|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Życzę miłych chwil na Mazurach!
|
|
#1232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapomniałam wczesniej napisać: perfuzja!! Przepiękna sukienka!! Uwielbiam takie "niestandardowe"!!
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, zgłaszam się jako kolejna mamusia styczniowa. Termin mam wyznaczony na 5.01.2014r. ale śmiałam się z lekarzem, że to może być prezent na święta. Wyczekana pierwsza ciąża
II kreseczki zobaczyłam po przyjeździe z długiego weekendu dokładnie 4.05. Mam już pierwsze zdjęcie z usg i kolejną wizytę wyznaczoną na 12.06. Postaram się podczytywać wątek i życzę zarówno sobie jak i wszystkim przyszłym mamom spokojnej ciąży
|
|
|
|
#1234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy u Was też kolejny długi weekend zapowiada się bez pogody? Mąż wyjątkowo ma wolne, a tu nawet nie chce się na dworze siedzieć
|
|
#1236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj i też pierwsza ciąża.Gratuluję i pozdrawiam
|
|
#1237 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć ciężarówki
![]() Dawno mnie u Was nie było i nie nadrobię Was, przy Waszym tempie pisania postów musiała bym całe dnie siedzieć przy laptopie ![]() W poniedziałek byłam u lekarza i pęcherzyk ciążowy ma 7 mm Dostałam skierowanie na podstawowe badania i następna wizyta 25 czerwca. Denerwuje mnie to, że tyle muszę czekać chciała bym już zacząć II trymestr i być bardziej spokojniejsza. Oby ten czas szybko zleciał ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Ślicznie wyglądałaś ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
agoola trzymam kciuki za was, w poprzedniej ciąży miałam taki sam problem
i co? mam 15 miesięczną córkę! także głowa do góry ![]() ja jestem z tych co unikają kłucia, więc postawiłam na test, dzień po spodziewanym terminie okresu, kreski pojawiły się błyskawicznie bez czekania tera to 8 tca mdli mnie od 7... masakra pociesza mnie fakt że jeszcze z trzy tygodnie i minie ta faza :/ a jeżeli chwalicie się bukietami ślubnymi to ja miałam z broszek
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Przydatny link na przyszłość
- http://www.biustonoszedokarmienia.pl/index.php---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1240 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, może nie ma się czym chwalić, ale właśnie zaliczyłam pierwsze ciążowe . Choć podejrzewam, że dużo to miało wspólnego z bólem głowy, który mnie męczy od wczoraj. Macie może na niego jakieś sposoby?
|
||
|
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny!
Jakie ja mam zaległości rany... agoola83- 3mam kciuki, tak jak wiele dziewczyn już pisało pozytywne myślenie to podstawa w każdym przypadku, a tym jak najbardziej Witam wszystkie nowe Mamusie Ja byłam wczoraj na wizycie. Termin mam na 20 stycznia (dzieciaki w okolicy to prawie wszystkie w styczniu urodzone- jakaś magia czy co? ). Następne usg ok 6.06 i wtedy jak dobrze będzie zakładamy kartę ciąży. Mój lekarz jest wyjątkowo zachowawczy, bardzo wyraźnie usłyszałam, że między ciążą a dzieckiem to długa droga jeszcze, także nie powiem, ale optymizm lekko opadł.Dziś rano było nie za ciekawie, ale pomogła mi wycieczka rowerowa z Tż do lasu. Jutro mówimy moim rodzicom (mieszkam daleko od domu, więc jest okazja powiedzieć osobiście), bo jak zaczynają mi przez tel opowiadać o jedzeniu, to wymiękam ![]() Miłego dnia i wypoczywajcie!!! |
|
|
|
#1242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- WITAM NOWE MAMUSIE |
|
|
|
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
Ja rano miałam straszne bóle głowy (co jest u mnie raczej normą). Mi pomogło: połóż się na płasko, w miarę chłodnym i cichym miejscu. Zamknij oczy i masuj delikatnie palcami miejsce w którym najbardziej boli się głowa (u mnie to zatoka prawa), jednocześnie staraj się głęboko i wolno oddychać. Myśl tylko o tym miejscy które masujesz. Ja mam tak leże z 15 min, aż do momentu, że prawie odlatuje, ale pomaga! Ewentualnie zimny kompres na czoło i też głębokie oddychanie.
|
|
|
|
#1244 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
Pierwszy raz na forum ale też chcę wreszcie dobrnąć do terminu )Dziś jest mój 5t6d ciąży i w poniedziałek USG. Dokładnie w 5 t miałam w szpitalu robione USG i "bąbelek" miał 5,3 mm ) zobaczymy czy po tygodniu coś się z niego wykluje![]() TO moje 5 podejście i już chce krzyczeć wszystkim,że wreszcie się udalo
|
|
|
|
#1245 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak bola was plecki to polecam spanie na skórce z barana taka co można kupić np. w Zakopanem, na mnie super działa
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Ktoś tu pisał o soczewkach.... ja też noszę soczewki bo bez nich jestem ślepa jak krecik ![]() nie zauważyłam żeby podczas ciąży jakoś inaczej odczuwała ich noszenie w domu staram się nosić okulary moja siostra przez bardzo długi okres cos 2 lata dla wygody nosiła soczewki dzień i noc praktycznie ich nie ściągała, nie dawno była u okulisty i okazało się, że ma wrastające naczynka tak się dzieje, jak soczewka nie przepuszcza powietrza a oko chce się dotlenić i "rozwija" malutke naczynka żeby dotlenić, tylko ze potem to można widzieć ponoc i na czerwono tak mówił okulista, dlatego ja staram się nosic soczewki tylko na wyjścia a w domu okulary chociaż i tak czasem się zapominam bo tak wygodniej---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- |
|
|
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Staram się wszystko nadrobić i prawie mi się udało. U mnie ciężko ciągle silne mdłości i sporo pracy i jakoś czasu brak na komputer. Wczoraj byłam u GP no i jak przewidywałam za 2 może 3 tygodnie spotkanie z położną więc minie jeszcze sporo czasu zanim czegokolwiek się dowiem. Zostaje cierpliwie czekać. Witam nowe mamusie ![]() forester mamy podobny termin porodu może urodzimy w tym samym czasie (choć ja pierwsze dziecko 2 tyg po terminie) |
|
|
|
#1247 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak masz ochotę pochwal się swoją stylizacją ślubną Mnie zabiła cena tych bukietów Pochwal sięChociaż na szczęście i tak byłam zadowolona z mojego żywego bukietowego cuda Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1248 |
|
Raczkowanie
|
ja też nie, mimo że jest sporo informacji na necie o wrastających naczynkach w rogówkę
![]() dopiero takie info do mnie dotarło przez siostrę jak wróciła od okulisty |
|
|
|
#1249 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Jak mnie boli głowa to biorę paracetamol. Jest bezpieczny w ciąży,więc po co się męczyć?
|
|
#1250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Forester, Twój sposób też pomógł, dzięki za radę. |
|
|
|
|
#1252 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny ostatnią miesiaczkę miałam 27.04.13 test zrobiłam 25.05 i 28.05 pozytywne jak myślicie czy mogę jutro wybrac się do lekarza czy poczekac jeszcze
|
|
|
|
#1253 |
|
Rozeznanie
|
Wybrać się zawsze możesz, ale na tym etapie na pewno jeszcze nic nie będzie widać. Jeśli chcesz się upewnić co do ciąży, to lepiej zrób betę, jeśli masz taką możliwość. Ja bym poczekała jeszcze kilka tygodni.
|
|
|
|
#1254 |
|
Rozeznanie
|
WITAM
dZIŚ MÓj 36 dc i wiecie co okresu jak nie bylo tak nie ma,ciesze sie ale polecialam do apteki ktora jest czynna 24h kupilam tesciora zrobilam i co..........i nic jedna krechaaaa tak mi strasznie smutno,Robilam co prawda popoludniu ale czy to ma cos do rzeczy?????ehhh
|
|
|
|
#1255 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Lepiej zrobic rano we wczesnej ciazy
|
|
#1256 |
|
Raczkowanie
|
tak rano bo stężenie hormonu po nocy jest wtedy największe
ja kiedyś nawet zrobiłam mały eksperyment, rano zrobiłam test z moczu nocnego i wyszły dwie krechy po południu napiłam się dużo wody i w sumie zaraz chciało mi się siku i zrobiłam test i wyszła jedna krecha bo mocz za bardzo był rozcieńczony, tak jest na początku ciąży nie wiem jak później, możliwe że stężenie hormonu jest duże nawet w rozcieńczonym moczu ale to w późniejszym etapie ciaży |
|
|
|
#1257 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje dziewczynki za odpowiedz bardzo na nia czekalam,i nie ukrywam ze mam teraz mala nadzieje ze moze sie udalo,Jeszcze raz dziekuje wam i napisze jutro co wyszlo TRZYMAJCIE KCIUKI PROSZE
![]()
|
|
|
|
#1258 |
|
Raczkowanie
|
witajcie! we wtorek byłam u gina, jest zarodek, serduszko bije, termin wyznaczony na 17 stycznia.
Gdyby nie to, że jest to moja trzecia ciąża całe moje otoczenie mogłoby podejrzewać, że się nad sobą rozczulam - ponieważ...czuję się okropnie. Mam straszne całodobowe mdłości, ogólne osłabienie i zawroty głowy. Nic nie pomaga, jestem wykończona, chyba pójdę do gina po jakieś czopki zwalczające mdłości, podobno takie są. Słyszałam też, że witamina B6 pomaga na mdłości... Moje poprzednie dwie ciąże też nie obywały się bez mdłości, ale ta jest nieporównywalna. Po prostu tortury.
|
#1259 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Oj wspolczuje ci bardzo
|
|
#1260 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki pytanie intymne
Jak odczuwacie współżycie w ciąży? Czy też tak macie, że czujecie wszystko mocniej? Wszystko takie wrażliwe i w ogóle, że aż się boję ruszyć podczas......... nie wspomne już o bolących piersiach.....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

czują się taka "nadmuchana" jak przed @ wydęło mnie paskudnie. Do tego jakoś mi dziś nie dobrze jest- nie to, że mnie mdli tak całkowicie ale taki dyskomfort w żołądku czuję- głupie upierdliwe uczucie. Straciłam też dziś apetyt, męczę kanapkę od 20 minut bo wiem że muszę coś zjeść ale specjalnie ochoty na jedzenie to nie mam. Do tej pory tak nie miałam dziś mi się tak zrobiło 

i też pierwsza ciąża.

. Choć podejrzewam, że dużo to miało wspólnego z bólem głowy, który mnie męczy od wczoraj. Macie może na niego jakieś sposoby?

tak się dzieje, jak soczewka nie przepuszcza powietrza a oko chce się dotlenić i "rozwija" malutke naczynka żeby dotlenić, tylko ze potem to można widzieć ponoc i na czerwono tak mówił okulista, dlatego ja staram się nosic soczewki tylko na wyjścia a w domu okulary chociaż i tak czasem się zapominam bo tak wygodniej