|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Ja ze smoczkiem wolę nie ryzykować
Teraz kupiłam najbardziej chyba popularny model Avent. Z dziwnymi i rzadko spotykanymi jest taki problem, że jak się dziecko przyzwyczai, to kicha. My tak mieliśy z Tommee Tippee - kupiliśmy 2 szt. modelu, który kilka miesięcy później wycofano z produkcji, bo weszła nowa linia. Była masakra, bo żaden smok nie był podobny, nasze dziecko mega "cycusiowe", a ceny na allegro dochodziły do 140zł za dwupak!!! POWAŻNIE! |
|
|
|
#3783 |
|
Wtajemniczenie
|
Wylałam swoje żale w klubie
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka Tobie to imię to chyba najbardziej się podoba
![]() Pada u mnie cały dzień. |
|
|
|
#3786 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kluseczki
![]() Wpadłam na chwilę do Was pochwalić się, że nie mam paciora Dziś w nocy dwa razy obudził mnie ból brzucha jak na okres Ale krótkotrwały. Około minutę trwał Chyba zaczynają mi się przepowiadacze I koleżanka mnie wczoraj pocieszyła, że moja ginka daje skierowanie do szpitala w dniu TP, więc jest szansa że się nie przeterminuję Oby i w moim wypadku tak było ![]() A teraz uciekam bo mam dziś pełne ręce roboty. Jutro impreza urodzinowa mamy i muszę posprzątać i zrobić sałatką, a później jeszcze jajka faszerowane. |
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3788 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Byliśmy wczoraj u ciotki. Wysiedziałam dzielnie od 16 do 23... Wszyscy z jednej strony mówili, że ładnie wyglądam, a z drugiej gdzieś między wierszami, że dużo przytyłam. Ale chyba 12kg na 35tydzień to nie jest jakiś koszmar, prawda? TŻ mnie opierdzielił, że się tym przejmuję, bo dla niego jestem najpiękniejsza Dziękuję za wszystkie życzenia Stawiam soczek i torta![]() Cytat:
A opinia innego lekarza na pewno nie zaszkodzi i będziesz spokojniejsza.Cytat:
![]() O ja, ale to już brzmi ![]() Cytat:
A jak zjesz coś słodkiego, to przecież się nic nie dzieje Byle nie przesadzać![]() A TŻ zmięknie jak zobaczy małego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nawet nie wiem co powiedzieć... trzymajcie się dzielnie.
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
tort
moje oczy ostatnio chca jesć wszystko co uwidza ![]() właśnie poszła moja kolezanka z 11 m-cznym Frankiem i juz nie moge doczekać sie swojego dzieciatka, tylko zmecozna jestem strasznie a to juz go nie nosiłam, nie schylałam do neigo bo mi po prostu ciezko szczerze nie wobrazam sobie ciazy przy np rocznym dziecku, toz to jakis koszmar ... |
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mam zamiar rodzić w Pabianicach tak jak poprzednio zresztą. Czyżbyś coś nie tak słyszała o tym szpitalu? Ja ostatnio same dobre rzeczy słyszę, a poprzednio byłam zadowolona mimo, że rodziłam przed tymi wielkimi zmianami personalnymi (na plus) jakie nastąpiły 2 lata temu.
|
|
#3791 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Ale mnie muli zdrzemnęłam się na chwilę, ale muszę wstawać, bo muszę iść odberać wyniki... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam tantum i mam prenatal gripscaps czy cos takiego przeszlam sie kawaleczek i jestem zmeczona jak niewiem.. mialam cos porobic ale dzis dzien lenistwa i lezenia... na szczescie juz mnie tak nie pali w gardle uf..
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41085165]Tzn. nie chodziło mi o poród 2w1, tylko rozpoczęcie nawet planowanej cesarki dopiero w momencie, gdy się rozpoczyna akcja (i to nie po kilku godzinach skurczów, wiadomo). Czytałam gdzieś, że tak jest lepiej, ale nie wiem w sumie, czemu.
Ale mnie muli zdrzemnęłam się na chwilę, ale muszę wstawać, bo muszę iść odberać wyniki... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] moze nie umiem przekazać tego dokładnie, ale podobno jak akcja sie zaczyna to lepiej bo nasze ciało sie przygotowuje do wydania dziecka na swiat, wszystkie chormony pracuja tak jak trzeba i łatwiej sie wszystko goi |
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41085165]Tzn. nie chodziło mi o poród 2w1, tylko rozpoczęcie nawet planowanej cesarki dopiero w momencie, gdy się rozpoczyna akcja (i to nie po kilku godzinach skurczów, wiadomo). Czytałam gdzieś, że tak jest lepiej, ale nie wiem w sumie, czemu. [/QUOTE] Głównie chodzi o to, ze jak zaczyna się akcja porodoa to dziecko szykuje się do wyjścia, a w momencie, gdy jest robiona cc bez skurczy, to dziecko rodzi się nie świadomo, że to już się zaczęło NIe ma czasu na przygotowanie się do przyjścia na świat, mi przynajmniej lekarz tak mówił
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Idę w dresie
Pierwszy raz idę w tak daleką trasę (ok. 400 m) w dresie :P Chyba mogę, nie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41085270]Idę w dresie
Pierwszy raz idę w tak daleką trasę (ok. 400 m) w dresie :P Chyba mogę, nie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ciąża to taki stan, że wszystko nam wolno
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41085165]Tzn. nie chodziło mi o poród 2w1, tylko rozpoczęcie nawet planowanej cesarki dopiero w momencie, gdy się rozpoczyna akcja (i to nie po kilku godzinach skurczów, wiadomo). Czytałam gdzieś, że tak jest lepiej, ale nie wiem w sumie, czemu.[/QUOTE] Ale u mnie tak miało być... mieli albo zacząć na "sucho" albo zaraz jak się zacznie akcja... tylko, że pech chciał że zaczeło się w piątek o 23 i tak im "zeszło" do soboty do 16 z minutami Część lekarzy uważa, że lepiej cc na skurczach, bo hormony pracują, laktajca niby lepiej startuje, ale spece od laktacji z kolei mówią, że to farmazony, bo mleko w piersiach jest od ok. połowy ciąży i laktację pobudza ssanie przez ssaka, więc nie ma to znaczenia. Zresztą kilkanaście moich znajomych miało CC robione bez skurczy i karmiły bez problemu. Co do gojenia się po cc - MIT - gojenie się zależy od indywidualnego przypadku - od ilości włókien kolagenowych w skórze, od ilości tkanki tłuszczowej w miejscu cięcia, generalnie "od organizmu" - moment wykonania cesarki nie ma tu nic do rzeczy ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41085270]Idę w dresie Pierwszy raz idę w tak daleką trasę (ok. 400 m) w dresie :P Chyba mogę, nie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] od razu mi się skojarzyło http://www.youtube.com/watch?v=8sZpNybt6jQ |
|
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to cofam wszystko co złego napisałam/powiedziałam/pomyślałam o moim towarzystwie ubezpieczeniowym.
W środę złożyłam papiery, dziś przyszła kasa! Zaznaczam, że wczoraj było święto więc sprawa załatwiona przez nich błyskawicznie! Magolina odp ci w klubie.
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
kurde twardnieje mi znowu brzuch i coś mi wierci sie w szyjce, nie wiem czy to mała czy szyjka ma jakieś zachwiania emocjonalne
ale mi neiprzyjemnie |
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że jestem spłukana
|
|
|
|
#3801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle, ze niedługo akcja sie rozkreci, wszakże to juz czas ![]() Cytat:
az poszlam ukroiłam kawałek ciasta
|
||
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Komplecik dla chłopczyka też fajny
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że mam synka
![]() wez nospe i sie polóz. Ja juz do dziwnych akcji mojej szyjki przywykłam |
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde rano wymylam prysznic czy to az tak ciezka robota zeby takie cos sie działo? |
|
|
|
|
#3805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nadrobiłam wszystko sumiennie ![]() Wczoraj jak poszliśmy leżeć to zalegliśmy w łóżku już na poważnie-trochę oglądaliśmy tv, trochę seriale, trochę spaliśmy. Ale co tu robić jak u nas leje od wczoraj masakrycznie TŻ dziś od rana wziął się za malowanie sypilani ![]() Zobaczymy jak będzie mu szła robota-jak dobrze to może jeszcze dziś złożymy i postawimy w sypialni łóżeczko Gratuluję rozpoczętych tygodni i miesięcy ![]() Oliath trzymam kciuki za wizytę! Czekam oczywiście na zdjęcia pokoiku, ale powiedz mi jak to jest z tym Twoim zwolnieniem tempa?![]() Teso śliczna komoda Czekam na efekt końcowy mebelków na tle białej ściany Jakierka rozumiem Cię doskonale, bo sama mam ostatnio jaką gastrofazę No buzia mi się nie zamyka... już mnie nerwy biorą na samą siebie ![]() Idzia gratuluję podjętej decyzji - śliczne imię i też braliśmy je pod uwagę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie rozumiem co kieruje Twoim ojcem, że tak się zachowuje względem Ciebie ... Jedyna moja rada to wyprowadzka o ile to możliwe....Magdalenne - 100 lat A widziałyście jak u majówek posypały się dzieciaczki?
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-31 o 13:54 |
||
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
surka nie kuś
))ja nic z ciuchów nie kupuję teraz. koniec, tak sobie obiecałam ![]() boję się, że i tak mam tego tyle że mała mi nie wychodzi |
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ha ha ha dobrze ze mam miec synka teraz
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś wyjełam ciuszki z toreb, żeby zobaczyć tylko czego nam brakuje i doszłam do wniosku, że jakoś mało tego jest. Zdjęc nie zrobię bo nawet nie mam gdzie tego porozkładać. Jak bede prac to już bedzie miejsce wiec pochwale się.
brakuje mi spiochów na 62-68. tak ze 2-3 szt. i wszystko u mnie prawie biało-niebiesko-beżowe (ubranka), znaczy Synuś w mamusine kolorki pojdzie ![]() łozeczko bedzie to: http://allegro.pl/lozeczko-drewniane...262183707.html materac hevea baby medica latex kołyska podobna do tej: http://allegro.pl/komplet-kolyska-ko...267586674.html |
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz uciekam placki smażyć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.

Ale krótkotrwały. Około minutę trwał

Wczoraj przeleżałam cały dzień praktycznie, tż wysprzątał cały dom, nawet obiad zrobił pierwszy raz w życiu. Nie powiem, fajnie, zwłaszcza, że sam zobaczył ile ja si muszę sama narobić w domu...no ale nie mogę leżeć plackiem bo mnie szlag trafia i depresja łapie. Ale widać, że się przejął tym, co mu lekarka mówiła, że mam sie nie przemęczać (spcejalnie go do gabinetu poprosiła, żeby powiedzieć, że ma za mnie wszystko robi w domu :P)
Wiem, ze szkodze tym malemu, ale jak ja moge je omijac???
Stwierdzil, ze wiekszosc jego znajomych nie bralo na rece dzieci nawet do pol roku
Nie pozwolił nam zabudować sobie góry, robi nam na złość i wszystko, żeby mnie wykończyć. Mimo tego, że jestem jego córką, jestem w ciązy i do tego po takiej traumie, on ma to koło ch..a. Wczoraj mi powiedział,żebym się cieszyła, że jestem w ciązy po tak to by mnie załatwił
i że jestem w tym domu na jego łasce i jak tylko zechce to mnie stąd wywali.

Pierwszy raz idę w tak daleką trasę (ok. 400 m) w dresie :P Chyba mogę, nie?
Czekam oczywiście na zdjęcia pokoiku, ale powiedz mi jak to jest z tym Twoim zwolnieniem tempa?