Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-31, 10:00   #1831
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja kupiłam jedną z tomme tą malutką, antykolkową i kupię chyba jeszcze dużą
Ja bym się wstrzymała. Na początek - 2 miesiące to na pewno - starcza ta malutka, a jeśli jej podpasuje, to można na all zamówić, jak będzie potrzeba

A ta malutka to też jedna wystarczy, chyba, że jesteś nastawiona na karmienie mm, to wtedy 2-3 dobrze mieć.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:01   #1832
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
znów pada ;/
u mnie słonko, ale chyba nie jest za ciepło
Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
mam ten pierwszy ale na żywo wg. mnie wygląda dziwnie bo jest strasznie szeroki
mówisz hmm
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Kasiu gratulacje za skończone tc Miałaś zrobić sobie zdjęcie i się pochwalić?
no zrobię, ale to za tydzień jak się zacznie 7 miesiąc
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jadę do tej Castoramy.Popatrzę jeszcze na jakieś rzeczy do pokoju małej
nienawidzę tym sklepów budowlanych, jak idę z małżem to zawsze go poganiam

ja chcę w poniedziałek zamówić m.in. butelki ale nie wiem czy avent czy TT

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-31 o 10:02
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:28   #1833
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Ja kiedyś tak zakręciłam gliniarzy, że z mandatu na 500 zł i 10 pkt karnych, dostałam 2 pkt i 50 zł
misia szacun!

Cześć dziewczyny. Tża prawie udusiłam ponoć dzisiaj w nocy, mówi, że tak mocno go przytuliłam i zasnęłam, że ciężko mu było oddychać, a ja pamiętam tylko tyle,ze baaardzo chciałam się przytulić, nie tam zaraz dusić

Tak modlę sie o wypłatę dzisiaj, no czas najwyższy, muszę desant na ubranka przypuścić
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:31   #1834
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Tża prawie udusiłam ponoć dzisiaj w nocy, mówi, że tak mocno go przytuliłam i zasnęłam, że ciężko mu było oddychać, a ja pamiętam tylko tyle,ze baaardzo chciałam się przytulić, nie tam zaraz dusić
ja mojego czasem tak za rękę łapię, że się śmieje, że mu dźwignię zakładam

Stary 2013-05-31, 10:33   #1835
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
misia szacun!

Tak modlę sie o wypłatę dzisiaj, no czas najwyższy, muszę desant na ubranka przypuścić
Haha, ale to tak z miłości

Wygońcie mnie pod prysznic Taaaaaaaaaaaakiego mam lenia

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-31, 10:35   #1836
inwersja
dryfuję słowami

kurcze, tak sobie myślę, że to wszystko, to mieszkanie, remont, to strasznie między nami nabruździło i boję się do czego to możę doprowadzić. teraz ciągłe kłótnie, o to, która z rodzin więcej pieniędzy dała i pretensje moich rodziców, że M. chce spłacać ten kredyt, który jego rodzice wzięli pomimo to, że samych pieniędzy dali mniej... nie mam już siły na to.
a z drugiej strony w tym wszystkim cieszę się, że nie udało mu się jednak przekonać mnie żebyśmy przeprowadzili się i zamieszkali w tej samej miejscowości co teście, bo już całkiem miałaby w domu bardziej syna, męża może trochę, a ojca wcale.

zupełnie nie wiem co robić, smutno mi strasznie, bo przecież kocham go nad życie
Stary 2013-05-31, 10:35   #1837
ladanseuse14
Zakorzenienie

pokazuję wam plan naszej łazienki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130531_113127.jpg (47,5 KB, 39 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 10:35   #1838
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Haha, ale to tak z miłości

Wygońcie mnie pod prysznic Taaaaaaaaaaaakiego mam lenia
idź bo zielony dymek się unosi

Ladan super duża łazienka, ja ostatnio myślałam czy jednak nie dać pralki do łazienki, a nie do kuchni hmmm

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-31 o 10:36
Stary 2013-05-31, 10:36   #1839
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja chcę w poniedziałek zamówić m.in. butelki ale nie wiem czy avent czy TT
Nie wiem jak TT ale te aventu miala moja kuzynka i od mycia sie takie brzydkie porobily takie styrane a nie uzywala ich jakos specjalnie dlugo.

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:37   #1840
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
A jakieś szafki planujesz?

Ja długo nie miałam i na przyszłość mam już plan, jaką chcę łazienkę I nie chcę więcej wanny, denerwuje mnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-31, 10:38   #1841
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

O 13 mam wizyte u gina sprawdzic, co sie dzieje-bo chyba bez powodu ten brzuch mnie nie boli..mojej gin dzis nie ma, wiec ide do innego lekarza. Chce, zeby mnie zbadal, czy w srodku nic tam sie nie dzieje w kierunku przedwczesnego porodu....jakby nie bylo, wciaz takie zagrozenie nade mna wisi...
I chyba zrobie morfologie-wciaz blada jestem, nie wiem, czy ten tardyferon jakos zwalczyl anemie.
Mlody kopie strasznie-nie wiem, czy to dobrze czy zle :sly:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 10:38   #1842
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Ladan super duża łazienka, ja ostatnio myślałam czy jednak nie dać pralki do łazienki, a nie do kuchni hmmm

Jak w Simsach
Ale chyba tak źle to nie jest
Dobra, idę, namówiłaś mnie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Nie wiem jak TT ale te aventu miala moja kuzynka i od mycia sie takie brzydkie porobily takie styrane a nie uzywala ich jakos specjalnie dlugo.
Nie zauważyłam tego w TT, ale wiem, że od zmywarki się dziwne robią, lepiej myć ręcznie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-31, 10:41   #1843
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
O 13 mam wizyte u gina sprawdzic, co sie dzieje-bo chyba bez powodu ten brzuch mnie nie boli..mojej gin dzis nie ma, wiec ide do innego lekarza. Chce, zeby mnie zbadal, czy w srodku nic tam sie nie dzieje w kierunku przedwczesnego porodu....jakby nie bylo, wciaz takie zagrozenie nade mna wisi...
I chyba zrobie morfologie-wciaz blada jestem, nie wiem, czy ten tardyferon jakos zwalczyl anemie.
trzymam kciuki, zostaw nam telefon w razie W ale mam nadzieję, że wrócicie do domku
Cytat:

Jak w Simsach
simsiki

Stary 2013-05-31, 10:41   #1844
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

nie jest duża - 2,20 m x 2,68 m ... ale co tam łazienka, ważne, że duże pokoje

Cytat:
A jakieś szafki planujesz?

Ja długo nie miałam i na przyszłość mam już plan, jaką chcę łazienkę I nie chcę więcej wanny, denerwuje mnie
też nie chciałam wanny ale D. nie wyobraża sobie jej nie mieć
za to na prysznic to ja się uparłam
szafki będą tam gdzie "umywalka" dokładnie coś takiego http://www.praktiker.pl/produkt,4157...ukt_opis_cechy planujemy też między wanną a prysznicem taki słupek z IKEI z lustrzanymi drzwiczkami
no i przyszłościowo myślimy żeby zabudować piec nad pralką (wsadzić w szafkę) i zdrobić tam troszkę miejsca na jakieś płyny nie płyny ale to już zdecydujemy jak wszystko będzie ready bo możliwe, że wsadzimy coś nad WC
Stary 2013-05-31, 10:43   #1845
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dasz radę, jakoś powiesz. Ja na przykłąd miałąm głupawkę i słychać na nagraniu jak się śmieję mówiąc, dziwnie to brzmi, ale powiedzieć powiedziałam
Ja podobnie na przysiędze Najpierw poleciała mi łezka, a za chwilę nie mogłam się powstrzymać, żeby się nie zacząć śmiać. Mój małż mnie rozbawił Oprócz momentu samej przysięgi, która była bardzo stresująca to ogólnie w dniu ślubu byliśmy mega rozluźnieni. Bardziej denerwowałam się w trakcie przygotowań, a w dniu ślubu kiedy już nie ma się za bardzo wpływu na przygotowania to włączył mi się totalny luz i pomyślałam, że co ma być to będzie. Mój dzień i mam się dobrze bawić, a nie spinać się i przejmować detalami.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko

witam ze szpitala ale mi dzis przyspieszyli dzien...tak dobrze sie spalo a tu 7 rano pobudka mierzenie cisnienia i temperatury...potem nie zdazylam siku przyjechali z ktg dopiero zjadlam sniadanie a tu juz obchod...nie wiem co dzis takie przyspieszenie...normalni e po 8 zaczyna sie cos dziac...

Po obchodzie wiem ze jeszcze przynajmniej przez weekend tu leze, dzisiaj zmierza mi jeszcze szyjke i jak bedzie ok to bede mogla wstawac...najpierw na 15 minut, potem nastepnego dnia na 30 itd :P szalenstwo na ktg nie ma skurczy...
Trzymamy kciuki, żeby wszystko było ok. Niech Cię tam podkurują, uciekaj stamtąd i nie wracaj już aż do porodu!

Cytat:
wiesz, a niemożecie chodzić razem, a to do parku w ramach relaksu, a to na pizze, albo coś?? my z TŻ non stop gdzieś, a to na pokaz fontant, na starówke, do parku, na jedzonko, do kina.. a do znajomych/ rodziny - gdzie pojawiają się okazje do picia- zawsze razem...

ide z mama na małe zakupki tzn jade autem żeby nie było, a tak prawie cały czas leże, w sumie ja nie mam nakazu leżenia tylko jak to w wypisie napisane "wypoczynkowy tryb życia"
My też zawsze razem i tak nam najbardziej pasuje. W ciągu 8 lat stażu praktycznie parę razy zdarzyło się, że sama wyszłam z koleżankami, a on przeważnie siedział w domu, ale za to jak jeździł na studia zaoczne do krakowa to wtedy z kumplami wychodził, ale ogólnie my jesteśmy papużki nierozłączki Nie wyobrażam sobie, żeby mnie zostawił leżącą w domu, a on piwkował gdzieś tam z kumplami ja też bym chętnie wyszła z koleżankami na piwo. Jak ja nie mogę to i on nie powinien. To nasze wspólne dzieciątko i oboje mamy się poświęcać. Takie mam zdanie.

Sama kierujesz? mi niby lekarka kazała powoli wracać do normalnego trybu życia i prowadzić też pozwoliła, ale zacząć od krótkich dystansów, ale jakoś mam opory przed jazdą samochodem, bo brzuch przy tym pracuje, chociaż bardzo chcę do miasta, na zakupy, do mamy. Tęsknie za tym. Tu na wsi czuje się jak w więzieniu :/

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A mi powiedzieli że dwie godz po jedzeniu też trzeba mierzyć... ale nie jest to info od diabetologa tylko internisty...
Czyli nawet jakbym sie objadla tego co nie trzeba to nie powinnam miec az tyle cukru?
myślisz że w ciągu dnia powinnam sobie mierzyć godz po posiłku? W poniedziałek mam położną i pokazałabym jej te moje pomiary. Może udałoby mi się to obciążenie glukozą wymusić na norweskiej służbie zdrowia. ..
Jak byłam w szpitalu to każda mamuśka z cukrzycą mierzyła poziom cukru po 2h po jedzeniu i 0,5h przed posiłkiem. Wtedy wychodzą najbardziej wiarygodne wyniki.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 10:43   #1846
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Mlody kopie strasznie-nie wiem, czy to dobrze czy zle :sly:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kochana dobrze, że idziesz i daj znać!
Stary 2013-05-31, 10:43   #1847
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ee to jak na łazienkę w bloku/kamienicy to duża
ja sobie nie wyobrażam bez wanny

Stary 2013-05-31, 10:44   #1848
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko

witam ze szpitala ale mi dzis przyspieszyli dzien...tak dobrze sie spalo a tu 7 rano pobudka mierzenie cisnienia i temperatury...potem nie zdazylam siku przyjechali z ktg dopiero zjadlam sniadanie a tu juz obchod...nie wiem co dzis takie przyspieszenie...normalni e po 8 zaczyna sie cos dziac...

Po obchodzie wiem ze jeszcze przynajmniej przez weekend tu leze, dzisiaj zmierza mi jeszcze szyjke i jak bedzie ok to bede mogla wstawac...najpierw na 15 minut, potem nastepnego dnia na 30 itd :P szalenstwo na ktg nie ma skurczy...
czeszko czeszko Sambo
Dobrze, że sytuacja pod kontrolą, grzecznie poleżysz przez weekend, najważniejsze, ze skurczy nie ma.

Ciekawe jak policzanka dzisiaj

no i nie dopatrzyłam dokładnie, ale przecież Katarzyna2811 miała iść do szpitala i maiłyśmy trzymać kciuki, żeby nie musiała zostać...no i nie odezwała się, to następną zostawili???!

a ja dzisiaj po 9.00 wyłapałam tą czkawkę u niuni!
Stary 2013-05-31, 10:46   #1849
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
wiesz, a niemożecie chodzić razem, a to do parku w ramach relaksu, a to na pizze, albo coś?? my z TŻ non stop gdzieś, a to na pokaz fontant, na starówke, do parku, na jedzonko, do kina.. a do znajomych/ rodziny - gdzie pojawiają się okazje do picia- zawsze razem...
do kina to może raz do roku chodzimy, bo kasy szkoda
znajomych tu nie mamy, rodzina moja właściwie zapomniała o nas jak się przeprowadziliśmy do Łodzi i nawet moja własna babcia ani razu nas nie zaprosiła choć mieszkamy tu juz prawie rok. mój mąż to pije tylko wtedy jak pojedzie do domu, z braćmi albo tam ze znajomymi, tu nie ma do tego okazji, bo zwyczajnie nie mamy z kim.
no i niestety tu wszędzie trzeba dojechać, czy to do parku, czy na Piotrkowską.. nigdzie na piechotę się nie da ;/
szkoda, bo pamiętam, że we Wrocku było inaczej, park mieliśmy blisko, na rynek można było iść (bo przede wszystkim był jakis rynek), a i trasa niedaleka, bo koło Sky Tower mieszkaliśmy... no i przede wszystkim mieliśmy jakiś znajomych.

Cytat:
a jakieś szafki czy cóś będą na schowanie chemii? i ten teges, jesteś pewna, że wszelkie rury i odływy da się tak rozmieścić? rury do umywalki, opływy z kibla i praki... u nas tak nie dałoby się dookoła, bo zwyczajnie rury są wszystkie z jednej strony, a tez nie mogą być zbyt ostre kąty przy podprowadzaniu rur, bo gówienko by na zakręcie nie wyrobiło i zatkałby się odpływ łazienka będzie musiała mieć też spady po obu stronach (prysznic i wanna)... ja się tam nie znam, może i się da, ale tak tylko zwracam uwagę biorąc pod uwagę moje ostatnie doświadczenia..

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

tak swoją drogą, to ja znów truje dupę swoimi problemia i jest mi z tym głupio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 10:47   #1850
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Ja wczoraj pokłóciłam się z TŻ i mam od wieczora zrąbany humor.
Czyżby pierwsza kłótnia MAŁŻEŃSKA zaliczona?
Stary 2013-05-31, 10:47   #1851
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
wejście do łazienki mam w tym samym miejscu i w tym samym chyba będzie umywalka Tam gdzie u ciebie prysznic u mnie chyba będzie wanna taka narożna. Generalnie tam gdzie ty masz wc pralke i prysznic u mnie jest skos więc nie postawie tam prysznica tylko na drugiej ścianie. A tam gdzie jest luka miedzy prysznicem a wanna ja mam drzwi do pralni. ZCyli wychodzi że u mnie koło wc może stanąć bidet Ale namieszałam chyba musze tez taki plan rozrysować
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:47   #1852
shure
Zadomowienie

Landan ja mam te meble.
Tylko nie pamietam czy z ikei czy z innego jakiegos swiatu lazienek.
Sa ok bo latwo sie czyszcza i sa pojemne jak na te wielkosc. wada jest to ze lancuszek od halogenow bardzo szybko sie zrywa i trzeba wymienic.

[*]
Stary 2013-05-31, 10:48   #1853
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
a jakieś szafki czy cóś będą na schowanie chemii? i ten teges, jesteś pewna, że wszelkie rury i odływy da się tak rozmieścić? rury do umywalki, opływy z kibla i praki... u nas tak nie dałoby się dookoła, bo zwyczajnie rury są wszystkie z jednej strony, a tez nie mogą być zbyt ostre kąty przy podprowadzaniu rur, bo gówienko by na zakręcie nie wyrobiło i zatkałby się odpływ łazienka będzie musiała mieć też spady po obu stronach (prysznic i wanna)... ja się tam nie znam, może i się da, ale tak tylko zwracam uwagę biorąc pod uwagę moje ostatnie doświadczenia..
właśnie po to ten plan - D. idzie im to zanieść i przegadać sprawę
poza tym oni będą robili odpływy i wszystko na nowo, przerabiali rury więc będziemy mieć tak jak sobie ustalimy a wc wcześniej było tam gdzie teraz więc z pewnością chociaż z gówienkiem nie będzie problemu :P tam gdzie kabina i pralka była wanna więc odpływ też jakiś jest
Stary 2013-05-31, 10:52   #1854
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

też nie chciałam wanny ale D. nie wyobraża sobie jej nie mieć
za to na prysznic to ja się uparłam
szafki będą tam gdzie "umywalka" dokładnie coś takiego http://www.praktiker.pl/produkt,4157...ukt_opis_cechy planujemy też między wanną a prysznicem taki słupek z IKEI z lustrzanymi drzwiczkami
no i przyszłościowo myślimy żeby zabudować piec nad pralką (wsadzić w szafkę) i zdrobić tam troszkę miejsca na jakieś płyny nie płyny ale to już zdecydujemy jak wszystko będzie ready bo możliwe, że wsadzimy coś nad WC
dużo ciekawych mebli łazienkowych jest na allegro i często tańsze niż z Ikei. my np. chcieliśmy nad umywalkę szafkę z lustrem ze względu na to, że nie będzie gdzie takich bierzących kosmetykó pochować. te z Ikei są wg. mnie za głębokie do małej umywalki, a na alegro znalazłam producenta tu blisko Łodzi i w przyszłym tyg chce pojechać i jak będzie ładne to kupić. a ceny nieco niższe niż w Ikei nawet.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

a co do wymiarów, to owszem mała, ale plus taki, że kwadratowa. nasza to wąska kicha, wiec dość mało ustawna i do tego rury na wierzchu, więc sporo miejsca zabierają.
wszystkie mieszkania we Wro, w których mieszkałam miał małe łazienki, ale wszystkie były kwadratowe i jakoś łatwiej to było poustawiać, a tutaj ta łazienka jest wąziuteńka i szeroka, więc na środku będzie pustawo, a dookoła upchane.
tam na szerokość po wyrówaniu ścian i wstawieniu płytek to będzie jakieś ok. 110-115cm z czego sam mniejszy prysznic zabierze 80cm po drugiej stronie będzie jeszcze bardziej wąsko, bo zabudowa rur...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-05-31 o 10:55
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:53   #1855
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
tak swoją drogą, to ja znów truje dupę swoimi problemia i jest mi z tym głupio
nie bucz

Stary 2013-05-31, 10:55   #1856
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A mi powiedzieli że dwie godz po jedzeniu też trzeba mierzyć... ale nie jest to info od diabetologa tylko internisty...
Czyli nawet jakbym sie objadla tego co nie trzeba to nie powinnam miec az tyle cukru?
myślisz że w ciągu dnia powinnam sobie mierzyć godz po posiłku? W poniedziałek mam położną i pokazałabym jej te moje pomiary. Może udałoby mi się to obciążenie glukozą wymusić na norweskiej służbie zdrowia. ..
no zdrowy czlowiek ma normalny wyrzut insuliny, organizm sobie dostosowuje i nie ma takich wysokich
co do mierzenia to w mojej poradni i z tego co na necie czytam mierzy sie po godzinie, dziewczyny z cukrzyca z calej polski z ktorymi sobie pisze tez mierza po godzinie. po godzinie wlasnie widac ten pierwszy skok cukru, po 2 h jest juz spadek.
ja bym na twoim miejscu mierzyla do tego poniedzialku wlasnie godzine po kazdym posilku, oczywiscie w miare mozliwosci, bo moze tak byc ze dzis mialas jednorazowy wybryk, a moze okazac sie ze jednak cukrzyca jest i musisz przejsc na diete bo inaczej dziecku tylko zaszkodzisz. sprawdzic warto. no ale jedz tak jak do tej pory, bo tylko wtedy ma sens to mierzenie i sprawdzanie reakcji organizmu
zycze zeby sie okazalo ze dzis to tylko przypadek
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 10:59   #1857
dirtymagic85
Zadomowienie

Snow White mam nadzieję, że wizyta u gina rozwieje twoje obawy, już za dużo tych hospitalizacji na naszym forum A jak ci się synio dużo rusza to dobrze chyba, przecież jesteśmy w okresie największej aktywności dzidziusiów w ciąży, ty też dzisiaj witasz 27tc, right?
Stary 2013-05-31, 11:00   #1858
ladanseuse14
Zakorzenienie

te mebelki są z praktikera http://www.praktiker.pl/produkt,4157...ukt_opis_cechy
Stary 2013-05-31, 11:03   #1859
inwersja
dryfuję słowami

szafka/lustro nad umywalkę to chyba na jedna z nich się zdecyduję:
http://allegro.pl/szafka-lazienkowa-...239962029.html
http://allegro.pl/szafka-lazienkkowa...221325689.html

te z Ikei uważam, że sa chyba zbyt grube do umywalki 50cm:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20205171/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...167/#/80205168

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
ładne, ale u nas by sie nie zmieściły na szerokość

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-05-31 o 11:05
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 11:04   #1860
shure
Zadomowienie

Cytat:
aaa tak zobaczylam ze logo zolto niebieskie i odrazu mi sie z ikea rzucilo na mozg Ja z nich jestem zadowolona;p

[*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości