![]() |
#841 |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Jak uwieść żonatego faceta?
A Ty nie masz ustalonego w głowie jakiegoś terminu? Bo przecież na pewno nie chciałabyś być tą drugą nie wiadomo jak długo, prawda?
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako kobita w twoim przedziale wieku, oraz przekonana, że na marne związki nie warto marnować życia - patrzę na wszystkie okoliczności u ciebie tak: -jego szczerość, która dobrze nie zwiastuje: mówi ci to wszystko jakby beztrosko, jakby bezmyślnie, jakby bez refleksji, jakby lubił gadać, co mu ślina na język przyniesie jeśli jest z niego gaduła, lubi mówić o sobie, ogólnie mówić wiele - to przerąbane, bo to facet "słomiany ogień", facet, co "dużo ryczy, mało mleka daje", znam ten typ człowieka i zawsze jest wiele krzyku o nic z takimi: gęba pełna słów, a nic z tego nie wynika -mówienie wprost o miłości do niej - to zły znak, ponieważ z uczuciem wygrać sie tak łatwo nie da; on zawsze będzie się mógł wykręcić tym uczuciem "ale ja w sumie ją kocham, nie mogę..." I nie zdziwię się, jak w momencie, kiedy będziesz sądziła, że on się zdeklaruje - to on rozmyje wszystko tym "jednak kocham ją... nie wiem co dalej" zamiast sprawę jasno - to on wyślizgnie się jak piskorz zamiast rzeczowości - będzie mgła i zakadzanie oczu. -małżeństwo zawarte w wieku, kiedy rozsądek bardziej podpowiada co robić, a nie uczucie Niewiele o niej wiesz, a to jest kluczowe: z jakich powodów on z nią jest, przez jakie cechy jej charakteru? Takie są ![]() -wyznania uczuć po tak krótkim czasie Taka romantyczność jest dobra dla dwudziestoparolatka najwyżej - w jego wieku oznacza kłopoty, bo można założyć, że on kadzi jak malowanie, a nie jest romantyk w zbroi złotej. W tym wieku ciężko, jak to mówię, o Myszkinów, masz 98% szans, że trafiłaś na "kochliwego człowieka", co na chłopski język się przekłada: podrywacz. Dlatego dobrze by było wiedzieć, jaka jest jego przeszłość związkowa - jeśli hulał i od jednej do drugiej się odbijał, to jesteś w czarnej d. i - dla mnie - to by zakończyło temat. Skoro on w wieku lat 37 nadal z tego nie wyszedł, to wtedy na bank "Hugh Hefner" z niego, a nie romantyczny dżolero z różą w zębach, prosta sprawa! Ponadto: "jak szybko przyszło - tak szybko może przejść"; szybkie wyznania oznaczają brak refleksji nad tym co się mówi, nie branie odpowiedzialności za swoje słowa: człowiek w wieku dojrzałym już wie, co stoi za słowem "kocham" i nie rzuca ich byle jak i szybko. Zastanowi się, zanim to powie. A on na dzień-dobry z tym wyjeżdża. To oznacza czarne chmury na horyzoncie, niestety. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-31 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#845 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
na twym miejscu (no powiedzmy, bo ja bym z pewnością się w takie coś nie pchała, życia by mi było szkoda) to ja bym wstecz się dowiadywała, jaki był: jak lubił hulanki, to sprawa jest przekreślona "na ament" i trzeba wykazać już nie naiwność, ale debilną naiwność, by wierzyć w zmianę. Jego romans wtedy by był logiczną konsekwencja przeszłego życia, pokazałby, że on po prostu nie umie być wierny, nie umie długo w związku usiedzieć bez szukania wrażeń.
Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-31 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 | |
Konto usunięte
|
stara duchem
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- A skąd masz pewność, że to nie jest pierwszy raz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Facet gdyby chciał to by dawno powiedział ![]()
![]() |
![]() |
#854 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez kalincia Czas edycji: 2013-06-01 o 05:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
Kalincia lepiej powiedz czy z nogą lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
BAN stały
|
Autorko, cokolwiek powiesz, będzie wykorzystane przeciwko tobie.
Myślę, że pół roku to dobry czas, o ile będziecie w tym czasie zacieśniać więzi. On jednak musi wiedzieć po jakimś czasie, że ty nastawiasz się na odejście, jeśli tego nie zrobi. I ty nastaw się na to wewnętrznie, bo może się to tak właśnie skończyć, że pan nie będzie umiał podjąć decyzji. Lub nie będzie chciał, chociaż będzie mówił inaczej. ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Lepiej, lepiej. Jak to ktoś napisał - do wesela się zagoi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież założyłaś wątek, w którym prosisz o radę, co zrobić, żeby "uwieść" żonatego faceta. To świadczy o tym, że nie cieszysz się tym, co jest, tylko kombinujesz, jak zrobić, żeby było inaczej... No, a jeśli chodzi o ten brak seksu z żoną, to dziwna sprawa. Musiało im się dobrze układać w łóżku, skoro się pobrali, zdecydowali na rodzinę. I jej się tak nagle odechciało? Młodej kobiecie? Gość nie potrafi jej podniecić, rozpalić? Cienki jest w te klocki, czy się nie stara, bo od żony "się należy"? A może sekszą się, jak nigdy dotąd, bo gość ma dodatkowy dreszczyk emocji w postaci skrywanej kochanki? No i na koniec. Tym, że gość chce żonie powiedzieć, nie zawracałabym sobie głowy. Jak jej powie, to dopiero jest o czym gadać. Wg mnie oczywiście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Flawless
|
Odp: Dot.: Jak uwieść żonatego faceta?
No ale przecież na dobrą sprawę nie chodzi o to czy jest czy go nie ma. Raczej o to, że nie wszystko co facet mówi musi być prawdą, a ona bierze to za pewnik tylko dlatego, że wyszło z jego pięknych ust.
A umówmy się - nie można powiedzieć, że ona nie ma podstaw, żeby mu nie wierzyć. Podstawy są i to dość mocne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#863 |
Rozeznanie
|
nie mam takiej pewności, ale dzieliłabym przez co najmniej dwa wszystkie opowieści i zwierzenia faceta, który (dla przykładu):
1) źle nie mówi o żonie, a wręcz mianuje ją, że jest dobrym człowiekiem, 'uważa, że ją szanuje', 2) mówi, że żonę kocha, 3) ma żonę ładną, atrakcyjną 4) twierdzi, że ta mu zazwyczaj odmawia seksu i jak autorka rzecze dupy nie daje autorka połknęła bajer swojego kochanka i wierzy, że jest tak jak on mówi i nie przyjmuje chociażby możliwości, że jej facet czasem mija się z prawdą. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 | |
BAN stały
|
Cytat:
Może, oczywiście wciskać typowy bajer "żona go nie rozumie, wcale ze sobą nie śpią". Ale czasem to prawda. Zdarza się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Wtedy sprawdzą się za to moje słowa, że on nie szuka miłości, bo żonę kocha i szanuje, szuka tylko pupy łatwo dostępnej. Nie wiem czy to nawet nie gorsza opcja dla autorki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście to wywód czysto hipotetyczny, bo nawet jakbym nie była w związku, to mnie facet z obrączką na palcu, tudzież facet w związku nieformalnym, po prostu nijak nie kręci. nie mój target. ![]() konkluzja jest taka, że dla mnie po prostu ten facet jest niewiarygodny, co wynika z jego czynów i gadki, więc mu nie ufam i nie wierzę. i myślę, że on może autorce pociskać różne głupoty a ona w to wierzy z wielkim podnieceniem, jaki to on szczery i dobry. Edytowane przez overmind Czas edycji: 2013-06-01 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 | |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że mówi prawdę i myślę że moja opinia jest bliższa prawdy, dlatego że to ja go znam, a nie Ty. Aż takim nałogowym kłamcą nie jest skoro ciężko mu z tym, że okłamuję żonę i chciałby przestać kłamać. Prawdziwi kłamcy trochę inaczej do tego podchodzą. Poza tym sam podkreśla, że ważna jest dla niego szczerość i gdyby chciał tylko na chwilę się pobawić i potem mnie zostawić, to mógłby mi powiedzieć że są z żoną w separacji czy coś w tym stylu
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#869 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do tego, że jest mu ciężko - wiesz, nie dziwię się, w końcu sumienie na pewno działa i robi swoje, w końcu to żonie obiecywał, że to dozgonnie razem będą. ciężko mu też pewnie z tego wzgledu, bo masz już coraz większe wymagania, bo postanowiłaś go jakoś bardziej przywiązać. czuć musi, ze atmosfera się zagęszcza. niech powie żonie, ona ma prawo wiedzieć, gdzie jej mąż po godzinach siusiaka moczy. jak powie, to będzie przynajmniej uswiadomiona. Cytat:
![]() ![]() aaaa i zapomniałam, proszę nie wrzucaj mnie razem z tobą do jednego worka kobiet pt. "my", bo na prawdę wieeeeeeele lat świetlnych nas różni, o czym przekonałam sie czytając twoje wypowiedzi, wiec sobie nie życzę. ![]() Edytowane przez overmind Czas edycji: 2013-06-01 o 12:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ha ha ha ha ha ha . Watek powinien byc w perełkach 2013 jak dla mnie ![]() ![]() A prawdziwy kłamca kłamie tak, by osiagnac swoj cel i zmylic przeciwnika . Ty naiwnie myslisz, ze wobec ciebie jest szczery, a okłamuje zonę D , a to ona stoi wyzej w jego hierarchii niz panna poznana od dupy strony zaledwie 2 msce wczesniej. Okłamuje was OBIE, aby otrzymac od obywdu jak najwiecej korzysci. Ty i tak tego nie zrozumiesz ![]() ![]() Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2013-06-01 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.