|
|
#1321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Nie mam zaparć i w sumie nigdy nie miałam. Może teraz poczuje co to jest i dlatego mnie kłują te jelita? hmmm kurcze blade my to się mamy
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- A co do cery to ja z kolei mam tłustą. Na buzi się świecę co chwile, włosy muszę myć co 2 dni. Byłam u dermatologa przepisała Octonisept - płyn odkarzający bezpieczny w ciąży i jeszcze jakiś antybiotyk do smarowania punktowego (tylko na największe pryszcze, które by się ewentualnie pojawiły). Narazie mam na plecach małe pryszczyki, schodzą po kilku dniach ale pojawiają się nowe.
|
#1322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja mam cerę raczej normalną, czasem wyskoczą jakieś pojedyncze pryszczyki ale to zazwyczaj jak byłam przed okresem, natomiast teraz coraz częściej widze małe pryszczyki na plecach ,które szybko znikają a potem znowu się pojawiają - echh te hormony Edytowane przez Messsuah Czas edycji: 2013-05-31 o 14:39 |
|
|
|
|
#1323 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mi sie czesto snia dziwne rzeczy,ale to nie ma akurat zwiazku z ciaza. A u ciebie moze to proroczy sen z tym synkiem? ![]() Bylam w centrum po zakupy. Kupilam dzieciakom prezenty na Dzien Dziecka,no i spozywke i taka obladowana wracalam,ze ledwo doszlam. Zmeczylam sie. Tez zauwazylam,ze sie szybciej ostatnio mecze.
|
|
#1324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc codziennie odpalam sokowirówkę i kręcę soki ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
Ja od rana byłam w pracy, a tam dopadły mnie mdłości od razu wróciłam do domu i o dziwo poczułam się lepiej, ale ta chwila nie trwała długo, znów dopadły mnie mdłości, a co najgorsze jest to, że chce się , a tylko oddaję odgłosy i pluję śliną okropne uczucie, więc poszłam spać i niedawno dopiero co wstałam. Jestem tylko ciekawa czy to jednorazowe występy czy to dopiero początek ![]() Mi strasznie wysypało krosty na buzi na policzkach mam kaszkę i muszę to nieźle maskować bo wyglądam strasznie TŻ się śmieje, że córka urodę mi zabiera
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-05-31 o 15:20 |
||
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie wiedziałam że w ciąży jestem, a na czole pojawiły mi się brązowe plamy - przebarwienia. Nigdy wcześniej nie miałam - unikam słońca, stosuję filtry.... Polecacie jakiś bezpieczny filtr który można stosować w ciąży ? (wiem, że są filtry przenikające, nie polecane dla kobiet w ciąży i dzieci) Mam problem który warto wybrać. Do tej pory używałam Vichy i ostatnio Sorayi, teraz już nie wiem... Co do minusów ciąży - od początku mam niestety zaparcia i lekkie mdłości Od poniedziałku jak wyszłam ze szpitala, dalej mam lekkie plamienia niestety... Najgorsze jest to że pierwszy wolny termin do gina i to prywatnie mam dopiero na 13.06 więc muszę uzbroić się w cierpliwość i mieć nadzieję że z maleństwem będzie wszystko OK. Znajomi przepowiadają mi chłopca - ze względu na problemy w ciąży i te plamienia. W rodzinie się to sprawdzało - siostra jak chodziła z córeczką czuła się super, teraz jest w ciąży i ma mieć chłopaka i od początku ma problemy typu - mdłości, wymioty, plamienia itp. Druga siostra ma 2 chłopców i też miała większe problemy w ciąży.. może coś w tym jest...
|
|
#1326 |
|
Gang Iren
|
Maruda to chyba nie zawsze sie sprawdza. Ja z corka wymiotowalam strasznie i niezbyt sie czulam w pierwszym trymestrze,a z synkiem super,nic mi nie dolegalo.
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mam miała problemy w obu ciążach, podtrzymanie, krawienia, wielkie mdłości do 8 miesiąca, a urodziła 2 córki. Za to sprawdziło się u mnie odnośnie jedzenia - na słodkie patrzeć nie mogłam, nawet na owoce, jadłam za to pikantne - np. naleśników na słodko nie przełknęłam, ale z pieczarkami czy szpinakiem już tak. W którym dc wyszedł Ci pozytywnie test? Badałaś bete hcg? Jaki był przyrost? Zgodny z "normą" czy o wiele większy?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-31 o 15:49 |
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaką masz sokowirówkę? Akurat teraz czas na owoce to pomyślałam, że warto się zaopatrzyć w taki sprzęt. Ja nigdy nie miałam większych problemów ze skórą na buzi oprócz nieszczęsnych naczynek
|
|
#1329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja koleżanka do 5 miesiąca miała poranne mdłości |
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do bety, miałam robioną 4 razy, niestety dalej przyrost jest trochę za mały - rośnie mi o 1,5 x Dlatego lekarze podchodzą sceptycznie co do utrzymania ciąży..
|
|
#1332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
, więc spokojnie. Lekarz ma dość dziwne podejście. Może warto zmienić lekarza?
|
||
|
|
|
#1333 |
|
Gang Iren
|
Justiii ale Maruda nie ma ciąży mnogiej...
|
#1334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie nad taką małą myślałam tylko się zastanawiałam czy one sobie radzą Na taką wielką nie mam zupełnie miejsca.
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno jest to ciąża pojedyncza. Co do lekarza to powiedzieli mi tak w szpitalu - miałam konsultacje kilku lekarzy co do wyników... dlatego też trzymali mnie w szpitalu ponad tydzień. Niska beta może też zależeć od organizmu, więc tego się trzymam. Następna wizyta będzie za 2 tyg. czekam niecierpliwie z nadzieją że będzie wszystko dobrze. Teraz wypada początek 8 tyg. u mnie. Od którego tyg. zakładają kartę ciąży?
|
|
#1336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cześć dziewczyny! Wystarczy Was na dzień zostawić i tyle czytania
![]() U mnie kolejny dzień z mdłościami. Ale już chociaż zjesc jako tako mogę. Wczoraj po 12 w nocy naszła mnie ochota na rosół i mąż szorował do kuchni poza tym cycki bolą, spac się chce- nic nowego.Widzę że pisałyscie o problemach że skóra. Mi strasznie zsypało plecy, ale twarz gładka jak nigdy. A smaruje się tylko różowym bambino z tlenkiem cynku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karty jeszcze nie mam.
Spotkałam się z tym, że lekarze zakładają dopiero w 12-13 tyg, bo do tego czasu niestety duże ryzyko poronień jest...
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Swoją droga - nosicie ze sobą kartę ciazy? Ja mam poczucie, ze może powinnam, ale na razie lezy w domu w teczce
|
|
#1340 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez czekalam na upragniona ciaze prawie dwa lata. Cytat:
Ja tez szybko mam zadyszke Cytat:
Nie mysl o najgorszym Ja tez długo czekalam i zaskoczylam nawe dosc szybko co nie mysłam ze sie uda zaraz po zastrzyku. Cytat:
Hej Witam nowe mamusie Mnie nie bylo bo źle sie czułam ogoplnie bardzo slaba jestem a ostatnia pogoda mnie dobiła. Wczoraj ucieklismy od tesciól bo nie dałam rady Mdlosci jak były na szczescie bez wymiotow> zaczelam lekko brozow plamic i leze grzecznie w łóżku. Lekarz mi mówi ze jak brazowe to lezec a jak by sie wzmocniły to wtedy do niego. |
||||
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybko przyrastająca może (ale nie musi) sugerować też dziewczynkę.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-31 o 17:10 |
|
|
|
|
#1342 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi karte lekarz załozy na nastepnej jak bedzie oki. Kare ciazy powinno sie nosic ze soba na wszelki wypadek. Gdyby cos ci sie stało np zemdflała bys wsród obcych to tylko jak ktos w torebte znajdzie karte to beda wiedziec ze jestes w ciazy, juz nie mowie o jakims wypadku. Najlepiej miec ze soba
|
|
|
|
#1343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Ja w 29dc miałam 930, a w 32 prawie 3500 i to właśnie przyrost interesował lekarza. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
Faktycznie mało rośnie, do tego miałaś/masz krwawienia, ale tak naprawdę najważniejsze jest USG
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-31 o 17:15 |
||
|
|
|
#1344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak już będę to zawsze i tak mam torebkę ze sobą a w niej noszę najważniejsze dokumenty. Co do tej bety to mi znowu lekarz prowadzący w szpitalu mówił, żebym się tak nie przejmowała, że ona nie rośnie książkowo, bo za to zarodek rośnie książkowo i to najważniejsze. Tłumaczył mi, że te normy są bardzo umowne i różne dla każdej kobiety. Jak coś ma być nie tak to żadne leki na podtrzymanie nie pomogą.
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, jakaś nieporeczna jest ta karta, nie wiem w czym ja nosić. Za duża do portfela jest...
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, dopóki usg jest ok to nie ma się chyba czym na zapas martwić...
|
|
#1347 |
|
Gang Iren
|
No właśnie mnie to ciekawi,to dlaczego tyle kobiet we wczesnej ciąży bierze leki skoro one nic nie dają i co ma być to będzie?
|
#1348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja bede miec z tego co widzialam dosc sporą. |
|
|
|
|
#1349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gosia, chyba dla lepszego samopoczucia kobiet. Edytowane przez Sheperdess Czas edycji: 2013-05-31 o 17:39 |
|
|
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

więc codziennie odpalam sokowirówkę i kręcę soki 
, a tylko oddaję odgłosy i pluję śliną okropne uczucie, więc poszłam spać i niedawno dopiero co wstałam. Jestem tylko ciekawa czy to jednorazowe występy czy to dopiero początek 
na policzkach mam kaszkę i muszę to nieźle maskować bo wyglądam strasznie 

poza tym cycki bolą, spac się chce- nic nowego.

mogę liczyć na Wasze kciuki i wsparcie?
Więc założyłam, że w końcu nadejdzie. Czekałam do 13 maja, zrobiłam test i ku wielkiemu zaskoczeniu zobaczyłam II krechy