Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 19:53   #2761
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

szaja popcorn gotowy, a filmik gdzie?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 19:55   #2762
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Zawsze jak TZ ma wolne,nie musze robic mu kanapekk i moge pospac dluzej,to Macinkowy czlowiek zapewnia mi moc atrakcji Wiec TZ jeszcze spi,a ja siedze w drugim pokoju i ogladam to wczorajsze top model, a synek bawi sie cycem
Wyglada chociaz,ze dzisiaj bedzie ladna pogoda,milego dnia dziewuszki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
podziawiam, moj sam se robi, nie ma bata!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a to miało byc dla Pstrynia ale mi nie wkleiło
http://mistrzowie.org/509876/Tresc-uwagi

no u nas (znaczy sie w podstawowce) jeszcze chyba tak sie nie zdarzylo ale w gim to na porzadku dziennym takie odzywki

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hej Kochane
u nas dalszy ciąg wczorajszego szczepionkowego stresu. Mały wczoraj mega marudny, noc co prawda spokojna (spał nam od kąpieli prawie 9h), potem pojadł i spał do 9, co się NIGDY nie zdarza. Nie ma gorączki, tylko był płaczliwy, czyli w sumie taki jak zwykle.

ahaa Kubek waży 5800 i mierzy 60,5 cm
za wzrost i wage!
ucaluj Kubulka, mam nadzieje ze jutro bedzie juz ok

Cytat:
No i wrocilismy ze spacerku Pogoda dalej piekna,znow mam ochote na grilla Pstryczkowa chyba robi,ale trochu daleko.Caly czas wydaje mi sie,ze dzis niedziela,kielbasi sie to zawsze. No i TZ do roboty jednak jutro i w sobole lezie,ehhh.

e tam zaraz daleko... dla chcacego nic trudnego

Cytat:

to może wprosimy się na tego grilla do pstryczkowej?
trzeba bylo sie nie zastanawiac tylko wbijac na kwadrat

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ale tzta szef ma znajomych co się wyprowadzają niedlugo z kawalerki, może jutro pojedziemy obejrzeć, w każdym razie, postanowilismy szukać czegoś i się WYPROWADZAMY, decyzja podjęta. Acha, od 3 dni jem nabiał i mała nie ma kolek itd to może zjem sernika na chrzcinach
na dodatek, mam egzamin w poniedziałek, dobrze ze mam już notatki to się dziś i jutro pouczę (chyba)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41074342]A ja mam njusa Dorotka obróciła się na plecki! Iii ja to nagrałam tak więc wieczorem robicie popcorn bo zapodam film [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A ja dziś poszłam na procesję z młodą w chuście Zrobiłyśmy furorę, zwłaszcza w kościele jak stanęlam na środku i się bujałam z nogi na nogę żeby ją uśpić...

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

hahaha ksadz pomyślał, że tańczysz do koscielnych pieśni
ha ha, o tym samyym pomyslalam

Cytat:
dzien bez fotki dzien stracony

przedstawiam wam mojego szreczka zielonego i wygibaska
brak mi slow na Nia, cudna jest

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
tdziewczyny, trochę się martwię,chodzi o to,że mój Groszek nie gaworzy....
czasem powie me-me, be-be ale tak to bez przerwy "śpiewa" różnym tonem, do tego jak czasem dziadek do niego gwiżdze to ten skubaniec mu odśpiewuje i w śmiech
kurde nie pamiętam by mój Sammy tak robił, owszem też piszczał ale sylaby szły już w tym wieku
myślicie,że to powód do zmartwień?
:
hmm, wies co, moj raczej tez zachowuje sie jak Twoj Leo, czesciej "spiewa" niz "mowi". dajmy czas chlopakom

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 19:58   #2763
pstryczek84
Zakorzenienie

jako tako Was nadrobilam, jak narazie zostala mi jedna strona, nawet nie cala ale znajac zycie i WAS to jutro bedzie juz pierdyliard

a jeszcze klub
dobrej nocki, do jutra!
o noł, błyska sie i grzmi

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 19:59   #2764
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
nie opowiadaj takich głupot jesteśmy tylko ludźmi, każdemu czasem piszczają nerwy
Wiem, ale to nie tylko o to chodzi. Mam różne myśli, odczucia o których tu nie piszę i zresztą nikomu nie mówię... ale dziękuję za słowa pocieszenia

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 20:00   #2765
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość

wygibasek rox!!!!

też nie kumam bazy z tą windą co staje co 2 pietro.. o co kaman?

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

uwielbiam Wasze fotki!

co sie dzieje z tym wizazem, ze zjada te cytaty? toć to takie wkurzające

marsi, ma Julka ślad niestety, po pierwszym szczepieniu nie było nic, a teraz o. jutro lece do apteki po ten altacet.

djerba, silver, - Wy mi żeście urok na dziecia rzuciły.. nie mogła dzisiaj zasnąć, a teraz spi jak ptaszek na gałęzi...
mam nadzieje, że to tak po tym szczepieniu jest jeszcze niespokojna i jej przejdzie.

dziewczyny mozliwe, żeby ten odczyn poszepienny ją bolal w wodzie? bo kurde juz drugi dzien robi koncert w wanience

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 20:01   #2766
Ewik86
Zakorzenienie

Szaja gratki dla Dorci

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-30, 20:05   #2767
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

brak mi slow na Nia, cudna jest
thanks

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Wiem, ale to nie tylko o to chodzi. Mam różne myśli, odczucia o których tu nie piszę i zresztą nikomu nie mówię... ale dziękuję za słowa pocieszenia
oj oj, a co to sie dzieje, że tak smutasz?

Cytat:
uwielbiam

wiecie co, u nas nie idzie picie tego kleiku, z tego smoka Y za szybko leci mała sie dławi, wywala butle, ma nerwa i dupa blada, łyżką tez nic z tego... i cóż ja mam począć? jak życ? :conf used:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-30, 20:06   #2768
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Mi też ostatnio nerwy puszczają. Czuję się potem strasznie I myślę sobie, że nie nadaję się na matkę
Każdej z nas czasem puszczają nerwy, ale ty jesteś najlepszą mamą i niemasz prawa nic sobie zarzucać.Robisz wszystko jak najlepiej potrafisz, ale nie zawsze jesteśmy w stanie zrozumieć czego nasze bobaski oczekują.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 20:06   #2769
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41066757]Dokładnie. Ja już nie pamiętam, któraś tu w wątku chciała na wszelki wypadek podawać przy przeziębieniu właśnie paracetamol i nawet pisałam, że to bez sensu bo nie przeciwzapalny.
My mamy ibum, fajna strzykawka do tego z podziałką dodana jest, do wszelkich syropow inych się nadaje potem [/QUOTE]

No, w nurofenie forte też jest, i lubię go za to, że daje się połowe mniejszą dawkę, więc mniej do połknięcia

Cytat:
To napiszę które ja robię :

słonecznikowy :

- woda 350ml
- masło 1 łyżka
- mąka 550 - 540g
- słonecznik - 5 łyżek
- sól - 1 łyżeczka
- cukier - 1 łyżka
- suche drożdże - 1 łyżeczka

razowy :
- woda 300ml
- masło 1,5 łyżki
- jaja 1 szt
- sól 1 łyżeczka
- cukier 2 łyżeczki
- mąka 550 - 360g
- mąka razowa - 180g

biały chleb :
- woda - 425ml
- sól - 1.5 łyżeczki
- cukier - 1.5 łyżeczki
- mąka 500 - 600g

chleb kukurydziany :
- woda - 350ml
- sól - 1 łyżeczka
- masło - 50g
- jajko - 1szt
- mąka pszenna - 500g
- mąka kukurydziana - 150g
- drożdże w proszku - 7g (czyli całe opakowanie)

do każdego chleba możesz dodać jakie chcesz ziarna..płatki owsiane...owoce (np. suszona śliwka).. cokolwiek

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

a u nas jest pięęęęknie temp już jest 19 stopni w cieniu
Ja też skorzystam z przepisów, dzięki

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dziękuję U nas wyszły dwie i nie mam pojęcia skąd one się niby wzięły (pseudomonas aeruginosa i klebsiella oxytoca). To by wynikało, że moja Mała ma je od urodzenia? I schizuję bo to jednak groźne bakterie są A u Was co wyszło? To w posiewie wyszła bakteria, a ogólne było ok? Bo u nas właśnie ogólne też dobre. Pobierałam tak jak Nancy pisała, wczoraj dałam jeszcze dwie próbki do dwóch analiz w innych laboratoriach i jedną pobrałam bezpośrednio do kubeczka, a drugą przez woreczek. Różnica jest taka, że wczoraj za każdym razem jak czegoś dotknęłam to odkażałam ręce spirytusem. Mój mąż powiedział, że teraz pewnie wyjdzie w moczu Małej spirytus Ale tak serio całkiem, to ja nie wiem co teraz robić, popadam w paranoję, wiem, że bakterie normalnie żyją wśród ludzi, ale jeśli ja mam w domu takie coś to chyba będę mieszkanie odkażać Albo ktoś mi to przytachał na rękach i dziecko dotknął? Kurde no
Na pewno nie przeniosłaś na rękach! Już prędzej od kupki. U nas wyszłu 2 bakterie, Pseudomonas sp i druga nie określona. Furaginę skończyliśmy i w poniedziałek powtarzam posiew. Trzymam za wyniki kciuki, ty za nas też trzymaj!

Cytat:
hej Kochane
u nas dalszy ciąg wczorajszego szczepionkowego stresu. Mały wczoraj mega marudny, noc co prawda spokojna (spał nam od kąpieli prawie 9h), potem pojadł i spał do 9, co się NIGDY nie zdarza. Nie ma gorączki, tylko był płaczliwy, czyli w sumie taki jak zwykle.
Teraz leży na macie i molestuje małpę (jest zły bo mu ją przywiązałam do pałąka )

sylwia ta granatowa kiecka super
djerba a robiłaś kiedyś chleb np w piekarniku czy zawsze w maszynie do robienia chleba?

coś jeszcze miałam powiedzieć ale jestem jakaś zmulona strasznie
aaa i u nas rano padało a teraz świeci słońce

ahaa Kubek waży 5800 i mierzy 60,5 cm
Duży chłopak Mam nadzieję że już ok się czuje. Ładnie Ci pospał!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41074342]A ja mam njusa Dorotka obróciła się na plecki! Iii ja to nagrałam tak więc wieczorem robicie popcorn bo zapodam film [/QUOTE]

N to gratulacje!

Cytat:

Świetna

My dziś na obiedzie byliśmy u mamy, myślałam że na jakiś spacerek się wybierzemy ale lało cały dzień
Nie wiem jak ja jutro wytrzymam bez mojego kluska wyjazd do ikei, chyba będę dzwonić co 10 minut
Mój mały podróżnik Dziś kończymy 19 tygodni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00300.jpg (122,9 KB, 34 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 20:08   #2770
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Jelsli windy sa na tapecie to dodam cos od siebie . U rodzicow mojego tz winda nie zatrzymuje sie na pierwszym pietrze, na parter jest z 10 schodkow, ktore i tak trzeba pokonac z buta i do ostatniego pietra tez nie dojezdza
no to ja też coś napiszę odnośnie moich przeżyć... chyba ich nie pisałam tutaj.. chociaż już nie pamiętam hehe
mieszkaliśmy wcześniej z mężem w 13 piętrowym budynku, my na 11 piętrze..
2 razy w miesiącu zdarzały się kontrole wind.. trwające ok 2h.. i niestety pomimo, że kartka była wywieszona na dole u ochrony tydzień wcześniej, to super Kasia idealnie w te dni zapominała i szykowała się z Sade na spacer/zakupy bądź gdziekolwiek w ważne miejsce ... Sade była jeszcze w wózku..a problem z zapakowaniem się z nią był wieeeelki.. nie chciała dać się ubrać i wsadzić do wózka..a ja po prostu musiałam wyjść, więc nie było innej opcji niż wtarganie wózka na 13 piętro, przejście dachem do drugiej klatki, zejście na 12 piętro i zjechanie w dół i jak na złość mój ukochany mąż był w morzu hehehe
Stary 2013-05-30, 20:09   #2771
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:

Kiedy skazowym dzieciom po raz pierwszy coś mlecznego można spróbować podać?
Ja właśnie tak się zastanawiam nad tym, mam nadzieję że nie będzie do końca na nutramigenie
Cytat:

Cytat:
ninaaa to calkiem niedaleko mnie bdziesz mieszkała;p ja Rdm.

Dziewczyny nie dam rady cytować normalnie nie mam czasu chwilowo :pp Amelka spi więc napisze co u nas
byliśmy z tztem obejrzeć to mieszkanie, mimo że 44 metry to dziękuje. Powiem Wam ze pokkoje ok, ale łazienka...kuchnia... masakra... na dodatek winda nie dojezdza na 10 piętro i wózek by się do windy nie zmiescił i na tej klatce tak patologicznie, syf itd...
Ale tzta szef ma znajomych co się wyprowadzają niedlugo z kawalerki, może jutro pojedziemy obejrzeć, w każdym razie, postanowilismy szukać czegoś i się WYPROWADZAMY, decyzja podjęta. Acha, od 3 dni jem nabiał i mała nie ma kolek itd to może zjem sernika na chrzcinach
na dodatek, mam egzamin w poniedziałek, dobrze ze mam już notatki to się dziś i jutro pouczę (chyba)
Super że decyzja podjęta
Deli a może do Wawy się przeniesiecie
ooo gratulacje ! I zazdraszczam
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A ja dziś poszłam na procesję z młodą w chuście Zrobiłyśmy furorę, zwłaszcza w kościele jak stanęlam na środku i się bujałam z nogi na nogę żeby ją uśpić...
ha ha no i mohery będą miały temat do dyskusji po kościele
Ja dzisiaj też na procesji byłam i stałam tak już na ulicy bo tyle ludu było, i jeden facet za mną normalnie tel odebrał i mówi:słuchaj bo ja teraz w kościele jestem... dziadek z 70 lat, a kolejny stanął trochę dalej i fajka zapalił. Ładnie się ludzie modlą ,nie powiem

Cytat:

Ale to jest agentka

Dziękujemy za wszystkie miłe słowa za 4 miesiąc u Blanki

U nas dzisiaj pogoda ładna .Tż miał coś do zrobienia u siebie w firmie więc się z nim wybrałam i tam chodziłam z Małą , z sentymentem przechodziłam obok szpitala w którym urodziła się Blaneczka
Po drodzę spotkałyśmy Kubę Wojewódzkiego z jakąś dziewoją-poszli do knajpy do Szyca ,trochę ich śledziłam
Teraz mój mały Kłykciczek już śpi a ja zabieram się za naukę
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 20:10   #2772
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik, nie smutaj się nam możesz się zawsze wygadać, przecież macierzyństwo to nie tylko ciągle piękne,różowe, uśmiechnięte bobasy
wiem coś o tym bo okres niemowlęcy z moim pierwszym dzieciem to był istny koszmarek do tego znajomi się ode mnie odsunęł (miałam 19 lat) bo mieli inne prorytety
teraz jak patrzę na to z perspektywy to nie wiem czy byłam bardzo szczęśliwa, do tego sama bo TZ w Warszawie z wrzeszczącym dzieciakiem
wiele razy miałam wtedy myśli na co mi to było
potem wyrzuty sumienia a teraz..... nie potrafię sobie wyobrazić życia bez Samiego
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 20:12   #2773
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
jako tako Was nadrobilam, jak narazie zostala mi jedna strona, nawet nie cala ale znajac zycie i WAS to jutro bedzie juz pierdyliard

a jeszcze klub
dobrej nocki, do jutra!
oooooł noł i chyba idzie do nas?

http://burze.dzis.net/?page=mapa_europa
Stary 2013-05-30, 20:12   #2774
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
t
wiecie co, u nas nie idzie picie tego kleiku, z tego smoka Y za szybko leci mała sie dławi, wywala butle, ma nerwa i dupa blada, łyżką tez nic z tego... i cóż ja mam począć? jak życ? :conf used:
Ja mam butle lovi i do tego smoczek z oznaczeniem dwóch kropelek i przelatuje idealnie.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 20:12   #2775
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
u nas nuda, pada / a raczej leje od wczoraj. Nawet na spacer nie wyszlismy, siedzimy zamknieci w czterech scianach. Moze przez brak rozrywki maly byl dzisiaj nie do zniesienia dodajmy do tego moj mega bol glowy (chyba wina cisnienia) i mam srednio udany dzien za soba. Ale przynajmniej o 19 mlody juz spal.
Za to jak zacieszal podczs kapieli Tz trzyml go tak ze mlody "lezal" w wodzie na brzuchu i raczkami zatapial plywajaca kaczke - jeszcze nigdy nie widzilam go smiejacego sie w taki sposob, sami nie moglismy wytrzymac ze smiechu.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

mi gastrolog mowila, ze po 9 a najlepiej po 12 miesiacu
Miło się czyta takie coś
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
U nas dziś ok, miałam się uczyć, ale kurde jakoś nie umiem... tak mi przykro,że muszę codziennie do tej szkoły, Ola już o 19 chodzi spać, więc mało czasu z nia spędzam
jak tylko jestem w domu to chcę jej poświęcić 100% uwagi, i jak mam dzień wolny, to nie ptorafię się od niej oderwać, chcę się nią nacieszyć a jednoczesnie spędzić z nią maksymalnie dużo czasu.... echhh tylko szkoda, że moja sytuacja na uczelni przez to cierpi i mocno kuleje.
no i jeszcze ten WIZAŻ
Bidulka. Ale przynajmniej wcarając do Oli jesteś stęskniona i taka "świeża" z nią a nam czasem nerwy puszczają ak non stop same z dzieckiem siedzimy
Cytat:
ninag jak u Was pogoda? bo slyszałam,że w Kielcach to dopiero leje
dzięki
zapomniałam Ci powiedzieć,że strasznie mnie rozczula jak mówisz o swoim Marcinku- Ludzik itp
rzuciłam tylko okiem w klubie ale jeszcze nie zdążyłam nadrobić i skomentować mam nadzieję,że w końcu znajdę chwilkę

ale Ci zazdroszczę winka
mam do Ciebie dwa pytania- ściągasz jeszcze coś mleka??
a drugie o s serwis medeli bo mi też silniczek padł a wiem,że Ty wysyłałaś do serwisu, długo czekałaś na naprawę, jak to wygląda????

nie opowiadaj takich głupot jesteśmy tylko ludźmi, każdemu czasem piszczają nerwy
Of kors, już odpowiadam. Nie ściągam bo po pierwsze się ta Medela zepsuła po drugie ostatnie ściągania to były po 30 ml dziennie więc zamknęłam temat, nie będę rozśmieszać mojego głodomora, który wciąga 150-180ml na jedno żarcie
Ja Medele kupowałam w sklepie internetowym i tam też odesłałam reklamację, oni następnie przesłali do serwisu Medeli w Wawie a z serwisu od razu do mnie. B. szybko im to poszło-jakieś 1,5 tyg wszystko, jestem zaskoczona. Aaa i naprawili podciśnienie w silniczku (zalany mlekiem-częsta usterka).

No właśnie Szaja-pół wina obalone, placki zjedzone a filmu ni ma Dym w domu o tą imprezkę z Bokeh co? Przyznaj się

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-05-30 o 20:17
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-30, 20:14   #2776
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
djerba, silver, - Wy mi żeście urok na dziecia rzuciły.. nie mogła dzisiaj zasnąć, a teraz spi jak ptaszek na gałęzi...
mam nadzieje, że to tak po tym szczepieniu jest jeszcze niespokojna i jej przejdzie.
ekhm jaaaaaa?
Stary 2013-05-30, 20:14   #2777
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
oj oj, a co to sie dzieje, że tak smutasz?
Mam takie dni, że źle się czuję psychicznie. W ogóle zrobiłam się nerwowa, nieprzyjemna dla męża. Jeśli chodzi o opiekę nad Domcią to też mam sporo sobie do zarzucenia. Moja więź z nią nie jest taka jak być powinna. Aj, dużo tego jest i nie umiem o tym ani mówić ani pisać. Zresztą nie lubię nikomu smęcić

Nina dziękuję

Laurko przystojny ten Twój podróżnik

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-30, 20:18   #2778
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Pstryczku,nie robilam mu kiedys kanapek,sam tez sobie nie robil,bo przeciez raczki by odpadly:p ale kupowal sobie wtedy codziennie kebaby i inne cuda,a tak to z torbami pojdziemy a i tak w nocy wstaje do malucha,wiec moge zrobic
Z ta winda to na nieparzystych pietrach trzeba probowac sie wbic przez sciane jak jakis harry potter:p
Ahh no Marsi,bo to nie jest jakis zwykly banan,tylko moj Marcinkowy ludzik,czlowieczek,stwore k biedulek,tak sie dzis meczyl i smucil przez zabki A no i on tez rozgadany nie jest,trzeba sie niezle napocic,zeby odpowiedzial

nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 20:22   #2779
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

U nas dzisiaj pogoda ładna .Tż miał coś do zrobienia u siebie w firmie więc się z nim wybrałam i tam chodziłam z Małą , z sentymentem przechodziłam obok szpitala w którym urodziła się Blaneczka
Po drodzę spotkałyśmy Kubę Wojewódzkiego z jakąś dziewoją-poszli do knajpy do Szyca ,trochę ich śledziłam
zrobilas foty na pudelka?

Cytat:
Mam takie dni, że źle się czuję psychicznie. W ogóle zrobiłam się nerwowa, nieprzyjemna dla męża. Jeśli chodzi o opiekę nad Domcią to też mam sporo sobie do zarzucenia. Moja więź z nią nie jest taka jak być powinna. Aj, dużo tego jest i nie umiem o tym ani mówić ani pisać. Zresztą nie lubię nikomu smęcić
Ewa, nikomu nie smęcisz, po to tu jesteśmy i sie wspieramy wzajeemnie, żeby było nam lżej psychicznie. Czasami jest lepiej po prostu to z siebie wyrzucic, wyciągnąć wnioski i zacząć jeszcze raz. Nie masz prawa myśleć, że jesteś złą mamą dla swoich dziewczynek. Tak jak marsi pisała, macierzyństwo nie jest ciągle różami usłane.
masz nas, a my zawsze do usług, głowa do góry, jutro bedzie lepszy dzien

Stary 2013-05-30, 20:23   #2780
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
ninag jak u Was pogoda? bo slyszałam,że w Kielcach to dopiero leje
dzięki
zapomniałam Ci powiedzieć,że strasznie mnie rozczula jak mówisz o swoim Marcinku- Ludzik itp
rzuciłam tylko okiem w klubie ale jeszcze nie zdążyłam nadrobić i skomentować mam nadzieję,że w końcu znajdę chwilkę

ale Ci zazdroszczę winka
mam do Ciebie dwa pytania- ściągasz jeszcze coś mleka??
a drugie o s serwis medeli bo mi też silniczek padł a wiem,że Ty wysyłałaś do serwisu, długo czekałaś na naprawę, jak to wygląda????

Rano padało potem się wypogodziło jak akurat obiad gotowałam a potem o 15 zaczeło się chmurzyć i do 19 lało. I na spacerku nie byliśmy przez tą durną pogodę

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-05-30, 20:24   #2781
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam butle lovi i do tego smoczek z oznaczeniem dwóch kropelek i przelatuje idealnie.
a ja mam butle aventu i ten smok tez. Może masz racje, że powinnam zmienić butle. Przez dwójke z aventu niestety nic nie leci...

Stary 2013-05-30, 20:25   #2782
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik, nie smutaj się nam możesz się zawsze wygadać, przecież macierzyństwo to nie tylko ciągle piękne,różowe, uśmiechnięte bobasy
wiem coś o tym bo okres niemowlęcy z moim pierwszym dzieciem to był istny koszmarek do tego znajomi się ode mnie odsunęł (miałam 19 lat) bo mieli inne prorytety
teraz jak patrzę na to z perspektywy to nie wiem czy byłam bardzo szczęśliwa, do tego sama bo TZ w Warszawie z wrzeszczącym dzieciakiem
wiele razy miałam wtedy myśli na co mi to było
potem wyrzuty sumienia a teraz..... nie potrafię sobie wyobrazić życia bez Samiego

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-30, 20:25   #2783
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

meduzza- u nas właśnie zasysa mleczko i do tego zepsuło mi się pokrętełko z mocą ssania, ech.... tyle,że ja mam już po gwarancji
muszę poszukać serwisu w necie

Cytat:
buziaczki dla podróżniczka i wszystkiego dobrego za 19 tygodni

Cytat:
Ahh no Marsi,bo to nie jest jakis zwykly banan,tylko moj Marcinkowy ludzik,czlowieczek,stwore k
.
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 20:26   #2784
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

piękniocha

a może zostanie jakimś śpiewakiem
myślę, że na pewno niedługo zacznie gaworzyć

a w jakiej dzielnicy znajduje się to osiedle, bo ja do liceum chodziłam 9 lat temu () a potem to już tylko bywałam na manhatanie skarżyskim, dworzec, milica, sdh, także pewnie wiele się musiało pozmieniać
Powiem Ci, że nie wiem. Na mapie ten blok jest w punkcie A
https://maps.google.pl/maps?q=Aleje+...yskie&t=m&z=15

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2013-05-30 o 20:41
Stary 2013-05-30, 20:26   #2785
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ewa, nikomu nie smęcisz, po to tu jesteśmy i sie wspieramy wzajeemnie, żeby było nam lżej psychicznie. Czasami jest lepiej po prostu to z siebie wyrzucic, wyciągnąć wnioski i zacząć jeszcze raz. Nie masz prawa myśleć, że jesteś złą mamą dla swoich dziewczynek. Tak jak marsi pisała, macierzyństwo nie jest ciągle różami usłane.
masz nas, a my zawsze do usług, głowa do góry, jutro bedzie lepszy dzien

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-30, 20:27   #2786
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam sobie ostatnio w deichmannie takie : http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...arki/graceland

Wlasnie ja tez szukam takich prostych...

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Nawijko, wyczytalam, ze dajesz wieczorem mm, jak Ci synuś spi po nim? Czesto sie budzi? My tez zazwyczaj wieczorem dajemy, ale czasem wydaje mi sie ze mala lepiej spi jak zje z piersi..
Badziu, baardzo roznie. Sa wieczory, ze przespi 3h, a sa takie, ze 5h.
Te pierwsze jednak czesciej

Cytat:
ja pierdut. kto to konstruował
ja byłam kiedyś w jednym wieżowcu, w którym winda zatrzymywała się co drugie piętro... i nie kumam tego systemu...nie stać ich było na drzwi na tych piętrach na który nie stawała? heheh
U mnie tak jest
Pewnie dlatego, ze wtedy winda jechalaby 3 dni, gdyby musiala na kazdym pietrze stawac.

Cytat:
Mi też ostatnio nerwy puszczają. Czuję się potem strasznie I myślę sobie, że nie nadaję się na matkę
Kochana, mysle, ze niejedna z Nas ma takie zmartwienia

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Moj tez strasznie marudny i tylko raczki i raczki ;/ i jeszcze tak sie zali na tych raczkach i wpycha cala raczke do buzki - biedaczek... moglby sie juz zab przebic to bym byla pewna ze to to
O, moj to samo!!
Ale mlodszy od Twojego...

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Nawijko u nas tez może zjeść nawet 210 a diabeł nie chce spać dłużej niż te 3 godziny
No to piatka!

Sie rozgadaly wieczorem...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 20:27   #2787
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

No właśnie Szaja-pół wina obalone, placki zjedzone a filmu ni ma Dym w domu o tą imprezkę z Bokeh co? Przyznaj się

eee, wszystko możliwe, nam kazała popcorn prażyć a sama pewnie męża z patelnią gania.

Cytat:
ekhm jaaaaaa?
yhy, yhy, yhy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-30, 20:36   #2788
insolito
Zadomowienie

Hej, my spędzaliśmy miło dzień u teściów . Pogoda marzenie Z grubsza nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A tak moja Daria się zmieniła
Pięknie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Aaaa to rozumiem. A w pracy palec złamał? Jak tak to same korzyści, nie dość że masz o w domu to jeszcze kupę kasy dostaniecie po komisji lekarskiej
W pracy Powiem, że nie zmartwiliśmy się zbytnio tym wypadkiem

Cytat:
A tak w ogóle to Blanka skończyła 4 miesiące dzisiaj
Wszystko ładnie pięknie tylko się nie przekręca na brzuch z pleców i odwrotnie ;/
za cztery miesiące. A na przewroty przyjdzie jeszcze czas

martwi mnie to bo tak jest prawie codziennie że tak mało przed snem zjada

Czasem się budzi w nocy np o 1 i 4 a czasem śpi non stop do 6.
Nie wiem od czego to zależy.

[/QUOTE]

Ja ekspertem nie jestem, ale wydaje mi się, że jeżeli przybiera ładnie to nic się nie dzieje, widocznie nie potrzebuje więcej

Cytat:
ninaaa to calkiem niedaleko mnie bdziesz mieszkała;p ja Rdm.

Dziewczyny nie dam rady cytować normalnie nie mam czasu chwilowo :pp Amelka spi więc napisze co u nas
byliśmy z tztem obejrzeć to mieszkanie, mimo że 44 metry to dziękuje. Powiem Wam ze pokkoje ok, ale łazienka...kuchnia... masakra... na dodatek winda nie dojezdza na 10 piętro i wózek by się do windy nie zmiescił i na tej klatce tak patologicznie, syf itd...
Ale tzta szef ma znajomych co się wyprowadzają niedlugo z kawalerki, może jutro pojedziemy obejrzeć, w każdym razie, postanowilismy szukać czegoś i się WYPROWADZAMY, decyzja podjęta. Acha, od 3 dni jem nabiał i mała nie ma kolek itd = to może zjem sernika na chrzcinach
Spokojnie na pewno coś znajdziecie, najważniejsze, że zapadła decyzja
Kciuki za egzamin i gratki dla Amelki za brak kolek, oby tak dalej

\

no i gdzie ten filmik?
Cytat:

Buziaki dla Julaska wygibaska

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Lenka śpi a jeszcze czeka nas zastrzyk, pewnie będę musiała ją obudzić. zaczekam jeszcze troszkę może się obudzi.
Współczuje tych zastrzyków, jak mała je znosi?

[QUOTE=laurka23;410772682

My dziś na obiedzie byliśmy u mamy, myślałam że na jakiś spacerek się wybierzemy ale lało cały dzień
Nie wiem jak ja jutro wytrzymam bez mojego kluska wyjazd do ikei, chyba będę dzwonić co 10 minut
Mój mały podróżnik Dziś kończymy 19 tygodni.[/QUOTE]

Piękny Misiek

Ewik Tu zawsze możesz się wygadać i nikt tego smęceniem nie nazwie, między innymi po to tu jesteśmy, żeby się wpierać w trudnych chwilach

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 20:41   #2789
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Daję filmik, potem was przelecę bo muszę popisać trochę na kompie.

http://www.youtube.com/watch?v=y2Vmk...ature=youtu.be
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 20:42   #2790
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
ja to jak ostatnio Małego z tatusiem zostawiłam to ledwo w tramwaj wsiadłam a już dzwoniłam
podróżnik pierwsza klasa
Cytat:
no to ja też coś napiszę odnośnie moich przeżyć... chyba ich nie pisałam tutaj.. chociaż już nie pamiętam hehe
mieszkaliśmy wcześniej z mężem w 13 piętrowym budynku, my na 11 piętrze..

Cytat:
Ja właśnie tak się zastanawiam nad tym, mam nadzieję że nie będzie do końca na nutramigenie

Ja dzisiaj też na procesji byłam i stałam tak już na ulicy bo tyle ludu było, i jeden facet za mną normalnie tel odebrał i mówi:słuchaj bo ja teraz w kościele jestem... dziadek z 70 lat, a kolejny stanął trochę dalej i fajka zapalił. Ładnie się ludzie modlą ,nie powiem

Ale to jest agentka

odnośnie odbierania telefonu w kościele...
z czasów studiów poszłam z moim tż do kościoła ale że mi często jest słabo szczególnie w dusznych pomieszczeniach to siedzieliśmy pod kościołem. Środek mszy jakieś kazanie czy coś i nagle wybiega z kościoła moja wykładowczyni z uczelni, odbiera telefon i z wielkim fochem i z krzykiem "JESTEM W KOŚCIELE", potem co zajęcia to miałam ją przed oczami
widziałaś Wojewódzkiego? Łaaaał
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Of kors, już odpowiadam. Nie ściągam bo po pierwsze się ta Medela zepsuła po drugie ostatnie ściągania to były po 30 ml dziennie więc zamknęłam temat, nie będę rozśmieszać mojego głodomora, który wciąga 150-180ml na jedno żarcie
Ja Medele kupowałam w sklepie internetowym i tam też odesłałam reklamację, oni następnie przesłali do serwisu Medeli w Wawie a z serwisu od razu do mnie. B. szybko im to poszło-jakieś 1,5 tyg wszystko, jestem zaskoczona. Aaa i naprawili podciśnienie w silniczku (zalany mlekiem-częsta usterka).

pewnie szaja go do kaloryfera przywiązała
Cytat:
Pstryczku,nie robilam mu kiedys kanapek,sam tez sobie nie robil,bo przeciez raczki by odpadly:p ale kupowal sobie wtedy codziennie kebaby i inne cuda,a tak to z torbami pojdziemy a i tak w nocy wstaje do malucha,wiec moge zrobic
Z ta winda to na nieparzystych pietrach trzeba probowac sie wbic przez sciane jak jakis harry potter:p
Ahh no Marsi,bo to nie jest jakis zwykly banan,tylko moj Marcinkowy ludzik,czlowieczek,stwore k biedulek,tak sie dzis meczyl i smucil przez zabki A no i on tez rozgadany nie jest,trzeba sie niezle napocic,zeby odpowiedzial

ja swojemu robię cały obiad do pracy codziennie
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że nie wiem. Na mapie ten blok jest w punkcie A
ahaaaaaa
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości