Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-31, 14:31   #1261
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Ja tylko na chwileczkę. Wpadłam się pochwalić. Była przed chwilą położna - Nikoś waży już 4300
he he, w porównaniu do większości Waszych wielkoludków to mróweczka, ale ja widzę jak rośnie i jestem z niego dumna

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 15:11   #1262
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No cóż mam na ten temat swoje zdanie, nie ma sensu chyba 10 raz powtarzać. Nie wierzę w brak mleka przy zrelaksowanej mamie, która bardzo chce karmić i dostawia do oporu. Laktacja jest w głowie. A sama jestem Mamą dziecka o rozmiarach Twojego, a ze szpitala wyszliśmy dokarmiając młodego MM i już wtedy zjadał więcej niż Miśka Liwki więc też mam swoje doświadczenie w temacie. Ty zaraz napiszesz, że dostawiasz od początku i się nie da...ja napiszę swoje więc lepiej niech każdy zostanie przy swoim ( przypomina mi się tylko, że jeszcze w poczekalni pisałaś że nie bardzo ci się widzi kp, tutaj kiedyś że max do 3 miesiąca bo nie ma jak karmić w upały itp - więc odnoszę wrażenie że może dla Ciebie to akurat nie ma aż takiego znaczenia i nie potępiam tego, każdy przecież robi tak żeby jemu było dobrze nie lubię tylko dorabiania do tego filozofii pt " brakuje mi pokarmu" wolę odwagę cywilną w temacie/)
Oczywiście musze na to odpowiedzieć, bo możliwe że masz racje-nie jestem zrelaksowaną mamą, bo jak niby mam być jak mi wrzeszczy dziecko że jest głodne a ja w piersiach nie mam nic?
Jeśli chodzi o wielkość dziecka, to ma znaczenie bo i położne i pediatra mi o tym mówiła... a to że Ty swojego potrafisz wykarmić to nie znaczy że każdy potrafi tylko mu się nie chce/nie ma ochoty bo coś takiego sugerujesz.
W poczekalni, tak jak każda z mam mi pisała, byłam w ciąży i jeszcze nie poczułam "tego" karmienia, dlatego Nestelle czy Strippi pisały mi że dopiero to stwierdze po porodzie. I po porodzie mi się odwidziało, cieszyło mnie karmienie, do czasu aż młody nie zaczął mieć samych problemów. Poza tym 3 miesiąc jeszcze nie minął więc tym bardziej mam motywacje żeby chociaż do 3 miesiąca dociągnąć, na dodatek młody butli nie chce się chwycić. Przez dwa tygodnie nie dokarmiałam i już myślałam że może zwiększyła się ta laktacja, ale od 3 dni znów to samo... Gdyby nie chciała karmić, to przeszłabym całkiem na butelke a nie użerała się z piersią i płaczącym z bólu dzieckiem...
To że dla Ciebie nie istnieje brak pokarmu, to nie znaczy że takie rzeczy faktycznie nie istnieją.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 15:15   #1263
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
megi -strzez się jutro się zaczyna czerwiec
to samo pomyslalam :P

- no i co NIE DUALO sie ciasto, musialam do kosza wyrzucic, nie jestem az tak marda by moc je uratowac :P - no ale kolejne juz w lodowce siedzie - oby wyszlo bo na 3''mase'' juz nie mam produktow a do sklepu mi sie nie chce isc :P haha

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 15:44   #1264
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
megi-strzez się jutro się zaczyna czerwiec
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Ożesz Wy... u mnie od teraz CZERWIEC MIESIĄCEM ABSTYNENCJI

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

A jutro na Dzień Dziecka planuję synowi poczynić takie ciasto http://www.mojewypieki.com/przepis/c...leczna-kanapka zmodyfikuję tylko krem na mniej maślany i niech se ma dziecko. Bosz... jak ja go kocham, ale wykończy mnie ten duet. Maruda i szaleniec

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwileczkę. Wpadłam się pochwalić. Była przed chwilą położna - Nikoś waży już 4300
he he, w porównaniu do większości Waszych wielkoludków to mróweczka, ale ja widzę jak rośnie i jestem z niego dumna
Przepięknie rośnie! Nie taka już mróweczka - całkiem pokaźny kawaler się zrobił.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 15:47   #1265
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Klementyna - klade na brzuszku przynajmniej kilka razy dziennie. Troche sie zlosci ale jak tylko spokojniejszy to zaraz klade.

Jakub tez nie przekreca sie plecy-brzuszek. Wczesniej z brzuszka na plecy ale znudzilo mu sie(?) A glowks dalej kiwaczek z bazarku nie raz, roznie. Raczej trzyma ale reke mam w pogotowiu bo jak sie zamachnie to leci.

Odnosnie szpitala to tez mi ktos mowil ze lepsze krasnickie niz chodzki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 16:02   #1266
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
to mróweczka, ale ja widzę jak rośnie i jestem z niego dumna
Mróweczki daja i kazdy gram cieszy
choc nasz podwoil wage i wystopowal. oczywiscie schizy łapie, chlop sie na mnie drze

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Bosz... jak ja go kocham, ale wykończy mnie ten duet. Maruda i szaleniec
dream team

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 16:12   #1267
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Witam,

my dzis po spacerku ale nas zmoczylo...

Kochane ja na chwilę...

Proszę o kciuki za mieszkanie mamy cos na oku...

a i chwale sie... dostalam okresu - chyba.. siet...

a i jutro wesele

zauwazylam z mezem ze maluszek przy zaciagnietych roletach zasypia nam szybciej i juz rozroznia noc i dzien raczej
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 16:17   #1268
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Lady Aga - my sie meczymy z kolkami. Mamy juz jakies kolejne krople teraz na recepte. Nic na dluzsza mete nie pomaga. Wszyscy kaza przeczekac... a co podajesz?

Ptaszysko - nie ma tak dobrze zeby calosc sie podnosila tylko czesc i robi sie pozycja polsiedzaca wiec dla nie siedzacego dziecka nie bardzo a dla siedzacego spacerowka i nie wiem na co to.

[/COLOR]Agateczka - ja daje zwykly apteczny koperek pol na pol z woda. Jest kopetkowa z hippa granulowana ale tam kopru ze 3% a reszta glukoza.

Monika bo już się pogubiłam, a Ty podajesz jakiś probiotyk? Bio gaie albo dicoflor? Bo to bardzo ważne i właściwie zawsze pomaga chociaż troche. U nas dużo lepiej było przy bio gai, ale się skończyła więc dziś lece po dicoflor.

A spacerówka nie rozkłada się na płasko? oglądałam ten wózek ale już nie pamiętam.. ja specjalnie kupiłam taki gdzie spacerówka rozkłada się idealnie na płasko i miałam nosa, bo młody mi już wyrasta z gondoli.. jak się troche obniży podczas spaceru to nogi ma już za burtą

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
a delicol? to jest enzym pomagajacy trawic cukier zawarty w mleku matki.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

dziewczyny zdrowka dla dzieciaczkow !
Ja bym spróbowała delicol, pomógł wielu. Ale nie nam bylam prawie pewna że to o to chodzi bo młody krzyczy na początku jedzenia, ale jednak to nie to bo teraz krzyczy i to chyba jeszcze bardziej.. aż odechciewa mu się jeść i je po troche

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
o kurcze za zdrówko
nie bić ale nie pamietam kto jak karmi, ty chyba dokarmiasz z tego co pamietam. najlepiej jakby każda sobie w opisie napisala hehe
w każdym bądź radzie podobno przy kp biegunki się nie zdarzają
hmm mój robił dość często wodniste kupki a był na kp więc chyba jest ok. Nie mam pojęcia jak rozpoznać biegunkę...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 16:27   #1269
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Mróweczki daja i kazdy gram cieszy
choc nasz podwoil wage i wystopowal. oczywiscie schizy łapie, chlop sie na mnie drze

dream team

no bo kolo 3 mies jest obnizone tempo 110-120 g/tydzien
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 17:05   #1270
Tajgusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Witam,

my dzis po spacerku ale nas zmoczylo...

Kochane ja na chwilę...

a i jutro wesele

zauwazylam z mezem ze maluszek przy zaciagnietych roletach zasypia nam szybciej i juz rozroznia noc i dzien raczej
A ja byłam na USG u mnie wszystko zagojone tak jak powinno ale endo cieniutkie i gin powiedział, że na razie okresu nie będzie dopóki tak intensywnie karmię piersią
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 17:23   #1271
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Dziewczyny chce kupic mate edukacyjna-na co zwrocic uwagę?co jest zbędne, a co konieczne?Bo wybor jest ogromny!
ide nadrabiac
podpinam się też...

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
za 12 tyg
co do snu...widzę że u ciebie wszystko wraca do normy
woda jak woda hehe

no prosze nagle wszystkie chcą wrócić

czyli jeszcze w tym roku staranka widzę się szykuja

a ja lenie sie kurde, dziecko mi spi juz chyba 2 godziny a ja tylko glupoty zamiast sie za mgr zabrać
ja juz dziekuję, ale za to obiecuję że bedę Was podczytywać, tylko sie jakoś umówcie co bym 6 wątków nie musiała sledzić

Cytat:
Nie życze Wam oczywiscie,male w razie czego polecam na Krasnickie, bo w innych szpitalach rodzice moha byc z dzieckiem, albo tylko w dzień, albo spac na podłodze;/ A tam nie dośc, ze opieka w porzadku, to mozna wykupic sobie lozko hotelowe i byc z dzieckiem 24h. Zdrówka!

Co do ćwiczeń, to czy Wasze dzieci trzymają głowki juz sZtywno
? u nas 2,5 miesiaca i dalej podtrzymujemy bo kiwa sie jak psu w samochodzie-takiemu z odpustu O przewracaniu plcy0brzuch nawet nie ma mowy. Ale na brzuchu jak go położe to mało kiedy śpi tylko stęka, jęczy i narzeka, ale głowa w górze musi byc...

megi-strzez się jutro się zaczyna czerwiec
nie, na brzuchu tylko spi, nie chce leżeć, głowę sztywno trzyma jak ją mam na rękach, albo lezy mi na brzuchu ( przez chwilę trzyma sztywno, nie cały czas)

Cytat:

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

A jutro na Dzień Dziecka planuję synowi poczynić takie ciasto http://www.mojewypieki.com/przepis/c...leczna-kanapka zmodyfikuję tylko krem na mniej maślany i niech se ma dziecko. Bosz... jak ja go kocham, ale wykończy mnie ten duet. Maruda i szaleniec

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Przepięknie rośnie! Nie taka już mróweczka - całkiem pokaźny kawaler się zrobił.
Ta, Megi....wstawiaj linki, Kaśka znowu zrobi nawrzuca zdjęć, a tacy jak ja z dwoma lewymi łapami do pieczenia bedą ślinę z podłogi zbierać.

Ale słońce świeci, i jak ciepło, juz dwa pacery zaliczone, na szmatach byłyśmy z Oliwką, zakupy zrobiłyśmy....tylko musimy przed chłopem kitrac, bo za szmaty już fochy stroi.

A i jeszcze co do dzieciaków- Oliwię zrobiliśmy dokładnie w pierwszym cyklu starań, z kolei Emi jak juz się zdecydowaliśmy to udało się po 6, ale w momencie kiedy już daliśmy sobie spokoj, uznaliśmy nie udało się trzeba żyć dalej, ja zmieniłam referat w pracy i.... ciąża...
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 17:51   #1272
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

ja tez jeszcze wizyty u gina nie mialam, czekam na wolne jak tz bedzie mial, zalatwimy doradzce i kredyt chcemy i wtedy ginek przy okazji...

a ja myslalam, ze z okresem to jeszcze troche go nie bedzie hehe

moj maly u mnie na brzuchu trzyma czasem sztywno glowke, jak go klade na brzuszku (przyznam sie ze nie codzien bo zapominam albo jakos tak wychodzi) to juz nie bardzo chce jakos podnosic no ale wszystko w swoim czasie.

co do ma edukacyjnych chyba warto zainwestowac w taka z roznymi elementami, sa piszczace elementy, lustereczka, palak i do niego moznarozne zawieszki wieszac, rozniaste zabawki itd..
dolaczam do pytania moze ktos cos poleci i nakieruje pochwali sie swoimi zdobyczami/prezentami

mi sie taka matka podobuje

http://allegro.pl/interaktywne-maty-...257494662.html

i ta
http://allegro.pl/bright-starts-akty...255897028.html
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 18:15   #1273
jolanT
Zadomowienie

Dzień dobry!

Całkiem zapomniałam, że jutro dzień dziecka

My dziś byliśmy na bilansie i wszystko jest ok
Bioderka ok, serducho ok, rozwój prawidłowy.
Jedyne co to nasz nieszczęsny pępek.. dostaliśmy antybiotyk i mam nadzieję, że to już od nas odejdzie

Nyaa
widzę, że nie jestem sama z wagą piórkową
moja Ewa ma 4150.. boję się, że to mało ale p.dr powiedziała, że ok..
teraz daję 2 cyce do jedzenia więc może pójdzie w górę!

i w ogóle to się wzruszyłam na wizycie..
przy sprawdzaniu jak stawia kroki przebrała parę razy nóżkami wpatrzona prosto w tatę i na samym końcu uśmiechnęła się do niego

dziś się dowiedziałam co znaczy pełna pierś- normalnie tryskało

i chwalę się moją dzieciną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ewunia (305)-2.jpg (32,1 KB, 35 załadowań)

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 18:58   #1274
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Luna - daje bio gaie, zostala mi jakas 1/3 opakowania moze mniej. Potem sprobuje dicoflor.
Spacerowka rozklada sie na plasko ale nie wsadze w nia 2-miesiecznego dziecka. Na teraz jest gondola.

Stary 2013-05-31, 19:00   #1275
Tasia34
Wtajemniczenie

Zaczęłam nadrabiać wątek powolutku Synuś zasnął, więc mam chwilkę

Byliśmy dziś u pediatry z tym przeziębieniem - osłuchała Krzysia, obejrzała, w płuckach nic nie ma To, co świszczy, to z gardła. Zapalenie gardła niestety jest... Ale z dobrych rzeczy jeszcze - nie ma problemów z oddychaniem
Dostaliśmy więc kilka leków i się kurujemy Jakby się pogorszyło, mamy jechać na ostry dyżur; mam nadzieję, że nie będzie trzeba

Co do tych leków - syrop Pulneo od 2 roku życia (), wit. C w kropelkach i Nasivin (od 3 mc). Dostał jeszcze Mucosolvan (od 1 rż !), ale na razie Mu nie daję, i tak dużo tych leków ma... No i maść Pulmex do smarowania plecków.
Ale jak to jest z tymi wskazaniami - dziecko kilkutygodniowe, a przepisuje się takie dla kilkulatków? W aptece powiedzieli mi "tak się stosuje często". Ja wiem, że w mniejszych dawkach, ale wszystko jedno... Mam trochę stracha, szczeg. co do tego syropu, ale trzeba jakoś pozbyć się tej wydzieliny, a dla takich Maleństw pewnie nie ma innych specyfików

W każdym razie gorączka już spadła, jest większy apetyt i wygląda lepiej Oby w nocy było ok!

Czytam Was dalej
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 19:28   #1276
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
ale co wracasz 1.kwietnia - czy bd tesknila :P
eh kaśka skup sie - też wracam w kwietniu 2014 do pracy

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
a mamusia zjadla sniadanko i zrobila ''mase'' na rogaliki ... ale chyba qrde nie udadza sie .. ehh cos tak dzis czuje .. a chcialam na jutro zrobic - bo siostar przychodzi - baa awet kupilam jej ulubione malso orzechowe, bo ost wspomniala czy sie da z tym zrobic i chcialam sprobowac - no nic oby jak cos dalo sie utatowac haha
ja też robię - ale jutro (przepis od Eweliny jest świetny ! a rogaliki przepyszne)

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
ja też

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
ja tez jeszcze wizyty u gina nie mialam, czekam na wolne jak tz bedzie mial
ja idę w poniedziałek - od razu jakieś anty poproszę

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
jaki słodki cukiereczek
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 19:28   #1277
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Tasia - my tez mamy jskis syropek od 2 lat... niby mniejsza dawka ale jednak. Caly czas mam dylemat czy dawac... jak zaczelam szukac na necie to widze ze pediatrzy przepisuja takim maluszkom...

Stary 2013-05-31, 19:37   #1278
Tasia34
Wtajemniczenie

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy, zapomniałam dopisać to w poprzednim poście

Cytat:
Bylismy wczoraj u radcy podatkowo-prawnego i on uwaza, ze mamy racje, a US chce bezprawnie wymusic od nas zmiane w zeznaiu-wtedy juz pozamiatane,bo to my zmienimy swoje zeznanie i gadanina tu nic nie ma do rZeczy musza nam wydac pismo, co wlasciwie im nie pasuje, a oni nie chca tylko na jezyk mowia, ze zle i każa zmienic zeznania......Przywrocil nam cien nadziei...na razie jutro idZie pismo do nacelnikaUS.3majcie kciuki.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
No ale żeby za wesoło nie było to lekarka wykryła egzemę i kortyzon dostała (od razu z grubej rury)
A ja za tydzień wracam już do pracy. Cudnie nie ma co
Oj, współczuję z obydwu powodów...

Cytat:
coz... latka leca a zegar biologiczny tyka nieublaganie...
o dwie ciaze staralismy sie po 11 miesiecy, takze to zadne hop siup bedzie
No to

Cytat:
Moja Kalina też kaszle - słychać, że od spływającego kataru, a ja jakoś mało wyciągam glutów. Jesteśmy umówieni do Lux Medu na 19:30. Wczoraj naczytałam się o zapaleniu płuc u niemowlaczków, więc nie ma żartów.
Oj Dużo zdrówka, daj znać!

Cytat:
ja na początku nie skapowałam o co chodzi - myślę sobie- jak to ludzie noszą foteliki z dziećmi na spacer zamiast w wózku wozić, przecież to chyba niewygodnie tak zasuwać z fotelikiem w ręku dopiero jak Ptaszysko napisała to się kapłam o co chodzi
Ja też tak zrozumiałam

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Tasia - my tez mamy jskis syropek od 2 lat... niby mniejsza dawka ale jednak. Caly czas mam dylemat czy dawac... jak zaczelam szukac na necie to widze ze pediatrzy przepisuja takim maluszkom...

No właśnie, ten dylemat... Więc ja już tego drugiego nie daję (ważny 2 lata jeszcze, może się przyda kiedyś ). Ale ten jeden Krzyś bierze, bo, jak już pisałam, uważam, że jednak korzystnie będzie dla Niego...

A w ogóle, dziewczyny - jak Krzyś cudnie pije syropek z łyżeczki!!!
Ania
Stary 2013-05-31, 19:43   #1279
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
yhm WIEC MOZE LIPIEC ...

i wiecie CO NIE WYSZLO !! ani 1 ani 2
bleeee - no ale nast razem na pewno sie uda pewnie po temu zem na szybko bo mlody byl marudny ... a za 1wszym razem spal i moglam wsio na spokojnie - no nic - pewnie jeszcze nie raz sie nie udadza haha

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
eh kaśka skup sie - też wracam w kwietniu 2014 do pracy

ja też robię - ale jutro (przepis od Eweliny jest świetny ! a rogaliki przepyszne)

ja też:p
yhmm 3 razy to samo co ja kcesz .. ZGAPIARA

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-05-31 o 19:40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 19:46   #1280
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
yhmm 3 razy to samo co ja kcesz .. ZGAPIARA
ej! wcale nie to czysty przypadek
ale mnie w przeciwieństwie do Ciebie rogaliki się UDADZĄ

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2013-05-31 o 19:47
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 19:53   #1281
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Luna - daje bio gaie, zostala mi jakas 1/3 opakowania moze mniej. Potem sprobuje dicoflor.
Spacerowka rozklada sie na plasko ale nie wsadze w nia 2-miesiecznego dziecka. Na teraz jest gondola.

ja tak dias zrobiłam Kacper jest duży i nie mieścił sie w gondoli, jak jeszcze zaczął fikać przez sen to w góle nogi wystawały, a że mam wóżek starego typu to łapał te uszy i sie w nich płatał- kiedy był mniej ruchawy to było ok. A, ze wóżek stary to nie mam gondoli wpinanwej w stelaz tylko wkładana do spacrówy rozoloznej na plasko, wiec wyjełam dzis gondole, wylozylam spacerowke 2 kocykami i pierwszy raz nie było krzyku gdy nie spał;p otwrzyłam mu bude i liczył sobie chmurki mNie wiem czy przypadek, czy było mu wygodniejzawsze w wozku tylko spał, a jak sie budził zaraz krzyk, a dzis nie
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 20:12   #1282
Leonikowa
Rozeznanie

Hej

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
A jak u Niego się objawia?
ja może opiszę Ci jak neurolog badała Leona, a więc podniosła małego za prawą nogę i prawą rękę, później to samo zrobiła z lewą stroną a na koniec położyła małego na brzuch no i leoś nie miał zamairu w ogóle podnieść główki...... wtedy neurolog stwierdziła, że mały ma obniżone napięcie i zleciła badania.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mam katar Byłam w parku z Krzysiem i z Mamą, zaczęłam kichać i mówię "oho, coś pyli, alergia mi się zaczyna...". Ale wróciłam do domu, była burza, ulewa, która oczyściła powietrze, a ja siedzę i normalnie kapie mi z nosa na laptop Więc obstawiam, że to może jednak nie alergia... Rano zobaczymy, jeśli katar, to nie przejdzie.
Ale gorsze jest to, że Krzyś chyba też ma katar Przy aktywności furkocze Mu w nosku i jak użyję fridy, to wyciągam glutki. Ale teraz śpi i nic nie furkocze, czysto oddycha. Jak pije mleczko też czysto oddycha, choć przecież musi przez nosek oddychać - to katar w końcu czy nie..? Może lekki katar po prostu...
zdrówka Wam życzę

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
głosuję codziennie

Cytat:
a propo's spania na brzuszku - oto jak mój maluszek sobie wczoraj spał. I nawet udało mi sie zrobić fotę, ja się uśmiecha
cudowny

Cytat:
Witam sie moj Wielkokud mierzy 60cm.. Wazy 5,450
- czy to mozliwe by w 10tyg urosl 11cm..??
Super Ci synuś rośnie

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 20:27   #1283
nestelle
Zakorzenienie

....napisałam rano ze tz zbił szklanke i posprzątał cały dom przy okazji .... a ja się cieszyłam ...
wrócilismy z grila od znajomych ,wchodze do domu i myslałam ze padne .... 2 wory smieci rozszarpane i rozwalone dosłownie wszędzie .... mój pies dorwał . a w smieciach resztki po rybach ,po kurczaku ,pieluchy z kupami......... i takim mixem mam wysmarowane podłogi ohyda , mam teraz większy śmietnik niz współlokatorzy kasi

ide nadrobic .... moze odzyskam humor .......
Stary 2013-05-31, 20:47   #1284
misiulka06
Rozeznanie

hej, mój Michasio w końcu po 7 dniach zrobił ogromną kupę co za ulga. ciekawe czy teraz będzie robił regularnie...

czy któraś z was wie czym można zrobić odcisk stopy lub rączki niemowlaczkowi na kartce bo chciałam mieć w albumie na pamiątkę?
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 20:51   #1285
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

I drugie czy ma któraś z was karuzelkę Tiny Love ?
tak leoś ma taką http://www.djakdziecko.pl/product/Ka...-Love/?id=1861

Cytat:

Bylismy wczoraj u radcy podatkowo-prawnego i on uwaza, ze mamy racje, a US chce bezprawnie wymusic od nas zmiane w zeznaiu-wtedy juz pozamiatane,bo to my zmienimy swoje zeznanie i gadanina tu nic nie ma do rZeczy musza nam wydac pismo, co wlasciwie im nie pasuje, a oni nie chca tylko na jezyk mowia, ze zle i każa zmienic zeznania......Przywrocil nam cien nadziei...na razie jutro idZie pismo do nacelnikaUS.3majcie kciuki.

reszta nadabiania jutro...dobranoc!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
cześć!
spieszę się pochwalić co Karol dziś zrobił otóż od jakiegoś czasu jak leży często przekręca głowę tak, że twarzą zwraca się do pieluszki(zawsze kładę mu pod główkę). na początku myślałam, że szuka cycka albo że może swędzi go nos, że tak nim trze o pieluchę a wczoraj wieczorem oświeciło mnie, że może próbuje przewrócić się na brzuszek i dziś rano co? ano przewrócił się na brzuch a zaraz z powrotem na plecki
super

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czesc ,
witamy się w 12 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a i zapomniałam dopisać ze KArol chory gardełko czerwone spływa mu wydzielina lekko charczy dostał antybiotyk i w razie pogorszenia skierowanie do szpitala, jak nie bedzie gorzej to w poniedziałek do kontroli, eh
Karol waży już 6400
oby antybiotyk szybciutko zadziałał

Cytat:

Cytat:

Jedyne co to nasz nieszczęsny pępek.. dostaliśmy antybiotyk i mam nadzieję, że to już od nas odejdzie

piękna córeczka

Cytat:
....napisałam rano ze tz zbił szklanke i posprzątał cały dom przy okazji .... a ja się cieszyłam ...
wrócilismy z grila od znajomych ,wchodze do domu i myslałam ze padne .... 2 wory smieci rozszarpane i rozwalone dosłownie wszędzie .... mój pies dorwał . a w smieciach resztki po rybach ,po kurczaku ,pieluchy z kupami......... i takim mixem mam wysmarowane podłogi ohyda , mam teraz większy śmietnik niz współlokatorzy kasi

o nieeee

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 20:56   #1286
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ej! wcale nie to czysty przypadek
ale mnie w przeciwieństwie do Ciebie rogaliki się UDADZĄ
hehe .. zycze ci tego Kochana z calego mego serca .. bo serio serio sa pyszne, oczywiscie Foto koniecznie dodaj

Cytat:

oj hehe no nie mila niespodzianka nie mila
- ale wiesz to bardzo Trudne miec WIEKSZY syf niz oni maja

eh no i Mlody spi dalej usnol ok 20 haha .. a jutro DZIEN DZIECKA ( taa w norwegii dzien dziecka jest w innym terminie, eh no ale chociaz na Mikolaja zaoszczedze - bo bd mial imieninki :P ) - no i Konsul jest wiec prosze o by to zdjecie przeszlo - bo nie widzi mi sie Lata z nim do Oslo :/

Stary 2013-05-31, 21:02   #1287
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no bo kolo 3 mies jest obnizone tempo 110-120 g/tydzien

uf uf uf
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
tylko musimy przed chłopem kitrac, bo za szmaty już fochy stroi.

babskie sIkrety

Cytat:

a dziecina piękna

Cytat:
pewnie jeszcze nie raz sie nie udadza haha
uwielbiam twoje podejście do tematu a co SE będziesz

Cytat:
mam teraz większy śmietnik niz współlokatorzy kasi
nie wiedziałam, że się da

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 21:08   #1288
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

mój kalafior zamiast mózgu dał dziś o sobie znać. wieczorem karmiłam Jakuba, mąż wychodził do sklepu. miałam obejrzeć pogodę i powiedzieć jaka jutro ma być. a ja co? zaczęłam karmić i od razu jak automat: komórka, wizaż. tv włączony a jaw telefonie. mąż wraca pyta jaka pogoda ma być a ja: yyyy... nie słuchałam
potem jak uśpiliśmy Jakuba włączałam nasze pranie. nasypałam proszku, nalałam płynu, odstawiam do szafki, patrze co to za płyn bo coś mi butelka nie pasuje a wlałam dzidziusia zamiast naszego płynu
a teraz drugi raz włączyłam kompa bo zapomniałam o wizażu. już się tak zafiksowałam że wizaż to na komórce przy karmieniu
Stary 2013-05-31, 21:36   #1289
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam, witam!!!

Wczoraj małemu włączył się Jaś- Maruda, pogoda była brzydka - deszcz i burze, więc przesiedzieliśmy dzień w domu, było ciężko...Wiec dziś po karmieniu zapakowałam małego i pojechałam z nim na miasto tramwajem po raz pierwszy Wyprawa 4 godzinna - zwiedziliśmy Planty, Smyka w Galerii Krakowskiej i Rynek Bo jak to Krakus a Rynku jeszcze nie widział Zaliczyłam karmienie i przebieranie w Smyku - poza tym, że śmierdziało, bo nie wyniesli kosza z pampersami to było bardzo przyjemnie, w srodku jest ładnie, mały obrazki z zaciekawieniem oglądał.

Dziś było u na dosyć ciepło, czasami chmury naszły ale ogólnie w krótkim rękawku mozna latać. Weszłam do windy w GK z babką, której dziecko (w podobnej wielkości co moje miało na sobie ciuszki + misiowy kombinezon z kapturem + koc A mama? W krótkim rękawku!
A mój Kubuś w body z krótkim rękawem, pajacu, czapeczce i przykryty kocykiem średnio grubym....

Plan na jutro: wysłać tatusia z małym na długi spacer i w tym czasie się obijać

Cytat:
tez mamy foczke, ale ani razu jej jeszcze nie uzylismy... nie slizga sie z niej? podscielasz tetre?
Foczka jest super, mały siedzi na niej tak spokojnie ALE ma jedną wadę jak dla mnie - ciężko jest umyć szyję. Ostatnio zauważyłam u małego w fałdkach pod szyją mega bruda Także teraz posiedzi w foczce, ale później wyciągamy i odchylamy szyję i szorujemy.

Cytat:
u mnie już prawie cały czas mm idzie. Mały nie dość, że się nie najada, to już coraz częściej nie chce cyca ssać. Odciągam, ale max 60ml z dwóch piersi - najpierw laktatorem, a potem ręcznie. Powoli godzę się z tym, że przegrałam walkę o kp. Mam wyrzuty, ale jak widzę uśmiechniętą twarz synka, kiedy jest najedzony, to wiem, że jest szczęśliwy.
Też tak uważam, że najważniejsze, żeby maluszek był najedzony i się nie męczył przy cycu Ja też odciągam 60 ml, co to jest, jak mały w jego wieku powinien jeść ok. 130 ml.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A ja za tydzień wracam już do pracy. Cudnie nie ma co
Współczuję...to w Holandii taki krótki macierzyński ?

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
cześć!
spieszę się pochwalić co Karol dziś zrobił otóż od jakiegoś czasu jak leży często przekręca głowę tak, że twarzą zwraca się do pieluszki(zawsze kładę mu pod główkę). na początku myślałam, że szuka cycka albo że może swędzi go nos, że tak nim trze o pieluchę a wczoraj wieczorem oświeciło mnie, że może próbuje przewrócić się na brzuszek i dziś rano co? ano przewrócił się na brzuch a zaraz z powrotem na plecki

Cytat:
ja dostałam matę od znajomej, więc nie zastanawiałam się nad wyborem
Ja też dostanę w prezencie od ludzi z pracy Miło z ich strony.

Cytat:

Cytat:

za mieszkanie

Cytat:

---------------
A właśnie, był ktoś już na solarium ? Bo mam mega ochotę iść, ale trochę się boję....

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2013-05-31 o 21:40
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 21:55   #1290
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Dzień dobry!

Całkiem zapomniałam, że jutro dzień dziecka

Nyaa
widzę, że nie jestem sama z wagą piórkową
moja Ewa ma 4150.. boję się, że to mało ale p.dr powiedziała, że ok..
teraz daję 2 cyce do jedzenia więc może pójdzie w górę!

i w ogóle to się wzruszyłam na wizycie..
przy sprawdzaniu jak stawia kroki przebrała parę razy nóżkami wpatrzona prosto w tatę i na samym końcu uśmiechnęła się do niego

dziś się dowiedziałam co znaczy pełna pierś- normalnie tryskało

za wagę i bilans - jak ok, to ok, nie martw się i nie porównuj!
Jaka ślicznotka! A usteczka ma takie słodkie, jak mój Krzysio
A pełne cycki tryskające mlekiem - wiem coś o tym. Teraz, jak podaję Małemu leki, to "dolewam" mleczka, taki mix Mu robię - i jak krowa się doję, ręcznie, po 2-3 strużki mi lecą do kubeczka

Cytat:

omg...

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
hej, mój Michasio w końcu po 7 dniach zrobił ogromną kupę co za ulga. ciekawe czy teraz będzie robił regularnie...

czy któraś z was wie czym można zrobić odcisk stopy lub rączki niemowlaczkowi na kartce bo chciałam mieć w albumie na pamiątkę?
Też mam w albumie miejsce na odcisk stopy i dłoni i nie miałam pomysłu, jak to zrobić, więc w końcu obrysowałam tylko kontur

Cytat:
mój kalafior zamiast mózgu dał dziś o sobie znać. wieczorem karmiłam Jakuba, mąż wychodził do sklepu. miałam obejrzeć pogodę i powiedzieć jaka jutro ma być. a ja co? zaczęłam karmić i od razu jak automat: komórka, wizaż. tv włączony a jaw telefonie. mąż wraca pyta jaka pogoda ma być a ja: yyyy... nie słuchałam
potem jak uśpiliśmy Jakuba włączałam nasze pranie. nasypałam proszku, nalałam płynu, odstawiam do szafki, patrze co to za płyn bo coś mi butelka nie pasuje a wlałam dzidziusia zamiast naszego płynu
a teraz drugi raz włączyłam kompa bo zapomniałam o wizażu. już się tak zafiksowałam że wizaż to na komórce przy karmieniu
A mówią, że to w ciąży kobieta zamotana łazi; okazuje się, że potem też

Ufffff, Krzyś lepiej!!! Gorączka spadła, prawie nie kaszle, w nosku trochę furkocze; teraz śpi, oby w nocy było dobrze...
Ania
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości