask. Na rekachmnie odpycha.. O co kuwa chodzi. Mambdpsc.. Jeste do ☠☠☠☠y matka..
Nie możesz się denerwować przy małej. Wyjdź z pokoju, parę głębokich oddechów i wróć. Moja mama mi powtarzała i powtarza cały czas, że jak jestem bezradna, chce mi się ryczeć, wyć czy jestem zdenerwowana mam dziecko odłożyć, nawet jak ryczy czy wyje, wyjść i ochłonąć bo małe dzieci czują nasze emocje i to nie pomaga.
Mam nadzieję to pomoże

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 08:42   #513
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem beznadziejna..
Najedzona, czysta, pezewinieta, zmeczona lezy i meczy.. Minuta ciszy i wrzask. Na rekachmnie odpycha.. O co kuwa chodzi. Mambdpsc.. Jeste do ☠☠☠☠y matka..
wcale nie jesteś
dokładnie, mały ludzik nie ma instrukcji obsługi. skąd mamy wiedzieć co mu dolega jak przewinięty, nakarmiony, tulony a dalej płacze? tylko metodą prób i błędów a i tak nie zawsze dojdziemy do tego. niestety dopóki maleństwo nie nauczy się mówić nie powie nam co dolega. a czasem nic nie dolega tylko się nudzi na przykład

Przemek czasem na rękach płacze, jak zjadł i ma suchą pieluchę to wtedy z reguły wiadomo że chce świętego spokoju, odkładamy go do łóżeczka, chwilę popłakuje ale potem śpi.
teraz też mi płacze od 6 co chwila taki atak płaczu rozpaczliwy, ale chyba męczy się z kupą biedny śpiący, oczka mu się zamykają a co chwila się robi czerwony, bączki, ciśnie a nie idzie. masuje brzuszek, położyłam termoforek ale nie pomaga. nie wiem czy nie kombinować znów ze zmianą mleka bo od kilku dni ma takie akcje. próbowaliśmy Bebilon i Bebiko ale nie podchodziło mu, zawsze wracamy do Nan...

Cytat:
uwaga uwaga zaczynam chyba rodzić, narazie skurcze co 8 min, bolą jak ja pierdziu, i każdy następny silnijszy, delikatnie plamię, pewnie szyjka sie rozwiera i ogólnie boli a to dopiero początek. Planuję jechać jak najpoźniej. Trzymajcie kciuki żeby Nikus urodził się cały i zdrowy. cya!
trzymam mocno

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 08:56   #514
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
wiadomo że trochę szkoda że tak daleko zaszliście i skończyło się cc ale najważniejsze jest że Mały jest cały i zdrowy. Mam nadzieję że Ty szybko dojdziesz do siebie

żeby szybko i sprawnie poszło

Ja już po kościółku ale żałuję że poszłam bo w zasadzie jestem chora i jeszcze burza mnie złapała...
Ja u siebie jeszcze żadnego czopa nie zauważyłam mógłby już się ujawnić
Gosia to moje 3 dziecko i dopiero przy tym miałam okazję zobaczyć jak ten czop wygląda;-) przy chłopcach albo przeoczyłam ,albo odszedł dopiero na porodówce.
Także wcale nie musi odejść u Ciebie,a poród zacznie się nagle:-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 08:57   #515
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry, witam sie z rana i uciekam z Tz do teściów, pójdziemy do kościoła ale procesje sobie darujemy.

Xal- z pewnością poród i parcie boli tak samo jak nie bardziej.. No ale pozniej szybciej dochodzisz do siebie, nie ma szwow, rany..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 09:16   #516
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Gosia to moje 3 dziecko i dopiero przy tym miałam okazję zobaczyć jak ten czop wygląda;-) przy chłopcach albo przeoczyłam ,albo odszedł dopiero na porodówce.
Także wcale nie musi odejść u Ciebie,a poród zacznie się nagle:-*

to dobrze, poprawiłaś mi humor nie jestem sama może mi też nie odejdzie bo tak za tydzień bym już chciała rodzić
Z wodami chyba też tak będę miała bo moja mama rodziła 4 razy i mówiła że nigdy jej same wody nie odeszły, siostra też rodziła i też jej przebijali pęcherz więc jeśli by to szło genetycznie to może mi też same nie odejdą
Stary 2013-05-30, 09:22   #517
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
to dobrze, poprawiłaś mi humor nie jestem sama może mi też nie odejdzie bo tak za tydzień bym już chciała rodzić
Z wodami chyba też tak będę miała bo moja mama rodziła 4 razy i mówiła że nigdy jej same wody nie odeszły, siostra też rodziła i też jej przebijali pęcherz więc jeśli by to szło genetycznie to może mi też same nie odejdą
Mi też 2 razy wody odchodziły już na łóżku porodowym,po gmeraniu przez lekarza;-) też nie prędzej.
Tym razem też pewnie tak będzie. A wolałabym żeby mi odeszły. Przynajmniej wiedziałabym że to napewno już. A tak skurcze sobie ze mnie jaja robią:banghead:

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-05-30, 09:23   #518
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem beznadziejna..

Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2
u koleżanki w szpitalu pomagał wsadzony mały palec do buzi.. tylko paznokciem w strone języka (tak do góry nogami).. Problemu nie roziwąze, bo jak coś dolega to nie wyzdrowieje, ale może przestanie tak krzyczec i będziesz mogła odetchnąć..
Cytat:
to czop

o ja o ja!! trzymam kciuki!!

Mamy z dzieciaczkami - jak to jest z lekarzem? Kiedy na pierwszą wizytę?? Wysłałam wczoraj TZta do przychodni.. Wypełnił papiery za mnie i za maluszka, dostałam jakieś karty i jutro ma przyjść położna.. ale nie wypełniał ani do jakiego lekarza ani kiedy

Mam tylko umówioną wizytę u lekarza w szpitalu w którym rodziłam, ze względu na żółtaczke małego i jakiś konflikt krwi?? nie do konca rozumiem a co kaman z tym konfliktem bo ja mam 0 rh "+" a mały A tylko nie wiem czy plus czy minus..nie wiem czy to jest jakis zestaw ryzyka, czy samo to, zę są różne??

A i w ogole propo laktatora część dalsza..
Wczoraj w cycu bylo mniej wiecej tyle ile powinien dzieciaczek przyjmować danego dnia.. tzn powinien 70 ml sciągnęłam z cyca jakies 80... Najpierw tuż przed karmieniem z jednego. potem przed następnym karmieniem z drugiego.. W nocy się budze a moje cyce to 2 wielkie bomby.. twarde jak kamien.. to budze młodego zeby mnie wydoił.. Z cyców leje się ciurkiem - wczesniej w ogóle nie leciało.wszystko wokoło zalane. mały się dławi tak leci... po wydojeniu juz jest lepiej i na chwile obecną cyce wróciły do stanu pierwotnego.. także jak sciagac to z dwóch piersi po połowie, a nie do konca bo potem daje to sygnał ze produkcja za mała i rusza całą para...przynajmniej u mnie..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-05-30 o 09:24
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 09:28   #519
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Mi też 2 razy wody odchodziły już na łóżku porodowym,po gmeraniu przez lekarza;-) też nie prędzej.
Tym razem też pewnie tak będzie. A wolałabym żeby mi odeszły. Przynajmniej wiedziałabym że to napewno już. A tak skurcze sobie ze mnie jaja robią:banghead:

o widzisz czyli pewnie teraz będziesz miała tak samo ale mówią że co kolejny poród to łatwiejszy. Tez bym wolała żeby mi wody odeszły i była by pewność że trzeba jechać do szpitala
Myślę że Tymek się trochę drażni z mamusią ale lada dzień wyjrzy na świat
Stary 2013-05-30, 09:35   #520
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pamietasz jak pisałam, ze martwię się żeby mala nie była 4kg sumo? no to miała prawie 4kg i jak dla mnie jest malutka drobinka, kruszynka. fakt, ze dluga 59cm i kilka spioszkow od razu odrzuciliśmy a ze miała pucki to faaaajnie no i już w szpitalu spadla z wagi do 3600...Wiktorek na pewno nie będzie klockiem, będzie najpiękniejszym malym kurczaczkiem! zobaczysz
a nie mówiłam?
Cytat:
powodzenia
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Pozbyłam się kolejnej partii czopa - ten już był podbarwiony krwią.Swoją droga myślałam, że już mi wszystko wyleciało Może jednak Antos się zmobilizował i chce wyjść jeszcze w maju

z mnie czop wyłaził tydzień i jeszcze podczas porodu mega dużo tego jest

Xal jaki obwód główki miała Twoja mała?

===

Cześć

pierwsza nocka w domu za nami, w końcu się wyspałam Młody pięknie spał a mężu obudził się nieprzytomny "bo mały tak głośno je"
ale wstał, przewinął Bartka, podał mi go do karmienia a później odbił widzę, że jest zestresowany ale radzi sobie świetnie

ale pogoda

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 09:36   #521
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Krotki opis.

27.05 wieczorem byly przytulanki , potem poszlismy spac i ok 2 w nocy poczulam, ze mi ciut mokro, potem pojawily sie skurcze ale nieregularne, a ze mi przeszlo spanie to poszlam pod prysznic a potem dopakowywalam torbe. Od 4 zaczelam liczyc skurcze, po 6 pojechalismy do Kato na IP. Tam najpierw ktg, gdzie wyszlo ze to przepowiadacze, a potem ok 2h czekalismy na usg W miedzyczasie zrobilo mi sie mokro... Na usg wyszlo, ze faktycznie sacza sie wody i mam rozwarcie na 3-4cm. Od razu pojechalismy na porodowke, gdzie na zmianie byla K.(polozna z SR) Do 7 cm doszlismy bardzo szybko i wg K. powinnismy max do 15 urodzic... No i przyszedl kryzys, przeszlam 3 zmiany poloznych, a ok 21.30 po badaniu dwoch lekarek zdecydowano, ze porod skonczy sie cc. Stanelismy na 9 cm rozwarcia i Wiktor nie potrafil dobrze wejsc w kanal. Gdy uslyszalam decyzje to bylo mi smutno, ze jestesmy juz tak blisko, a tu ; a z drugiej strony poczulam ulge, bo wszyscy bylismy juz bardzo zmeczeni. No to sie rozpisalam
Faktycznie, szybka akcja!

Cytat:

!!!

-----

Witam się czwartkowo. Wyobraźcie sobie, że pospałam ponad 9h z małymi przerwami
Idę nakarmić dziecko, może się trochę rozrusza, bo jakiś niemrawy dzisiaj jest ten mój synuś...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 09:45   #522
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Spala 2-4, 5-6 i do teraz..
I znow placz..
Wczesniej lezala obudzona a teraz ciaglybplacz, ani sekundybciszy.. Niech wraca tz..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 09:53   #523
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
u koleżanki w szpitalu pomagał wsadzony mały palec do buzi.. tylko paznokciem w strone języka (tak do góry nogami).. Problemu nie roziwąze, bo jak coś dolega to nie wyzdrowieje, ale może przestanie tak krzyczec i będziesz mogła odetchnąć..

o ja o ja!! trzymam kciuki!!

Mamy z dzieciaczkami - jak to jest z lekarzem? Kiedy na pierwszą wizytę?? Wysłałam wczoraj TZta do przychodni.. Wypełnił papiery za mnie i za maluszka, dostałam jakieś karty i jutro ma przyjść położna.. ale nie wypełniał ani do jakiego lekarza ani kiedy

Mam tylko umówioną wizytę u lekarza w szpitalu w którym rodziłam, ze względu na żółtaczke małego i jakiś konflikt krwi?? nie do konca rozumiem a co kaman z tym konfliktem bo ja mam 0 rh "+" a mały A tylko nie wiem czy plus czy minus..nie wiem czy to jest jakis zestaw ryzyka, czy samo to, zę są różne??

A i w ogole propo laktatora część dalsza..
Wczoraj w cycu bylo mniej wiecej tyle ile powinien dzieciaczek przyjmować danego dnia.. tzn powinien 70 ml sciągnęłam z cyca jakies 80... Najpierw tuż przed karmieniem z jednego. potem przed następnym karmieniem z drugiego.. W nocy się budze a moje cyce to 2 wielkie bomby.. twarde jak kamien.. to budze młodego zeby mnie wydoił.. Z cyców leje się ciurkiem - wczesniej w ogóle nie leciało.wszystko wokoło zalane. mały się dławi tak leci... po wydojeniu juz jest lepiej i na chwile obecną cyce wróciły do stanu pierwotnego.. także jak sciagac to z dwóch piersi po połowie, a nie do konca bo potem daje to sygnał ze produkcja za mała i rusza całą para...przynajmniej u mnie..
U nas było tak, że jak była położna to ona się pytała do jakiego lekarza i zapisywała sobie i później ona załatwiała w przychodni i dzwoniła do mnie kiedy mamy przyjść. A jeśli są wizyty patronażowe lekarzy to czasami jest tak, że lekarz przychodzi do domu.

Ale masz mleeeesia mi się nigdy nie udało tyle ściągnąć Moje cycki są zepsute Jest w nich mleko ale laktatorem ni chu chu
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a nie mówiłam?

powodzenia

z mnie czop wyłaził tydzień i jeszcze podczas porodu mega dużo tego jest

Xal jaki obwód główki miała Twoja mała?

===

Cześć

pierwsza nocka w domu za nami, w końcu się wyspałam Młody pięknie spał a mężu obudził się nieprzytomny "bo mały tak głośno je"
ale wstał, przewinął Bartka, podał mi go do karmienia a później odbił widzę, że jest zestresowany ale radzi sobie świetnie

ale pogoda
dla męża, ja bez swojego to bym miala oczy na zapałki! Jest niezastąpiony!

Cytat:
I znow placz..
Wczesniej lezala obudzona a teraz ciaglybplacz, ani sekundybciszy.. Niech wraca tz..

To już nie jest normalne by dziecko tyle płakało, no chyba, że ten typ tak ma. TŻ mi opowiadał, ze jego chrześnica non stop ryczała. Spała pół godziny i płakała przez 3 NON STOP. Ale cała i zdrowa

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 09:57   #524
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
dla męża, ja bez swojego to bym miala oczy na zapałki! Jest niezastąpiony!

ja bym sobie dała radę bo mały nie jest bardzo absorbujący ale i tak proszę go o pomoc i ciągle chwalę

Stary 2013-05-30, 10:01   #525
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Motylku-ja mialam taka siostre.. Plqkala non stop. To byl jejbsposob komunikacji do roku zycia.. . Zu teraz chcwilowo lezy w ciszy.. Ale za pare minut znow zacznie meeczec
Bo to nawet nie placz a takie marudzenie..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-30, 10:02   #526
joooasia
Raczkowanie

anka, trzymam ja dzisiaj znowu miałam powtórkę z rozrywki... o 5 rano sikanie i znowu jakieś lekko czerwone podbarwienie... wczoraj cały dzień był spokój, zobaczymy co będzie dzisiaj...

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:03   #527
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
I znow placz..

ach kochana namecza sie te nasze dzieciaczki , ja juz wysiadam nasz od 5 albo 6 daje , dzisij nawet termotetr w pupe mu wsadzilam to si ewyproznil i popierdzial a i pomaga troche jak lezy na brzuszku a my go po pupie klepiemy i suszarka w tym samym czasie , teraz w koncu przysna ale niespokojnie spi , jutro lece po czopki , mam nadzieje ze zlagodza mu bol...
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:16   #528
Ashyshqa
Zakorzenienie

Widzę, ze nocka była bardzo aktywna!

AnkaMam nadzieje, że akcja się rozkręciła!

Wszystkie odchodzące czopy bardzo mnie cieszą Mam nadzieję dziewczyny, że to początki wspaniałych porodów

Axella pewnie odsypia ciężką nockę... Mam nadzieję,że dzień będzie dla Was łaskawszy

Jenny Jak tam pierwsza wspólna nocka? Super, że masz mleczko. U mnie pojawiło się sporo później. Mam nadzieję, że brodawki będą współpracować.

Marchewka No właśnie - pierwsza zasada odciągania : nigdy nie opróźniać piersi laktatorem do końca Przekonałaś się na sobie czemu
Mi się często zdarza, że piersi tak reagują, bo mała zjada czasem obie piersi do dna I za trzy godziny są jak kamienie i się z nich leje Ale spoko, lepiej za dużo mleczka niż za mało

Justi dla męża za współpracę mimo ciężkiej nocy Mój też jest mało odporny na wszelkie przeszkadzacze i się budził np od małej nocnej lampki i rano mówił, że ledwo żyje Ale już się powoli przyzwyczaja. DO tego wieczeorem i rano po karmieniu zajmuje sie małą i kładzie ją spać. Ja mam tylko te nocne przerwy dla siebie

Zaraz wpada moja rodzinka (a my jeszcze w piżamach, łóżko rozwalone, mała nie nakarmiona ) więc pewnie nie będzie mnie cały dzień.

Mam nadzieję, że jak wpadnę wieczorem to przeczytam o całej gromadce nowych dzieciaczków

Buźka!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:21   #529
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym sobie dała radę bo mały nie jest bardzo absorbujący ale i tak proszę go o pomoc i ciągle chwalę
nasza też nie wymaga dużo uwagi, ale własnie TŻ poda, weźmie, odbije, przewinie, umyje etc. tylko cyca nie da

Cytat:
Motylku-ja mialam taka siostre.. Plqkala non stop. To byl jejbsposob komunikacji do roku zycia.. . Zu teraz chcwilowo lezy w ciszy.. Ale za pare minut znow zacznie meeczec
Bo to nawet nie placz a takie marudzenie..

No to moze jak to mówią, po rodzinie nic nie ginie.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-05-30, 10:22   #530
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
nasza też nie wymaga dużo uwagi, ale własnie TŻ poda, weźmie, odbije, przewinie, umyje etc. tylko cyca nie da

No to moze jak to mówią, po rodzinie nic nie ginie.
Oby nie... Oby szybko minelo..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-30, 10:25   #531
potterka
Zakorzenienie

to niespraweidliwe

Mój TŻ w ogóle nie reaguje w nocy na płacz Rafała
mało tego! po nakarmieniu odciągam jeszcze pół godziny pokarm wyjącym laktatorem, a on śpi jak zabity

Ale opracowaliśmy system, że ja sie kłade spać wcześniej, D. karmi pierwszy raz jak ja śpię, na kolejne karmienie wstaję ja bo i tak mleklo muszę ściągać, a na poranne znów D. (oczywiście jak go najpierw poszturcham żeby się obudził )

W ogóle jestem zdziwiona jak mało snu mi teraz wystarcza

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Axella współczuję ale nie myśl o sobie źle Każda z nas jest/będzie dobrą mamą
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:26   #532
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Widzę, ze nocka była bardzo aktywna!

AnkaMam nadzieje, że akcja się rozkręciła!

Wszystkie odchodzące czopy bardzo mnie cieszą Mam nadzieję dziewczyny, że to początki wspaniałych porodów

Axella pewnie odsypia ciężką nockę... Mam nadzieję,że dzień będzie dla Was łaskawszy

Jenny Jak tam pierwsza wspólna nocka? Super, że masz mleczko. U mnie pojawiło się sporo później. Mam nadzieję, że brodawki będą współpracować.

Marchewka No właśnie - pierwsza zasada odciągania : nigdy nie opróźniać piersi laktatorem do końca Przekonałaś się na sobie czemu
Mi się często zdarza, że piersi tak reagują, bo mała zjada czasem obie piersi do dna I za trzy godziny są jak kamienie i się z nich leje Ale spoko, lepiej za dużo mleczka niż za mało

Justi dla męża za współpracę mimo ciężkiej nocy Mój też jest mało odporny na wszelkie przeszkadzacze i się budził np od małej nocnej lampki i rano mówił, że ledwo żyje Ale już się powoli przyzwyczaja. DO tego wieczeorem i rano po karmieniu zajmuje sie małą i kładzie ją spać. Ja mam tylko te nocne przerwy dla siebie

Zaraz wpada moja rodzinka (a my jeszcze w piżamach, łóżko rozwalone, mała nie nakarmiona ) więc pewnie nie będzie mnie cały dzień.

Mam nadzieję, że jak wpadnę wieczorem to przeczytam o całej gromadce nowych dzieciaczków

Buźka!
Miłego dnia w gronie rodzinnym:-*

Idę porobić przysiady albo inne cuda i może coś się dygnie:-P

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-05-30, 10:35   #533
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Dzieki za mile slowa. Chybq troszke mija mi kryzys. Tz chce na dzis tesciowa zaprosic.. Jqkis obiad bym musiala..

Aaa.. Stracilam pokarm calkiem.. to tez mnie dobilo...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-30, 10:37   #534
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Dziewczynki!!!
Wpadam się pochwalić
dziś o 1:33 w nocy przyszła na świat moja córeczka Natalka :) 3030g i 53 cm rodziłam naturalnie ale w końcu musieli zrobić cc.. jak wrócimy do domu to zdam relacje z porodu
gratulacje!!

Ale wysyp maluszków

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Moja też się kilka razy już przewróciła z brzuszka na plecki a miała wpisane przy wypisie ze szpitala, że niby obniżone napięcie mięśniowe, że trzeba kontrolować. Tym bardziej cieszę się jak tak przejawia swoją siłę
super ze walczy

Cytat:
Lonely moja miala 3'5kg na usg a po 2tygbwyszla na usg 4'8... Urodzila sie 4350gcholera wie csy faktycznie w 2tygvprzytyla 850g ale na to wyglada :p

niemożliwe źłe wyliczenia musiły być, bo maluch pod koniec przybiera już mnej... Albo wujowe usg miał lekarz...

Cytat:
Cześć
My z Bartusiem w końcu jesteśmy w domu

Nie dam rady nadrobić tych dni, noł łej Mam tylko nadzieję, że u Was wszystkich dobrze

Nasz Synuś jest uroczy, kochany, słodki Najgrzeczniejsze dziecko na sali (na patologii noworodka leżałyśmy w 5), w ogóle nie płakał, pięknie jadł i spał jak niemowlę zazwyczaj muszę go wybudzać na karmienie ale nie zapeszam!
Teraz też słodko śpi a zaraz pora karmienia, piersi już dają o tym znać...

oo i Mały już też się kręci, także uciekam

jest cuuuudnie
Gratuluję i zazdroszcze.
U mnie pierwsze dni to była masakra-ciągła walka z bólem brzuszka

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny my juz rady nie dajeny mlody ma takie kolki ze masakra , dzisiejsza to przeszla sama siebie , tak krzyczal , zanosil sie ze myslalam ze nie dam rady w koncu usiadlam tz przyniosl suszarke a mlody tak jak sie darl tak zasnal w sekunde , popieprzone te kolki....k....uzwa zaczyna sie nie wisdomo kiedy i koncza w sekunde ... Jutro dam mu esputivon po poludniu a w piatek ide do lekarki po recepte na viburcol, nie wiem czemu ale wierze ze nam pomoga te czopki bo sab simplex dupa nie dziala na mlodego...
viburcol nic nie da obawiam się-poza tym te czopki są OGROMNE!
Jak wylądowałam z młodym na SR to lekarz powiedział, że viburcol to jest dobry przy ząbkowaniu ale nie przy zaparciach i kolkach...
Kup lepiej windi
Cytat:
Krotki opis.

No proszę- w końcu przytulanki na kogoś podziałały.

Cytat:
Jestem beznadziejna..

axella kochanie-ty wyluzuj i kup te windi.
U nas nic nie pomagało tylko to.
I dodatkowo smarujemy młodemu brzuszek kropelkami Bittner - one rozgrzewają brzuszek i mały nie ma takiego problemu z prytaniem...
Najpierw smarujemy brzuch tłustym kremem a potem 2 kropelki ziół i tak 2-3 razy dziennie...
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wcale nie jesteś
dokładnie, mały ludzik nie ma instrukcji obsługi. skąd mamy wiedzieć co mu dolega jak przewinięty, nakarmiony, tulony a dalej płacze? tylko metodą prób i błędów a i tak nie zawsze dojdziemy do tego. niestety dopóki maleństwo nie nauczy się mówić nie powie nam co dolega. a czasem nic nie dolega tylko się nudzi na przykład

Przemek czasem na rękach płacze, jak zjadł i ma suchą pieluchę to wtedy z reguły wiadomo że chce świętego spokoju, odkładamy go do łóżeczka, chwilę popłakuje ale potem śpi.
teraz też mi płacze od 6 co chwila taki atak płaczu rozpaczliwy, ale chyba męczy się z kupą biedny śpiący, oczka mu się zamykają a co chwila się robi czerwony, bączki, ciśnie a nie idzie. masuje brzuszek, położyłam termoforek ale nie pomaga. nie wiem czy nie kombinować znów ze zmianą mleka bo od kilku dni ma takie akcje. próbowaliśmy Bebilon i Bebiko ale nie podchodziło mu, zawsze wracamy do Nan...

trzymam mocno
vil-takie skakanie z mleka na mleko to nie jest dobry pomysł.
Pewnie też przez to młody ma problemy z brzuszkiem.
Młodego pediatra powiedziała, ze dzievcko musi mieć czas na przyzwyczajenie się do mleka i ponad tydzień powinno się podawać jedno i sprawdzać co i jak.
My jesteśmy na mleku dla alergików bebilon pepti bo próbowaliśmy nan i enfamil i po obu była masakra-oba zatykały malucha.
Może u Was też jest nietolerancja laktozy?
http://www.rodzinko.pl/alergie-dziec...a-laktozy.html
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:43   #535
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za mile slowa. Chybq troszke mija mi kryzys. Tz chce na dzis tesciowa zaprosic.. Jqkis obiad bym musiala..

Aaa.. Stracilam pokarm calkiem.. to tez mnie dobilo...

Oj kochana
Ja się rozkleiłam dopiero podczas wizyty położnej - jak spytała o karmienie... Poryczałam się jak goopia... Teraz śmiać mi się z siebie samej chce.
Nie masz na to żadnego wpływu
Moja położna powiedziała, żeby zapomneć i cieszyć się każdą chwilą macierzyństwa-bo to, że nie masz mleczka to nie Twoja wina-mamy duże dzieci, które nie najedzą się 40ml mleczka
Także wypłacz się jak potrzebujesz ale postaraj się szybko ogarnąć bo Zuziua czuje, ze się stresujesz - możliwe, ze przez to też jest bardziej marudna.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:48   #536
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Gratuluję i zazdroszcze.

No mamy szczęście póki co

u nas też chyba seks coś podziałał, w nocy dostałam pierwszych skurczy, właśnie po popołudniowym i wieczornym seksie

Stary 2013-05-30, 10:54   #537
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Can dziekuje
Rodzice wezma mloda na spacer.. Cudnie.. Sprzatnezrobie obiad i zregeneruje sily na dalsze walki z Niegrzeczna Panna Zuzanna..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-30, 11:09   #538
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
gratulacje!!

Ale wysyp maluszków

super ze walczy

niemożliwe źłe wyliczenia musiły być, bo maluch pod koniec przybiera już mnej... Albo wujowe usg miał lekarz...

Gratuluję i zazdroszcze.

viburcol nic nie da obawiam się-poza tym te czopki są OGROMNE!
Jak wylądowałam z młodym na SR to lekarz powiedział, że viburcol to jest dobry przy ząbkowaniu ale nie przy zaparciach i kolkach...
Kup lepiej windi

axella kochanie-ty wyluzuj i kup te windi.
U nas nic nie pomagało tylko to.
I dodatkowo smarujemy młodemu brzuszek kropelkami Bittner - one rozgrzewają brzuszek i mały nie ma takiego problemu z prytaniem...
Najpierw smarujemy brzuch tłustym kremem a potem 2 kropelki ziół i tak 2-3 razy dziennie...

vil-takie skakanie z mleka na mleko to nie jest dobry pomysł.
Pewnie też przez to młody ma problemy z brzuszkiem.
Młodego pediatra powiedziała, ze dzievcko musi mieć czas na przyzwyczajenie się do mleka i ponad tydzień powinno się podawać jedno i sprawdzać co i jak.
My jesteśmy na mleku dla alergików bebilon pepti bo próbowaliśmy nan i enfamil i po obu była masakra-oba zatykały malucha.
Może u Was też jest nietolerancja laktozy?
http://www.rodzinko.pl/alergie-dziec...a-laktozy.html
Can czym się u.małego objawiała ta nietolerancja?

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-05-30, 11:48   #539
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też chyba seks coś podziałał, w nocy dostałam pierwszych skurczy, właśnie po popołudniowym i wieczornym seksie
Justi, a powiedz mi jeszcze tylko, czy wystarczyło, że facet "skończył", czy musiałaś ty też? bo ja jestem teraz tak zmęczona, że pewnie będę tylko leżała i poganiała małża no i wątpię, że z takiego bezczynnego leżenia będę kwiczeć z przyjemności więc się zastanawiam, czy mam tą torbę mieć spakowaną przed "aktem" czy nie...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:52   #540
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Krotki opis.

O czyli u Ciebie Jenny przytulanki najprawdopodobniej przyczyniły się do przyśpieszenia akcji Dobrze wiedzieć
Szkoda, że było już tak blisko a skończyło się cc, no ale najważniejsze dobro Twoje i Wiktorka. Teraz szybko dochodź do siebie

Cytat:
Anka mocno trzymam za rozwój akcji

Cytat:
Justi super, że tak dobrze sobie radzicie i że mąż taki pomocny

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Idę nakarmić dziecko, może się trochę rozrusza, bo jakiś niemrawy dzisiaj jest ten mój synuś...
Szprotka moja Młoda też dziś jakaś niemrawa. Na odczepnego chyba w końcu mi rano odkopała. Po śniadaniu trochę pofikała ale teraz chyba znów śpi. Albo siły zbiera A pewnie wieczorem da popalić jak zwykle

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości