Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 13:15   #3871
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

faceta nie zrozumiesz
dokladnie
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:19   #3872
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
No dokładnie, jak będę w piątek na wizycie to zapytam czy mogę posłuchać.Już prawie 4 tyg nie słyszałam

Widziałyście Mamaroo,ale jaka cena i tylko do 9 kg.Ale bajer

http://allegro.pl/4moms-mamaroo-plus...256904920.html
http://allegro.pl/fisher-price-husta...264271317.html ja kupię chyba coś takiego, ale musze pozczytać, bo jakieś 4 lata temu, były wielkie sprzeciwy co do huśtania dziecka.

Mam pytanie, dziś siostra mnie wystraszyła, że przez to, że nie przytłam jeszcze nic, moje dziecko może być chore z mojej winy

Zazywam witaminki Vitaral, podobnież można też zażywać w czasie ciązy. A co z kwasem Omega3- DHA w ciąży? zażywacie?

Ja myśle nad kupnem Prenatal DHA z alg dla kobiet w II trymestrze... ale jest bardzo drogi
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:20   #3873
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Cześć, kolejny brzydki dzień, o 8 rano przyszła burza i teraz wszędzie kałuże, ale zaakcentowany mam dzisiejszy dzień , ponieważ poczułam pierwsze ruchy dziecka wkońcu a byłam pewna ze je przegapie
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Gratuluję wygranej!! a co do Divascanu - też go brałam i mi pomógł bo miałam właśnie bóle migrenowe i neurolog mi przepisał... a teraz do 20 tygodnia z bólami się meczyłam i mam nadzieję ze to koniec!

za 17 tydzień, zaraz 5 miesiąc , Właśnie też się zastanawiałam jak to wszystko zorganizowaliście.. a tu widzę wszystko zaplanowane Oby poszło po Twojej myśli

masakra, współczuję Ci bardzo.

U mnie też leje jak z cebra, oczywiście jak mam wolne to leje :/ i nigdzie wyjść nie wyjdę :/ Gratuluję poczucia ruchów

Witam i ja dopiero wstałam Zjadłam pyyyyyyyyszne płatki z mlekiem
W nocy tak mnie ból brzucha złapał... ale nie skurcze i nie twardniał i nie wiem od czego, a potem zaczęło boleć mnie serce, ale tylko jakieś 10 minut i przestało, więc na IP nie jechałam. potem spałam całą noc obudziłam się o 7 i zaś jakiś taki dziwny ból, jakby na wzdęcia ale nie miałam....a teraz już bez bolu

Chyba jest takie ch*jowe ciśnienie bo mnie łeb boli, choć nie jest to TEN ból...

poza tym, wczoraj zjadłam z mężem Pizze choć późno było, ale tylko dwa kawałeczki :P a dzisiaj będziemy Obliczać wydatki :p
znaczy dotarło coś wczoraj do męża

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Jakbym czytała siebie, też pisałam do dziewczyn że mam wrażenie że mi brzuch nie rośnie, że stanął w miejscu, a nie minęła chwila i wyskoczyła piłka Nie martw się brzuch napewno rośnie tylko my patrzymy i obserwujemy go codziennie i w pewnym momencie może się wydawać że stanął w miejscu, ale jakbyś zapytała kogoś kto Cie jakiś czas nie widział to uwierz zobaczył by różnicę

Uciekam dalej robić ptasie mleczko bo mnie dzisiaj coś wzięło, ciasta mi się nie chce piec a to takie szybkie i smaczne
jak szybkie i smaczne to zapodaj przepis

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:24   #3874
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
dziewczynki i zazdroszczę

ja mam kolejna wizyte we wtorek,ale to dopiero gdzies 14 tydzień jest,wiec jeszcze nie powie nam co mamy

u nas imiona póki co:
dziewczynka-Marysia
chłopiec-Jaś
Cudowne też to były MOJE typy, ale jak moj TZ sie dowiedział, to usłyszałam JAŚMINA

Jednak bedzie chłopczyk i na dzień dzisiejszy będzie to Maks [weszlismy i tak na kompromis, bo on chciał Cristian(przez C)] maskara

ale to imie ulegnie napewno zmianie
Stary 2013-05-30, 13:26   #3875
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/fisher-price-husta...264271317.html ja kupię chyba coś takiego, ale musze pozczytać, bo jakieś 4 lata temu, były wielkie sprzeciwy co do huśtania dziecka.

Mam pytanie, dziś siostra mnie wystraszyła, że przez to, że nie przytłam jeszcze nic, moje dziecko może być chore z mojej winy

Zazywam witaminki Vitaral, podobnież można też zażywać w czasie ciązy. A co z kwasem Omega3- DHA w ciąży? zażywacie?

Ja myśle nad kupnem Prenatal DHA z alg dla kobiet w II trymestrze... ale jest bardzo drogi
no własnie prenatal jest bardzo drogi. Ja mam vitaminer dla kobiet w ciązy i on ma własnie te kapsułki z dha a jest o połowe tańszy
http://www.ceneo.pl/12820200

co do wagi to w pierwszym trymestrze często kobiety nic nie tyją, a nawet spadają z wagi. Jakby było coś nie tak to ginek na pewno by powiedział najważniejsze to prawidłowo się odżywiac wtedy maluszek na pewno dostaje to, co mu potrzebne do rozwoju

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-05-30 o 13:29
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:27   #3876
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

siostra gada glupoty, nie kazda kobieta musi duzo przytyc w ciazy
Stary 2013-05-30, 13:28   #3877
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Cudowne też to były MOJE typy, ale jak moj TZ sie dowiedział, to usłyszałam JAŚMINA

Jednak bedzie chłopczyk i na dzień dzisiejszy będzie to Maks [weszlismy i tak na kompromis, bo on chciał Cristian(przez C)] maskara

ale to imie ulegnie napewno zmianie
u nas chłopczyk miał być Szczepan i nie było w ogóle dyskusji o innym imieniu

a Jaśminke ma moja koleżanka, w sumie pasuje do niej to imię i sobie nie wyobrażam że mogłaby się nazywac inaczej, ale sama córki bym tak nie nazwała wiadomo imiona rzecz gustu
Stary 2013-05-30, 13:38   #3878
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no własnie prenatal jest bardzo drogi. Ja mam vitaminer dla kobiet w ciązy i on ma własnie te kapsułki z dha a jest o połowe tańszy
http://www.ceneo.pl/12820200

co do wagi to w pierwszym trymestrze często kobiety nic nie tyją, a nawet spadają z wagi. Jakby było coś nie tak to ginek na pewno by powiedział najważniejsze to prawidłowo się odżywiac wtedy maluszek na pewno dostaje to, co mu potrzebne do rozwoju
Ja najpierw zobaczyłam cene 28 zł, pomyslałam oooo! jeszcze nie taki drogi, a pozniej cene 42 zł OMG! to przecież nienormalne za 30 tabsow

Anoula też tak uważame, ale jeżeli każdy tak mi mowi, a pozniej moze się stać coś z moim dzieckiem, to siłą rzeczy, że ostrzegali mnie...

acelinka Mam kuzyna Szczepana, jak dla MNIE imię oryginalne i ładne
Stary 2013-05-30, 13:39   #3879
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

ja od poczatku ciazy przytyłam 4 kg a jestem w 5 miesiacu. lekarz nic nie powiedzial.podobno w I trymestrze rzadko sie tyje ;P

a mąż chyba cos skumał, powiedziałam mu e ja sie urodzilam w 7 miesiacu wiec skadpewnosc ze moje dziecko tez tak sie nie urodzi... wiec leiej miec wszystko wczesniej, a przynajmniej czesc :P

ide robic gołąbki
Stary 2013-05-30, 13:41   #3880
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Moja sis w ciąży przytyla 4 kilo. Nie wymiotowala dużo. Podejrzewali hipotrofie, położyli na oddzial, dawali leki na usprawnienie przeplywow w pepowinie, a siostrzenica urodzila sie zdrowa, prawie 3 kilo.

Moja Mama w obu ciazach tyla 8 kilo. Nie ma reguły. Przecież w 15 tygodniu dziecko ma 100g, niech do tego dojdzie troche dodatkowej krwi l, nieco macica. To ile to? Kilogram?
Ja wlazlam ostatnio na wage.w sumie mam plus 2 a jutro zaczynam 18 tydzień. I nie jestem chuda.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:45   #3881
budowniczka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Moja sis w ciąży przytyla 4 kilo. Nie wymiotowala dużo. Podejrzewali hipotrofie, położyli na oddzial, dawali leki na usprawnienie przeplywow w pepowinie, a siostrzenica urodzila sie zdrowa, prawie 3 kilo.

Moja Mama w obu ciazach tyla 8 kilo. Nie ma reguły. Przecież w 15 tygodniu dziecko ma 100g, niech do tego dojdzie troche dodatkowej krwi l, nieco macica. To ile to? Kilogram?
Ja wlazlam ostatnio na wage.w sumie mam plus 2 a jutro zaczynam 18 tydzień. I nie jestem chuda.

No wałsnie a ja zawsze byłam szczupła, moze nie wieszakiem, ale szczupła...

Nie wymiotowałam, ale własnie moja sistra, ktora prawiła mi morały przytyła w drugiej ciąży 6 kg!!! A zawsze była ode mnie tezsza (miala wieksza tendencje do tycia) więc... mowi samo przez się...

RYBA!!! Ciężka, ale napewno owocna praca Gołąbki, chce gołąbki mojej mamy !!
Stary 2013-05-30, 13:49   #3882
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:

Anoula też tak uważame, ale jeżeli każdy tak mi mowi, a pozniej moze się stać coś z moim dzieckiem, to siłą rzeczy, że ostrzegali mnie...
Kochana przeciez nie bedziesz sie specjalnie objadac po to zeby przytyc i ich uciszyc. Malenstwo zacznie rosnac, pojawi Ci sie brzuszek to i przytyjesz
Stary 2013-05-30, 13:51   #3883
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ale superowo ;D ja wlasnie nie umiem jej jeszcze wypatrzyc golym okiem

Ja widzę tylko i wyłącznie jak leże plackiem na plecach, zawsze byłam szczupła nie wiem czy to ma jakieś znaczenie w sumie. Mężowi próbowałam pokazać ale od twierdzi że nic nie widzi, całkiem możliwe bo ja wiem gdzie patrzyć bo ją też czuję, ale to naprawdę jest tak delikatnie widoczne. Ale za to się mała zrehabilitowała, tata potrzymał rękę i poczuł kopniaczka jaki wtedy zadowolony

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:52   #3884
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Kochana przeciez nie bedziesz sie specjalnie objadac po to zeby przytyc i ich uciszyc. Malenstwo zacznie rosnac, pojawi Ci sie brzuszek to i przytyjesz
Chyba wariuje, bo wlasnie tak robie! Nalesnika z dżemem, bo zjadłam 'za mało' obiadu... i juz musze jesc coś innego bo inni krzywo sie patrzą
Stary 2013-05-30, 13:52   #3885
De28
Wtajemniczenie

Ja bylam chuda i przytylam w ciazy 20 kg...

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:53   #3886
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z Wami dzisiaj deszczowo ;( chociaż słońce próbuje się gdzieś przebić przez chmury.
Ja już po kościele, masakra. Muszę stać w kościele gdzieś gdzie mam dużo powietrza albo wogóle na polu bo w momencie robi mi się słabo, serducho wali jak szalone, nogi mi się uginają, dramat. Ogólnie stać w miejscu bez ruchu godzinę jest mi już ciężko, muszę na chwilę przykucnąć, poruszać nogami, oprzeć się o coś. W kościele pełna kultura wszyscy się tylko patrzyli na mój bębenek, żadnej reakcji, ale bez łaski.
Ogólnie wczoraj wieczorem jak się położyłam plackiem na plecach to widziałam jak się malutka przemieszcza w brzuszku matko jakie to było cudowne, ja drapałam albo uciskałam chwilę jedno miejsce a ona mi odwzajemniała ale jak później chciałam żeby tatuś zobaczył jak się jego akrobatka wierci to chyba poszła spać łobuziara mała
Ja mam to samo w Kościele,przeważnie wybieram stanie na polku

Acelinka Iga b. ładnie

Do popołudnia potem nadrobię

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:54   #3887
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
ja tak samo na szczęście szybko spadło
teraz mam 1,5 kg na plusie póki co i pewnie dopiero się zacznie
Stary 2013-05-30, 13:55   #3888
kruszynka86
Raczkowanie

Hej Ja już po obiedzie a Małż niestety w pracy na popo ale ma przyjść koleżanka na "kawę" więc chyba nie będzie tak źle (nie lubię męża popołudniówek ) a jutro do pracy i mega ciężki dzień, kończę duży projekt z ważnym kontrahentem i gacie pełne, żeby wszystko zdążyć, bo jeszcze jutro ma przysłać poprawki
Dziś w kościele robiło mi się słabo tzn. przed kościołem, bo oststnio w środku mi duszno. Muszę brać z sobą już chyba wszędzie wodę, ciekawe jak będzie latem? Może w sumie dobrze, ze odpuściliśmy sobie urlop w ciepłych krajach jak mi tu już za ciepło.

W ogóle jak mi brzucholka wyrzuciło, nie mam już w czym chodzić do pracy a czasu na zakupy też brak

Budowniczka jestem w 18 tyg. a dopiero dobiłam do normalnej wagi sprzed ciąży, tzn. przez ten czas nadrabiałam te 2 stracone kg i gin mi ostatnio powiedział, że dziecko to taki mały pasożycik co sobie krzywdy nie da zrobić i nie mam się martwić wagą, także luz blues

Miłego dnia dla wszystkich

aha zapomniałam dodać, że Krzyś waży 185 g i lekarz mówi, ze noszę kostkę masła

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

Edytowane przez kruszynka86
Czas edycji: 2013-05-30 o 13:59
kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:56   #3889
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Tak moja rodzina była by wniebowzięta !

Moja bartowa przed ciaza wazyła 59 kg w pierwszej ciąży przytyła 18 kg w drugiej ciązy 16 albo 17 kilo.
Teraz wrocila do swojej wagi, to chyba jest uwarunkowane od kazdej z nas i ja jak na razie tego sie trzymam. Morfologie mam ok, czyli żadnych niedoborów nie mam, jakbym miała 'zla krew' wtedy mieliby rację.
Stary 2013-05-30, 13:56   #3890
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

jak szybkie i smaczne to zapodaj przepis
Jeżeli lubisz serek homogenizowany i galaretkę to jest smaczne
W sumie nic trudnego, rozpuszczasz galaretkę w 1 szklance wody, jak wystygnie (nie musi się siąść tylko ważne żeby nie była ciepła) to miksujesz z jednym serkiem homogenizowanym waniliowym i wylewasz na tortownicę, ja zrobiłam dzisiaj z 4 różnych smaków, czyli potrzeba 4 galaretki i 4 serki, do tego na górę wylałam normalnie już rozpuszczoną galaretkę i wrzuciłam do niej brzoskwinie.
Szybkie w przygotowaniu bo możesz rozpuścić 4 galaretki od razu, poczekać aż wystygną i tak naprawdę później jedna za drugą miksować z serkiem, bo serek wyciągasz zimny z lodówki i jak wylejesz na tortownicę jedną warstwę, zabierasz się za miksowanie kolejnej to ta w lodówce jest prawie zastydnięta tak że można wylewać następną

Stary 2013-05-30, 13:57   #3891
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Hej Ja już po obiedzie a Małż niestety w pracy na popo ale ma przyjść koleżanka na "kawę" więc chyba nie będzie tak źle (nie lubię męża popołudniówek ) a jutro do pracy i mega ciężki dzień, kończę duży projekt z ważnym kontrahentem i gacie pełne, żeby wszystko zdążyć, bo jeszcze jutro ma przysłać poprawki
Dziś w kościele robiło mi się słabo tzn. przed kościołem, bo oststnio w środku mi duszno. Muszę brać z sobą już chyba wszędzie wodę, ciekawe jak będzie latem? Może w sumie dobrze, ze odpuściliśmy sobie urlop w ciepłych krajach jak mi tu już za ciepło.

W ogóle jak mi brzucholka wyrzuciło, nie mam już w czym chodzić do pracy a czasu na zakupy też brak

Budowniczka jestem w 18 tyg. a dopiero dobiłam do normalnej wagi sprzed ciąży, tzn. przez ten czas nadrabiałam te 2 stracone kg i gin mi ostatnio powiedział, że dziecko to taki mały pasożycik co sobie krzywdy nie da zrobić i nie mam się martwić wagą, także luz blues

Miłego dnia dla wszystkich
A wymiotowalas w ciazy, czy raczej bylo tez to spowodowane czym innym ?
Stary 2013-05-30, 14:00   #3892
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Jeżeli lubisz serek homogenizowany i galaretkę to jest smaczne
W sumie nic trudnego, rozpuszczasz galaretkę w 1 szklance wody, jak wystygnie (nie musi się siąść tylko ważne żeby nie była ciepła) to miksujesz z jednym serkiem homogenizowanym waniliowym i wylewasz na tortownicę, ja zrobiłam dzisiaj z 4 różnych smaków, czyli potrzeba 4 galaretki i 4 serki, do tego na górę wylałam normalnie już rozpuszczoną galaretkę i wrzuciłam do niej brzoskwinie.
Szybkie w przygotowaniu bo możesz rozpuścić 4 galaretki od razu, poczekać aż wystygną i tak naprawdę później jedna za drugą miksować z serkiem, bo serek wyciągasz zimny z lodówki i jak wylejesz na tortownicę jedną warstwę, zabierasz się za miksowanie kolejnej to ta w lodówce jest prawie zastydnięta tak że można wylewać następną
Nigdy nie lubilam ciast, od małego moja mama nie miala nawet jak mi zrobić tortu urodzinowego... a jak to teraz przeczytałam pamietam jak robilam takie 'pianki' z mamą, bo je uwielbiałam!!! :sli na:

Zaserwowałaś mi wspomnienia z dzieciństwa i ogromny apetyt na takiego torta
Stary 2013-05-30, 14:00   #3893
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Ja zawsze ważyłam 55kg przy wzroście 1,65- tak normalnie. W 1 ciąży przytyłam 19kg, ale potem schudłam do 57. Ostatnio jak się ważyłam było 3kg na plusie (15t). Mam nadzieję, że tym razem tyję szybciej, ale nie będzie aż tyle. W poprzedniej ciąży w 8,9 mcu strasznie się męczyłam ważąc tyle.

Mężuś z córcią pojechali na procesję, a ja odpoczywam. Troszkę mi lepiej po lodach truskawkowych

A tak nawiązując do demota od Trele- moja Olcia jak się urodziła to jeszcze przez dłuższy czas przez sen łapała coś w rączki i tarmosiła, tak jakby bawiła się pępowiną
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:02   #3894
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Nigdy nie lubilam ciast, od małego moja mama nie miala nawet jak mi zrobić tortu urodzinowego... a jak to teraz przeczytałam pamietam jak robilam takie 'pianki' z mamą, bo je uwielbiałam!!! :sli na:

Zaserwowałaś mi wspomnienia z dzieciństwa i ogromny apetyt na takiego torta
No to w sumie taka pianka się robi Jest jeszcze przepis z mleczka skondensowanego ( znajoma robi, też smaczny) ale ja jakoś robię z serków

Stary 2013-05-30, 14:03   #3895
kruszynka86
Raczkowanie

wymiotowałam 1 raz ale to z nerwów ale mnie mdliło tak przez 3 tyg. prawie cały dzień i chyba wtedy spadły te 2 kg, a powiem Ci, że jem sporo tzn. nie objadam się ale lubię dobrze zjeść , wiec Mały to chyba wszystko ze mnie na razie podjada Pasożycik jeden Obecnie waży 185 g chłop jak dąb i już widać, że wstydliwe to dzieciątko będzie, bo na usg nie chce w monitor patrzyć i rączkami się zasłaniał

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:06   #3896
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Haha to ja jedstem jakims fenomenem ;D chuda nigdy nie bylam , od kad pamietam wazylam tyle samo .. Teraz - prawie w 24 tygodniu mam 9kg na plusie ;D szczerze? Nie czuje tego ( procz brzucha ) Spodnie nosze rozmiar wieksze jak z przed ciazy. Nikt mi nie wierzy ze tyle przytylam , ja sama tez sie tym nie przejmuje . W I trymestru w owszem mialam mega apetyt , teraz mam normalny , moze mniejszy nawet niz przed dzidziusiem .. Ustalilam juz z tata ze zabiera mala na spacery , zeby mama mogla cwiczyc )

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:11   #3897
De28
Wtajemniczenie

W pierszej ciazy pomimo fitnesu i ciaglego ruchu az 20kg,ale pewnie to tez gromadzenie sie wody pod koniec ciazy,bo po porodzie pocilam sie 4 dni i trzeslam z zimna by to wypocic.Po 3 miesiacach zostalo 2 kg.I pod koniec ciazy mialam rwe wiec prawie sie nie ruszala.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:16   #3898
paulinaizabela
Zakorzenienie

Ja mam narazie 4 kg na plusie (16tc)
W spodnie wszystkie wchodzę, tylko się zapiąć nie mogę
Te dodatkowe kg widzę w brzuchu, piersiach i ciut w udach...
Stary 2013-05-30, 14:32   #3899
ryba91
Zakorzenienie

http://allegro.pl/raf-pol-wozek-magn...248250008.html

Proszę o opinie wózka
spacerówka+gondola
mieszkam w miescie więc żadne wertepy mi nie grożą -> koła :p

no a kolor ten beż z brązem

Wady i zalety?
Stary 2013-05-30, 14:39   #3900
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/raf-pol-wozek-magn...248250008.html

Proszę o opinie wózka
spacerówka+gondola
mieszkam w miescie więc żadne wertepy mi nie grożą -> koła :p

no a kolor ten beż z brązem

Wady i zalety?
Ja jedynie co mogę podpowiedzieć to warto zobaczyć wózek na żywo i zobaczyć czy nie jest bardzo niski, miałam podobny dla mojego brata ale to było 7 lat temu i był niski do gondolki trzeba było się schylać tak ostro.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości