Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-31, 14:36   #1321
selena85
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Nie mam zaparć i w sumie nigdy nie miałam. Może teraz poczuje co to jest i dlatego mnie kłują te jelita? hmmm kurcze blade my to się mamy

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

A co do cery to ja z kolei mam tłustą. Na buzi się świecę co chwile, włosy muszę myć co 2 dni.
Byłam u dermatologa przepisała Octonisept - płyn odkarzający bezpieczny w ciąży i jeszcze jakiś antybiotyk do smarowania punktowego (tylko na największe pryszcze, które by się ewentualnie pojawiły). Narazie mam na plecach małe pryszczyki, schodzą po kilku dniach ale pojawiają się nowe.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 14:37   #1322
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Nie mam zaparć i w sumie nigdy nie miałam. Może teraz poczuje co to jest i dlatego mnie kłują te jelita? hmmm kurcze blade my to się mamy

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

A co do cery to ja z kolei mam tłustą. Na buzi się świecę co chwile, włosy muszę myć co 2 dni.
Byłam u dermatologa przepisała Octonisept - płyn odkarzający bezpieczny w ciąży i jeszcze jakiś antybiotyk do smarowania punktowego (tylko na największe pryszcze, które by się ewentualnie pojawiły). Narazie mam na plecach małe pryszczyki, schodzą po kilku dniach ale pojawiają się nowe.
ja też nigdy nie miałam zaparć ani zgagi, w ogóle nigdy żadnych problemów z żełądkiem..... no ale w ciąży poczułam co to znaczy mieć zaparcia i raz miałam zgagę

ja mam cerę raczej normalną, czasem wyskoczą jakieś pojedyncze pryszczyki ale to zazwyczaj jak byłam przed okresem, natomiast teraz coraz częściej widze małe pryszczyki na plecach ,które szybko znikają a potem znowu się pojawiają - echh te hormony

Edytowane przez Messsuah
Czas edycji: 2013-05-31 o 14:39
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 15:06   #1323
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość

Czy Wam też się śnią jakieś dziwne rzeczy?

Mi się dziś w nocy śniło, że urodziłam chłopca. Sama sobie odebrałam ten poród i pamiętam, że trwał 10 minut (!) Wali mi już na dekiel

Mi sie czesto snia dziwne rzeczy,ale to nie ma akurat zwiazku z ciaza.
A u ciebie moze to proroczy sen z tym synkiem?

Bylam w centrum po zakupy. Kupilam dzieciakom prezenty na Dzien Dziecka,no i spozywke i taka obladowana wracalam,ze ledwo doszlam. Zmeczylam sie. Tez zauwazylam,ze sie szybciej ostatnio mecze.
Stary 2013-05-31, 15:18   #1324
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość

a masz zaparcia ? mi się takie coś podobne robiło przy zaparciach ale od dłuższego czasu jem siemię lniane i ananasa i mam spokój z zaparciami przynajmniej na razie
Ja od samego początku mam zaparcia brzuch wywalony i źle się z tym czuje, ale pomaga 100% sok z jabłek więc codziennie odpalam sokowirówkę i kręcę soki

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Witajcie!
Ja już zaczynam mieć dość mdłości...mam wielką nadzieję, że miną w 2 trymestrze
No i dziś wyczaiłam, że brzuszek zaczął się pojawiać za nic już nie wciągnę tego "wzdęcia"

To świetna wiadomość!!!

Dziewczyny czy też macie teraz bardziej suchą skórę? Ja jak nie użyję codziennie balsamu to aż mi się sypie z rąk i nóg
Mnie dziś po raz pierwszy dopadły mdłości.
Ja od rana byłam w pracy, a tam dopadły mnie mdłości od razu wróciłam do domu i o dziwo poczułam się lepiej, ale ta chwila nie trwała długo, znów dopadły mnie mdłości, a co najgorsze jest to, że chce się , a tylko oddaję odgłosy i pluję śliną okropne uczucie, więc poszłam spać i niedawno dopiero co wstałam. Jestem tylko ciekawa czy to jednorazowe występy czy to dopiero początek

Mi strasznie wysypało krosty na buzi na policzkach mam kaszkę i muszę to nieźle maskować bo wyglądam strasznie TŻ się śmieje, że córka urodę mi zabiera

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2013-05-31 o 15:20
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 15:30   #1325
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Mam też bardzo brzydką cerę ( nie żeby wcześniej była piękna) i martwią mnie przebarwienia które nie są mi obce. Używam oczywiście kremów Spf 50 ale obawiam się, że to nie wystarczy. Wybiorę się po poradę do specjalisty ale może któraś z Was zna jakiś dobry i bezpieczny kosmetyk? Dodam, że w zeszłym roku miałam robiony zabieg Dermamelan który niewiele pomógł, więc teraz tym bardziej obawiam się, że będę wyglądać jak krowa:-(

Ja jeszcze nie wiedziałam że w ciąży jestem, a na czole pojawiły mi się brązowe plamy - przebarwienia. Nigdy wcześniej nie miałam - unikam słońca, stosuję filtry....

Polecacie jakiś bezpieczny filtr który można stosować w ciąży ? (wiem, że są filtry przenikające, nie polecane dla kobiet w ciąży i dzieci)
Mam problem który warto wybrać.
Do tej pory używałam Vichy i ostatnio Sorayi, teraz już nie wiem...

Co do minusów ciąży - od początku mam niestety zaparcia i lekkie mdłości Staram się jeść dużo błonnika, jogurtów itp. ale nie zawsze to pomaga.

Od poniedziałku jak wyszłam ze szpitala, dalej mam lekkie plamienia niestety... Najgorsze jest to że pierwszy wolny termin do gina i to prywatnie mam dopiero na 13.06 więc muszę uzbroić się w cierpliwość i mieć nadzieję że z maleństwem będzie wszystko OK.
Znajomi przepowiadają mi chłopca - ze względu na problemy w ciąży i te plamienia. W rodzinie się to sprawdzało - siostra jak chodziła z córeczką czuła się super, teraz jest w ciąży i ma mieć chłopaka i od początku ma problemy typu - mdłości, wymioty, plamienia itp.
Druga siostra ma 2 chłopców i też miała większe problemy w ciąży.. może coś w tym jest...

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 15:46   #1326
gosia261282
Gang Iren

Maruda to chyba nie zawsze sie sprawdza. Ja z corka wymiotowalam strasznie i niezbyt sie czulam w pierwszym trymestrze,a z synkiem super,nic mi nie dolegalo.
Stary 2013-05-31, 15:47   #1327
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Znajomi przepowiadają mi chłopca - ze względu na problemy w ciąży i te plamienia. W rodzinie się to sprawdzało - siostra jak chodziła z córeczką czuła się super, teraz jest w ciąży i ma mieć chłopaka i od początku ma problemy typu - mdłości, wymioty, plamienia itp.
Druga siostra ma 2 chłopców i też miała większe problemy w ciąży.. może coś w tym jest...
Ja miałam mieć chłopca w tamtej ciąży, a czułam się świetnie, tzn o ile mozna sie tak czuć w ciązy. Muliło mnie cały dzień, ale wymiotowałam może ze 2-3 razy.

Moja mam miała problemy w obu ciążach, podtrzymanie, krawienia, wielkie mdłości do 8 miesiąca, a urodziła 2 córki.

Za to sprawdziło się u mnie odnośnie jedzenia - na słodkie patrzeć nie mogłam, nawet na owoce, jadłam za to pikantne - np. naleśników na słodko nie przełknęłam, ale z pieczarkami czy szpinakiem już tak.

W którym dc wyszedł Ci pozytywnie test? Badałaś bete hcg? Jaki był przyrost? Zgodny z "normą" czy o wiele większy?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-05-31 o 15:49
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 16:15   #1328
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Ja od samego początku mam zaparcia brzuch wywalony i źle się z tym czuje, ale pomaga 100% sok z jabłek więc codziennie odpalam sokowirówkę i kręcę soki
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Mnie dziś po raz pierwszy dopadły mdłości.
Ja od rana byłam w pracy, a tam dopadły mnie mdłości od razu wróciłam do domu i o dziwo poczułam się lepiej, ale ta chwila nie trwała długo, znów dopadły mnie mdłości, a co najgorsze jest to, że chce się , a tylko oddaję odgłosy i pluję śliną okropne uczucie, więc poszłam spać i niedawno dopiero co wstałam. Jestem tylko ciekawa czy to jednorazowe występy czy to dopiero początek

Mi strasznie wysypało krosty na buzi na policzkach mam kaszkę i muszę to nieźle maskować bo wyglądam strasznie TŻ się śmieje, że córka urodę mi zabiera
Szczerze mówiąc mnie jak dopadły w 5 tygodniu mdłości to tak trzymają do teraz...mam nadzieję, że u Ciebie to jednorazowe, bo można się zamęczyć.
Jaką masz sokowirówkę? Akurat teraz czas na owoce to pomyślałam, że warto się zaopatrzyć w taki sprzęt.

Ja nigdy nie miałam większych problemów ze skórą na buzi oprócz nieszczęsnych naczynek miałam je nawet zamykane, ale jak dla mnie gówno to dało.
Stary 2013-05-31, 16:24   #1329
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Szczerze mówiąc mnie jak dopadły w 5 tygodniu mdłości to tak trzymają do teraz...mam nadzieję, że u Ciebie to jednorazowe, bo można się zamęczyć.
Jaką masz sokowirówkę? Akurat teraz czas na owoce to pomyślałam, że warto się zaopatrzyć w taki sprzęt.

Ja nigdy nie miałam większych problemów ze skórą na buzi oprócz nieszczęsnych naczynek miałam je nawet zamykane, ale jak dla mnie gówno to dało.
no to tak jak u mnie a we wtorek zaczynam już 12 tc, mam wrażenie, że tak szybko się nie skończą moja koleżanka do 5 miesiąca miała poranne mdłości
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 16:36   #1330
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
W którym dc wyszedł Ci pozytywnie test? Badałaś bete hcg? Jaki był przyrost? Zgodny z "normą" czy o wiele większy?
Hosenka, czy wysika beta o czymś świadczy? ja miałam ponad 3 200 w 32 czy 33dc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 16:38   #1331
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja miałam mieć chłopca w tamtej ciąży, a czułam się świetnie, tzn o ile mozna sie tak czuć w ciązy. Muliło mnie cały dzień, ale wymiotowałam może ze 2-3 razy.

Moja mam miała problemy w obu ciążach, podtrzymanie, krawienia, wielkie mdłości do 8 miesiąca, a urodziła 2 córki.

Za to sprawdziło się u mnie odnośnie jedzenia - na słodkie patrzeć nie mogłam, nawet na owoce, jadłam za to pikantne - np. naleśników na słodko nie przełknęłam, ale z pieczarkami czy szpinakiem już tak.

Test ciążowy wyszedł mi pozytywny w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki.
Co do bety, miałam robioną 4 razy, niestety dalej przyrost jest trochę za mały - rośnie mi o 1,5 x a powinien przynajmniej 2 x. w ciągu kilku dni. Na usg wszystko ok.
Dlatego lekarze podchodzą sceptycznie co do utrzymania ciąży..

Stary 2013-05-31, 16:44   #1332
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:

Mam tą sokowirówkę - http://www.ceneo.pl/146023 i mogę z czystym sumieniem ja polecić. Zajmuje mało miejsca i jest podręczna. Szybko się ją czyści no i ma pojemny pojemnik na odpady.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Co do bety, miałam robioną 4 razy, niestety dalej przyrost jest trochę za mały - rośnie mi o 1,5 x a powinien przynajmniej 2 x. w ciągu kilku dni. Na usg wszystko ok.
Podobno hcg może wolniej przyrastać w ciąży mnogiej , więc spokojnie. Lekarz ma dość dziwne podejście. Może warto zmienić lekarza?
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 16:48   #1333
gosia261282
Gang Iren

Justiii ale Maruda nie ma ciąży mnogiej...
Stary 2013-05-31, 16:53   #1334
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
no to tak jak u mnie a we wtorek zaczynam już 12 tc, mam wrażenie, że tak szybko się nie skończą moja koleżanka do 5 miesiąca miała poranne mdłości
Moja siostra mdłości i wymioty miała do samego końca ciąży...mam nadzieję, że u mnie tak nie będzie
Cytat:
Mam tą sokowirówkę - http://www.ceneo.pl/146023 i mogę z czystym sumieniem ja polecić. Zajmuje mało miejsca i jest podręczna. Szybko się ją czyści no i ma pojemny pojemnik na odpady.

Właśnie nad taką małą myślałam tylko się zastanawiałam czy one sobie radzą Na taką wielką nie mam zupełnie miejsca.
Stary 2013-05-31, 16:53   #1335
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
--------

Podobno hcg może wolniej przyrastać w ciąży mnogiej , więc spokojnie. Lekarz ma dość dziwne podejście. Może warto zmienić lekarza?

Na pewno jest to ciąża pojedyncza.
Co do lekarza to powiedzieli mi tak w szpitalu - miałam konsultacje kilku lekarzy co do wyników... dlatego też trzymali mnie w szpitalu ponad tydzień.
Niska beta może też zależeć od organizmu, więc tego się trzymam.
Następna wizyta będzie za 2 tyg. czekam niecierpliwie z nadzieją że będzie wszystko dobrze.
Teraz wypada początek 8 tyg. u mnie.
Od którego tyg. zakładają kartę ciąży?

Stary 2013-05-31, 17:00   #1336
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Co do lekarza to powiedzieli mi tak w szpitalu - miałam konsultacje kilku lekarzy co do wyników... dlatego też trzymali mnie w szpitalu ponad tydzień.
Następna wizyta będzie za 2 tyg. czekam niecierpliwie z nadzieją że będzie wszystko dobrze.
Ja mimo plamień miałam już kartę w 5 tygodniu. Jak byłam w szpitalu to już z kartą ciąży.
Stary 2013-05-31, 17:03   #1337
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cześć dziewczyny! Wystarczy Was na dzień zostawić i tyle czytania

U mnie kolejny dzień z mdłościami. Ale już chociaż zjesc jako tako mogę. Wczoraj po 12 w nocy naszła mnie ochota na rosół i mąż szorował do kuchni poza tym cycki bolą, spac się chce- nic nowego.

Widzę że pisałyscie o problemach że skóra. Mi strasznie zsypało plecy, ale twarz gładka jak nigdy. A smaruje się tylko różowym bambino z tlenkiem cynku

Stary 2013-05-31, 17:03   #1338
maruda80
Zakorzenienie

Ja karty jeszcze nie mam.
Spotkałam się z tym, że lekarze zakładają dopiero w 12-13 tyg, bo do tego czasu niestety duże ryzyko poronień jest...

Stary 2013-05-31, 17:05   #1339
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Mnie założyli w 8mym - 7t5d dokładnie. Ale dziwili sie, ze jeszcze nie mam założonej

Swoją droga - nosicie ze sobą kartę ciazy? Ja mam poczucie, ze może powinnam, ale na razie lezy w domu w teczce
Stary 2013-05-31, 17:09   #1340
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny.

Sama nie wiedziałam, czy napisać, czy nie, bo u mnie skomplikowana historia i jeszcze dosyć wcześnie, żeby o czymś przesądzać.

Jestem chora na endometriozę, IV stopień. Wycięty 1 jajnik, drugiego mało co zostało. Lekarze nie dawali mi szans na ciążę, bo choroba jest mocno zaawansowana i rozsiana po organiźmie. Mówili, że może tylko in vitro, ale i to nie wiadomo. Wydali na nas wyrok i zniszczyli wszystkie nadzieje.

A tu nagle zdarzył się cud. Nie zabezpieczaliśmy się, no bo po co? Test - dwie kreski, moje niedowierzanie, wielka radość, szok!!!
Pojechałam do gina, nie mógł uwierzyć, że nam się udało. Określił to jako cud medyczny. Wg wyliczeń to 5tc, widać pęcherzyk na usg. Teraz mam przyjść za 2 tyg., żeby sprawdzić, czy jest zarodek.

Oczywiście, wkręcam sobie, że pewnie zarodka nie będzie, bo jak to możliwe, że ja z wyrokiem, że nie zajdę w ciążę, zaszłam.
Jesteśmy przeszczęśliwi i nie możemy uwierzyć w swoje szczęście. Tak bardzo bym chciała, by to wszystko skończyło się szczęśliwie mogę liczyć na Wasze kciuki i wsparcie?
Gratuluje
ja tez czekalam na upragniona ciaze prawie dwa lata.

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Kilianna- faktycznie cud, trzymam kciuki! pocieszę Cię, że mi także dużych nadziei nie dawali choć co będzie dowiem się dopiero dzisiaj...

Dziewczyny, mam dwa pytania i nie wiem, czy dzisiaj wdawać się w dyskusje z ginem w tym temacie:
1. Wada wzroku- mam dosyć dużą wadę, parę perturbacji za sobą i noszę soczewki- czytałam, że trzeba się przerzucić się na okulary. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

2. Czy wy też się tak zasapujecie jak np. idziecie szybkim krokiem? Mam psa z którym dużo łażę, ale ostatnio normalne brak mi tchu po paru metrach, a jak jeszcze gadam to wogóle muszę przystawać, żeby pooddychać.

Miłego dnia drogie Panie!
Nie słyszłam by w ciazy trzeba bylo chocic tylko w okularch
Ja tez szybko mam zadyszke

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamy Długo podczytywałam ten wątek, zanim zdecydowałam się napisać. No, ale jestem, i mam nadzieję spędzić na tym forum najbliższe 8 miesięcy
Staraliśmy się z mężem o dziecko 3 lata, po wielu wizytach w końcu trafiłam na kompetentnego lekarza, który stwierdził PCOS. Potem oczywiście stymulacja owulacji, Clo, Pregnyl i tak 5 kolejnych cykli. Przy szóstym lekarz stwierdził, że raczej będziemy musieli udać się do kliniki leczenia niepłodności, gdyż nie widzi raczej szans na zajście w ciążę. 6 kwietnia miałam ostatnią miesiączkę, później zastrzyk na piękny duży pęcherzyk i....dwa tyg później zaczął mnie boleć brzuch jak na @... Więc założyłam, że w końcu nadejdzie. Czekałam do 13 maja, zrobiłam test i ku wielkiemu zaskoczeniu zobaczyłam II krechy 17 maja poszłam do gina, lecz widać było tylko pęcherzyk, określił, że to 3-4 tydzień i kazał przyjść 4 czerwca.
A ja cały czas się boję, że będzie pusty pęcherzyk....wariuję po prostu...za dużo się chyba naczytałam, ale bardzo długo czekaliśmy na dziecko i nie zniosłabym takiego rozczarowania.
Ale póki co, czuję się dobrze, nie mam mdłości, zgagi ani innych dolegliwości, tylko bym spała cały czas... I fajki rzuciłam od razu, w sumie nie było problemu, bo mnie jakoś samoczynnie odrzuciło
Badania też już zrobiła, wszystko ok. Tylko ta myśl powracająca wciąż...
Ale póki co, staram się na martwić za bardzo.
Cieszę się, że jestem z Wami i ściskam mocno
Gratulacje
Nie mysl o najgorszym Ja tez długo czekalam i zaskoczylam nawe dosc szybko co nie mysłam ze sie uda zaraz po zastrzyku.

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Mam okropnego dola....moja fasolka nie rozwija się prawidłowo...trofoblast, czyli ta pierwotnie zewnętrzna część jest niewspółmiernie dużą w stos. Do zarodka...dr powiedział, że mam 50% szans na przeżycie, wszystko się wyjaśni w najbliższych 7-14 dniach...trzeba czekać...i dlatego mdłości mam takie wielkie...mam dość dziewczyny...mam takiego pecha w życiu, że szkoda gadać...fasolka byłą dla mnie iskierka nadziei...a i tym nie jest dane mi sie cieszyc...serio...nie będę tu dłużej się rozczulala...ale nie mam nawet do kogo zadzwonić...
Trzeymam kciki

Hej
Witam nowe mamusie
Mnie nie bylo bo źle sie czułam ogoplnie bardzo slaba jestem a ostatnia pogoda mnie dobiła. Wczoraj ucieklismy od tesciól bo nie dałam rady
Mdlosci jak były na szczescie bez wymiotow> zaczelam lekko brozow plamic i leze grzecznie w łóżku. Lekarz mi mówi ze jak brazowe to lezec a jak by sie wzmocniły to wtedy do niego.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 17:09   #1341
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie na odwrót. Mi beta po 72 godz przyrosła o prawie 400%, zamaist 114% i lekarz zasugerował bliźniaki.
Szybko przyrastająca może (ale nie musi) sugerować też dziewczynkę.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-05-31 o 17:10
Stary 2013-05-31, 17:11   #1342
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Mnie założyli w 8mym - 7t5d dokładnie. Ale dziwili sie, ze jeszcze nie mam założonej

Swoją droga - nosicie ze sobą kartę ciazy? Ja mam poczucie, ze może powinnam, ale na razie lezy w domu w teczce
Mi karte lekarz załozy na nastepnej jak bedzie oki. Kare ciazy powinno sie nosic ze soba na wszelki wypadek. Gdyby cos ci sie stało np zemdflała bys wsród obcych to tylko jak ktos w torebte znajdzie karte to beda wiedziec ze jestes w ciazy, juz nie mowie o jakims wypadku. Najlepiej miec ze soba

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2013-05-31, 17:13   #1343
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Hosenka, czy wysika beta o czymś świadczy? ja miałam ponad 3 200 w 32 czy 33dc

Jednorazowy wynik nic nie mówi Musi być powtórzona, najlepiej po 48 godzinach, bo liczy się nie wartość a własnie jak przyrasta.

Ja w 29dc miałam 930, a w 32 prawie 3500 i to właśnie przyrost interesował lekarza.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
W ciągu 48godz powinna wzrosnąć 2x.

Faktycznie mało rośnie, do tego miałaś/masz krwawienia, ale tak naprawdę najważniejsze jest USG

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-05-31 o 17:15
Stary 2013-05-31, 17:21   #1344
em ma
Zadomowienie

Cytat:

Ja nigdzie nie wychodzę
A jak już będę to zawsze i tak mam torebkę ze sobą a w niej noszę najważniejsze dokumenty.

Co do tej bety to mi znowu lekarz prowadzący w szpitalu mówił, żebym się tak nie przejmowała, że ona nie rośnie książkowo, bo za to zarodek rośnie książkowo i to najważniejsze. Tłumaczył mi, że te normy są bardzo umowne i różne dla każdej kobiety. Jak coś ma być nie tak to żadne leki na podtrzymanie nie pomogą.
Stary 2013-05-31, 17:26   #1345
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Mi karte lekarz załozy na nastepnej jak bedzie oki. Kare ciazy powinno sie nosic ze soba na wszelki wypadek. Gdyby cos ci sie stało np zemdflała bys wsród obcych to tylko jak ktos w torebte znajdzie karte to beda wiedziec ze jestes w ciazy, juz nie mowie o jakims wypadku. Najlepiej miec ze soba
Zanim ktoś cos znajdzie w mojej torebce to dawno będę w szpitalu

Kurcze, jakaś nieporeczna jest ta karta, nie wiem w czym ja nosić. Za duża do portfela jest...
Stary 2013-05-31, 17:32   #1346
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdzie nie wychodzę
A jak już będę to zawsze i tak mam torebkę ze sobą a w niej noszę najważniejsze dokumenty.

Co do tej bety to mi znowu lekarz prowadzący w szpitalu mówił, żebym się tak nie przejmowała, że ona nie rośnie książkowo, bo za to zarodek rośnie książkowo i to najważniejsze. Tłumaczył mi, że te normy są bardzo umowne i różne dla każdej kobiety. Jak coś ma być nie tak to żadne leki na podtrzymanie nie pomogą.

Dokładnie, dopóki usg jest ok to nie ma się chyba czym na zapas martwić...

Stary 2013-05-31, 17:33   #1347
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Jak coś ma być nie tak to żadne leki na podtrzymanie nie pomogą.
No właśnie mnie to ciekawi,to dlaczego tyle kobiet we wczesnej ciąży bierze leki skoro one nic nie dają i co ma być to będzie?
Stary 2013-05-31, 17:34   #1348
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Zanim ktoś cos znajdzie w mojej torebce to dawno będę w szpitalu

Kurcze, jakaś nieporeczna jest ta karta, nie wiem w czym ja nosić. Za duża do portfela jest...
Chyba jak w torebce wiekszosci kobiet
No ja bede miec z tego co widzialam dosc sporą.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2013-05-31, 17:36   #1349
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Ja nigdzie nie wychodzę

Dokładnie, więc ja nawet się cieszę, że tutaj w UK w ogóle nie zawracają sobie głowy betą, zawsze to jeden powód do zmartwienia mniej.

Gosia, chyba dla lepszego samopoczucia kobiet.

Edytowane przez Sheperdess
Czas edycji: 2013-05-31 o 17:39
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 17:39   #1350
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No właśnie mnie to ciekawi,to dlaczego tyle kobiet we wczesnej ciąży bierze leki skoro one nic nie dają i co ma być to będzie?
Bo nie szkodzą, a poprawiają komfort psychiczny ciezarnej. Taka jest moja teoria

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Ja nigdzie nie wychodzę

Ja robiłam bete tylko raz - zeby miec potwierdzenie ciazy. Nie widziałam sensu w powtarzaniu. Jak dostałam skierowanie na bete juz po usg to w ogole je olalam, bo nie widziałam żadnego sensu - zmienilam lekarza

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości