Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-31, 06:27   #2851
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
To będziesz miała to jedno na zapas
a jak, od przybytku głowa nie boli

szaja, Ty ostatnio pisałaś, żeby pisnąć zabawką, żeby sprawdzić słuch, ja jak swojej piskam, to ona ma to gdzieś... aż sie wystraszyłam kurde.. :conf used:

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 06:48   #2852
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a jak, od przybytku głowa nie boli

szaja, Ty ostatnio pisałaś, żeby pisnąć zabawką, żeby sprawdzić słuch, ja jak swojej piskam, to ona ma to gdzieś... aż sie wystraszyłam kurde.. :conf used:

Ja zrobiłam tak, położyłam Małą na brzuchu, stanęłam przed nią jakieś 3 metry i raz piskałam w jednej ręce, a raz w drugiej.
Może weź inną zabawkę, jakąś grzechotkę czy cuś
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 06:54   #2853
hope01
Zakorzenienie

Oj w nocy Młodemu dziąsła w dupę dawały... Aż smoczek wypluwał i na śpiocha gryzł paluszki

Cała i charlliz - leżę i kwiczę

TŻ mnie wkurza, śpi w najlepsze, ja od 6 z Młodym, on tylko w nocy butlę zrobił, a jak Mały tak żałośnie płakał, to nawet się nie obudził

Yellow, masakra, a aja myślałam, że to ja mama beznadziejną teściową...

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 06:56   #2854
YellowSheep
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Witam się z rana

Co za pogoda! Całą noc lało, a teraz wiszą mega chmury nad nami. Znów du pa ze spacerku...

Oli bardzo dba o tatę... Nie wiem, jak to jest, ale zawsze robi kupę jak tylko drzwi się za nim zamkną. Jak ma wolne, to nie robi wcale i tak ostatnia jest w piątek a pierwsza w poniedziałek z rana dzisiaj tż szedł godzinę wcześniej do pracy więc ja przewijałam to mały też strzelił godzinkę wcześniej, a co

Mały poszedł w kimono, więc idę też dospać
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:04   #2855
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Młoda zaczęła pluć g pokazywać język. Chuliganka!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:15   #2856
nafiyqa
Zakorzenienie

Hej
U nas jak zwykle - 4h pierwszego snu, a potem juz po 2h... Ehhh... Dodatkowo maly szalu dostaje przy karmieniu na lezaco - cuduje niemilosiernie i jeszcze kopie mnie po brzuchu.

nancy, pisalas wczoraj o swoim chrapaczu - u nas to samo :/ Nie dosc, ze budze sie ciagle w nocy to jeszcze zasnac nie moge, bo TZ piłuje. Jak mu o tym mowie to mi nie wierzy. Dzis zaczelam go nagrywac to otworzyl jedno oko jak uslyszl dzwiek rozpoczecia nagrywania

Wczoraj byla taka ladna pogoda, ale siedzielismy caly dzien w domu, bo ja hennowalam hery. Musialam skorzystac z wolnego TZ, bo samo nakladanie zajelo mi ok 40min, a Kubus by tyle w samotnosci nie wytrzymal
Za to dzis kiszka juz. Niby cieplo, ale chyba zaraz lunie...

Lece do labu

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:27   #2857
sylwietta1988
Zakorzenienie

czesc tylko 6 stron...
u nas wczoraj po południu mega burza, prądu nie było.... zegarek przykuchenkowy pokazuje 6,40 to chyba koło 2 dopiero właczyli... biore sie za nadrabianie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 07:32   #2858
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A ja nadal siedzę przed kompem zamiast spać i modlę się nad pracą zaliczeniową na studia

A tak w ogóle to dokładnie rok temu 31 maja po raz pierwszy zobaczyłam moją małą Blankę na usg
ja tez 31 maja - jak sie pózniej dowiedziałam-w dzień bociana, zobaczyłam po raz pierwszy to kielkujace we mnie ziarenko

Dzień dobry
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:35   #2859
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Moj tez chrapie,dzis w nocy juz chodzilam po kuchni i ku.rwowalam ze zlosci. Mialam ochote mu zrobic niedobre kanapki,ale to w koncu nie jego wija,ze chrapie... Ja nie moge spac,maly sie budzi przez to pilowanie,a jak powiem,zeby przewrocil sie na bok,to rano mowi,ze bylam niemila,ze go obudzilam i w ogole biedactwo Odkrywa sie w nocy,kladzie na plecy i lezy tak bog sexu i chrapie zaslaniam go zawsze koldra na twarzy to czasem pomaga:p
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:44   #2860
litllesweetangel
Lurker ;)

A Bokeh jeszcze spi po imprezie ?

My mamy 14 czerwca firmowy piknik. Zgadnijcie o kim beda mowic w poniedzialek w pracy ? Ahh ta slawa

Co do kolezanek, mam kilka bliskich ale no to juz nie jest to samo. Jestesmy na innych etapach w zyciu i troche bawia mnie problemy w stylu " nie wiem czy ten chlopak chce czy nie chce itp". Albo opowiesci bylam na imprezie, poznalam kogos. O plus teksty " jest ktos nowy" ale widzialam go dwa razy w momencie kiedy ja musze ogarniac dom, niedlugo praca, o dziecku nie wspominajac.
A jak zaszlam w ciaze to czulam sie odrzucona, bo przeciez jestem gorsza towarzyszka zabaw bo nie moge sie na☠☠☠ac jak swinia

Nomen hahah bog sexu idealnie opisane

Laski rokminilismy co z rachunkiem, po prostu wplacimy polowe kasy za mieszkanie, nie robia problemow. A za miesiac dolozymy te druga polowe bo kolejny rachunek dopiero w lipcu. Ale ja madra jestem :brzyda l:

Podczytywalam wczoraj w przerwach gdy sprzatalismy ale tyle tego, ze glowa mala

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 07:45   #2861
meduzza
Zadomowienie

Dzień dobry gaduły nocne
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Mój mały podróżnik Dziś kończymy 19 tygodni.
Cudowny Michau Te tygodnie to mi się z ciążą skojarzyły
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to dokładnie rok temu 31 maja po raz pierwszy zobaczyłam moją małą Blankę na usg
Szybko zleciało, co nie?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41080547]Ja tylko chcialam powiedziec, ze nie przywiazalam bokeh do kaloryfera bo nie mam zeberkowych, ale trzymam ja za noge i robi za Rumuna nianke. Kara musi byc, no nie?[/QUOTE]
No pewnie, pilnuj bo się za resztę TŻtó weźmie
Cytat:
yhy, yhy
Tak sobie pomyślałam, że jak Tobie testing nie wyszedł trójsialalasratytaty, to może meduzza by sie za to wzieła, bo testowanie czekolady super jej poszło
Przecież wiesz, że ze mnie taki tester jak z koziej trąba
A właśnie ma dziś chodzić chyba kolo i zbierać ankiety
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Co za pogoda! Całą noc lało, a teraz wiszą mega chmury nad nami. Znów du pa ze spacerku...

Oli bardzo dba o tatę... Nie wiem, jak to jest, ale zawsze robi kupę jak tylko drzwi się za nim zamkną. Jak ma wolne, to nie robi wcale i tak ostatnia jest w piątek a pierwsza w poniedziałek z rana dzisiaj tż szedł godzinę wcześniej do pracy więc ja przewijałam to mały też strzelił godzinkę wcześniej, a co

Mały poszedł w kimono, więc idę też dospać
Dobre Mój TŻ w ogóle nie zmienia pieluch... teraz sobie to uświadomiłam Ale za to on jest od noszenia i usypiania
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41080815]Młoda zaczęła pluć g pokazywać język. Chuliganka![/QUOTE]
O Ty! Się rozbestwiła po tej nowej umiejętności

Wczoraj udany wieczorek, nie powiem , nie powiem
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 07:56   #2862
pstryczek84
Zakorzenienie

hej!
ale zescie wczoraj daly czadu z ta pyta!

Cytat:
My dziś na obiedzie byliśmy u mamy, myślałam że na jakiś spacerek się wybierzemy ale lało cały dzień
Nie wiem jak ja jutro wytrzymam bez mojego kluska wyjazd do ikei, chyba będę dzwonić co 10 minut
zza 19 tyg
a co do pogrubionego - ostatnio myslalam o naszej exporterce Rumonow . ciekawe jak sobie radzi z tesknota?

Cytat:
Napisane przez Lenova;41077328
Po drodzę spotkałyśmy Kubę Wojewódzkiego z jakąś dziewoją-poszli do knajpy do Szyca ,trochę ich śledziłam :brzydal:
[/QUOTE

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mam takie dni, że źle się czuję psychicznie. W ogóle zrobiłam się nerwowa, nieprzyjemna dla męża. Jeśli chodzi o opiekę nad Domcią to też mam sporo sobie do zarzucenia. Moja więź z nią nie jest taka jak być powinna. Aj, dużo tego jest i nie umiem o tym ani mówić ani pisać. Zresztą nie lubię nikomu smęcić

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hej, my spędzaliśmy miło dzień u teściów .

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41077964]Daję filmik, potem was przelecę bo muszę popisać trochę na kompie.

http://www.youtube.com/watch?v=y2Vmk...ature=youtu.be

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
a dzis w kosciele byl wystep krawczyka, siostra poszla ja w sumie tez bym poszla ale balam sie ze tlum bedzie a ja sama z Nataszkiem
j
fajnie macie! u nas co niedziela zawsze ten sam organista wystepuje

Cytat:
Od wczoraj mamy już prąd i własny licznik i nikt go już nie ruszy

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
a no i ja daję tym smokiem trójprzepływowym do kaszki, bo z dwojki to ni chu chu nie poleci, nawet jak do mm dodam tylko łyżeczkę
Cytat:
no zesz, a ja myslałam, ze dajesz dwójką. czy to oznacza ze musze kupic kolejny smok... a ten trójsialala, to on ma dziurki czy takie wyciecie jak ten Y?
mialam sie juz dawno o to pytac ale zem sie wstydzila
czy roznia sie te smoczki? a szczegolnie ten z 3 dziurkami od trojsratytaty?
dlatego tezm.in. ja podaje kleik lyzka bo nie wiem jaki smoczek kupic butle mam z aventa

Cytat:
cześć dziewczyny,

śmiem stwierdzić, że od dzisiaj mój dzieć pragnie spać w czapce

Cytat:
ale po urodzeniu pewnie miala robione badanie sluchu, nie? jakby cos bylo nie tak to by powoedzieli...

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Moj tez chrapie,dzis w nocy juz chodzilam po kuchni i ku.rwowalam ze zlosci. Mialam ochote mu zrobic niedobre kanapki,ale to w koncu nie jego wija,ze chrapie... Ja nie moge spac,maly sie budzi przez to pilowanie,a jak powiem,zeby przewrocil sie na bok,to rano mowi,ze bylam niemila,ze go obudzilam i w ogole biedactwo Odkrywa sie w nocy,kladzie na plecy i lezy tak bog sexu i chrapie zaslaniam go zawsze koldra na twarzy to czasem pomaga:p

lacze sie z Toba w tym bólu

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:00   #2863
marsi11
Zakorzenienie

Dziewczyny, przesyłam filmik z moim Gargulcem- z plecków na brzuszek
po mamusi ADHD
http://www.youtube.com/watch?v=q_aig...ature=youtu.be
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:03   #2864
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
My dziś na obiedzie byliśmy u mamy, myślałam że na jakiś spacerek się wybierzemy ale lało cały dzień
Nie wiem jak ja jutro wytrzymam bez mojego kluska wyjazd do ikei, chyba będę dzwonić co 10 minut

sliczny jest
Stary 2013-05-31, 08:08   #2865
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
po mamusi ADHD

ale szybko słodki
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 08:12   #2866
charlizz
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41080547]Ja tylko chcialam powiedziec, ze nie przywiazalam bokeh do kaloryfera bo nie mam zeberkowych, ale trzymam ja za noge i robi za Rumuna nianke. Kara musi byc, no nie?[/QUOTE]

Cytat:
yhy, yhy
Tak sobie pomyślałam, że jak Tobie testing nie wyszedł trójsialalasratytaty, to może meduzza by sie za to wzieła, bo testowanie czekolady super jej poszło

miałaś na mnie czekać do rana
własnie, nie czepiaj sie mnie, bo to meduzzza jest od testingu
no to czekałam całą noc przeca

co do Julaska nie mam pytań, codziennie jak wchodzę na wizaż to wypatruję fotek od Ciebie jaką nową pozę mogło przyjąć do dziecko

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41080815]Młoda zaczęła pluć g pokazywać język. Chuliganka![/QUOTE]
uriwsssss
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Co do kolezanek, mam kilka bliskich ale no to juz nie jest to samo. Jestesmy na innych etapach w zyciu i troche bawia mnie problemy w stylu " nie wiem czy ten chlopak chce czy nie chce itp". Albo opowiesci bylam na imprezie, poznalam kogos. O plus teksty " jest ktos nowy" ale widzialam go dwa razy w momencie kiedy ja musze ogarniac dom, niedlugo praca, o dziecku nie wspominajac.
A jak zaszlam w ciaze to czulam sie odrzucona, bo przeciez jestem gorsza towarzyszka zabaw bo nie moge sie na☠☠☠ac jak swinia
o to to !

super, że z rachunkiem rozkminiliście. A wiesz, myslałam ostatnio o Tobie a myślałaś,żeby przedłuzyć macierzyński a do roboty wrócić np. na pół etatu? Może wtedy hajs by się lepiej zgadzał?
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
łooooł

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dlatego tezm.in. ja podaje kleik lyzka bo nie wiem jaki smoczek kupic butle mam z aventa
a no to już Ci mówię. Trójprzepływowy jest do gęstszych pokarmów, i on nie ma reech dziurek a jedną podluzną kreskę wyciętą, długości jakichś 2óch milimetrów. Ten Y ma wycięcie w kształcie Y wiec lecie duzo więcej pokarmu/kaszki/kleiku czy czego tam. No i oznaczenia na nich: ten pierwszy jest niby 3m+ a drugi 6 m + więc jednym slowem: oba do kaszek tylko Y ma większą dziuuuuuurę

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Ola po raz pierwszy złapała się za stopę

iddziemy na jedzonko
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:14   #2867
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cała i charlliz - leżę i kwiczę

Cytat:

bo o tatusia trzeba dbać, gównianą sprawą niech sie mamusia zajmuje

moja pluje od jakiegos czasu i to tak, że hej, a jaką frajde ma przy tym

Cytat:
wyobraziłam to sobie...

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
taki morał z naszych wywodów, ze nie ma co sie zamartwiać takimi koleżanami

Cytat:

Przecież wiesz, że ze mnie taki tester jak z koziej trąba
A właśnie ma dziś chodzić chyba kolo i zbierać ankiety

a przyznasz sie, że zjadłaś wszyskie na raz? i napisałaś w ankiecie, że siedziałaś na kiblu do 5.:30? ja myśle, że to bardzo ważne info w świetle Twojego testingu jak nie powiesz prawdy to inaczej masowa produkcja nie ruszy
a jak poszło Twojej sąsiadce?

mówisz, że bunga bunga udane było?
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hej!
ale zescie wczoraj daly czadu z ta pyta!

pstryniu to charlizz tę pyte wymyśliła, ja nie wiem jakie ona miała plany na wczorajszą noc...
ale wracając do smoka, to ja tez mam butle z aventu i kupiłam ten Y tak jak szaja radziła i próbowałam juz 3 razy i za każdym razem jest tak dużo z niego leci, że mała sie dławi.
wiec chyba trzeba isc tropem charlizz i kupić trójprzepływowy to pyta dobrze pójdzie

co do słuchu, to robili jej badania w szpitalu i bylo wsio ok, ale spóbuje później tak jak aga napisała. no ale jakby cos bylo nie tak, to by przecież nie gadała, a już umie czasami powiedzieć- a ku, a bu, a pu i reaguje jak sie do niej mówi- chyba, że czyta z ust...

Stary 2013-05-31, 08:18   #2868
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

własnie, nie czepiaj sie mnie, bo to meduzzza jest od testingu
no to czekałam całą noc przeca

co do Julaska nie mam pytań, codziennie jak wchodzę na wizaż to wypatruję fotek od Ciebie jaką nową pozę mogło przyjąć do dziecko
dobra dobra, ja swoją grzede opuściłam o 6 a Ciebie tu ani widu ani słychu. nie wiem gdzieś jeszcze o tej porze jajca grzała

brawo za stópkę klask i:

Stary 2013-05-31, 08:23   #2869
litllesweetangel
Lurker ;)

Charlizz myslalam tez o tym bo chyba tak mozna? Ale nie wiem czy by sie zgodzili ;/ na jedno wychodzi bo bylabym 6 h poza domem( dojezdzam okolo godziny) a tesciowka poki co odpada na dluzszy czas przez cudowna szwagierke i jej zyciowe ogarniecie <3

Kocham mala, ale tesknie za praca. Potrafilam pracowac pare tygodni bez dnia przerwy, a teraz to bedzie takie odciecie sie od domu, wyjscie do ludzi. Moze w koncu skoncze narzekac i zrzedzic jak to TZ ujmuje? :P

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-05-31, 08:37   #2870
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
po mamusi ADHD

spryciarz!

Cytat:

a no to już Ci mówię. Trójprzepływowy jest do gęstszych pokarmów, i on nie ma reech dziurek a jedną podluzną kreskę wyciętą, długości jakichś 2óch milimetrów. Ten Y ma wycięcie w kształcie Y wiec lecie duzo więcej pokarmu/kaszki/kleiku czy czego tam. No i oznaczenia na nich: ten pierwszy jest niby 3m+ a drugi 6 m + więc jednym slowem: oba do kaszek tylko Y ma większą dziuuuuuurę :brzydal
za stopke!

Cytat:
pstryniu to charlizz tę pyte wymyśliła, ja nie wiem jakie ona miała plany na wczorajszą noc...
ale wracając do smoka, to ja tez mam butle z aventu i kupiłam ten Y tak jak szaja radziła i próbowałam juz 3 razy i za każdym razem jest tak dużo z niego leci, że mała sie dławi.
wiec chyba trzeba isc tropem charlizz i kupić trójprzepływowy to pyta dobrze pójdzie
dzieki Kochane!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:39   #2871
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A wiecie co? Zrobiłam szarlotkę sypaną w piekarniku konwekcyjnym halogen owen i wiecie, że wyszła? Tylko jakaś niziutka jest - taka ma być?

Pyycha jest - szkoda, że lodów nie miałam.
Została 1/4..

Dzień należał do trudnych - dzieciowi marudek się załączał, dużo płakusiała - no jak nie ona. Może i u nas zęby? Byli moi rodzice, marudek ciąg dalszy, mało spała. Poszli - padła przy piersi. Ale nie dawała się odłożyć - od nowa podkówka i płacz. Biedna moja - straszną potrzebę bliskości miała chyba...

Zasnęła dopiero przed 22:00..
u nas w normalnym piekarniku i też dość niska
dla małej marudki od cioci
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Djerba czy ta maszyna do chleba to sama piecze? W sensie że się do niej wrzuca te wszystkie rzeczy z przepisu i wychodzi chlebek czy jeszcze trzeba nad nim jakieś egzorcyzmy odprawić? Ciasto wyrabiać czy coś? Bo się napaliłam i już mi nawet mąż powiedział żebym sobie jutro kupiła jak chcę tylko zapytał z troską czy na pewno podołam no i zasiał we mnie ziarno wątpliwości. Bo kucharka ze mnie marna i piekarka zapewne też...
to tak jak ja
Cytat:
jak przeczytały o pytach, kurnikach, grzędach, Tworkach i innych takich to dały se spokój ja się miałam uczyć, jestem beznadziejna
też idę dusić komara, a co mi pozostało

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Mam problem...
Blanka od trzech,czterech dni nie chce jeść z prawej piersi. Próbowałam zmieniać pozycję,oszukiwać ją na spiocha podając ta pies i nic! Absolutnie nie i koniec. Ściągam mleko z tej piersi,ale ściągam go coraz mniej teraz już tylko jakimi 40ml to sukces. jak tak dalej pójdzie to skończy się moje kp ;(;(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mój od początku w ogóle nie chce jeść z prawej, na początku myślałam, że to dlatego, że może w niej mniej pokarmu czy coś, to częściej do niej przystawiałam, ale to nic nie dało, rozmawiałam o tym z położną powiedziała, że dzieci często nie lubią prawej piersi.
pewno
o masz Ci los
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

nancy, pisalas wczoraj o swoim chrapaczu - u nas to samo :/ Nie dosc, ze budze sie ciagle w nocy to jeszcze zasnac nie moge, bo TZ piłuje. Jak mu o tym mowie to mi nie wierzy. Dzis zaczelam go nagrywac to otworzyl jedno oko jak uslyszl dzwiek rozpoczecia nagrywania

Wczoraj byla taka ladna pogoda, ale siedzielismy caly dzien w domu, bo ja hennowalam hery. Musialam skorzystac z wolnego TZ, bo samo nakladanie zajelo mi ok 40min, a Kubus by tyle w samotnosci nie wytrzymal
u nas identycznie, nagrałam go to jak puściłam mu to się obudził ale potem powiedział, że to na pewno nie on i że on nie chrapie
a co tam w labie?
Cytat:
u nas tak samo, jak mówię na brzuch to się wielce obraża, muszę spróbować z tą kołdrą, ale pewno powie, że to zamach na jego życie
Cytat:
po mamusi ADHD
kurczę jak szybko
Cytat:
Napisane przez charlizz;41081300

[B
Ola po raz pierwszy złapała się za stopę[/B]

iddziemy na jedzonko

marsi black współczuję urwanych kontaktów widocznie to nie byli prawdziwi przyjaciele

powiem Wam, że i ja napaliłam się na tą maszynę do chleba, djerba polecasz jaką konkretną markę?
dziewczyny martwię się, Mały od kilku dni ma co następuje:
kąpiemy się, karmię go on zasypia i taki z zamkniętymi oczkami przekładany jest do łóżeczka (czasem się obudzi ale sam umie zasnąć), śpi sobie ładnie aż gdzieś po ok 30-40 min zaczyna przeraźliwie płakać, pędzę do niego, on ma zamknięte oczka i tak płacze, uspokajam go, mówię, że jestem przy nim oczywiście cichutko, on dalej płacze. I wtedy pomaga albo danie smoczka albo znowu cycka, zwykle daję cycka, on znowu zasypia i albo ładnie śpi te swoje 6-9 h albo znów za np 15 min to samo, daję smoka/cycka pomaga i śpi. Dzisiaj spał od 19:30 do 3:30 z dwoma takimi przerwami. Co to może być? Macie jakieś ajdijasy?
I druga rzecz, którą się martwię to Kubusiowe oczka ostatnio na wizycie pediatra powiedziała, że trzeba będzie się wybrać z Małym do okulisty bo mój tż ma dość dużą wadę wzroku (nie wiedziała, że moja mama i brat mają astygmatyzm), nie dała jeszcze skierowania ale ja już się boję
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:48   #2872
hope01
Zakorzenienie

kurcze, tym naszym dzieciaczkom, wiecznie coś dolega u nas np. też może być tak, że Dawid jakąś wadę wzroku będzie mieć, bo TŻ okulary, teściowa, mój ojciec, prababcie no rodzina sekularników

i ja też musze do okulisty bo coś ostatnio źle widuję

Stary 2013-05-31, 08:51   #2873
litllesweetangel
Lurker ;)

Tez sie boje, ze mala odziedziczy po mnie wade wzroku. Ja swoja mam genetycznie po tatusiu ;/

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-05-31, 08:52   #2874
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
po mamusi ADHD

sekunda dosłownie

Stary 2013-05-31, 08:53   #2875
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, tym naszym dzieciaczkom, wiecznie coś dolega u nas np. też może być tak, że Dawid jakąś wadę wzroku będzie mieć, bo TŻ okulary, teściowa, mój ojciec, prababcie no rodzina sekularników

i ja też musze do okulisty bo coś ostatnio źle widuję
Ajj ja też mojej przebadam wzrok, tylko nie wiem kiedy jeszcze, na dodatek ja jezdze do Wawy a tam koszt takiej wizyty to ok 400zł.

Kurcze dziewoje, mam tak zatkane uszy ze nic nie slysze!! nie wiem o co cho ;p czuje sie jakbym jechała metrem ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:54   #2876
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
po mamusi ADHD
Widzę, że Oball brał w tym czynny udział?
Cytat:

iddziemy na jedzonko
Ostatnio widziałam takie 8 miesięczne bliźniaki w wózku i dziewczynka buta zjadała
Cytat:
a przyznasz sie, że zjadłaś wszyskie na raz? i napisałaś w ankiecie, że siedziałaś na kiblu do 5.:30? ja myśle, że to bardzo ważne info w świetle Twojego testingu jak nie powiesz prawdy to inaczej masowa produkcja nie ruszy
a jak poszło Twojej sąsiadce?

mówisz, że bunga bunga udane było?

co do słuchu, to robili jej badania w szpitalu i bylo wsio ok, ale spóbuje później tak jak aga napisała. no ale jakby cos bylo nie tak, to by przecież nie gadała, a już umie czasami powiedzieć- a ku, a bu, a pu i reaguje jak sie do niej mówi- chyba, że czyta z ust...
Myślisz, że mam napisać? Niech ma uciechę ten kto te nudne ankiety analizuje. No to teraz wypatrujcie nowej czekolady Wedla albo Wawel nie pamiętam
Bunga bunga super- TŻ się stara ostatnio-nagadałam mu troszeczkę
Na pewno jest wszystko oki z uszkami-może po prostu jej nie interesuje ta zabawka...
Cytat:
dobra dobra, ja swoją grzede opuściłam o 6 a Ciebie tu ani widu ani słychu. nie wiem gdzieś jeszcze o tej porze jajca grzała
Padne z Wami!!!!!!!! Nie muszę mówić co miałam przed oczami jak to czytałam?

W biedrze mają być jakieś baleriny- TŻ mi zadzwonił.
Debrah Bardzo mi się podobają Twoje baleriny. Kurczę, tylko TŻ zmusza mnie żebym kupiła porządne (on taki jest- albo kupujemy coś konkretnego albo w ogóle), żeby posłużyły kilka lat. Znalazłam ze skóry na all w okolicach 100zł ale nie wiem czy na żywo nie bedą wyglądać jak dla starej baby

Szaja No nie mogę z Twojej rodzinki jaki gwar, u nas tak nigdy nie ma No i mina Dorki po całej akcji: "WTF, o co takie halo?"
W ogóle Dorka to taka Dora z bajki, kojarzysz? Czasem sobie oglądam, angielskiego tam uczą Jeszcze lubię Maniek złota rączka z hiszpańskim
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 08:56   #2877
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ajj ja też mojej przebadam wzrok, tylko nie wiem kiedy jeszcze, na dodatek ja jezdze do Wawy a tam koszt takiej wizyty to ok 400zł.

Kurcze dziewoje, mam tak zatkane uszy ze nic nie slysze!! nie wiem o co cho ;p czuje sie jakbym jechała metrem ;p
pewnie ciśnienie. Spróbuj:
-pootwierać i pozamykać paszczę
-poprzełykać ślinę
-poziewać
-poskakać potrząsając głową na lewo i prawo (tak jak wyjdziesz z basenu i chcesz wodę z uszu wytrzepać)

Stary 2013-05-31, 08:59   #2878
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

Padne z Wami!!!!!!!! Nie muszę mówić co miałam przed oczami jak to czytałam?

a co do słuchu to zrobiłam tak jak aga pisała z daleka i działa

Deli, może to ciśnienie?

Stary 2013-05-31, 09:00   #2879
nancykenator
Zakorzenienie

Deli Ty jesteś z radomia, prawda? Wiesz, że ja jeżdżę tam do fryzjera a poważnie to mam tam sporą część rodziny m.in. moja chrzestna i przyszła chrzestna mojego Kubusia
co do uszów to tak jak pisze hope może od ciśnienia
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 09:02   #2880
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie ciśnienie. Spróbuj:
-pootwierać i pozamykać paszczę
-poprzełykać ślinę
-poziewać
-poskakać potrząsając głową na lewo i prawo (tak jak wyjdziesz z basenu i chcesz wodę z uszu wytrzepać)
skojarzyło mi sie z moim psem po kąpieli

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Deli Ty jesteś z radomia, prawda? Wiesz, że ja jeżdżę tam do fryzjera a poważnie to mam tam sporą część rodziny m.in. moja chrzestna i przyszła chrzestna mojego Kubusia
co do uszów to tak jak pisze hope może od ciśnienia
mojej Julki przyszła chrzestna też z Radomia pochodzi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości