|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Dzień dobry
Witam się w 9 miesiącu ciąży |
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
za tygodnie i zakupytym co źle sie czuja zdrówka życzę trzymam za wizyty
|
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() O rety, to jak ja w 32 tc to 8 miesiąc! |
|
|
|
#3724 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję Cytat:
Cytat:
Cytat:
Placek z czerwoną porzeczką wyszedł super!
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie także i zaraz zmykam.
Co do skurczów to od 3 dni mam codziennie w nocy w tym samym miejscu na łydce. Kciuki za wizyty i brawa za tc.
|
#3726 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
Cytat:
No właśnie w moim szpitalu wymagają rożka, więc mam. Ten otulaczek myślę będzie dobry w domu. A na wyjście - rożek stabilniejszy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
My juz po sniadanku, dzis udało mi sie zjeść je o normalnej porze
mam ambitny plan jeść dzis w godzinach wyznaczonych dla cukrzykow. Musze tylko napisać rozkład posiłków i przykleic na lodówkę bo zapomnę na bank![]() Oboje z TZ mamy dzis wolne i jedziemy zaraz na miasto, moze uda sie coś kupic Mai a na 18 kino Cytat:
za wizytę [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41081045]helooo!!!! WITAM SIE W 35 tc !!!!! ;-) jaaaacie to juz niedlugo !!! jaaacie!!! kciukasy za wizyty!!! tym ktore leza wytrwalosci, braku skurczow i cierpliwosci dla siebie i otoczenia !!! moj tz zaspal, teraz ogarnia sie na dole a my ze starszakiem zostajemy w domku i bedziemy urzedowac na strychu milego dnia [/QUOTE] za tygodnieCytat:
za tygodnie
|
|
|
#3728 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Jupiiii przyszedł otulaczek
Fajniusi, wzięłam fioletowy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41082038]Jupiiii przyszedł otulaczek Fajniusi, wzięłam fioletowy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Pokaż ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Umówilam sie do diabetologa na 6.06........
|
|
#3730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sędziwy wiek ciąży ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3731 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czas na moje "gorzkie zale"
![]() 1. Mam juz dosc tego, ze zre slodycze jak swinia i najgorsze jest to, ze nie moge sie im oprzec Wiem, ze szkodze tym malemu, ale jak ja moge je omijac??? Do tego zaczelam schizowac, ze na slodycze ciagnie w przypadku dziewczynki, a ja przeciez nastawilam sie na chlopaka i wolalabym uniknac niespodzianki...2. Wczoraj TZ oznajmil mi, ze przynajmniej przez miesiac nie dotknie nawet (!!!) malego Stwierdzil, ze wiekszosc jego znajomych nie bralo na rece dzieci nawet do pol roku Oczywiscie wytlumaczylam mu, ze bede potrzebowala jego pomocy do podstawowych prac z dzieckiem (potrzymanie, przewijanie nieraz, kapiel itp). Nikt przeciez nie wymaga od niego opieki nad synem 24/7. Poza tym najwazniejsza rzecza w tym wszystkim jest nawiazanie wiezi z dzieckiem, maluszek poznaje swiat poprzez zmysl dotyku, powonienia, wzrok i kontakt musi byc nawiazany od jak najwczesniejszych dni. Nie wiem czy moje argumenty do niego dotarly :/ Taki silny z charakteru i fizycznie, a boi sie maluskiego slodkiego bobaska
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41082038]Jupiiii przyszedł otulaczek
Fajniusi, wzięłam fioletowy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, przymierzam się do kropek brązowo-niebieskich i się zastanawiam jak w rzeczywistosci te kolory się mają. Powiedz mi czy duza róznica u Ciebie w kolorach między kompem a realem? Chciałam kupić w autka tak jak flanelki ale po pierwsze w smyku nie ma a po drugie to moze te kropki to taka odmiana by była od pasków, których u mnie od groma
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41081772]mam rożek taki zwykły miękki+czekam na otulaczek z MC - to chyba wystarczy, nie?
[/QUOTE] Myślę, że sarczy, ja też będę miała 1 rożek i otulaczek ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-05-31 o 10:23 |
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
ojejku
)wiecie, że to już tak blisko. że nie dniach możemy już rodzić ![]() ojejku boicie się?? ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
1. może wybieraj zdrowe owoce. jakieś orzechy, owoce, suszone owoce, lody, sorbety, sezamki itp 2. a glupoty ten twoj tz gada. jak zobaczy synka to nie bedzie chcial go wypuscic z rak, tak sie zakocha!! zobaczysz, nie martw sie! |
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Misiaczka, zastanawiałaś się czemu przy cukrzycy szybciej się rozwiązuje ciąże.
Otóż, cukrzyca powoduje starzenie się łożyska w dużo szybszym tempie co jest bardzo dużym zagrozeniem dla dziecka (skladniki odżywcze itd przy starym łożysku nie dochodzą). Dlatego ciążę cukrzycową powinno monitorować się juz od 36 tyg. bardzo szczegółowo, a w 38 tyg najczęściej podejmuje się decyzje o cc. Chyba, że lekarz widzi, że da się jeszcze troszkę wytrzymac. tak pisze na szybko to co pamiętam co mi lekarz mówił, bo u mnie wychodziło podejrzenie o cc ze względu na cukier i może jeszcze tak być. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Domcia, pewnie że się boję... choć zmęczenie ciążą i jej dolegliwościami i strachem daje popalić. Modlę się żeby dociągnąć do konca bez perypetii, ze skoro taką drogę pokonałam to żeby dojść do celu. Gadam tez z Synkiem, żeby mi pomógł, żeby podczas porodu nie bolała ta Jego droga na świat tak bardzo, żeby zdrowiutki przytulił się do mnie i żebyśmy szybko wrócili do naszej chatki, zwierzakow, zieleni z tego wielkiego miasta, którego nie lubie
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-05-31 o 10:24 |
|
|
|
#3736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze zeby dzidzius urodził sie zdrowy, pal sześć cesarke
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Domciątko ty mnie pytałaś jakiś czas temu o zapach Lovelli. Teraz jak mam wyprane te ciuszki to powiem ci, że jest bezzapachowa jak dla mnie.
Aha Kto ma jakiś dobry sposób na wywabienie smrodu z wykładziny po zasikaniu jej przez psa! Wyprałam ją w preperacie do dywanów mocno stężonym (malo rozcieńczałam) i dooopa!
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-05-31 o 10:27 |
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
bedzie dobrze, ważne że wykryta cukrzyca, że lekarz wie o tym, że monitoruje Cię już baczniej. U mnie przy tym moim podejrzeniu o cukrzycę łożysko młode w 32 tyg. więc mam nadzieję, że też wszystko będzie ok.
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
czesc witam sie z WIELKIM bólem gardła ..
chodzilam smigalam po polu nic nie bylo jeden dzien w domu posiedzialam i juz.. ! powiedzcie mi ze macie jakies rady co zrobic (oprocz tantum verde bo musze wlasnie zaraz go leciec kupic).. i przemywania woda z solą.. mam dosc juz dawno mnie tak nie bolalo i do tego katar ale na szczescie lekki odpukać (narazie) ... eh ![]() Jeszcze w sr gin mi kazał zrobic gbs w srode oczywiscie zdzwonilam caly krakow i wszyscy maja dlugie weekendy i dopiero pon a mialam luteine korkowac przeciw skurcza i wszystko sie przesunie w czasie i pimafucin mam nadzieje ze to nic sie nie stanie.. Ponarzekalam a teraz przy kawie ide nadrobic ale po lebkach bo oczy tez zalzawione.. |
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-05-31 o 10:35 |
|
|
|
|
#3741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Moja siostra jadła wyłącznie słodkie i urodziła chłopczyka 2. Ja znowu oznajmiałam TŻ, że od początku zmienia małej peiuszki, przytula, kąpie itd., żeby od razu podłapali kontakt, a nie dopeiro w okresie, jak będą mieli o czym porozmawiać ![]() Mi bada przeważnie endoktynolog, ginekolog rzadko. Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że uda mi się wpoic takie nawyki żywieniowe córci ![]() Ja o dziwo jakoś nie, nie mogę się doczekać kiedy odejdą mi wody Oczywiście w granicach rozsądku, teraz to troszkę za wcześnie, ale już w lipcu, jak najbardziej
|
|||
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Lovela dla mnie pachnie, ale delikatnie idzie wytrzymac ale wolałabym coś bardziej świeżego, natomiast mam wrazenie ze płyn zmiękczający mimo dobrego wyplukania zostaje jednak i rzeczy są takie niezbyt mile w dotyku, jakby źle wyplukane... miałaś tak może? |
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze sie za siebie zabrac i tyle A co do TZ mam nadzieje, ze masz racje!
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamy
fajnie tak sobie pomyśleć że już nam do maleństwa bliżej niz dalej ja ostatnio zakupiłam sie w pieluszki tetrowe zwykłe , z wzorkami i flanelowe. Do tego 2 malutkie czapeczki tak na początek, niby nic a tak cieszy
|
|
|
|
#3746 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eeee tam będzie na pewno![]() Cytat:
czeka mnie tez przeprawa przez babcie które bedą rozpuszczac wnusie
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
jesli Cie to pocieszy to ja tez slodycze jem i nie zaluje sobie jak mi sie bardzo zachce.
|
|
|
|
#3748 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
potem odkurzasz to i jeszcze raz... i jeszcze i jeszcze aż do skutku
|
|
|
|
|
#3749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobitki!
Gratuluję nowych tygodni, miesięcy i trzymam kciuki za wizyty. Cytat:
Normalnie aż mi się humor poprawił (bo mi mąż rano popsuł )Za wizytę ![]() Co do opuchniętych "drzwi" - już ostatnio pisałam, też tak mam - wrażenie obrzęku, włącznie z cewką, mam uczucie sikania przez filtr - ledwo cieknie i sikam po 50 ml ![]() Cytat:
![]() Idę do biedronki po malutkie zakupy, może jeszcze będą szczotki do małych główek to zakupię - ostatnio były, ale mi kasy brakło, dziś może te 8 zł jakoś upchnę. |
||
|
|
|
#3750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluje nowych tyg i trzymam kciuki za wizyty.. Magdalenne wszystkiego naj ![]() Spadam coś zjesc szybko i lece do apteki .. zajrzę pozniej
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

Witam się w 9 miesiącu ciąży 
za tygodnie i zakupy
za wizyty

Już byłam bliska wybuchnięcia płaczem, ale mąż wylał na mnie kubeł zimnej wody i kazał się uspokoić, włączył jakąś komedie i po jakimś czasie ciśnienie spadło, a potem już utrzymywało się 126/60. 
, poinformowal mnie, ze wokol jest tylu zlych ludzi i on jest po to, zeby nas bronic, i jakby wilk albo waz to tez go usiecze, i ogolnie jestesmy bezpieczne, oraz ze polozy sie w salonie, zebym mogla spokojnie spac 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Wiem, ze szkodze tym malemu, ale jak ja moge je omijac??? 

chodzilam smigalam po polu nic nie bylo jeden dzien w domu posiedzialam i juz.. ! powiedzcie mi ze macie jakies rady co zrobic (oprocz tantum verde bo musze wlasnie zaraz go leciec kupic).. i przemywania woda z solą.. mam dosc juz dawno mnie tak nie bolalo
i do tego katar ale na szczescie lekki odpukać (narazie) ... eh
Musze sie za siebie zabrac i tyle