|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Hej Dziewczyny
![]() Niestety nie dam rady ponadrabiać Chciałam się zameldować i napisać, że dzisiaj i prawdopodobnie jutro będę niewidoczna tutaj. Dzisiaj grill ze znajomymi, wieczorem siostra wbija się do nas na noc i do jutra zostaje, muszę jej czas urozmaicić..więc mam nadzieję, że zajrzę w piątek pod wieczór ![]() Wczoraj byliśmy w Ikei z rodzicami, kupiliśmy co nam trzeba, by porządek w mieszkaniu wprowadzić Bardzo fajnie spędziliśmy popołudnie i wieczór. Mąż po 22 skręcał szafę taki napalony A w nocy obudził mnie na przytulanki Od rana zdechła jestem, pogoda nie nastraja pozytywnie. A tu trzeba się już szykować, grill na 14, a jeszcze chciałam upiec ciasteczka półfrancuskie z dżemikiem. Spokojnego i miłego dnia życzę ![]() P.S. Wczoraj pisałyście, że trzeba wprost mężowi mówić o swoich potrzebach, np. kiedy potrzebujemy większej uwagi i przytulenia. No to ja mojemu dzisiaj zamarudziłam, żeby mnie przytulił.. no i co? musiałam go ganiać wkoło wysepki kuchennej Papa |
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
dzień dobry
rozpoczynam dzisiaj 36 t.c myślicie, ze juz mozna zaczynać bardziej aktywny tryb życia? czy jeszcze z tydzień poczekać? ide sie przejść papap |
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Poczekaj co będziesz się tak spieszyć
|
|
|
|
#3484 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41066794]Dziewczyny proszę o inspiracje!
Idziemy na ślub i chcemy dać jakiś prezent do ok. 50 zł (oprócz tego wino - zamiast kwiatów i kartka oczywiście). Państwo młodzi mieszkają już razem, pan młody bardzo lubi gotować, ale przypuszczam, że większość sprzętów kuchennych standardowych ma, woli przyrządzać konkretne potrawy niż słodkie. Macie jakieś pomysły, co by tu dać? Odpadają pościele, ręczniki. Jak nic nie wymyślę, kupię po prostu szklaną misę do sałatek lub komplet sztućców do sałatek, ale jak byście miały jakieś pomysły, chętnie wysłucham![/QUOTE] ja dostałam: zestaw sztućców na 6 osób, zestaw przypraw w szklanych słoiczkach te przyprawy w słoiczkach to super sprawa, mają drewniany stojak-tylko nie wiem ile coś takiego kosztuje Cytat:
ja już dziś zaliczyłam z tż kłótnię u jego mamy, jeszcze takiej akcji nie widziałam miedzy nimi, a rozbiegło się oczywiście o słynną wieś ostatecznie teściowa z młodszym synkiem pojechali, a mój postanowił dojechać później, zdecydowałam się , że pojadę z nim mimo tego, że warunki tam spartańskie jakoś dam radę z tym mierzeniem cukru i chodzeniem siku w nocy byle by trochę pobyć z tż bo tak jak pojedzie sam to znowu jakaś akcja wyjdzie negatywna dla mnie, a jak bede przy nim to będzie ok narobiłam kanapek, mam sałatkę, bułkę-przeżyję ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zaczynam szaleć od 37 tc
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Jak humorki dziś? ![]() Ja właśnie ogarnęłam dom po wczorajszej imprezce i zasiadłam z Inką do nadrabiania ![]() TŻ mnie wczoraj zaskoczył, bo wrócił z pracy z kwiatkami i czekoladkami dla mnie. I przeprosił i przytulił ![]() Nie mieliśmy kiedy pogadać, bo goście przyszli 2 godziny wcześniej niż się zapowiedzieli ( ) i zastali nas zaspanych na poobiednej drzemce ![]() Dostaliśmy 2 paczki Pampersów 1-Premium Care i teraz łącznie z tymi zakupionymi przez nas mamy 300 sztuk pampersów jedynek Poza tym czuję się jakbym wczoraj popiła-zawsze tak mam jak TŻ popije ... |
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej brzuchatki!
Mój humor deczko, ale tylko deczko lepszy... Ma ktoś dźwig??? Pomocna doń, przy mojej wadze nie wystarczy, żeby się z tego dołu wygrzebać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Już teraz jest kicha, bo mam tylko połowę mojej wypłaty - teraz za te około 3-tygodniowe L4 płacą mi po 350-400 zł (miesięcznie wychodzi chyba 570zł). Przecież jak ja dostanę z tego 80% to będzie dramat Przyszliśmy z zakupów i się popłakałam i zaczęłam na necie szukać pracy (chodziło mi o coś dorywczego, na telefonie np., cokolwiek, żeby te paręset złotych dorobić. Wszedł, zobaczył i mi powiedział, że mam sobie odpuścić, bo nikt mnie do pracy nie zechce w prawie 8 miesiącu ciąży. Więc się jeszcze gorzej poryczałam i poszłam szlochać do małego pokoju. Próbował ze mną rozmawiać, ale wściekła mu powiedziałam, że ma sobie iść, bo ja się do NICZEGO nie nadaję - do pracy się nie nadaję, a w mojej mogłam siedzieć, aż urodzę (bo mnie napierniczał, że za wcześnie na L4 poszłam - 19 tc). Do tego od wczoraj rano czuję się FATALNIE - strasznie boli mnie krocze (kości, więzadła) i do tego mała tak wali głową w jakiś nerw w kroku, że chce mi się płakać, bo strasznie to boli. Ogólnie mam tak jakiś ucisk a'la rwa kulszowa, tyle, że tym razem nie w plecach a w kroku i lewym biodrze i ledwo chodzę, problemem jest nawet wstanie z łóżka. Czuję się jak emerytka. Wieczorem tak strasznie bolało, że marzyłam tylko o tym, żeby mały zasnął (Robert do 22 w pracy) i żeby się położyć, bo chciało mi się wyć. A ten cuda na patyku, a jak rzucił książką w biblioteki to szlagmnie trafił i dostał klapsa I się razemz nim popłakałam [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41067134]a mnie dzisiaj coś zaczęła kłóć brodawka w lewej piersi, w tej co miałam wycinanego guzka pamiętam że w poprzedniej ciąży tez tak miałam ![]() pewnie kanaliki pracują już nad produkcją mleka... albo cuś kłuje jak cholera ;( nie jest to przyjemne...[/QUOTE] ja mam takie kłucia od jakiegoś czasu, w obu piersiach, są bolesne, nieprzyjemne, czasem lżejsze, takie mrowienia jak przy karmieniu piersią nic mi nie wiadomo o potrzebie udokumentowania zakupów - poprzednio nie było wymogu zbierania rachunków, można było wydać dowolnie - zresztą, co to kogo - wyprawkę każdy jakąś kupuje, więc nie widzę problemu |
|||
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzę, że im bliżej porodu tym wszystkie mamy coraz więcej zmartwień
|
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteśmy twarde babki, jakoś to będzie pamiętajmy wszystkie, że o to tu chodzi, żeby się wygadać |
|
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka brzuchatki Ja wyspana,na sniadanko natchneło mnie zrobienie ryżu na mleku na słodko no i Tz i Laura byli wniebowzięci Ruszki policzyłam ale do koscioła i na procesje isc rady nie dałam.Duzo wypiłam wczoraj i w nocy i rano co chwile siku biegałam...no i chyba do kosciołka tez zaspałam :/ trudno ![]() Tz robi obiadek ![]() A po obiadku jedziemy do kuzynki no i jeszcze po drodze rodzinke poodwiedzac Zawsze jakas rozrywka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dobrze ze wszystko ok a mysle ze przy dobrej opiece maluszek szybko dogoni rówiesników
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
i zapomniałam Wam napisać
Wczorajsze wizyty były chyba jak "plaga" na naszym wątku, wiekszośc jakis dziwnych niedobrych informacji, szpitale, szyjki ![]() no co to sie porobiło, dziewczyny trzymcie sie, odpoczywajcie, wiem sama jak sie czułam jak w 29/30 t.c lekarz mnie nastraszył wczesniejszym porodem, a jakos teraz nic sie nie dzieje, szyjka trzyma, twardnienie brzucha tylko po wiekszym wysiłku wiec nie ma co sie martwic na zapas widziałam tez przęsliczne buziaczki-pysiaczki na fotkach dzisiaj pierwszy raz odkad pamietam nei psozłam na procesje i jakos mi tak dziwnie
|
|
|
|
#3496 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Boski tekst!!!!!!!!!!!
Cytat:
Cytat:
kazdy ma gorsze chwile i doły na pewno jestes kochaną mamą i zonką ,a czasem tak bywa ze przez nasz kryzys obrywa sie najblizszym ![]() Jak ja Ci zazdroszczeeeeeeeeeeeeeee ee !!!!!!!!!!!!!Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Odpoczywaj kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tak mi sie smutno zrobiło :/
|
|
#3497 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze nie doszłam z relacji z wizyt ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem co się dzieje ... ta pogoda tak na nas wpływa? Mój dół finansowy nadal trwa ... TŻ do niego się dołączył i mnie nakręca, bo ci nasi znajomi z Irlandii zarabiają super, na wszystko ich stać i jeszcze odkładają sobie kasę... On kupił sobie auto ... Eh i TŻ się nasłuchał i duma nad wyjazdem |
|||
|
|
|
#3498 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie zamowilam wanienke i w sumie jestem zadowolona, bo wanienka sie sklada i bedzie mozna ja potem wrzucic gdzies gleboko w kat
|
#3499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ile masz mm szyjki? I kiedy masz do tego szpitala się zgłosić? Cytat:
|
||
|
|
|
#3500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam parę sztuk newbornów od koleżanki. Sama pampków jeszcze nie kupiłam ![]() roxi1980 Jeśli chodzi o finanse to mam niestety podobną sytuację do ciebie. Też pracuję na pół etatu i dostaję nie wiele więcej od ciebie Cytat:
|
||
|
|
|
#3501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Byliśmy z mężem w kościele, ale wytrzymałam tylko 20 minut. Zrobiło mi się duszno, słabo, ciemno przed oczami i mega gorąco. Czułam jakbym była zupełnie mokra. Wyszliśmy na chwilkę i zrobiło mi się lepiej, ale po jakiś 5 minutach to samo...Poszliśmy do domu. W drodze powrotnej poprosiłam męża żebyśmy wrócili do kościoła, bo mi dobrze, ale stwierdził, że za 5 minut znowu będzie to samo, a lepiej żebym się położyła. Usłuchałam, ale jakoś tak mi było wstyd, że młoda baba, a nie dała rady wysiedzieć w kościele na mszy. Smutno mi, że taka jestem nie do życia, jakby niepełnosprawna, a to "tylko" ciąża. Cytat:
Cytat:
Ja mam zamiar zacząć "szaleć" tak w 37-38 tygodniu. A kiedy najlepiej, żeby było już bezpiecznie zacząć pić te wszystkie specyfiki- napary z liści malin, wiesiołek? |
||
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobie Was jak dokoncze ogladac odcinek vampire diares:P chcialam zapytac ktora ostatnio kupowala pralke i polecala jakas fajna!?
Neni to chyba bylas TY! ))) Chcemy kupic pralke bo nasza chodzi po calej lazience heheh ale niewiem jaka... |
|
|
|
#3503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaciskaj nóżki Dotkaa Cytat:
![]() Taka: http://www.ceneo.pl/7624156#tab=reviews Daliśmy 1200 zł i jesteśmy bardzo zadowoleni |
|||
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3505 |
|
Raczkowanie
|
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cześć dziewczyny! Gratuluje rozpoczętych tygodni!
Ja od 3 dni mam nieprzestrzeganie noce bo pali/poecze mnie brzuch (dokladnie 3 cm placek)po lewej str pod zebrami. Jak mocno docisne to przestaje... A jak lekko dotkne to mocniej piecze...Nie wiem o co chodzi ale w ogole nie przechodzi a wizyta za tydzien... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3506 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że masz Męża, który czuwa i przytuli w razie czego!Cytat:
![]() Ale macie w cholerę tych pieluszek 1- bałabym się, że nie wykorzystam tyle.. no bo jak dzidziuś średnio 10 dziennie zużywa to cały msc by Wam zszedł. Cytat:
Cieszę się, że już dzisiaj choć trochę lepiej. Im bliżej konca tym gorzej z naszym samopoczuciem z tego co widzę.. Z finansami dacie radę, my też- przecież musimy bo jakby to inaczej! Głowa do góry!Każda już jest z nas chodzącą ścianą płaczu Nie płacz już mi tu więcej, bo Laurę stresujesz Cytat:
Cytat:
![]() Dla odmiany leżę przed TV, laptopa mam obok. Jak wrócili ze spaceru to usiadlam z psem i go suszyłam suszarką, a ten zadowolony no bo przecież SPA ma Tż pojechał po papierosy na stację, a ja sobie zażyczyłam puszeczkę zimnej mirindy ![]() A tak w ogóle to dostaję zawsze bon od wujka na amazon.co.uk no i został mi jeszcze od urodzin i tam jest 100 funtów do wykorzystania, to stwierdziłam, że zamówię Małemu parę rzeczy i wybrałam: - otulaczek - smoczki Avent - zestaw butelek Avent - kocyk duży - zestaw 3 ręczników z kapturkami No i to tyle dla dzidziola, reszta dla mnie, ale jeszcze nie wiem co sobie kupię
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-30 o 13:18 |
|||||
|
|
|
#3507 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie masz co się nakręcać i dołować i szukać dorywczej pracy, bo zaraz pojawi się maluch i wystarczająco będziesz miała na głowie wiadomo łatwo nie jest ale nie zmienisz tego teraz więc przestań się denerwować i stresować i płakać bo tylko brzuch ci sie będzie stawiał !!! ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
super z tymi pampersami, ja nie mam narazie jeszcze żadnej paczki ale kupię chyba jedną a resztę w razie potrzeby. Tak czy siak to wykorzystasz wszystkie na bank bo pupsko malucha nie rośnie tak szybko i spokojnie 1 starczają jak pamiętam na długo zaczęłam rano pakować torbę do szpitala... i moje rzeczy oprócz kosmetyków już spakowałam, jeszcze maluch i będzie git
|
||
|
|
|
#3508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aż się boję swojej kolejnej wizyty przez te wieści
|
||
|
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki!Wszystko będzie dobrze, myślcie pozytywnie
Niestety wczoraj nie było zajęć w SR więc właściwie to nie mam nic ciekawego do powiedzenia. Do napisania potem
|
|
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
W końcu dopchałam się do komputera !
Witam Was wszystkie w ten przepiękny dzień,u nas na Pomorzu 24 stopnie ![]() Teraz ponadrabiam,co u Was. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.

Chciałam się zameldować i napisać, że dzisiaj i prawdopodobnie jutro będę niewidoczna tutaj. Dzisiaj grill ze znajomymi, wieczorem siostra wbija się do nas na noc i do jutra zostaje, muszę jej czas urozmaicić..więc mam nadzieję, że zajrzę w piątek pod wieczór 
A w nocy obudził mnie na przytulanki

Powinnaś mu nagadać porządnie albo go olać następnym razem.

Już teraz jest kicha, bo mam tylko połowę mojej wypłaty - teraz za te około 3-tygodniowe L4 płacą mi po 350-400 zł (miesięcznie wychodzi chyba 570zł). Przecież jak ja dostanę z tego 80% to będzie dramat

na pewno jestes kochaną mamą i zonką ,a czasem tak bywa ze przez nasz kryzys obrywa sie najblizszym
leżę i się turlam