|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,96% |
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. |
22 | 43,14% |
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. |
5 | 9,80% |
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. |
2 | 3,92% |
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. |
5 | 9,80% |
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! |
16 | 31,37% |
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.
no właśnie nie zdzierżę, oczywiście mam 3 rzeczy, ale staram się nie kupować
![]() Dziś ide do biedry wezme pake tych pieluch i to coś do mycia recznik z myjka, bo u mnie jeszcze sie ostalo i są kocyki ale mam juz 3 wiec sobie daruje... a co sądzcie o takich rogach http://allegro.pl/rozek-firmy-baby-r...257978249.html taki bym chciała czerwony w serca i bialy w barany ![]() tylko a: czy nie jest za gruby?? b: czy biały środek to dobry pomysł? Cytat:
wiesz że białe pieczywo niewskazane?? ja staram sie nie jeść, a ciemne śmierdzi mi kwasem... Samba i policzanka dla Was ![]() A te skarpetki już wiem że są z HEBE - były też inne kolory ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, ma
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII
Karolson gdzieś czytałam (może tu) że lepsze są nieusztywniane rogale i nawet w szpitalach położne wyciągają z nich to usztywnienie.
#1805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
Rozmawialiśmy o planach na dzisiejszy dzień no i wyszło na to,że muszę jechać sama do Castoramy.Ale nie to mnie zirytowało, a jego podniesiony głos. Mój mąż niestety należy do osób, które łatwo się irytują i wtedy mają niefajny ton, a ja tego czasem też nie wytrzymam, pomimo,że staram się być spokojna. Dzisiaj nie wytrzymałam i mu pokazałam,że ja też potrafię taka być (zresztą często mam chęć) więc pokazałam różki. I poprzeklinałam mu (chociaż tego nie robię), a co!
Wstrząsnęło nim trochę, posiedział w ciszy a potem przyszedł mnie przepraszać. A ja tylko chcę go oduczyć tego tonu (niestety wyniósł to z domu, tam się ciągle rodzice kłócą, ojciec to nerwus że hohoho).
#1807 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 201
Inwersja no kto to widzial tak wczesnie budzic na 'urlopie' haha...
Zawsze na obchodach pytaja jak sie czujemy i moja wspollokatorka narzeka bo jest w 9 tc, caly czas pod kroplowkami...biedna jest, ale dzielnie to znosi... A ja caly czas gadam ze super i nic mi nie dolega ![]() W ogole to mi sie chyba krzepliwosc w ciazy pogorszyla bo wlasnie przy porannej toalecie trysnela mi krew z miejsca gdzie dostalam wcz zastrzyk przeciwzakrzepowy, a po pozostalych zastrzykach mam mega siniory... |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() generalnie "zdrowej" osobie nie powinno to tak cukru podnosic, chociaz np przy cukrzycy nie mozna bialka z samego rana. zreszta, jak ja mam stwierdzona cukrzyce to cukier mam mierzyc po godzinie od posilku a nie po 2. wiec ja bym sie temu przyjrzala bo wynik ponad 150 jest strasznieee duzy, ja majac cukrzyce i grzeszac na diecie nie przekraczam 125... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Jak sadzicie lepiej kupic 2 butelki tomme 1 mala jedna duza i 2 aventu czy 4 z tomme 2 duze i dwie male?
#1811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko ludzie jak słyszą że dziewczynka to zaraz mają przed oczami róż... pamiętam jak siostra tż kupowała cokolwiek dziewczynkom to byleby nie różowe... bo co od kogoś dostały to zawsze różowe, wszystko różowe ![]() ![]() sama wczoraj przeglądając rzeczy które od niej dostałam i segregując w pewnym momencie z żalem odkładałam niektóre różowe ciuszki bo były urocze ![]() chyba po prostu po 2 siostrzenicach tż czuje ulgę że będę miała syna i nie będzie sukieneczek itd ![]() a może mnie po prostu odrzuca na myśl o sukienkach i różu... jak byłam mała i miałam chyba 2 albo 3 latka są nagrane na kasecie moje urodziny... od wszystkich dostawałam sukieneczki - a wtedy była moda na takie sukieneczki z falbankami kokardkami, no i na tej kasecie mnie ubierają w te sukienki ![]() do dzisiaj się śmieje że dlatego chodzę w 99% w spodniach ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybieraj
Cytat:
![]() ![]() Fotelik mamy za to granatowy bo akurat taki był ![]() KAROLSON w ogóle nie jem białego pieczywa ale wczoraj kupiliśmy inny chleb niż zwykle bo naszego już nie było no i chyba to był błąd. Innej możliwości nie widzę. zobaczymy jutro co będzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i cholera nie wiem jakiej firmy kupić ![]() avent, lovi, tomme i kilka innych ![]() widzę że na all się najwięcej sprzedaje aventa
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wy
Cytat:
Ja też nie przepadam za rozem od stop do glow, ale delikatnie moze byc, a na wozku wydaje mi sie, ze bedzie fajnie wygladac. Mi sie podoba jak ubiera sie dzieci w rozne kolory a nie chlopca na niebiesko a dziewczynke na rozowo. Ja nie lubie za to bufek, falbanek itp wole takie bardziej sportowe rzeczy ![]() ![]()
![]() |
#1815 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet położne w szpitalach mają bez ![]() W środku chyba wszystkie są jaśniejsze, moje też białe, jakoś bardzo nie zszarzały ani plam nie mają... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Ja to teraz sie rozgladam, ale na poczatku lipca siadam i zamawiam
![]() patrzcie jakie super http://allegro.pl/listing/listing.ph...rch_scope=baby http://allegro.pl/legginsy-rajstopy-...265208621.html a rozmiar 80 to na ile miesiecy?
WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=839675 UBRANKA DLA DZIECI https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835143 KOSMETYKI https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post72384832 Edytowane przez t_89 Czas edycji: 2013-05-31 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no wiem właśnie, te mają wyjmowane ![]() pewnie nieusztywniane tańsze będą więc poszukam jeszcze ![]() ide z mama na małe zakupki tzn jade autem żeby nie było, a tak prawie cały czas leże, w sumie ja nie mam nakazu leżenia tylko jak to w wypisie napisane "wypoczynkowy tryb życia" znów pada ;/
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Czyli nawet jakbym sie objadla tego co nie trzeba to nie powinnam miec az tyle cukru? myślisz że w ciągu dnia powinnam sobie mierzyć godz po posiłku? W poniedziałek mam położną i pokazałabym jej te moje pomiary. Może udałoby mi się to obciążenie glukozą wymusić na norweskiej służbie zdrowia. .. ![]() Idę w końcu do tego lasu poćwiczyć bo już się stresuję przez ten cukier... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Rozeznanie
|
Witam,
dziś się pakuję i ruszam do Polandi ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1820 |
Zadomowienie
|
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() przyszłam się tylko przywitać ![]() później was nadrobię - teraz muszę rozrysować plan łazienki ![]()
#1822 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zaczęłam dziś dobrze dzień. Byłam na wizycie u fizjoterapeuty w związku ze swoimi problemami z placami. Zostałam wymasowana i mam zaleconych kilka ćwiczeń na piłce. Mam nadzieję że pomoże, bo są dni że czuję się jak kaleka;/ Kasiu gratulacje za skończone tc ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za szyjkę!
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie kiedyś będzie miała okres na róż, ja podobno też miała,ale krótko-przerzuciłam się na fiolet ![]() No i jednak te lalki dla dziewczynek to też róż,róż i róż, ale to na szczęście w późniejszym wieku. Sama uwielbiałam kloci lego Belville, a one były różowo-fioletowe. Co do sukienek to zależy jakie, ale mało mi się podoba. Wolę tuniki z legginsami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Jadę do tej Castoramy.Popatrzę jeszcze na jakieś rzeczy do pokoju małej ![]()
![]() |
#1824 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale miałam straszną noc, miałam sen, że chodziłam i płakałam za moim synkiem Jasiem, który nie żył ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zaraz sobie pooglądam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1825 | ||
dryfuję słowami
|
Cytat:
ale my mieszkamy w mieście, w bloku, w dodatko w okolicach łaki, więc te pare drzew na środku łąki to żadna przeszkoda. gdzieś na wioskach też pewnie było inaczej. Cytat:
![]() ![]() on za bardzo bawi się tym centymetrem i ciągle marudzi, że ściany krzywe. tak jakby w jakimkolwiek bloku były proste...? ![]() raz, że do końca czerwca to już MUSI być skończone, bo potem zwyczajnie nie mamy gdzie mieszkać. dwa, że jeszcze trzeba się rozejrzeć za szafą wnękową do przedpokoju (a zanim znajdziemy jakiegoś producenta w korzystnej cenie, zanim to zrobią, to też potrwa), ale to można robić dopiero po remoncie tego przedpokoju, a ten ma być na końcu. no i to teoretycznie można zrobić już po przeprowadzce. a trzy, to trzeba kupić łóżka do obu pokoi, a na nie czeka się 2tyg od zamówienia. myślałam, że do końca maja choć z tą łazienką się wyrobi, a tu gówno. dobrze, że kuchni nie remontujemy, bo by mu chyba do pasterki zeszło. wkurza mnie już to wszystko... ![]() mój mąż tylko marudzi, że jego tata tam jest sam i nie ma ekipy. to mnie bardziej rozwala, bo co on chce.. do mieszkania 36,63 m2 ekipe wzywać żeby się tyłkami ludzie o siebie obijali? albo w łazieneczce, która ma może 4,5 m2 ekipe wpuścić? słabe to.. i jeszcze ma pretensje, że mój ojciec nie przyjeżdza i nie pomaga. gdzie on na co dzień pracuje fizycznie i mieszka 60km od Łodzi. i nie wspomnę o tym, że przez lata tylko on nam pomagał, a ten remont to jest pierwsza (i przypuszczam jedyna) rzeczy, w której pomaga nam jego rodzina. no ale on tylko widzi, to, że to taka ciężka harówka. nie mówię, że lekka, ale niech zsumuje wszystko to, co mój ojciec zrobił dla nas, m.in.: 3 przeprowadzki (w gdzie musiał gnać specjalnie 150km w jedną stronę żeby pomóc, w tym jedna z Wrocka do Łodzi, czyli specjalnie musiał 150km jechać z Sieradza do Wrocławia i potem ponad 200km do Łodzi i powrót do S-dza, kolejne 60), wszelkie drobne naprawy, zakupy, które nam robił za swoje pieniądze (teść żre za nasze, groszem się nie dołoży, nawet talerza po sobie nie zmyje - co też wg mojego tż jest normalne, że my mamy go utrzymywać i mu usługiwać, bo on taki umęczony.. tak jakby zmycie talerza czy poprawienie narzuty na fotelu to była jakaś mordercza praca), ile razy sam mu auto naprawiał albo organizował tę naprawdę u swoich kolegów, 3 dni, które moja matka spędziła z nami sprzątając ten syf w mieszkaniu,które wynajęliśmy (i to od rana do dony, bo tu wszystko wyglądało jakby 20 lat nikt nie sprzątał) itp., itd., bo wszystkiego wymienić się nie da. na pewno na 24.czerwca chce być w domu, bo będzie u nas kuzynka, której nie widziałam 18 lat. najgorsze, że mnie do domu też tak bardzo się nie spieszy, bo tam wcale nie będę miała lepszej atmosfery jak tutaj. już moja matka o to zadba. no i nas sam koniec miesiąca, czyli na weekend muszę być spowrotem w Łodzi, na przeprowadzkę. fakt, irytuje mnie siedzenie tu, bo nie mam za bardzo gdzie wyjść - wszędzie daleko. ciągle te zasrane obiadki, a przy tym nasz portfel zwyczajnie kuleje, bo co dzień żre kotleciki, mielone, udeczka itp. a to na prawdę kosztuje. tylko znowu w domu będę miała ciągłe awanturki i trucie doopy, więc jak nie urok, to... no i tu wciąż trzeba będzie wybrać farby na ściany, potem tapicerki do łóżek i mnustwo innych drobiazgów. rozpisałam się, że drażni mnie temat remontu i jak mój małżonek cacka sie ze swoimi rodzicami... wg mnie trochę przesadza.
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 201
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my się śniło że karmie mojego Synka piersią i on tak ładnie je i mu super smakuje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.