|
|
#1111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - cz.32
Pluszak
aż się zdziwiłam że avon coś takiego posiada---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
to z ciekawości tak otwierają.
|
|
#1112 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Wrzesień 2016
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem jednak głupio otwierać czyjeś kosmetyki, chyba że wiadomo że klientka się nie obrazi. Albo ewentualnie jeśli się chce jakiś produkt wypróbować to poprosić np przy wręczaniu czy można sobie psiknąć czy coś .
http://cosmeticsandwoman.blogspot.com/ ![]() 25-11 kuracja AT z olejkiem arganowym 26-11 Planet Spa Sleep Serenity - mgiełka i balsam 27-11 Anew Reversalist krem na dzień 28-11 balsamy Care 29-11 tusz Infinitize 05-12 krem SSS z olejkiem arganowym |
|
|
|
|
#1113 |
|
Raczkowanie
|
Kochane wisażystki mam pytanie dotyczące programu na produkty solutions http://www.pl.avon.com/REPSuite/news1a.page czy w ramach sprzedaży tych 8 kremów mogę zamówić tylko perfum Bella czy masło i maseczka należą mi się? Czy muszę wybrać czy sam perfum czy kremy?
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;41054531]ja mam na koncie -303 punkty Cytat:
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1116 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- I mam jeszcze do was takie pytnie. Jeśli w kat 8 mam 300 zł zamówienia w tym LGD z demo to mogę w 9 zamówić cały zestaw z kawiorem ?? Bo nie wiem czy ten zapach z demo się liczy czy tylko taki zakupiony w katalogu. |
|
|
|
|
#1118 |
|
Raczkowanie
|
Zakupiony w katalogu 9.
|
|
|
|
#1119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wyjątek to kosmetyki dla mamy, czy siostry, ale od nich mam pozwoleństwo Jak chce to moge ogoladac. Z tym, ze i tak tylko wacham albo patrze jaki kolor cos ma - nie testuje na sobie.
|
|
#1120 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie dziś dziewczyna zamówiła z kat.9 wodę LRD to już mam cały zestaw PS. ![]() Zamówiły z dziewiątki dopiero 2 osoby, a już mam zamówienie na 190zł. Nie myślałam, że w pierwszy dzień rozdania katalogów tak ładnie będzie.
|
||
|
|
|
#1121 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
![]() Nie wiem czy trafił mi się taki egzemplarz felerny, czy coś... Kupiłam kredkę do brwi ze szczoteczką ( w kolorze Dark Brown, ale to najmniej istotne) i tego nie da się dosłownie używać. Bardzo ciężko się ją temperuje, a jak już się uda to od razu się kruszy i łamie pomimo delikatnego używania szkoda, bo taka fajna kredka... ale szczoteczka za to jest super
|
|
|
|
#1122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze 10% na oferty wiązane |
|
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko o Avonie - cz.32
Nie tykam cudzych rzeczy, nie otwieram, nie macam. Przy przekazaniu proszę o dokładne sprawdzenie towaru przez klientki.
Nie otwieram nawet kosmetyków dla najbliższych, bo wiem jak to cieszy gdy się samemu rozpakowuje swoje zakupy ![]() Jeśli dla kogoś staje się regułą otwieranie, czy wręcz przekazywanie klientom towaru już macanego, to w końcu ich straci. Ja się wręcz ze wszystkim cackam żeby zbudować zaufanie klientów, by do mnie wrócili z kolejnym zamówieniem zamiast iść do kogoś innego, bądź zrobić zakupy w najbliższej drogerii. To podobna sytuacja jak w stacjonarnych sklepach, gdy sami jesteśmy klientami. Dla jednych jest nie do pomyślenia by otwierać kosmetyki z półek (nie testery), a inni w ogóle się nie szczypią i macają wszystko jak leci. Podobają mi się nowe oferty demo, wezmę zestaw Lilia&Gardenia i spray do ciała, podumam nad resztą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otwieram raczej tylko biżuterię by sprawdzić czy jest ok. Reszty nie ruszam. U mnie z K9 na razie zero zainteresowania. |
|
|
|
|
#1128 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy wy każdej klijentce dajecie jakieś próbki , rabaty lub produkty za większe zakupy? Za jaką kwotę dajecie kosmetyk dodatkowy a za jaką próbki???
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prezenty daje jak klientka wyda 200 zl (nie musi być jednorazowo). Rabaty (mój opust) tylko dla mamy.
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rabatów nie daję. Prędzej np. udostępniam demo, oferty internetowe itp. |
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daję próbki zawsze i każdemu, zależnie od zamówienia ale minimum dwie i staram się je dobrać do konkretnej osoby i tego co zamawia. Przy dużych zamówieniach dodaję też gratisy. Przy promo 20 próbek za 10zł robię zapas, wchodzi mi to dobrze w koszty, więc nie żałuję, zwłaszcza, że widzę procenty takiego działania. Staram się wybierać próbki produktów, ktore w kolejnym katalogu bedą w promocji.
Przykładowo ostatnio dawałam próbkę kremu koloryzującego, zapach damski i męski oraz próbka szminki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1132 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy są wśród Was liderki ? Mam małe pytanko, czy sprzedaż lidera wlicza się do sprzedaży zespołu ?
|
|
|
|
#1133 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1134 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje za odpowiedź
czekam właśnie aż przyjdzie mi umowa na lidera i tak czytam różne info na temat liderów i już mi się pogmatwało to wszystko ![]() a apropo próbek to też zawsze staram się do każdego zamówienia coś dorzucić i chociaż nie zauważyłam żeby klientki zamawiały coś z tych rzeczy to klientki cieszą się że mają coś w prezencie
|
|
|
|
#1135 |
|
Raczkowanie
|
Któraś z was mówiła o nowej ulotce dla nieaktywnych kk, na katalogowym nie znalazlam. Mogłabym prosić? Albo napisanie co tam proponują?
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez 6 lat chyba pierwszy raz ostatnio klientka zamówiła krem/żel z Solutions po dodaniu próbki i namówiła jeszcze 2 osoby z nią siedzące w pokoju w pracy. Nikt więcej nic nie zamówił po użyciu próbki. A nie...raz miałam taką sytuację, że klientka chciała wodę U by Ungaro po tym jak wykopała próbkę skądś (pierwszy raz ktoś chciał tak drogą wodę u mnie kupić), ale...wtedy już była wycofana i więcej nigdzie się nie ukazała w katalogach.
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do otwierania zamówień... Nie psikam, nie wącham, chyba, że Klientka przy mnie otworzy i nas wypsika Jedynie biżuterię delikatnie wyjmuję (tych Klientek, które nie odbierają zamówienia bezpośrednio u mnie, a przez moją mamę, TŻa czy siostrę), jeśli opakowanie jest z takich, że się nie zniszczy i nie porwie, i sprawdzam, czy jest w środku i nie zniszczone (bo same wiecie jak to potrafi być w avonie...).
|
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też nie otwieram kosmetyków, uważam, że nam nie wypada. Jak coś mnie interesuje to klientka otwiera przy mnie ![]() a poza tym bardzo dbam o swoje klientki, czasem próbki, kosmetyki dla tych które mają duże zamówienia 100-200zł. Czasem komuś zależy na czymś, i nie ma kasy a jest moim stałym klientem to mówię że mam coś np w demo do wypróbowania i daje mu taniej dużo (a to nie demo a po opuscie) i klient zadowolony i ja.Zgadzam sie ze kosmetyk otwarty ma potem krótsza date przydatnosci a my nie wiemy czy klientka bierze to dla siebie czy dla kogos, czy bedzie chciala już w danej chwili tego używać ![]() musze popatrzec jakie okularki są na katalogowym bo mi sie podobaja nie ktore a maja dobra cene w 10
|
|
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ostatnio po próbkach klientki zdecydowały się na kremy Anew, wodę SWS i szminki.
Żałuję, że nie ma próbek szamponów Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- gdybyście szukały kodów na torebki -tu je znajdziecie http://www.pl.avon.com/REPSuite/minishop.page |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.

aż się zdziwiłam że avon coś takiego posiada
to z ciekawości tak otwierają.

ślub 2.06.2007
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

szkoda, bo taka fajna kredka... ale szczoteczka za to jest super