![]() |
#1231 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1232 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() (oczywiście nie porównuję, ale jak nie porównywać jak data urodzin ta sama ![]() ![]() położna mówiła, że jak jest dużo więcej niż dotąd... o rajuu, ja sobie z jednym nie radzę ![]() ![]() super!!!
![]() |
![]() |
#1233 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
![]() |
#1234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o już się budzi ![]()
![]() |
![]() |
#1235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dasz rade ![]()
![]() |
![]() |
#1236 |
Zakorzenienie
|
kurcze zaraz musimy wyjść do przychodni a tu znów się deszcz rozpadał
![]()
![]() |
#1237 | |||||||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() witamy się w 12 tygodniu ![]() dzisiaj nas tz obudził o 8.30 -zbił szklankę ,która się roztrzaskała na miliony kawałeczków ....i sprzątnął przy okazji cały dom odkurzaczem ![]() ![]() a poza tym całą noc śniło mi się ze się bzykam z tztem ... ![]() Cytat:
![]() U nas tak było ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do gina ja tez jeszcze nie byłam a dzisiaj jest 12 tydz.po ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() (lecz istnieje prawdopodobienstwo ze będzie się musiał nauczyc pływac teraz .....ehhhh ta pogoda popieprzona ) co do grilla to my dzisiaj ![]() i jeszcze raz ![]() ![]() ![]() ja tez nadal kaszląca i smarkająca - Roszek jak na razie ok i oby tak zostało ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-05-31 o 09:14 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1238 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chce kupic mate edukacyjna-na co zwrocic uwagę?co jest zbędne, a co konieczne?Bo wybor jest ogromny!
ide nadrabiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1239 | |
Zakorzenienie
|
no raczej nie
![]() Cytat:
a może to nie był sen ![]() My staraliśmy się o Nikosia pół roku. Potem wyjechałam ( sezonowo ) do pracy ( do Niemiec ) i sobie odpuściliśmy. No i hop siup dwie kreseczki ![]() ja dostałam matę od znajomej, więc nie zastanawiałam się nad wyborem Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-05-31 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo szok jak urósł, mój ma 3 miesiące i tydzień i tylko 4 cm urósł ja tak samo ![]() Cytat:
ale jak to w Karkonoszach bywa ciężko na trasy z wózkami dlatego ja zabieram zawsze chustę ![]() ![]() [QUOTE=anika_s;41075788 ![]() też jestem w szoku! ja mam nadzieję, że długi będą mu się przebijać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1241 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Lady Aga - my mielismy bobotic - zero efektu, espumisan - 2 tyg bylo lepiej, delicol - nic (pediatra kazala dac przez 2-3 dni. Jak nie pomoze odstawic bo on pomoze tylko jesli problemem jest nietoletancja laktozy), teraz na recepte debridat - jest roznie moze troche pomaga. Z probiotykow bio gaia.
Ja chodze do pediatry ale prywatnie juz, w przychodni nie widze zainteresowania. U nas jeszcze niska waga dochodzi i musze czesto kontrolowac synka. Ktos mi niedawno powiedzial ze te wszystkie leki to bardziej na rodzicow dzialaja dajac swiadomosc ze cos sie robi. Kolki trzeba przetrwac, owszem ale po to sa jakies leki zeby choc troche ulzyc dziecku dlatego ja chodze do lekarza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Dragusia - dokarmialam przez tydzien ale bardzo malymi ilosciami max niepelne 1 karmirnie dziennie i dalam sobie spokoj. Nie wiem jak z tymi biegunkami ale u Klementyny byly a Kacper na piersi chyba tylko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1242 |
Raczkowanie
|
Ja też się szykuję na poczekalnię, mam zamiar jak najszybciej postarać się o trzecie ale mi lekarz mówił, że nie wolno zachodzić prędzej aniżeli po 6 miesiącach od porodu bo organizm potrzebuje minimum takiego czasu na dojście do formy. Nastraszył mnie, że taka szybka ciąża przed upływem 6 miesiąca jest wysokiego ryzyka i dla matki i dla dziecka i grozi komplikacjami a nawet poronieniem.
A Tobie PANI co mówił?
![]() |
#1243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-05-31 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do snu...widzę że u ciebie wszystko wraca do normy ![]() woda jak woda hehe ![]() Cytat:
![]() czyli jeszcze w tym roku staranka widzę się szykuja a ja lenie sie kurde, dziecko mi spi juz chyba 2 godziny a ja tylko glupoty zamiast sie za mgr zabrać ![]()
![]() |
![]() |
#1245 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno wazne aby była duza,jak najwięcej fajnych zabawek -najlepiej jeszcze grających ,i szeleszczących a do tego grzechotki . Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to pierwszy taki sen "po" . pani - w jakiej cenie kupiłas ten CC clinique ? dostałam bon od sephory na urodziny i moge sobie wybrac cos do 150 zł ...tak sobie mysle czy sie zmieszcze ?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1246 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze na porodówce powiedził: "do dzieła" ![]() na kontroli w zasadzie też tak bąkał, ale już nie tak wprost ![]() Cytat:
złota klientka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale wielkie ![]() a dla porównania powiem ze mam kuzyna -on i jego zona 40 lat - który ma 3 małych dzieci - jak chcieli dziecko to hop siup i mieli ,potem tez chcieli i hop siup mieli a potem NIE chcieli i .... hop siup mieli ![]() co do CC to dzięki - czyli się zmieszcze ![]() ![]() a który odcien masz? bo podobno są 3 .....
![]() |
![]() |
#1248 | |
Zakorzenienie
|
heh... a ktoś z boku na Was patrzy i w życiu nie zgadnie, że był płacz.... to są ludzkie historie. Życie żyćko jak mawiał Witkacy...
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a znasz podkład Face&Body MUFE (w tej chwili używałam 32, a zwykle mam odcień 20 ![]() ![]() wracam do żelazka, bo chłopcy zaraz wrócą ze spaceru a tu koopka mało się zmniejszyła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1249 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-mata-...257538269.html jak narazie KArol jest z niej zadowolony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- a i zapomniałam dopisać ze KArol chory ![]() Karol waży już 6400 ![]()
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka ![]() ![]() ![]() K ![]() W ![]() Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-05-31 o 13:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1250 | |||
Zakorzenienie
|
ale co wracasz 1.kwietnia - czy bd tesknila :P
Cytat:
![]() ![]() ad 3 - nic nie mowilas ze chcesz ciaseteczka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() eh no i wiecie o ktorej wstalm - o 10 !!!! ale jeszcze sobie lezylismy z godzinke na lozeczku - razem, hihi - teraz spal ciut we wozku w salonie, a mamusia zjadla sniadanko i zrobila ''mase'' na rogaliki ... ale chyba qrde nie udadza sie .. ehh cos tak dzis czuje .. a chcialam na jutro zrobic - bo siostar przychodzi - baa awet kupilam jej ulubione malso orzechowe, bo ost wspomniala czy sie da z tym zrobic i chcialam sprobowac - no nic oby jak cos dalo sie utatowac haha |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale bym je zeżarła.
![]() |
![]() |
#1252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasia - a co to za masę robisz do rogalików? doczytałąm ze 'na' więc pewnie o ciasto ci chodziło ![]()
![]() |
![]() |
#1253 | ||
Zakorzenienie
|
njapierw brałam tylko pegna DHA a traz biore Pharmaton maturelle bo tam to DHA tez jest i inne skladniki też, a włosy sypią się jak igły z choinki...niedługo bede łysa;/
Cytat:
Cytat:
Dzieki laski za odp nt.maty. laska ma do sprzedania fisher prce JUNGLe i matez bujaczek do 18kg (ten co mamy jest do 9kg i Kacper juz z niego zjezdza, wczoraj ni zapielam go to prawie siedział na brzegu)i chciala 80zł za lezaczek i 35 za mate i tż utargował 90zł za wszytsko-wiec kupimy tak czy siak za takie pieniadze. Za osttani bujaczek w komisie dalismy 100zł. 3mam kciukinza wszystkich małych smarkaczy i smakaczące mamy...U mnie tez katar;/ Tylko to chyba alergia-bo ja stary alergik a teraz wszystko pyli. Dziewczyny nie sadzilam, ze lezenie na brzuszkuy tak cudownie dziala na problemy z kupa/bakami. Jużkilka razy po wielu minutach prezenia kładlam Kacpra na brzuch i rach ciach pełno pierdów i ielucha pełna-Moni.ka peóbowałaś na Wasze dolegluwosci? Co do powortu na poczekalnie to ja planuje za ok3 lata więc teraz znów bede schizowac mimo atykoncepcji, że w ciązy jestem;p jak przed laty ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1254 |
Zakorzenienie
|
Wiosna jednak w pełni, że Wy o nowych dzieciach myślicie
![]() Igora zrobiliśmy w sobotę 6 czerwca 2009 - ja mieszkałam w Koszalinie, tż w Warszawie. Ja ciągle odkładałam przeprowadzkę. On pojechał do Świnoujścia patent żeglarski robić, wracał i zajechał do mnie. Powiedział, że zrobi mi dziecko, to się przeprowadzę w końcu. Także jeden dzień spędziliśmy razem i jak mówił, tak zrobił - ja nie wierzyłam, bo jeszcze trochę do płodnych było. A Kalinka - nasza słodka wpadeczka ![]() Ale Wy róbcie dzieciaczki na zdrowie ![]() ![]()
![]() |
#1255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ćwiczeń, to czy Wasze dzieci trzymają głowki juz sZtywno? u nas 2,5 miesiaca i dalej podtrzymujemy bo kiwa sie jak psu w samochodzie-takiemu z odpustu ![]() ![]() megi-strzez się jutro się zaczyna czerwiec ![]() Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-05-31 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1256 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no i fajna mata -gdybym nie miała innych -po dzieciach to tą bym własnie kupiła .... bo mam wczesniejszą z tej serii tą prostokątną ale mała jest dosc i mało bajerów ..... a co do szybkich ciąż zaraz po urodzeniu to moze zalezy jak kto ma w głowie bo mi nawet nie chodzi o ten trud tylko o niemoznosc poswiecenia odpowiedniej ilosci czasu jednemu dziecku ..... ja mam w głowie ,ze nie dałabym rady jedno po drugim . ale próbujące podziwiam ![]() ![]() ![]() ![]() a MY - cała rodzinka jeszcze w pizamach ![]() ![]() dzien leniucha a wieczorkiem grill ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
na brzuchu to i lezy podparty łokciami ale i spac lubi .... Zobaczysz zaraz będą siedziec ,biegac nawet nie będziemy pamietac kiedy zaczęły trzymac te główki itp. ![]()
![]() |
![]() |
#1257 |
Raczkowanie
|
Na Dominikę czekałam od maja a zaszłam w grudniu, jak starałam się o Mikusia to zaczęliśmy w marcu a zaszłam w lipcu i też za jednym i drugim razem płakałam z każdą @. Mi też zegar tyka więc tak jak pisałam czekam te pół roku co mi mój gin koniecznie każe i też próbuję a więc staranka wyjdą pod koniec roku. Oczywiście po tych komplikacjach z pozostawionym łożyskiem i łyżeczkowaniu nie nastawiam sie na szybkie efekty o ile w ogóle
![]() ![]() ![]() PANI to mnie pocieszyłaś bo skoro Tobie po CC pozwolił to chyba ja po SN też mogę ![]() ![]() Dziewczyny jak byłam z tym cholernym łożyskiem w szpitalu to normalnie tyle się na oglądałam tych kobiet z poronieniem i komplikacjami to normalnie strach ile kobiet traci swoje dzieciątka.
![]() |
#1258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() widać ze KArol chory spi i spi i śpi ![]()
![]() |
![]() |
#1259 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a za wage ![]() heh... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() niby trzyma, ale nie tak sztywno bym nie podtrzymywala.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.