|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
A my właśnie mamy mały wypadek przy pracy z mleczkiem.. dałam cyca na 5 minut przed kąpielą, bo spał 4 godziny, wybudził się i domagał się mocno jeść.. Potem kapiel.. Ja do cyca, ale ciągnie jak opętany, że o mało cycka nie urwie.. To ja za laktator.. ale ściągneło mi tylko 45 ml.. potem jeszcze z 30 ml..no i maly dalej glodny i troche nie chce zasnąć.. mam nadzieje ze to taki chwilowy wypadek przy pracy.. biorę go na przetrzymanie, może za jakąś godzinę uruchomi się produkcja..
kurcze a jakąś godzine temu mi się lało z cyców.. |
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja na dobranoc wrzucam Sofcię z minką pt."ocho, idzie kupa!"
|
|
|
|
|
#844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Termin za tydzień Ja po wizycie rozwarcie jak 3 tyg temu czyli na 1cm szyjka krótka i miękka ale jeszcze jest. w zasadzie gin powiedział że może się zacząć w każdej chwili ale mogę tez urodzić znacznie po terminie czyli nie dowiedziałam się nic nowego ![]() dostałam tez skierowanie do szpitala, jeśli nic się samo nie zacznie dziać to mam się zgłosić do szpitala najpóźniej 17 czerwca. Mam nadzieję że tak długo nie będę musiała czekać Mała waży 2760g gin stwierdził że łatwiej będzie urodzić, no zobaczymy
|
|
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że też ma kuleczkę od ssania na ustach ![]() Cytat:
aby się jednak samo zaczęło
|
|
|
|
|
#846 |
|
Wtajemniczenie
|
o jaka słodka minka
|
|
|
|
#847 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo, to nieźle. O takiej sytuacji to pierwszy raz słyszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. Może Kubuś posłucha tatusia ![]() Cytat:
![]() współczuję bólu zęba Przemuś ładnie się obłowił na dzień dziecka ![]() Cytat:
2.każdy naturalny skurcz jest na wagę złota bo przygotowuje i dziecko i macicę i szyjkę 3. no właśnie już doczytałam kurcze, ale jeśli to ma być tylko tabletka z prostą oględziną to skromnie na mnie pewnie by nie poidziałało, bo Tż często mnie tym raczy ![]() jaka minka fajna jejjj.. śliczne są te Wasze maluszki... ![]() Tak bym chciała już naszego synusia..
|
||||||
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała ma fajną wagę-kruszynka
|
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Bartuś najedzony leżakuje u tatusia na klacie, więc ja idę się kąpać i chyba położę się już spać bo coś mnie głowa pobolewa
dobranoc |
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrej nocki
|
|
|
|
|
#851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to i tak nie dużo.Mam nadzieję że u Ciebie coś się rozkręci do poniedziałku a jak nie to przynajmniej wiesz już kiedy będą działać żeby Wiktorek był szybciej z Wami Kurcze takie czekanie to chyba jednak jest najgorsze |
|
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
no na orala się nie godzę
a Sofcia ślicznie robi kupki! ![]() Cytat:
2. no właśnie te przepowiadacze niby takie nic, ale naprawdę coś tam robią. dzieciaczek jednak trenuje też przy tym, co widać na KTG zawsze - niech się serduszko też nastawia na poród, to ogromny wysiłek ![]() 3. mam nadzieję, że podziała - to podobno najskuteczniejszy i najbezpieczniejszy sposób na wywołanie. w sensie ta oględzina tylko że są w różnych formach podawane... może stężenie tej naturalnej jest różne w zależności od faceta i twój akurat oględzinowo średnio daje radę? (tylko mu tego nie mów, bo pewnie się poczuje urażony w swojej męskości
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#854 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale fajowa minka Cytat:
za wizytę i za wagę Małej- przynajmniej wiesz, że raczej nie będzie klocuszkiem
|
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
jak myślicie, opłaca się kupować taką karuzelkę? :
http://allegro.pl/karuzela-pluszowa-...275169962.html w Przemkowym pokoju jest karuzelka FP z misiami, ale on tam śpi tylko nocą, a w dzień jest z nami w salonie, mamy tu łóżeczko turystyczne do którego wędruje na dzienne drzemki jak marudzi, i zastanawiam się czy nie zamontować to jakiejś taniej karuzelki, bo w sumie tu dużo czasu spędza w łóżeczku nie chcę przekładać tamtej bo jest z lampką i projektorem i przydaje nam się tam w nocy bo tutaj z nami jest tylko w dzień więc bez sensu. ale nie wiem czy kupowała któraś z Was taką tanią nie na baterię? nie wiem czy warto ...
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely no cudnie razem wyglądają
jednak nie idę spać, muszę poczekać na pranie bo moje dziecko nie będzie miało co na siebie włożyć
|
|
|
|
#857 |
|
Rozeznanie
|
Melduje ze 30.maja przez cc przyszedł na świat mój synek Wojtuś. Cale 3970gr i 53 cm szczęścia. Poród niełatwy, mam teraz lekki zjazd, ale synek wynagradza mi wszystko. Nie mogę spać tylko, bo go ciągle obaerwuje
|
|
|
|
#858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ostatnio stwierdziłam że mam dużo ubranek dla małej ale znowu sobie tak myślę że przynajmniej nie trzeba będzie tak szybko tego prać i suszyć |
|
|
|
|
#859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() synek całkiem spory |
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
vil, ja nie mam żadnej karuzelki, ale może Przemkowi wystarczy coś, co będzie mógł po prostu kopnąć, boksnąć... i nie musi się wtedy ruszać samo z siebie. dźwięków też nie trzeba jakichś dodatkowych, bo za dnia to się już dość dzieje.
ale może by pomyśleć w ogóle o innych zabawkach na dzień, na jego fazy aktywne? nie wiem, co od kiedy się daje, ale może niech łóżeczko będzie od spania, a do zabawy jakaś mata edukacyjna...? tam też wiszą jakieś rzeczy nad głową i jest szaleństwo
|
#862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3. no wiesz.. nie powtórzę mu tego, bo cokolwiek to oznacza to jego męska duma mogłaby poczuć urazę ![]() z drugiej strony może jednak coś tam działa, bo za każdym razem przy badaniu na fotelu gin mówi że jest lepiej czyli jakiś progres jest ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz jak tylko dasz radę, jak doszło do cesarki... u mnie będą działać w niedzielę i się też obawiam, że nie zaskoczę, i będą ciąć
|
|
#864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w szpitalu też zamiast spać gapiłam się na małego Cytat:
topi się w rozmiarze 56
|
||
|
|
|
#865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech mały zdrowo się chowa, a Ty szybko wracaj do formy ![]() a próbowałaś sn, czy od razu decyzja o cc ? Cytat:
weź nie strasz..bo ja aż tak dużo ubranek nie mam
|
||
|
|
|
#866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie duży się urodził a masz jakieś ubranka na 50?bo mi też się kruszynka zapowiada mam co prawda kilka bodziaków 50 ale większość 56 więc pewnie też będą duże na początek |
|
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#868 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamciatka tak patrzę i urodziłaś równo 10 dni po tp
|
|
|
|
#869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy czy siku pójdzie bokiem, czy mu się mocno uleje albo czy przy przewijaniu nie wierzga tak, że brudzi ubranko z kupy po prostu mało co na niego pasuje i musimy więcej prać oczy mi się zamykają ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
ze 3 pajace pasują na niego tak w miarę, jedne półśpiochy i ze 3 body |
||
|
|
|
#870 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już idę spać bo cos mnie zaczyna kręgosłup boleć od tego siedzenia, mam nadzieję że jutro obudzę się w lepszej formie bo nie mam zamiaru iść do porodu przeziębiona. Nafaszerowałam się czym mogłam i spadam do łóżeczka
![]() dobranoc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

aby się jednak samo zaczęło 

a on sam będzie gdzieś 9:30 na obchodzie i ... zobaczymy dalej. chyba zaraz zacznę szukać coś na ten temat na niemieckich stronach, bo się zaczynam ciężko zastanawiać, co oni chcą ze mną zrobić
doktorek mówił, że w sumie nie zdziwiłby się, jak bym się stawiła w szpitalu wcześniej, bo poród się sam rozkręci. no ale ja jeszcze nic nie czuję 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

weź nie strasz..