|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
nie wiem co CI poradzić . Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja świrowałam wcześniej i urodziłam w 36 ![]() Cytat:
, żałuję tylko, że nie zgodziłam się na niego wcześniej (bałam się domięśniowych zastrzyków :brzydal ![]() -== Vil- chciałam spytać ile Twój Przemek ma cm ?? bo pisałaś, że ze wszystkiego wyrasta Mój jak się urodził miał 51cm , a teraz ma 54cm |
|||||
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Zapomnialam! Veronic, wszystkiego najpiekniejszego! 25 lat, eh, piekny wiek
![]() Prodiament wielkie gratulacje! Cudowny prezent od Juleczki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() może jednak niepotrzebnie ![]() Cytat:
jest naj, naj, naj ![]() Cytat:
zaraz pobiegnę po nospę i łyknę zrobiłam przed chwilą serię przysiadów i krążeń biodrami.. wypiłam malinki, łyknęłam wiesiołka i poszorowałam sutki ( to ostatnie jest dla mnie najgorsze.. mam mega wrażliwe brodawki )zaraz z Tż przystąpimy do akcji z prostą oględziną ![]() szczerze.. to przestają wierzyć w te wszystkie metody.. ale tonący brzytwy się chwyta |
|||
|
|
|
#664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i vice versa ![]() Cytat:
![]() taaa,raz pomaga,raz nie.. roznie.. moja Z urodila sie 60cm grubasek wielgasek..i co? spi pare min i placz..a teraz znow nie moze wejsc w "tryb snu".. no ja niewiem.wczoraj padla o 2..dzis nie chce powtorki ja juz nie moge... ciagle o cos miauczy... boje sie ze to wina mojej psychy w ciazy ![]() tż przemily mimo ze zmeczony..jak dobrze ze jest... ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- a byla tu szczesliwa ? miala cc 28go ?
|
||
|
|
|
#665 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Ty sobie przynajmniej odpoczniesz i tak wyjdzie kiedy będzie chciał (no albo w ostateczności farmakologicznie Ci poród wywołają)
|
||
|
|
|
#666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Veronic- wszystkiego najlepszego!
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam, że widziałam już wiele dzieci z włoskami, ale ta dziewczynka wygląda jak w peruce.
![]() http://galeriabobasa.com/-szpital-w-...3%C5%BCny.html |
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie dawno się nie udzielała.. była jakiś czas temu, widziałam ją na dolnym pasku ale nic nie pisała..
ciekawe co tam u nich.. Ciekawe jak tam Kamciatka.. Fajnie, że Twój Tż taki kochany.. i super Wam się układa.. oby tak już zostało ![]() Cytat:
no i wolałabym żeby samo się rozkręciło..
|
|
|
|
|
#669 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
![]() Cytat:
ale zarąbiste ma te włoskiCytat:
![]() na pewno lada dzień wyjdzie z brzuszka nie ma innej opcji
|
||
|
|
|
#670 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jakby co nospę mieć pod ręką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawe czy jej mama miała mega zgagę w ciąży, bo słyszałam, że to przemawia za tym czy dziecko będzie mieć włoski czy nie |
|||||
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
lonely, dlatego myślałam, że twoim teściom też by się przydała wizyta u gina. bo ciebie nie będą słuchać - ty niedoświadczone dziewczę, co ty możesz wiedzieć o życiu, rodzeniu
![]() jak małż mi zaraz nie padnie, to też dzisiaj będzie atak prostej oględziny chociaż chyba sama zaraz padnę... no ale ja to mogę spać w sumie, nie? jakież to romantyczne
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mojego nie ma, wróci dziś późno to pewnie już nie będzie miał siły ![]() Jutro go napadnę |
|
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się marzy by mój synek też miał takie włoski i najlepiej czarne po tacie ![]() No w takim razie jednak mój syn będzie łysy. Ani razu nie miałam zgagi.
|
|
#674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem co to dzień, czy noc bez zgagi. Już kiedyś nawet mówiłam, że chyba się przyzwyczaiłam do gadziny, a na rennie to jakiś upust powinnam mieć.
|
|
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za rozwijajace sie nocne akcje porodowe, wyspijcie sie bo nei znacie dnia ani godziny, dobranoc |
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się cieszyłam, że nie mam zgagi póki tego nie przeczytałam, bo też mi się marzy, żeby Mała miała jakieś włoski ![]() No a jak będzie to zobaczymy bo to pewnie przesąd jak wiele innych ciążowych nie
|
||
|
|
|
#678 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do porodu wypoczętym dobrze być nie
|
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też dzisiaj taka przymulona chodzę cały dzień. czas najwyższy na łóżeczko... dobranoc
|
|
#681 |
|
siedzę i myślę
|
Coś mnie delikatnie pobolewa brzuch ... ale nie będę sobie robić nadziei
![]() Zjem loda i idę spać ![]() Dobranoc
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Kurcze. Jenny nie ma to nawet nie wiadomo czy ktoś urodził czy nie bo pierwszy post nie aktualny
Ja tylko na chwilę bo dziewczyny mega marudza od rana ![]() Wczoraj pierwsza wizyta u pediatry. Dostaliśmy skierowanie do ortopedy i neurologa. Ważą 2880g Ala i 2860g Majka. Pani dr zadowolona z przyrostu ![]() I miały też pobrana krew na morfologie...masakra. Myślałam że to będzie pobierane z palca albo pietki a one im pobraly z żyły normalnie jak u dorosłego ![]() Krzyk był straszny. Ale chyba gorszy był jak potem wieczorem chcieliśmy im odkleic waciki przyklejone na przylepiec...kurde. to mnie zawsze boli jak mi przylepiec przykleja a co dopiero je... ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- A co do zgagi to ja miałam mega zgagi od stycznia i obie dziewczyny wlochate jak 150
|
|
|
|
#684 |
|
Wtajemniczenie
|
Veronic nie wiem ile Przemek ma teraz cm. Nie umiem go jakos pomierzyc, ciagle mi wierzga, moze jak bedzie spal to go pomecze
tez mial 51 cm. Ale juz nie wchodzi w zadne ciuszki 56 wiec to nie kwestia malej rozmiarowki ![]() Zjadl, polozylam go do lozeczka a ten sie rozbrykal- lezy, prycha, macha lapkami na wszystkie strony ale nie marudzi wiec niech sie bawi a ja ide spac ![]() Aas ladnie rosna dziewczynki qrcze takie krasnoludki jak Przemek jak sie urodzil ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze a propos karmienia to pytałam się dr jak to jest z tym wybudzaniem. Bo oczywiście zalecenie ze szpitala żeby karmić koniecznie co 3godz. A ja karmie jak się zbudza. Czasami co 3. Czasami co 4. Różnie. I dr powiedziała że absolutnie nie wybudzac jak same nie chcą. Wiadomo że takie maluchy nie pospia 8 czy 10 godzin więc jak pospia 4 to tylko się cieszyć że ma się czas na spokojne wypicie kawy
![]() Ej a dhalii to się jakoś odzywała? Jestem ciekawa jak tam tomek i oliwka
|
|
|
|
#686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
na bezpiecznym maluchu bylo, ze jak nie pomaga dmuchanie to "trzymając dziecko na rękach przodem do siebie schylamy się razem z nim by głowka dziecka była poniżej nożek( czyli odwracamy je do góry nogami)." Cytat:
Cytat:
jav na razie tylko pampy próbowalam , ale te premium care tez mi nie leza.. jakies takie za bardzo papierowe.. economy lepsze.. |
|||
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
Aha! Witam się serdecznie w dniu tp! I jeszcze mam 2 pytania. Czy któraś z was się orientuje kiedy można zacząć ćwiczyć po cc? Chciałabym strasznie na zumbe pochodzić ale znając życie to pewnie koło września będę mogła pewnie...:-( Czy winogrona mogą uczulac? Bo właśnie wczoraj wpierdzielilam nieopatrznie pół michy Chociaż w sumie jak po cieście czekoladowym nic dziewczynom nie było to może po winogronach też będzie spoko. |
|
|
|
|
#688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 04:41 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ---------- Cytat:
A z winogronami to sama zobaczysz na własnej skórze:p czy u Ciebie uczulą cz nie:p bTW daj znać.. A powiem Wam, że dziecko troche miesza w głowie.. Ja myślałam, że dieta dietą, ale nie będę się jakoś rygorystycznie jej trzymać.. ale jak sobie pomyśle, że będę miała po południe z głowy bo coś zeżre to już wole wrzerac te marchewkowo-selerowe papki.. A i 9 dni po porodzie 9 kg mniej |
|||
|
|
|
#689 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() Czy któraś z was przerabiała już etap kataru u maluszka? Dziś Adi zbudził nas dziwnym pochrapywaniem i ciężkim oddechem z zatkanym noskiem. Szybka interwencja oczyszczania fridą i po godzinie znowu to samo. Czekam do 7 by można było zadzwonić do przychodni i umówić się do pediatry oby tylko nie była na urlopie
|
||
|
|
|
#690 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawet mi nie mów o pobieraniu krwi bo ja się boję i z dzieckiem na takie coś nie pójdę Wyobraź sobie, ze jeszcze 7 lat temu pobierali dzieciom krew z główki ![]() Cytat:
Cytat:
13go mam wizytę to spytam Na początek dobry byłby chociaż basen, zeby się tego zwisającego brzucha pozbyć ![]() ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

nie wiem co CI poradzić . 

więc jeśli skurcze to te porodowe to no-spa je nasila
chętnie się umówię 

Ja tam odstawiłam nawet magnez mimo, że się kurczy łydek boję, ale postanowiłam niczym się nie blokować.
Albo ananasowo-grejfrutowego... Chociaż nie miałam okazji spróbować. 
jest naj, naj, naj
)

? miala cc 28go
(no albo w ostateczności farmakologicznie Ci poród wywołają)

07.07.2012