|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Dziękuję Wam za rady. Melduję się dziś w jeszcze gorszym stanie, pół nocy nie mogłam oddychać przez nos, a potem już nawet przez usta. Sypialnia to jedyny pokój, w którym mamy dywany i to takie włochate i niestety noc mnie dobiła. Dziś ledwo widzę na oczy a gardło piecze mnie żywym ogniem. Zakraplam sobie sól morską do nosa, a na gardło to tylko cukierki eukaliptusowe żeby trochę je nawilżyć. Jako nie będzie przechodziło to zrobię inhalacje i poproszę męża o wyniesienie dywanów, wytrzepanie pościeli i wymycie porządnie sypialni. Ja nie mogę nawet pozamiatać bo się duszę. Teraz już nie będzie miał wyjścia :P
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 201
Witam
Kolejny piękny dzień u nas Cytat:
Gratuluję wygranej ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41066878]Dziękuję Wam za rady. Melduję się dziś w jeszcze gorszym stanie, pół nocy nie mogłam oddychać przez nos, a potem już nawet przez usta. Sypialnia to jedyny pokój, w którym mamy dywany i to takie włochate i niestety noc mnie dobiła. Dziś ledwo widzę na oczy a gardło piecze mnie żywym ogniem. Zakraplam sobie sól morską do nosa, a na gardło to tylko cukierki eukaliptusowe żeby trochę je nawilżyć. Jako nie będzie przechodziło to zrobię inhalacje i poproszę męża o wyniesienie dywanów, wytrzepanie pościeli i wymycie porządnie sypialni. Ja nie mogę nawet pozamiatać bo się duszę. Teraz już nie będzie miał wyjścia :P[/QUOTE] Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3843 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Weroniskiek nie do pozazdroszczenia. Oby szybko odpuściło, bo męczące to dziadostwo strasznie
Miłego dzionka |
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
weronisiek88 oby szybko przeszło ! ![]() Magalska dziękuję za kciuki Miki gratuluję wygranej ![]() Ja wpadłam tutaj tylko na chwilkę Miłego dnia ! |
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 12 tygodniu
jak dolaczalam do watku nie sadzilam ze to tak szybko zleci ![]() p.s. przepraszam ze bez polskich znakow, ale znowu komp TZ ktory polskich znakow nie posiada. |
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Domi Powodzenia. Bądź egoistką po całości!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Oj lecą te tygodnie strasznie szybko, się nie obejrzymy a maluszki będą z nami ![]() Domi - również trzymam kciuki za rozmowę z Tż-tem. Czas wstać z wyrka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3848 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, kolejny brzydki dzień, o 8 rano przyszła burza i teraz wszędzie kałuże, ale zaakcentowany mam dzisiejszy dzień , ponieważ poczułam pierwsze ruchy dziecka
![]() a byłam pewna ze je przegapie
|
|
|
|
#3849 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 17 tydzień, zaraz 5 miesiąc , Właśnie też się zastanawiałam jak to wszystko zorganizowaliście.. a tu widzę wszystko zaplanowane Oby poszło po Twojej myśli ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41066878]Dziękuję Wam za rady. Melduję się dziś w jeszcze gorszym stanie, pół nocy nie mogłam oddychać przez nos, a potem już nawet przez usta. Sypialnia to jedyny pokój, w którym mamy dywany i to takie włochate i niestety noc mnie dobiła. Dziś ledwo widzę na oczy a gardło piecze mnie żywym ogniem. Zakraplam sobie sól morską do nosa, a na gardło to tylko cukierki eukaliptusowe żeby trochę je nawilżyć. Jako nie będzie przechodziło to zrobię inhalacje i poproszę męża o wyniesienie dywanów, wytrzepanie pościeli i wymycie porządnie sypialni. Ja nie mogę nawet pozamiatać bo się duszę. Teraz już nie będzie miał wyjścia :P[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
![]() Witam i ja dopiero wstałam Zjadłam pyyyyyyyyszne płatki z mlekiem ![]() W nocy tak mnie ból brzucha złapał... ale nie skurcze i nie twardniał i nie wiem od czego, a potem zaczęło boleć mnie serce, ale tylko jakieś 10 minut i przestało, więc na IP nie jechałam. potem spałam całą noc obudziłam się o 7 i zaś jakiś taki dziwny ból, jakby na wzdęcia ale nie miałam....a teraz już bez bolu ![]() Chyba jest takie ch*jowe ciśnienie bo mnie łeb boli, choć nie jest to TEN ból... poza tym, wczoraj zjadłam z mężem Pizze choć późno było, ale tylko dwa kawałeczki :P a dzisiaj będziemy Obliczać wydatki :p
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
A ja noc prawie nie przespana , nie mowiac ze sie polozylam dopiero po 2 . Tak mnie stresuje te moje dziecko takim ruszaniem sie w kratke - wczoraj prawie nic , w nocy wogole.. Dzis sobie pogadałam z rana z brzuchem i jakby cos sie ruszyło , wierci sie mała cwaniara ;D mam nadzieje ze nie zafunduje mi wiecej takich atrakcji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() Ale dzisiaj pogoda... pierwsze moje Boże CIało, gdzie nie poszłam na Mszę na dworze i procesję.... Ale cały czas lało i dla córy raczej to by nie było rozrywką. siedzenie pod folią.... Rinco się czasem odzywa na MAmuśkach, pewnie nie wyrabia czasowo |
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/4139134
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami dzisiaj deszczowo ;( chociaż słońce próbuje się gdzieś przebić przez chmury.
Ja już po kościele, masakra. Muszę stać w kościele gdzieś gdzie mam dużo powietrza albo wogóle na polu bo w momencie robi mi się słabo, serducho wali jak szalone, nogi mi się uginają, dramat. Ogólnie stać w miejscu bez ruchu godzinę jest mi już ciężko, muszę na chwilę przykucnąć, poruszać nogami, oprzeć się o coś. W kościele pełna kultura wszyscy się tylko patrzyli na mój bębenek, żadnej reakcji, ale bez łaski. Ogólnie wczoraj wieczorem jak się położyłam plackiem na plecach to widziałam jak się malutka przemieszcza w brzuszku łobuziara mała
|
#3855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wstałam o 11 ![]() Ogólnie jest lepiej gardło pobolewa ale walczę.Musze zebrać trochę energii bo mam dzisiaj do siostry jechać na grilla. ![]() Domi Powodzenia na rozmowie!!! Cytat:
Tżta nie ma ze mną obecnie więc sama ze sobą znosiłam skutki czosnkowo-cebulowe ![]() Dzastin Dziękuję ![]() Miki za poznanie rodzicówSzczęściaro też chciałabym coś wygrać ![]() Ciekawa jestem co zamówiłaś,pewnie recenzja na blogu się znajdzie? Weronisiek Oj biedaku Beatka przynajmniej u mnie i robi sie coraz przyjemniejAnoula za 12 tydzieńCytat:
A i dzisiaj 16 tydzień zaczynamy Mam wrażenie że w ogóle mi brzuchol nie rośnie....jakby stanęło w miejscu. U Was rośnie/rósł regularnie czy raczej jakoś tak wyskoczył od razu? |
||
|
|
|
#3856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie martw się brzuch napewno rośnie tylko my patrzymy i obserwujemy go codziennie i w pewnym momencie może się wydawać że stanął w miejscu, ale jakbyś zapytała kogoś kto Cie jakiś czas nie widział to uwierz zobaczył by różnicę ![]() Uciekam dalej robić ptasie mleczko bo mnie dzisiaj coś wzięło, ciasta mi się nie chce piec a to takie szybkie i smaczne
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
heeeeej
mam w końcu chwilke, zaraz nadrobie chociać 3-4 stronki
|
|
|
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem w 18 tygodniu, i niedługo zacznę 5 miesiąc a brzuch mam dalej taki jakbym sobie dobrze pojadła, oby szybko mi nie urósł za dużo bo rozstepy wyjdą,a tendencje mam
|
|
|
|
#3859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() Dzisiaj dzidziuś kopnął mnie 2 razy na powitanie dnia Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3860 |
|
Rozeznanie
|
Poniewaz u nie pogoda super poki co ucieklam relaksowac sie na dzialke....zasieg tu mam kiepski,wiec na forum dzis mnie nie ma.troche od tej cywilizacji sie odetne chociaz na 1dzien
![]() Caluski dla was,nadrabiac bede pozniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3861 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja natalciowy w pewnym momencie zaniedbałam niestety, ale mam nadzieję że w wakacje wszystko uzupełnie i dla natalcia i dla dzidziuśka ![]() ja się wybieram do koleżanki kosmetyczki i się wybrać nie umiem ![]() Cytat:
na pewno to będzie piękny dzień!super że z dzidzią okej, oby tak dalej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41058612]Dziewczyny, jak nie to to tamto :/ noż... Już się tak świetnie czułam, a tu mnie alergia dopadła. Już rano czułam, że jest źle, ale teraz coraz gorzej. Pospacerowałam z córcią po dworze i już się całkiem załatwiłam. Jestem tak zatkana, że nic nie czuję, a po nocy pewnie już w ogóle będzie tragedia :/ Kurde, a ponoć w ciąży nie można brać leków na alergię więc jak ja to zlikwiduję...[/QUOTE] Cytat:
rybko może dla argumentacji pokaż tż forum? przecen będzie jeszcze dużo i na pewno kupicie coś w dobrej cenie, no ale czekanie do 7 miesiąca nie jest dobrym pomysłem, może postrasz troche tż że w 7 miesiącu to możesz leżeć plackiem albo coś ![]() maomam Zuzia ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
mam nadzieję że mdłości niedługo przejdą Cytat:
![]() u nas okej wszystko, dzidzia rośnie i najprawdopodobniej jest dziewczynką (nie pamiętam czy Wam pisałam )teraz zastanawiamy się nad imieniem ja bardzo chciałabym Olge, Zuzie albo Karolinke, jeszcze Iga mi się podoba debatujemy póki co, tż we wszystkich moich propozycjach coś nie pasuje ale sam nic nie zaproponował narazie, zobaczymy na czym stanie ostatecznie mamy duuuużo czasu ![]() a poza tym to u nas remont nadal, neverending story normalnie no i odliczam tygognie do końca roku szkolnego juz tylko 4 tygodnie i będę leniuchować
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-05-30 o 12:37 |
|||||||
|
|
|
#3862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ptasie mleczko mniam mniam Cytat:
|
||
|
|
|
#3863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odnosze wrazenie ze brzuszek sie pojawil i stoi w miejscu, ale jak porownuje zdjecia to roznica jest. Cytat:
krotkie imiona sie sprawdzaja
|
||
|
|
|
#3864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Imiona bardzo ładne My też narazie myślimy i czekam na propozycje męża U nas też dziewczynka Ja w pracy...u nas normalny dzień dziś...ale tylko do 2 jestem, później mąż mnie zmienia Popołudniu wybieram się na kawkę do koleżanki. Ma dla mnie książkę " W oczekiwaniu na dziecko" Po drodze jeszcze wpadnę na małe zakupki...może jakiś stanior kupię i coś dla maluszka no i coś dla 10 miesięcznego Wojtusia wezmę, bo nie lubię do dziecka iść z pousta ręką
|
||
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Moj TZ zaczal sie dzis dopytyac co kupie Juniorowi na dzien dziecka
|
|
|
|
#3866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłęgo popołudnia ![]() dziękujemy za gratulacje gin uparcie szukał jajuszek bo pamięta że mamy dziewczynke w domu, no ale się nie doszukał póki co ![]() Cytat:
a Olgusia? Gusia? i kilka innych no nie wiem, zobaczymy poprzednio tez się długo zastanawialismy az tż powiedział "natalia" i mi się przypomniało że jakiś czas temu właśnie o tym imieniu dla dziecka myślałam i tak zostało ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- no i to jest prawidłowe podejście ![]() ale fajnie z Wami popisać mam chwilke bo natalcia śpi a mama z facetem poszli do kościoła więc moge komp pookupywać tż siedzi w domu i remontuje biedaczek, schudł już nawet nie wiem ile przez ten remont i brak żony w domu
|
||
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynki i zazdroszczę![]() ja mam kolejna wizyte we wtorek,ale to dopiero gdzies 14 tydzień jest,wiec jeszcze nie powie nam co mamy ![]() u nas imiona póki co: dziewczynka-Marysia chłopiec-Jaś |
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdziwil mnie bo za body na dzien matki mnie ochranil ze na razie mielismy nic nie kupowac
|
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faceta nie zrozumiesz Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

Ciekawe czy się sprawdzi. 
Może inhalacje z soli morskiej Ci pomogą? 
choć późno było, ale tylko dwa kawałeczki :P a dzisiaj będziemy Obliczać wydatki :p

przeraża mnie to bo jeszcze tyle rzeczy do zrobienia.