|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
witam sie w 35tyg..:-* mam dosc,juz nawet mnie gardlo nie boli (dzieki Bogu za czlowieka co wymyslil tantum verde) ale katar mam taki ze mam doac lzy leja sie ciurkiem:-/ ale moze przejdzie,w nocy najgorzej.
wszystkiego najlepszego moje drogie dzieciaczki duze i te w brzuszkach z okazji naszego swieta he ![]() chcialabym isc/wyslac kogos do biedronki po pluszaka dla mojej Zuzi za17zl sa takie fajne i slodziitkie..a mialy byc juz dawno one! pogoda do tylka... Neni super kacik,zauwazylam kosz wiklinowy czy jakis taki na slynnej komodzie..pewnie z ikei?poszukuje takiego zeby miec tam wlozone pampersy na wierzchu a nie w paczkach.. gratuluje tyg. |
|
|
|
#4052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
nie wiem czy mozna plastry rozgrzewajace w ciazy, moze zadzwon do lekarzaCytat:
Wątpie, cisnienie mam juz ok, nogi nie puchna, tyle co łapki. Po prostu chyba musze zrobic badania na krazenie i tyle ![]() Za wszystkie rozpoczynajace sie tygodnie
|
||
|
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
http://allegro.pl/biale-lozeczka-z-s...179516908.html
Ja mam taki komplet. Dla mnie jest zrobione ok, typowo proste drewniane wyro chociaż mój tż nie chciał wchodzić do srodka i testować
|
|
#4054 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Hej!
Tak jak mnie już En zapowiedziała: witam się w 34 tc. W nagrodę mój organizm mi dał dziś rano o 6.30 ciśnienie 129/87... Po chwili 121/79, teraz - 113/69. Może za szybko wstałam z łóżka, albo coś... Dobrze, że już w poniedziałek wizyta. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Witam z rana. Leje koszmarnie.
Ja prałam białe z białymi, róż z różem, niebieskie z niebieskim w 40 stopniach. A potem prasowanko. Cytat:
2. spirytus rozcieńczę z wodą 3. nie, mam taką folię po Małgosi i szczerze tylko raz się przydała jak Małgosia w wieku 2 lat była odpieluchowywana. Cytat:
Ja to gdzieś tutaj u kogoś wyczytałam więc tylko powieliłam o tym kiwi i cytrynie. Cynamonku zdrówka! Oliath za tego linka do aukcji!!!Wczoraj pojechałam z Małgosią do stajni, spotkać się z koleżanką która ma termin ok 3 tyg po mnie. Obie mamy już córki (ona 2,5 letnią Basię) i Małgosia miała się z kim bawić. A ja się załamałam! Ona zawsze była ode mnie bardziej korpulentna, a tu patrze a u niej prawie brzucha nie widać! Chyba czas przestać jeść ciasto! Wczoraj prawie całe zjadłam, powstrzymałam się, żeby mężowi trochę zostawić! Ale koleżanka ponieważ jako drugie będzie miała synka to przekazała mi ciuszki które dla chłopaka nie pasują po jej Basi No i mam takie 2 wielkie torby do przejrzenia ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- A mi trochę niedobrze. Małgosia szczęśliwa, dostała kucyka My little pony do czesania z pelerynką i jest happy! Jeszczę chcę z nią jechać kupić jej kolorową pościel, ale pogoda taka, że... Poza tym na Polsacie leci Kopciuszek, wersja z moich dziecięcych lat i nie mogę się oderwać
|
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() a ja wzruszyłam się przed chwilą,bo rodzice moi kochani złożyli mi życzenia z okazji Dnia Dziecka...i tak mi się smarkato,i fajnie przez moment zrobiło,że nie pytajcie... Mój narodzony prawie dorosły dzieć pojechał (pojechała znaczy nad ranem do Lednicy na spotkanie młodzieży,w związku z czym neurotyczna matka tupie nerwowo nóżką w nadziei,że autokar jest sprawny,kierowca trzeźwy,i jutro nad ranem o jakiejś barbarzyńskiej porze będzie można przytulić marnotrawną córkę do piersi.Nienarodzony ćwiczy jak zwykle wypinanie małego tyłeczka(przynajmniej tak mi się wydaje,że to ta część ciała)Korzystając z wolnego czasu ponadrabiam Was,drogie towarzyszki niedoli,i poprzeglądam oferty wózków. Miłego dnia ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- I jeszcze coś,bo nie mogę przestać o tym myśleć od kilku dni. Pytanie z serii durnych,ale mam kłopoty z myśleniem czasami ostatnio-syndrom zbudyniałego mózgu ![]() Czy można mnie zmusić do wzięcia zwolnienia z pracy? Mam wrażenie,że szefostwo prowadzi ostatnio taką politykę. Tłumacząc,iż zaraz mnie w firmie zabraknie, zmuszają moje koleżanki do wykorzystywania na maxa urlopów,nawet tych bieżących. Dziewczyny są przerażone,bo nieplanowany urlop w maju,to porażka,a ja mam wyrzuty sumienia. |
|
|
|
#4057 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!Wstałam dziś 0 5 rano bo byłam tak głodna,że konia z kopytami bym zjadła.A teraz już po drugim śniadanku,jak tak dalej pójdzie to przez najbliższe 10 tygodni złapie kolejne 10 kg
-smutno mi bardzo bez niej.Mąż się wziął za malowanie,właśnie od pokoju młodej i już twierdzi,że więcej nie maluje nic i mnie wkurza tym bo została mu jeszcze nasza sypialnia,łazienka,i przedpokój i musi to zrobić przed narodzinami dzidziolka.A on nie cierpi malowania,ale co mu zrobie jak funduszy brak na ekipe remontową.Życze miłego weekendowania i w miare możliwości będę poczytywać.
|
#4058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ( mam taką samą lampę sufitową w sypialni )
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w ten ponury poranek
Nie mogłam się dzisiaj zwlec z łózka, wstalam o 9:30 mokra jak szczur ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41096190]Hej! Tak jak mnie już En zapowiedziała: witam się w 34 tc. [/QUOTE] ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Brawa za wszystkie rozpoczęte tygodnie!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4061 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ale i tak trzymam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z tym biodrem to nie wiem co ci doradzić bidulkoCytat:
![]() Czy mogę prosić o jakieś opinie na temat tego materaca, wiem, że któraś z was kupowała go, jak wrażenie, jak przyszedł do domu ![]() http://allegro.pl/materac-lateks-60x...257897577.html |
||||||
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Lenię się od rana, ale już pomału zaczynam brać się za robotę. Pogoda nie nastraja, ale w końcu dziś Dzień Dziecka i cieszyć się trzeba bez względu na aurę za oknem. Wierzę, że się rozpogodzi. ![]() Tato mój śpiewa od rana i porządkuje sobie szafę, więc ja też się zabiorę za jakieś sprzątanie ![]() Do później mamusie. Ucałujcie swoje brzusie/dzidziusie od cioci z okazji ich święta.
![]() |
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakby pojawila sie goraczka to myslicie ze powinnam jechac na IP jak coś?
( nie mam i pewnie miec nie bede ale chcialabym wiedziec co robic w razie w.) Mialam tyle planow dzis i doopa nie dam rady nic zrobic nie widze na oczy ani nic i ide spac pochwale sie tylko tym co kupilam mojej corce na dzien dziecka. Sory ze Wam tak lamentuje o tym jak sie zle czuje eh. lece zagladne pozniej. |
|
|
|
#4064 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
dziekuję za wszystkie słowa wsparcia gratuluję wszystkich nowych tygodni i wszystkich zakupów dzieciowych i nie tylko ![]() Dziś pierwszy czerwca czyli juz coraz bliżej do pierwszych rozpakowań na naszym wątku Wczoraj bylismy praktycznie pół dnia u teściów, odstresowałam się, najadłam i wyluzowałam. Uwielbiam ich Przeleciałam Was pobieżnie i z tego co pamiętam:Ghia ![]() Cynamonowa kochana moja, współczuje gestozy ale wierze, że wszystko będzie dobrzeRoxy oj niedobrze że aż tak Cię boli to biodro - może jakiś apap złagodzi trochę ten bol oby przeszło, albo przynajmniej złagodniałoNeni śliczny kącik dla Kubusia karolajn a co to dzisiaj za okazja ![]() U nas Tż kończy dzisiaj kominek W następnej kolejności Adasiowy pokoik |
|
|
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
dotka- słodki pluszak
wróciłam z psem, zmokłyśmy jak kury ![]() stawiam dziś soczki ![]() ![]() za nowe tygodnie
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-06-01 o 11:41 |
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
karolajn- stooooo lat, stoooo lat, szczęścia, zdrowia, spełnienia marzeń i małej hanki ślicznej jak i ty
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4067 | ||
|
Zakorzenienie
|
cynamon_owa
Dobrze, że postawiliście na swoim i wybraliście się do szpitala. Teraz jesteś już pod kontrolą, więc wszystko będzie z wami dobrze Cytat:
Przytulanka z Biedronki Też się nad nią zastanawiam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka na pewno gorączki nie powinnaś bagatelizować jak tylko się pojawi. Nie wiem natomiast czy w takiej sytuacji IP czy wystarczy tel do lekarza i wziecie paracetamolu na zbicie goraczki..nich sie dziewczyny wypowiedza, bo ja nie mam pojecia
Ale mam nadzieje, ze Ci sie polepszy i ze bedziesz zdrowa myszko no i sliczny prezent Zuzi kupiłaś!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4070 |
|
Konto usunięte
|
hej dziewuszki, ale u nas pogodowa bryndza sie zrobiła ;( a wczoraj było już tak ładnie
buuuuuod rana mamy dzień dziecka, postanosiliśmy że dzisiaj to Ignaś wymyśla co chce robić, co zjeść itp więc wszystko jest zaplanowane pod niego, obudził rano tatę i powiedział że ma stawać bo on tak chce - więc TZ się wygramolił dużo wcześniej niz zwykle na śniadanie wymyślił dwie kromeczki z białym serem i jajecznice teraz pojechali wybrać prezent dla niego.. a dostał już ręcznik kąpielowy z angry birds i zestaw z doświadczeniem ziemia i księżyc ![]() czuję się super a dzisiaj robię sobie dzień lenistwa ![]() wieczorem trochę mnie pobolewały pachwiny ;( no ale tyle się wczoraj nakucałam naklęczałam i nałaziłam na strychu ze w sumie nie dziwota... martwi mnie jedno, dwa dni temu malowałam Ignackowi na policzkach kredkami do malowania twarzy jakies stworki i od tamtego czasu ma na nich wysypkę i czerwone plany w pierwszej chwili myślałam że to po tych cholernych kredkach... ale przypomniałam sobie że w przedszkolu była wywieszona informacja że panuje rumień zakaźny... no i od rana się zastanawiamy czy to to... od jakiegoś tygodnia ma kaszel i katar, gorączki niet, teraz te krostki i plamy, ma ich też trochę za uszami i na karku... ehhh... a ja w ciąży... obserwujemy jakby co to w poniedziałek na wizytę ;( cynamonowa - bardzo współczuję puchnięcia i wszystkich dodatkowych "atrakcji", dobrze w sumie że to zdiagnozowali i że jesteś pod obserwacją, jakby co to będą działać Karolajn - wszystkiego naj !!! w fajny dzień masz urodziny Neni - ale Ci zazdroszczę już gotowego kącika my jeszcze w lesie..
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-01 o 12:18 |
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Karolajn- Wszystkiego najlepszego. Radości, miłości, tylko prawdziwych przyjaciół na twojej drodze życia i oczywiście zdrówka dla ciebie i córeczki.
|
|
|
|
|
#4072 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Rety, jak ja źle dziś spałam... O 5tej się obudziłam i przewracałam się z boku na bok ... Nos zatkany, biodra bolą, nogi też jakoś tak dziwnie mnie bolały ... Cytat:
![]() Nie jest jeszcze dokończony, ale i tak ciągle zerkam w tamtą stronę I nie jestem pierwsza Karolajn pokazywała już swój kącik![]() Perse gratki ![]() Białe jest, widziałam, że Karolajn już rzuciła linkiem ![]() Ja mam w wersji bez szuflady akurat. Cytat:
za tydzieńA z tym biodrem to niepokojące ![]() Chyba zostało Ci leżeć i wskazywać palcem co jest do zrobienia ![]() Cytat:
Czekam na fotki łóżeczka Hmmm ... ciężko mi jednoznacznie odpowiedzieć, bo nie oglądałam na żywo innych ... Po skręceniu wydaje się być stabilne, wygląda też ładnie Cytat:
![]() Mój też sam wymalował całe mieszkanie Wczoraj pomalował sypialnię i już koniec Cytat:
![]() Masz taką lampę jak ta lampka? Ja też ![]() Ciekawe co jeszcze mamy identycznego? ![]() Dotka gratki za tydzień ![]() A koszyk z komody kupiłam chyba w Castoramie ... Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-06-01 o 12:25 |
|||||
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego Najlepszego Dużo radości, miłości i Spelnienia marzen. Zaliczyłam juz drzemke, ostatnio po nocy to u mnie konieczność. |
|
|
|
|
#4074 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki Kochane
Cytat:
![]() pokaże całość jak tż ściągnie koszulkę Kobe'go Bryanta ze ściany, bo psuje mi cały wystrój ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- a tak w ogóle to moja Hania już jest gwiazdą tv
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-06-01 o 12:30 |
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dwupaki
![]() Ale u mnie pogoda ....leje,wieje,chłodno,po nuro.Zaraz kawke robie ![]() Wyspałam sie,ruszki policzone-dziś az 18 :/ ale nie dziwie sie-nawet taki kurczaczek moze byc przymulony w taką pogode.Ale co jakis czas narywa mi brzuszkiem wiec spoko luzik ![]() Nastawiłam ziemniaki i robimy z Tzem pierogi ruskie dostalismy od wujka ser,ziemniaki,swojską smietanę wiec trzeba to wykorzystac.w miedzyczasie musze sie na jutro pouczyc....
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie pisałaś ale ja nie pamietam |
|
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41098294] martwi mnie jedno, dwa dni temu malowałam Ignackowi na policzkach kredkami do malowania twarzy jakies stworki i od tamtego czasu ma na nich wysypkę i czerwone plany w pierwszej chwili myślałam że to po tych cholernych kredkach... ale przypomniałam sobie że w przedszkolu była wywieszona informacja że panuje rumień zakaźny... no i od rana się zastanawiamy czy to to... od jakiegoś tygodnia ma kaszel i katar, gorączki niet, teraz te krostki i plamy, ma ich też trochę za uszami i na karku... ehhh... a ja w ciąży... obserwujemy jakby co to w poniedziałek na wizytę ;( [/QUOTE] Fajny dzień ma Ignaś ![]() Oby to nie było to
|
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super kącik :0 My tez mamy białe łózeczko Tz jeszcze je dziś wykańcza.Materacyk wyjęłam z folii,wietrzy sie-na szczescie nikt sie nie bedzie do niego dobierał A baldachim ,ochraniacz i poszewki mam zamiar uprac ale czekam na pogode bo tak to mi sie w domu bedzie kisić....Pościel tez sie juz wietrzy Aić...to juz tak niedaleko
|
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Karolajn dołączam się do życzeń ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Trochę się boję, że mi się zniszczy w praniu
|
||
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż wrócił z pracy i przyniósł czekoladę z orzechami dla Michasia z okazji Dnia Dziecka. Mniam. Mamusia mu właśnie dostarcza.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

Pobolewało już wcześniej, teraz mnie napier******
nie wiem czy mozna plastry rozgrzewajace w ciazy, moze zadzwon do lekarza
:bo unce:

za tego linka do aukcji!!!
-smutno mi bardzo bez niej.Mąż się wziął za malowanie,właśnie od pokoju młodej i już twierdzi,że więcej nie maluje nic i mnie wkurza tym bo została mu jeszcze nasza sypialnia,łazienka,i przedpokój i musi to zrobić przed narodzinami dzidziolka.A on nie cierpi malowania,ale co mu zrobie jak funduszy brak na ekipe remontową.Życze miłego weekendowania i w miare możliwości będę poczytywać.

, ale i tak trzymam 
wybacz

ale wierze, że wszystko będzie dobrze
oby przeszło, albo przynajmniej złagodniało

Trochę się boję, że mi się zniszczy w praniu