|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41095394]Przypomnialo misie ze mialam pytac czemu meneq milczy?[/QUOTE]
Przeprowadza się chyba?? Dopiero przeczytałam rozdział na studia i idę w kimę.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
U nas szła burza, ale standardowo zagrzmiało 3 razy i koniec. Teraz tylko pada. Szkoda, bo lubię burzę a jeszcze w tym roku nie było takiej prawdziwej
![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Konto usunięte
|
Pytalam o meneq g mi wcielo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41095474]Pytalam o meneq g mi wcielo
![]() Ja też właśnie wcześniej pytałam, ale Debrah przypomniała że się przeprowadzają, pewnie nie ma czasu z tego powodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Ano, zawsze jak w nocy karmilam to moglam meneq podczytac,ale to moze rzeczywiscie kwestia przwpeowadzki
![]() Szajka,noo pisalam kiedys,ze robilam,ale nie wyszlo wlasnie przez to,ze uzylam barwnikow w plynie. Lenova, dziewczyny juz wszystko napisaly ![]() ![]() ![]() Marsi,zaraz po urodzeniu malego mialam kaszel okropniasty,bralam stodal,potem cos innego i :dupa: i kupilam wreszcie jakis syrop z bluszczu i kaszel minal pedzikiem ![]() ![]() ![]() A ten TZcik przeturlal sie wlasnie na plecy i zaczyna sie chrapansko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
znowu się czepiacie bałaganu ![]() A to te same zdjęcia ![]() Cytat:
dziękuje ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Dziewczyny wyściskajcie Wasze Pociechy od cioci Fewci z okazji dnia dziecka. To ich pierwsze święto! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Zakorzenienie
|
Heja lalencje
![]() Prosim o kciuki, bo wlasnie zapakowalismy sie do autokaru i jadymy! Mielismy jechac jutro ale sie okazalo, ze przyjaciel sp.wujka wlasnie dostal kurs na zabrze i jedziemy pusciutkim autobusem ![]() DJERBA wez Ty kobito napisz mi smsa bo chcialam do Ciebie zadzwonic wczoraj a mi wcielo numer Twoj ![]() Pozdrawiamy ciocie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3128 |
Wtajemniczenie
|
postaram sie Was troszke pnadrabiac, ale jestem strasznie wymeczona .. zeby juz chyba pelna para ida bo wczoraj mialam pobudki srednio co godzine.
dobrze, ze cos mnie tknelo i poszlam spac o 20 to chociaz do tej dwunastej pospalam, bo pozniej od 2.00 to juz godziny odliczalam do 6, bo juz dosc mialam takiej nocy ![]() ile moga potrwac gorsze noce przy zabkowaniu?
#3129 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41095394]Przypomnialo misie ze mialam pytac czemu meneq milczy?[/QUOTE]
Meneq się przeprowadza, może ma problem z netem. Wszystkiego dobrego z okazji dnia dziecka dla Was i maluchów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. edit: Zuzia dziś wsadziła stopę do buzi, tzn. palce ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-06-01 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Rozeznanie
|
Lady,trzymam kciuki za podroz.
Blogerko-sama chcialabym to wiedziec ![]() Wlasnie,wszystkiego najlepszego dla naszych wszystkich watkowych dzieciaczkow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41093613] Mnie już nic nie zdziwi, ja kilka lat temu na pogrzebie sąsiada byłam, jeden z jego synów (drugi jest kulturka) przyszedł... w dresie ![]() No i w temacie - ale tu akurat padłam ![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater nie ma za co, fajnie, że pomaga ![]() [/QUOTE] oo heh ludzie z procesji przynajmniej mieli blisko do Biedronki ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41094112] Dziewczyny, nadgarstek lewy mnie boli masakrycznie od miesiąca, chyba nadwyrężony Dorotką :/ coś mi w nim przeskakuje...[/QUOTE] Mam to samo, pomaga mi okręcanie ręki na noc bandażem elastycznym [QUOTE=LadyWhisper;4109559 1]Heja lalencje ![]() Prosim o kciuki, bo wlasnie zapakowalismy sie do autokaru i jadymy! Mielismy jechac jutro ale sie okazalo, ze przyjaciel sp.wujka wlasnie dostal kurs na zabrze i jedziemy pusciutkim autobusem ![]() /QUOTE] Woow powodzenia STO LAT dla naszych skarbów ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nailah też ulewała, ale odkąd zaczęłam jej podawać nutriton jest o wiele lepiej. Gdzie tu Twoja wina? proszę Cię nie obwiniaj siebie... to, że jadłaś w ciąży świństwa to nie ma znaczenia, że dziecko ulewa bądź ma skazę.. Ja, dlatego, że byłam alergiczką na pyłki to moje dziewczyny też mają alergie..Z Nailah na razie jest w porządku, bo pije Nutramigen i podaję jej probiotyki i będę podawać przez co najmniej rok. Zobaczysz...całe to ulewanie i bóle brzuszka miną w końcu.. Sade też ulewała, ale jak nauczyła się siedzieć bez trzymania i oczywiście dłużej niż 5 min to było jakoś okolice 6 miesiąca. Także nie stresuj się, wszystko się ureguluje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Wtajemniczenie
|
Lenowa
Jak bym czytala o moim dziecku, a ja o diete staralam sie bardzo dbac w ciazy - oczyiwiscie czasem mialam napaday obzarstwa, ale generalnie jadlam 5 wartosciowych posilkow kazdego dnia, i co? najpierw mega kolki przez ktore nie zmruzylam oka prawie caly miesiac, pozniej alergia na bialko, mega bole brzucha, zaparcia spowodowane zlym doborem mleka. dopiero nutramigen sprawil, ze mam zlote dziecko. Juz bylam taka glupia, ze zloscilam sie na moje dziecko, ze ciagle placze, tak jakby plakal na zlosc, a wystarczylo zmienic glupie mleko, no ale jeszcze glupsza pediatra kazala dawac to ktoe dawalismy i wmawiala ze tak ma byc, ze to taki etap, trzeba przeczekac i masowac brzuszek - niech sobie mozg wymasuje. Jak tz przyniosl recepte na nutra od gastrologa to strzelila focha i powiedziala, ze przepisuje z laska, bo wie ze to po znajomosci zalatwilismy? wtf? Caly czas mielismy problemy z ulewaniem i slabym przybieraniem na wadze. Tak wiec nie obwniaj sie, wydaje mi sie, ze Twoja dieta w ciazy nie ma tu nic do rzeczy. a nutramigenem smierdzi, bo on smierdzi sam z siebie. wiesz ja przywyklam ale wydaje mi sie ze juz po kaszce jest lepiej z tym ulewaniem a robie kaszke na nutramigenie i z zagestnikiem, marchewke badz jablko mieszam tez z ta kaszka. chociaz ostatnio krostki jakeis wyskakuja na buzce i teraz nie wiem czy to jablko czy marchew ale wyeliminuje jedno i zobaczymy. a podajesz gastrotus? dodajesz nutrition do kazdego karmienia? nosisz w pionie powiedzwmy 30 min po karmieniu? my tez mleka zmienialismy! ale podobno w obrebie jednego poroducenta mozna zmieniac a nawet mieszc je ze soba wiec byl nan - po tym bylo najgorzej, bylo chlustanie nie ulewanie pozniej bebilon bebilon ha bebilon ar bebilon pepti i wreszcie nutramigen i tak jak mowi djerba, ten refluks pewnie jest fizjologiczny - nam gastrolog mowila, ze moze potrwac nwet do 12 miesiecy ale jak dziecko sie juz spionizuje to minie ![]()
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-06-01 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie i Blaneczkę ![]() Cytat:
Co do tego "kolesia" to ![]() ![]() ![]() no właśnie, gdzie mój rumun? okna się same nie umyją ![]() dla wszystkich dzieciaczków wszystkiego najlepszego z okazji dnia dzieciaczka ![]() ![]() a ja zmykam do mojego małego wrzeszczaka ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
-wsadza do buzi wszystkie palce jednej ręki i robi hmmmmmmmmm albo myyyyyyyyyy ewentualnie - jesli ma w rece grzechotke to jedną ręką trzyma ją, drugą sciska w piesc i wali tą grzechotką o reke, nawet przy tym nie zamykajac oczu... a przeciez musi to czuc... twardziel ![]() DZIS DZIEN DZIECKA- naszym kochanym dzieciaczkom zycze duzo zdrowka, usmiechu, przespanych nocek i bezbolesnego ząbkowania ![]() SZAJA- a prawa autorskie zastrzegłas? ![]() LENOVA - dziewczyny tu juz wszystko napisały ale powtórze, to nie twoja wina. tulam mocno, prosze wiecej nei smutac ![]() CHARLIZZ , CAŁA- niesamowite wariatki jestescie, usmiałam sie jak nie wiem co ![]() LADY- kciukasy zacisnięte, wracacie jak jasniepaństwo ![]() Gdzie te rumuny od Bijkory sa do odebrania bo mi trzeba dom posprzątac? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Wtajemniczenie
|
hej!
czy u Was też dziś taka śliczna pogoda? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() już straciłam nadzieje, że będzie super ciepło i słonecznie.. Wszystkiego najlepszego dla naszych forumowych dzieciaczków z okazji ich dzisiejszego święta. Niech nam zdrowo rosną i dostarczają codziennie jeszcze więcej szczescia niż do tej pory!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- no sami w autobusie, luksusy ![]() Lady, wracajcie szczesliwie, szerokiej drogi ![]()
![]() |
#3138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
Cała, u nas tez wygwizdów.... wieje, zaraz lunie bo sie ciemno zrobiło... ehhhh, dobrze, ze wczoraj spedzilismy poł dnia na dworku...
to teraz mam zagwostke odnosnie tego słoiczka banan-jabłko-brzoskiwinie, ja mam z bobovity od 6 mies a Nina pisała, ze daje Oli z Hippa i jest od 4. To co? dac małemu? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3140 |
Wtajemniczenie
|
a ja dzis sie wybiore na lumpy, może uda mi sie coś wyhaczyć dla Julaska, bo kurcze tak wyrasta, ze sie komoda prawie pusta zrobiła
![]() ![]() sylwietta, jak taki sam jest z hippa od d4 to chyba możesz dać ![]() ![]() najlepiej daj z garniera- bedzie bez problemu ![]()
![]() Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-06-01 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas dzisiaj na miękkim łóżku sie udało, a ile stekania przy tym było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Wtajemniczenie
|
biedna ta szaja
![]()
#3145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zycze udanych łowów ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- zeby tylko milion... pierdyliard ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
Hej. Na razie chciałam sie tylko przywitać i będę potem.
Wszystkiego Najlepszego dla Waszych dzieciaczków ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-06-01 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41094112]
Marsi, 2 kołysanki for ju : http://www.youtube.com/watch?v=uCMxr...ature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=-udf3AIYyOU [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziękujemy ślicnie, ta druga to nasza ulubiona tylko nie wiem czemu mi się na niej beczeć chce ![]() Dziewczyny, czekam na lekarza do Leosia, ma przyjechać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
marsi trzymam kciuki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.