|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
libido na razie mam słabe, w przeciwieństwie do tżta. Ciężko mi też bo czsami boję się o ciążę-wiem, że niektórym dziewczynom lekarze odradzają seks w 1 trymestrze.Ale jak uda mi się pozbyć tych wszystkich 'ale' to jest czad ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1262 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Nieśmiało się dołączam
co prawda termin mam na 5 lutego ale, kto wie,kto wie
Edytowane przez skorom Czas edycji: 2013-05-30 o 19:01 |
|
|
|
#1263 |
|
Gang Iren
|
Selena ja jak na razie wielkich zmian nie zauwazam podczas przytulanek.
Skorom witaj
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Szkoda gadać. Piersi bolą, libido nie istnieje, ciagle chodzę zmęczona.
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
Hallo
Wybaczcie, ale nie wchodzę tu zbyt często, bo mam wieczne mdłości i odpisuje z komórki. Mówiłam się na jutro do innego doktora, takiego z polecenia, zaraz z rana mnie przyjmie, trochę się uspokoiła uważamy z malzem, że będzie jak ma być, chcemy, żeby nasz fasolkin byl zdrowy. Jestem w 7w2d, to jeszcze za szybko na genetyczne usg. Dr, który dal taki werdykt badał mnie może 3 min, tylko usg, nie włączył dopplera, ale widziałam bicie serduszka, przez łzy...dziękuję za odpowiedzi i dobre slowa, jesteście kochane!!!!:-***---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- agacia_cz a kiedy w Twoim przypadku ta dysproporcja się wyrównała?
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
W poprzedniej ciąży nie miałam w ogóle ochoty, przez 7 miesięcy ciązy 3-4 razy "zlitowałam" się nad mężem, ale nic nie czułam, więc na tym się skończyło.
|
#1267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) nie uszkodzić. Jeśli mi się skończą uciążliwe objawy i przyjdzie ochota, to chyba ja jego będę musiała namawiać.
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Rozeznanie
|
kurde cos mnie zaczyna brzuch pobolewac,wiec juz praktycznie jestem pewna ze @przyjdzie tylko spozniona
|
|
|
|
#1269 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Te poczatkowe objawy ciazy tez sa takie. Tez pobolewa brzuch jak na @. No ale nie chce cie nakrecac,bo moze byc ciaza,albo i nie. Trzymam kciuki!
|
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki a czy będziecie chciały/myślałyście o tym czy zdecydować się dla pewności na badania prenatalne inwazyjne?
A druga rzecz nad którą się zastanawiam to to, czy da się podczas ciąży wyczuć czy będzie chłopiec czy dziewczynka hmmm
|
#1271 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a i wybacz moją uwagę, ale bynajmniej nie znaczy to samo co przynajmniej Cytat:
udanej zabawy! Cytat:
![]() a boli cię głowa czy to migrena? masz ten charakterystyczny ból za okiem? ja borykam się z migrenami, na które nie pomagają żadne paracetamole i moim najlepszym sposobem jest leżenie w wietrzonym pokoju (najlepiej jak jest chłodno), ale muszę być przykryta żeby nie marznąć, musi być cicho, ciemno. Staraj się rozmasować kark i skronie... czasami wcieram trochę Olbas oil, albo amol w kark i skronie... choć jak mnie złapie to po prostu muszę przeleżeć i starać się zasnąć. Do tego zawsze męczą mnie mdłości lub wymioty... ja zamiast paracetamolu jednak proponowałabym poleżeć, jeśli masz możliwość. Niestety te wszystkie leki niszczą żołądek. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Selena - jeśli nie będzie wskazań po normalnym badaniu to nie zdecyduję się, bo uważam, że nie ma potrzeby. Co do płci, to możesz mieć przeczucie, ale to zawsze 50% szans czyli całkiem sporo
|
|||||
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli usg wyjdzie złe to amniopunkcja z dopłata za FISH.
|
|
#1273 |
|
Wtajemniczenie
|
i jeszcze jedno - macie jakis sposob na obolale nabrzmiale piersi? Bo ja przy dotyku a nawet w staniku krzywie sie z bólu... straszne to jest... one długo tak beda bolaly??? oO/
|
#1274 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A to inwazyjne jest obarczone zbyt duzym ryzykiem,gdyby cos sie stalo nie dalabym rady z ta swiadomoscia. Wpierwszej i drugiej ciazy moje przeczucia byly dobre. Teraz jeszcze nie mam jakos przeczuc,chociaz mysle o dziewczynce,moze dlatego,ze kazdy m tak wrozy.
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
z moimi nie jest tak źle, więc spokojnie daję radę, a zatem sposobów brak
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-05-30 o 21:56 |
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Co do płci - nastawiam sie na chłopca. Ale bardzo ucieszylabym sie z dziewczynki
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy genetyczne, o którym tu piszecie to jest to samo co usg prenatalne? ja już zupełnie nie ogarniam, za dużo tego ![]() dziś miałam ciężki dzień. praktycznie ciągle mocno mdli i bardzo boli żołądek czy też macie takie problemy? ja już ze 2 tygodnie codziennie mam skurcze żołądka i bóle takie... nie wiem, jakbym się przez tydzień stołowała w jakimś sodexo (we wszystkim soda).no i tżta to zatłukę chyba w końcu
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() wpadłam, żeby się Was o coś zapytać. Czy któraś z Was ma wodniste upławy? Zauważyłam u siebie od jakiegoś czasu naprzemiennie występująe upławy - raz wodniste, raz gęste, białe. Nie pachną jakoś szczególnie, wydaje mi się, że raczej tak normalnie, lekko kwaskowato, ale delikatnie, nie nieprzyjemnie. Nie czuję swędzenia, pieczenia, nic z tych rzeczy. Czytałam trochę na necie o takich upławach w ciąży i każdy pisze co innego. Na niektórych portalach wyczytalam, że to może być infekcja zagrażająca płodowi. Kurcze, wizytę u gina mam dopiero za 2 tyg!!! Boję się, że do tego czasu zrobi mi się coś złego
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie masz żadnych objawów infekcji to nie przejmowalabym sie zupełnie.
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się z kolei wydaje, że lekko żółtawy się zrobił śluz, ale też nie mam dolegliwości (???). wizytę mam 11.06 dopiero. myślałam, żeby profilaktycznie lactovaginal zastosować - nie zaszkodzi a jeśli schiza ma podstawy to pomoże
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska usg genetyczne to dokładne usg, które robi sie w 12-14 tygodniu ciazy.
Test z krwi to Pappa - daje wyniki czysto statystyczne, które mogą byc wskazaniem do późniejszej amniopunkcji.
|
#1282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję za odpowiedzi |
||
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jezeli nic nie piecze, nie swedzi to to nie jest infekcja. Tak wiec spokojnie, ja mam taki sam sluz i wczoraj bylam u ginekologa i powiedziala, ze jest w porzadku. W razie czego polecam Pro-vag dla kobiet w ciazy - kwas mlekowy profilaktycznie chociazby.
|
|
#1285 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
kilianna tez mam tak samo jak Ty
ale ja chyba bede musiala sie wybrac do lekarza bo odczuwam dyskomfort podczas siusiania.Seks i slodycze moga dla mnie nie istniec maz oczywiscie niepocieszony ale co ja moge na to poradzic ![]() A co do plci to ja mam przeczucie ze bedzie chlopczyk , nawet jak rozmawiamy o bobasie to mowie jak o chlopcu i maz ciagle sie mnie pyta a skad wiem ze to bedzie chlopczyk :P
|
#1286 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Już Perfuzja wytłumaczyła. U mnie jest Usg około 12 tyg pierwsze z dwóch,nie nazywają go genetycznym,tylko po prostu Usg,więc nie wiem czy ono jest takie samo jak to w Polsce,ale dzidziuś jest sprawdzany dość długo,wszystko mierzone,więc chyba tak. A położna na pierwszej wizycie pyta się czy chce się test z krwi na zespół Downa,którego ja nie chcę. Jest to pytanie jeszcze zanim zrobi się jakiekolwiek Usg. Cytat:
|
|
#1287 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o określenie płci dziecka, to znalazłam na forach anglojęzycznych informacje o domowych testach z moczu. To oczywiście nic pewnego, takie trochę wróżenie z fusów, ale podobno mają skuteczność ok 70%. Jeśli będziecie zainteresowane, to poszukam szczegółów.
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie w uk jak i prywatnie sprzęt jest dobry.pytałam, bo moja koleżanka w 10tyg była u gin na nfz i pytał, czy będzie chciała na następnej wizycie to prenatalne za 600zł. wyjaśnił jej, że to się na lepszym sprzęcie robi i wtedy celność badania wzrasta z ponad 70% do 90%. szczerze mówiąc cena mnie przeraziła a wszystkie tutaj o genetycznym pisałyście bez wspominania o dodatkowym $.
|
|
|
|
#1289 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja w Polsce nie miałam genetycznego Usg,nie wiem może te 10 lat temu nie robili tego standardowo? Coś tam o tym słyszałam,ale właśnie były to duże pieniądze,więc nie wnikałam,bo i tak mnie stać nie było na to.
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Dziewczyny a macie jakieś sprawdzone ćwiczenia, które można spokojnie wykonywać w ciąży?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

Jak odczuwacie współżycie w ciąży? Czy też tak macie, że czujecie wszystko mocniej? Wszystko takie wrażliwe i w ogóle, że aż się boję ruszyć podczas......... nie wspomne już o bolących piersiach.....
libido na razie mam słabe, w przeciwieństwie do tżta. Ciężko mi też bo czsami boję się o ciążę-wiem, że niektórym dziewczynom lekarze odradzają seks w 1 trymestrze.

Wybaczcie, ale nie wchodzę tu zbyt często, bo mam wieczne mdłości i odpisuje z komórki. Mówiłam się na jutro do innego doktora, takiego z polecenia, zaraz z rana mnie przyjmie, trochę się uspokoiła
uważamy z malzem, że będzie jak ma być, chcemy, żeby nasz fasolkin byl zdrowy. Jestem w 7w2d, to jeszcze za szybko na genetyczne usg. Dr, który dal taki werdykt badał mnie może 3 min, tylko usg, nie włączył dopplera, ale widziałam bicie serduszka, przez łzy...dziękuję za odpowiedzi i dobre slowa, jesteście kochane!!!!:-***