|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę - część VII
VI4, to daj znać proszę jak będziesz miała jakąś dokładkę.
Yumei, czy znalazłabyś coś u mnie za: Serge Lutens, Fumerie Turque, 25/50 ml Chanel, Coco edt ok 30 / 50 ml ew. Kerosene i Akaba?
[B]Uwolnijcie mnie od flaszek: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=127 Odlewki i próbki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...30&postcount=2 Ubrania, buty (dużo Simple): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=886741 |
|
|
|
#3212 |
|
Rozeznanie
|
przypomnienie i dokładka
Na wymianę mam odlewki gotowe: Acqua Colonia Rhubarb & Clary sage - około 11 ml Ajmal Sacrifice for Her - 5 ml bez psika testowego Fragonard les neturelles Vetiver - 10 ml bez psika testowego M. Micallef Printemps 5 ml miniatura z kalendarza adwentowego Molinard - Mure - około 7 ml Slava Zaitsev Maroussia edt - 5 ml bez kilku psików testowych The Different Company Bergamote około 6 ml YR Neonatura Cocon – 5 ml bez kilku psików testowych Zadig&Voltaire Tome 1 - La Purete For Her EDP - 4 ml bez 3 psików testowych próbki gotowe: Alexander McQueen My Queen (1,5 ml robiona, atomizer) Brosseau Ombre Rose l'orginal (fabryczna bez atomizera, zostało ok 0,5 ml) Cindy Crawford Waterfalls (próbka fabryczna 1,2 ml bez atomizera) Czech&Speake Neroli (fabryczna bez atomizera, zostało ok 0,5 ml) D.S.&Durga Burning Barbershop (2 ml robiona, atomizer) - tylko za coś z podobnej półki lub za więcej ml tańszego zapachu Floris White Rose (ok 0,3 ml, robiona, atomizer) Givenchy Very Irresistible Poesie d`Hiver (ok 1 ml robiona, atomizer) Histoires de Parfums 1876 (firmowa, ok 1,3 ml, fiolka) Indult Isvaraya (2,4 ml robiona, atomizer) - tylko za coś z podobnej półki lub za więcej ml tańszego zapachu James Heeley Iris de Nuit (1,5 ml robiona, atomizer) L`artisan Mandarine (1,7 ml robiona, atomizer) Laura Biagiotti Due Donna (2ml firmowa, fiolka) Mexx XX wild (próbka fabryczna 0,6 ml bez atomizera) M. Micallef Gaiac (1,9 ml robiona, atomizer) Patyka Boise (robiona ok 1 ml z atomizerem) Serge Lutens Bas de soie (firmowa, nie wiem ile zostało, ale coś chlupie w środku więc na test na pewno jest) Thierry Mugler Angel Taste of Fragrance (robiona z atomizerem, odrobinka ok 0,2 - 0,3 ml) Xerjoff - Zafar 1 ml bez psika (robiona) - tylko za coś z podobnej półki lub za więcej ml tańszego zapachu (chętnie za Fars) mogę też zrobić małe próbeczki lub większe odlewki z flakonów: Annick Goutal Gardenia Passion (może być większa odlewka lub wymienię cały flakon około 50/100 ml) Annick Goutal Mandragore (do 1 ml) Annick Goutal Songes (do 1 ml) Annick Goutal Petite Cherie (do 1 ml) Bruno Banani Magic Woman (do 5 ml) D&G Light Blue (do 1,5 ml) Histoires de Parfums 1873 Sidonie Colette (do 1 ml) Hugo Boss Nuit pour femme (do 5 ml) Lalique Tendre Kiss (może być większa odlewka) Lalique Nilang 2011 (do 5 ml) Marina de Bourbon Reverence (do 2 ml) Marina de Bourbon Eau de LYS (do 1 ml) Marina de Bourbon Paradise LYS (może być większa odlewka) Rozważę każdą propozycję, natomiast najbardziej szukam: Xerjoff - Fars Tea for two - najchętniej resztkę we flakonie lub odlewkę Annick Goutal - wszystkie których nie znam lub każdą ilość Neroli Diptyque - te których nie znam Parfumerie Generale - te których nie znam Les Rarfums de Rosine - te których nie znam Love by Kilian, chociaż kropelkę Blood Concept B Givenchy Ange ou Demon Le Secret Poesie d`un Parfum d`Hiver YR Ming Shu (tak z 5 ml) lub coś innego ciekawego... |
|
|
|
#3213 |
|
Rozeznanie
|
Poszukuję większej ilości Code, może być odlewka, ale bardzo chętnie przygarnę flakon
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
Mam na wymianę dwa zapachy:
YSL Baby Doll ok 95 z 100 ml DKNY Pure ok 27 z 30 ml
marzenia się spełniają:[/I] laserowa korekcja wzroku- OP:25.03.2015 OL:26.03.2015 ....i życie staje się piękniejsze Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321 |
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Oddam Light Blue 30/50 i Gucci by Gucci Edt 40/7m
|
#3216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Rozeznanie
|
Chętnie oddam! Nie będę bardzo wybredna
![]() Flakon Oriflame, Enigma edt ok 40/50ml https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nigma-edt.html bez kartonika! (mi także kartonik nie jest potrzebny) Odlewki (testowane): - Dior, Dune sampelek - Dior, Miss Dior Cherrie edt sampelek bez atomizera - Dior, Miss Dior 2013 edt 5ml - Masaki Matsushima, Suu 4ml - JPG, Classique 2ml - Hermes, ogródek nilowy ok 0,5ml - Guerlain, AA Groselina 1,5ml - Guerlain, AA Rosa Magnifica 6ml - Guerlain, Mitsouko 2ml - Shiseido, Zen 3ml - Shanghai Tang, Jade Dragon 5ml - YR Rose Absolue 2ml - YSL, Elle 3- 5ml (ewentualnie) Mogę odlać na testy: - DKNY, BD Fresh Blossom - YR, Rose Absolue - Chloe, L'eau de chloe - Chloe, See by Chloe - Trussardi, Donna edp - Chanel, Coco Noir 1-2ml - Dior, J' Adore - Feerie, Rose des Neiges - Bvlgari, Jasmin Noir Chętnie poszukam także czegoś 'spod lady' ![]() Mogę oddać większą ilość ml za mniejszą lub kilka zapachów za jedną większą odlewkę, esp: Chloe edp, edt, Intense, Rose,Love, DKNY Pure, Verbena, YSL Parisienne edp i edt ... lub kapkę na testy: AG Rose Absolue, LUBIN Black Jade, L deLubin, Galaad, CARLA FRACCI Giselle, Carla Fracci, Odette, Aurora,MDCI Rose de Siwa,CREED Fleurs de Bulgarie, E. COUDRAY Jacinthe et Rose, Stella McCartney Stella, Sheer, RANCE Rose de Rose.... ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Czego szukasz za powyższe?
" Taniec jest muzyką dla oczu" wymiana kosmetyków wymiana ubrań Edytowane przez phero_nike Czas edycji: 2013-05-30 o 17:57 |
|
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Np amour amour
marzenia się spełniają:[/I] laserowa korekcja wzroku- OP:25.03.2015 OL:26.03.2015 ....i życie staje się piękniejsze Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321 |
|
|
|
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
Poszukuję dobrej duszy , która podzieliłaby się Miss Dior Cherie sprzed 2011 roku. Przyjmę odlewke,flaszkę...
Do zaoferowania w zamian: Chloe Love Intense 50 ml ubytek kilku psików,kartonik E.Lauder Sensuous 50 ml ubytek z 5 ml Elixir Purple 50 ml ubytek 5 ml L de Lolita 10 ml, odlewka Coś tam może jeszcze wyszperam.Prosze o pw bo rzadko tu zagladam
|
#3220 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny.
Jestem posiadaczką starej wersi Miss Dior Cherie EDP. I bardzo chętnie się jej pozbędę. Oryginał kupiony przez chłopaka lecz niestety zamiast nowej kupił starą wersję. Chętnie przygarnę w zamian coś wiosenno-letniego. Słodko-kwiatowego. |
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3222 |
|
Raczkowanie
|
Wklejałam zdjęcia perfum, ale nikt mi nie zwrocił uwagi na to, że nie są prawdziwe.
Po czym to wnioskujesz? |
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3224 |
|
Raczkowanie
|
Trochę napędziłaś mi strachu. Szczerze to pierwsze moje perfumy z tej bardzo wysokiej półki.
Proszę zdjęcia. |
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz wypiaskowany na tej butelce kod, taki który też wybity jest na dnie kartonika? Powinien być na tylniej ściance na dole. |
|
|
|
|
#3226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Parfum Christian Dior 75008 Paris Made in France Rozumiem, że jednak to podróbka. Szkoda, że nie zwrociłyście mi uwagi wcześniej. Wtopa
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3228 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo bym prosiła o opinie.
Chłopak właśnie znalazł link do tej oferty. http://www.perfumiq.pl/christian-dio...ska-p-643.html Z tej strony były kupione. |
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Sklep wygląda OK... ceny wód też nie podróbkowe. Zerknij może raz jeszcze pod kątem, pod światło ten kod, on jest mało widoczny, to taki grawer jakby...
Może ja się za bardzo zasugerowałam, że tej wersji od kilku lat nie ma nigdzie a ta jest właśnie podrabiana
|
|
|
|
#3230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślisz, że jakbym przeszła się do Douglasa z tą butelką to dowiem się czy to oryginał czy podróbka? jestem strasznie zła!! a chłopak jeszcze bardziej
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Raczkowanie
|
Asiuuula, masz absolutną rację - to tandetna podróba.
Identyczny flakonik mam w swoich zasobach, choć nie w kolekcji, bo w kolekcji na szczęście stoi oryginał. Tę fałszywkę zachowałam dla porównania właśnie. I do tego, co wymieniłaś, bo wzbudziło Twoje wątpliwości, dodam, co następuje: - róg kokardki z lewej strony jest zbyt zaokrąglony, w oryginale jest ostry - elementy "kurzej stopki" na dnie flakonika są zbyt drobne i dlatego odległości między nimi są za duże, w oryginale ten wzór jest wyraźnie gęstszy, odstępy mniejsze, a te "kwadraciki" - bardziej kwadratowe. |
|
|
|
#3232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiem jak perfumeria, która ma dobre opinie sprzedaje bezczelnie podróby. ![]() Perfumy oddam babci, na pewno się ucieszy.... |
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3234 |
|
Wtajemniczenie
|
Wymienię odlewki:
![]() Dana Tabu 6ml Blumarine Innamorata 4ml Habanita 1 ml Armani Prive Royal Oud ok 2,2ml Lutens Sa Majeste La Rose 2ml Lutens Fleur D'Oranger 2ml Bill Blass Couture 3 ok.2.2ml Dolce Gabbana Feminine ok 2,2ml Lancome Tresor ok.2,6ml Mont Blanc Femme Individuelle ok.9ml Jimmy Choo 10ml Van Cleef & Arpels Bois D'Iris ok.9ml Ricci-Belle de Minuit ok.3,8ml Hermes 24 Faubourg-ok.3,8ml Etro Heliotrope ok 1,6 ml Stendhal Elixir Noir ok 1,5 ml Rasasi Khaltat Al Oudh ok 2 ml Rasasi Mukhallat Oudh Al Mubakhar ok 2 ml Dior Dolce Vita ok 2,5ml na n/w w ilościach testowych do 5ml (raczej w wersji edp): Valentina Valentino Assoluto Chanel Allure Boucheron Jaipur Prada Infusion d'Iris Prada Prada Prada Tendre Issey Miyake L'Eau D'Issey DKNY Women + Pure+ Verbena Armani Armani Mania Lalique Perles de Lalique YSL Nu Jose Einsberg J'ose La Perla J'Aime Wieksza odlewkę chetnie YSL Manifesto ![]() Zielone najchętniej na zielone Poza w/w odlewkami mam na wymianę ok-12-13ml we flakonie Guerlain Shalimar Parfum Initial ( jak na zdjęciu)na coś innego we flakonie Edytowane przez LEADYAGLO Czas edycji: 2013-05-30 o 17:13 |
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Oddam:
FLAKONY: -Avon, mgiełka żurawina i cynamon, zużycie minimalne, zaznaczone na zdjęciu w wątku -Bijan, Vip, 75ml, zużycie zaznaczone na zdjęciu w wątku, brak kartonika -FM, kolekcja kwiatowa, nr 218- kwiat pomarańczy, 50ml, bez kilku psików, kartonik, zapach bardzo słodki, mi przypomina zapach akacji, -Versace, Versus, mianiaturka, to chyba 5ml, zostało ok. 4/5ml brak kartonika, -Yves Rocher, Un Matin au Jardin Argumes en Fleurs, kwiaty cytrusów, ok. 18/20ml, brak kartonika PRÓBKI, ODLEWKI: -Aquolina, Chocolovers, ok. 1ml -Annayake, Miyako, ok. 0,3ml, -Avon, ok. 60's mod, ok. 0,6ml -Avon, Jet Femme Holiday, ok. 0,6ml -Avon, Ballroom Beauty, ok. 0,6ml -Avon, Today, ok. 0,3ml -Beyonce, Heat, ok. 0,6ml -Bottega Veneta, Bottega Veneta, ok. 1ml -Britney Spears, Fantasy, ok. 0,5ml, -Cacharel, Lou Lou, ok. 1,1ml -Calvin Klein, In2You Her, ok. 2,2ml -Calvin Klein, One, ok. 0,4ml, -Chanel, No.19 Poudre, ok. 2ml -Dior, Dune, ok. 0,5ml -Dolce&Gabbana, The One, ok.1ml, -Elisabeth Arden, Sunflowers, 2ml bez dwóch psików -Estee Lauder, Sensuous Nude, ok. 1,6ml -Fifi Chachnil, Fifi Chachnil, na dobre spróbowanie -Givenchy, Organza Indecence, ok.0,7ml -Gucci, Flora Gardenia, 2ml bez testu -Guerlain, AA Flora Nymphea, 1ml, bez psika -Halle Berry, Halle, ok. 0,5ml -H. Boss, Femme, ok. 2ml -Jesus del Pozo, Halloween, 2ml bez psika -Kate Moss, Vintage, 1ml -Kenzo, Elephant, ok. 1,4ml -L'Artisan Parfumeur, Havana Vanille ok. 0,5ml -Lalique, Perles de Lalique, 2ml bez psika -Lanvin, Arpege, ok. 0,3ml -La Perla, J'aime la nuit, ok. 8ml -Lolita Lempicka, L de Lolita, ok. 2ml -Lolita Lempicka, Si Lolita, ok. 1,1ml -Mary-Kate&Ashley Olsen, N.Y. Chic, ok. 1,3ml -Oriflame, Amber Elixir, ok. 2,5ml, z wymiany -Oriflame, Eclipse, ok. 0,4ml -Oriflame, Giordani White Gold, ok. 1ml -Paris Hilton, Heiress, 2ml bez psika -Puma, I'm going, 1,2ml -Rasasi, Dala Al Banat Bahja, ok. 0,5ml -Roberto Cavalli, Just Her, ok. 1,9ml -Roberto Cavalli, Roberto Cavalli EDP, ok. 1,1ml -Shiseido, Feminite du Bois, ok. 1,2ml -The Body Shop, Neroli Jasmin, ok. 2ml -Thierry Mugler, Angel EDT, ok. 1,3ml -Tom Ford, Black Orchid, ok. 0,7ml poszukiwane u mnie w wątku Edytowane przez AllekssandrA91 Czas edycji: 2013-05-30 o 16:54 |
|
|
|
#3236 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#3237 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Chanel Coromandel EDT 9/10 ml odlewka ze wspólnych zakupów
wymienię chętnie na Meharees
|
|
|
|
#3238 |
|
Zadomowienie
|
Witam, do oddania mam, to co na zdjęciach:
zdjęcie nr 1. 1) Chanel nr 5 2)Theorema Fendi leggero 3) Sensous Estee Lauder 4)Nilang Lalique 5)Dior Homme Intense 6)Yohi Yamamoto 7) Jimmy Choo 8) Valentino,Valentina EDP zdjęcie nr 2: 1) Kenzo Amour 2) Serge Lutens, So Majeste La rose 3) Tom Ford Jasmin Rouge 4) Diesel, Loverdose 5)Armani Prive, Bois D'encens zdjęcie nr 3 1) My Queen 2)Shalimar 3)Serge Lutens, Gris Clair a oprócz tego: 1. L'or de Torrente, 5 ml 2. Tea Rose -9ml 3. Kenzo, Indian Holi, 5 ml 4. Cocoon ,7-8 ml 5. Nina Ricc, Nina, 6 ml 6. Giorgio Armani, Code edt, 10 ml 7.Shalimar, 4 ml 8. Lolita Noir 10 ml 9. Elle YSL 3,5 ml 10. La perla Dark Extasy,, 2,5 ml 11. Escada Magnetism, 4 ml 12. vanile Noire,4 ml Szukam na spróbowanie: Chene,Tea4Two, Dzongha, Satellite Padpardascha, BC, Spicebomb, YSL Saharienne, Nu, Daim Blonde i inne __________________
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117296 Edytowane przez agulenas82 Czas edycji: 2013-05-30 o 19:24 |
|
|
|
#3239 |
|
Wtajemniczenie
|
Chętnie oddam flakony:
1. Amor Amor Forbidden Kiss - ok 90-95 ml/100 ml 2. CK IN2U for Her Calvin Klein - ok 80/150 ml 3. Cool Water Davidoff - ok 20/30 ml 4. Scarlett Cacharel - ok 80/100 ml 5. T Girl Tommy Hilfiger - ok 22/50 ml 6. Britney Spears Curious - ok 24/30 ml
|
#3240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.