Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-31, 14:27   #3181
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Też sie zdziwiłam i do tego lekarz w ogóle mi nie podpasował ale tak mi powiedział.
A o magnez pytam bo zaczęłam łykać w połowie cyklu i druga faza ładnie mi się wydłużyła i nie wiem czy muszę go teraz łykać cały czas?

dzięki ja w poprzednich cyklach owu miałam 23-24dc a w tym 16 dc i nie wiem na kiedy sie zapisać
Tego nie wiem ja brałam bo miałam skurcze w nogach a poza tym nie łykam nic bo nie czuje takiej potrzeby
Nawet się nie znam na tych fazach

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Tego nie wiem ja brałam bo miałam skurcze w nogach a poza tym nie łykam nic bo nie czuje takiej potrzeby
A po czym poznajesz kiedy konkretnie masz owu?

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
dziewczyny, widziałam takie pytanie odnośnie leków w ciaży
Jeżeli nie wiecie, a nie chcecie zaszkodzić to na ból głowy i gorączkę- czysty paracetamol. lekarze mówią że tak maks 3x1 apap
Na zatoku sinupret- to jest ziołowe
na gardło tantum verde- ale nie co godzine, tylko rano i wieczorem

a tak naprawdę to w pierwszym trymestrze nie bierze się żadnych leków- dla zdrowia dzidzi. Jeżeli oczywiście choroba nie zagraża bardziej.

Dlatego do 13tego tygodnia warto stosować herbate z cytryną i miodem. mleko z czosnkiem i miodem.. jesli chodzi o amol to trochę! i to do użytku zewnętrznego!!!

Pozdrawiam, dzisiaj mam zły humor........ szukałam wózka i nie znalazłam nic :/

herbata z cytryną nie jest dobrym połączeniem i nie powinno się tak pić i tak samo mleko z miodem, jeśli to łączymy to miód traci swoje właściwości
Stary 2013-05-31, 15:46   #3182
justiii87
Zakorzenienie

Ja od rana byłam w pracy, a tam dopadły mnie mdłości od razu wróciłam do domu i o dziwo poczułam się lepiej, ale ta chwila nie trwała długo, znów dopadły mnie mdłości, a co najgorsze jest to, że chce się , a tylko oddaję odgłosy i pluję śliną okropne uczucie, więc poszłam spać i przeszło
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 16:11   #3183
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Ja od rana byłam w pracy, a tam dopadły mnie mdłości od razu wróciłam do domu i o dziwo poczułam się lepiej, ale ta chwila nie trwała długo, znów dopadły mnie mdłości, a co najgorsze jest to, że chce się , a tylko oddaję odgłosy i pluję śliną okropne uczucie, więc poszłam spać i przeszło
Wiele z nas by się dało pokroic za te mdłości;-)

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 16:12   #3184
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

A po czym poznajesz kiedy konkretnie masz owu?

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

herbata z cytryną nie jest dobrym połączeniem i nie powinno się tak pić i tak samo mleko z miodem, jeśli to łączymy to miód traci swoje właściwości
Ja slyszalam że owszem - herbata z cytryna wytwarza substancje rakotwórcze, ale w przypadku kiedy dodaje się cytryne do nie zaparzonej herbaty w której nadal pływa torebka albo fusy. Kiedyś ogladalam jakiś program i tak sobie zapamiętałam. Teraz zawsze wyciagam torebkę i dopiero cytryna. Zapobiegawczo z przyzwyczajenia już - bo przecież tyle ludzi pije herbatę i nic im nie jest

Miodu nie cierpię i za nic go nie zjem. I nigdy nie dodałabym go do mleka, które uwielbiam

To tyle z mojego wymadrzania się:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-31, 18:05   #3185
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość

Dokładnie ja to w ogóle dopiero z opisu Justii tak obrazowo dowiedziałam się co to są mdłości zgagi też nigdy nie miałam więc z moją wiedzą to ciążę przeoczę
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 18:17   #3186
justiii87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość

Ja nie narzekam, aż tak bardzo na mdłości bo dopiero miałam takowe po raz pierwszy, ale to bardzo dziwne uczucie i wolała bym się normalnie , a nie pluć śliną i zdzierać sobie gardło.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Dokładnie ja to w ogóle dopiero z opisu Justii tak obrazowo dowiedziałam się co to są mdłości zgagi też nigdy nie miałam więc z moją wiedzą to ciążę przeoczę
zgaga straszne palenie w gardle.
Na pewno niczego nie przeoczysz
Stary 2013-05-31, 19:18   #3187
PPPatinka
Rozeznanie

MAMOMI - sliczne maleństwo rosnie zycze dużo zdrowka dla Was )

witam nowe staraczki

dziewczyny może Wy mi pomożecie bo ju zglupialam dziś odebrałam wynik z progesteronu i wynosi 10,76

normy laboratorium

faza pecherzykowa 0,2-1,5

faza owulacyjna 0,8 -3,0

faza lutealna 1,7-27

mój gin mi powiedział ze jeśli będzie powyżej 20stu tzn ze owu była a jak mniej to nie było ja dziś mam 23dc czyli faza lutealna i niby jest w normie i co ja mam myslec ze owu nie było ? już sama nie wiem wkurza mnie to
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 19:20   #3188
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
dziewczyny, widziałam takie pytanie odnośnie leków w ciaży
Jeżeli nie wiecie, a nie chcecie zaszkodzić to na ból głowy i gorączkę- czysty paracetamol. lekarze mówią że tak maks 3x1 apap
Na zatoku sinupret- to jest ziołowe
na gardło tantum verde- ale nie co godzine, tylko rano i wieczorem

a tak naprawdę to w pierwszym trymestrze nie bierze się żadnych leków- dla zdrowia dzidzi. Jeżeli oczywiście choroba nie zagraża bardziej.

Dlatego do 13tego tygodnia warto stosować herbate z cytryną i miodem. mleko z czosnkiem i miodem.. jesli chodzi o amol to trochę! i to do użytku zewnętrznego!!!

Pozdrawiam, dzisiaj mam zły humor........ szukałam wózka i nie znalazłam nic :/

Dzięki za info!

Cytat:
Napisane przez Pradip;41086812
Jak samopoczucie? coraz bliżej do końca cyklu :kciuki:
i co będziesz się na ovu rejestrować?[COLOR=Silver
[/COLOR]
Moje samopoczucie chyba lepiej - dzięki że pytasz Chociaz moja wyobraźnia daje znać o sobie chyba bo wczoraj mi się wydawało że miałam zgagę wieczorem
A tak serio to jakoś nie liczę na nic po tym cyklu, bo nie mogliśmy się dotrzeć, a jak już doszło do czegoś to chyba za późno...
@ powinna nie-przyjść za tydzień, więc jeszcze trochę czekania, + ok 3 dni na obsuwę...

Faktycznie, zapomniałam o ovu, zaraz Ci wyślę maila.
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 19:30   #3189
kOmorowska
Rozeznanie

Witam Was może mnie jeszcze pamiętacie,
dawno nie pisałam ale zaglądałam niemal codziennie, musiałam się zregenerować po poronieniu. Wszystko było dobrze do dziś. W pracy pomyślałam "a może zrobię test? w końcu od poronienia minęło już 7 tygodni a ja okresu nie mam" wracając z pracy kupiłam test- zrobiłam go o 18-stej i co ja widzę dwie kreseczki - w poniedziałek idę na betę.
Jestem w szoku
kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 19:50   #3190
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
dziewczyny może Wy mi pomożecie bo ju zglupialam dziś odebrałam wynik z progesteronu i wynosi 10,76

normy laboratorium

faza pecherzykowa 0,2-1,5

faza owulacyjna 0,8 -3,0

faza lutealna 1,7-27

mój gin mi powiedział ze jeśli będzie powyżej 20stu tzn ze owu była a jak mniej to nie było ja dziś mam 23dc czyli faza lutealna i niby jest w normie i co ja mam myslec ze owu nie było ? już sama nie wiem wkurza mnie to
Spokojnie w każdym laboratorium są inne normy wiec ja bym się nie sugerowała w tym wypadku słowami lekarza tylko tym co masz napisane przy swoim wyniku
Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
dawno nie pisałam ale zaglądałam niemal codziennie, musiałam się zregenerować po poronieniu. Wszystko było dobrze do dziś. W pracy pomyślałam "a może zrobię test? w końcu od poronienia minęło już 7 tygodni a ja okresu nie mam" wracając z pracy kupiłam test- zrobiłam go o 18-stej i co ja widzę dwie kreseczki - w poniedziałek idę na betę.
Jestem w szoku
ale wiadomość Trele chyba też tak miała
Na razie mocno trzymam kciuki za bete a w pon będę gratulować
Stary 2013-05-31, 19:54   #3191
kOmorowska
Rozeznanie

Już się nie mogę doczekać poniedziałku, nie lubię igieł ale pójdę
to taki cichy prezent na Dzień Dziecka dla TŻ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 20:17   #3192
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Już się nie mogę doczekać poniedziałku, nie lubię igieł ale pójdę
to taki cichy prezent na Dzień Dziecka dla TŻ
dla maleństwa wszystko
a Tż już wie?
Stary 2013-05-31, 20:19   #3193
kOmorowska
Rozeznanie

TŻ wie pokazałam mu mój prezent
Stary 2013-05-31, 20:27   #3194
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ wie pokazałam mu mój prezent
kurcze jakie to musi być fajne...
Stary 2013-05-31, 21:33   #3195
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Gratulacje Oby tak dalej

Opowiem wam swoją dzisiejszą historię
Poszłam do ogólnego lekarza z wymiotami i zawrotami głowy (niee to nie ciąża )
Trafiłam do lekarki, której nie znam, ale okazała się bardzo miła. Choroby nie zdiagnozowała ale dostałam mnóstwo skierowań
Na TSH, morfologię, OB, mocz i glukozę. Poza tym zrobię prywatnie prolaktynę, bo ona coś mówiła, że coś może być nie tak a nie mogła dać skierowania
Tu pojawia się problem bo mam jeszcze skierowanie do okulisty,endokrynologa i neurologa. Właściwie to nie wiem jak się za tych lekarzy zabrać, bo lekarka coś mówiła, że do któregoś z nich czeka się dwa lata !
Wiem ,że niektóre z was odwiedzają endokrynologa więc może wiecie jak się za to zabrać i czy faktycznie tak długo się czeka?

A poza tym to już mój 9 cykl starań, w poniedziałek zrobię kilka badań i może coś się w końcu wyjaśni.

Wczoraj z Tż byliśmy u przyjaciół oglądać ich nowy nabytek, dwutygodniowego synka Piękny
Niestety wyszliśmy od nich z lekkim dołkiem

A tak na marginesie. Jaki jest koszt zbadania prolaktyny??
co do prolaktyny to najlepiej żeby nie była blisko owu, więc albo wcześniej albo zupełnie po... i potem sprawdziłam info w necie, że w owu mocniej wzrasta, więc może przekłamać ci wynik...

Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość
Witam nowe staraczki
Ja dziś byłam u ginekologa i powiedział ,że nie mam pecherzyków i ten cykl zmarnowany (ale dostałam tebletki na pecherzyki jakies ale nie doczytam sie co napisane jest ;/ i mam brać je od 5-9 dc i mam monitoring miec miedzy 9-11 dc mam nadzieje,że po tych tabletkach bede miec pecherzyki i sie wkońcu uda bo w lipcu bedzie juz 7 cs trace nadzieje już ,że bede w ciazy
to fajnie, że odkryli co jest grane - trzymam kciuki, żeby szybko poszło

Cytat:
czy któraś z Ws łyka magnez?
ja i to prawie nałogowo my kobitki wydalamy przez nasze miesiączkowanie dużo magnezu, dlatego często borykamy się z jego niedoborem. Nie zauważyłam zmian jeśli chodzi o długość cyklu.

Cytat:

chodzi tutaj o uwalnianie się glinu - a tutaj cytat, który rozwieje wasze wątpliwości "Jeśli zaparzymy herbatę i potem po wyjęciu torebki użyjemy cytryny, to nasz organizm przyjmie taką samą ilość glinu niż gdybyśmy nie użyli cytryny, bo kwas cytrynowy rozpuszcza glin zawarty w liściach."
Co do miodu to traci wiele swoich wartości pod wpływem temp, ale o tym, żeby z mlekiem nie mieszkać to nigdy nie słyszałam
Cytat:
Jestem w szoku
to dobrze, że tak szybko się udało
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 04:50   #3196
kOmorowska
Rozeznanie

Fajne ale strach pozostał po poprzedniej ciąży. Nawet nie myślałam, że to tak szybko. Jeszcze tydzień temu mówiłam do TŻ że muszę iść do ginekologa bo wkurza mnie, że @ jeszcze nie ma a tu niespodzianka.
Stary 2013-06-01, 05:47   #3197
peppermint patty
Rozeznanie

Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Jestem w szoku
Suuuuper wiesci!Trzmam kciuki za bete w takim raziepisz jak wynik

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 08:27   #3198
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Jestem w szoku
GRATULACJE !!!! TRZYMAM KCIUKI ZA SPOKOJNE 9 MIESIECY SAMEJ RADOSCI
Stary 2013-06-01, 08:27   #3199
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne ale strach pozostał po poprzedniej ciąży. Nawet nie myślałam, że to tak szybko. Jeszcze tydzień temu mówiłam do TŻ że muszę iść do ginekologa bo wkurza mnie, że @ jeszcze nie ma a tu niespodzianka.
No to teraz tez musisz ale w innym celu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 09:25   #3200
God Of War 20
Zakorzenienie

No tak, ja też oglądałam taki program tak samo panuje przekonanie, że miód z mlekiem coś pomoże a tymczasem to bzdura

Gratuluję komorowska!

Ciekawe co mi ten cykl przyniesie, jest on wręcz książkowy bo co 29 dni, ostatni był co 28 w tym miesiącu zaobserwowałam pojawienie się płodnego rozciągliwego śluzu 27.05 - 13dc było go dość sporo a przy tym ból w podbrzuszu. Wykorzystałam okazję i współżyłam, następnego dnia tj 28.05 również śluz płodny i ból oraz kolejny już nie widziałam śluzu płodnego i współżyłam, ból też zniknął.

Jak na takie książkowe cykle to owulacja powinna wystąpić właśnie w środę, po zniknięciu bólu i śluzu prawda? To jest tak, że tylko w te dwa dni powinnam współżyć kiedy ten śluz się utrzymywał bo plemniki tylko w nim potrafią przetrwać... więc jeśli owulacja by wystąpiła jeszcze później, w czwartek lub piątek to nic by mi nie dało współżycie gdy tego śluzu nie ma? Dobrze prawie?
Jednakże myślę, że jeśli ten ból był tak intensywny przez te dwa dni to właśnie dochodziło do jajeczkowania... trochę zagmatwałam ale mam nadzieje, że zrozumiecie o co mi chodzi

Staram się sobie to jakoś poukładać bo przez ostatnie pół roku ciągle się leczyłam i nie obserwowałam i nie zapisywałam tak skrupulatnie

Już na pewno jest po owulacji bo pojawił się śluz biały, gęsty.

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-06-01 o 09:50
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 09:58   #3201
Eleo765
Zadomowienie

God of War, wydaje mi się, że jeśli plemniczki po śluzie sobie zawędrowały do środka to tam mogą poczekać na owulację nawet 2-3 dni, więc nawet jeśli w kolejnych dniach śluzu nie ma to może on już nie być potrzebny sorry za to infantylne słownictwo !!!

kOmorowska, oczywiście że pamiętamy i baaaaardzo się cieszymy z tobą!

tymczasem gdzie nam uciekła Gegee???

u was też ciągle leje? pogoda co prawda łóżkowa, ale my dziś mamy iść na grillowe imieniny

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2013-06-01 o 09:59
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 10:22   #3202
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
God of War, wydaje mi się, że jeśli plemniczki po śluzie sobie zawędrowały do środka to tam mogą poczekać na owulację nawet 2-3 dni, więc nawet jeśli w kolejnych dniach śluzu nie ma to może on już nie być potrzebny sorry za to infantylne słownictwo !!!

kOmorowska, oczywiście że pamiętamy i baaaaardzo się cieszymy z tobą!

u was też ciągle leje? pogoda co prawda łóżkowa, ale my dziś mamy iść na grillowe imieniny
Słownictwo zrozumiałe
No właśnie też tak to rozumiem bo przecież jeśli nie ma śluzu płodnego to by biedactwa zginęły.

U mnie też leje i pogoda paskudna a fe...
Stary 2013-06-01, 11:47   #3203
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

chodzi tutaj o uwalnianie się glinu - a tutaj cytat, który rozwieje wasze wątpliwości "Jeśli zaparzymy herbatę i potem po wyjęciu torebki użyjemy cytryny, to nasz organizm przyjmie taką samą ilość glinu niż gdybyśmy nie użyli cytryny, bo kwas cytrynowy rozpuszcza glin zawarty w liściach."
Co do miodu to traci wiele swoich wartości pod wpływem temp, ale o tym, żeby z mlekiem nie mieszkać to nigdy nie słyszałam
O widzisz wiedziałam, że gdzieś coś slyszalam ale nie pamiętałam już co :p tylko mi jeszcze utkwiły w glowie te substancje rakotwórcze

KOMOROWSKA gratuluję !

Stary 2013-06-01, 13:46   #3204
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość

Gegee może gdzieś na łonie natury z mężem buszuje

Przesyłam Wam trochę słonka bo u mnie po marnym poranku zrobiło sie ciepło o ładnie
Stary 2013-06-01, 16:14   #3205
badzia987
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny,

podczytuję Was i cały czas trzymam kciuki !!!
Ten wątek był dla mnie szczęśliwy więc i Wam musi się w nim udać
Ja zaczęłam 6 miesiąc ale jeszcze nie znam płci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4892a.jpg (38,5 KB, 28 załadowań)

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:48   #3206
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny,

Piekny brzuszek )) jak będziesz znac plec to pochwal się )
Stary 2013-06-01, 19:18   #3207
Malgos_12
Zakorzenienie

Hejka
My byliśmy dziś na usg i widzieliśmy naszego Kruszka nie było jeszcze serduszka, ale gin powiedziała, że pojawi się na dniach

Badzia - super brzuszek! a masz przeczucia co będziesz miała?

Ja powinnam się pakować, bo już jutro lecę
Stary 2013-06-01, 19:31   #3208
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Hejka
My byliśmy dziś na usg i widzieliśmy naszego Kruszka nie było jeszcze serduszka, ale gin powiedziała, że pojawi się na dniach

Badzia - super brzuszek! a masz przeczucia co będziesz miała?

Ja powinnam się pakować, bo już jutro lecę
No to fajno fajno
A gdzie lecisz bo nie doczytałam chyba...?
Stary 2013-06-01, 19:39   #3209
Malgos_12
Zakorzenienie

do Portugalii
Stary 2013-06-01, 22:58   #3210
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny,

Piękny brzuszek jak to szybko leci to już 6 miesiąc

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Witam się z Wami

Dziewczyny Ja całe dnie . Dziś wybraliśmy się z TŻ na zakupy do Warszawy Miałam w planach tyle rzeczy do kupienia, a na czym się skończyło na trzech postojach w lesie i w Wyszogrodzie na rondzie zawróciliśmy i pojechaliśmy do moich dziadków. O dziwo u nich mi przeszło to chyba wpływ czystego powietrza , ale jak tylko wróciliśmy do siebie znów napad wymiotów wrócił mieliśmy jechać do teściów bo przyjechała rodzina, a później do znajomych na grilla, ale niestety nie dałam rady przespałam całe popołudnie, później zjadłam zupę bo w końcu musiałam coś przełknąć i znów było witaj mój przyjacielu kibelku Nie mam ochoty na jedzenie jedynie mogę jeść truskawki i pić wodę no i sucharki wyjątkowo mi smakują, a żeby tego było mało mam jeszcze zgagę

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
Gegee może gdzieś na łonie natury z mężem buszuje

Przesyłam Wam trochę słonka bo u mnie po marnym poranku zrobiło sie ciepło o ładnie
Kicają jak zające na łące

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

Cytat:
Gratuluję !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości