|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Cytat:
ja nie wyobrażam sobie nie mieć welonu ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1562 |
|
Winter is coming
|
ja bez makijażu to chodzę tylko na basen i ewentualnie po bułki do sklepu rano
poza tym zawsze chociażby puder i tusz do rzęs.
|
#1563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
W Rossmanie wczoraj się skończyła promocja -40% ale teraz chyba ma być -20% z okazji dnia dziecka, ale tylko na kosmetyki kolorowe
Cytat:
Często mówią, że kiedyś lubiła wszystkich po kątach ustawiać i teraz w tej chorobie to jest nasilone, bywa agresywna...ciężko jest cioci Tż'ta, która po ślubie zamieszkała ze swoim mężem u rodziców. Ciągła opieka. Ona też zmizerniała, przejmuje się wszystkim bardzo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio w Rossmanie kupiłam też Cashmere 12h make up, wczoraj pierwszy raz nałożyłam, kolor Naturalny jest super, buzie mam często zaróżowioną a szyję mam żółto-neutralną i wpasował się świetnie ten podkład ![]() Przyda mi się na większe wyjścia, na codzień mam minerłki mimo, że ciężko z tym kolorem mi trafić
Razem od 01.07.2008 Zaręczczeni od listopada 2011 Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2013-05-30 o 09:36 |
||||
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, zadam Wam durne pytanie, ale strasznie mnie to męczy
od 1 lipca wchodzi ta ustawa o segregacji śmieci. Jak te z Was, które mieszkają w bloku sobie z tym będą radzić? Będziecie mieć 3 kosze na śmieci w domu, czy jak? ja widziałam chyba kiedyś w Ikei taki pojemnik, z 3 koszami w środku i tak myślę nad tym bo kompletnie nie wiem jak ten temat ugryźć
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem maniaczką kosmetyczną, choć np bardzo sporadycznie używam cienie, ale jak używam to tak jak Pysia koniecznie z bazą artdeco, jest rewelacyjna. Bardziej preferuję eliner, powiem skromnie że jestem w malowaniu nim kreski zaje*ista
![]() każdy sie mnie pyta jak doszłam do takiej perfekcji ostatnio też mam bzika na buncie brwi, zawsze je wyczesuje i podkreślam delikatnie kolor kredką, podkład, róż/bronzer i puder sypki do moje must have szczególnie puder, używam teraz z maxfactor i jest ok, choć miałam tańsze ( bo ten kosztował chyba 50 zł ) i lepsze.---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- http://i.pinger.pl/pgr227/b2b4b82d00...ea7c8b1/1.jpeg ale mi się spodobała fryzura ![]() może jednak welon... |
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,wiecie, że za zapisanie się do newslettera na zalando jest 40zł rabatu?
własnie czekam jak mi rabat na maila przyjdzie i kliknę chyba te botki edit: dupa, żeby zrealizować bon trzeba mieć zamówienie na min 200zł, brakuje mi złotówki :/ Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-05-30 o 10:20 |
|
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
szukam jakiś lordsów do 100zł bo i tak miałam sobie kupić
ale oczywiście z tych co mi się podobają nie ma rozmiaru |
|
|
|
#1569 | ||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Cytat:
![]() Cytat:
Tz dzis u mnie spal, wlasnie zmywa naczynia po kolacji i sniadaniu chyba pierwszy raz w zyciu. Zawsze jak on gotuje to ja zmywam, a przez ostatnie 3 tygodnie to ja gotuje i zmywam. Koniec tej dobroci! Snilo mi sie, ze wstrzykiwalam sobie botox w czolo przed slubem w moje zmarszczki
|
||
|
|
|
#1570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czy coś jeszcze ma dojść?
|
||
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
macie 3 kosze czy jak? |
|
|
|
|
#1572 |
|
Raczkowanie
|
A jak się Wam podoba ta suknia? Czasami jeszcze o niej myślę, bo wahałam się między moją, a tą. Obie mi się podobały, ale postawiłam na tą, co dodałam wcześniej. Jest wygodna, lekka, zwiewna, pięknie układa się w tańcu. Ten model, co załączam miał taki łososiowo-różowy pasek
Fajnie ożywiał.
|
#1573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Najważniejsze że Tobie się podoba tamta, jest Ci w niej wygodnie i że czujesz że to ta jedyna |
||
|
|
|
#1574 |
|
Raczkowanie
|
Mam zdjęcia na sobie, jak zgram z aparatu, to wrzucę w tej drugiej. W tej pierwszej niestety nie posiadam
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się wtedy ten kosz spodobał, ale zrezygnowałam z tego bo mieszkamy w domu i mamy inny system segregacji ![]() Say-hello dziękuję!
Myśl, co potrafisz zrobić z tym co masz. Edytowane przez exist_ Czas edycji: 2013-05-30 o 11:11 |
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
pysia1987 - Jeśli masz więcej miejsca bardzo fajnym rozwiązaniem są takie pojemniki: http://www.mediaking.pl/p20782,sorte...ykr-bialy.html
|
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj wam pokażę jak wyglądam w mojej sukience ślubnej bo wczoraj przyszła oby była dobra bo jeszcze nie przymierzałam !
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
w życiu Was nie nadrobię
![]() działo się coś o czym powinnam wiedzieć? ![]() w ogóle, jestem obecnie w domu i odszukałam moje zaświadczenie o naukach przedmałż., które robiliśmy na religii w LO i tam jest napisane, że owszem ukończyłam, ale, że "nie zwalnia mnie to z podstawowej wiedzy religijnej podczas badania przedmałżeńskiego i wizyt w poradni " ![]() więc chyba czeka nas kurs...
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niezależnie od tego jakie się ma nauki, kiedy itp.
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam dopisać ale poszłam na piwo, że niektórzy pomimo silnej wiary chrześcijańskiej, i tak wracają do "pogańskich zabobonów" bo jest to w jakimś stopniu zakorzenione w podświadomości.Gdzieś czytałam, ze coś starego, pożyczonego i niebieskiego ma po prostu symbolizować pewne rzeczy i wg mnie wcale nie liczy się jako zabobon, tylko bardziej jak np. biała suknia - oznaka czystości. ![]() Właśnie masz na niej nie kłaść ![]() Kiedyś w radio słyszałam, że kiedyś zające/króliki też nazywano kotami i jeżeli taki "kot" przebiegł Ci drogę to oznaczało, że gdzieś w pobliżu jest jakieś niebezpieczeństwo np. pożar. Więc, ten zabobon miał jakiś sens. Może z innymi też tak jest. |
|
|
|
|
#1581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to była do wczoraj.
Cytat:
Cytat:
Zaraz się tam udam i zamówię sobie próbki.Chcę koniecznie coś lżejszego na lato kupić. Ja rzadko. Mam problemy skórne i delikatną urodę - ogólnie wyglądam, na dużo młodszą niż jestem, a bez makijażu to już w ogóle. Naturalnie jestem blondynką, więc brwi i rzęs niemalże mi nie widać. W takie dni jak dzisiaj się nie maluję, bo pewnie nie wyjdę nigdzie, albo do sklepu po batonika. Wszędzie dalej nakładam minimum podkład (niewiele, ale jednak), puder, tusz do rzęs i podkreślam brwi. Do pracy dochodzą jeszcze cienie i konturowanie twarzy. ![]() Ogólnie bardzooooooooo lubię się malować. Kiedyś nawet tu na wizażu moje make-upy wstawiałam - kręci nie to. Cytat:
Rozmawiałam ze znajomym z pracy który jest właścicielem kamienicy i zrezygnował segregacji, bo przylazł ktoś, skontrolował pojemniki i dostał karę (kilka stów) bo uwaga! w koszu na szkło były słoiki z papierową etykietą. Powinny być zdarte by było tam SAMO szkło. A drugie co się przyczepili, to ktoś wyrzucił pudełko po pizzy (wiadomo kartonowe), a w środku było kawałek sreberka. Jak dla mnie paranoja. Rozumiem plastik, papier, szkło, ale popadajmy w takie skrajności. Kto wpada na kawkę? Właśnie się waham czy zrobić waniliową czy irish cream? ![]() TŻ pojechał do rodziców - gipsować. Remontuje im pokój, po babci. A ja korzystając z wolnego dnia mam w planach sprzątanie, segregowanie i ogarnianie. Tylko głowa coś mnie boli.. jakoś tak migrenowo. Mam nadzieję, że zaraz przejdzie.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-05-30 o 11:46 |
|||
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
A ile jest zabobonów związanych z ciąza i porodem
![]()
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam te podkłady mineralne i za dużo kolorów jest - nie wie które wybrać.
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łączę się z Tobą w bólu :/
|
|
|
|
|
#1586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kupiłam sobie wczoraj krem BB, bo stwierdziłam, że potrzebuję czegoś lżejszego, bo mam nieproblemową cerę, więc w sumie podkład mi nie jest potrzebny. |
||
|
|
|
#1587 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
rzadko mam jakies wypryski, ale potrzebuje czegos do delikatnego wyrownania kolorytu, na swoj kwc nie trafiłam. Cytat:
![]() dobre![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja bez makijarzu lubie łazić szczególnie jak sie troche opale i mi piegi powyłażą miałam koszmar ślubny: bylismy dzisiaj na weselu u znajomej i o 1 w nocy skonczyła im sie wódka! I TZ mi to mówił i że jest jeszcze piwo, ale ludzie pili wódke wiec teraz nie chcą mieszać. I impreza zaczęła sie rozchodzic, zaczelismy sie wiec zastanawiac ile tej wódki trzeba kupic, zeby wystarczyło
|
|||||||||
|
|
|
#1588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jeżdżę Bravo II Leonem jeszcze nie jeździłam, będę mieć porównanie ![]() Cytat:
![]() My mamy małą kuchnię, no nie ma miejsca na 3 pojemniki.. Patrzyłam w Ikei, nie ma kosza podzielonego na 3, tylko ew. 3 osobne pojemniki. No ale gdzie ja sobie to postawię? :/ Chyba muszę zrobić w sypialni pojemnik na plastik i na papier (no bo to nie śmierdzi), a w kuchni na jakieś tam resztki mięsa, obierki itd. Cytat:
![]() Nie lubię tego typu kiecek. A w tej pierwszej wyglądasz bardzo ładnie Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2013-05-30 o 12:07 |
|||
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1590 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Heeeej!
Nadrabiam Was właśnie i jak jakiś temat mi się spodoba to od razu będę pisac. Pisałam Wam wczoraj że czekam na umowę. No więc umowę w pracy dostałam ale bez podwyżki... Jestem mega zawiedziona bo przez 7 miesięcy słyszałam "będziesz zadowolona", "teraz zarabiasz mało ale później będzie lepiej" itd. A tu nagle taki klops, firma nie ma kasy... Co jest dla mnie dziwne bo babki organizują sobie weekendy nad morzem za firmowe pieniądze itd. No nic, mam motywację do zmiany pracy. Może w końcu zacznę pracować na miejscu... garnitur Widziałam temat o kolorach. Mi się meeeeega podobają granatowe garnitury. Niestety stwierdziliśmy z TŻ że szyjemy czarny bo jest uniwersalny. On ma teraz chyba z 4 garnitury ale wszystkie stare, zupełnie niemodne, jeszcze z mankietami na spodniach. Więc będzie czarny, szyty na miarę bo to jego marzenie. perły Nie wierzę w zabobony i chętnie założę perły na ślub. Marzy mi się kiecka 7/8 długości i perły będą idealnie do niej pasować. Chyba, że kupię coś w stylu Gala Terrence z zabudowanym dekoltem to wtedy na szyję nic więc na uszy będzie soutage. Ale jeśli sukienka będzie na biuście bez ramiączek to perły obowiązkowo. Styl lat 50 ![]() Wakacje My nie jedziemy nigdzie. 1. TŻ ma taką pracę że jak nie pracuje to nie zarobi - wyjazd to podwójna strata... 2. Nie dostałam w pracy podwyżki więc teraz nawet nie byłoby za co. 3. Chcemy zbiera na ślub, głupiuo by mi było że rodzice odkładają na wesele a my się wozimy po świecie. Pewnie pojedziemy na Mazury do rodziców TŻ, jego mama chce nas też zabrać na wycieczkę do rodziny pod Szczecin. A w podróż poślubną chcemy jechać do Chin. Ja byłam w Pekinie i strasznie mi się podobało, teraz chciałabym na dłużej i z TŻ, pokazać mu te fajnie miejsca. Brak poprawin U mnie w rodzinie dotychczas było tak, że jak nie ma poprawin to rodzice PM zapraszali do domu gości na kawę, stawia się wtedy jedzenie z wesela, ciasta itd. My pewnie w poniedziałek po weselu będziemy jechać na Mazury do rodziców TŻ bo tam ma być plener, i wtedy zrobimy jakiegoś grilla dla znajomych którzy nie byli na weselu. Misiadelko udziela się teraz na forum trojmiasta więc jak są dziewczyny z 3city to zapraszam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Dojeżdżałam co tydzień Gd-Poznań, nieprzespane noce, totalne zmęczenie, wydane tysiące na czesne, dojazdy, noclegi... Dyplom do niczego mi się nie przydał. Studia trwały 2 lata, w tym czasie pracowałam w innej branży, teraz nikt mnie nie przyjmie do pracy związanej z mgr bo nie mam doświadczenia i musiałabym zaczyna od zera...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

ja widziałam chyba kiedyś w Ikei taki pojemnik, z 3 koszami w środku i tak myślę nad tym
bo kompletnie nie wiem jak ten temat ugryźć

Zaraz się tam udam i zamówię sobie próbki.
Łączę się z Tobą w bólu :/