![]() |
#2641 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Sylwia,ten zielony tulipan co Illusion przyslala- cudenko
![]() ![]() ![]() To dobrze,ze Tamara odpadla,nie lubimy jej z TZtem. Jutro ogladne,nagralam na dekoder,bo my juz w kimono o tej godzinie raczej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() Zuzka się obudziła na karmienie i ani myśli iść spać. I tak co noc :banghead: a tak pięknie mi przedtem nocki przesypiala. A ten moj mąż, szpadel jeden :p siedział do 1 i grał :banghead: jak on mnie czasami wkurza. Obudziłam go by pieluchę zmienił :p ---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ---------- Lalalala ![]() A co to wszyscy śpią ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:25 ---------- Są jakieś sposoby na szybkie uspanie dziecka o tej godzinie poza wzięciem do łóżka ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:26 ---------- Zasnęła ![]() Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-05-30 o 01:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Zawsze jak TZ ma wolne,nie musze robic mu kanapekk i moge pospac dluzej,to Macinkowy czlowiek zapewnia mi moc atrakcji ![]() ![]() Wyglada chociaz,ze dzisiaj bedzie ladna pogoda,milego dnia dziewuszki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sylwietta jak my Cię ubierzemy to całą wieś Cię obgada,że laską jesteś! ![]() Djerba daj mi w wolnej chwili jakieś przepisy na chlebek. Muszę tz przekonać,może właśnie przepisami? On nienawidzi białego chleba. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- I jeszcze chciałam powiedzieć dzień dobry laski ! Moje dziecko spalo jak zwykle,co 2h pobudka,więc chyba jednak coś się unormowało? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas pobudka o 5:30. Ja nie wiem co mu jest. Zaczyna się nagle rzucać po łóżku z zamkniętymi oczami, trze oczka, widać że jeszcze by pospał a nie może. Szamocze się tak z 15 minut, tulenie i głaskanie nie pomaga i w końcu się rozbudza. Chwilę później była kupa to może dlatego ![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Śpi ![]()
![]() |
#2647 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() my też już od pół godziny na nogach, niestety, Ania śpi z zegarkiem w ręku 11godzin od czasu usypiania, wczoraj to była 19 30, to dzisiaj o 6 27 też już szaleje ![]() ![]() idę jeszcze trochę dosprzątać, zrobię jeszcze deser i sałatkę i byłabym gotowa na odwiedziny szanownego tatusia ![]() miłego dnia! ps. u nas pogoda pod psem - zimno, buro, pada, choćby listopad przyszedł ![]()
![]() |
#2648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
Fewcia całkiem miło mi się rozmawiało samej ze sobą
![]() Djerba dzień dobry ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-05-30 o 06:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Wtajemniczenie
|
dobry!
ja tez sie juz melduje, u nas pobudki jak zwykle o tych samych porach. a teraz jeszcze spi z tz. ![]() milego i cieplego dnia ![]() u nas pogodu do kitu... szaro, buro i deszczowo. aha, potrzebuje kupic ochraniacz na lozeczko do okoła, kto ma i kupił na all i podrzuci linka ![]() ![]() djerba, uuu tamarka odpadla, ciekawe kto wygra. moze marcela ![]() illusion, nomen dobrze Ci radzi zrób doszkolenie i szukaj kiecki dla sylwietty aga, widze, ze w nocy Ci sie nudziło hehe,bo nawet żeś sobie podśpiewywała :P
![]() Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-05-30 o 06:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Sylwia co do sukienki.... ta miętowa którą wkleiła Illusion CUDOWNA!! ![]() ![]() Cytat:
Jak Wam pisałam,wczoraj przed spaniem wypiła tylko 20 ml . Myślałam że się obudzi tak około 1.00 na jedzonko. A ona spałam do 6.00! Bez przerwy na jedzenie! dziwne,że głodna nie była ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ta blondi...Tamara ![]() aha! No i w finale zawsze były 3 laski a teraz będą 4 bo niby nie umieli się zdecydować którą jeszcze wyrzucić. Cytat:
![]() ![]() Dla nas to super wygoda. Nie mamy samochodu więc nie wyobrażam sobie robić większych zakupów jadąc autobusem z dzieckiem ![]() A tak to płacę za dostawę niecałe 5 zl i wszystkie zakupy dostarczają mi pod same drzwi ![]() Ja nie znam żadnych innych metod. Zawsze jak się budzi około 4-5 to nie chce usnąć już w swoim łóżeczku więc kładę ją między nami, daję smoczka,pieluszkę na oczka i zasypia.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-30 o 06:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Zakorzenienie
|
Witam i ja z rana
![]()
#2654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kaszek to jak jak kupowałam ostatnio 3 sztuki to płaciłam 9 zł za przesyłkę, więc wychodzi ok.16 zł to Ci się opłaca. Zamawiając większą ilośc to lepiej przez neta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miodzio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Idę dalej nadrabiać |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nieee. Ja z tych, co uciekaja przeed aparatem ;P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to my jakos podobnie, ale mamy bezmleczna ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- illusion piekne kiecki Ci wybrala sylwietta, bo te co wkleilas, to jak dla starszej babki ![]()
![]() |
#2660 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
Cytat:
![]() nawijko, każdemu czasem moga puścić nerwy.... ![]() Wiiitam się! Ładna pogoda dziś, poopaalam się może wreszcie. Ależ mam nauki ![]() Mówię dziś do mamy "Ola za 2 tyg. bedzie mogła jeść mięsko" a moja mama na to "no to będzie mogła jeść normalne zupy" czujecie to? Ona chce jej taką normalną zupę jak dla nas rozbełtać i dać. ![]() albo ostatnio 2 dni się z nią kłócilam, bo chciała Oli dawać kaszkę do każdego mleka ![]() Albo Ola zasneła mi na dole w wózku snem nocnym i zawsze w takiej sytuacji biorę ją na górę do łóżeczka, zmieniam pampersa, przebieram w piżamkę , wsyzstko przy lampce co by jej jakoś nie rozbudzić i daję mleczko, wtedy wiem że będzie dalej spała. A ta jeszcze na dole w wózku, swiatło najjaśniejsze zapala, telewizor gra, tata po kuchni garami brzdąka, a ta jej pampersa zmieniać. No i po co? rozbudzi ją tym, po czym jeszcze ją muszę na górę brać i znowu rozbierać by piżamkę wlożyć, to już mi całkiem wstanie ![]() ![]() ![]() z resztą Ola zszawsze podczas snu się pokręci czasem, to na każde wzdrygnięcie mam lecieć do niej, pchać smoka do buzi na siłę? w sumie to moja mama tak robi, Ola tylko się przez sen poruszy, to od razu do niej leci i bujać zaczyna. a ja się pytam PO CO? Ona się poruszy, westchnie, ale cały czas śpi i nie ma potrzeby jej dziubać. echhhh wygadałam się i sama się nakręcam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --------------------------- Dziewczyny, mam dość, LEJE tak potwornie że widoczność zerowa! noż cholera jak tak można, maju jeden???!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj moja mama to samo wyrypała-że mam dawać Oskarowi kleik do każdej butelki(powtórzyłam jej słowa Szajki)-spojrzała na mnie z ironią i rzuciła te swoje głupie : Cooooo?! Nie mam sił już jej tłumaczyć. Stwierdziła że to mu lepiej smakuje jak zwykle mleko ![]() I zapytam jeszcze raz-nie mamy tej samej mamy? ![]() ![]() Ale mam piękną pogodę-u was też słonecznie?
![]() |
#2663 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
My mamy ibum, fajna strzykawka do tego z podziałką dodana jest, do wszelkich syropow inych się nadaje potem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
To napiszę które ja robię : słonecznikowy : - woda 350ml - masło 1 łyżka - mąka 550 - 540g - słonecznik - 5 łyżek - sól - 1 łyżeczka - cukier - 1 łyżka - suche drożdże - 1 łyżeczka razowy : - woda 300ml - masło 1,5 łyżki - jaja 1 szt - sól 1 łyżeczka - cukier 2 łyżeczki - mąka 550 - 360g - mąka razowa - 180g - suche drożdże - 1 łyżeczka biały chleb : - woda - 425ml - sól - 1.5 łyżeczki - cukier - 1.5 łyżeczki - mąka 500 - 600g - suche drożdże - 1 łyżeczka chleb kukurydziany : - woda - 350ml - sól - 1 łyżeczka - masło - 50g - jajko - 1szt - mąka pszenna - 500g - mąka kukurydziana - 150g - drożdże w proszku - 7g (czyli całe opakowanie) do każdego chleba możesz dodać jakie chcesz ziarna..płatki owsiane...owoce (np. suszona śliwka).. cokolwiek ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41066721]Gratuluję i nie martw się, Dorotka ma 4,5mca i też ani w tę, ani we w tę ![]() ![]() soda też ok, pewnie, stare babcine sposoby ![]() koło gospodyń wiejskich jesteś: oglądanie, net i cycek ![]() --------------------------- Dziewczyny, mam dość, LEJE tak potwornie że widoczność zerowa! noż cholera jak tak można, maju jeden???!!![/QUOTE] a u nas jest pięęęęknie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja mama jeszcze twierdzi,że samym mlekiem Ola się nie najada ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- mala, a wiesz co jest najgorsze? że moja mama uważa, że słusznie mówi, bo... moja siostra ją w tym utwierdza. Ja normlanie nie dowierzam ![]() Tę kaszkę do każdego mleka własnie moja siostra wymysliła, bo ona córce od razu po 4 mies. do każdego mleka sypała. Ładnie. I jeszcze z bobovity, gdzie jest mnóstwo cukru. Ja nie mówie, że te kaszki są złe. nie nie. tylko: cukier w kazdym posiłku, gratuluję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Wtajemniczenie
|
aaa kobitki.. nie wiem czy wiecie ale od 29 maja do 2 czerwca jest obniżka w reserved na wszystko co dziecięce
![]() ![]() ja się wybieram jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo słoiczki to samo zło-nie doprawione to,napewno jadł nie będzie ![]() Ja nie wiem w jakim świecie Ci ludzie żyją...
![]() |
#2669 | |
Zakorzenienie
|
to byś przegrała
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41066721] Dziewczyny, mam dość, LEJE tak potwornie że widoczność zerowa! noż cholera jak tak można, maju jeden???!!![/QUOTE] u nas 24 st w cieniu ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jakoś mam wrażenie, że ciuchy z pepco są bardziej sztuczne i mniej delikatne w dotyku ![]() dobra laski, idę przygotowywać obiados, bo dzisiaj rodzice wpadają.. będą roladki z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami nadziewanymi serkiem ziołowo czosnkowym... mmmmmnnniami ![]() Edytowane przez djerba Czas edycji: 2013-05-30 o 09:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.