|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Uciekam, glodna jestem. A jURU śpiący na kolanach śpiącego męża coś zaczął kwękać
|
|
#602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na
Cytat:
![]() Cytat:
Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
MoTyleKsw byłam u pediatry w sprawie tego krztuszenia się i ulewania. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie krztuszenie wynika ze zbyt łapczywego jedzenia, zmieniliśmy mleko na bardziej gęste i jak na razie to się jeszcze nie zakrztusiła
No i dowiedziałam się że nie powinnam podawać małej herbatki koperkowej bo mimo że mała pierdzi po niej i nie boli brzuszek to ona sprawia że są wzdęcia i przez to małej się wydaje że jest najedzona, wypierdzi się i dalej głodna. Lekarz kazał dawać do picia wodę, rumianek, wodę z glukozą (do tego nie jestem przekonana) lub wodę z miodem (to mnie trochę zastanawia bo myślałam że do 1 czy nawet 2 roku życia nie można podawać maluszkom miodu). Moja mała waży już 4,5 kg mały klocuszek![]() Byliśmy też na tym USG i niby wszystko ok ale to jedno bioderko mieści się w dolnej granicy i mamy przyjść na kontrolę za miesiąc. Dodatkowo jak najczęściej nosić małą z rozchylonymi nóżkami. |
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
U nas brak terminow na bioderka. Musze szukac w poznaniu.. Bebilon comfort spoko jest, mloda mi tez przestala ulewac.. Wody z glukoza nie dawaj. Ja mialam w szpitalu i to nic dobrego. Rumianek tez daje Miodu bym sie bala:p Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Jakich używacie pampersów i z jakich jestescie najbardziej zadowolone?
Mi pasują Belli , bo nie muszę pod pępkiem podwijać, są bardziej wyprofilowane od pampersów. Z kolei z firmy Pampers fajne są te białe Premium Care. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Moje słoneczko przez weekend buszowało w dzień a w nocy ładnie spała ale już jej się wczoraj przestawiło i w dzień wariowała. Jestem wykończona ale już nie opłaca mi się iść spać bo zaraz wstanie na karmienie.
Dziś też dużo śpi bo byliśmy u ciotki TŻta na wsi (no właśnie No więc byliśmy na tej wsi i co? ciotka zbierała CZERWONE kwiatki i wrzucała małej do wózka żeby jej nic nie urzekło Dziś jak już wracalismy to się poryczałam i chyba pierwszy raz pomyślałam że wolałabym mieszkać w swojej rodzinnej miejscowości. Nie wiem czy przesadzam ale moja rodzinka jakoś wydaje mi się bardziej normalna. Nikt mi nie daje głupich rad, ba! nikt mi nie daje żadnych rad. Wręcz przeciwnie to ja do nich dzwonię. Może dlatego że sami mają dzieci. No to się wyżaliłam, nie piszę wszystkich genialnych tekstów ale zarys widać. axella jaki dajesz rumianek? normalnie kupujesz w aptece i zaparzasz ? |
|
|
|
#608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Ooo, awansowałam-jestem "wtajemniczona" .
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
aaa i jescze mi się przypomniało. Bo mówię lekarzowi że mała budzi się z krzykiem a ten do mnie że pewnie usypiam dizecko na rękach
no i pogroził mi paluszkiem że sama sobie robię kuku bo mała się już przyzwyczaiła do zasypiania na rękach. No i jak się budzi to płacze bo jest w obcym miejscu- usypiała w ramionach mamy a tu łóżeczko. No i kazał brać mała jak płacze, jak przestanie to odkładać. Niby oczywiste to wszystko, pamiętam że oglądałam program "sekrety madrej niani" i tam o tym było i mówiłam że będę tak robić a tu jakoś się zapomina i człowiek głupoty robi. Sam sobie szkodzi.
|
|
|
|
#610 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kto ma pszczoly ten mam miod kto ma dzieci ten ma ....smrod ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wage malej Cytat:
ja pamprersyi 1 paczke dady mialam a w szpitalu te happy byly i spoko zadowolona bylam, ale teraz mam od znajomych tyle pampow ze na miesiac mi starczy. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
banka piękny Michaś ![]() loney ja mam bujaczek z Bright Starts i jestem bardzo zadowolona Jenny wielkie gratulacje !!! pola gratulacje!!! |
|
|
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
olej ich
|
||
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie co znalazłam na all.. Fajne nie? rozumiem ze to jest z tą glinką do odbicia rączek i nózek?
http://allegro.pl/ramka-z-glinka-na-...234621620.html |
|
|
|
#614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paulina gratulacje !!! kurcze jednak urodziło się sporo maluszków a myślałam że próżnowałyście ![]() banka współczuję kolek. Mnie sama myśl o nich przeraża axella czasami mam wrażenie że piszesz o mojej małej |
|
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się unormuje z cyckami, też tak miałam. 34, a Twój?
|
|
#617 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ślicznota!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie gadaj z nimi, albo się postaw. Ja bym rzucała kąśliwe uwagi. ![]() Siemanko. Odebraliśmy karuzelkę, jest w fantastycznym stanie wizualnym, w ogóle niezniszczona, w oryginalnym pudełku, nawet wszystkie elementy powkładane do woreczków foliowych. Niestety dziś wszystko zamknięte i nie kupiliśmy baterii, więc nie wiem jak z działaniem. Jutro wypróbujemy.Gratulacje dla nowych mamusiek!!! |
||||||
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
33
i zostałam nacięta ale ona mi tłumaczyła, że coś tam jest wysoko, nie wiem, nie słuchałam ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() za karuzelkę
|
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Sorki,że tak wyskakuje ni z tego ni z owego ale już sama nie wiem co o tym myśleć
![]() O godzinie 13 przeczyściło mnie w wc ale tak porządnie. Od 15.35 mam skurcze głównie co 10min. Sporadycznie zdarzały się co 6 min lub co 8 min. A tak głównie co 10min i nawet bolesne są i trwają po minucie. Czekać dalej???? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Justi a ja myślałam, że ta główka to też jakaś mini była
![]() Wiesz, Ty masz szwy, ale przez nacięcie nie miałaś tego dziwnego wrażenia, że cię rozerwało, tak jak ja przy naciągnięciu, bo po porodzie dałabym sobie co nie co uciąć, że pękłam, tak bolało w trakcie.
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mała wykąpana, zjadła i znów śpi
teraz mi fajnie ale co będzie w nocy![]() diabli pewnie już dostałaś odpowiedz ale jedno z rodziców składa a drugie i tak pisze notatkę że się nie starało o becikowe. no to się pochwaliłam bo już po spaniu... ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- nam powiedzieli że tydzień od wyjścia ze szpitala Veronic wszystkiego najlepszego!!! marchewka moja siostra zamawiała taką glinkę i to badziew był. Lepiej sama kup ramki z ikeii i zrób masę solną. dobra idę do mojego maleństwa bo TŻ nie ogarnia. Znów jest płacz. Trzymać kciuki!!! |
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my czekamy na tatę bo pojechał na mecz i będziemy kąpać... choć młody właśnie zjadł i zasnął a o 22 nie uśmiecha mi się go kąpać
|
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto by pomyślał, że takie rzeczy robią jeszcze ludzie.Odnośnie smoczków to obecnie są smoczki ortodontyczne np. z Aventu i jeśli się człowiek boi o zgryz to dobrze właśnie te kupować, a przynajmniej będziesz miała odpowiedź dla teściów
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki!
Widzę, że dziś pagaduszki mamuś z dzieciaczkami po tej stronie brzuszka Rozumiem, że cała reszta rodzi ![]() My przetrwaliśmy jakoś najazd rodzinny, nie było nawet bardzo źle. Mała zniosła dzielnie tłum ludzi w domu, nie zaburzyło to zbbytnio jej rytmu na szczęście Ale nocka nam pokaże, czy tak jest rzeczywiście.Podczytałam Was troszkę, ale taka jestem zmęczona, że niewiele pamietam. Axella - ze mnie też dalej leci. Używam podpasek, ale więcej tego ląduje na papierze w toalecie niż na podpasce Mam wrażenie, że jeszcze trochę to potrwa...U nas w kwestii brzuszka: było kilka dni, kiedy mała miała problemy z gazami i tylko 1-2 kupki dziennie. Od około 3 dni wróciły kupki po prawie każdym karmieniu i nie ma już problemów z gazami. Nic za bardzo nie zmieniłam w diecie wiec nie wiem skąd zmiana... Ale cieszę się bardzo ![]() Mała czasem uleje, czasem rzygnie, ale nie jakoś na potęgę... Mam nadzieję, że będzie tak dalej. Jedyne zmartwienie jakie z nią mam to ten kanalik łzowy... Cały czas zbiera się jej ropa... Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tyg zobaczymy się z okulistą i dowiemy się, czy będzie ją czekał zabieg przepłukania tego kanalika |
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 razy jednak obudziłam się a Rafał był nakryty kołdrą... teraz za każdym razem go odkładam
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby to małe, niby się zapomina ból ... ja pamiętam jeszcze.
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Color jak tam akcja? To twoje 3 wiec kto wie moze masz juz 8 rozwarcia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

no i pogroził mi paluszkiem że sama sobie robię kuku
za wage malej 

olej ich 
Nie gadaj z nimi, albo się postaw. Ja bym rzucała kąśliwe uwagi. 

07.07.2012