Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 00:24   #4021
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy do domku wzięłam prysznic i przyleciałam "chwalić sie" zakupami w kinie było super, Star Trek poplakalam sie pare razy.
Nie mogliśmy wyjść z galerii bo ulewa była taka ze strach. Kałuże po kostki, samochody nie mogły w niektórych miejscach przejechać i lało z 2 godz. Ale TZ kochany poleciał w te ulewe po auto i podjechał pod same drzwi galerii

Dla Majeczki mamy:
- szczotke i grzebyk
- obcinacz
- szczotke do mycia butelek
- gruszke do noska
- silikonowa nakładke na palec do mycia dziaselek
- podklady po materac do łóżeczka i wózka
- pieluchy tetrowe
- patyczki z ogranicznikiem
- 2 razy linomag różowy
- 2 razy chusteczki nawilzane
- mleczko do mycia ciałka hipp
- krem z filtrem 50 hipp
- 6 par przecudnych skarpeteczek

Mama kupiła sobie:
- 2 staniki biały i cielisty
- 2 pary plaskich butków (juz nie daje rady z obcasami)
- 2 książki do czytania w wolnej chwili

Zapomniałam że akcji porodowej nie da sie zaplanować bo moze być wcześniej wybacz
Aleeee zakuupy
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabki
Dopiero teraz sie melduje,miałam megaa zaganiany dzionek.
Ale kupilismy materacyk do łozeczka-wypełniony gryką ,do tego pościel ,ochraniacze i baldachim rózowe w misie w poniedziałek wam foty wrzuce bo Tz sciagnie mi fotki w pracy na czytniku bo mój kabel usb zaginął.Jestem happy
Hej żabko!

Tobie też widzę zakupy się udały

Melduję, że mój synek ma wstępnie przygotowany swój kącik u nas w sypialni
Jest łóżeczko z materacykiem, przewijak i panel z lampką od karuzelki
Tatuś się bardzo starał żeby synek miał wszystko na swój pierwszy Dzień Dziecka
No i drewniane literki z imieniem są zamówione

Materacyk i przewijak są póki co w foliach- po pierwsze żeby się nie kurzyły, a po drugie - w razie wizyt kindziorka naszego przykleimy tam taśmę dwustronną by się uczył, że nie można
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjecie008.jpg (33,2 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjecie009.jpg (33,1 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-01 o 00:29
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 00:30   #4022
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Aleeee zakuupy

Hej żabko!

Melduję, że mój synek ma przygotowany swój kącik u nas w sypialni

Materacyk i przewijak są póki co w foliach- po pierwsze żeby się nie kurzyły, a po drugie - w razie wizyty kindziorka naszego przykleimy tam taśmę dwustronną
Pięknie ma mały królewicz
Ja juz sie nie moge doczekać łóżeczka Majeczki u nas w sypialni wtedy chyba naprawdę poczuje ze to juz tuż tuż

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 00:32   #4023
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie ma mały królewicz
Ja juz sie nie moge doczekać łóżeczka Majeczki u nas w sypialni wtedy chyba naprawdę poczuje ze to juz tuż tuż
No, mój mąż to siedzi i się gapi na te łóżeczko i przeżywa jakby się właśnie dowiedział, że dziecko będzie miał
I mi tłumaczy jeszcze "Wiesz ... syna będę miał"

Ok, zmykam do łóżka
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 00:36   #4024
misiaczka555
Wtajemniczenie

Brzuch mnie boli chyba za dużo tego chodzenia....

Jako że już po północy.................. ..............
witamy sie z Majeczką w 30 tc
W końcu doczekałem sie trójeczki z przodu tylko TZ sie zestresowal

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
No, mój mąż to siedzi i się gapi na te łóżeczko i przeżywa jakby się właśnie dowiedział, że dziecko będzie miał

Ok, zmykam do łóżka
uroczy mężuś

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 06:48   #4025
idzia111
Zakorzenienie

karolajn1987 Dużo, dużo zdróweczka, lekkiego porodu, i spełnienia wszytskich marzeń

Witam się, za nowe tygodnie ...

i zmykam, za 30 min. wyjeżdzamy. Trzymajcie kciuki, bo o 9 dentysta-sadysta

Miłego dnia
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 07:34   #4026
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Jeszcze śpicie?
WSTAWAĆ!!! Dzień Dziecka dziś
Cytat:

Ok, zmykam do łóżka
Ooooo jak słodko To takie fajne jak TZty sie do brzuszków przytulają albo tak sie rozczulają przy łóżeczku

Cytat:
Brzuch mnie boli chyba za dużo tego chodzenia....

W końcu doczekałem sie trójeczki z przodu tylko TZ sie zestresowal

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

uroczy mężuś
z tygodnie z 3

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-01, 07:35   #4027
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
W końcu doczekałem sie trójeczki z przodu tylko TZ sie zestresowal[COLOR="Silver"]

Witam
Dziś dzień dziecka
z tej okazji kupię dziś coś dla mojego maleństwa w brzuszku bo w hurtowni dziecięcej zniżki z tej okazji

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 07:36   #4028
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

O właśnie też coś kupię Antoniowi

Stary 2013-06-01, 07:50   #4029
Oliath
Zakorzenienie

Hej
Mala juz szaleje z barbie i konikiem. Szkoda, ze pada, bo szwagierka w prezencie na Dzien Dziecka chciala zabrac ja do ZOO na caly dzien, a tak to trzeba plan awaryjny opracowac.
Na razie sniadanko i toaleta, ale mi sie chce spaaaaac....
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 07:50   #4030
fiazo
Zakorzenienie

o patrzę, że nie długo będzie kolejna część, ale to pewnie po weekendzie
na weekend zawsze pusto

Synek
Stary 2013-06-01, 07:53   #4031
Oliath
Zakorzenienie

Aaaaaaa, Neni, cudny ten Wasz kacik maluszka!
Chyba jestes pierwsza sposrod nas, ktora pokazala fote kacika
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 07:57   #4032
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Witam sie i ja. Musze isc do samochodu zeby Wojciechowi przyniesc Lego z.okazji Dnia Dziecka Na razie oglada bajke i jest nieswiadomy swego swieta

Wydaje mi sie ze brzuszek mam nizej. I zdecydowanie lepiej mi sie spi od 2 nocy na prawym boku. Mam sie martwic?

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-06-01 o 07:58
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 08:15   #4033
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
karolajn1987 Dużo, dużo zdróweczka, lekkiego porodu, i spełnienia wszytskich marzeń
Miłego dnia
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Aaaaaaa, Neni, cudny ten Wasz kacik maluszka!
Chyba jestes pierwsza sposrod nas, ktora pokazala fote kacika
A wcale, że nie p

Dzień dobry wszystkim
Pogoda pod psem i chyba zostane dziś w łóżku
Stary 2013-06-01, 08:29   #4034
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

tiaaa pusto na naszym wątku :p
Oli to sie mała musi cieszyć
Kupię też prezent Tztowi taka piłke do kosza jojo za 6 zeta widziałam w zabawkowym
Wiecie co zastanawiam się czy ten mój termin cc tzn że jest 5 dni przed normalnym TP to czy to ma jakieś znaczenie? Nie ma u mnie żadnych medycznych wskazań tylko dogranie terminu z ginkąx ale jednak Antek będzie o te 5 dni krócej w brzuszku Mogłybyście zapytać ginów czy to ma znaczenie?
KEJT co Ty o tym myślisz?

Stary 2013-06-01, 08:29   #4035
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
En ciesze sie ze Cie nie zostawili w szpitalu i nie jest tak zle jak lekarz twierdził na wizycie.. masz szyjke 3 cm ja to mam 2,5 a odczuwasz pokłowanie w kapie jakies?
No wlasnie to tak jak ja na ost wizycie 3 tyg temu szyjka 3 cm... a teraz 2,5 lekarz stwierdził ze sie szybko skurczyla plus to kłocie itp to pewnie Tobie dlatego sie kazali oszczedzac ... ale wsumie zeby odrazu do szpitala? No niewiem. Ja mam lezec odpoczywac a prawda jest taka ze moje gardlo i spiki z nosa jak odpoczywam sa mocniejsze ... niz jak coś robie ( mysle ze to nastawienie tez duzo daje,zawsze sobie powtarzam ze jest ok i jak mysle ze jest ok to jakos sie lepiej czuje rozumiecie? ) A tak to nie robie nic az tak strasznego chociaz zgrzeszylam i bylam z mama w bonarce tesco i kauflandzie.. szukalam proszku dla dzieci powiem jedno.. POGIELO ich z cenami za proszki wkoncu kupilam ludwika dla dzieci bo byl na promocji ( nawet nie chodzi mi o proszki dla dzieci bo to juz wogole paranoja..) szukalam viziru sensitive lub e sensitive ale sie nie doszukalam :P ( w miare rozsadnej cenie) na szczescie mam w czym wyprac ciuszki jutro:P ale bedzie raaaadooochaaa i to jeszcze w nowej pralce na funkcji ubranka dzieciece ( ciekawe ocb musze to obczaic :P ma ktoras ta funkcje ? ciekawe ile stopni,pewnie bedzie pisac na instrukcji) :P
ale sie rozpisalam sory
Kochana skierowanie do szpitala dostałam tak jak pisałam- głównie dlatego, że mały jest bardzo nisko i z dnia na dzien bez kontrolowania tego moze sie zrobic rozwarcie, a wtedy mimo prawie 3cm szyjki bedzie juz bardzo nieciekawie.. do tego mi sie ta szyjka skrocila juz ponad 3 tyg temu i nic sie nie polepszyło, a wiadomo, lepiej dmuchac na zimne niz potem sobie w brode pluć ten lekarz nawet w szpitalu powiedzial, ze to minimum raz w tygodniu trzeba kontrolowac, wiec nic tylko bede rozkraczała nogi. Pokłuwania nie mam

a Ty sie zacznij oszczędzać, bo chyba bardzo chcesz wcześniej urodzić

Cytat:
en tez na amazonie kupilas ten przybornik z tt?? fajny,ile dalas? a ten sterylizator jest swietny z Aventu
tak, to tez na amazonie zamowiłam, 10 funtów

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Przepraszam, że nie nadrabiam- wróciliśmy późno ze szpitala, potem zabrałam się za prasowanie białej partii Adasiowych ubranek- oczywiście na siedząco (jutro czeka mnie niebiesko-zielone- najwięcej tego jest, zostaną mi jeszcze żółte i pastelowe rzeczy, czerwono-pomarańczowe i ciemne ) więc wpadam tylko na chwilę ale jak się ulokuję w łóżku to będę Was podczytywać z telefonu.
No to tak- zatrucie ciążowe (czyli gestoza albo stan przedrzucawkowy- kiepsko ta nazwa na mnie działa) potwierdzone Porobili mi dzisiaj znowu badania- wyniki bez zmian (no jakby od środy mogło coś diametralnie się zmienić ), na szczęście z Małym podobno wszystko ok. Podczas ktg w ciągu 10min zmienił pozycję 35 razy - później już przestaliśmy liczyć z mężem ale Młody i tak furorę robił wśród personelu swoją aktywnością... W środę znowu jedziemy do szpitala- znowu ktg, znowu będą badać krew i mocz i będą robić usg żeby sprawdzić czy ciśnienie nie miało/ma wpływu na Adasia
Nogi mam tak popuchnięte, że jak idę nawet do łazienki to boli. Łee...- posypałam się w tej ciąży.
A- no i gratisowo mam jeszcze anemię porząąądną- wcinam żelazo ale ku mojemu zdziwieniu jakoś mój organiz toleruje te końskie dawki. Zdarzyło mi się dwa razy zwrócić do to jadłam ale to przez tą cholerną gestozę. No nic- jeszcze chwilka- zacisnę zęby i Adaś będzie na świecie- oby cały i zdrowy i oby dało radę donosić tego naszego Żuczka do terminu bez przymusowego cc ]

Trzymajcie się Kobietki i teraz będę "umoralniać" - proszę nie ignorować swojego ciśnienia, badać mocz czy aby nie pojawiło się w nim białko, jak nogi spuchną to obserwować (mnie jak spuchły ponad tydzień temu to nie odpuchły ani na chwilę) i w razie czego szybko do lekarza. Mnie zbywali- jak dzwoniłam do swojej położnej a potem do szpitala to mówili, że spuchnięte nogi/ręce/twarz to typowe objawy w ciąży a jak usłyszeli, że na domowym ciśnieniomierzu wyszło ciśnienie 160/110 to mnie najpierw zjechali, że do tej pory zawsze ciśnienie miałam idealne a poza tym kto mi pozwolił mierzyć sobie samej ciśnienie...Ale nie daliśmy się z mężem zbyć i w końcu stwierdzili, że skoro aż tak panikujemy to możemy przyjechać do szpitala. No i co? No i od razu mnie wzięli na oddział
Słuchajcie swojej intuicji i lepiej dmuchać na zimne i ewentualnie narazić się na kpinę ze strony personelu medycznego niż potem pluć sobie w brodę. Intuicja matki rzecz święta
Ojej, biedny Cynamonku- strasznie Ci współczuję i trzymam za Ciebie ogromne kciuki zeby się polepszyło.. z tego co piszesz to dobrze, ze im nie odpuściłaś, walcz o swoje... zdrówka kochana!

Cytat:

A poza tym wygralam aukcje bujaczka z mojego ukochanego Mamas&Papas , kolekcja Linear Zoo, z melodiami i biciem serca 127 pln z przesylka - chyba niezla cena - foty zalaczam:

tez mi sie bardzo podobaja rzeczy z mamas&papas i chyba cos zamówię

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Pamiętacie moją gołębicę i jajo i moje dylematy sumienie kontra czysty balkon?? Ani ja ani TŻ nie mogliśmy wywalić tej gołębicy i jej jaja no to nasza sierść nie miała dylematów jakoś się wyślizgnęła na balkon wygoniła gołębicę i rozgryzła jajo a potem posłała nam spojrzenie Bogusia typu "co ty ku..a wiesz o zabijaniu" No fakt w porównaniu z jej morderczym usposobieniem to nic Ale szkoda mi się zrobiło ptaszyska

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabki
Dopiero teraz sie melduje,miałam megaa zaganiany dzionek.
Ale kupilismy materacyk do łozeczka-wypełniony gryką ,do tego pościel ,ochraniacze i baldachim rózowe w misie w poniedziałek wam foty wrzuce bo Tz sciagnie mi fotki w pracy na czytniku bo mój kabel usb zaginął.Jestem happy
No to czekamy z niecierpliwością na zdjęcia!

Cytat:

Materacyk i przewijak są póki co w foliach- po pierwsze żeby się nie kurzyły, a po drugie - w razie wizyt kindziorka naszego przykleimy tam taśmę dwustronną by się uczył, że nie można
Bardzo ładnie- nie dziwię się, że Mąż dumny jak paw chodzi

Nie spię od 7 rano... JA!
leje straszliwie, nigdzie dzisiaj nie wychodzę i myślę, że Tż też odpuści sobie długie spacerowanie z psem, przynajmniej rano.
gratuluję nowych tygodni !
Perse dzisiaj zaczyna 34 tydzień, a ja jutro, pojutrze natomiast Neni
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 08:30   #4036
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Cynamonowa Zaświadczam, że Dziewczynki mają tu magiczne kciukasy więc luuuzik będzie dobrze

Pamiętacie moją gołębicę i jajo i moje dylematy sumienie kontra czysty balkon?? Ani ja ani TŻ nie mogliśmy wywalić tej gołębicy i jej jaja no to nasza sierść nie miała dylematów jakoś się wyślizgnęła na balkon wygoniła gołębicę i rozgryzła jajo a potem posłała nam spojrzenie Bogusia typu "co ty ku..a wiesz o zabijaniu" No fakt w porównaniu z jej morderczym usposobieniem to nic Ale szkoda mi się zrobiło ptaszyska

Turlam się do łóżka. Zrobiliśmy dziś pizzę obżarłam się jak mops a teraz zionę czosnkiem. Dobrze, że TŻ też A Antonio testuje rozciągliwość mojego brzucha do granic niemożliwości

Paaaaa
Witajcie.
Ghia ale masz fajnego psa...mi tez bylo zal jaja jak maz wynosil,ale inaczej byscie sie od golebi nie uwolnili...u nas dalej probuja znosic patyki,ale juz je na biezaco wywalam...i teraz juz jest ciut spokojniej...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 08:36   #4037
fiazo
Zakorzenienie

u mnie na razie chmury i słońce, które ledwo się przebija, wczoraj jak urwanie chmury było to akurat mnie w mieście nie było, u teściowej przed blokiem drzewo połamało

Synek
Stary 2013-06-01, 08:36   #4038
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Witam sie i ja. Musze isc do samochodu zeby Wojciechowi przyniesc Lego z.okazji Dnia Dziecka Na razie oglada bajke i jest nieswiadomy swego swieta

Wydaje mi sie ze brzuszek mam nizej. I zdecydowanie lepiej mi sie spi od 2 nocy na prawym boku. Mam sie martwic?
A skurczyki czy cus masz?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 08:46   #4039
fiazo
Zakorzenienie

zbieram się do sklepu dziecięcego, a potem szukać po szrotach zderzaka i miejmy nadzieję, że się uda dziś wszystko z autem naprawić i załatwić

Synek
Stary 2013-06-01, 08:49   #4040
Niunia20
Rozeznanie

cynamonowa
czekamy na zdjęcia wyprawki

Cytat:
Aleeee zakuupy

Hej żabko!

gdzie kupowałaś łóżeczko?? jest białe białe czy transparentne białe?
Stary 2013-06-01, 08:54   #4041
roxi1980
Zakorzenienie

Hej

Witamy się w 31 tygodniu!!!!

I to Tyle z dobrych wieści... Od wczoraj boli mnie biodro Pobolewało już wcześniej, teraz mnie napier****** Sam ból to byłby mały pikuś, ale mam niestabilne i przeskakuje, jakby kość miała wyskoczyć z panewki Dziś jeden nieostrożny kroczek w bok w kuchni jak nalewałam małemu syrop i gdyby nie to, że złapałam się szafki (rozlewając przy tym całą herbatę, syrop i zrzucając owoce...) to upadłabym i to na Norberta Zaje... fajnie Nie mam zielonego pojęcia jak mam funkcjonować. Mamy mieć gości (dzień dziecka), a nie mam jak odkurzyć, chyba, że na czworakach

Neni - śliczny kącik btw: podoba mi się ta Wasza lampka
Cynamonko - tulę kochana i trzymam kciuki za bezpiecznie "dobicie do brzegu" - już dużo nie zostało, dbaj o Was, a my potrzymamy nasze magiczne kciuki.
Enleeve - Bezolek niech siedzi na miejscu i życzę szyjce mocnego ścisku (póki co... )
Misiaczka - gratuluję 30-tki

Dla wszystkich innych rozpoczynających nowe miesiące, tygodnie wielkie

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 08:55   #4042
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość

gdzie kupowałaś łóżeczko?? jest białe białe czy transparentne białe?
Nie do mnie, ale odpowiem białe białe, bo mam takie samo. Na all :p

Edytowane przez karolajn1987
Czas edycji: 2013-06-01 o 08:56
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 08:57   #4043
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Karuzela nie bardzo, bo pluszaki w niej są. Mata nawet fajna, ale wg mnie szerokośc 45cm to bardzo mało. Zależy co kto potrzebuje w sumie, ale młode szybko bedzie z niej spadać.
a np. w macie tez sa pluszaki

Cytat:
1,Kupujecie sol fizjologiczną do przemywania oczu?
2,Kupujecie coś do przemywania pepuszka Octo coś tam,czy stawiacie na to ze sam odpadnie?
3,kupujecie podklady na materac do lozeczka nie przemakalne?
1. tak
2. tak
3. tak

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
mam ogromne skoki ciśnienia- jak już osiąga wysokie wartości to zaczynam się dusić , jestem mocno opuchnięta- wszystkie buty są na mnie za ciasne nawet moje crocs'y , dłonie, szyja, twarz też spuchnięte, kręci mi się w głowie, mam gwiazdki przed oczami mimo, że leżę na kanapie, tak jak pisałam wcześniej zdarzyło mi się zwymiotować (raz jak spałam ), żyły mi powychodziły na całym ciele, robią mi się sine nogi i jasne plamy na nich, no i drastycznie zmniejszyło mi się sikanie mimo, że piję tyle co wcześniej Ale wszystko ma minąć jak się Adaś urodzi I teraz tylko muszą mi wszystko kontrolować bo to ciśnienie może mieć zabójczy wpływ na Małego i w razie czego mam być przygotowana na cc- o każej porze dnia i nocy
biedna Ty, dobrze ze nie dałas sie zbyc i zareagowalas bardzo szybko.
Co do nóg, mam to samo, i mam nadzieje, ze to nic złego nie oznacza.

Cytat:

A poza tym wygralam aukcje bujaczka z mojego ukochanego Mamas&Papas , kolekcja Linear Zoo, z melodiami i biciem serca 127 pln z przesylka - chyba niezla cena - foty zalaczam:

Cytat:
Strasznie to wszystko brzmi!

Moja mama też miała zatrucie ciążowe jak była ze mną w ciąży ... Mam nadzieję, że to nie oznacza, że i ja mam szansę się załapać na te atrakcje
moja tez i zle sie to skonczyło

Cytat:
Dla Majeczki mamy:
- szczotke i grzebyk
- obcinacz
- szczotke do mycia butelek
- gruszke do noska
- silikonowa nakładke na palec do mycia dziaselek
- podklady po materac do łóżeczka i wózka
- pieluchy tetrowe
- patyczki z ogranicznikiem
- 2 razy linomag różowy
- 2 razy chusteczki nawilzane
- mleczko do mycia ciałka hipp
- krem z filtrem 50 hipp
- 6 par przecudnych skarpeteczek

Mama kupiła sobie:
- 2 staniki biały i cielisty
- 2 pary plaskich butków (juz nie daje rady z obcasami)
- 2 książki do czytania w wolnej chwili
za zakupy

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

A czy to nie Idzia pisała że też ma sine nogi z białymi plamami?
nie, ja pisalam

Cytat:

piekny kacik

Dzien dobry
Cała noc lało, teraz pochmurno, maz wysłany na zakupy, nawet mu obrazki potrzebnych rzeczy znalazłam w necie, zeby wiedzial o co dokładnie mi chodzi.
Dzis wielki dzien sprzatania, ja leze maz sprzata Musimy ogarnac nasza sypialnie i składamy łozeczko

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 09:01   #4044
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
A skurczyki czy cus masz?

Wczoraj pobolewalonie ujscie szyjki i pachwiny. Dzisiaj spokoj.

Gratuluje rozpoczetych tygodni!!!

Roxi- wez moze cos przeciwbolowego i moze jakis zel rozgrzewajacy pomoze?

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-06-01 o 09:05
Stary 2013-06-01, 09:06   #4045
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20

Cytat:
tiaaa pusto na naszym wątku :p
Oli to sie mała musi cieszyć
Kupię też prezent Tztowi taka piłke do kosza jojo za 6 zeta widziałam w zabawkowym
Wiecie co zastanawiam się czy ten mój termin cc tzn że jest 5 dni przed normalnym TP to czy to ma jakieś znaczenie? Nie ma u mnie żadnych medycznych wskazań tylko dogranie terminu z ginkąx ale jednak Antek będzie o te 5 dni krócej w brzuszku Mogłybyście zapytać ginów czy to ma znaczenie?
KEJT co Ty o tym myślisz?

Ghia, nie ma to znaczenia. Zwykle planowane cc robi się już od 38 tc.

Dzień dobry!
mąż już przed 7 wstał i pojechał do Warszawy. Na moje nieszczęście mam dziś też jechać, bo trzeba zrobić zakupy remontowe, więc chcąc nie chcąc będę z nim gadać... Ale może kupię coś Fi na dzień dziecka.
Poklepcie swoje brzuszki ode mnie

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 09:09   #4046
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Hej

Witamy się w 31 tygodniu!!!!

I to Tyle z dobrych wieści... Od wczoraj boli mnie biodro Pobolewało już wcześniej, teraz mnie napier****** Sam ból to byłby mały pikuś, ale mam niestabilne i przeskakuje, jakby kość miała wyskoczyć z panewki Dziś jeden nieostrożny kroczek w bok w kuchni jak nalewałam małemu syrop i gdyby nie to, że złapałam się szafki (rozlewając przy tym całą herbatę, syrop i zrzucając owoce...) to upadłabym i to na Norberta Zaje... fajnie Nie mam zielonego pojęcia jak mam funkcjonować. Mamy mieć gości (dzień dziecka), a nie mam jak odkurzyć, chyba, że na czworakach

Neni - śliczny kącik btw: podoba mi się ta Wasza lampka
Cynamonko - tulę kochana i trzymam kciuki za bezpiecznie "dobicie do brzegu" - już dużo nie zostało, dbaj o Was, a my potrzymamy nasze magiczne kciuki.
Enleeve - Bezolek niech siedzi na miejscu i życzę szyjce mocnego ścisku (póki co... )
Misiaczka - gratuluję 30-tki

Dla wszystkich innych rozpoczynających nowe miesiące, tygodnie wielkie
Oj biedaku a gadałaś z lekarzem może nie powinnaś tak z tym łazić

Stary 2013-06-01, 09:10   #4047
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
a np. w macie tez sa pluszaki

1. tak
2. tak
3. tak

biedna Ty, dobrze ze nie dałas sie zbyc i zareagowalas bardzo szybko.
Co do nóg, mam to samo, i mam nadzieje, ze to nic złego nie oznacza.

moja tez i zle sie to skonczyło

za zakupy

nie, ja pisalam

piekny kacik

Dzien dobry
Cała noc lało, teraz pochmurno, maz wysłany na zakupy, nawet mu obrazki potrzebnych rzeczy znalazłam w necie, zeby wiedzial o co dokładnie mi chodzi.
Dzis wielki dzien sprzatania, ja leze maz sprzata Musimy ogarnac nasza sypialnie i składamy łozeczko
A to przpradzam. Moze tez Ci sie zaczyna robic to samo co Cynamonkowi? Skontaktuj sie koniecznie z lekarzem

WOJTUŚ
Stary 2013-06-01, 09:11   #4048
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Roxi znam ten ból- mi od dziecka wypadają kości ze stawów-hipermobilnosc. Najczęściej bezboleśnie, ale czasami właśnie z bioder taki przeszywajacy ból. Jak lezysz na boku, to staraj się rozgraniczac nogi poduszka na szerokość bioder. Poza tym probuj porobic trochę ćwiczeń na biodra, może Ci coś naskoczy prawidłowo. I jedz galaretki...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 09:14   #4049
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Nie do mnie, ale odpowiem białe białe, bo mam takie samo. Na all :p

link link link poproszę:bo unce:

jest dobrze wykonane??
Stary 2013-06-01, 09:14   #4050
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Oj biedaku a gadałaś z lekarzem może nie powinnaś tak z tym łazić
Nie rozmawiałam z lekarzem, bo pogorszyło się po wizycie Jednak jakoś muszę łazić, bo np. pon-śr. Roberta nie ma od 5 do 15, więc ktoś (JA) musi zaliczyć wycieczki do przedszkola i z psem...

Idę do łóżka, bo mąż kazał leżeć, a pojechał na chwilkę do Auchana. Jak wpadnie i mnie zastanie przy kompie, to mnie odstrzeli jak kaczkę

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości