Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-31, 07:07   #1741
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Ehh, Biedo. Może udokumentuj mu to, jak się starasz?
Ja spadam na festyn do dzieci, zajrzę wieczorem

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:14   #1742
aniuska18032
Zakorzenienie

Dzień dobry

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:19   #1743
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
dziekuję kiecka kosztowała niecałe 200 zł więc szału się nie spodziawałam ale myślę, ze jakby do tego dodać kolorowy sweterek i trochę tą suknię dopieścic to będzie git
Moim zdaniem za ta cene jest bardzo dobra

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja planuję maraton po salonach pod koniec sierpnia lub na początku września. Muszę to jakoś zgrać z mamą, bo chciałabym żeby ze mną chodziła i mi doradziła

juz w sierpniu idziesz??
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:22   #1744
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Iiiii wszem i wobec ogłaszam, że do mojego ślubu pozostało:
365 dni!!!!
brawo za równy rok !
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:37   #1745
misia880
Zakorzenienie

Witam się

muszę Wam coś opowiedzieć :P była dziewczyna mojego TŻ wychodzi za mąż w ten weekend. i uwaga... na wieczorze panieńskim miała koronę i szarfe "królowa wieczoru " i " ratunku wychodzę za maż" jak dla mnie wieś party

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:57   #1746
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam się

muszę Wam coś opowiedzieć :P była dziewczyna mojego TŻ wychodzi za mąż w ten weekend. i uwaga... na wieczorze panieńskim miała koronę i szarfe "królowa wieczoru " i " ratunku wychodzę za maż" jak dla mnie wieś party
Ja nie wiem dlaczego tak dziewczyny na własne życzenie robią z siebie debili. Moja "koleżanka" z grupy na swoim panieńskim razem ze swoimi psiapsiołkami latały po mieście z takimi czułkami z penisów na głowie. Ż-E-N-U-A.
Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
hej!
TŻ pojechał do domu, mielismy małą sprzeczkę bo wybrałam się na zabawę wczoraj bez niego z kolezankami i nawet mu nie powiedzialam co bede robic i trochę dziś się wkurzał...
Jestem u rodziców wiec internet chodzi do d....
Wiec nie mam jak nadrobic Was

Iiiii wszem i wobec ogłaszam, że do mojego ślubu pozostało:
365 dni!!!!
Gratulacje:lo ve: I zazdroszczę!
Też sobie wczoraj myślałam, że jakby nasza pierwotna data kwietniowa została, to już by było mniej niż 11 miesięcy
Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Zdarza mi się piwko, albo grill, ale z grilla można zjeść też np warzywa grillowane, albo pierś z kurczaka. Ale trzymam się diety od 5-ciu miesięcy, żadnych słodyczy, przegryzek, fast-foodów. Chipsów nie miałam w ustach od sylwestra...
A wczoraj... Mój brat i rodzice na kolacje wpierdzielali pizzę, a ja z cieknącą ślinką musiałam się zadowolić................ ..grejfrutem
Do tego staram się ćwiczyć. Wiadomo nie codziennie jest siła, ale jak tylko ją mam to zapylam na rowerku. Na początku byłam w stanie zrobić maks. 15 brzuszków, teraz robię po 100 za jednym razem...
A jeszcze jak poszłam z kompa, położyłam się, TŻ do mnie dzwoni z fochem że to ja się do niego nie odzywam! Najpierw mnie obraził, a potem jeszcze to ja mam się odzywać? Nawet nie przeprosił, mimo że mu powiedziałam że mnie to uraziło...
Każdy następny kilogram jest coraz gorzej zgubić. Na początku wszystko fajnie, waga leci w dół, ale im dalej, tym gorzej.
Nie znam się na dietetyce, ale słyszałam, że organizm przestawia metabolizm na warunki "głodowania" i się broni i dlatego tak jest.
Niech ktoś mądry mnie sprostuje w razie czego.

Mnie teraz stres zjada, jem normalnie a nawet sporo więcej, bo jak jem z TŻtem prawie co dzień to jest masakra ile ja wpycham w siebie, poza tym tu jakiś pysio, soki, słodzona kawa i herbata, jak zwykle piję wodę, normalnie to bym utyła już dawno, a tu przez ostatnie kilka dni się ważyłam (bo myślałam, że waga świruje albo ja się odwodniłam czy coś) i 1,5 kg mniej. Ta sesja mnie wykończy.
No właśnie siadam dalej do nauki.
Miłego dnia!
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:58   #1747
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Przyznam się bez bicia, że nie czytałam. Byłam u rodziców i z nimi chciałam spędzić ten czas. Teraz jadę do pracy, a bardzo mi się nie chce. Ale tylko na 4 godziny :-P

Paris zauważyłam, że pisałaś o dylemacie studia czy praca. Miałam podobny problem z tym, że moje studia (specjalizacja) była tylko dziennie, a o takiej pracy nigdy nie myślałam. Mimo wszystko wybrałam pracę i nie żałuję. Mimo, że jestem na zupełnie innej specjalizacji ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:03   #1748
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

http://weselnybox.pl/ fajna strona, mozna wyłapac inspiracje
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:05   #1749
exist_
Zakorzenienie

Witam się w ten piękny poranek!

Wstawiłam już pranie, zmyłam olejek Alteryy z głowy - pierwszy raz nałożyłam na całą noc i boję się co to będzie I idę na jakieś śniadanko. A później biorę się za gotowanie obiadu

TŻ niestety wczoraj w pracy, dziś w pracy i jutro w pracy, ale dziś tylko do 15 (oby) i popołudniu pojedziemy na jakieś zakupy.
Może uda mi się go zaciągnąć na jakieś obrączki

Miłego dnia, będę tu do Was wpadać!
Stary 2013-05-31, 08:10   #1750
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam się i ja

Właśnie wcinam śniadanie, zrobię make up i jadę odebrać to prawko.

ane3kaa, jak się uda to w sierpniu, ale raczej pod koniec

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:18   #1751
ParisParisienne
Rozeznanie

dzien dobry kochane
przy kawce was troszke nadrobilam juz jak zagladam regularnie to tak nie pedzicie trzymajcie dzisiaj kciuki bo mam bardzo wazny egzamin ( ustny),wiec zebym nie polegla...

ja mam nadzieje, ze nie dlugo przyjedziemy do polski z tz i tam sobie poogladamy o obraczki chociaz co do koncepcji to sie zgadzamy
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:38   #1752
velika
Winter is coming

Paris trzymam kciuki
I witam się z pracy muszę dzisiaj siedzieć niestety i to całe 8 godzin ;/ Na szczęście mam trochę do zrobienia, to się nie będę nudzić, bo pewnie pies z kulawą nogą nie przyjdzie w dodatku jesteśmy tylko sami z chłopem w całym biurze, ale on siedzi na piętrze, więc nawet sobie nie pogadamy.
Wczoraj też pracowałam, a po powrocie z pracy zjadłam obiad, pojechałam do chłopa i poszliśmy spać super dzień, nie ma co... A wieczorem oglądaliśmy program o produkcji Pilsnera Urquella i stwierdziliśmy, że rzucamy robotę i jedziemy do Czech zostać głównymi piwowarami robota marzenie hehe cały dzień sączyć piwko
Krooliczku, głowa do góry, nie przejmuj się głupim gadaniem. Bardzo się starasz i nie patrz tak bardzo na wagę, mierz się

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:38   #1753
poznanianka1990
Zakorzenienie

Paris,

Czytałam relacje PM2013, wzruszające

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-05-31, 08:49   #1754
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Paris trzymam kciuki
I witam się z pracy muszę dzisiaj siedzieć niestety i to całe 8 godzin ;/ Na szczęście mam trochę do zrobienia, to się nie będę nudzić, bo pewnie pies z kulawą nogą nie przyjdzie w dodatku jesteśmy tylko sami z chłopem w całym biurze, ale on siedzi na piętrze, więc nawet sobie nie pogadamy.
Wczoraj też pracowałam, a po powrocie z pracy zjadłam obiad, pojechałam do chłopa i poszliśmy spać super dzień, nie ma co... A wieczorem oglądaliśmy program o produkcji Pilsnera Urquella i stwierdziliśmy, że rzucamy robotę i jedziemy do Czech zostać głównymi piwowarami robota marzenie hehe cały dzień sączyć piwko
Krooliczku, głowa do góry, nie przejmuj się głupim gadaniem. Bardzo się starasz i nie patrz tak bardzo na wagę, mierz się
hehe w Warce chyba jest teraz konkurs, ze mozna wygrać swoją piwiarnie, zakręćcie się koło tego

został nam ROK do ślubu

mamy wolne dzisiaj, wczoraj pięknie posprzątaliśmy pokój (od nie wiem kiedy:P )i zrobiłam mega pyszną kolację, TZ sie nie mógł nachwalić - makaron kolorowy, kurczaczek i sos z pieczarek na mascarpone z koperkiem;..... polecam serio!

pojdziemy chyba zmierzyć dziś obrączki

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:50   #1755
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Czesc ja lecę ugotować obiad dla TŻta (niehcętnie), a póżniej jade do Katowic, do siostry i może wpadne do jakiegoś sklepu bo ma ochote sobie coś kupić więc pewnie będę jutro, buziaki

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:56   #1756
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość

Gdzie? Bo my chyba do Bonarki pojedziemy i tam po sieciówkach połazimy, tylko jak znowu będzie tak jak w Yesie to dziękuję, KAŻDY model w tym samym rozmiarze, damski chyba 10 męski 22, damski był na mnie za mały, męski za duży Btw na TŻ też 22 za duża
Stary 2013-05-31, 09:10   #1757
poznanianka1990
Zakorzenienie

Na mnie są za duże - mam rozmiar pierścionka 8. A na C. są dobre lub czasem lekko za duże. Jak kiedyś mierzyliśmy to on ma bodajże rozmiar 22 albo 23.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-05-31, 09:13   #1758
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Paris trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Gdzie? Bo my chyba do Bonarki pojedziemy i tam po sieciówkach połazimy, tylko jak znowu będzie tak jak w Yesie to dziękuję, KAŻDY model w tym samym rozmiarze, damski chyba 10 męski 22, damski był na mnie za mały, męski za duży Btw na TŻ też 22 za duża
kurcze nie wiem, chyba do galerii kazimierz, bo i tak musimy na kazimierz dzsiaj isc, mam cos do załatwienia. Bedziemy robic obraczki z własnego złota, ale chcemy sobie wzory juz konkretnie pooglądać. Ja mam chyba standardową 14, wiec wiekszosc na mnie jest perfect, za to TZ ma chyba 15 i wszystkie meskie są na niego za duze, wiec mu damskie na łapke wciskam:P:P

a moze uda nam sie podjechac do złotnika i zwarzyc nasz materiał, byłoby super

Stary 2013-05-31, 09:19   #1759
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze nie wiem, chyba do galerii kazimierz, bo i tak musimy na kazimierz dzsiaj isc, mam cos do załatwienia. Bedziemy robic obraczki z własnego złota, ale chcemy sobie wzory juz konkretnie pooglądać. Ja mam chyba standardową 14, wiec wiekszosc na mnie jest perfect, za to TZ ma chyba 15 i wszystkie meskie są na niego za duze, wiec mu damskie na łapke wciskam:P:P

a moze uda nam sie podjechac do złotnika i zwarzyc nasz materiał, byłoby super
Nie boisz się że TŻ pomyli obrączkę - bo różnica w rozmiarach niedostrzegalna i Tobie założy swoją a Ty mu będziesz musiała wciskać damską? Ja się tego boję że będą cyrki w kościele z tego powodu bo u nas też nie będzie za duża różnica

14 na palucha wcisnę na spoko, ale 10 nie ma szans
Stary 2013-05-31, 09:20   #1760
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe w Warce chyba jest teraz konkurs, ze mozna wygrać swoją piwiarnie, zakręćcie się koło tego

został nam ROK do ślubu

mamy wolne dzisiaj, wczoraj pięknie posprzątaliśmy pokój (od nie wiem kiedy:P )i zrobiłam mega pyszną kolację, TZ sie nie mógł nachwalić - makaron kolorowy, kurczaczek i sos z pieczarek na mascarpone z koperkiem;..... polecam serio!

brawo, gratuluję i zazdroszczę

Cytat:
Na mnie są za duże - mam rozmiar pierścionka 8. A na C. są dobre lub czasem lekko za duże. Jak kiedyś mierzyliśmy to on ma bodajże rozmiar 22 albo 23.
my jeszcze w ogóle nie mierzyliśmy rozmiarów
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-31, 09:21   #1761
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Każdy następny kilogram jest coraz gorzej zgubić. Na początku wszystko fajnie, waga leci w dół, ale im dalej, tym gorzej.
Nie znam się na dietetyce, ale słyszałam, że organizm przestawia metabolizm na warunki "głodowania" i się broni i dlatego tak jest.
Niech ktoś mądry mnie sprostuje w razie czego.
Jak ktoś się głoduje to tak organizm"myśląc", że zaczyna się "głodówka" zaczyna gromadzić to co spożywamy w postaci tk.tłuszczowej.
W odchudzaniu bardzo ważna jest odpowiednia równowaga między spożywanymi białkami, węglowodanami i tłuszczami.
Po pierwsze JEDZ ZDROWE TŁUSZCZE, często gdy się odchudzamy to automatycznie ograniczamy tłuszcze...a są one bardzo ważne dla naszego organizmu i ten tłuszcz nie przechodzi w tk.tłuszczową no chyba, że spożywamy go w nadmiarze. Orzechy, oliwa z oliwek, sezam i masło orzechowe - polecam. Zuzka z którą ćwiczę wcina chleb z masłem orzechowym i bananami
Po drugie należy uważać na węglowodany, nie jeść zbyt dużo owoców tzn chodzi mi o to żeby nie przesadzać z owocami, lepiej zjeść warzywo można na diecie ich jeść dużo, więc głód nam nie grozi to węglowodany odkładają się w postaci tkanki tłuszczowej. Polecane są węgle złożone tj. pełnoziarniste pieczywko, brązowy ryż, pełnoziarnisty makaron itd. Trzeba pamiętać także o tym, że wieczorem ograniczamy węgle, lepiej spożywać białko oraz tłuszcze
Pamiętajcie, że białko ułatwia odchudzanie, ponoć wspomaga metabolizm
Nie jestem dietetyczką ale staram się odżywiać zdrowo, napisałam tu to co udało mi się przeczytać w różnych źródłach
Na pewnym forum , które odwiedzam jest dużo ciekawostek na temat odżywiania, ćwiczeń itd
Aaa i pamiętajcie, że jeśli ćwiczycie to musicie spożywać odpowiednią ilośc kcal (czyli żadnych głodówek- bo nie schudniecie w sposób zdrowy i trwały) najlepiej wszystko sobie wyliczyć.

PS: warto się mierzyć a nie ważyć

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2013-05-31 o 09:24
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:23   #1762
poznanianka1990
Zakorzenienie

alloffkowa, a wiesz jaki masz rozmiar pierścionka?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-05-31, 09:23   #1763
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Nie boisz się że TŻ pomyli obrączkę - bo różnica w rozmiarach niedostrzegalna i Tobie założy swoją a Ty mu będziesz musiała wciskać damską? Ja się tego boję że będą cyrki w kościele z tego powodu bo u nas też nie będzie za duża różnica

hehe nie pomyślałam o tym ale ja bede miała z brylancikiem, tak że jest szansa, że nie pomyli najwyżej będę mu podpowiadać:P

Stary 2013-05-31, 09:27   #1764
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
alloffkowa, a wiesz jaki masz rozmiar pierścionka?
zaręczynowy to chyb 14

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
hehe nie pomyślałam o tym ale ja bede miała z brylancikiem, tak że jest szansa, że nie pomyli najwyżej będę mu podpowiadać:P
ja też zostaję jednak przy brylanciku
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-31, 09:29   #1765
poznanianka1990
Zakorzenienie

A ja nie chcę. No, ale przy takiej różnicy rozmiarów jak u nas to C. nie powinien się pomylić

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-05-31, 09:40   #1766
aneczka25057
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny nie było mnie 2 dni...i stęskniłam się za Wami Chociaż wczoraj z rana trochę podczytałam. Pierwszy dzień(po pracy) spędziłam z Tż i jestem bogatsza o dwie pary spodni i bransoletkę a wczoraj wybraliśmy się do rodzinnego miasta missmalezji, żeby spotkać się z przyjaciółką z liceum i jej narzeczonym. Spędziliśmy ze sobą prawie 10h - ale było fajnie! uwielbiam takie spotkania

Któraś z Was pisała, że większość dziewczyn z jej paczki hajta się w 2014 (Ilonuś albo hihihi), u nas też 3 dziewczyny z 4 (z paczki licealnej) wychodzą za mąż w 2014 My zaczynamy - 16.08, następna para (u której wczoraj byliśmy) 06.09, a kolejna 13.09. więc może być ciekawie Cieszę się tylko, że to jednak śluby wśród znajomych, a nie w rodzinie, bo mogłoby być wtedy różnie... tzn. niektórzy goście mogliby nie poprzychodzić, bo jednak odstępy między weselami to tylko 3-4 tyg.
A w tym roku, we wrześniu, idziemy na ślub brata Tż.
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-05-31 o 09:59
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:42   #1767
takajedna4
Raczkowanie

Witam wszystkie dziewczyny ;*

tak naprawdę nie wiem czy mogę się do Was przyłączyć, gdyż nie jestem jeszcze narzeczoną. Mam nadzieję, że jednak lada chwila się to zmieni

Trochę się boję, gdyż wstępnie planujemy nasz dzień na sierpień 2014, a jeszcze nic nie mamy

Chciałabym razem z Wami uczestniczyć w przygotowaniach, żyję tym, że jednak uda mi się zrealizować jeden z najpiękniejszych dni w moim życiu już za rok
takajedna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:44   #1768
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takajedna4 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny ;*

tak naprawdę nie wiem czy mogę się do Was przyłączyć, gdyż nie jestem jeszcze narzeczoną. Mam nadzieję, że jednak lada chwila się to zmieni

Trochę się boję, gdyż wstępnie planujemy nasz dzień na sierpień 2014, a jeszcze nic nie mamy

Chciałabym razem z Wami uczestniczyć w przygotowaniach, żyję tym, że jednak uda mi się zrealizować jeden z najpiękniejszych dni w moim życiu już za rok
witaj, to że nie jesteście zaręczeni w niczym nie przeszkadza Jest tu kilka takich dziewczyn. opowiedz coś więcej o Was
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-31, 09:44   #1769
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:

Koleżanka, która miała podobny "problem" po prostu swoją obrączkę przewiązała nitką, żeby tż się nie pomylił. A kiedy wyszli z kościoła nitka została bez problemu usunięta, a każdy miał na palcu swoją obrączkę. Zawsze to jakieś rozwiązanie Na szczęście u nas różnica jest dość spora, ja mam 13, a Tż bodajże 25
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:46   #1770
poznanianka1990
Zakorzenienie

takajedna4, witaj Opowiedz coś więcej o Was

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości