|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
Wiele czytałam na temat ciąży od razu po odstawieniu i na prawdę udało się wielu kobietom zajść od razu, więc... żyję pełna nadziei ![]() Zobaczymy. Czekam na owulację. Proszę mnie więc dopisać do staraczek ![]() Paulina, 25 lat, 1 cs ;> |
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cześć Wszystkim
![]() Podczytywałam ten wątek już parę razy, aż w końcu odważyłam się napisać . Na imię mi Agnieszka, mam 24 lata i mamy już ponad dwuletniego synka Filipka Chętnie dołączę do grupy wsparcia ![]()
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że już nie będę sama jako 'nowa'
|
|
|
|
|
#154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no taka przerwa między dziećmi najlepsza to chyba nie pracujesz tylko siedzisz w domu z synkiem?Czyli teraz na luzie a od sierpnia poważnie hehe ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() Ja osobiście nie chciałabym mieć dwójki naraz
|
|
|
#155 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nast. razem proszę o priw bo mogę przeoczyć takie prośby o dopisanie/zmiany ![]() ja za to 40 dc Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak też czytałam ale tak się zastanawiam czy to normalne, że tylko 2 dni ten śluz był? wcześniej nie miałam okazji obserwowac i nie miałam po co bo przecież miałam krio i ciągle jakieś globulki brałam.
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a tu niespodzianka taka ![]() a wcześniej nie miałaś takiego wodnistego śluzu?
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
ja mam okropnie nieregularne cykle :/
... a my z mezem dalej leczymy te ureaplasme... jeszcze 14 dni zostało :/ maz dobrze znosi, ale ja sie okropnie czuje... mam mdłosci, albo nie mam apetytu, albo mam taki, ze caly czas jem :/ i okropne pryszcze mi wyszły na dekoldzie, plecach i szyi... bierzemy tetracycline... czy któraś z was zazywala ten lek? pozdrawiam!
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie znam tych leków więc nie pomogę
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam oczywiscie ale nie zwracalam na to uwagi specjalnie ani nie zapisywalam co i kiedy, teraz mam taki pierwszy cykl co się bacznie przyglądam no i ten bol w podbrzuszu byl bardzo intensywny w tych dwoch dniach.
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie jest mieć dwójkę na raz ![]() wiecznie_pod_wiatr tak, wpisz mnie od maja i przepraszam, powinnam była napisać priv bo to zrozumiałe, że w takim przypływie postów ciężko czasem się odnaleźć i łatwo coś przeoczyć Dziewczynki jak się cytuje wiele postów w jednym? Nie potrafię sobie poradzić. Pomożecie?
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie miłe powitanie, super
![]() God Of War pracuję od kiedy Mały skończył 9 miesięcy mój Tż jest strażakiem a ja dopasowuję dni pracy do jego służb, także nawet nie potrzebujemy dodatkowej pomocy, radzimy sobie z opieką sami. Niedługo przeprowadzamy się na swoje i to dodatkowo mnie wstrzymuje, chciałabym drugą ciążę przeżyć już w swoim kącie![]() Juliette o proszę, to powodzenia oby udało się od razu! To ja się dołączę do pytań o śluz: npr prowadzę już prawie 2 lata i może raz czy dwa zaobserwowałam u siebie naprawdę rozciągliwy śluz, typowo "jak białko kurze" z reguły szczyt śluzu mam na 2-3 dni przed owulacją (tak wskazuje temp.) i jest go dużo i wodnisty, ale chyba nie taki powinien być... To może być problem?
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
God Of War cieszę się, że znów się tu udzielasz!
dawno Cię u nas nie było, mam nadzieję, że teraz zabawisz na dłuzej! ![]() witam wszystkie nowe staraczki mi jutro wypadają urodzinki i już wiem co dostanę od małża! |
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co dostaniesz? Pochwal się !!! |
|
|
|
|
#167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo to już życzę wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]() ja już wcześniej u siebie obserwowałam tylko jakoś się tym nie przejmowałam, wiem tylko że na pewno nigdy dłużej niż 2-3 dni. Sama nie wiem kiedy u mnie dokładnie występuje owulacja, niby jest tak że zaraz szczycie śluzu czyli po dniu kiedy ostatni raz on był ale czy to jest w następnym dniu czy może za 2-3 dni to ja nie wiem ![]() Wiadomo, że plemniki przeżyją tylko w tym rozciągliwym płodnym śluzie więc jakby nie było trzeba współżyć wtedy kiedy on jest, jeszcze muszą pokonać długą drogę prawda... na to też potrzeba im czasu...
|
|
|
#168 | |
|
Gang Iren
|
Witam nowe dzieczyny,fajnie ze dolaczylyscie
No i powodzenia! Cytat:
Musisz zaznaczyc srodkowa ikonke,miedzy cytuj a odp przy wszystkich ktore chcesz cytowac
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Dotk4 w takim razie dziś wszystkiego najpiękniejszego!
![]() Piękną rodzicom zrobiłaś niespodziankę swoimi urodzinami w takie święto chyba, co? ![]() God Of War no właśnie, dlatego chciałabym jakoś poprawić "jakość" śluzu... Co by pomóc naturze Czytałam o wiesiołku? Może któraś z Was ma z nim jakieś doświadczenia? W tym miesiącu postanowiłam zainwestować w testy owulacyjne i sprawdzić kiedy faktycznie wykaże mi owu Juliette u Ciebie chyba niebawem owu?
|
#171 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Ja również staram się o dziecko, już trochę to trwa bo jakieś 16 miesięcy. Ze zdrowiem u nas ok...tylko jakoś się chyba nie składa...nie mam dużego ciśnienia i powtarzam sobie, że przyjdzie na mnie czas...tylko czasami po prostu mi smutno. Pozdrawiam Was cieplutko.
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- agaaga89. Ja brałam wiesiołka 2 cykle, można było zobaczyć różnicę w śluzie praktycznie od razu. Ja mam ładny śluz, ale koleżanka mi go poleciła, więc spróbowałam. Faktycznie jest go więcej, ale u mnie wiesiołek spowodował okropne skurcze w @. Zawsze cierpię, ale w tych cyklach z wiesiołkiem myślałam, że zejdę. Czytałam, że może powodować bardziej bolesne okresy i u mnie tak było, ale pewnie nie u każdego będzie tak samo. Pozdrawiam |
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wnioskuje z wypowiedzi dziewczyn, które stosowały ![]() Ja myślę, że nie będę na razie kombinować z niczym - tylko kwas foliowy i tyle. Im bardziej się kombinuje, szuka, udoskonala tym gorzej w sensie takim, że ciągle o tym myślimy, przejmujemy się i szukamy czegoś co pomoże ![]() Ja dopiero 1 cykl się "starałam" delikatnie mówiąc nie zawsze też jest możliwość współżyć, mąż wraca z pracy zmęczony późnym wieczorem po 2 zmianie a ja już zazwyczaj śpię więc taki spontan troszkę... oczywiście starałam się utrafić w dni kiedy śluz płodny był ![]() O testach owu też myślałam ale z tego co dziewczyny pisały to jakieś dziwne dziwy im wychodziły więc sobie darowałam a do tanich też nie należą.
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-01 o 14:10 |
|
|
|
|
#173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dotk4 - wszystkiego co najpiękniejsze z okazji urodzinek
![]() Tak, niebawem. Dziś dopiero 9 dc Kochamy się co dwa dni. Chyba nie przegapię ? Po tych tabletkach to różnie może być z tą owulacją ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Nie chcesz się dopisać?---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
Mimo wszystko musisz uwierzyć, że w końcu się uda Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-06-01 o 14:26 |
||
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Pomyślałam, napisałam
![]() Zauważyłam zależność, że większość dziewczyn zachodzi w 1 i 3 cyklu starań. Czyż nie?
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-01 o 14:41 |
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Z okazji dnia dziecka...:-D udalo sie :-D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta, zauważyłam. Ehhh ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Wielkie Gratulacje! ![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz.
Dziękuję :-*
U mnie udalo sie za 3 razem, a z Jasiem też za 3 więc coś w tym jest :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#180 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ale w poprzedniej ciąży w trzecim,a w pierwszej nieplanowane to chyba w pierwszym ![]() No super!! Gratulacje I zapraszam na wątek mamusiowy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

Mi gin też mówiła żeby nie czekać, bo po tabletkach jest większa szansa na owu w moim wypadku, ale z drugiej strony może sie skończyc ciążą mnogą 

z reguły szczyt śluzu mam na 2-3 dni przed owulacją (tak wskazuje temp.) i jest go dużo i wodnisty, ale chyba nie taki powinien być... To może być problem?

Nie chcesz się dopisać?

klask i: