Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 10:06   #1231
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
witam Dziewczynki

Dziś coś mnie bardziej brzuch boli czują się taka "nadmuchana" jak przed @ wydęło mnie paskudnie. Do tego jakoś mi dziś nie dobrze jest- nie to, że mnie mdli tak całkowicie ale taki dyskomfort w żołądku czuję- głupie upierdliwe uczucie. Straciłam też dziś apetyt, męczę kanapkę od 20 minut bo wiem że muszę coś zjeść ale specjalnie ochoty na jedzenie to nie mam. Do tej pory tak nie miałam dziś mi się tak zrobiło
Jedziemy dziś na mazury do Ełku - mam nadzieję, że nie będę miała sensacji w podróży.

życzę Wam udanego słonecznego i spokojnego weekendu jak złapię gdzieś neta to do Was zajrzę
Ja tak mam od 5 tygodnia...
Życzę miłych chwil na Mazurach!
Stary 2013-05-30, 10:29   #1232
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
witam Dziewczynki

życzę Wam udanego słonecznego i spokojnego weekendu jak złapię gdzieś neta to do Was zajrzę
Miłego weekendu!! Odpocznij sobie, nie myśl o problemach i po prostu sie zrelaksuj!!!

Zapomniałam wczesniej napisać: perfuzja!! Przepiękna sukienka!! Uwielbiam takie "niestandardowe"!! i czarne buty swietnie dopełniła całości!! Ja szukałam dla siebie czerwonych, ale nic nie znalazłam ładnego i wygodnego, więc ostatecznie poszłam w srebrno-szarych. Białych w ogóle nie brałam pod uwagę!!
Stary 2013-05-30, 12:11   #1233
san_g
Zadomowienie

Witajcie, zgłaszam się jako kolejna mamusia styczniowa. Termin mam wyznaczony na 5.01.2014r. ale śmiałam się z lekarzem, że to może być prezent na święta. Wyczekana pierwsza ciąża II kreseczki zobaczyłam po przyjeździe z długiego weekendu dokładnie 4.05. Mam już pierwsze zdjęcie z usg i kolejną wizytę wyznaczoną na 12.06. Postaram się podczytywać wątek i życzę zarówno sobie jak i wszystkim przyszłym mamom spokojnej ciąży

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 12:11   #1234
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość

Zapomniałam wczesniej napisać: perfuzja!! Przepiękna sukienka!! Uwielbiam takie "niestandardowe"!! i czarne buty swietnie dopełniła całości!! Ja szukałam dla siebie czerwonych, ale nic nie znalazłam ładnego i wygodnego, więc ostatecznie poszłam w srebrno-szarych. Białych w ogóle nie brałam pod uwagę!!
Zgadzam się. Śliczny zestaw. I też jestem fanką kolorowych butów do sukni ślubnej. Tyle, że ja miałam fioletowe ze srebrną koronką.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buciki.jpg (66,0 KB, 55 załadowań)
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 12:18   #1235
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Witajcie, zgłaszam się jako kolejna mamusia styczniowa. Termin mam wyznaczony na 5.01.2014r. ale śmiałam się z lekarzem, że to może być prezent na święta. Wyczekana pierwsza ciąża II kreseczki zobaczyłam po przyjeździe z długiego weekendu dokładnie 4.05. Mam już pierwsze zdjęcie z usg i kolejną wizytę wyznaczoną na 12.06. Postaram się podczytywać wątek i życzę zarówno sobie jak i wszystkim przyszłym mamom spokojnej ciąży
Witaj

Czy u Was też kolejny długi weekend zapowiada się bez pogody? Mąż wyjątkowo ma wolne, a tu nawet nie chce się na dworze siedzieć
Stary 2013-05-30, 12:58   #1236
aira
Raczkowanie

GG do aira

Cytat:

Witaj mamy taki sam termin i też pierwsza ciąża.
Gratuluję i pozdrawiam

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:22   #1237
justiii87
Zakorzenienie

Cześć ciężarówki

Dawno mnie u Was nie było i nie nadrobię Was, przy Waszym tempie pisania postów musiała bym całe dnie siedzieć przy laptopie

W poniedziałek byłam u lekarza i pęcherzyk ciążowy ma 7 mm w kartę wpisał 6 tydzień no i odebrałam wyniki hcg w piątek miałam 1615, a w poniedziałek już 5331 Dostałam skierowanie na podstawowe badania i następna wizyta 25 czerwca. Denerwuje mnie to, że tyle muszę czekać chciała bym już zacząć II trymestr i być bardziej spokojniejsza. Oby ten czas szybko zleciał

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
W tym poście wrzucilam skrawki zdjec
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=40885236
Suknia chyba z salonu Gala?? Z tego co mnie pamięć nie myli? Ślicznie wyglądałaś

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Witaj

Czy u Was też kolejny długi weekend zapowiada się bez pogody? Mąż wyjątkowo ma wolne, a tu nawet nie chce się na dworze siedzieć
Pogoda wyjątkowo pościelowa

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Śliczny zestaw. I też jestem fanką kolorowych butów do sukni ślubnej. Tyle, że ja miałam fioletowe ze srebrną koronką.
Ja miałam pomarańczowe buty pod kolor rudych włosów i kwiatów

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Mam okropnego dola....moja fasolka nie rozwija się prawidłowo...trofoblast, czyli ta pierwotnie zewnętrzna część jest niewspółmiernie dużą w stos. Do zarodka...dr powiedział, że mam 50% szans na przeżycie, wszystko się wyjaśni w najbliższych 7-14 dniach...trzeba czekać...i dlatego mdłości mam takie wielkie...mam dość dziewczyny...mam takiego pecha w życiu, że szkoda gadać...fasolka byłą dla mnie iskierka nadziei...a i tym nie jest dane mi sie cieszyc...serio...nie będę tu dłużej się rozczulala...ale nie mam nawet do kogo zadzwonić...
głowa do góry ! Nie możesz się załamywać. Musisz myśleć pozytywnie!

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
ja planuję używać Musteli. Byłam dziś w trzech aptekach i pytałam o krem do biustu- nigdzie nie było chyba na all zamówię....[COLOR="Silver"]
W Rossmannie są kremy dla kobiet w ciąży do biustu na rozstępy

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Wracając jeszcze do dzisiejszej wizyty, dziś doktorek dal mi karteczkę i skierował na badanie "wpływ niklu, cynku i selenu zawartych w żywności na przebieg ciąży i masę urodzeniową noworodków".

Fajna inicjatywa, w zamian za poddanie się badaniu (raz na trymestr mocz i krew, plus prowadzenie 7 dniowego dzienniczka z żywienia w każdym trymestrze + dostarczenie próbek spożywanych pokarmów do badania) uzyskam dobrane dla mnie porady dietetyczne w okresie ciąży, laktacji i redukcji masy w okresie karmienia w moim przypadku to nawet ciekawa sprawa, bo u mnie cienka granica pomiędzy górną wartością wagi normalnej, a nadwagą.

Stwierdziłam, że czas zacząć dokumentować ciążę Dziś założyłam ulubione dżinsy, wejść - weszłam, ale wolałam wszędzie stać lub sobie chadzać po korytarzu, niż w nich siadać pierwsze zdjęcie brzuchola - 9 tc. Zdecydowanie nie ominie mnie odzież ciążowa, uwielbiam spodnie z wysokim stanem, biodrówki wykańczają mnie nerwowo, a z racji "boczków" wyglądam w nich wybitnie nieapetycznie. Wysoki stan działa cuda w przypadku mojej figury.
I Tu pytanie: Jak kupuje się odzież ciążową? Dajmy na to spodnie.
Jeśli zazwyczaj noszę rozmiar L, to odzież ciążową wybieram w tym samym rozmiarze? Zakładając, że pupa pozostaje w swoich właściwych rozmiarach, a rośnie jedynie sypialnia dla dzidzi i kuchnia? czyli brzusio i cyc (mam nadzieję, że tak będzie)
piękny brzuszek
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:23   #1238
agacia_cz
Zadomowienie

agoola trzymam kciuki za was, w poprzedniej ciąży miałam taki sam problem i co? mam 15 miesięczną córkę! także głowa do góry

ja jestem z tych co unikają kłucia, więc postawiłam na test, dzień po spodziewanym terminie okresu, kreski pojawiły się błyskawicznie bez czekania tera to 8 tc
a mdli mnie od 7... masakra pociesza mnie fakt że jeszcze z trzy tygodnie i minie ta faza :/

a jeżeli chwalicie się bukietami ślubnymi to ja miałam z broszek
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:26   #1239
justiii87
Zakorzenienie

Przydatny link na przyszłość - http://www.biustonoszedokarmienia.pl/index.php

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
agoola trzymam kciuki za was, w poprzedniej ciąży miałam taki sam problem i co? mam 15 miesięczną córkę! także głowa do góry

ja jestem z tych co unikają kłucia, więc postawiłam na test, dzień po spodziewanym terminie okresu, kreski pojawiły się błyskawicznie bez czekania tera to 8 tc
a mdli mnie od 7... masakra pociesza mnie fakt że jeszcze z trzy tygodnie i minie ta faza :/

broszek ?? Poproszę zdjęcie
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:46   #1240
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
witam Dziewczynki

Dziś coś mnie bardziej brzuch boli czują się taka "nadmuchana" jak przed @ wydęło mnie paskudnie. Do tego jakoś mi dziś nie dobrze jest- nie to, że mnie mdli tak całkowicie ale taki dyskomfort w żołądku czuję- głupie upierdliwe uczucie. Straciłam też dziś apetyt, męczę kanapkę od 20 minut bo wiem że muszę coś zjeść ale specjalnie ochoty na jedzenie to nie mam. Do tej pory tak nie miałam dziś mi się tak zrobiło
Jedziemy dziś na mazury do Ełku - mam nadzieję, że nie będę miała sensacji w podróży.

To Cię pocieszę, że raczej musisz się przyzwyczaić do tego uczucia. Ja tak mam od miesiąca, dzień w dzień.

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Cześć ciężarówki

Dawno mnie u Was nie było i nie nadrobię Was, przy Waszym tempie pisania postów musiała bym całe dnie siedzieć przy laptopie

W poniedziałek byłam u lekarza i pęcherzyk ciążowy ma 7 mm w kartę wpisał 6 tydzień no i odebrałam wyniki hcg w piątek miałam 1615, a w poniedziałek już 5331 Dostałam skierowanie na ., że tyle muszę czekać chciała bym już zacząć II trymestr i być bardziej spokojniejsza. Oby ten czas szybko zleciał
O, ja też mam następne USG 25.06.

Dziewczyny, może nie ma się czym chwalić, ale właśnie zaliczyłam pierwsze ciążowe . Choć podejrzewam, że dużo to miało wspólnego z bólem głowy, który mnie męczy od wczoraj. Macie może na niego jakieś sposoby?
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:07   #1241
forester
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny!
Jakie ja mam zaległości rany...
agoola83- 3mam kciuki, tak jak wiele dziewczyn już pisało pozytywne myślenie to podstawa w każdym przypadku, a tym jak najbardziej

Witam wszystkie nowe Mamusie, a wszystkim obecnym i słabo czującym się, życzę mimo wszystko przyjemnego dnia.

Ja byłam wczoraj na wizycie. Termin mam na 20 stycznia (dzieciaki w okolicy to prawie wszystkie w styczniu urodzone- jakaś magia czy co?). Następne usg ok 6.06 i wtedy jak dobrze będzie zakładamy kartę ciąży. Mój lekarz jest wyjątkowo zachowawczy, bardzo wyraźnie usłyszałam, że między ciążą a dzieckiem to długa droga jeszcze, także nie powiem, ale optymizm lekko opadł.
Dziś rano było nie za ciekawie, ale pomogła mi wycieczka rowerowa z Tż do lasu. Jutro mówimy moim rodzicom (mieszkam daleko od domu, więc jest okazja powiedzieć osobiście), bo jak zaczynają mi przez tel opowiadać o jedzeniu, to wymiękam
Miłego dnia i wypoczywajcie!!!
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:12   #1242
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Mam okropnego dola....moja fasolka nie rozwija się prawidłowo...trofoblast, czyli ta pierwotnie zewnętrzna część jest niewspółmiernie dużą w stos. Do zarodka...dr powiedział, że mam 50% szans na przeżycie, wszystko się wyjaśni w najbliższych 7-14 dniach...trzeba czekać...i dlatego mdłości mam takie wielkie...mam dość dziewczyny...mam takiego pecha w życiu, że szkoda gadać...fasolka byłą dla mnie iskierka nadziei...a i tym nie jest dane mi sie cieszyc...serio...nie będę tu dłużej się rozczulala...ale nie mam nawet do kogo zadzwonić...
a w którym tygodniu jesteś ? Lekarz stwierdził to na usg genetycznym czy wcześniej ? Będzie dobrze

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

WITAM NOWE MAMUSIE
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:14   #1243
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

Dziewczyny, może nie ma się czym chwalić, ale właśnie zaliczyłam pierwsze ciążowe . Choć podejrzewam, że dużo to miało wspólnego z bólem głowy, który mnie męczy od wczoraj. Macie może na niego jakieś sposoby?
Ja rano miałam straszne bóle głowy (co jest u mnie raczej normą). Mi pomogło: połóż się na płasko, w miarę chłodnym i cichym miejscu. Zamknij oczy i masuj delikatnie palcami miejsce w którym najbardziej boli się głowa (u mnie to zatoka prawa), jednocześnie staraj się głęboko i wolno oddychać. Myśl tylko o tym miejscy które masujesz. Ja mam tak leże z 15 min, aż do momentu, że prawie odlatuje, ale pomaga! Ewentualnie zimny kompres na czoło i też głębokie oddychanie.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:14   #1244
mama_5raz
Przyczajenie

Hej Dziewczyny!
Pierwszy raz na forum ale też chcę wreszcie dobrnąć do terminu)
Dziś jest mój 5t6d ciąży i w poniedziałek USG.
Dokładnie w 5 t miałam w szpitalu robione USG i "bąbelek" miał 5,3 mm) zobaczymy czy po tygodniu coś się z niego wykluje
TO moje 5 podejście i już chce krzyczeć wszystkim,że wreszcie się udalo
mama_5raz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:27   #1245
Messsuah
Raczkowanie

dziewczyny jak bola was plecki to polecam spanie na skórce z barana taka co można kupić np. w Zakopanem, na mnie super działa

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Ktoś tu pisał o soczewkach.... ja też noszę soczewki bo bez nich jestem ślepa jak krecik
nie zauważyłam żeby podczas ciąży jakoś inaczej odczuwała ich noszenie

w domu staram się nosić okulary

moja siostra przez bardzo długi okres cos 2 lata dla wygody nosiła soczewki dzień i noc praktycznie ich nie ściągała, nie dawno była u okulisty i okazało się, że ma wrastające naczynka tak się dzieje, jak soczewka nie przepuszcza powietrza a oko chce się dotlenić i "rozwija" malutke naczynka żeby dotlenić, tylko ze potem to można widzieć ponoc i na czerwono tak mówił okulista, dlatego ja staram się nosic soczewki tylko na wyjścia a w domu okulary chociaż i tak czasem się zapominam bo tak wygodniej

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------
Stary 2013-05-30, 14:30   #1246
usia198
Raczkowanie

Witajcie!
Staram się wszystko nadrobić i prawie mi się udało. U mnie ciężko ciągle silne mdłości i sporo pracy i jakoś czasu brak na komputer.
Wczoraj byłam u GP no i jak przewidywałam za 2 może 3 tygodnie spotkanie z położną więc minie jeszcze sporo czasu zanim czegokolwiek się dowiem. Zostaje cierpliwie czekać.

Witam nowe mamusie i pozdrawiam wszystkie a szczególnie te źle czujące się. Byle do drugiego trymestru.

forester mamy podobny termin porodu może urodzimy w tym samym czasie (choć ja pierwsze dziecko 2 tyg po terminie)
usia198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:50   #1247
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Pogoda wyjątkowo pościelowa

Ja miałam pomarańczowe buty pod kolor rudych włosów i kwiatów
Dobrze określiłaś tą pogodę.
Jak masz ochotę pochwal się swoją stylizacją ślubną
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Mnie zabiła cena tych bukietów a sama nie mam zdolności manualnych. Zazdroszczę Pochwal się
Chociaż na szczęście i tak byłam zadowolona z mojego żywego bukietowego cuda

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
Jakie ja mam zaległości rany...
agoola83- 3mam kciuki, tak jak wiele dziewczyn już pisało pozytywne myślenie to podstawa w każdym przypadku, a tym jak najbardziej

Witam wszystkie nowe Mamusie, a wszystkim obecnym i słabo czującym się, życzę mimo wszystko przyjemnego dnia.

Ja byłam wczoraj na wizycie. Termin mam na 20 stycznia (dzieciaki w okolicy to prawie wszystkie w styczniu urodzone- jakaś magia czy co?). Następne usg ok 6.06 i wtedy jak dobrze będzie zakładamy kartę ciąży. Mój lekarz jest wyjątkowo zachowawczy, bardzo wyraźnie usłyszałam, że między ciążą a dzieckiem to długa droga jeszcze, także nie powiem, ale optymizm lekko opadł.
Dziś rano było nie za ciekawie, ale pomogła mi wycieczka rowerowa z Tż do lasu. Jutro mówimy moim rodzicom (mieszkam daleko od domu, więc jest okazja powiedzieć osobiście), bo jak zaczynają mi przez tel opowiadać o jedzeniu, to wymiękam
Miłego dnia i wypoczywajcie!!!
Mój gin też kartę założył mi dopiero na 2 wizycie. Widocznie część z nich tak ma
Cytat:
Napisane przez mama_5raz Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Pierwszy raz na forum ale też chcę wreszcie dobrnąć do terminu)
Dziś jest mój 5t6d ciąży i w poniedziałek USG.
Dokładnie w 5 t miałam w szpitalu robione USG i "bąbelek" miał 5,3 mm) zobaczymy czy po tygodniu coś się z niego wykluje
TO moje 5 podejście i już chce krzyczeć wszystkim,że wreszcie się udalo
To trzymam wielkie kciuki
Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
dziewczyny jak bola was plecki to polecam spanie na skórce z barana taka co można kupić np. w Zakopanem, na mnie super działa

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Ktoś tu pisał o soczewkach.... ja też noszę soczewki bo bez nich jestem ślepa jak krecik

moja siostra przez bardzo długi okres cos 2 lata dla wygody nosiła soczewki dzień i noc praktycznie ich nie ściągała, nie dawno była u okulisty i okazało się, że ma wrastające naczynka tak się dzieje, jak soczewka nie przepuszcza powietrza a oko chce się dotlenić i "rozwija" malutke naczynka żeby dotlenić, tylko ze potem to można widzieć ponoc i na czerwono tak mówił okulista, dlatego ja staram się nosic soczewki tylko na wyjścia a w domu okulary chociaż i tak czasem się zapominam bo tak wygodniej

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------
Pojęcia nie miałam, że soczewki mogą tak nabroić z naczynkami.
Stary 2013-05-30, 15:08   #1248
Messsuah
Raczkowanie

ja też nie, mimo że jest sporo informacji na necie o wrastających naczynkach w rogówkę
dopiero takie info do mnie dotarło przez siostrę jak wróciła od okulisty
Stary 2013-05-30, 15:52   #1249
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Witaj

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

Jak mnie boli głowa to biorę paracetamol. Jest bezpieczny w ciąży,więc po co się męczyć?
Stary 2013-05-30, 15:57   #1250
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość

Dokładnie, ja robię tak samo, W domu ściągam i zakładam okulary, pomimo tego, że w soczewkach lepiej widzę <wiadomo> .
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 16:05   #1251
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Witaj

Jak mnie boli głowa to biorę paracetamol. Jest bezpieczny w ciąży,więc po co się męczyć?
Na mnie niestety paracetamol nie działa, ani na ból głowy, ani kiedyś na bóle okresowe. Zapytam jutro położną, co innego mogę brać. Na razie ratuję się kawą.

Forester, Twój sposób też pomógł, dzięki za radę.
Stary 2013-05-30, 16:22   #1252
ANECZKA089
Przyczajenie

Smile Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

hej dziewczyny ostatnią miesiaczkę miałam 27.04.13 test zrobiłam 25.05 i 28.05 pozytywne jak myślicie czy mogę jutro wybrac się do lekarza czy poczekac jeszcze
ANECZKA089 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 16:34   #1253
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ANECZKA089 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ostatnią miesiaczkę miałam 27.04.13 test zrobiłam 25.05 i 28.05 pozytywne jak myślicie czy mogę jutro wybrac się do lekarza czy poczekac jeszcze
Wybrać się zawsze możesz, ale na tym etapie na pewno jeszcze nic nie będzie widać. Jeśli chcesz się upewnić co do ciąży, to lepiej zrób betę, jeśli masz taką możliwość. Ja bym poczekała jeszcze kilka tygodni.
Stary 2013-05-30, 17:03   #1254
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

WITAM
dZIŚ MÓj 36 dc i wiecie co okresu jak nie bylo tak nie ma,ciesze sie ale polecialam do apteki ktora jest czynna 24h kupilam tesciora zrobilam i co..........i nic jedna krechaaaa tak mi strasznie smutno,Robilam co prawda popoludniu ale czy to ma cos do rzeczy?????ehhh
kingula111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 17:12   #1255
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość
WITAM
dZIŚ MÓj 36 dc i wiecie co okresu jak nie bylo tak nie ma,ciesze sie ale polecialam do apteki ktora jest czynna 24h kupilam tesciora zrobilam i co..........i nic jedna krechaaaa tak mi strasznie smutno,Robilam co prawda popoludniu ale czy to ma cos do rzeczy?????ehhh

Lepiej zrobic rano we wczesnej ciazy
Stary 2013-05-30, 17:24   #1256
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Lepiej zrobic rano we wczesnej ciazy
tak rano bo stężenie hormonu po nocy jest wtedy największe

ja kiedyś nawet zrobiłam mały eksperyment, rano zrobiłam test z moczu nocnego i wyszły dwie krechy po południu napiłam się dużo wody i w sumie zaraz chciało mi się siku i zrobiłam test i wyszła jedna krecha bo mocz za bardzo był rozcieńczony, tak jest na początku ciąży nie wiem jak później, możliwe że stężenie hormonu jest duże nawet w rozcieńczonym moczu ale to w późniejszym etapie ciaży
Stary 2013-05-30, 17:37   #1257
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

dziekuje dziewczynki za odpowiedz bardzo na nia czekalam,i nie ukrywam ze mam teraz mala nadzieje ze moze sie udalo,Jeszcze raz dziekuje wam i napisze jutro co wyszlo TRZYMAJCIE KCIUKI PROSZE
kingula111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 17:51   #1258
Kalina27
Raczkowanie

witajcie! we wtorek byłam u gina, jest zarodek, serduszko bije, termin wyznaczony na 17 stycznia.
Gdyby nie to, że jest to moja trzecia ciąża całe moje otoczenie mogłoby podejrzewać, że się nad sobą rozczulam - ponieważ...czuję się okropnie. Mam straszne całodobowe mdłości, ogólne osłabienie i zawroty głowy. Nic nie pomaga, jestem wykończona, chyba pójdę do gina po jakieś czopki zwalczające mdłości, podobno takie są. Słyszałam też, że witamina B6 pomaga na mdłości...
Moje poprzednie dwie ciąże też nie obywały się bez mdłości, ale ta jest nieporównywalna. Po prostu tortury.

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:14   #1259
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość
dziekuje dziewczynki za odpowiedz bardzo na nia czekalam,i nie ukrywam ze mam teraz mala nadzieje ze moze sie udalo,Jeszcze raz dziekuje wam i napisze jutro co wyszlo TRZYMAJCIE KCIUKI PROSZE

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
witajcie! we wtorek byłam u gina, jest zarodek, serduszko bije, termin wyznaczony na 17 stycznia.
Gdyby nie to, że jest to moja trzecia ciąża całe moje otoczenie mogłoby podejrzewać, że się nad sobą rozczulam - ponieważ...czuję się okropnie. Mam straszne całodobowe mdłości, ogólne osłabienie i zawroty głowy. Nic nie pomaga, jestem wykończona, chyba pójdę do gina po jakieś czopki zwalczające mdłości, podobno takie są. Słyszałam też, że witamina B6 pomaga na mdłości...
Moje poprzednie dwie ciąże też nie obywały się bez mdłości, ale ta jest nieporównywalna. Po prostu tortury.

Oj wspolczuje ci bardzo
Stary 2013-05-30, 18:17   #1260
selena85
Wtajemniczenie

Kobietki pytanie intymne Jak odczuwacie współżycie w ciąży? Czy też tak macie, że czujecie wszystko mocniej? Wszystko takie wrażliwe i w ogóle, że aż się boję ruszyć podczas......... nie wspomne już o bolących piersiach.....
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości