|
|
#1441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Niekotrym panom to nie trzeba nic podbijac bo maja takie ladne "daszki" z brzuszkow ![]() Ja za to slyszalam o badaniu naukowym, w ktorym okazalo sie, ze kobiety na skutek danych hormonow np. w ciazy przestawaly widziec atrakcyjnosc w swoich partnerach. I tak samo niektore kobiety poznaja facetow biorac tabletki antykoncepcyjne i sa super zakochane w nich a potem odstawiaja tabletki, struktura hormonalna sie zmienia i wtedy dopier zauwazaja minusy i zastanawiaja sie jak ja moglam z takim kims byc, To dopiero jajca.
|
|
#1442 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Chwilami przeszlo mi przez mysl w tych ostatnich tygodniach, mimo poczatkowej radosci, ze popelnilam błąd życiowy, ale teraz widzę promyczek nadziei, że jednak faktycznie moj TZ to duże bobo, które musi dojrzeć do tematu To chyba dobra taktyka - nic na siłe. Wziac ich na przeczekanie, nie naciskać, nie prosić, nie obnosić się z ciążą. Co do glupiego gadania, ostatnio zaczal 'pyskowac', ze jak zrobi prawo jazdy skoro wszyscy tego tak bardzo chcą, to bedzie co chwile jezdzil w delegacje i wracał tylko na weekendy. To mu powiedziałam, ze weekendowego tatusia nie potrzebuje, wiec może w ogóle z tych delegacji nie wracać. |
|
|
|
|
#1443 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mówisz,że niezdrowo? Rybki zdrowe przecież są,masz Omega 3 w nich... Ja też właśnie rybę zjadłam,taką z puszki. I jeszcze coś za mną chodzi ale nie wiem co... idę przejrzeć co tam jest do jedzenia. No dzisiaj to mam mega gastrofazę (ale nie żebym coś paliła )
|
|
#1444 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
ja chyba sobie zrobie sobie chleb z nutella, niedawno zjadlam jablko ale znowu mnie ssie, powiem wam ze to okropne boje sie pomyslec co bedzie po porodzie :P
|
|
#1445 |
|
Gang Iren
|
AnnaMto twój brzdąc w avatarze? Boski!
|
#1446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My z Mężem uzgodniliśmy, że tzw. pakiet startowy( chrzest + komunię) zapewnimy dziecku. Starszy syn TŻta miał podobny pakiet i dopiero przy bierzmowaniu podjął decyzję, że dalej w to nie wchodzi. Mój Mąż jest niewierzący i decyzję o tym tez podjął w wieku nastoletnim, mimo że był wychowany w katolickiej rodzinie. Mieszkamy obecnie na wsi i nie chcę, aby przez mój wybór o odroczeniu ewentualnego chrztu, dziecko było wytykane palcami-niestety są to minusy wiejskich społeczności-newsy rozchodzą się tak szybko, że onet ma na noc. Co do ślubu, dopóki nie byłam z moim TŻ ślub był dla mnie nieistotny, a nawet wolałam się z nikim formalnie nie wiązać. Wcześniej byłam przez 7 lat związana z kimś i ślub był dla mnie nie do pomyślenia, bo obawiałam się co będzie potem. Wówczas nie brałam tego pod uwagę nawet gdybym zaszła w ciążę. Dzisiaj jestem żoną i nie boję się tego co będzie kiedyś. Wiem, że z nikim innym nie miałabym odwagi popełnić tej głupoty za jaką dotąd uważałam małżeństwo. Mój Mąż nie jest ideałem, ale idealnie do mnie pasuje
"Pierwsze spotkanie, jak podróż w nieznane. Siedzieliśmy wpatrzeni, tak jak dzieci, które jeszcze nic nie wiedzą..." Edytowane przez aira Czas edycji: 2013-06-01 o 14:00 |
|
|
|
|
#1447 |
|
Raczkowanie
|
Gosia moj moj
dziekuje My naszego nie chrzcilismy i przez to mialam konflikt z moim tata, trwal tak dlugo az przygarnal ze nie moze mi narzucac swojej woli, on chcial ochrzcil ok , ja nie czuje takiej potrzeby, jak maly w przyszlosci bedzie czul taka potrzebe to ok nie bede miec nic przeciwko slub tez mamy tylko cywilny bo to ma byc dla nas
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
No i po Usg
termin 30 styczeń ![]() Wszystko wygląda dobrze i okrąglutko (czyli tak jak powinno być -tak powiedziała gin). Zarodka niestety jeszcze nie było, ale powinien pojawić się na dniach Zaproponowała, żeby jeszcze sprawdzić toxo, progesteron i na moją prośbę tsh, będę spokojniejsza i mam relaksować się na wakacjach ![]() Każdy ma swoje poglądy na związek i ślub. My jesteśmy rok po ślubie, daje nam to radość i nie odbieraliśmy tego jako zamieszania czy otoczki. To był piękny i szczególny dzień (tzn prawie tydzień hahah), który spędziliśmy w gronie rodziny i przyjaciół.... z drugiej strony wiele się nie zmieniło - było nam razem dobrze i nadal jest Co do ciąży to nie wyobrażam sobie, żebyśmy zdecydowali się próbować, gdyby mój tż 1 100% nie był tego pewien. Nie mamy problemu o tym rozmawiać, widzę jak bardzo się cieszy i cały czas mnie wspiera, jak się czymś martwię... U nas nie ma czegoś takiego jak "odpoczywanie od siebie"... ale ile charakterów tyle różnych związków, co u jednych się sprawdza u innych nie bardzo i w sumie dobrze, że nie wszyscy jesteśmy tacy sami bo świat byłby nudny
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-06-01 o 14:09 |
|
|
|
#1449 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No to świetnie,że wszystko dobrze ![]() A przypomnij kochana który to tydzień u ciebie? Fajny artykuł o ciąży i porodzie w dawnych czasach,o różnych zabobonach. Aż trudno w te rzeczy uwierzyć: https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_po...ul,2339,0.html
|
|
#1450 |
|
Raczkowanie
|
my tez rok po slubie i jest tak samo
tzn bylo bo teraz mam fochy o byle co hehe no i maz mnie prawie na kazdym kroku wkurza. Zawsze najbardziej mnie wkurzalo ze jak sie klocilismy to on 10 min pozniej zachowywal sie tak jakby nigdy nic :P mi tak szybko niestety nie przechodzi a czasem bylo i tak ze wychodzil trzaskajac drzwiami przejechal sie po miescie i wracal
|
#1451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1452 |
|
Gang Iren
|
![]() Oczekująca swojego pierwszego dziecka kobieta przychodzi do ginekologa i pyta: "Panie doktorze, mój mąż chciałby się pana zapytać o jedną ważną sprawę..." "Wiem, wiem", ginekolog kiwa głową ze zrozumieniem. "Mężowie zawsze pytają w tej sytuacji o jedną sprawę.” Kobieta patrzy na niego zdziwiona. Doktor kontynuuje: „Może pani bez problemów współżyć aż do szóstego miesiąca ciąży." "Nie, nie, nie o to mi chodzi", kobieta kręci przecząco głową. "Mój mąż chciałby wiedzieć, czy nadal mogę kosić trawnik?"
|
#1453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do perypetii damsko meskich, ogladalam wczoraj ciekawy film, polecam, specyficzny humor, ale polecam http://www.filmweb.pl/film/Grubasy-2009-470047 |
|
|
|
|
#1454 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
(nie mówię o igłach i zastrzykach bo to inna historia )Cytat:
trzeba się przyzwyczaić, bo faceci tego użalania się chyba nie oduczą :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Gang Iren
|
A teraz jakoś jeszcze pójdziesz do gina,żeby serduszko zobaczyć?
I z ciekawości ile u ciebie taka wizyta kosztuje? U mnie 80 f,więc chyba cena w miarę korzystna.Tylko,że lekarz przyjeżdża tak dwa razy w miesiącu tylko,nie ma go na miejscu.
|
#1458 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, tak zrobię w poniedziałek
|
#1459 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja po pół roku wiedziałam, że tylko ten facet ze mną wytrzyma Cytat:
|
|
#1460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczymy
|
|
#1461 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
takie czasy niestety mamy. Gdyby człowiek chcial na wszystko uważać nic by nie jadł a jak tu nie jeść jak śledź w śmietanie tak woła ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1462 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
)), wtedy już było z jego zdrwoeim super, super... ale od września znów pojawiły się komplikacje, w marcu kolejne, i tak od wielu miesięcy siedziw domu i czasem miałam dość, teraz troszkę lepiej się czuł, ale pod koniec czerwca znów operacja, już 31-wsza....I tak jakoś nie umiem sobie wyobrazić tego, że nagle jesteśmy ze sobą 24h/dobę, bo ja pracuje praktycznie na 2 etaty, tzn. pracowałam odkąd pamiętam, teraz leżę i zdycham i nie wiem jak to w poniedziałek będzie...i jak to w ogóle będzie...czsem się z tego śmieję, że jesteśmy takie dwa boroczki, czasem Klusko tak łatwiej Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia Obojgu Wam )
|
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
oj dziewczyny tak dużo piszecie aż cięzko m inadrobić :/ od kilku dni cierpię na straszne bóle głowy
uniemożliwia mi to funkcjonowaniecoś o sobie: mam na imię Agata jestem z okolic Tychów, to moja druga ciąża (córka ma niespełna 16 m-cy) noijestem po ślubie,który wzięliśmy w zeszłym wrzeniu
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiadomo, że nie będę jeść surowego mięcha, bo jednak to za duże ryzyko, ale niektórych rzeczy nie sposób sobie odmówić...zresztą jak jadłam zdrowo (warzywka gotowane na parze i takie tam) to mdłości były straszne...a teraz po sałatce nic...
|
|
#1465 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
Ślub zmienia dużo jak się nie mieszka z sobą. Wogóle podjęcie decyzji o wspólnym zamieszkaniu to również ustalenie zasad Siostra męża ich nie ustaliła i robiła wszystko.to teraz płacze. My z mężem ustaliliśmy zasady nie pracuje to zajmuje się domem ale jak pracuje to dzielimy obowiązki. Jak miałam @ to też mi pomagał Wiadomo teraz mi pomaga szczególnie wziął na siebie kuwete i mycie łazienki żebym chemikaliów nie wahala. A no i ogródek mu został. Troszkę w nim robię ale nie przesadzam on podlewa nosi wodę ją lżejsze pracę.
Co do zdrowej żywności to staram się jeść zdrowo ale jak zjem coś nie zdrowego raz na czas to się nic nie stanie. Dziś na obiad był grill a dokładnie kaczek i ziemniaki do tego surówka więc chyba tak strasznie nie zdrowo nie było. Mam mamy ogródek z warzywami ale już nasiona są zmodyfikowane by dawały lepsze plony. Napewno lepsze niż że sklepu ale muszę jeszcze na nie poczekać. Własną kurke czy kaczke mogę dostać bez problemu. Że świnka też nie ma problemu tata ma znajomego masaża co raz w tygodniu skupuje świnki że wsi i jak potrzebuje to dzwonię i mi odkłada. Ale ne przesadzam że sklepu też jem mięso. |
|
|
|
#1467 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja na razie czekam też na plony z mojego malego ogródka, już nie mogę doczekac się pomidorów mięsna nie jestem, ale czasem coś tam zjem- czy to że sklepu czy od "sąsiada" jedyne w czym wybredzam to rosół - na kilometr wyczuje czy jest z kurki wolnej podwórkowej wiejskiej, czy że sklepowej nadzianej hormonami :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1468 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
te ogórki od niej są po prostu całkiem inne...albo pomidorki---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Przestało u mnie padać, więc idę połapać świeżego powietrza papa
|
|
#1469 |
|
Gang Iren
|
Emma może śledzie musiałabyś dłużej pomoczyć,żeby takie słone nie były.
|
#1470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po warzywkach miałam mdłości
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

podpieli im cos do brzucha zeby czuli sie tak jak kobiety podczas porodu , jeden z nich chyba pol godziny pozniej blagal zeby mu to sciagneli 

i co najlepsze nie mam po niej żadnych mdłości...nic...[COLOR="Silver"]

trzeba się przyzwyczaić, bo faceci tego użalania się chyba nie oduczą :p

uniemożliwia mi to funkcjonowanie