|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() żeby szybko i sprawnie poszłoJa już po kościółku ale żałuję że poszłam bo w zasadzie jestem chora i jeszcze burza mnie złapała... Ja u siebie jeszcze żadnego czopa nie zauważyłam mógłby już się ujawnić
|
||
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Powiem Ci szczerze, że bolało tak jak bym pękała. Aż się zdziwiłam, że nic nie pękło.
Cytat:
Mam nadzieję to pomoże
|
|
#513 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie, mały ludzik nie ma instrukcji obsługi. skąd mamy wiedzieć co mu dolega jak przewinięty, nakarmiony, tulony a dalej płacze? tylko metodą prób i błędów a i tak nie zawsze dojdziemy do tego. niestety dopóki maleństwo nie nauczy się mówić nie powie nam co dolega. a czasem nic nie dolega tylko się nudzi na przykład ![]() Przemek czasem na rękach płacze, jak zjadł i ma suchą pieluchę to wtedy z reguły wiadomo że chce świętego spokoju, odkładamy go do łóżeczka, chwilę popłakuje ale potem śpi. teraz też mi płacze od 6 co chwila taki atak płaczu rozpaczliwy, ale chyba męczy się z kupą biedny śpiący, oczka mu się zamykają a co chwila się robi czerwony, bączki, ciśnie a nie idzie. masuje brzuszek, położyłam termoforek ale nie pomaga. nie wiem czy nie kombinować znów ze zmianą mleka bo od kilku dni ma takie akcje. próbowaliśmy Bebilon i Bebiko ale nie podchodziło mu, zawsze wracamy do Nan...Cytat:
|
||
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Także wcale nie musi odejść u Ciebie,a poród zacznie się nagle:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, witam sie z rana i uciekam z Tz do teściów, pójdziemy do kościoła ale procesje sobie darujemy.
Xal- z pewnością poród i parcie boli tak samo jak nie bardziej.. No ale pozniej szybciej dochodzisz do siebie, nie ma szwow, rany..
|
|
|
|
#516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie jestem sama może mi też nie odejdzie bo tak za tydzień bym już chciała rodzić![]() Z wodami chyba też tak będę miała bo moja mama rodziła 4 razy i mówiła że nigdy jej same wody nie odeszły, siostra też rodziła i też jej przebijali pęcherz więc jeśli by to szło genetycznie to może mi też same nie odejdą |
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Tym razem też pewnie tak będzie. A wolałabym żeby mi odeszły. Przynajmniej wiedziałabym że to napewno już. A tak skurcze sobie ze mnie jaja robią:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mamy z dzieciaczkami - jak to jest z lekarzem? Kiedy na pierwszą wizytę?? Wysłałam wczoraj TZta do przychodni.. Wypełnił papiery za mnie i za maluszka, dostałam jakieś karty i jutro ma przyjść położna.. ale nie wypełniał ani do jakiego lekarza ani kiedy ![]() ![]() Mam tylko umówioną wizytę u lekarza w szpitalu w którym rodziłam, ze względu na żółtaczke małego i jakiś konflikt krwi?? nie do konca rozumiem a co kaman z tym konfliktem bo ja mam 0 rh "+" a mały A tylko nie wiem czy plus czy minus..nie wiem czy to jest jakis zestaw ryzyka, czy samo to, zę są różne?? A i w ogole propo laktatora część dalsza.. Wczoraj w cycu bylo mniej wiecej tyle ile powinien dzieciaczek przyjmować danego dnia.. tzn powinien 70 ml sciągnęłam z cyca jakies 80... Najpierw tuż przed karmieniem z jednego. potem przed następnym karmieniem z drugiego.. W nocy się budze a moje cyce to 2 wielkie bomby.. twarde jak kamien.. to budze młodego zeby mnie wydoił.. Z cyców leje się ciurkiem - wczesniej w ogóle nie leciało.wszystko wokoło zalane. mały się dławi tak leci... po wydojeniu juz jest lepiej i na chwile obecną cyce wróciły do stanu pierwotnego.. także jak sciagac to z dwóch piersi po połowie, a nie do konca bo potem daje to sygnał ze produkcja za mała i rusza całą para...przynajmniej u mnie.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-30 o 09:24 |
||
|
|
|
#519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mówią że co kolejny poród to łatwiejszy. Tez bym wolała żeby mi wody odeszły i była by pewność że trzeba jechać do szpitalaMyślę że Tymek się trochę drażni z mamusią ale lada dzień wyjrzy na świat
|
|
|
|
|
#520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i jeszcze podczas porodu mega dużo tego jest ![]() Xal jaki obwód główki miała Twoja mała? === Cześć pierwsza nocka w domu za nami, w końcu się wyspałam Młody pięknie spał a mężu obudził się nieprzytomny ale wstał, przewinął Bartka, podał mi go do karmienia a później odbił widzę, że jest zestresowany ale radzi sobie świetnie ale pogoda
|
|||
|
|
|
#521 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
!!!----- Witam się czwartkowo. Wyobraźcie sobie, że pospałam ponad 9h z małymi przerwami ![]() Idę nakarmić dziecko, może się trochę rozrusza, bo jakiś niemrawy dzisiaj jest ten mój synuś...
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Spala 2-4, 5-6 i do teraz..
I znow placz.. Wczesniej lezala obudzona a teraz ciaglybplacz, ani sekundybciszy.. Niech wraca tz.. Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz mleeeesia mi się nigdy nie udało tyle ściągnąć Moje cycki są zepsute Jest w nich mleko ale laktatorem ni chu chu![]() Cytat:
dla męża, ja bez swojego to bym miala oczy na zapałki! Jest niezastąpiony!Cytat:
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym sobie dała radę bo mały nie jest bardzo absorbujący ale i tak proszę go o pomoc i ciągle chwalę
|
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Motylku-ja mialam taka siostre.. Plqkala non stop. To byl jejbsposob komunikacji do roku zycia.. . Zu teraz chcwilowo lezy w ciszy.. Ale za pare minut znow zacznie meeczec
Bo to nawet nie placz a takie marudzenie.. Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj znowu miałam powtórkę z rozrywki... o 5 rano sikanie i znowu jakieś lekko czerwone podbarwienie... wczoraj cały dzień był spokój, zobaczymy co będzie dzisiaj...
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
ach kochana namecza sie te nasze dzieciaczki , ja juz wysiadam nasz od 5 albo 6 daje , dzisij nawet termotetr w pupe mu wsadzilam to si ewyproznil i popierdzial a i pomaga troche jak lezy na brzuszku a my go po pupie klepiemy i suszarka w tym samym czasie , teraz w koncu przysna ale niespokojnie spi , jutro lece po czopki , mam nadzieje ze zlagodza mu bol...
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze nocka była bardzo aktywna!
AnkaMam nadzieje, że akcja się rozkręciła! ![]() Wszystkie odchodzące czopy bardzo mnie cieszą Mam nadzieję dziewczyny, że to początki wspaniałych porodów ![]() Axella pewnie odsypia ciężką nockę... Mam nadzieję,że dzień będzie dla Was łaskawszy Jenny Jak tam pierwsza wspólna nocka? Super, że masz mleczko. U mnie pojawiło się sporo później. Mam nadzieję, że brodawki będą współpracować. Marchewka No właśnie - pierwsza zasada odciągania : nigdy nie opróźniać piersi laktatorem do końca Przekonałaś się na sobie czemu ![]() Mi się często zdarza, że piersi tak reagują, bo mała zjada czasem obie piersi do dna I za trzy godziny są jak kamienie i się z nich leje ![]() Justi dla męża za współpracę mimo ciężkiej nocy Ale już się powoli przyzwyczaja. DO tego wieczeorem i rano po karmieniu zajmuje sie małą i kładzie ją spać. Ja mam tylko te nocne przerwy dla siebie ![]() Zaraz wpada moja rodzinka (a my jeszcze w piżamach, łóżko rozwalone, mała nie nakarmiona ) więc pewnie nie będzie mnie cały dzień.Mam nadzieję, że jak wpadnę wieczorem to przeczytam o całej gromadce nowych dzieciaczków ![]() Buźka! |
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to moze jak to mówią, po rodzinie nic nie ginie.
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
to niespraweidliwe
![]() Mój TŻ w ogóle nie reaguje w nocy na płacz Rafała ![]() mało tego! po nakarmieniu odciągam jeszcze pół godziny pokarm wyjącym laktatorem, a on śpi jak zabity ![]() Ale opracowaliśmy system, że ja sie kłade spać wcześniej, D. karmi pierwszy raz jak ja śpię, na kolejne karmienie wstaję ja bo i tak mleklo muszę ściągać, a na poranne znów D. (oczywiście jak go najpierw poszturcham żeby się obudził W ogóle jestem zdziwiona jak mało snu mi teraz wystarcza ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Axella współczuję ale nie myśl o sobie źle Każda z nas jest/będzie dobrą mamą |
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę porobić przysiady albo inne cuda i może coś się dygnie:-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za mile slowa. Chybq troszke mija mi kryzys. Tz chce na dzis tesciowa zaprosic.. Jqkis obiad bym musiala..
Aaa.. Stracilam pokarm calkiem.. to tez mnie dobilo... Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#534 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulacje!!Ale wysyp maluszków ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie pierwsze dni to była masakra-ciągła walka z bólem brzuszka Cytat:
Jak wylądowałam z młodym na SR to lekarz powiedział, że viburcol to jest dobry przy ząbkowaniu ale nie przy zaparciach i kolkach... Kup lepiej windi Cytat:
Cytat:
U nas nic nie pomagało tylko to. I dodatkowo smarujemy młodemu brzuszek kropelkami Bittner - one rozgrzewają brzuszek i mały nie ma takiego problemu z prytaniem... Najpierw smarujemy brzuch tłustym kremem a potem 2 kropelki ziół i tak 2-3 razy dziennie... Cytat:
Pewnie też przez to młody ma problemy z brzuszkiem. Młodego pediatra powiedziała, ze dzievcko musi mieć czas na przyzwyczajenie się do mleka i ponad tydzień powinno się podawać jedno i sprawdzać co i jak. My jesteśmy na mleku dla alergików bebilon pepti bo próbowaliśmy nan i enfamil i po obu była masakra-oba zatykały malucha. Może u Was też jest nietolerancja laktozy? http://www.rodzinko.pl/alergie-dziec...a-laktozy.html
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się rozkleiłam dopiero podczas wizyty położnej - jak spytała o karmienie... Poryczałam się jak goopia... Teraz śmiać mi się z siebie samej chce. Nie masz na to żadnego wpływu Moja położna powiedziała, żeby zapomneć i cieszyć się każdą chwilą macierzyństwa-bo to, że nie masz mleczka to nie Twoja wina-mamy duże dzieci, które nie najedzą się 40ml mleczka ![]() Także wypłacz się jak potrzebujesz ale postaraj się szybko ogarnąć bo Zuziua czuje, ze się stresujesz - możliwe, ze przez to też jest bardziej marudna.
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też chyba seks coś podziałał, w nocy dostałam pierwszych skurczy, właśnie po popołudniowym i wieczornym seksie |
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Can dziekuje
Rodzice wezma mloda na spacer.. Cudnie.. Sprzatnezrobie obiad i zregeneruje sily na dalsze walki z Niegrzeczna Panna Zuzanna.. Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja jestem teraz tak zmęczona, że pewnie będę tylko leżała i poganiała małża no i wątpię, że z takiego bezczynnego leżenia będę kwiczeć z przyjemności więc się zastanawiam, czy mam tą torbę mieć spakowaną przed "aktem" czy nie...
|
|
#540 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć ![]() Szkoda, że było już tak blisko a skończyło się cc, no ale najważniejsze dobro Twoje i Wiktorka. Teraz szybko dochodź do siebie ![]() Cytat:
za rozwój akcji ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

W miedzyczasie zrobilo mi sie mokro... Na usg wyszlo, ze faktycznie sacza sie wody i mam rozwarcie na 3-4cm. Od razu pojechalismy na porodowke, gdzie na zmianie byla K.(polozna z SR) 
mógłby już się ujawnić

śpiący, oczka mu się zamykają a co chwila się robi czerwony, bączki, ciśnie a nie idzie. masuje brzuszek, położyłam termoforek ale nie pomaga. nie wiem czy nie kombinować znów ze zmianą mleka bo od kilku dni ma takie akcje. próbowaliśmy Bebilon i Bebiko ale nie podchodziło mu, zawsze wracamy do Nan...

no i już w szpitalu spadla z wagi do 3600...Wiktorek na pewno nie będzie klockiem, będzie najpiękniejszym malym kurczaczkiem! zobaczysz
Może jednak Antos się zmobilizował i chce wyjść jeszcze w maju
mega dużo tego jest

ale nie myśl o sobie źle
Każda z nas jest/będzie dobrą mamą
(na patologii noworodka leżałyśmy w 5
nie zapeszam!