Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-31, 13:41   #2971
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
mniami

wiecie sama chcialabym gotowac niuni, ale tak jak szaja pisała, że te warzywa z marketu to nie wiadomo czym sypane ale tak samo z warzywniaka też nie wiadomo, i nie wiem a jak Wy bedzie robić???
Bo tym słoiczkom też nie wierze do końca, niby kontrolują ale jak te kontrole wyglądaja tak jak w innych mięsnych produkcjach to ja dziękuję.
ja niby też miałam myśl, że sama będę gotować, warzywka mam z działki więc wiem co jem ale z drugiej strony połowę marcheweczki będę trzeć? Czy 1/4 ziemniaczka? Bez sensu
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Wlasnie nie moge nic znalezc odnosnie wynagrodzenia jakby sie pracowali na macierzynskim. Tyle, ze po zmianach (wyczytalam dzisiaj) pracodawca nie musi sie zgodzic ;/ Nie wiem musze to rozkminic moze bedzie gdzies info jak to dokladnie ma wygladac.

Z zupek chinskich! za☠☠☠iaszcza, latwa i szybka

Jezu ona bedzie komikiem z tymi minami

juz ;O ja sie boje o kregoslup malej i poki co ja stopuje...

Trzymajta kciuki, robie pierwszy raz szarlotke sypana i boje sie ze nie wyjdzie ;/
kciuki za szarlotę ja dopiero ze zeżarłam jedną a już myślę kiedy zrobię następną
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 13:47   #2972
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy bokeh sie na nas obrazila???

na fb ją widziałam wczoraj

Cytat:
przykre to co piszesz, ale widać nie warta byla Twojej przyjazni, w takiej sytuacji powinna byc Twoim czestym gosciem i pomoc Ci

Tak to jest niestety

Moje 2 kolezanki maja dzieci a do tej pory jeszcze nie przyjechaly mojej Malej zobaczyc a zapowiadaly sie ze przyjada

znowu kolejna ja u niej bylam, Ona do mnie nie przyjechala, i jeszcze w pracy skladka dla mnie byla to nie zadzwonila co chce *a taki u nas zwyczaj_ i kupila mi taka sama mate jaka mam mimo ze wiedziala, ze ja juz kupilam, i podala przez inna kolezanke, zero kartki (bo to mile dostac) i nie zapakowana w jakis papier tylko dane tak wiecie

znowu koleja ja u niej u pierwszego dziecka by;lam z prezentem a jak urodzilo sie drugie to wtedy maz zachorowal operacja i w ogole no i nie poszlam, to Oni Ci znajomo zapowiedzieli mojemu mezowi ze przyjda, ja do niego ze glupia sprawa, bo na drugie dziecko nie przyszlam z prezentem, wiec wymyslilam ze jak zadzwonia to wtedy cos kupie i dam jak przyjada, ale napisali na fb ze mala chorowala, pozniej spotkalismy ich na spacerze to tez znajoma powiedziala no jakos sie zgrac nie mozemy i co??? wclae nie przyszli
czemu tak jest ze wszyscy mnie olewaja moze cos ze mna nie tak

Wszystko z Tobą w porządku.
Ja tak samo jeździłam do koleżanki jak urodziła, ja byłam już w ciąży. Tyle razy ją zapraszałam teraz do mnie i już miala przyjechać, ale tu dziecko jej dało w kość nie da rady, następnym razem ja miałam szczepienie, i takie o wymówki
z inną ta sama historia
ja już przestałam zapraszać, mam to gdzieś

Cytat:
dzisiaj mija 16 lat odkąd jestesmy z M. razem

jutro dzien dziecka

a pojutrze Natasia będzie miała 5 miesięcy

i 3 okazje do świętowania i my same
dobrze, że moja siostra mieszka ze mną bo tak bym nie dała rady
:prz ytul:

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
tak już sobie sama siedzi moja Maja http://www.youtube.com/watch?v=9uY1E...ature=youtu.be
wow super
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 13:48   #2973
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
tak już sobie sama siedzi moja Maja http://www.youtube.com/watch?v=9uY1E...ature=youtu.be

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Hej mamusie.Wiem ze moja kochana marsi dala wam znac co u nas.Chcialam ovejrzec zdjecia dzieciaczkow w klubie ale ktos mnie chyba z niego usunal. Nie wiem kto klubem zarzadza, chyba Black???Pozdrawiam was kochane.
zdrówka dla Oli.
A w klubie były czystki osób które się długo nie udzielały po prostu. To wspólna decyzja wszystkich, nie tylko Black (bo tam bardzo osobiste zwierzenia dziewczyny pisały, nie chodzi o zdjęcia).
Cytat:
Trzymajta kciuki, robie pierwszy raz szarlotke sypana i boje sie ze nie wyjdzie ;/
Wyjdzie wyjdzie, tylko nas nie katuj później i zdjęcia nie wstawiaj
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Pamiętacie jak parę dni temu martwiłam się, że młody leżąc na brzuch nie chwyta zabawek? I co robi w tej chwili? Leże na brzuchu w jednej ręce obal, próbuje wsadzić do buzi, a w drugiej miętoli książeczkę

Odnośnie tej mojej wizyty u architekta to mam dylemat. ?Zastanawiamy się z mężem czy nie zrezygnować z kominka w salonie. Bo projekt jest tak zrobiony, że trzeba budować specjalny komin na kominek, a to spore koszty i brudzi się to, więc w sumie nie wiem czy jest sens, a rezygnując z niego zyskalibyśmy dodatkowe miejsce. A z drugiej strony wieczorne długo wieczory przy kominku mi się mażą. Co Wy myślicie na ten temat? Jak chcecie zerknąć to tu macie projekt http://www.galeriadomow.pl/projekty-...elskiej-4.html
No widzisz dla Piotrusia.
A kominek to ja bym chciała
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a ja tego nie oddałam
A ja oddałam a i tak z tego bo ani z bobovity słoiczka nie dostałam ani tej paczki z hippa też nie
Stary 2013-05-31, 13:56   #2974
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Silver- o co chodzi? o głupotę

w sierpniu wybieramy się na wesele do znajomych, wieczór panieński jest w trakcie przygotowań, dziewczyny planują jakiś wylot za granicę, powiedziałam wyraźnie,że ja się nie piszę bo wystarczy,że w sierpniu chce się pobawić więc panieński mogę sobie darować- to wielki foch ze jak to, przecież mam z kim dziecko zostawić tak cycki też zostawie, ja pierdziu dramat
ale widzicie, większość z Was to młode laski, ja jestem po 30 i uwierzcie mi,że z mojego rocznika- z podstawówki,liceum i ze studiów to dzieciaki mogłabym zliczyć na palcach jednej ręki większość nadal stoi przed dylematami z kim się umówić/ z kim się bzyknąć[COLOR="Silver"]
No coś Ty? Przeca trzeba się kiedyś ogarnąć? Czy nie? Olać dziewczyny-ludzie nigdy nie potrafia do końca zrozumieć nie będąc w danej sytuacji. Tak to już jest...
Mi tacy dobrzy znajomi nawet gratulacji nie złożyli, no śmiech po prostu, ciekawe jak się będą sr.ali jak im się dziecko urodzi

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie
Mój Wojtuś od kilku dni ma kryzys zasypianiem Oczywiście pięknie śpi na dworze ale na tym koniec. Wczoraj spał dwa razy po 20 minut w ciągu dnia i dzisiaj jest podobnie. Myślę że to może być ten skok rozwojowy ale nie wiem czy dobrze myślę. A jak jest u was dziewczyny???
We wtorek byliśmy pierwszy raz na rehabilitacji po prostu koszmar ja już pod drzwiami miałam łzy w oczach jak słyszałam jak inne dziecko płacze. Oczywiście nasz Wojciech też płakał ledwie te pół godziny przeżyłam a jeszcze przed nami 9 zabiegów
Zbieram się na spacerek odezwę sie później.
To dla jego dobra, nie będzie tego pamiętał, ale wiem co czujesz, serce pęka kiedy dziecko płacze
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
NADROBIŁAM!
Idę do dziś do rossmana (jak nie będzie padać). Weszłam na stronę rossne i za to że przeszłam z 4% na 5% to mam do odebrania paczuszkę

U nas znowu całą noc lało a teraz pełno chmur. Nie wiem czy uda mi się gdziekolwiek wyjść...
Hmm a mi ostatnio wysłali mejla o treści mniej więcej: Twój rabat się nie zwiększył i dalej wynosi 3%. Okeeeej-dzięki za info
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć laski
Która pożyczy mi nianie? Bo muszę was nadrobić.

Dostałam dziś paczkę z Hippa a tam dwie książeczki,łyżeczka,kupon y rabatowe do rossmanna na 20% (na słoiczki,soczki,herbatki, nawet coś do pielęgnacji jest) i kupon na kolejną paczkę (większą już) do odbióru w rosie . Fajne takie upominki niespodziewajki
Nie pożyczę, ciągle czekam na dostawę Rumunów ale jakiś zastój jest Może Bijkore na granicy złapali i poszła siedzieć
O kurczę, a wypełniałaś coś ze strony HIPPa czy tak po prostu?

Cytat:
ja do grilla to kocham sałatkę z ziemniaków, z cebulą,ogórkiem kiszonym, pietruszką szczypiorkiem, odrobina majonezu a reszta jogurt żeby dupy nie urwało i voila!
Mniaaaam, nie jadłam ale zajadałabym jak głupia
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
kuuurde,wrocilam z malym ze spacerku, 2,5h bylismy,ladnie lezal sobie,troche kimal. Pisalam Wam rano,ze czekam az kupsko zwali,no i musial zwalic na tym spacerku... Wyciagam go z wozka na klatce,a plecy az po glowe brudne:/ sciagnelam pampa, chusteczki poszly w ruch i ma teraz pelno krostek:/ pewnie sie spocil troszke,do tego ta kupa i lezal tak biedaczysko. tak na wysokosci rzepow od pampka caly brzuszek i plecki zla na siebie jestem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Przestań, to nie Twoja wina! Przecież nie pzrewidzimy wszystkiego-ja dziś chciałam w foteliku wziąć Małą i na klatce nie umiałam go zamontować do stelaża Mała w ryk ja cała spocona i co? Spowrotem po gondolke bo by sąsiedzi MOPSa na mnie wezwali....
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
widocznie są różne wersje

ja spadam na spacerek póki nie leje, ale za to pi.ździ jak w kieleckim

wczoraj był shrek, dzisiaj wampir krwiopijca
Jakie leje? Pięknie jest
O matulu, pzreraziłam się widząc miniaturkę zdjęcia
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 13:57   #2975
badziabadzia
Zakorzenienie

Nawijko, to z tym spaniem po mm mamy tak samo.. zastanawiam sie kiedy Zoska zacznie przesypiac nocki..

Marsii, a jak u Ciebie z karmieniem po powroocie do pracy? Pewnie pisalas ale ja ciagle w tyle jestem..
Stary 2013-05-31, 13:59   #2976
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Hej mamusie.Wiem ze moja kochana marsi dala wam znac co u nas.Chcialam ovejrzec zdjecia dzieciaczkow w klubie ale ktos mnie chyba z niego usunal. Nie wiem kto klubem zarzadza, chyba Black???Pozdrawiam was kochane.
Witaj Kochana! Otóż wprowadziłyśmy nowe porządki w naszym klubie-poruszałyśmy zbyt wiele ważnych kwestii, niektóre historie były bardzo, bardzo osobiste, więc w ramach bezpieczeństwa i takiego zaufania postanowiłyśmy usunąć osoby, które się dłuższy czas nie udzielają. Nie jest to sprawa zamknięta-czekamy aż do nas wrócisz i zaczniesz z nami pisać. Nie gniewaj się i nie traktuj tego osobiście po prostu chcemy być fair wobec tych osób, które się w tym klubie zwierzają. Black przywraca dostęp kiedy się regularnie pisze posty tu na watku
Cytat:
Pamiętacie jak parę dni temu martwiłam się, że młody leżąc na brzuch nie chwyta zabawek? I co robi w tej chwili? Leże na brzuchu w jednej ręce obal, próbuje wsadzić do buzi, a w drugiej miętoli książeczkę
No widzisz? Super

Byłam w Biedrze-baleriny niefajne, nie wierzę, że to skóra Ale za to kupiłam disnejowski śliniak, siateczkę i miskę z łyżeczką-na dzień dziecka jak znalazł

Dziś dni mojego miasta. Chyba się wybierzemy po uśpieniu małej. Gra Bednarek i Zakopałer (Sebastian)
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 14:07   #2977
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

zdrówka dla Oli.
A w klubie były czystki osób które się długo nie udzielały po prostu. To wspólna decyzja wszystkich, nie tylko Black (bo tam bardzo osobiste zwierzenia dziewczyny pisały, nie chodzi o zdjęcia).

A ja oddałam a i tak z tego bo ani z bobovity słoiczka nie dostałam ani tej paczki z hippa też nie
oszukaństwo
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
No coś Ty? Przeca trzeba się kiedyś ogarnąć? Czy nie? Olać dziewczyny-ludzie nigdy nie potrafia do końca zrozumieć nie będąc w danej sytuacji. Tak to już jest...
Mi tacy dobrzy znajomi nawet gratulacji nie złożyli, no śmiech po prostu, ciekawe jak się będą sr.ali jak im się dziecko urodzi

To dla jego dobra, nie będzie tego pamiętał, ale wiem co czujesz, serce pęka kiedy dziecko płacze

Hmm a mi ostatnio wysłali mejla o treści mniej więcej: Twój rabat się nie zwiększył i dalej wynosi 3%. Okeeeej-dzięki za info

Nie pożyczę, ciągle czekam na dostawę Rumunów ale jakiś zastój jest Może Bijkore na granicy złapali i poszła siedzieć

Przestań, to nie Twoja wina! Przecież nie pzrewidzimy wszystkiego-ja dziś chciałam w foteliku wziąć Małą i na klatce nie umiałam go zamontować do stelaża Mała w ryk ja cała spocona i co? Spowrotem po gondolke bo by sąsiedzi MOPSa na mnie wezwali....

Jakie leje? Pięknie jest

co do dostawy Rumunów ja też czekam i nic a tu mycie okien i balkonu czeka, samo się nie zrobi przecież.
Stary 2013-05-31, 14:15   #2978
scotasia
Wtajemniczenie

Heloł nadrobiłam
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A ja dziś poszłam na procesję z młodą w chuście Zrobiłyśmy furorę, zwłaszcza w kościele jak stanęlam na środku i się bujałam z nogi na nogę żeby ją uśpić...
To moze byłaś w moim kosciele bo tańczyła koło mnie jedna mamusia z dzieciaczkiem w chuście

Cytat:

odnośnie odbierania telefonu w kościele...
z czasów studiów poszłam z moim tż do kościoła ale że mi często jest słabo szczególnie w dusznych pomieszczeniach to siedzieliśmy pod kościołem. Środek mszy jakieś kazanie czy coś i nagle wybiega z kościoła moja wykładowczyni z uczelni, odbiera telefon i z wielkim fochem i z krzykiem "JESTEM W KOŚCIELE", potem co zajęcia to miałam ją przed oczami
Dobre, ludzie to chyba nie wiedzą po co do koscioła chodzą. U mnie też podobnie, stałam na dworze, a tu facet odchodzi kilka kroków na bok i nawija przez telefon. I to głośno

Cytat:
|
Djerba, kusisz tą maszyną oj kusisz Tylko ja to się boję, że kupię, kasę wydam, a będzie stała nieużywana
I ja tez juz przez Was mam ochote na tą maszynkę

Cytat:
Dziewczyny, przesyłam filmik z moim Gargulcem- z plecków na brzuszek
po mamusi ADHD
http://www.youtube.com/watch?v=q_aig...ature=youtu.be
wow jaki express

Cytat:

powiem Wam, że i ja napaliłam się na tą maszynę do chleba, djerba polecasz jaką konkretną markę?
dziewczyny martwię się, Mały od kilku dni ma co następuje:
kąpiemy się, karmię go on zasypia i taki z zamkniętymi oczkami przekładany jest do łóżeczka (czasem się obudzi ale sam umie zasnąć), śpi sobie ładnie aż gdzieś po ok 30-40 min zaczyna przeraźliwie płakać, pędzę do niego, on ma zamknięte oczka i tak płacze, uspokajam go, mówię, że jestem przy nim oczywiście cichutko, on dalej płacze. I wtedy pomaga albo danie smoczka albo znowu cycka, zwykle daję cycka, on znowu zasypia i albo ładnie śpi te swoje 6-9 h albo znów za np 15 min to samo, daję smoka/cycka pomaga i śpi. Dzisiaj spał od 19:30 do 3:30 z dwoma takimi przerwami. Co to może być? Macie jakieś ajdijasy?
I druga rzecz, którą się martwię to Kubusiowe oczka ostatnio na wizycie pediatra powiedziała, że trzeba będzie się wybrać z Małym do okulisty bo mój tż ma dość dużą wadę wzroku (nie wiedziała, że moja mama i brat mają astygmatyzm), nie dała jeszcze skierowania ale ja już się boję
Moj mały jak płacze to przez sen, to albo mu się powietrze zgromadziło, bo jak go podnosze to mu się odbija, albo coś się śni.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

No tak, ale popatrz: na dodatkowym macierzyńskim możesz pracować na max pół etatu. Pracodawca MUSI się zgodzić, co więcej - nie ma wtedy prawa przez najbliższy rok Cię zwolnić. (z resztą czemu by miał...)
A mówiłaś, że jak wrócisz do roboty, to będziesz miała mniej $ niż na macierzyńskim, więc podejrzewam, że jakbyś została a do roboty tylko na pół etatu, to hajs bardziej by się zgadzał a wtedy i do ludzi byś wyszła i małej nie musiała do żadnych żłobków posyłać itd. hm?
OO nie wiedzialam, ze mozna na pół etatu.

Cytat:
no tak fakt

czy jest ktos kto nie oballa jak ja??
kupilam tąkostke edukacyjną Abc smiba i myslałam, ze ten oball to coś podobnego, w biedrez tylko spojrzalam z daleka bo na szybko bylam, ale czytam na necie to to mieekie jest elastyczne takie, chyba musze poprosic kogos zeby mi kupil
I ja nie mam
Szaja, calawdzeszczu dziekuje posmarowałam Małemu mascią wit i po nocy te zmiany skorne przyggasły. Dziękuję
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 14:21   #2979
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie leje? Pięknie jest
Tak po prostu. Nic nie wypełniałam-Nigdzie się nie rejestrowałam. Te paczki przychodzą z tego pudełka co w szpitalu dawali. Jak oddalaś ankietę to powinnaś dostać

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
oszukaństwo

co do dostawy Rumunów ja też czekam i nic a tu mycie okien i balkonu czeka, samo się nie zrobi przecież.
Tak to każda mówiła że nie chce Rumuna bo nie ma dużej szafy/albo że nie pomieści
A teraz każda z utęsknieniem czeka aż Bijkora wróci i obdzieli W takim wypadku to chyba trzeba jej esa posłać że nie tir a trzy tiry Rumunów potrzeba bo zapotrzebowanie się zwiększyło
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 14:21   #2980
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że wzrok odziedziczył po mnie
no właśnie nie dała nam skierowania, tylko powiedziała, że moglibyśmy iść z Małym do okulisty. Nie wiem czy to musi być okulista dziecięcy? czy zwykły też zrobi badanie? W ogóle jak takiemu Maluszkowi zbadać wzrok?
co do balerinek, ja wolę mieć co roku inne
i kciuki za wizytę u endo
Ale do okulisty bodajze nie potrzeba skierowania.
Nie wiem jak wyglada badanie...

Cytat:

Cytat:
Na pewno wyjdzie! Tylko jablek nie zaluj

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-05-31 o 14:28
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 14:26   #2981
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Tak po prostu. Nic nie wypełniałam-Nigdzie się nie rejestrowałam. Te paczki przychodzą z tego pudełka co w szpitalu dawali. Jak oddalaś ankietę to powinnaś dostać

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Tak to każda mówiła że nie chce Rumuna bo nie ma dużej szafy/albo że nie pomieści
A teraz każda z utęsknieniem czeka aż Bijkora wróci i obdzieli W takim wypadku to chyba trzeba jej esa posłać że nie tir a trzy tiry Rumunów potrzeba bo zapotrzebowanie się zwiększyło
oj zwiększyło się, zwiększyło
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ale do okulisty bodajze nie potrzeba skierowania.
Nie wiem jak to wszystko wyglada...

Na pewno wyjdzie! Tylko jablek nie zaluj
wiesz co, czekamy aż mój tż dostanie kartę dla Małego z luxmeda, to wtedy za darmochę i szybko pójdziemy, bo znając życie to na nfz to może w przyszłym roku się załapiemy ale dzięki za info

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 14:27   #2982
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
jak bym tak zrobiła to foch byłby jak nic

mi też nic nie przysyłają
mnie tez olewają, za wyjątkeim tych dwóch pampków z pampersa to nic

Cytat:
ja do grilla to kocham sałatkę z ziemniaków, z cebulą,ogórkiem kiszonym, pietruszką szczypiorkiem, odrobina majonezu a reszta jogurt żeby dupy nie urwało i voila!

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
kuuurde,wrocilam z malym ze spacerku, 2,5h bylismy,ladnie lezal sobie,troche kimal. Pisalam Wam rano,ze czekam az kupsko zwali,no i musial zwalic na tym spacerku... Wyciagam go z wozka na klatce,a plecy az po glowe brudne:/ sciagnelam pampa, chusteczki poszly w ruch i ma teraz pelno krostek:/ pewnie sie spocil troszke,do tego ta kupa i lezal tak biedaczysko. tak na wysokosci rzepow od pampka caly brzuszek i plecki zla na siebie jestem

no przeciez nie Twoja wina, ja tez dzisiaj kupy nie zauwazyłam ani nie poczułam, dopiero jak mmi sie mokro zrobiło na nogach (trzymałam małego) to patrze, a tam nogawką wyszła po kolana

Cytat:
dzisiaj mija 16 lat odkąd jestesmy z M. razem

jutro dzien dziecka

a pojutrze Natasia będzie miała 5 miesięcy

i 3 okazje do świętowania i my same
dobrze, że moja siostra mieszka ze mną bo tak bym nie dała rady
piękny staz nie smutaj, jestesmy jeszcze my

Cytat:
hej,hej heloł no, niestety, było demokratyczne glosowanie....

maly usnął, marudny że hej przez tą dupiatą pogode, czasem słonce, czasem deszcz a cisnienie ogólnie do niczego..... ja sie biore za przesadzanie kwiatków bo mi doniczki niedługo rozsadzą..... chyba , ze któras ma Rumuna na zbyciu
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 14:28   #2983
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
ufff to mnie uspokoiłaś

mam nadzieję, że wzrok odziedziczył po mnie
no właśnie nie dała nam skierowania, tylko powiedziała, że moglibyśmy iść z Małym do okulisty. Nie wiem czy to musi być okulista dziecięcy? czy zwykły też zrobi badanie? W ogóle jak takiemu Maluszkowi zbadać wzrok?
co do balerinek, ja wolę mieć co roku inne
i kciuki za wizytę u endo
Marysi do okulisty nie jest potrzebne skierowanie. Idziesz i się zapisujesz. Co do okulisty to się dowiadywał mój TŻ a i szwagier jak był ze swoją córą też pytał. Okulistka powiedziała, że wzrok może zbadać nawet noworodkowi, tyle że z tym się nic nie robi, bo dziecko jeszcze nie współpracuje. Dopiero zakładają okulary dopiero w okolicach roczku. Jak już dziecko dobrze skupia wzrok. A jak badają to ciężko mi powiedzieć musiałabym may zapytać.

A co do wizyty to właśnie ja się muszę wybrać, bo u nas to mało że z mojej i męża strony okularnicy (mąż na jedno oko prawie nie widzi a szwagier ma duża wadę wzroku), to jeszcze moja siostra miała bardzo dużego zeza (dwie operacje w wieku 3 i 6 lat) i szwagra córka też miała jedną operację na zeza.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 14:30   #2984
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
mnie tez olewają, za wyjątkeim tych dwóch pampków z pampersa to nic

no przeciez nie Twoja wina, ja tez dzisiaj kupy nie zauwazyłam ani nie poczułam, dopiero jak mmi sie mokro zrobiło na nogach (trzymałam małego) to patrze, a tam nogawką wyszła po kolana

piękny staz nie smutaj, jestesmy jeszcze my

hej,hej heloł no, niestety, było demokratyczne glosowanie....

maly usnął, marudny że hej przez tą dupiatą pogode, czasem słonce, czasem deszcz a cisnienie ogólnie do niczego..... ja sie biore za przesadzanie kwiatków bo mi doniczki niedługo rozsadzą..... chyba , ze któras ma Rumuna na zbyciu
ooo nieźle

kurczę, mój Kubuś trzyma oballa i patrzy na niego z otwartą buzią jakby chciał go zjeść, mało tego wsadza go sobie do buzi
Stary 2013-05-31, 14:30   #2985
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

zdrówka dla Oli.

A ja wiem czemu nie spełniasz kryteriów masz za dobry samochód z dobrym rocznikiem, jesteście oboje pracujący,starcza Ci od pierwszego do ostatniego -i jeszcze możesz odłożyć

Nie no żartuje-nie wiem czy biorą to pod uwagę ale przyznajcie że pytania były głupie? Co komu do tego czy mam samochód,jaki ma rocznik,czy mam konto w banku,internet...
Patałachy

Siedzę na ławce,młody śpi i nadciągają czarne chmury
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-31, 14:36   #2986
ILLUSION
Wtajemniczenie

Mała rzeczywiście może oni na podstawie tych odpowiedzi wybierali komu warto podesłać bo później będzie potencjalnym klientem i uznali że mi nie warto wysyłać bo i tak później nie kupię nic z ich firmy Tylko dwa pampersy dostałam.
Stary 2013-05-31, 14:44   #2987
litllesweetangel
Lurker ;)

Kurna czyli jesli nie oddalam( penisowe pytania ) tego w szpitalu to nie dostane? nawet jak sie zalogowalam ba stronie hippa?

Szarlotka wyszla srednia, moze dlatego ze nie starlam a pokroilam japca i sadze ze powinnam dodac jeszcze jedna kostke masla
Ale i tak wpier.dole

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 14:46   #2988
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Mała rzeczywiście może oni na podstawie tych odpowiedzi wybierali komu warto podesłać bo później będzie potencjalnym klientem i uznali że mi nie warto wysyłać bo i tak później nie kupię nic z ich firmy Tylko dwa pampersy dostałam.
Jak piszesz że oddałaś a nic do tej pory Ci nie przysłali to tylko to mi przyszło do głowy (ale to tylko przypuszczenia). Bo tak na logike to po co byłyby te głupie pytania? Jakby mieli zamiar wszystkim wysyłać to chcieliby tylko dane do wysyłki a nie pytali o to kto ile zarabia (był taki przedział od-do).

A trzeba było nie pisać prawdy
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-31, 14:57   #2989
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurna czyli jesli nie oddalam( penisowe pytania ) tego w szpitalu to nie dostane? nawet jak sie zalogowalam ba stronie hippa?

Szarlotka wyszla srednia, moze dlatego ze nie starlam a pokroilam japca i sadze ze powinnam dodac jeszcze jedna kostke masla
Ale i tak wpier.dole
Raczej nie dostaniesz. Ja i oddałam ankiety i zarejestrowałam się na stronie hippa i nic nie dostałam.
Pogrubione
Cytat:
Jak piszesz że oddałaś a nic do tej pory Ci nie przysłali to tylko to mi przyszło do głowy (ale to tylko przypuszczenia). Bo tak na logike to po co byłyby te głupie pytania? Jakby mieli zamiar wszystkim wysyłać to chcieliby tylko dane do wysyłki a nie pytali o to kto ile zarabia (był taki przedział od-do).

A trzeba było nie pisać prawdy
Chyba że jakaś piz.dowata położna gdzieś posiała moje ankiety i nie poszły nigdzie dalej
Stary 2013-05-31, 14:57   #2990
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Ale i tak wpier.dole
Ja nie znaju odpowiedzi ale myślę że coś Ci przyślą. W końcu muszą się promować.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-31, 14:57   #2991
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej laseczki!

wpadłam tylko powiedzieć, że żyję, wczorajsza "impreza" aż nadto udana
mąż ma wolne nareszcie więc cieszymy się wspólnymi chwilami we troje, bo niestety, ale ten mój TŻ taki zapracowany, że rzadko się tak zdarza.
Z resztą jutro dzień dziecka, a mój szwagier idzie na wesele, aże jest ojcem chrzestnym Ani to za chwilę przyjdą do nas na kawę ( tak, to TEN szwagier).
Jutro z kolei jedziemy do mojej siostry i z dzieciakami na festyn i przejazd motorówką a w niedzielę na górę świętej anny
tak więc nie skreślajcie mnie, wrócę do was jak tylko będę mogła.

Ściska mocno i całuję, buziaczki kochane!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 14:58   #2992
insolito
Zadomowienie

Cytat:
chatka super

a kominek mi też zawsze się marzył, jak zrezygnujesz to tylko żebyś nie żałowała, bo można też zakupić elektryczny ale myślę, że to nie to samo

Cytat:
a ja tego nie oddałam

za piękne chwytanie
ja bym chciała kominek

Cytat:

Dzięki Dziewczyny, właśnie ja tez zawsze chciałam kominek, a teraz się zastanawiam i nie wiem

Cytat:
No widzisz? Super

Cytat:
ooo nieźle

kurczę, mój Kubuś trzyma oballa i patrzy na niego z otwartą buzią jakby chciał go zjeść, mało tego wsadza go sobie do buzi
Piotrus też tak robi i się wkurza, że mu się nie mieści, za to liże go intensywnie i wygląda wtedy tak:

Cytat:
A ja wiem czemu nie spełniasz kryteriów masz za dobry samochód z dobrym rocznikiem, jesteście oboje pracujący,starcza Ci od pierwszego do ostatniego -i jeszcze możesz odłożyć

Nie no żartuje-nie wiem czy biorą to pod uwagę ale przyznajcie że pytania były głupie? Co komu do tego czy mam samochód,jaki ma rocznik,czy mam konto w banku,internet...
Patałachy

Siedzę na ławce,młody śpi i nadciągają czarne chmury
OMG to tam takie pytania były?

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 15:04   #2993
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki Dziewczyny, właśnie ja tez zawsze chciałam kominek, a teraz się zastanawiam i nie wiem

Piotrus też tak robi i się wkurza, że mu się nie mieści, za to liże go intensywnie i wygląda wtedy tak:

OMG to tam takie pytania były?
Tak Nad niektórymi musiałam się porządnie zastanowić
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-31, 15:06   #2994
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Marsi,torpeda z Leo Oballem walil jak nakrecony i siup na brzuszek
Dzieki dziewczyny,tak sie jakos przejelam ta kupa,ktora wyszla z pampa bo chciala zwiedzac swiat i narobila krostek:p
Lubcia,buziaki dla Wojtusia i duzo sily dla Ciebie Bedzie dobrze kochana,trzymam kciuki,zeby szybciutko minela Wam ta rehabilitacja
TZ w pracy jeszcze...
Ne jo. I mialam cos jeszcze pisac.
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 15:09   #2995
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ja tez miałam się pochwalić, że moja Ola tez już podjęła próby siedzenia. Miałam wczoraj fotki wrzucić to zapomniałam.
Dziś rano jak ją trzymałam za rączki to się puściła i próbowała siedzieć jak Maja i chwilkę usiedziała. Na spacerku dziś też dwa razy się puściła oparcia. Widzę, że jest odważniejsza za dnia na dzień. A tak jak się trzyma to może siedzieć puki nie ma dość.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pierwsze próby siedzenia 2.jpg (152,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pierwsze próby siedzenia.jpg (107,2 KB, 45 załadowań)

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-05-31, 15:11   #2996
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Aaa no ja tez dostalam super turbo 2 pampersy,a ostatnio patrze,ze koperta z nestle,to zajarana otwieram myslac,ze bedzie probka kaszki czy cos,a tam tylko ksiazeczka:p
Sloiczka niet,w poniedzialek skonczylismy 4 miechy,moze przylezie jeszcze

Czesc Maluchna
Stary 2013-05-31, 15:18   #2997
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Oj bardzo Wam współczuje
Trzymaj się dzielnie,to wszystko dla jego dobra

Bo WIZAŻ to priorytet !

Teraz ja sie trochę pomartwię
Ostatnio mi bratowa powiedziała i mąz potem obiektywnie potwierdzil że Blanka ma płaską głowę z tyłu i się przyjrzałam i faktycznie ;/
Czy to oprocz nieestetycznego wyglądu ma jakies podloże zdrowotne?
Jak to korygować, da się w ogóle?
Moja Ola miała (w sumie to jeszcze trochę ma) płaską głowę i lekarz kazał układać ją i zabawki tak żeby głowę przekręcała na tą stronę gdzie nie ma spłaszczonej. Jak ją karmisz to też układaj na tą rękę, żeby leżała na tą stronę którą ma dobrą.
A i my nie podajemy wid D, bo mała mała właśnie za twardą główkę. Nasz pediatra uważa, że jak dziecko pije więcej niż 500 ml mleka to nie powinno się podawać, ale jak się okazuje (w przypadku małej caławdzeszczu to zależy od dziecka). Mojej wystarcza to co jest w mm.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Cześć laski
Która pożyczy mi nianie? Bo muszę was nadrobić.

Dostałam dziś paczkę z Hippa a tam dwie książeczki,łyżeczka,kupon y rabatowe do rossmanna na 20% (na słoiczki,soczki,herbatki, nawet coś do pielęgnacji jest) i kupon na kolejną paczkę (większą już) do odbióru w rosie . Fajne takie upominki niespodziewajki

Lecę nadrabiać.
A w większej j paczuszce jest słoiczek i druga łyzeczka

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=FdbTBO4mYwI
moje dziecko zwariowało jak to zobaczyło
A żeyś widział jak mój chrześniak do tego tańczy to byś padła

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
klask i:

kiedy moja sie tak przekreci...:ro lleyes:
spokojnie i na nią przyjdzie czas

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41077964]Daję filmik, potem was przelecę bo muszę popisać trochę na kompie.

http://www.youtube.com/watch?v=y2Vmk...ature=youtu.be[/QUOTE]

Jaki doping, a przewrót pierwsza klasa klask i:

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-05-31, 15:51   #2998
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dobra Kobieto, niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi
Chyba zdecyduje się na to bo proste, szybko się robi i brzmi smakowicie
na prawdę jest pyszne, a do grilla pychotka.
My jutro jedziemy na grilla do teściów, zaprosili Julke na dzien dziecka.
a z tymi dzieciorkami to sie wstrzymaj miałyśmy iść po pudło a nie rodzić

daj znać jak Ci wyszło i czy smakowało

Cytat:

hej, trzymamy kciuki za wyniki "kciuki"
Cytat:

Caławdeszczu- ja do zwykłego mleka daje Oskarowi z normalnego smoczka -jedynki(ten najwolniejszy). A jak mieszam z kleikiem to daje z trójprzepływowego (nie kupowałam specjalnego do kaszki bo te dopiero od szóstego miesiąca) i leci dobrze (próbowałam ).
widze, że tu same testerki przyznajcie sie co tam jeszcze testujecie i na czym hajs trzepiecie
tez kupie dzisiaj ten trójprzepływowy, dostane go w carrefourze?

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Ahahaha wiem że się powtarzam ale uwielbiam ją

U nas dzisiaj będzie Shrek
pochwal się swoim Shrekiem

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 15:51   #2999
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Ehhh juz ktorys raz napisalam posta w klubie i mi go zezarlo... Z forumem sobie radze przez apke,ale z netem to juz gorzej,nie lubie tego telefonu Jak TZ wroci to moze wieczorem mi sie uda. O ile moj TZ ma zamiar kiedys wrocic:p

Stary 2013-05-31, 16:01   #3000
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakie leje? Pięknie jest
nie leje, ale sie zbierało. sprawdziłam pogode na nastepne dni i jest do kitu.
Cytat:

Byłam w Biedrze-baleriny niefajne, nie wierzę, że to skóra Ale za to kupiłam disnejowski śliniak, siateczkę i miskę z łyżeczką-na dzień dziecka jak znalazł

Dziś dni mojego miasta. Chyba się wybierzemy po uśpieniu małej. Gra Bednarek i Zakopałer (Sebastian)
ale, że jak uśpisz ją i zostawisz? SAMĄ?
w mojej wiosce bedzie ta jak ona...
Sylwia Grzeszczak, Rafał Brzozowski i Liber z jakąś laską
tez mam ta miske

Cytat:

o to to, gdzie ta bijkora...
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Szaja, calawdzeszczu dziekuje posmarowałam Małemu mascią wit i po nocy te zmiany skorne przyggasły. Dziękuję
nie ma za co
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja tez miałam się pochwalić, że moja Ola tez już podjęła próby siedzenia. Miałam wczoraj fotki wrzucić to zapomniałam.
Dziś rano jak ją trzymałam za rączki to się puściła i próbowała siedzieć jak Maja i chwilkę usiedziała. Na spacerku dziś też dwa razy się puściła oparcia. Widzę, że jest odważniejsza za dnia na dzień. A tak jak się trzyma to może siedzieć puki nie ma dość.
gratulacje

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

spokojnie i na nią przyjdzie czas
kiedy..?

evel, gratki dla Majeczki

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości