Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 09:15   #4051
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

witam sie w 35tyg..:-* mam dosc,juz nawet mnie gardlo nie boli (dzieki Bogu za czlowieka co wymyslil tantum verde) ale katar mam taki ze mam doac lzy leja sie ciurkiem:-/ ale moze przejdzie,w nocy najgorzej.

wszystkiego najlepszego moje drogie dzieciaczki duze i te w brzuszkach z okazji naszego swieta he

chcialabym isc/wyslac kogos do biedronki po pluszaka dla mojej Zuzi za17zl sa takie fajne i slodziitkie..a mialy byc juz dawno one! pogoda do tylka...

Neni super kacik,zauwazylam kosz wiklinowy czy jakis taki na slynnej komodzie..pewnie z ikei?poszukuje takiego zeby miec tam wlozone pampersy na wierzchu a nie w paczkach..

gratuluje tyg.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 09:18   #4052
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Hej

Witamy się w 31 tygodniu!!!!

I to Tyle z dobrych wieści... Od wczoraj boli mnie biodro Pobolewało już wcześniej, teraz mnie napier****** Sam ból to byłby mały pikuś, ale mam niestabilne i przeskakuje, jakby kość miała wyskoczyć z panewki Dziś jeden nieostrożny kroczek w bok w kuchni jak nalewałam małemu syrop i gdyby nie to, że złapałam się szafki (rozlewając przy tym całą herbatę, syrop i zrzucając owoce...) to upadłabym i to na Norberta Zaje... fajnie Nie mam zielonego pojęcia jak mam funkcjonować. Mamy mieć gości (dzień dziecka), a nie mam jak odkurzyć, chyba, że na czworakach
moze cos wyskoczylo nie wiem czy mozna plastry rozgrzewajace w ciazy, moze zadzwon do lekarza

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
A to przpradzam. Moze tez Ci sie zaczyna robic to samo co Cynamonkowi? Skontaktuj sie koniecznie z lekarzem
alez sie nie gniewam Wątpie, cisnienie mam juz ok, nogi nie puchna, tyle co łapki. Po prostu chyba musze zrobic badania na krazenie i tyle

Za wszystkie rozpoczynajace sie tygodnie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 09:20   #4053
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
link link link poproszę:bo unce:

jest dobrze wykonane??
http://allegro.pl/biale-lozeczka-z-s...179516908.html
Ja mam taki komplet.
Dla mnie jest zrobione ok, typowo proste drewniane wyro chociaż mój tż nie chciał wchodzić do srodka i testować
Stary 2013-06-01, 09:23   #4054
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Hej!

Tak jak mnie już En zapowiedziała: witam się w 34 tc.
W nagrodę mój organizm mi dał dziś rano o 6.30 ciśnienie 129/87...
Po chwili 121/79, teraz - 113/69. Może za szybko wstałam z łóżka, albo coś... Dobrze, że już w poniedziałek wizyta.

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Zaczełam ogladac ten film ale Tz mi przełączył bo stwierdził ze potem bede miec koszmry itp. id. No i tytuł ,,Laura" ...Co miałam zrobic,odpusciłam
Na szczęście wszystko dobrze się skończyło w filmie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 09:36   #4055
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Witam z rana. Leje koszmarnie.

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
no to tak jak myslalam.
mam nadzieje ze nic mi nie zafarbuje itp
Ja prałam białe z białymi, róż z różem, niebieskie z niebieskim w 40 stopniach. A potem prasowanko.

Cytat:
1,Kupujecie sol fizjologiczną do przemywania oczu?
2,Kupujecie coś do przemywania pepuszka Octo coś tam,czy stawiacie na to ze sam odpadnie?
3,kupujecie podklady na materac do lozeczka nie przemakalne?
1. Tak
2. spirytus rozcieńczę z wodą
3. nie, mam taką folię po Małgosi i szczerze tylko raz się przydała jak Małgosia w wieku 2 lat była odpieluchowywana.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
no a te nakladki na sedes uwazam za bardoz przydatne, nie lubie publicznych toalet i nigdy nei saiadam na obcą deske, a nei wyobrazam sobie sikać z obolałym kroczem i z dupą w powietrzu po porodzie
Przez cały pobyt w szpitalu nie zrobiłam ani jednej kupy, a sikałam pod prysznicem bo tam mniej bolało. Przydać by się pewnie przydały przed porodem jakbyś musiała leżeć. Oby nie.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Meli, Meli jak sie nie myle
Ja to gdzieś tutaj u kogoś wyczytałam więc tylko powieliłam o tym kiwi i cytrynie.

Cynamonku zdrówka!
Oliath za tego linka do aukcji!!!

Wczoraj pojechałam z Małgosią do stajni, spotkać się z koleżanką która ma termin ok 3 tyg po mnie. Obie mamy już córki (ona 2,5 letnią Basię) i Małgosia miała się z kim bawić. A ja się załamałam! Ona zawsze była ode mnie bardziej korpulentna, a tu patrze a u niej prawie brzucha nie widać! Chyba czas przestać jeść ciasto! Wczoraj prawie całe zjadłam, powstrzymałam się, żeby mężowi trochę zostawić!
Ale koleżanka ponieważ jako drugie będzie miała synka to przekazała mi ciuszki które dla chłopaka nie pasują po jej Basi No i mam takie 2 wielkie torby do przejrzenia

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

A mi trochę niedobrze.
Małgosia szczęśliwa, dostała kucyka My little pony do czesania z pelerynką i jest happy! Jeszczę chcę z nią jechać kupić jej kolorową pościel, ale pogoda taka, że... Poza tym na Polsacie leci Kopciuszek, wersja z moich dziecięcych lat i nie mogę się oderwać
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 09:48   #4056
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Hej
a ja wzruszyłam się przed chwilą,bo rodzice moi kochani złożyli mi życzenia z okazji Dnia Dziecka...i tak mi się smarkato,i fajnie przez moment zrobiło,że nie pytajcie...
Mój narodzony prawie dorosły dzieć pojechał (pojechała znaczy nad ranem do Lednicy na spotkanie młodzieży,w związku z czym neurotyczna matka tupie nerwowo nóżką w nadziei,że autokar jest sprawny,kierowca trzeźwy,i jutro nad ranem o jakiejś barbarzyńskiej porze będzie można przytulić marnotrawną córkę do piersi.Nienarodzony ćwiczy jak zwykle wypinanie małego tyłeczka(przynajmniej tak mi się wydaje,że to ta część ciała)
Korzystając z wolnego czasu ponadrabiam Was,drogie towarzyszki niedoli,i poprzeglądam oferty wózków.
Miłego dnia

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

I jeszcze coś,bo nie mogę przestać o tym myśleć od kilku dni.
Pytanie z serii durnych,ale mam kłopoty z myśleniem czasami ostatnio-syndrom zbudyniałego mózgu
Czy można mnie zmusić do wzięcia zwolnienia z pracy?
Mam wrażenie,że szefostwo prowadzi ostatnio taką politykę.
Tłumacząc,iż zaraz mnie w firmie zabraknie, zmuszają moje koleżanki do wykorzystywania na maxa urlopów,nawet tych bieżących.
Dziewczyny są przerażone,bo nieplanowany urlop w maju,to porażka,a ja mam wyrzuty sumienia.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 10:17   #4057
kayka11
Raczkowanie

Hej dziewczyny!Wstałam dziś 0 5 rano bo byłam tak głodna,że konia z kopytami bym zjadła.A teraz już po drugim śniadanku,jak tak dalej pójdzie to przez najbliższe 10 tygodni złapie kolejne 10 kg.Tak mi jakoś dziś dziwnie bo Dzień dziecka a moje na drugim końcu Polski na zielonej szkole-smutno mi bardzo bez niej.Mąż się wziął za malowanie,właśnie od pokoju młodej i już twierdzi,że więcej nie maluje nic i mnie wkurza tym bo została mu jeszcze nasza sypialnia,łazienka,i przedpokój i musi to zrobić przed narodzinami dzidziolka.A on nie cierpi malowania,ale co mu zrobie jak funduszy brak na ekipe remontową.Życze miłego weekendowania i w miare możliwości będę poczytywać.
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 10:36   #4058
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Melduję, że mój synek ma wstępnie przygotowany swój kącik u nas w sypialni
Jest łóżeczko z materacykiem, przewijak i panel z lampką od karuzelki
Tatuś się bardzo starał żeby synek miał wszystko na swój pierwszy Dzień Dziecka
No i drewniane literki z imieniem są zamówione

Materacyk i przewijak są póki co w foliach- po pierwsze żeby się nie kurzyły, a po drugie - w razie wizyt kindziorka naszego przykleimy tam taśmę dwustronną by się uczył, że nie można
słodki kącik a dla męża
( mam taką samą lampę sufitową w sypialni )
Stary 2013-06-01, 10:47   #4059
surka
Zakorzenienie

Witam się w ten ponury poranek

Nie mogłam się dzisiaj zwlec z łózka, wstalam o 9:30 mokra jak szczur

Cytat:
witam sie w 35tyg..:-*

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41096190]Hej!

Tak jak mnie już En zapowiedziała: witam się w 34 tc.
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
I jeszcze coś,bo nie mogę przestać o tym myśleć od kilku dni.
Pytanie z serii durnych,ale mam kłopoty z myśleniem czasami ostatnio-syndrom zbudyniałego mózgu
Czy można mnie zmusić do wzięcia zwolnienia z pracy?
Mam wrażenie,że szefostwo prowadzi ostatnio taką politykę.
Tłumacząc,iż zaraz mnie w firmie zabraknie, zmuszają moje koleżanki do wykorzystywania na maxa urlopów,nawet tych bieżących.
Dziewczyny są przerażone,bo nieplanowany urlop w maju,to porażka,a ja mam wyrzuty sumienia.
Pracodawca ma prawo do wskazania, kiedy masz wykorzystać połowę przysługującego ci urlopu.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:13   #4060
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Brawa za wszystkie rozpoczęte tygodnie!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:17   #4061
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Materacyk i przewijak są póki co w foliach- po pierwsze żeby się nie kurzyły, a po drugie - w razie wizyt kindziorka naszego przykleimy tam taśmę dwustronną by się uczył, że nie można
Śliczny kącik

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
witamy sie z Majeczką w 30 tc
W końcu doczekałem sie trójeczki z przodu tylko TZ sie zestresowal

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
i zmykam, za 30 min. wyjeżdzamy. Trzymajcie kciuki, bo o 9 dentysta-sadysta

Miłego dnia
Ju ż chyba po wizycie , ale i tak trzymam

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze brzuszek mam nizej. I zdecydowanie lepiej mi sie spi od 2 nocy na prawym boku. Mam sie martwic?
Po co martwić się na zapas

Cytat:

I to Tyle z dobrych wieści... Od wczoraj boli mnie biodro Pobolewało już wcześniej, teraz mnie napier****** Sam ból to byłby mały pikuś, ale mam niestabilne i przeskakuje, jakby kość miała wyskoczyć z panewki Dziś jeden nieostrożny kroczek w bok w kuchni jak nalewałam małemu syrop i gdyby nie to, że złapałam się szafki (rozlewając przy tym całą herbatę, syrop i zrzucając owoce...) to upadłabym i to na Norberta Zaje... fajnie Nie mam zielonego pojęcia jak mam funkcjonować. Mamy mieć gości (dzień dziecka), a nie mam jak odkurzyć, chyba, że na czworakach
Za tc A z tym biodrem to nie wiem co ci doradzić bidulko

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dla Majeczki mamy:
- szczotke i grzebyk
- obcinacz
- szczotke do mycia butelek
- gruszke do noska
- silikonowa nakładke na palec do mycia dziaselek
- podklady po materac do łóżeczka i wózka
- pieluchy tetrowe
- patyczki z ogranicznikiem
- 2 razy linomag różowy
- 2 razy chusteczki nawilzane
- mleczko do mycia ciałka hipp
- krem z filtrem 50 hipp
- 6 par przecudnych skarpeteczek

Mama kupiła sobie:
- 2 staniki biały i cielisty
- 2 pary plaskich butków (juz nie daje rady z obcasami)
- 2 książki do czytania w wolnej chwili

Zapomniałam że akcji porodowej nie da sie zaplanować bo moze być wcześniej wybacz
Za zakupki

Czy mogę prosić o jakieś opinie na temat tego materaca, wiem, że któraś z was kupowała go, jak wrażenie, jak przyszedł do domu

http://allegro.pl/materac-lateks-60x...257897577.html
Stary 2013-06-01, 11:27   #4062
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry
Lenię się od rana, ale już pomału zaczynam brać się za robotę. Pogoda nie nastraja, ale w końcu dziś Dzień Dziecka i cieszyć się trzeba bez względu na aurę za oknem. Wierzę, że się rozpogodzi.
Tato mój śpiewa od rana i porządkuje sobie szafę, więc ja też się zabiorę za jakieś sprzątanie
Do później mamusie.
Ucałujcie swoje brzusie/dzidziusie od cioci z okazji ich święta.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:31   #4063
d0tkaaa
Zakorzenienie

dziewczyny jakby pojawila sie goraczka to myslicie ze powinnam jechac na IP jak coś?
( nie mam i pewnie miec nie bede ale chcialabym wiedziec co robic w razie w.)
Mialam tyle planow dzis i doopa nie dam rady nic zrobic nie widze na oczy ani nic i ide spac pochwale sie tylko tym co kupilam mojej corce na dzien dziecka.
Sory ze Wam tak lamentuje o tym jak sie zle czuje eh.

lece zagladne pozniej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-06-01 11.07.37.jpg (42,0 KB, 21 załadowań)

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:38   #4064
magolina
Wtajemniczenie

Dobry

dziekuję za wszystkie słowa wsparcia

gratuluję wszystkich nowych tygodni i wszystkich zakupów dzieciowych i nie tylko

Dziś pierwszy czerwca czyli juz coraz bliżej do pierwszych rozpakowań na naszym wątku

Wczoraj bylismy praktycznie pół dnia u teściów, odstresowałam się, najadłam i wyluzowałam. Uwielbiam ich sa tacy kochani, tacy dobrzy....i też już tak nie mogą sie doczekać Adasia. Teściu się wczoraj śmiał, bo teściowa moja nie pija alkoholu a wczoraj stwierdziła, że jak wnuczek się urodzi to ochla sie jak świnia

Przeleciałam Was pobieżnie i z tego co pamiętam:

Ghia super, bardzo sie ciesze, że Tż dostał ta pracę

Cynamonowa kochana moja, współczuje gestozy te dolegliwości które opisujesz brzmią strasznie ale wierze, że wszystko będzie dobrze Adasie to twarde i silne chłopaki, więc na pewno to dziadostwo nic a nic mu nie zaszkodziło. Trzymaj się

Roxy oj niedobrze że aż tak Cię boli to biodro - może jakiś apap złagodzi trochę ten bol oby przeszło, albo przynajmniej złagodniało.

Neni śliczny kącik dla Kubusia

karolajn
a co to dzisiaj za okazja

U nas Tż kończy dzisiaj kominek jeszcze musi go raz umalować, bo nie mamy kasy na kamień, no ale najważniejsze, że już niebawem koniec
W następnej kolejności Adasiowy pokoik
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:40   #4065
karolajn1987
Wtajemniczenie

dotka- słodki pluszak

wróciłam z psem, zmokłyśmy jak kury

stawiam dziś soczki

za nowe tygodnie

Edytowane przez karolajn1987
Czas edycji: 2013-06-01 o 11:41
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:58   #4066
enlevee
Zakorzenienie

karolajn- stooooo lat, stoooo lat, szczęścia, zdrowia, spełnienia marzeń i małej hanki ślicznej jak i ty
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:59   #4067
surka
Zakorzenienie

cynamon_owa

Dobrze, że postawiliście na swoim i wybraliście się do szpitala. Teraz jesteś już pod kontrolą, więc wszystko będzie z wami dobrze

Cytat:
A poza tym wygralam aukcje bujaczka z mojego ukochanego Mamas&Papas , kolekcja Linear Zoo, z melodiami i biciem serca 127 pln z przesylka - chyba niezla cena - foty zalaczam:
Śliczny

Cytat:
kupilam mojej corce na dzien dziecka.
Przytulanka z Biedronki Też się nad nią zastanawiam

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Wczoraj bylismy praktycznie pół dnia u teściów, odstresowałam się, najadłam i wyluzowałam. Uwielbiam ich sa tacy kochani, tacy dobrzy....i też już tak nie mogą sie doczekać Adasia. Teściu się wczoraj śmiał, bo teściowa moja nie pija alkoholu a wczoraj stwierdziła, że jak wnuczek się urodzi to ochla sie jak świnia
Stary 2013-06-01, 12:01   #4068
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
dotka- słodki pluszak

stawiam dziś soczki

za nowe tygodnie
sto lat sto lat, dużo radosci i szczęścia i spełnienia marzeń !!!
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 12:01   #4069
enlevee
Zakorzenienie

Dotka na pewno gorączki nie powinnaś bagatelizować jak tylko się pojawi. Nie wiem natomiast czy w takiej sytuacji IP czy wystarczy tel do lekarza i wziecie paracetamolu na zbicie goraczki..nich sie dziewczyny wypowiedza, bo ja nie mam pojecia
Ale mam nadzieje, ze Ci sie polepszy i ze bedziesz zdrowa myszko no i sliczny prezent Zuzi kupiłaś!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 12:07   #4070
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

hej dziewuszki, ale u nas pogodowa bryndza sie zrobiła ;( a wczoraj było już tak ładnie buuuuu

od rana mamy dzień dziecka, postanosiliśmy że dzisiaj to Ignaś wymyśla co chce robić, co zjeść itp więc wszystko jest zaplanowane pod niego, obudził rano tatę i powiedział że ma stawać bo on tak chce - więc TZ się wygramolił dużo wcześniej niz zwykle na śniadanie wymyślił dwie kromeczki z białym serem i jajecznice teraz pojechali wybrać prezent dla niego.. a dostał już ręcznik kąpielowy z angry birds i zestaw z doświadczeniem ziemia i księżyc

czuję się super a dzisiaj robię sobie dzień lenistwa
wieczorem trochę mnie pobolewały pachwiny ;( no ale tyle się wczoraj nakucałam naklęczałam i nałaziłam na strychu ze w sumie nie dziwota...

martwi mnie jedno, dwa dni temu malowałam Ignackowi na policzkach kredkami do malowania twarzy jakies stworki i od tamtego czasu ma na nich wysypkę i czerwone plany w pierwszej chwili myślałam że to po tych cholernych kredkach... ale przypomniałam sobie że w przedszkolu była wywieszona informacja że panuje rumień zakaźny... no i od rana się zastanawiamy czy to to... od jakiegoś tygodnia ma kaszel i katar, gorączki niet, teraz te krostki i plamy, ma ich też trochę za uszami i na karku... ehhh... a ja w ciąży... jeszcze tego by mi teraz brakowało !!!
obserwujemy jakby co to w poniedziałek na wizytę ;(

cynamonowa - bardzo współczuję puchnięcia i wszystkich dodatkowych "atrakcji", dobrze w sumie że to zdiagnozowali i że jesteś pod obserwacją, jakby co to będą działać

Karolajn - wszystkiego naj !!! w fajny dzień masz urodziny

Neni - ale Ci zazdroszczę już gotowego kącika my jeszcze w lesie..

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-01 o 12:18
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 12:10   #4071
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dotka na pewno gorączki nie powinnaś bagatelizować jak tylko się pojawi. Nie wiem natomiast czy w takiej sytuacji IP czy wystarczy tel do lekarza i wziecie paracetamolu na zbicie goraczki..nich sie dziewczyny wypowiedza, bo ja nie mam pojecia
Ale mam nadzieje, ze Ci sie polepszy i ze bedziesz zdrowa myszko no i sliczny prezent Zuzi kupiłaś!
Dotka Na pewno nie należy jej bagatelizować. zależy jak byłaby wysoka. Jeśli do 38 stopni, to myślę, że paracetamol, kołderka, sok malinowy do herbatki i leżenie, leżenie, leżenie. Powyżej to już raczej lekarz, bo trzeba wziąć coś mocniejszego na receptę na zbicie gorączki.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Karolajn- Wszystkiego najlepszego. Radości, miłości, tylko prawdziwych przyjaciół na twojej drodze życia i oczywiście zdrówka dla ciebie i córeczki.
Stary 2013-06-01, 12:24   #4072
Neni1984
Zakorzenienie

Hej
Rety, jak ja źle dziś spałam... O 5tej się obudziłam i przewracałam się z boku na bok ... Nos zatkany, biodra bolą, nogi też jakoś tak dziwnie mnie bolały ...

Cytat:
Aaaaaaa, Neni, cudny ten Wasz kacik maluszka!
Chyba jestes pierwsza sposrod nas, ktora pokazala fote kacika
Dziękuję
Nie jest jeszcze dokończony, ale i tak ciągle zerkam w tamtą stronę
I nie jestem pierwsza Karolajn pokazywała już swój kącik Swoją drogą prawie identyczny jak nasz
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Perse dzisiaj zaczyna 34 tydzień, a ja jutro, pojutrze natomiast Neni
Perse gratki
Cytat:
gdzie kupowałaś łóżeczko?? jest białe białe czy transparentne białe?
Białe jest, widziałam, że Karolajn już rzuciła linkiem
Ja mam w wersji bez szuflady akurat.

Cytat:
Hej

za tydzień
A z tym biodrem to niepokojące
Chyba zostało Ci leżeć i wskazywać palcem co jest do zrobienia

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Dzis wielki dzien sprzatania, ja leze maz sprzata Musimy ogarnac nasza sypialnie i składamy łozeczko
Miałam wczoraj taki sam dzień
Czekam na fotki łóżeczka
Cytat:
link link link poproszę:bo unce:

jest dobrze wykonane??
Hmmm ... ciężko mi jednoznacznie odpowiedzieć, bo nie oglądałam na żywo innych ... Po skręceniu wydaje się być stabilne, wygląda też ładnie

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Mąż się wziął za malowanie,właśnie od pokoju młodej i już twierdzi,że więcej nie maluje nic i mnie wkurza tym bo została mu jeszcze nasza sypialnia,łazienka,i przedpokój i musi to zrobić przed narodzinami dzidziolka.A on nie cierpi malowania,ale co mu zrobie jak funduszy brak na ekipe remontową.Życze miłego weekendowania i w miare możliwości będę poczytywać.
To trzymam kciuki za męża
Mój też sam wymalował całe mieszkanie
Wczoraj pomalował sypialnię i już koniec
Cytat:
słodki kącik a dla męża
( mam taką samą lampę sufitową w sypialni )

Masz taką lampę jak ta lampka?
Ja też

Ciekawe co jeszcze mamy identycznego?

Dotka gratki za tydzień
A koszyk z komody kupiłam chyba w Castoramie ...

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-01 o 12:25
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 12:26   #4073
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
dotka- słodki pluszak

stawiam dziś soczki

za nowe tygodnie
a zastanawialam sie czy to dzis czy jutro

Wszystkiego Najlepszego Dużo radości, miłości i Spelnienia marzen.

Zaliczyłam juz drzemke, ostatnio po nocy to u mnie konieczność.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 12:30   #4074
karolajn1987
Wtajemniczenie

dzięki Kochane

Cytat:
Masz taką lampę jak ta lampka?
Ja też

Ciekawe co jeszcze mamy identycznego?
komodę :P obok łóżeczka, tylko ja mam kremową
pokaże całość jak tż ściągnie koszulkę Kobe'go Bryanta ze ściany, bo psuje mi cały wystrój

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

a tak w ogóle to moja Hania już jest gwiazdą tv dziś była w DDTVN

Edytowane przez karolajn1987
Czas edycji: 2013-06-01 o 12:30
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 12:33   #4075
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej dwupaki

Ale u mnie pogoda ....leje,wieje,chłodno,po nuro.Zaraz kawke robie
Wyspałam sie,ruszki policzone-dziś az 18 :/ ale nie dziwie sie-nawet taki kurczaczek moze byc przymulony w taką pogode.Ale co jakis czas narywa mi brzuszkiem wiec spoko luzik
Nastawiłam ziemniaki i robimy z Tzem pierogi ruskie dostalismy od wujka ser,ziemniaki,swojską smietanę wiec trzeba to wykorzystac.w miedzyczasie musze sie na jutro pouczyc....
Stary 2013-06-01, 12:36   #4076
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dwupaki

Ale u mnie pogoda ....leje,wieje,chłodno,po nuro.Zaraz kawke robie
Wyspałam sie,ruszki policzone-dziś az 18 :/ ale nie dziwie sie-nawet taki kurczaczek moze byc przymulony w taką pogode.Ale co jakis czas narywa mi brzuszkiem wiec spoko luzik
Nastawiłam ziemniaki i robimy z Tzem pierogi ruskie dostalismy od wujka ser,ziemniaki,swojską smietanę wiec trzeba to wykorzystac.w miedzyczasie musze sie na jutro pouczyc....
dlaczego Ty tak liczysz te ruchy?? lekarz Ci kazał?? z jakiego powodu?
pewnie pisałaś ale ja nie pamietam
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 12:39   #4077
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny jakby pojawila sie goraczka to myslicie ze powinnam jechac na IP jak coś?
( nie mam i pewnie miec nie bede ale chcialabym wiedziec co robic w razie w.)
Mialam tyle planow dzis i doopa nie dam rady nic zrobic nie widze na oczy ani nic i ide spac pochwale sie tylko tym co kupilam mojej corce na dzien dziecka.
Sory ze Wam tak lamentuje o tym jak sie zle czuje eh.

lece zagladne pozniej.
A ile masz gorączki? Weź Apap jeśli jeszcze nie wzięłaś. Gorączka powyżej 38 stopni jest niebezpieczna dla malucha.
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41098294]
martwi mnie jedno, dwa dni temu malowałam Ignackowi na policzkach kredkami do malowania twarzy jakies stworki i od tamtego czasu ma na nich wysypkę i czerwone plany w pierwszej chwili myślałam że to po tych cholernych kredkach... ale przypomniałam sobie że w przedszkolu była wywieszona informacja że panuje rumień zakaźny... no i od rana się zastanawiamy czy to to... od jakiegoś tygodnia ma kaszel i katar, gorączki niet, teraz te krostki i plamy, ma ich też trochę za uszami i na karku... ehhh... a ja w ciąży... jeszcze tego by mi teraz brakowało !!!
obserwujemy jakby co to w poniedziałek na wizytę ;(
[/QUOTE]
Fajny dzień ma Ignaś

Oby to nie było to
Stary 2013-06-01, 12:39   #4078
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Aleeee zakuupy

Hej żabko!

Tobie też widzę zakupy się udały

super kącik :0 My tez mamy białe łózeczko Tz jeszcze je dziś wykańcza.Materacyk wyjęłam z folii,wietrzy sie-na szczescie nikt sie nie bedzie do niego dobierał A baldachim ,ochraniacz i poszewki mam zamiar uprac ale czekam na pogode bo tak to mi sie w domu bedzie kisić....Pościel tez sie juz wietrzy Aić...to juz tak niedaleko
Stary 2013-06-01, 12:43   #4079
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Kochane

komodę :P obok łóżeczka, tylko ja mam kremową
pokaże całość jak tż ściągnie koszulkę Kobe'go Bryanta ze ściany, bo psuje mi cały wystrój

a tak w ogóle to moja Hania już jest gwiazdą tv dziś była w DDTVN
Jak to?

Karolajn dołączam się do życzeń 100 lat, ślicznej córeczki i grzecznego męża

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
super kącik :0 My tez mamy białe łózeczko Tz jeszcze je dziś wykańcza.Materacyk wyjęłam z folii,wietrzy sie-na szczescie nikt sie nie bedzie do niego dobierał A baldachim ,ochraniacz i poszewki mam zamiar uprac ale czekam na pogode bo tak to mi sie w domu bedzie kisić....Pościel tez sie juz wietrzy Aić...to juz tak niedaleko
Ja ochraniacz chyba tylko wyprasuję Trochę się boję, że mi się zniszczy w praniu
Stary 2013-06-01, 12:44   #4080
Anulka_p
Zakorzenienie

Mąż wrócił z pracy i przyniósł czekoladę z orzechami dla Michasia z okazji Dnia Dziecka. Mniam. Mamusia mu właśnie dostarcza.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości