Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 10:27   #3181
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

TżBokeh- I see You
Przemów do ludu

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

A tak w ogóle to Witam dziewczyny

Dla naszych pociech-wszystkiego co najlepsze

Cała-Charlizz:mówił wam ktoś że macie nierówno pod sufitem?

Ewik-na 150ml mleka daje 1,5-2 miarki od mleka kleiku
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 10:32   #3182
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Cała-Charlizz:mówił wam ktoś że macie nierówno pod sufitem?
mnie nie, jesteś pierwsza
zawsze myślałam, że mają o mnie dobre zdanie

dziewczyny, miłego dnia Wam życzę, ja bede dopiero późnym wieczorem
paaa

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 10:35   #3183
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Bokeh a Ty kupujesz nowe nosidełko??
Do 20kg?? A wczoraj ważyłam moją 7letnią bratanicę, waży 19kg, też by się nadawałaale by to wyglądało. Mam też w rodzinie dziewczynkę- 3 latka a waży 25kg

A moj mały się jeszcze na nosidełko nie łapie bo waży trochę ponad 6kg. Eh

tak tak nowe ja kupuje bo miesiąc temu wazyła 6 kg więc pewnie niedługo dobije do 7 tylko dalej nie umiem się zdecydować na kolor a tż nie umie mi doradzić.... ale może faktycznie wezme te czarno turkusowe....chociaż te zig zag też mnie kusi...
Cytat:
olaboga 47 kg?! Tyle to nawet ja nie ważestarego po plackach ziemniaczanych może boleć żołądek,a dziecko... biedactwo
ani się nie przyznawaj
Stary 2013-06-01, 10:36   #3184
hope01
Zakorzenienie

Nosz Ku*wa nie ma dnia, weekendu, kiedy jesteśmy u jego mamusi, żeby on ku*wa czegoś nie robił!!! Wczoraj cały dzień, a to na zakupy, a to rachunki popłacić, a to trawę skosić, kostkę wyplewić! Dzisiaj go od rana też nie ma bo pożyczał auto z roboty, przyjeżdżał nim żeby babce łóżko i wózek przywieźć, oddawał auto i za chwilę będzie musiał na dole babce sprżatać!!! Ch*j mnie strzela normalnie! Długi ☠☠☠☠a weekend dla kogo?! Ja cały czas jestem z młodym! On jak się nim zajmie, to wtedy jak jest grzeczny, wielka chrzestna też na chwilkę weźmie, żebym ja się mogla ubrać, babcia jęczy że ją łokcie bolą!!! Szlag mnie dziewczyny trafia normalnie. Za chwilę jade do mamy, ona mnie troszkę odciąży. Pierdzielę taki ☠☠☠☠a długi, RODZINNY weekend

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 10:36   #3185
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie mam czasu się odnosić bo siedzę w książkach - jutro uczelnia.

Nadrobiłam pobieżnie. Mała mi się zepsuła ;( dzień w większości przemarudzony/przepłakany, snu tyle co nic. Chyba ząbek nam idzie bo innego powodu nie widzę...dawno tak nie płakała bidulka.

Jak u was wyglądało to ząbkowanie, dziąsła się zmieniały jakoś w wyglądzie...?

Wybaczcie że tylko tyle ode mnie - ledwo żywa jestem.. powiem Wam - mamy dzieci wymagająych - że podziwiam Was bardzo - jestem wymęczona fizycznie i psychicznie, a to był jeden JEDEN dzień.
Ale najbardziej z tego wszystkiego mi szkoda dziecka, w dooopie mam swoje zmęczenie - najgorsza jest ta niemoc i małe załzawione oczka.

Trzymaj sie
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
rumun potrzebny na gwałt

Cytat:
no to już, kto ostatni ten drzwi zamyka, ja juz siedze na grzędzie nie wstaje, bo mi jaja ostygną

do rana,
dobranoc kury na noc, koguty pod poduchy, jajca na grzędziuchy

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Heja lalencje
Prosim o kciuki, bo wlasnie zapakowalismy sie do autokaru i jadymy! Mielismy jechac jutro ale sie okazalo, ze przyjaciel sp.wujka wlasnie dostal kurs na zabrze i jedziemy pusciutkim autobusem

DJERBA wez Ty kobito napisz mi smsa bo chcialam do Ciebie zadzwonic wczoraj a mi wcielo numer Twoj

Pozdrawiamy ciocie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Szczęśliwej podróży

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
postaram sie Was troszke pnadrabiac, ale jestem strasznie wymeczona .. zeby juz chyba pelna para ida bo wczoraj mialam pobudki srednio co godzine.
dobrze, ze cos mnie tknelo i poszlam spac o 20 to chociaz do tej dwunastej pospalam, bo pozniej od 2.00 to juz godziny odliczalam do 6, bo juz dosc mialam takiej nocy
ile moga potrwac gorsze noce przy zabkowaniu?
Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

dziękujemy ślicnie, ta druga to nasza ulubiona tylko nie wiem czemu mi się na niej beczeć chce

Dziewczyny, czekam na lekarza do Leosia, ma przyjechać
Kciuki za Leosia

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Z okazji dnia naszych dzidziolków życze wszystkiego najlepszego! żeby nasze małe skarby rosły jak na drożdzach i przede wszystkim były zdrowe

Kochane, melduje że żyje jutro chrzciny wiec troszke robotki mam teraz np piekę pychotkę :d tylko coś mi beza za bardzo urosła, oby opadła

Buziaki)
Powodzenia na chrzcinach

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

przepiekny te dom!!!!!!! ja bym chyba zrobila ten kominek, wiadomo w k.utasa kasy pojdzie ale pomysl o tych wieczorach zimowych........
Dzięki
No kominek to jednak kominek

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Co się stało /

Cytat:
oo nieeeeee moje dziecko mi się zbuntowało wrzeszczy na spacerach. Myślałam, że ta akcja wczoraj to jednorazowy wyskok, ze za gorąco mu było czy coś. Wychodzimy dziś na spacer, doszliśmy do furtki i jazdaaa.... płacz, krzyk, a na rękach spokój. Co jest?!?!? Ja nie chce być uziemiona w domu Jeżeli to nie skutek moich wczorajszych pierogów ruskich (bo brzuszek ma twardawy) to ja nie wiem

Hope???
Fajny login ma Twoj TŻ Bokeh
Współczuje

Dawid! Dawid! Dawid! ( taki doping, żeby sie odezwał)

Wszystkiego najlepszego dla naszych cudnych dzieciaczków: roza: Buziaki od Piotrusia

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 10:37   #3186
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
z 10 tirów jak nic, mamy nadzieje ze nas nie zawiodłaś i dotrzymałaś obietnicy!
Skoro wczoraj była na fejsie to musiała wrócić,ale żeby nie było tak pięknie to ona najpierw tych rumunów wykorzysta u siebie a nam odda już dojechanych tak będzie,ja wam mówię dziewczyny
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-06-01, 10:44   #3187
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Skoro wczoraj była na fejsie to musiała wrócić,ale żeby nie było tak pięknie to ona najpierw tych rumunów wykorzysta u siebie a nam odda już dojechanych tak będzie,ja wam mówię dziewczyny
ale, że co????? zużytych????
Stary 2013-06-01, 10:47   #3188
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
U nas szła burza, ale standardowo zagrzmiało 3 razy i koniec. Teraz tylko pada. Szkoda, bo lubię burzę a jeszcze w tym roku nie było takiej prawdziwej
U nas tak samo było
Gdzie te burze?gdzie te grzmoty? które sprawiają że mam aż ciary

Cytat:
Heja lalencje
Prosim o kciuki, bo wlasnie zapakowalismy sie do autokaru i jadymy! Mielismy jechac jutro ale sie okazalo, ze przyjaciel sp.wujka wlasnie dostal kurs na zabrze i jedziemy pusciutkim autobusem
Lady spokojnej i szybkiej podróży

Cytat:

sylwietta
, jak taki sam jest z hippa od d4 to chyba możesz dać dziwne, ze jedna firma od 6 a druga od 4...
najlepiej daj z garniera- bedzie bez problemu

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
zeby tylko milion... pierdyliard

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
A tak w ogole to dzien dobry w tym wspanialym dniu
jejku, jak ten czas pedzi! jeszcze nie tak dawno mielismy swoje robaczki w brzuszkach a teraz te kruszynki obchodza pierwszy raz swoje świeto - Dzien Dziecka...
Aż się wzruszyłam

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wytrzymałam te trzy godziny, ale latałam po Ikei jak poparzona

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Tak tak!
Dawidddd wywołujemy Cię!!!
Daaaaaaaaawiiiiiid
Witamy i pozdrawiamy

Cytat:
???

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

UUUUUUUUWIELBIAM WAS!
Można mieć nie wiem jak zd.upiony humor i dzień ale wystarczy spędzić czas na forum i już się buźka człowiekowi śmieje od ucha do ucha Cieszę się że Was mam kochane
Stary 2013-06-01, 10:52   #3189
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
oo nieeeeee moje dziecko mi się zbuntowało wrzeszczy na spacerach. Myślałam, że ta akcja wczoraj to jednorazowy wyskok, ze za gorąco mu było czy coś. Wychodzimy dziś na spacer, doszliśmy do furtki i jazdaaa.... płacz, krzyk, a na rękach spokój. Co jest?!?!? Ja nie chce być uziemiona w domu Jeżeli to nie skutek moich wczorajszych pierogów ruskich (bo brzuszek ma twardawy) to ja nie wiem

Hope???
tez mam tak czesto, ale zauwazylam ze jak biore mlodego zaraz po spaniu to jest szczesliwy.
a jak biore go zmeczonego to sie drze w wozku bo nie moze zsnac, dopiero jak zasnie i sie obudzi na tym spacerze to tezj uz nic mu nie przeszkadza

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
a co powiesz na to: córka sąsiadki, komunista tegoroczna waga 47 kg - tyle to ja ważyłam za mąż wychodząc

zapomniałam sie z Wam i podzilic wrazeniami z wczorajszego spotakania z kolezanką- lat 28, 3-letnia córka. jadą na rowerach, mamusia w bluzce z krótkim i rybaczkach, córusia w dresie welurowym i polgolfie bawełnianym jak zobaczyła Bartunia (spacerowalismy kołod omu, bartul na rekach ofkors) to prawie spadła z tego roweru... ubrany co nastepuje: cienkie dresiki+skarpetki, bodziak z krotkim i cienka bluzeczka z długim, na głowie czapeczka cienizna bo jednak wiało troche. Wzieła go na rece i lament, ze ma łapki zimne i mu nózki zmarzną bo przeciez pod dresiki wieje potem rozmowa odnosnie jedzonka- czy juz cos daje, to mówie ze słoiczki deserki i jarzynówke i mam zamiar zaczynac z innymi zupkami i daniami od 5 mies bo to juz na dniach skonczy. To znowu histeria niemalze, bo jak to takie niedobre dawac dziecku, zadnego smaku toto nie ma że ona malej od 4 mies to z zupy wyjmowała warzywa i mieso, dziabała widelcem i tak mała jadła... ja pamietam jak miała 8 mies i nakarmili ją plackami ziemniaczanymi to w nocy na IP jechali bo taką gorączke miała.... o losie, niby po studiach, pracująca a poglądy.... co mi sie bedzie moim dzieciem rozporządzac- powiedziałam, ze ja po swojemu i juz
o matko swieta ..
ja tyle wazylam chyba ze 2/3 mojego zycia

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
olaboga 47 kg?! Tyle to nawet ja nie ważestarego po plackach ziemniaczanych może boleć żołądek,a dziecko... biedactwo

chudzina jestes
Stary 2013-06-01, 10:53   #3190
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Nosz Ku*wa nie ma dnia, weekendu, kiedy jesteśmy u jego mamusi, żeby on ku*wa czegoś nie robił!!! Wczoraj cały dzień, a to na zakupy, a to rachunki popłacić, a to trawę skosić, kostkę wyplewić! Dzisiaj go od rana też nie ma bo pożyczał auto z roboty, przyjeżdżał nim żeby babce łóżko i wózek przywieźć, oddawał auto i za chwilę będzie musiał na dole babce sprżatać!!! Ch*j mnie strzela normalnie! Długi ☠☠☠☠a weekend dla kogo?! Ja cały czas jestem z młodym! On jak się nim zajmie, to wtedy jak jest grzeczny, wielka chrzestna też na chwilkę weźmie, żebym ja się mogla ubrać, babcia jęczy że ją łokcie bolą!!! Szlag mnie dziewczyny trafia normalnie. Za chwilę jade do mamy, ona mnie troszkę odciąży. Pierdzielę taki ☠☠☠☠a długi, RODZINNY weekend

trzymaj się kochana
Stary 2013-06-01, 10:56   #3191
ILLUSION
Wtajemniczenie

Hej hej helołłł
Przeczytałam od deski do deski ale (co do mnie nie podobne) nie cytowałam bo tak mi łepetyna napitala że masakra jakaś. Ciśnienie pewnie w jakimś dołku...umieram. Chłopaki moje śpią.
Wrzucam fotkę jak Igi mój siadał rano w leżaczku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050567.jpg (35,1 KB, 65 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 11:01   #3192
blogerka
Wtajemniczenie

illusion - pieknie siada
Stary 2013-06-01, 11:01   #3193
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
wspólczuje, wiem jak to jest cały czas zajmować się małym. Są dni, ze z utesknieniem czekam na powrot meza z pracy. Na szczescie bardzo chetnie opiekuje sie synkiem.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
tez mam tak czesto, ale zauwazylam ze jak biore mlodego zaraz po spaniu to jest szczesliwy.
a jak biore go zmeczonego to sie drze w wozku bo nie moze zsnac, dopiero jak zasnie i sie obudzi na tym spacerze to tezj uz nic mu nie przeszkadza

chudzina jestes
Tylko ze do tej pory z moim małym nie było problemu. Brałam go do wózka zmeczonego i praktycznie od razu usypiał. A tu takie cyrki wczoraj obudził się po godz snu i w krzyk, czyli nawet wyspanemu coś nie pasuje. A moze sie nie najada, bo cos strasznie czesto ostatnio na cycu wisi. Sama juz nie wiem.
Eee chudzinka nie, drobna jestem po prostu 158cm wzrostu i ok 46kg (a co ciekawe 2 kg mniej niz przed ciążą)
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:20   #3194
blogerka
Wtajemniczenie

scotasia - ja po ciazy bylam minus 3 ale juz nadrobilam i to z nadwiazka
Stary 2013-06-01, 11:32   #3195
bokeh
Zakorzenienie

Zaraz wgram filmik na yt z przewrotem Hani, odkąd się nauczyła ciągle chce na brzuchu a jak jest na brzuchu to jęczy bo nie umie jeszcze tak jak by chciała. I bądź tu mądry....

W ogle mam dziś dzień lenia ;( gdzie te rumuny ?!

w zał. tż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7082.jpg (129,6 KB, 68 załadowań)
Stary 2013-06-01, 11:32   #3196
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Nooooo
Tak to już wczoraj by nas obdzieliła
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-06-01, 11:40   #3197
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Na 99% będzie ten kominek co fewcia pokazywała Dzięki za opinie

No właśnie takie mamy obawy odnośnie kominka, ale tak jak wyżej, na 99% będzie ten od fewci
A ten bio-kominek, jak już Ci się znudzi, to możesz zdjąć

Cytat:

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
UUUUUUUUWIELBIAM WAS!
Można mieć nie wiem jak zd.upiony humor i dzień ale wystarczy spędzić czas na forum i już się buźka człowiekowi śmieje od ucha do ucha Cieszę się że Was mam kochane

Szaja!!! Mam pytanie - ile razu dziennie można stosować maść z wit A? Wczoraj posmarowałam na noc Małej i dzisiaj buzia o niebo lepiej wygląda! dzięki Ci dobra kobieto
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:41   #3198
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Heja lalencje

DJERBA wez Ty kobito napisz mi smsa bo chcialam do Ciebie zadzwonic wczoraj a mi wcielo numer Twoj

Pozdrawiamy ciocie

jedźcie spokojnie i wracaj szybko tutaj

Cytat:
z bobovity, to jak myslicie- dac mu?

mój siedzi w bujaku i jak jest juz zły na mnie bo nie reaguje na zaczepki, zeby go wziąc to:
-wsadza do buzi wszystkie palce jednej ręki i robi hmmmmmmmmm albo myyyyyyyyyy
ewentualnie
- jesli ma w rece grzechotke to jedną ręką trzyma ją, drugą sciska w piesc i wali tą grzechotką o reke, nawet przy tym nie zamykajac oczu... a przeciez musi to czuc... twardziel

DZIS DZIEN DZIECKA- naszym kochanym dzieciaczkom zycze duzo zdrowka, usmiechu, przespanych nocek i bezbolesnego ząbkowania

SZAJA- a prawa autorskie zastrzegłas?

LENOVA - dziewczyny tu juz wszystko napisały ale powtórze, to nie twoja wina. tulam mocno, prosze wiecej nei smutac

CHARLIZZ , CAŁA- niesamowite wariatki jestescie, usmiałam sie jak nie wiem co

LADY- kciukasy zacisnięte, wracacie jak jasniepaństwo

Gdzie te rumuny od Bijkory sa do odebrania bo mi trzeba dom posprzątac?
Dać, pewnie.
Ja nie pamiętam firm, ale jedna ma banana po 4mcu, druga po 6

Nie zastrzegłam, noż...

Cytat:
tak jak kiedyś mówiłam, dobrze, że opłat nie pobiera
no wiesz, aż normalnie żałuję w sensie, że jakbym tak dostała coś do testowania, zabawkę jakąś czy kaszki czy nosidło, to bym się nie obraziła Halooooo, firmy dzieciowe, słyszycie???

Cytat:

dziękujemy ślicnie, ta druga to nasza ulubiona tylko nie wiem czemu mi się na niej beczeć chce

a proszę bardzo

Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla naszych Maluchów!

Dziewczyny pytanko na szybko. Z jakiej strony kupujecie holle (najtańsza wysyłka)?
aptekadziecka.pl

nie wiem, czy najtaniej, ale chyba porównywalnie bo kiedyś patrzyłam, a faktycznie ja kurierem biorę zawsze i na następny dzień mam (zamawiając rano).

Cytat:

Hope???
mało widzi?

a spacerówka?
chusta?

Cytat:
Chyba w końcu i ja ulegnę chustowaniu, jak tak dalej będzie. Albo nosidełko. Do jakiego wieku mozna chustować dzieci???
chustować do 20kg mniej więcej, przy czym... Agatka moja ma 3 lata i waży niecałe 12kg

Cytat:
Mozesz nawet i dwa lata tylko pytanie czy to wygodne bedzie potem? Na nosidelku tula co ja chce jest waga od 7. Do 20kg czyli jak 3 latek wazy 20 to tez spokojnie

wygodne o tyle, że idąc na długaśny spacer to nawet 3latek się zmęczy, wsadzasz w chustę na plecy i już
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:42   #3199
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Hej hej helołłł
Przeczytałam od deski do deski ale (co do mnie nie podobne) nie cytowałam bo tak mi łepetyna napitala że masakra jakaś. Ciśnienie pewnie w jakimś dołku...umieram. Chłopaki moje śpią.
Te nasze dzieciaki to są pociechy kochane. Spryciula z Igiego
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 11:50   #3200
Konto usunięte

Cytat:
tak tak nowe ja kupuje bo miesiąc temu wazyła 6 kg więc pewnie niedługo dobije do 7 tylko dalej nie umiem się zdecydować na kolor a tż nie umie mi doradzić.... ale może faktycznie wezme te czarno turkusowe....chociaż te zig zag też mnie kusi...

ani się nie przyznawaj
mnie to 2 się podobało, te zig zag męczące oczy dość

Cytat:
toż to gorsze, niż zużyta prezerwatywa!

Cytat:
Hej hej helołłł
oooo szok!
głowa też mnie boli :/

Cytat:

Szaja!!! Mam pytanie - ile razu dziennie można stosować maść z wit A? Wczoraj posmarowałam na noc Małej i dzisiaj buzia o niebo lepiej wygląda! dzięki Ci dobra kobieto
Ze strony apteki doz:

Dawkowanie

Stosować miejscowo. 1-2 razy na dobę smarować maścią chorobowo zmienioną powierzchnię skóry. W stanach ostrych można stosować kilka razy na dobę. Ochronnie nałożyć cienką warstwę maści na powierzchnię skóry narażoną na działanie szkodliwych warunków atmosferycznych.

---------------
Tak też mi mówiła pediatra, 2-3 razy dziennie gdy zaostrzone miejsce (bo to na różne paskudztwa się daje, na tyle bezpieczna maść, że od tego się zaczyna leczenie jak zmiana na skórze niewiadomego pochodzenia).
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:54   #3201
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41098884]

Ze strony apteki doz:

Dawkowanie

Stosować miejscowo. 1-2 razy na dobę smarować maścią chorobowo zmienioną powierzchnię skóry. W stanach ostrych można stosować kilka razy na dobę. Ochronnie nałożyć cienką warstwę maści na powierzchnię skóry narażoną na działanie szkodliwych warunków atmosferycznych.

---------------
Tak też mi mówiła pediatra, 2-3 razy dziennie gdy zaostrzone miejsce (bo to na różne paskudztwa się daje, na tyle bezpieczna maść, że od tego się zaczyna leczenie jak zmiana na skórze niewiadomego pochodzenia).[/QUOTE]
bardzo Ci dziękuję!!!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:58   #3202
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
z bobovity, to jak myslicie- dac mu?

mój siedzi w bujaku i jak jest juz zły na mnie bo nie reaguje na zaczepki, zeby go wziąc to:
-wsadza do buzi wszystkie palce jednej ręki i robi hmmmmmmmmm albo myyyyyyyyyy
ewentualnie
- jesli ma w rece grzechotke to jedną ręką trzyma ją, drugą sciska w piesc i wali tą grzechotką o reke, nawet przy tym nie zamykajac oczu... a przeciez musi to czuc... twardziel

DZIS DZIEN DZIECKA- naszym kochanym dzieciaczkom zycze duzo zdrowka, usmiechu, przespanych nocek i bezbolesnego ząbkowania

SZAJA- a prawa autorskie zastrzegłas?

LENOVA - dziewczyny tu juz wszystko napisały ale powtórze, to nie twoja wina. tulam mocno, prosze wiecej nei smutac

CHARLIZZ , CAŁA- niesamowite wariatki jestescie, usmiałam sie jak nie wiem co

LADY- kciukasy zacisnięte, wracacie jak jasniepaństwo

Gdzie te rumuny od Bijkory sa do odebrania bo mi trzeba dom posprzątac?
Jeżeli są same owoce i nie ma glutenu to ja bym dała. Zobacz w składzie co tam jeszcze jest.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 11:58   #3203
mala_19kw
Zakorzenienie

Ale tu dziś pustki

Ja właśnie kończę pranie i biorę się za pie.r.do.lnik
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 11:59   #3204
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Cała, u nas tez wygwizdów.... wieje, zaraz lunie bo sie ciemno zrobiło... ehhhh, dobrze, ze wczoraj spedzilismy poł dnia na dworku...

to teraz mam zagwostke odnosnie tego słoiczka banan-jabłko-brzoskiwinie, ja mam z bobovity od 6 mies a Nina pisała, ze daje Oli z Hippa i jest od 4. To co? dac małemu?
Odpisałam w poście wyżej

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-06-01, 12:06   #3205
Konto usunięte

Fewciu, nie ma za co
Fajnie, że działa.
Stary 2013-06-01, 12:10   #3206
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41098884]mnie to 2 się podobało, te zig zag męczące oczy dość

toż to gorsze, niż zużyta prezerwatywa!

oooo szok!
głowa też mnie boli :/

Ze strony apteki doz:

Dawkowanie

---------------
Tak też mi mówiła pediatra, 2-3 razy dziennie gdy zaostrzone miejsce (bo to na różne paskudztwa się daje, na tyle bezpieczna maść, że od tego się zaczyna leczenie jak zmiana na skórze niewiadomego pochodzenia).[/QUOTE]

http://store.ergobaby.com/item/BCD-P...=BCO455PPB87NL jeszcze mi się te spodobało, ale nie wysyłają do polski
Stary 2013-06-01, 12:16   #3207
Lubcia
Zadomowienie

Hej mamuśki

Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków Dużo zdróweczka i szczęśliwego dzieciństwa
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 12:17   #3208
bokeh
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=fHrho...ature=youtu.be durna matka dopiero po chwili się skapła że dziecku przeszkadza kocyk :P
Stary 2013-06-01, 12:19   #3209
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Oj biedny Leoś, żeby tylko było wszystko dobrze

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-06-01, 12:21   #3210
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
miodzio

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Insolito nie jest tak strasznie, troszkę płaczę ale zaraz przechodzi.

niedawno wróciliśmy z kontroli, jest już bardzo dobrze, jeszcze tylko 4 zastrzyki i koniec kuracji, nawet na ponowną kontrol nie kazała przychodzić. jednak te zastrzyki są lepsze od zwykłego antybiotyku tylko stresujące dla maleństwa.
Cieszę się że już lepiej

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie
Mój Wojtuś od kilku dni ma kryzys zasypianiem Oczywiście pięknie śpi na dworze ale na tym koniec. Wczoraj spał dwa razy po 20 minut w ciągu dnia i dzisiaj jest podobnie. Myślę że to może być ten skok rozwojowy ale nie wiem czy dobrze myślę. A jak jest u was dziewczyny???
We wtorek byliśmy pierwszy raz na rehabilitacji po prostu koszmar ja już pod drzwiami miałam łzy w oczach jak słyszałam jak inne dziecko płacze. Oczywiście nasz Wojciech też płakał ledwie te pół godziny przeżyłam a jeszcze przed nami 9 zabiegów
Zbieram się na spacerek odezwę sie później.
Biedusio Potem nie będzie pamiętał

Cytat:
Laurko - Misiu cudny

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
dzisiaj mija 16 lat odkąd jestesmy z M. razem

jutro dzien dziecka

a pojutrze Natasia będzie miała 5 miesięcy

i 3 okazje do świętowania i my same
dobrze, że moja siostra mieszka ze mną bo tak bym nie dała rady
Nie smuć się, wszystkiego co najlepsze

Cytat:
widocznie są różne wersje

ja spadam na spacerek póki nie leje, ale za to pi.ździ jak w kieleckim

wczoraj był shrek, dzisiaj wampir krwiopijca
Strach się bać

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
tak już sobie sama siedzi moja Maja http://www.youtube.com/watch?v=9uY1E...ature=youtu.be
Sama już usiadła?

Lecę karmić małego potem nadrabiam dalej, jeszcze 7 stron
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości